Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
scar07
tag
Sziasztok
Ti melyik cipot ajanlanatok? Mavic Rush vagy Northwave Scorpius srs.
Nagyjabol egy arban tudnam megrendelni a rosebiketol. 80-100 euro kozott.Esetleg mas ajanlas? Elso spd-m lenne
Koszi.
-
imyourfriend
őstag
válasz ígyvanferi #51298 üzenetére
Mikor a kari napok szoktak lenni, első pár hétben van tuti hogy nem októberben. Nekem eddig a legjobb az 24:10 környéke volt, fürgébbre kell vegyem a tempót, na meg elkezdeni a felkészülést rá mert ~1 hónap max 5 hét múlva lehet. f*szbukon püspökerdei futás néven szokott szerepelni az esemény.
-
ígyvanferi
addikt
válasz imyourfriend #51297 üzenetére
Ott mindenképp! De nem októberben szokott lenni az őszi? Elég sz.rul halad a felkészülés egyébként, azért 22 percen belülre jó lenne becsúszni kicsivel.
-
imyourfriend
őstag
válasz ígyvanferi #51296 üzenetére
Elég lesz kardoskodni majd a szeptemberben zajló püspökerdei futáson kedves Zoltán!
-
ígyvanferi
addikt
válasz Hasaggymeg #51295 üzenetére
Nem csak a mozgás hiánya miatt kialakuló civilizációs betegségekre válasz a modern kor egészséges táplálkozása.
Én is élvezem ezeket, amiket felsoroltál, egytől-egyig, sőt, még szeszt is iszom. Ettől függetlenül nem kardoskodom mellettük, hogy ezek egészséges vagy minőségi élelmiszerek lennének. Jó lenne, ha más sem tenne így.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ígyvanferi #51293 üzenetére
"nagy melléfogás a mai kor városi emberének tápanyagigényét és élelmiszereinek összetételét egyenlővé tenni a 80 évvel ezelőtt élt parasztember mindennapi betevőjével."...igazad van.Messzebb kell visszamenni...úgy a paleolitikumig,mert az már biztos jó. Viccet félretéve a táplálkozás legtöbbünk számára csakúgy mint pl. a bringázás,vagy éppen a szex,egy nem elhanyagolható örömforrása életünknek. A modernkori táplálkozás a mozgás hiánya miatti civilizációs betegségekre próbál választ találni,ezzel száműzve étrendünkből mindent ami örömöt szerez. Igyekszem eleget mozogni,így bár mértékkel,de ha éppen úgy tetszik élvezem a Nutellás palacsintát,a friss,ropogós fehér kenyeret,a nokedlis marhapörköltet,vagy éppen a NEM édesítőszeres kólát is. Ha úgy tetszik ez a jutalmam azért a sok szemembe folyt izzadságért.
(#51294) szjoci ...nem iszom alkoholt.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
szjoci
őstag
Huh, én ma álltam hosszú ideje mérlegre, és picit elkettyentem: 174cm/100,1kg
Nem volt annyi időm mostanában hogy elmenjek egy jót tekerni (két kisgyerek, meló és családi ház mellett nehéz megszökni a "szabadidőmben" még egy órácskára is, de ami késik az nem siet )(#51289) Hasaggymeg: a páleszt kihagytad
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
válasz Hasaggymeg #51289 üzenetére
Nélkülözhetetlen, igen, mert nem volt más. Minőségi? Nem.
Nem kell ehhez hál'isten erdélybe menni egyébként, az én nagyszüleim is mezőgazdaságban dolgoztak itthon Magyarországon. Ők is ezt ették. faterom is ezt részesíti előnyben. Sőt, én is milliószor jobban szeretem a saját házi csirkéink tojásait, meg őket magukat, mint a bolti csirkemellet. Ettől függetlenül elég nagy melléfogás a mai kor városi emberének tápanyagigényét és élelmiszereinek összetételét egyenlővé tenni a 80 évvel ezelőtt élt parasztember mindennapi betevőjével. -
törölt tag
Azért,ha valaki ugyanannyit zabál,de a fotel/laptop sport helyett elkezd rendszeresen bringázni az csak számít valamit. Az erőnlétről nem is beszélve.Én nem voltam nagyon dagadt,de amikor elkezdtem egy éve rendszeresen bringázni kezdetben a falu szélén már oxigén sátorba kellett tenni.Most heti 100 ast tekerek,néha még többet,simán mennek a túrák is 100 km feletti napi adaggal is akár.( jó annyi azért van,hogy mivel itt nálunk hegy hátán hegy van,néha egy egy kib@szott hosszú és meredek emelkedőn tolom a bringát )
[ Szerkesztve ]
-
imyourfriend
őstag
Személy szerint én sem foglalkozom az étellel, van hogy megeszek több szelet tortát is valamint nokedli zsíroskenyér csirkecomb akár hamburger, nem vetem meg egyiket sem. Lassan mégsincs hová fogyni, a teremben veszem fel a nagyobb súlyokat és a kerékpár is egyre jobban megy. Pedig nem 70-72 kiló vagyok hanem majdnem 84, szóval hogy is van ez a sportolói étrend.. attól még nem fog rosszabbul menni a kerékpár hogy vitaminosan táplálkozok és nem eszek mindenféle port valamint vitamin és étrend kiegészítő vackokat. Mindenesetre nem néznek ki egy étteremből, nem homorú a hasam pedig nem vetem meg a sportszeletet valamit a túrórudit sem. Sőt, van hogy megiszok egy-két Puntigamert ha úgy adódik, oszt? 22-25-ig Csillebércen leszek a SZE gólyatáborban mint partiszenyor, úgy tűnik érkezik velem a túlárazott kerékpárom is hogy ledolgozza ezt a sok szénhidrátot.
Van aki a sörhasra esküszik.
[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz JackFeryll #51286 üzenetére
Persze én se azt mondom, hogy mindenki grammra mérjen mindent aki csak fogyni akar, de úgy ahogy mondod, kell egy életmódváltás, ez pedig nem csak az edzés beiktatásáról szól, hanem a kajáról is. Minőségi ételekről, amik sajnos valóban nem olcsók. Túlzásokba nem kell esni, mert azért a többség gondolom nem testépítő versenyre készül.
Édesszájú szerencsére nem vagyok, de a sós pékárút én is nehezen tudom kihagyni, pedig muszáj, mert különben jön a hasam, teljesen mindegy mennyit bringázok.kacsyx: Azért az nagy előny olyannal szemben aki pl a spar-ban vásárol.
Hasaggymeg: Szerintem a célokat kell meghatározni és aszerint táplálkozni. Nincs azokkal az élelmiszerekkel baj, ha az ember nem mértéktelenül fogyasztja és mellette sportol. Viszont ha valaki pocakos és kockás hasat akar vagy legalább is valami hasonlót, akkor oda már nem lesz jó a cukor, búzaliszt és társai. Ha csak az állóképessége a lényeg és az, hogy ne hízzon el, akkor mértékletesen lehet bármit enni. Illetve ha valaki komoly túlsúllyal rendelkezik és sokat akar fogyni a lehető leghamarabb annak se ajánlottak az általad jónak tartott alapanyagok.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ígyvanferi #51284 üzenetére
Nálam a búzaliszt,zsír,ecet,só,tojás,cukor,kakaó,élesztő,víz stb. alapanyagokból készített élelmiszerek a minőségi és nélkülözhetetlen eledelhez tartoznak. Otthon,Erdélyben,a kenyér,tészta,hús,szalonna,túró,tej és tojással fogyasztott zöldség és gyümölcs volt a vidéki,mezőgazdaságban dolgozó ember eledele. A zabot a ló,a korpát a disznó a kölest,kendermagot meg hasonlókat pedig a tyúkok ették,nem az ember és paleóápdéjt nélkül is fittek voltak 70-80 éves korukig.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
kacsyx
aktív tag
válasz JackFeryll #51286 üzenetére
Jó, annyiból egyszerűbb a helyzet, hogy tanyasiként ott van a csirke, tojás, sertéshús, pulyka, kacsa és olykor hullik a vadászoktól vadhús is. Gyümölcs van mindenféle ami itthon megterem. Zöldség szintén. Sokáig még a tésztát is volt aki elkészítette a családban, azt sem kellett venni. Kávét utálom, Mekiben életemben 2-szer voltam. Magyarul amit eszünk, az minőségi, még akkor is ha nehéz és zsíros étel (a zsír-olaj dilemma is megérne egy misét...).
De még egyszer, szerintem mindenkinek ki kell tapasztalnia számára mi a legjobb megoldás ha fogyni szeretne.[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz Runner_fxr #51283 üzenetére
+ 1
-mennyi olyan embert láttam már aki rendszeresen sportol és duci
-na meg a csajoknál is, lemegy tornázik 1 órát aztán még aznap mekis csoki turmix és nem érti miért nem megy le semmi
-az étrendhez életmódváltás kell, de ha már picit figyel az alapanyagokra az is jó (nem muszáj grammpontosan enni)
-pár hónap tiszta étrend után már nem lesz annyira édesszájú az ember, a régebben fogyasztott pl cukros kávét is gejlnek érzi (nekem ilyen volt) //persze jó illatú pékség mellett elmenni azért fájdalmas(#51284) ígyvanferi
azért mondjuk ki bátran, a minőségi élelmiszer drága (amennyiben nem csak rizs+csirkét eszik az ember)[ Szerkesztve ]
-
bunddog
tag
Némileg más témában kérdeznék
Van rá bármi esély hogy egy 2008as merida trekkingen nem 1 1/8-os kormányszár van?
Neten ennyi van róla: "Kormányszár X-Mission A-HEAD állítható"
Ez a Ritchey menne a helyére csak nem akarok befürödni, de leszedni se akartam
[ Szerkesztve ]
-
ígyvanferi
addikt
válasz Hasaggymeg #51280 üzenetére
Mondjuk a kakaós csiga és a kenyér nem minősül minőségi eledelnek általában. Persze kérdés, miből van az a kenyér pl. A sárgadinnye, földimogyoró, alma már oké.
-
Runner_fxr
Ármester
válasz kacsyx #51277 üzenetére
Jó, én elhiszem, hogy Te ilyen szerencsés alkatú vagy, de ez 100-ból 1. A zabálást sok edzéssel a nagy átlagnak nem ajánlhatod, mert egyrészt nehéz lesz fogyni, másrészt az edzetlen szervezetet se lehet azonnal hajszolni. Illetve az se mindegy ki hány éves. 30 éves kor felett lassul az anyagcsere. 30 éves koromig én is úgy voltam mint te, de mióta elmúltam 30, bizony jön a hasamra ha nem figyelek a kajára.
-
Valkűr
addikt
Én annyit elégetek, h alig tudom pótolni kajával. Mindig kell kiegészítő étrend mellé.
iPhone 15 Pro Max, iTab Air 5
-
pikszel
addikt
válasz Hasaggymeg #51280 üzenetére
„Az egyedüli létező dolgok az atomok és az üres tér; minden egyéb puszta képzelet”
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz kacsyx #51273 üzenetére
Ne egyek kakaós csigát és kenyeret?! Még mit ne?! A képlet,legalábbis szerintem,teljesen egyszerű.Egyél mértékkel és változatosan MINDENT ami minőségi eledelnek minősül,majd égess el legalább annyit amennyit beviszel. Nem kell ezt amatőr szinten túlragozni.Megyek is nassolni valamit (sárgadinnye,földimogyoró,alma vagy mittoménmittalálokmégaházban),mert bár ma nem ültem nyeregbe,de a tegnap,tegnapelőtt és azelőtt is széthajtottam magam.
Szerk: Itt ha visszaosztom az elmúlt 33 héttel,csak heti 177km jön ki.
[ Szerkesztve ]
-
kacsyx
aktív tag
válasz Runner_fxr #51276 üzenetére
200 centi vagyok, 93 kiló jelenleg és az L-es karcsúsított ingek derékban bőek (pedig XL inkább a méretem). Tehát nincs pocakom, igaz sört is ha ittam életemben 2 decit...
Semmi sem sportoltam 17 éves koromig rendszeresen. Aztán jött 3 év floorball, majd ismét semmi rendszeres 24 éves koromig. Viszont az igaz, hogy amióta eszemet tudom, inkább sétálok el valahova 3-4 kilométert, minthogy buszra üljek, vagy autóba. Múltkor 25 kilométert sétáltam haza, mert nem volt kedvem várni 40 percet buszra. És azért tanyasiként mindig volt otthon munka.[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz kacsyx #51273 üzenetére
Azért kíváncsi lennék, hogy mekkora a pocakod, mert ilyen össze vissza zabálok mindent étkezés mellett csak nagyon kevés ember szervezete tud normális fazont fenntartani, de ezeknek az embereknek nem igazán szokott lenni súlyfeleslege alapból se. Az, hogy mit mutat a mérleg egy dolog, fogyhatsz 10-15 kilót, ettől még nézhet ki egy ember úgy mint egy telefosott búvárruha.
Márpedig szerintem jobban jár minden fogyni vágyó, ha a kaja felől közelít először, legalább is hamarabb célba ér. Máskülönben szélmalomharc lesz belőle. Persze lehet annyit edzeni, hogy szinte bármit ehetsz és fogysz, de arra igen kevesek képesek. Meg nem kevés időt is felemészt. Például itt van Deicide fórumtárs, úgy gondolom ő már bőven átlagon felüli mennyiséget edz, sokat fogyott, de még több év spártai edzés után is volt egy kis pocakja, mivel saját bevallása szerint is eszik mindent, nem figyel a kajára. Abban egyetértek, hogy a sportot érdemes szeretetből csinálni, nem muszájból, de ha valaki normális fazont is szeretne, nem csak állóképességet, akkor ott bizony a konyhában érdemes kezdeni.[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Köszi, de ezeknél jóval strapabíróbbra gondoltam (tényleg nem kerékpárt kímélő módon közlekedek).
Így ránézésre nem hiszem, hogy 1 hétnél többet bírnának.Azt nem értem, miért erőltetik a tárcsaféket a relatíve olcsóbb, strapabíróbbnak látszó kerékpárokon (azt, hogy merev villás nincs, azt még értem).
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Solad
addikt
válasz sultansmith #51272 üzenetére
Menni-menni-menni és fogyni fognak a kilók.
Többen az étkezés oldaláról fogják meg a dolgot itt a tanácsadók között, de vagyunk páran (pl Deicide ~50 kilót adott le) akik csak mozgunk, és fogyunk mindenféle speciális étrend nélkül.
Nekem a magam részéről április óta megvan heti ~fél kg mínusz, pedig tésztát kenyérrel eszek, mellette heti átlag 200 kilométert tekerek, szóval az sem olyan sok. (nyilván ha az étkezésre is odafigyelnék, ez gyorsabb lehetne, de szeretem a hasam )
Fokozatosan szoktasd hozzá a szervezeted, egyre nagyobb távokon tekerve azt fogod észrevenni hogy többet akarsz.
Tracker programként legtöbben az Endomondot és a Strava-t használják
[ Szerkesztve ]
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
kacsyx
aktív tag
válasz sultansmith #51272 üzenetére
Szerintem inkább tapasztald ki Neked melyik a legmegfelelőbb módszer a fogyáshoz. Én biztos nem az étkezés átalakításával kezdeném, mert nehezebb út és nagyon könnyű belebukni. Inkább a mozgást szeretném meg újra. Elkezdenék biciklizni, felfedezni új helyeket, a lényeg hogy élvezd a tájat, ne azért hajts mert ott van a fejedben hogy fogynod kell. Gyorsan észre fogod venni a változást a jelenlegi étrendeddel is. Mikor már meglesznek az első örömök a mérlegre állva, akkor saját magadtól rá fogsz jönni, hogy táplálkozni is másképp akarsz.
Én 107 kilósan kezdtem el 4 évvel ezelőtt először futni, majd bringázni komolyabban. Mai napig ugyanúgy zabálok mindenfélét mint korábban, csak még többet mint akkoriban és így is nagyon nehezen tudom tartani a 92-93 kilómat, hogy ne menjen lentebb (egy nyár alatt adtam le 15 kilót). Pedig egy étkezéssel meg tudok enni egy csomag spagettit, vagy 4 nagy lángost csülökpörkölttel. Barátnőm a főzelékeket kondérban főzi... És nincs sosem étkezési rendem, rengetegszer eszek éjfélkor is. Egyszerűen csak sokat mozgok és szerencsés a szervezetem. Bár ezért mindig mindenki aki gyúr és táplálékkiegészítőkön él, meg grammban méri a kajáját lehord, hogy hogy tanácsolhatok ekkora ökörségeket másoknak. De mások vagyunk, ki kell tapasztalni. Nekem a diéta sosem jött be. Éhesen edzésprogramokat elvégezni nem egy élvezetes program... Enni imádok és sosem fogok lemondani semmiről amit megkívánok. Inkább futok pár kilométerrel többet és ugyanott vagyok vele, csak az evést is élvezhetem, meg a mozgást is...
(még egyszer, nekem ez a módszer vált be, lehet ettől még mások számára gyalázatos tett, elfogadom)[ Szerkesztve ]
-
sultansmith
senior tag
Köszönöm szépen a segítségeteket!
Az étkezés részével tisztában vagyok, csak nyilván az ez irányú kérdéseimet nem ebben a topicban teszem fel. Anno versenyszerűen kosaraztam, csak hát mióta nem, azóta csak úgy szöknek fel a kilók.
Rajta leszek az ügyön, bár ez a 20-25 km nagyon meredek, jelenlegi kondíciómmal ha 10-et tudok akkor már vagánynak érzem magam. Idővel nyilván ez is változni fog. Főleg ha elkap a versenyszellem!
Köszi srácok még egyszer!
Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
andrisbandi
őstag
válasz sultansmith #51263 üzenetére
"Egyéb tanács fogyni vágyóknak? "
Jól mondják, hogy át kell alakítani az étkezési szokásokat.
Ha sok "energiadús= rossz kaját" ettél/ ittál eddig (pl kenyerek, sütik, tészták, zsíros-olajos, cükros stb) akkor nagy változások várnak rád.
Lassanként az ilyesmiket szinte teljesen el kell hagyni a diéta idejére. Pl egyhéten csak kétszer eszel kakaós csigát, később csak egyszer, aztán meg egyszer sem :-)Éhezni sem szabad hosszú távon, mert akkor tartalékolásra áll be a szervezet. Legegyszerűbb diéta, ha húst és zöldséget eszel. Minden fajta hús és zöldség mehet olyan mértékben, ami a napi kalóriakeretbe belefér. Garantáltan nem leszel éhes pár hét hozzászokás után. Eleinte egyszerűbb egy étkezési napló alapján nyilvántartani az adatokat. A [kaloriabazison] nagyon egyszerűen megoldható.
Kb 7.000 kcal elégetésével lehet egy kilót leadni.
Pl ha minden nap bringázik egy átlagember egy órát, akkor kb 10 nap. Ha közben diétásan étkezik.
- Szerintem mindegy mit sportol az ember. A lényeg, hogy ne a gép elött üljön és falatozzon :-)░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Valkűr
addikt
válasz Napfénysüti #51268 üzenetére
Hát az én lában 42-42.5 és a Shimano cipőből 44-es lett jó rám.
-
Toomy
senior tag
A rendszeresség elég fontos a gyors anyagcsere miatt. Napi 1,5-2 óra tekerés adott pulzustartományban csodákra képes. Ha meg tudod oldani a melóba járást vele, az a legjobb. Én is úgy kezdtem. Napi 25km be és 25 haza. Persze nálam csúnyán elgurult a gyógyszer, mert 2012-ben amikor kevesebb volt a meló. Hazafelé akár 150-200km-t is mentem kerülővel. Annak az volt a hátulütője, hogy amit akkor elégettem azt még aznap vissza is zabáltam a farkas éhség miatt. Lényeg mint mindenben itt is az arany közép út.
Szóval ahogy Runner_fxr mondja, a kajára nagyon oda kell figyelni. Én pl. a mai napig küzdök az esti nassolással, pedig már nincs gond a súlyommal. -
Runner_fxr
Ármester
Ha fogyni szeretnél, akkor először az étkezés felől közelíts. Sok ember azért bukik bele, mert csak az edzés részével foglalkozik, közben meg issza a cukros üdítőket, eszi a kenyeret stb.
Először annak nézz utána, hogy kéne kinéznie egy sportolói diétának, majd utána lehet a különböző edzéstechnikákkal foglalkozni. Ezeket a hókusz pókusz programokat a magam részéről nem kedvelem. Lehet edzeni nélküle is, ez inkább amolyan internetes f@szméregetésre jó. Nyilván ezzel sokan nem értenek egyet, de én így gondolom.Tulajdonképpen van pár alapszabály amit be kell tartani, sokan meg az edzésmódszerek részleteibe elvesznek, mert úgy csinálnak mintha az olimpiára készülnének.
[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
Ha valaki venne bringas mezt akkor a boraros teri adidas outleben 28k helyett 10k ert van eleg franko, szurke es vilagoskek szinekben.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
csabicska
senior tag
Adott egy ilyen készülék, aminek elszakadt a felfogató része.
A képeken jól látható ami elszakadt.
Gumi +műanyag.
Mivel lehetne pótolni ha az eszközt szeretném újra használni?
Itt van :
[link]-Galaxy S20 - The best-
-
Valkűr
addikt
Pörgetéssel égeted a felesleget De maga a bringázás is sokat levisz, nem győzi az ember pótolni a kalóriát.
-
sultansmith
senior tag
Hali!
Van egy jelentékeny súlyfeleslegem, és úgy döntöttem többek tanácsára, hogy kerékpározással adom le a nem kívánt kilókat. Volna egy pár kérdésem:
Melyik az az edzésforma a bringán (nem szobabicikli ), amivel a legtöbb kalóriát lehet égetni? Alföldi gyerek vagyok, nincsenek emelkedők meg lejtők.
Még vagy 2 éve megvettem a runtasticot, de szomorúan láttam, hogy ami anno premium nélkül is ment, az ma már nem megy (sebességek, etc.). Mi a mostani menő trekker program, ami nem mmo stílusban próbál karban tartani?
Egyéb tanács fogyni vágyóknak?
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
DIEGO15
őstag
Kicsi lett a cipő :S ezek szerint shimanoék máshogy számoznak. Jobb lábamra patent, bal lábam kicsit nagyobb. Akkor újra rendelés.
-
csabicska
senior tag
Szerintetek ez mire jó, való?
[link]Készüléket is tudok hozzá rögzíteni, vagy ragasztani?
Véleményetek szerint?
Köszi-Galaxy S20 - The best-
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz szjoci #51253 üzenetére
Jó az az imbusz lyuk a tengelyben,de azzal nem igazán tudod meghúzni amennyire kellene. Esetleg valami bika-nagy nemtomhollehetkapni imbuszkulccsal. Amúgy van olyan pedál melynél nem fér el a hagyományos villáskulcs a pedál megfogható része és a hajtókar között.
-
tikshow
addikt
-
szjoci
őstag
válasz DIEGO15 #51252 üzenetére
Villáskulcs, nem kell semmi extra. A drágább és/vagy újabb pedálokon szokott még rajta lenni imbuszkulcsnak is kialakítva hely (úgy látom a tieden is van).
Arra figyelj hogy a jobb oldali pedál normál menetes, a bal oldali fordított (azt jobbra tekerve tudod lazítani!). Valamint ebből kifolyólag a pedálon is jelölve van hogy melyik oldalra való (R-jobb, L-bal).[ Szerkesztve ]
-
DIEGO15
őstag
Végre megjött az SH-MT44L cipő és a PD-M324 pedál bike-discount-ról. Egy triviális kérdésem lenne, pedált tudom cserélni egyszerű villáskulccsal, vagy speckó szerszám kell már ezekhez?
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok még egy kérdés!
Haver elővette egy régi hauser bicikliét (20éves) de nem túl sokat hazsnált (csak garázsban állt). Egy V fékes MTBről van szó. Hátsó fékkel semmi gond, első viszont kegytelenül nyikorog, fülsüketítő módon. Tök újak a fékbetétek, egyáltalán nem kopottak, megcsiszoltam mindkettőt, kis fém darabok voltak benne de azokat kicsiszoltam, és még mindig nyikorog. elvittem egy 50km-erre a bringát a vége felé nem nyikorgott azonban ma megint ráültem, és újra őrülten nyikorog.Mi lehet a baja mit csináljak vele? Lejhet hogy túl sima, túl száraz, tiszta a fékbetét, és ezért üvölt?
-
ZTE_luky
aktív tag
válasz Hasaggymeg #51242 üzenetére
értem, köszi a tanácsot. Már rá is kérdeztem vázszámot hnap fog írni, melyik honlapon ellenőrizzem, mert elég so kvan.
-
Solad
addikt
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz ZTE_luky #51241 üzenetére
Kérj adásvételit névvel címmel,említsd meg,hogy reméled rendben van az eredete,aztán ha tetszik vásárold meg. Addig is körülnézhetsz a neten nem-e keresik.
[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz entropy #51237 üzenetére
Fékezéskor láthatóan kimozdul balra és te ezt nem neveznéd kotyogásnak?! Most már kiváncsivá tettél mit is neveznél te kotyogásnak! (Szétszed,kitakarít,zsíroz,összerak),hézagot állít.
(#51239) dudika10...menj be ide és nézz szét,majd tedd fel kérdéseidet. Ott találsz vagy 300 bringát amiből választhatsz. Használtakat majd ajánlanak mások.
[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
Üdv!
Kerékpárt szeretnék vásárolni, és ehhez kérnék segítséget.
Csak erős idegzetűeknek!Rólam:
70 kiló, 172 centi, kifejezetten sportos fiatal vagyok, 10 évig bmx-et használtam, de ahogy öregszem, kezdek rájönni, hogy közlekedési célra is jó az a bringa, nem csak szórakozni.Az elképzelésem:
- Napi 2x10km külvárosi ingázáshoz keresek egy olyan bringát, ami kibírja azt is, ha lemegyek az aszfaltról. Nem kímélném. Picit sem.
- Teljesen merev, mindenhol. Nem igénylem, nem szeretem a teleszkópot.
- Nem akarok rá sokat költeni. Egyrészt mert közlekedési eszköz lenne amit nem kímélek, másrészt mert budapesti használat révén sajnos az is benne van a pakliban, hogy reggel még azzal megyek dolgozni, de délután más viszi haza.Szóval lényegében a régi bmx-em strapabírását szeretném egy olyan kerékpárban, amivel az elérhető sebesség azért nagyobb, mindezt olcsón.
Az eredeti ötlet az, hogy a kardio edzéseket kombinálnám a munkába járással, tehát nem zavar, ha nem úgy megy, mint egy országúti. Nem kímélem én se, ő se tegye.Biztos vagyok benne, hogy mindent nem lehet egyszerre, de szívesen fogadnék ajánlatokat, amikkel a legkisebb kompromisszumot kell megkötnöm.
Első körben maradjunk a 100k alatti kategóriában ha lehet.
Budapesti boltokat is megköszönök, ahol akár az igényeimnek megfelelően építenek nekem kerékpárt.Mindenféle segítséget előre is köszönök!
ui.: nem vagyok túl összeszedett mostanában, ezért elnézést mindenkitől.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Solad
addikt
válasz imyourfriend #51236 üzenetére
Holnap megy a szervizbe az új küllőért addig előveszem többi bringát
-
entropy
tag
jelent valami rosszat az, ha az első kerekem fékezéskor egészen láthatóan kitér balra? Szóval behúzom a féket és az egész kerék elmozdul kicsit oldalirányba. Kézzel is tudom kicsit jobbra-balra mozgatni, de azért kotyogásnak nem nevezném. Gyanítom ez nem annyira egészséges, de mennyire nagy baj?
Sok lehetett a kerékagynak tündérlépcső?[ Szerkesztve ]
-
Sony P
csendes tag
válasz zoli03 #51230 üzenetére
ezt találtam róla. :
Kormányszár : Emelt, széles 640 mm-es Rockrider COMP oversize kormány: jól irányítható.
Kormányfej : Rockrider COMP oversize 6°-os dőlésszöggel.
Kormány : Aheadset VP kormánycsapágy.és ha fékezek de minimális nem nagy de érezhető hogy egyet "kottyanik" a kormányon belül valahol :/ és még nem nagy költség megcsináltatnám vagy akár én magam!
-
Sony P
csendes tag
a kormányszár(ba) "kicsit" kotyog az mitől lehet? lehet orvosolni? szét kéne szedni? vagy bicikliszerelőhöz vigyem?
[ Szerkesztve ]
-
ZTE_luky
aktív tag
köszi a válaszokat, TREK Superfly 6 2015-ös bicikli. Adásvételit ad elv. Vázszámot kérek tőle.
-
fpeter07
veterán
Ha valaki ismerni akar Stravan, annak tessék: [link] . Meglátjuk jobb-e, mint az endo.
-
zoli03
őstag
válasz Sony P #51219 üzenetére
Szerinted egy motorkerékpár lánca ugyanolyan, mint egy biciklié? Nem ismerem a motorokét, de mi van, ha mondjuk a görgőknek sokkal nagyobb az illesztése? Lehet, hogy ami kenőanyag a motorláncoknál simán bejut a görgőkhöz, a bicikliláncok szoros illesztésű görgőihez nem jut be pl.
-
DIEGO15
őstag
válasz ZTE_luky #51221 üzenetére
Vázszám alapján beazonosítható, de erősen gyanús a történet. Érdemes elolvasnod ezt a cikket.
Szerintem még most kérd el tőle a vázszámot, ha kifogásokat keres, akkor el sem mennék a helyedben. Ahogyan a cikkben is leírják mindenképp kell adásvételi, az lenne a legjobb ha nem csak egyedül mennél, hogy legyen tanú is és mindenképp személyi adatokat csekkold.
[ Szerkesztve ]
-
ZTE_luky
aktív tag
Sziasztok! Egy kis segítségre van szükségem! Jövő héten megyek fel Pestre, megnézni egy bringát (200ezer forint) használtan venném. Nagyon jó az ára ezért kicsit furcsa. eredetileg 520 ezres bicikli, nem is merem az eladót, nem ő a tulaj, a tulaj egy külföldi barátja (furi).
Azt mondta ad adásvételit és elv megvan minden papírja a biciklinek (külföldön vették)
Hogy győződjek meg arról, hogy a bicikli nem lopott? Elv az adásvételi fabatkát sem ér ha a bringa lopott, mi van ha számla hamisítvány? mit tudok tenni?
-
addikt
Köszi a válaszokat "városban gatyacsere" témában!
@andrisbandi: Az az említett Decathlon-os nadrág erősen felkeltette az érdeklődésemet, ahogy írod róla a dolgokat.
Főleg a belső zseb miatt, mert igazából a mostani Lidl-össel azért is vagyok még bajban, mert ezen abszolút nincs semmi zseb sem (valami érme zseb van csak benne, de az nekem felesleges kategória). -
trialboj
őstag
Van egy alap mechanikus tárcsafékem a bringán. Eddig nem igazán tűnt fel, de a minap kipróbáltam az egyik haver bringáját, és neki is mechanikus fék van, viszont 10x könnyebb húzni mint az enyémet.
Hiába olajoztam, zsíroztam a kábelt, nem sokat javult... szerintem a visszahúzó rugó túl erős...
Van rá mód hogy ezen puhítsak valahogy anélkül hogy esetleg kockáztatnám h eltörjön? (nem szedtem még szét, és nincs tapasztalatom tárcsafékekkel)
"Do not go where the path may lead, go instead where there is no path and leave a trail." // Ralph Waldo Emerson //
-
baaka
tag
Sziasztok!
Egy ilyen felnibe milyen széles felniszalag kell?
-
Sony P
csendes tag
válasz andrisbandi #51208 üzenetére
én is hobbi bringás vagyok hétköznap munkába járás, hétvégén meg szeretek eljárni a velencei tó köré, de szeretném magam más terepen is kipróbálni! igazából amióta megvettem nem használom a Volán nyújtott lehetőségeket és szeretném ha így is maradna nem akarom hogy bármi kedvem szegje, most ebbe látom a jövőt és szeretném kicsit még jobbá tenni.
[ Szerkesztve ]
-
Sony P
csendes tag
igen ezt én is észre vettem vagy is kipróbáltam a kemény gumis megoldást. és hát ráz a kis "gödröket" is sokkal jobban megéreztem. nem gondolom hogy egy rossz teleszkóp lenne a biciklimbe de olyan keménynek éreztem ettől a megoldástól azt is. de a futóteljesítmény javult de bennem volt a parra így nem lyukadhat ki előbb a gumim.?
most az olajazásán próbálok meg ezzel " Repsol Moto Chain láncspray 400ml " javítani olvastam feljebb a motorolajas megoldást ,gépzsírost de egyik se győzőt meg , autó szerelő ismerős ajánlotta ezt a fajtát.
mivel tudom megakadályozni vagy elhúzni hogy később jelentkezzen a kotyogó pedál,az elhagyott csapágygolyókat ? (ez az első nekem drágább biciklim ) és gyermekkorom kedvenc 20-30 ezres bringáimnál ezek voltak a betegségek persze más kategóriába is tartozik de hátha van 1-2 jó tipped ötleted észrevételed.
Ha ilyen vastag gumi marad rajta,máshogy könnyíteni a gurulását,haladását hogy lehetne kivitelezni? gördülékenyebb legyen a haladása ennél is mint amilyen most.
-
andrisbandi
őstag
válasz Sony P #51204 üzenetére
A Balcsi kört 9 óra alatt tekertük le a melótársakkal. Én trekkingel, páran montival, a legtöbben versenybringával. Csak hobbi szinten tekerünk, de betonon 100 km nagyon könnyen megy mindannyiunknak.
Jöttek velünk kísérőautók, sokszor megálltunk szusszanni. Pizzázás, sörözés is volt közben.
Ez kb 5 éve lehetett. Rajtam kívül a többiek sokszor visszamentek már időt javítani.
Én nem szoktam ajánlani a bringásutak gyenge minősége miatt. Nekünk sokszor ki kellett menni az országútra, amit nem díjaztak az autósok.Keményre fújt gumaival nagyon sokat lehet javítani a monti aszfaltos futásteljesítményén. Cserében kényelmetlen, és még telóval is szétrázza az ember csuklóját egy egésznapos túrán. Egyszer- egyszer ki lehet bírni :-)
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Tothgera30
Ármester
válasz Hasaggymeg #51200 üzenetére
Szinte az összes gyors zárasnál beleér, ha erősen terheljük. Tényleg QR15 a megoldás, de persze ott sem árt 30-32mm-es vastagságú becsúszóval rendelkező tagot vásárolni.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
zoli03
őstag
válasz Hasaggymeg #51200 üzenetére
Pedig hidd el, jó a motorolaj is. Nem csak egyféle viszkozitású van.
-
Sony P
csendes tag
válasz andrisbandi #51198 üzenetére
igazából Fejér megyei vagyok ,és a Velence karikát csinálom próbálkozok az elején 3óra mára 2óra 2óra10perc ha Pákozd-Sukoró-Velence fele indulok , vissza fele még nem próbáltam úgy több az emelkedő de hamarosan úgy is belekóstolok az a nagyobb kihívás. terepeznék szívesen sőt jó erdős részek stb vonz ez a világ de itt a környékbe googlezok de nem igazán találok olyat ami biciklis út hosszú és erdőn át dombokon át szelve kellene megtenni. :/ pedig jó lenne! tehát azt mondod meg edződők ezt én is érzem magamon csak az aszfalt elnyalja a gumijaimat. Gondolkodtam azon is hogy teljes komplett első hátsó kereket veszek de egyenlőre a keret nem engedi ezt meg nekem pedig akkor csak kikapom berakom és gurulok.
aztán jöhetne a Balaton körbe bicózás-a meglehet tenni 1nap alatt?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Bocsi,32mm becsúszószáras az enyém.
-
Solad
addikt
Küllőszakadás 300 méter alatt olyan nyolcasba ugrott hogy a féken is engednem kellett
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest