Hirdetés
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- GoodSpeed: Nem vénnek való vidék - Berettyóújfalu
- Gurulunk, WAZE?!
- Meggyi001: A kérdés...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
Új hozzászólás Aktív témák
-
brugo
aktív tag
Banki átutalásnál az iPed -emen azonnal a telomnál ( A55 ) csak 7 óra múlva jelenik meg az értesítés . Mi lehet az oka a nagy késésnek ?
-
CubeDogg
tag
válasz
CubeDogg
üzenetére
Sztornó!
Megtaláltam!
Valamiért a beállítások közé nincs kivezetve, de az értesítési függönyt lehúzva a gyorsbeállítások között hozzá lehetett adni a "WiFi Hang" kapcsolót, ezt hosszan nyomva bedob abba a menüpontba amit kerestem. Itt már át lehetett állítani a hívási preferenciát "WiFi, ha lehetséges"-re.
Ezt itt hagyom hátha valakinek hasznos lesz.
-
CubeDogg
tag
Sziasztok!
Párom telefonjában nem találtam meg a neten leírások alapján írt VoWifi bekapcsolását.
A leírásban ez szerepel: Beállítások - > Kapcsolatok - > Wi-Fi hívás Ki/Be
Na nála ilyen menüpont nincs, viszont amit találtam:
Beállítások - > Kapcsolatok - > Mobilhálózatok -> WiFi Hang Sim1 ki/Be
Illetve a hálózat módot tudom állítani, 4G és 5G közöttViszont a hívás minősége ott ahol lakunk (elég rossz lefedettéség (bár a telekom térkép mást mond) elég gyatra.
Ezért lenne szükség a VoWiFi-re, ami pl. az én Xiaomi 13-as telómon gond nélkül működik.
Eddig mindenki panaszkodott, hogy rosszul hall, szakadozik, stb, viszont mióta beállítottam, hogy:WiFi Hang Bekapcsolva és a hálózati preferenciák közül nem a "Mobilhálózatok előnyben részesítése" hanem a Wi-Fi előnyben részesítése
van bekapcsolva, azóta kiváló a minőség.Galaxy A55-ön szerintetek elég ha átállok 4G-re? az 5G lefedettség mint említettem elég gyatra.
Köszi! -
dzf007
senior tag
Október 1.- i frissítés megérkezett!
-
Sakira
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm
-
-
Sakira
tag
Tervezem lecserélni a 8 gigás memóriakártyámat. Az lenne a kérdésem hogy ha meglesz az új hogyan tudom átvinni a régiről a cuccokat az újra?
-
Sanyi.mTs
addikt
Nálatok milyen gyakran nem indulnak el a rutinok?
Be van állítva, hogy minden este kikapcsolja a bt/wifi/gps/monilnetet, majd reggel (ébresztő előtt) visszakapcsolja ezeket. Az elmúlt 2 hétben 2-szer is előfordult, hogy a reggeli visszakapcsolásokat nem csinálta meg. Persze előtte is volt párszor, hogy nem indult el. -
Füge11
csendes tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Király vagy!
Gondoltam rá, hogy megtisztítom, de a régi telefonomnál csak az izopropil-alkohol segített. Azzal meg nem mertem, a gari miatt.Ez a fogkefés "trükk" kiváló.
Isten vagy.
-
-
Füge11
csendes tag
Sziasztok!
Volt valakinél olyan hiba, hogy a felső hangszóró hangereje drasztikusan lecsökkent? Teljes hangerőn is alig lehet hallani a hívót. Videó lejátszásnál is alig szól a felső. Az alsó az ok.
1 éves a telefon.
Csökkentett módban ugyanez a hiba. Már minden beállítást kipróbáltam. ...de, ha tud valaki megoldást szívesen fogadom.
Ill. a garanciális szerviz mennyire gördülékenyen működik?Köszi a választ!
-
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
Köszönöm. Nem tudom mi lehet a gond, de feladatuk. Hallani hallja, csak a sok apróság amit az app tud nem megy.
Lehet beküldom majd az Árkádba és a Samsung boltosok hátha megoldják.Azt hittem Samsung dolog de így hogy az én mi11 lite ommal se megy már kevésbé értem.
Emag rendelés a füles, kevés magyar felirattal, simán lehet hogy román régió kéne, vagy a fene tudja.
Mondjuk hogy a 20 digit egyéni párosítás miért nem megy azt nem értem.
Köszi mindenkinek.
-
Üdv az létezik hogy bár mint Bt eszközt sikerül csatlakoztatni egy Xiaomi earbuds 5 -ot de a Xiaomi earbuds alkalmazás képtelen látni az eszközt az a55-on?
YouTube és discord összes tippjet próbáltam (fules gyári visszaállítás, 20 jegyu kód, dev menübe mindenféle Bt beállítás, párosítás törlés alkalmazás fel le, régió China mainland stb).Miért nem megy ez?
-
tuto558
aktív tag
válasz
Morph33
üzenetére
Amiatt gondoltam, hogy köze lehet a telefonhoz, mert nálam korábban jó volt az A52s-el és ezzel az A55-tel is egy évig kb. Valamikor idén tavasszal kezdődhetett nálam ez a késés dolog...

Redditen keresgéltem és volt olyan bejegyzés ami szerint csak Samsung-ok érintettek. -
Morph33
tag
válasz
tuto558
üzenetére
Szia!
Nálam ugyanez van, azt se tudom megmondani mióta, annyira régen. Ehhez semmi köze a telefonnak, a microsoftnak kellene már összeszednie magát és rendberakni ezt az egész céges profilt. Nálam sokszor az értesítések is jóval később jönnek meg a telón, mint a céges laptopon, ez az összes MS appra igaz. Ha valakinek kutyafuttába meg akarok mutatni vmit egy excel fájlba a telefonról, ami a céges onedriveba van, egy évezredig tart, mire az megnyílik.
De legalább androidon ki lehet kapcsolni a munkahelyi profilt, iphoneon felejtsd el. Én hétvégre, de sokszor hétközben, meló után is kikapcsolom, mert idegesítőek az esti emailek.
Nálunk év elején átálltak iphoneokra, úh húzni fogom a telócserét, ameddig csak lehet.
-
tuto558
aktív tag
Sziasztok,
A 8.0-ra frissítés óta pörgősebb lett az én A55-öm érzésre, viszont nálam a messenger chat ablakokat a "visszalépés" gombbal nem lehet bezárni azóta.
Csak úgy működik ha középső gombot nyomok, amivel a főképernyőre térek vissza. Más is tapasztalta ezt? Van erre valami külön beállítás?Másik kérdésem/problémám nem OneUI 8.0val kapcsolatos, mivel már régebb óta (talán 7.0 óta, de lehet kicsit már előtte is) fennál az a helyzet hogy a munkahelyi profilomban használt Outlook app késve jeleníti meg az email-eket. Fura, mert az értesítés azonnal megjön amikor kapok új mailt és látom is a preview-t az értesítések között, de ha megnyitom az appot, még nem látszik a listában a mail és hosszú perceket kell várni mire betölti, de akár többet is ha nem próbálok kézzel ráfrissíteni az email-ekre. Esetleg ilyen gondja van másnak is az Outlookkal?
-
Pokesz007
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Èn is használok vele b,dolgokat,nincs vele gond.
-
Köszi a visszajelzéseket!
Ma csak egyszer dobta le a hangfalat, a headset hibátlan volt egész nap. Ez már teljesen vállalható.
-
válasz
Viktor0610
üzenetére
én elég sok hangkütyüt használok vele bluetoothon és annyi van, hogy a bleutooth ha nem akar menni, akkor csinálok egy ki-bekapcsolást a bleutooth funkción és utána jó. kikpacsolod, vársz egy kicsit, hogy tényleg lelője a bluetooth-t, majd vissza és ilyenkor már egyből szokott is kapcsolódni. de ez csak nagyon ritkán jön elő.
ilyen ledobálásokra nem nagyon emlékszem. néha telefonásá közben zavarodik meg és nem tudja, hogy hova küldje a hangot, ha hangszóró is és füles is csatlakoztatva van. -
válasz
Viktor0610
üzenetére
csatlakozom a többiekhez, Earfun bt fülest használok vele napi szinten, nem volt még ilyen, amit írtál.
-
Sanyi.mTs
addikt
én is használok egy külső hangszórót és egy tws fülest, eddig nincs gondom vele.
-
bossbob
tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Igen, én használok egy QCY HT05-ös fülest meg egy hangszóróhoz kötött no name bluetooth audio átjátszót.
Nekem ezekkel nem akadt semmilyen problémám a frissítés után.
-
Használ valaki Bluetooth headsetet vagy hangszórót a telefonnal?
Nekem droid 16 alatt a hangszórót folyamatosan ledobálta (ezt majd még tesztelem), a fülest egyszer dobta csak le, de az is kellemetlen volt (kolléga hallózott a telóba meg én is
). -
-
csubííí
senior tag
Változott a beállításokban az értesítési rész, a zárolt képernyőn az óra beállítható, hogy igazodjon a háttérképhez (ember, alatt), a ne zavarjanak mód is megjelenik zárképernyőn a now bar részén, stb... Több helyen vannak apróbb változások, az One Ui 8.5, több változást fog majd hozni.
Az időjárás rész nekem jobban tetszik mint az előző.
-
Csáky7
tag
Hali . nos a 16/(ui8) igazán látványos változást külsőre nem hoz. én legalábbis nem láttam egyetlen változtatást sem. minden ugyanúgy működik mint reggel a 15-el. ám ami valóban extra az a sebesség. nos az nagyon ott van. asszem a memória kezeléssel csinálhattak valamit mert nem kell a jobb alsó ikonnal törölni bezárni mindet hogy gyorsabb legyen. pár óra nyomogatás után sem döccent meg. Adguard legutolsó működik változatlanul ,Revanced szintén. Tomtom volt az egyetlen amitől féltem hogy nem fog menni mivel elég régi, viszont az is hibátlanul teszi a dolgát ( persze hogy tört ). aki esetleg fél feltenni nos ezzel eddig ( kopp-kopp) nincs semmi probléma . wifi ,bluetooth . telefon hálózatok is gond nélkül működnek. nem fagyott, nem indult újra egyszer sem.az inditás is nekem gyorsabbnak tűnik. akku idő nekem igazán nem változott de ez pár nap után lesz igazán már látható.
-
bossbob
tag
Nekem eddig nincs panaszom.
-
dzf007
senior tag
Nekem a frissítés az APN-t állította One Apn-re, pedig Netfone Apn volt megadva...Csodálkoztam is az app nem méri az adatforgalmat..
-
szollo12
tag
Nekem az ujjlenyomat olvasó szerencsétlenkedik a frissítés óta, már állítottam be új ujjlenyomatot, de ez sem segített...
-
Morph33
tag
válasz
Pokesz007
üzenetére
Én már azonnal megcsináltam a frissítést.
Egyelőre ugyanaz van, hogy a háttérben futó appok miatt beszaggat.
Tudom kellene csinálni egy visszaállítást, de akkor a képeket stb le kellene előtte menteni, majd vissza, plusz a céges profilt újra belőni, ezekre nekem se időm se akaratom nincs jelenleg, úh marad a minden bezárása.
-
Pokesz007
senior tag
Morph33 Akkor,ha lesz időd,csináld meg a frissítést. Hátha.
sajby,akkor jól érzékeltem,én is.
-
Morph33
tag
válasz
Pokesz007
üzenetére
Nekem már régóta szaggat, ezért pár hete minden alkalmazást bezárok, így pörög. Majd kipróbálom ezzel mit mutat. 128gb, nuku microsd kártya, céges, de a munka profilt meló után ki szoktam kapcsolni, nem azért, mert attól szaggat, csak hogy ne zavarjanak este az emailek.
Sajnos a cég év eleje óta átállt iphonera, úh ez a teló marad, amíg be nem krepál, mert utálom az applet. Hátha addigra újra visszaszoknak androidra.😀
-
sajby
senior tag
Azt figyeltem én is anyum telóján,most frissítettem és pörgősebbnek tűnik.
-
Morph33
tag
Utána nézzetek be a Samsung Storeba is, ott is van egy rakás frissítés.
-
-
-
Morph33
tag
Meggyütt a OneUI8

"kölcsönöZön", azt hittem, hogy ez egy frissítés nem pedig egy kölcsönözön
-
bossbob
tag
Ha még mindig elégedetlen vagy a képekkel akkor megpróbálhatod a goodlockból felrakni a camera assistantot. Abban van egy olyan opció hogy fókusz priorizálása a sebesség rovására. Próbáld meg azzal.
Értelmes külső kamera szoftvert szerintem nem igazán lehet felrakni. A camera2 API (ez kell a GCam-hez is) és ezzel együtt a RAW/nyers képrögzítés ki van kapcsolva az A55-ön. Ha be lenne kapcsolva akkor még kissebb lenne a különbség az S széria FE modelljei és az A5x széria között.
-
dzf007
senior tag
Az új play- rendszerfrissítés letölthető!
-
dzf007
senior tag
Remélem a felső piktogrammok látszani fognak, nem csak a menü lehúzásakor. Pl. : ébresztőóra, VoLte nem látható csak a menü lehúzásakor.
-
Sakira
tag
Erre mikor jön a One ui 8? Az 56 most kapta meg.
-
dzf007
senior tag
A szeptember 1.- i frissítés letölthető!
-
zolnagy
őstag
Lányom A55 128 GB háttértára megtelt képekkel és videokkal. Mondtam neki, hogy mentsen és töröljön, de gondoltam erre a célra veszek neki egy 256 GB micro sdt. Jó ide az alap sebességű is erre a célra? Vett már ilyet itt valaki, aki megosztaná a tapasztalatát? Köszi!
-
zsolesz967
aktív tag
Sziasztok!
Off topic.
Google Fotókban volt színkiemelés.Akárhogy kerestem,nem találtam,lehet kivették belőle.
Valaki nem tud olyan appot,amiben ez benne van? -
vaakuum
addikt
Help pls!
1) Most fedeztem fel, hogy valami miatt eltűntek az ékezetes betűk lehetőségei.
A magánhangzóra nyomok, akkor feladja a popup ablakot, amiben a mindenféle ékezetes verziók látszanak, de hiába nyomok rá bármelyikre, nem érzékeli lenyomásnak. Csak tapogatom a képernyőt, és nem regisztrálja be az ékezetes változatokat. Ezzel mit lehet kezdeni? Már végigtúrtam a beállításokat vagy 5-ször, és nem találok rá megoldást.2) Egy ideje az érintés után bármely alkalmazásban egy kék körrel jelöli, hogy hol érintettem meg a képernyőt. Konkrétan ha hozzáérek, kirak egy kék kört az érintés köré. Ezt ki lehet kapcsolni?
-
csubííí
senior tag
válasz
csubííí
üzenetére
Megoldódott, gyorsabb jött rá frissítés (Good Lock)
Ha esetleg valaki még nem tudta...
Gyorskapcsolók vagy az értesítési sáv van lenyítva, oldalra lapozva is lehet váltani a kettő között. Szerkesztéskor bal felül, panel beállításai a két területet fel lehet cserélni. Good Lock-QuickStar moduljával pedig beállítható, a két terület mértéke.
Az adott kapcsolót ha érintve tart, akkor annak a beállítás részét hozza elő.
Gyorskapcsolók szerkesztésekor lehet állítani, hogy első lenyitáskor a kör alakú kapcsolókból hány sor legyen látható. Ebben az esetben is szöveg nélküli lesz mind. Szerkesztéskor a szürke kis vonal mozgatásával állítható.
Az összes kapcsoló sora változtatható, itt nem a kör alakú kapcsolókra gondolok, hanem a többire (wifi, közeli eszközök, módok, fény és hangerő). Érintve tartva lehet őket áthelyezni/mozgatni, mondjuk ezt legfelül írja is.
Good Lock-QuickStar moduljával lehet állítani, hogy a kör alakú kapcsolókból egy sorba mennyi legyen (gyárilag csak négy van).
Példa az írtakra.
-
csubííí
senior tag
válasz
Kofka04
üzenetére
Nálunk ilyen gond nincs, viszont az automata fényerővel lett valami. Van, hogy nem reagál sem a nagyobb fényerőre sem a kisebbre. Legtöbbször a nagyobb fényerőre nem reagál, hiába van jó világos vagy akár erős napsütés. Ha megérintem a csuszkát egy rövid ideig újra jól működik.
-
Kofka04
tag
Sziasztok!
Nem tudom hogy a legutóbbi frissítés okozhatja ezt az anomáliát vagy a telómba lett hibás mondjuk a DAC vagy fogalmam sincs. Android 15-ön vagyok, augusztus 1-jei frissítés. Leginkább filmnézés közben jelentkezik a következő. A beszédhangon kívül ha valami erőteljesebb hang szólal meg, kicsit torz lesz a hang. A közép és a mély. Nem torzít, hanem inkább azt mondanám recseg/csörög/zörög. Pont akkoriban amikor frissítettem, onnantól van ez a jelenség. Először az átmentileg használatba vett olcsó Lenovo bluetooth-os fülesre gyanakodtam, de próbáltam drága bluetooth-os Sennheiserrel, vezetékes komolyabb Skullcandy-vel, amikkel alig észrevehető (hallható) a torzulás, majd a teló saját hangszóróin és egy erősebb 2.1-es hangszórót is rádugtam. Próbáltam a filmeket lejátszani VLC-vel, Google Fotókkal és a gyári lejátszóval is, szóval megbizonyosodtam hogy nem a csatlakoztatott eszközökkel és a lejátszókkal van a probléma. Ez a hangtorzulás alacsonyabb és magasabb hangerőnél se változik, mindig ugyanolyan mértékű és nem is torzulásnak nevezném, mert nem torzít mindjuk egy nagy robbanás alatti basszus, hanem hangerőtől függetlenü szépen, finoman, puhán leadja a mélyet, csak van mellette egy recsegés szerű hang, ami hasonló ahhoz mintha torzítana, mert túl nagy lenne a hangerő, de nem így van. Indítottam újra a telót többször, ürítettem cache-t, gyorsítótárat, de nem segített. Tapasztalt valaki ilyet vagy ez csak nálam fordul elő? -
dzf007
senior tag
Augusztus 1.
-
zsolesz967
aktív tag
Én pár napja direkt megnéztem hogyan merül 80-ról 20-százalékra.
6 óra 44 perc képernyőidő,ebből Internet 3 óra 39 perc,Youtube 1 óra 59 perc,Instagram 32 perc.Ez mind wifin.
Képet nem tudom hogyan kell beilleszteni,sorry
-
Dave1984
őstag
válasz
bossbob
üzenetére
Ahogy váltott az A55 android 15 onnantól hirtelen kb 20szazelekkal esett a kijelző idő.. nőtt a készenléti fogyasztás elején 0,2korul volt most már simán 0,7 /óra
másik példa youtube elején óránként kb 4szazalekot merítette a telefont Android 15 10szazalek körülUgyanúgy használom a telefonom, mint 14 en..
Ebből kiindulva igencsak tartok a 16tol ha jól tudom még jobban felporgetik az MI amit amúgy se használok.Jó lenne ha lenne választási lehetőség hogy valaki csak a secure patchet kéri az ne kapja meg az újabb Android verziókat
Nagyon adnám.
Ez a teló eddig 14 el volt a legjobb,de ugyanez volt az A52s nél is szóval... -
dzf007
senior tag
Új Play-rendszerfrissítés jelent meg! A55, A54 -re is!
-
bossbob
tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Vicces képek
- Óra topik
- Linux Mint
- Végleg kitiltaná a Huawei-t az EU a hálózatkiépítésből
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kompakt vízhűtés
- Projektor topic
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844, 100% Akkumulátor
- Eladó Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
de köszönöm! 
1 éves a telefon.

Semmi problémám vele (kopp-kopp).