Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kasya
nagyúr
Meghallgatnam a velemenyetek, hogy noi MTB-nak melyik markat ajanlanatok?
En Scott es KTM markahu vagyok, de szivesen meghallgatom a tapasztalatokat.
A keret kb 120-130e lenne es konnyu vaz. -
Kasya
nagyúr
válasz capulet75 #25624 üzenetére
Hollandoknal nagyon szerte hagyjak a bicikliket. Vasuton/buszmegalloban kikotik (vagy nem) es napokig, hetekig is ott allhat. Van, hogy elfelejtik, van, hogy ellopjak (es a lopas tulsagosan is gyakori a nagyvarosokban, de csak ott). En is felejtettem mar ott vasuton bicajom, mert nem emlekeztem melyik volt, es inkabb vettem egy "ujat" a helyi Second-hand shopban
Sok helyen, mint a pl a ket fenti kepen is, evekig ott marad a bicikli, mint monumentum. Amsterdam pedig remalom. Jon egy nagy buli es a biciklik konnyen vegzik ugy, hogy tobbet az ember az utcat se akarja inkabb latni
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz Runner_fxr #25653 üzenetére
Oh, ez jo! Koszonet a linkert!
-
Kasya
nagyúr
Kivancsisagbol. Van valakinek tapasztalata az e-bike-okkal? A KTM e-bike-rol sok info van, de tapasztalati erdekelne, mert olyan furi es szokatlan nekem ez a koncepcio.
-
Kasya
nagyúr
-
Kasya
nagyúr
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy megbízható, jó boltot Pesten, ahol KTM-et is forgalmaznak és kipróbálhatók a megfelelő méret kivalasztasa miatt?A másik kérdésem, hogy 100k alatt milyen női city bike-ot ajánlanátok? Kritériumok a kényelem, első kosár, kitámasztó és hogy 3 nap alatt azért körbeérjen a Balatonnál
-
Kasya
nagyúr
válasz Hasaggymeg #167024 üzenetére
Még 2005-ben vettem egy KTM ultra sport-ot, az 2017-ig hibátlanul kiszolgált (villát kivéve, az volt a gyenge pontja). Aztan eladtam, de most szeretnék újra nekivágni a világnak. Igazándiból az elégedettség és jó tapasztalatok miatt gondolkodnek most is abban.
Az árazáson valóban csodálkozom. Anno 280k volt az aluvazas, deore es deore xt felszereltség, amit a honlapon most közel dupláján latok. Pedig akkor se volt olcsó.Milyen márkát nézegessék még? Azért nyitott vagyok, de a KTM sok sok km és túra alatt volt társam.
-
Kasya
nagyúr
válasz bringasisti #167028 üzenetére
Bocsanat, ha felreertheto voltam, ket kulon bicikli lenne:
Egyik egy noi city bike, ami nem elorehajlos es kenyelmes. Nehez, nem gyors, de annal elvezhetobb vele a tekeres annak, aki nyugis tempoban akar haladni. Itt lenne a 100k a max keret. Paromnak ez lenne a legjobb.
A masik egy hardtail bike lenne, ami vegyes hasznalatot szolgalna alattam. Itt kotodom a KTM-hez, de persze mast is meghallgatok (hisz azert vagyok itt). Ezesetben inkább a Deore kategoriat keresem (bar az xls-rol is jókat olvastam).
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz CptAdamica #168346 üzenetére
En azt mondanam, lutri.
Tobbnyire van bicikli szallitasara alkalmas vagon(ok), ahogy írtak is, ülő- és állóhelyes. Itt tobbnyire le lehet ulni, vagy a nyeregre/vázra tamaszkodni.
Csakhogy nyáron tömve szoktak lenni (foleg penteken), ezert elofordulhat, hogy egy masik vagon ajtajaban kell dekkolni.
Egy kérdés:
Van valaki, aki pick-up platon szallit biciklit? Arra gondoltam, nem vennek kulon autos szallitot, hanem a platon fixalnam valahogy.[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
Cube c62 Race 2x12-rol mi a velemenyetek?
-
Kasya
nagyúr
válasz Csokicsibesz #168403 üzenetére
Hosszu tavu turazas, foldut es aszfalt fele-fele aranyban kb. Erdei turak, korutak, geocaching, stb.
Az 1x12-vel semmilyen tapasztalatom sincs, csak harom dolog miatt gondoltam a 2x12-es verziora:
- Sram < Shimano (korabban deore es deore xt szettem volt es imadtam)
- tobb fokozat (1x12-re azt irtak, hogy maszasnal nem mindig kellemes a fokozatok kozti kulonbsegek)
- gondolom kevesbe erzekeny a rendszer a kopasra, strapára.
A kereknel mit tartasz gyengenek? -
Kasya
nagyúr
válasz Csokicsibesz #168419 üzenetére
Koszonom a reszletes valaszt!
A tipusbol erdekesseg, hogy van 2x12 (Shimano) es 1x12 (Sram) valtozat is. A Sram nekem teljesen ismeretlen. -
Kasya
nagyúr
válasz Csokicsibesz #168419 üzenetére
Gondoltam megfogadom a tanácsod (tanácsokat) és nézek olyan kategoriát, ahol van márkásabb felni, 1x12 (hogy ne a 2x12-re kelljen utolag atalakitani) és talán a villa is jobb.
Cca. 100k plusz költséggel lenne ez: Cube c62 Reaction SL
Megér ekkora felarat a Shimano, villa és felni különbség a Sramhoz kepest?
Mondjuk a Cube modelljeit végignezve nagyon jó portfóliót állítottak össze. -
Kasya
nagyúr
válasz Csokicsibesz #168489 üzenetére
Ahh, 700 a keret, 800 a lelektani hatar.
A Cube tunt a legjobb felszereltsegnek ezen a hataron belul.
Kozben belefutottam olyan problemaba is, hogy hol lehetne beszerezni... :/ -
Kasya
nagyúr
válasz itouchfan #169155 üzenetére
Én "berendeltem" két Cubot, azonos kategória, különböző méret, hogy melyik lenne ideális. Sajnos már nem volt készleten és nem is tudták beszerezni, ezért ajánlottak egy másik márkát. Igaz, azt is rendelésre tudtak volna csak hozni.
Rendelj be többet szerintem, úgy is visszajeleznek, hogy mi van raktáron. Esetleg írj nekik. -
Kasya
nagyúr
válasz Somatom #174439 üzenetére
És így tuningolva hány km a hatótáv kb?
Tekertunk most párommal egy részt a Salzkammergut Trophy reszebol, csak 60 km-t kb (MTB és Gravel útvonal). Ehhez bereltunk e bike-ot, mert nekem újdonság volt, párom pedig nem túl gyakorlott biciklis.
Én egy SLX szettes Apache bicajjal, Bosch Gen4-gyel, párom egy régebbi, alap Focusszal tekert. Sporoltunk mint a fene, hogy legyen energiánk hazaérni Gosausee-hez Hallstattbol az út végén. Nem volt kellemes amúgy, mert nem ismertük a bicajok határait és egymáshoz viszonyított különbségeiket. Végül 60km után még 50%-on volt mindkettő. De tényleg visszafogottan használtuk, viszont meglepődtünk a teljesítményén.
Ami viszont feltűnt, hogy a Gen4 25 kmh után kezdett leszabalyozni, de ténylegesen csak 25,9 után állt le. A Focus 24,9 kmh utan azonnal abbahagyta. Ebből ráadásul még kis különbség is volt köztünk mindig.
Hardtaileskent nekem simán bejön ebike is hardtaillel. Ha lehetett, brobaltam fixalni a vázat.
Viszont új célom lett. Ha végre tudok idén bicajt venni, kituzom magam elé a Salzkammergut Trophyt. De ahhoz még gyúrni kell...
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz trialboj #174446 üzenetére
Nincs a pedelecben semmi elitelendo. Dachstein korul 3-4 eve meg kb. 25%-ban lattam ebike-ot, ma mar 95%-ban (a turazok alatt). De ha jol emlkeszem, ezt mar mas is irta itt korabban.
Teny, hogy eleg magas az ara, szvsz (nekem legalabbis) eletem teljeben nem erzem hogy szuksegem lenne ra (sot, a sulya miatt a sima tekeres se olyan elmeny). Engem mondjuk zavart a 25 kmh limit, mert sok esetben a suly miatt nem tudtam jobban gyorsitani.
Ugyanakkor a nap vegen, mikor az ember mar hulla es meg elotte van a tobb km-es 20%-os emelkedo, bizony jol johet.Mas erzes azt tekerni. Mas teljesitmenyt is tud nyujtani, ezert nem lehet osszehasonlitani. Bar nem szeretem az autos peldakat itt a forumon, de ott is tok mas a hagyomanyos es E hajtas.
-
Kasya
nagyúr
válasz xy.zsolt #174487 üzenetére
Gosauban 35 Euro/nap (plusz sisak 3 euro). Nagyjabol mashol is 35-39 kozott mozog (Bad Goisern, Wolfgangsee, stb.)
Gosau sport bolt - Apache bringákat adnak (van minden méret) - SLX szett, Bosch CX perf.
Gosau COOEE hotel - Focus bringákat adnak (ahogy lattam gyengebb a felhozatal), jobbara SLX szettesek.
Mindegyiknél minimum egy nappal előbb kell foglalni. Kaucio nincs, csak szemelyi kell.Nekunk irto nagy makunk volt, hogy kaptunk szabadsagot a mult heten és kimehettunk.
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz Napfénysüti #174510 üzenetére
Elég uj lehetosegek ezek. A COOEE hotelt (nem ajanlom) is most huztak fel, kb az elmult 1-2 évben nyiltak meg ezek a kolcsonzok is.
-
Kasya
nagyúr
Iden tul keson kezdtem el biciklit nezni es mar lecsusztam a kiszemelt Cube-rol, mert sehol se talaltam a meretemben (L, XL)...pedig gyonyoru volt eloben.
Iden (jovore) ugy latom, meg nehezebb lesz a valasztas, mert nem igen talalok szep biciklit, ami felszerelesben is tetszene (XT, Fox). Ami van, az meg arban feljebb kuszott 100-150k-val... Raadasul mar igy is a lelektani hatar felett nezelodtem.
Most ket biciklit neztem ki. Mi a velemenyetek roluk?
Cube Reaction C:62 Race
Canyon Exceed CF 6 -
Kasya
nagyúr
Kijottek a 2021 Scott hardtail modellek. Aww, szerelmes lettem...
SCOTT SCALE RC 900 TEAM ISSUE AXS BIKE
De van tobb jol kinezo modelluk is. Jobban tetszenek, mint a 2020-as szinek. Eloben eleg "olcsok" voltak.
Lehet egyeseknek "szivarvanyos" lesz (a videokon latszanak jol)
Ami kimondottan tetszik, hogy az XT kettos szinéhez kimondottan passzolo kombot csinaltak, dicseretes.A masik, ami iden nagyon tetszik (de szinten brutal aron)
Trek Procaliber 9.8[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz FerNandor #175023 üzenetére
Az angolban a Cal nagy "c"-vel kilokalorit jelent. Sajnos a magyarban is rosszul ragadt meg és a kcal helyet a koznyelv a sima cal-t hasznalja.
Cal = kilo-calorie
cal = calorieMondjuk a Strava szimplan felreertheto, tekintve, hogy minden szo nagybetuvel kezdodik
[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
válasz CragON #176924 üzenetére
Pont linkelni akartam a cikket.
Munkáltatói igazolás is kell majd.[ Szerkesztve ]
-
Kasya
nagyúr
Most találtam rá, nem tudom ismeritek-e. Biciklis futárok videoi:
Vágott anyag (kimondottan jól prezentálja a pesti vezetési stílust)Egy másik, aki inkább a futár életét mutatja be biciklin (mennyi melo és km/nap).
-
Kasya
nagyúr
Totalcar most belehuzott az E bike topikba.
Egy osszefoglalo, hogy kb. mit lehet kihozni a penzbol. -
Kasya
nagyúr
-
Kasya
nagyúr
Azt olvastam valahol, hogy a Cube biciklik hajlamosak a nyikorgásra. Lehet ennek alapja?
-
Kasya
nagyúr
válasz Hasaggymeg #179182 üzenetére
Mondjuk a Fordok tényleg hajlamosak a zörgésre
Őszintén megvallva már nem emlékszem, hogy melyik fórumon (Reddittől kezdve külföldi fórumokig) olvastam. Csak megragadt bennem, de nem tudtam mihez kötni, ezért rákérdeztem. -
Kasya
nagyúr
válasz Hasaggymeg #180737 üzenetére
Csak a kulacstartó 90 juró
-
Kasya
nagyúr
Ehhez a bringahoz mit szóltak? Feleségemnek lenne, aki mindenképp ossztelosat szeretne, mert beleszeretett hogy mennyire kényelmes. Kb 90% aszfalt, 10% földúton lesz használva, hobbi bringanak, Balaton és Fertő körút szerű körülmények között.
-
Kasya
nagyúr
válasz Hasaggymeg #181439 üzenetére
Ohh, köszönöm! Az első nyerő is lenne, csak természetesen nincs raktáron. Remélem tavaszra lesz
Somatom
Erre nem is gondoltam, köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Formula-1
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- EA Sports WRC '23
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Synology NAS
- Filmvilág
- Hálózati / IP kamera
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest