Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Mentett Pentium 1 alaplapok
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maximum1
őstag
válasz
Sefter #165249 üzenetére
Nekem féket légtelenítettek, váltót állítottak, jól felszerelt, és már shimano service center IS, ajánlom.
-
Sefter
veterán
válasz
cibus #165247 üzenetére
Én is sokat "szenvedtem" mire megtaláltam a nekem való bringát, de úgy látom Te nagyon nem akarod azt a decathlonost...
Ha elfogadsz egy tanácsot egy kezdőtől, magadban rendezd milyen alkatrész (felszereltség) alá nem adod. Utána érzelmi alapon vedd meg a neked tetszőt (kinézet/ár), ami megfelel ennek a kritériumnak....nekem bejöttMás:
Bringaland szervizzel van valakinek tapasztalata -
cibus
senior tag
válasz
flash- #165216 üzenetére
Én is épp ezen agyalok. Nekem annyira mindegy a fék, max kereszteződésben kell. Nem akarok vadulni, hogy utolsó meterben csak rá fékezni. Ez sima v-fek is tök jó lenne. Abban spórolni mondjuk, azt sem bánnám, ha akkor nem lenne 140 ezer a bringa hanem a fék miatt még olcsóbb. De egyszerűen nem találok olyan v-fékest ami nem kuka, ami nem még szarabb. Ahogy nézegettem ami v-fékes az mindenben még olcsóbb, nem csak a fékben
Esetleg tudtok olyat linkelni ami tud annyit mint a Kellys vagy a riverside csak nem tárcsás? -
cibus
senior tag
válasz
nmate91 #165203 üzenetére
Igazából a fő kérdés az, hogyha már ennyi pénzt kiadok, akkor melyiken vannak jobb minőségű és tartósabb cuccok?
Mert ha a kellysen szarabb az első rugó, vagy a váltó, vagy a felni, akkor már bukó szerintem, akkor nem éri meg csak a 24 sebesség miatt, nem?
Viszont ha azonos minőségű cuccok vannak, akár jobbak, akkor a plusz 14 sebesség miatt még jobb is lehet. Úgy még akkor foghúzósan, de akkor rá dobom még azt a 30at.
Szóval melyikben jobb a váltó az első teló a fék, ilyenek? -
flash-
veterán
válasz
Napfénysüti #165226 üzenetére
Mondjuk a cipő se mindegy, a kemény vékony talpú utcai cipő is sokat segitett azokba ugye jobban dolgozik a talp.
Pl az ilyen(laposabb) :
link
(előtte a 'klasszikusabb' futócipő szerű sportcipőim voltak, kenyelmesek de ott a puha talp intéz mindent) -
xy.zsolt
őstag
700km tekerés óta használom a carbon nyerget és ma először érzékeny volt a seggemnek. Lehet csak tévesen választottam meg a tekerés közbeni ülőpozíciómat....mert azért 125mm szélességnél eléggé el kell találni a ülőcsont és nyereg közötti contact helyét. Holnap 100km tekerés vár rám....lehet szenvedős lesz ha addig nem múlik el
-
Kempetlen
tag
válasz
boost #165237 üzenetére
Nincs. Ezek közül mondjuk inkább a Cube, de sokkal jobban számít maga a felszereltség. Alacsonyabb árkategóriában leginkább a leértékelt Decathlonos bringáknak van jó ár/érték aránya, de már rohadtul ki vannak fogyva. Nem tudom, hogy negyedmillióért újonnan el lehet-e egyáltalán jutni a Deore szintig, de ezt kétlem.
-
Kube
senior tag
Sziasztok!
Van köztetek vagy ismerek olyan emberkét, aki kompetens vintage bringa körökben, esetleg felújított már több darabot?
Van egy Giant Cadex 980C full 105 pezsgő szettes bringa nálam, de több kérdésem és aggályom is van a témával kapcsolatban. Olyan ismerősöm nincs aki egy kicsit is biztos tanácsokkal szolgálna, kerékpárboltoktól pedig tartok az ismerősök tapasztalatai alapján.
-
Alg
veterán
-
belsodavid
aktív tag
Sziasztok! 2019-2020-as Cube analog 29-nek milyen alternatívái lennének ami felszereltségben és árban kb egyezik? Köszi előre is.
-
boost
veterán
van valami ilyen esetben mindig jó márkás bicaj, amit nyugodt szívvel ajánlatok? Valami Kelly, Cube, vagy Gepida, stb?
-
Kempetlen
tag
válasz
boost #165232 üzenetére
Akkor viszont a második bekezdésem érvényesebb: normális 29-es monti + megfelelő külső, de még mindig használtan inkább, ha csak 150-ért vennéd. 250-ből megkockáztatható az új is, de annyiért használtan már belecsúsznál a tényleg jó montik világába. Kérdés, hogy neked mi fontos. Magasságod, súlyod?
-
Kempetlen
tag
válasz
boost #165229 üzenetére
Szerintem olyasmit, amit cibus is keresett a napokban, olvass picit vissza! Már ha nem túl nagy a keret.
Ilyenkor mindig elmondom, hogy szerintem egy aszfalt-köpenyes 29-es kerekű monti lenne a legjobb használtan, legalább 150-et rászánva. Újonnan lényegesen gyengébb gépeket fogsz ki ennyiért, de lehet, az is jó megoldás, ha nem 2-3 naponta túráznál ennyit vele.
-
boost
veterán
Sziasztok, 20-40, ritkán esetleg 80km-es családi (nem ottalvós) túrákhoz milyen bicajt javasolnátok?
-
flash-
veterán
válasz
Napfénysüti #165217 üzenetére
én egyszer csináltattam, ez a félig meddig puha de nagyon kényelmes betét, lehel csarnok emeletén(már nem emlékszem a hely nevére,nem volt drága) aztán azzal jártam gyalog dolgozni minden nap több kilómétert, és bevált..
használtam kb 2 évig,majd volt egy időszak amikor kemény lapos talpú(alkalmi) cipőbe kellett sokat járnom egész napokat betét nélkül és elején valamennyire fájt a lábom(kövön egésznap menni brutál) de egyre jobb lett.. majd fogyni is fogytam(110 kilóról 80-90re-I.fokú elhízásból lett sima túlsúly), és akkor jött a kerékpározás is, és nem kell már egy ideje betét pedig lúdtalpas voltam.hogy ez a fogyás(bár korábban is voltam "vékony"mégis volt gond a lúdtalppal tehát nem biztos hogy a fogyás), vagy a bringa(pedáltekerés is pont hogy erősíti a talpam úgy érzem), vagy a betét nélküli séta nem tudom.
mindenesetre egy masszőr szaki már korábban javasolta a betét elhagyását mert az csak elgyengíti mégjobban a tartó talp izmokat és javasolta a talp külsö felén való sétát(így is sétáltam egyébként egy időben sokat)nekem a fentiek alapján elmúlt magától de lehet hogy az a betét is egy ideig hozzájárult.
Esetleg az is taktika hogy egyik nap betétben másik nap anélkül sétálni.. -
Azért ezen van egy kis pinarello felár, de nem sok. Szerintem vehető ennyiért, ez az akkori abszolút csúcs karbon szint. Mivel full campa nagy baj nem lehet vele, kb. elpusztíthatatlan a szett. Az a MOST kerék amúgy tuti campa csak más a matrica, bár szerintem ez valamilyen olcsóbb fajta kerék.
Én az egész kormányt cserélném, ezek fajták szerintem borzalmasak.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
xy.zsolt #165218 üzenetére
Próbálgattam már többféle pozícióban a stoplit, ezért nem arra gondolnék hogy az lenne rossz. Két Shimano cipőm van (egyik karbon másik műanyag talpas) és ez mindkettőnél előjön. De amúgy sétálásnál illetve focinál is van hogy fáj a talpam. Szerintem nekem szimplán olyan ramaty állapotban van a lábam hogy igazából minden alkalomhoz jól jönne egy betét. Viszont bringázásnál a legrosszabb a helyzet.
-
ZolkoW
őstag
válasz
Nem biztos, hogy érdemben kapcsolódik, de azért leírom, hogy én zsibbadás miatt kezdtem el keresni talpbetétet, és 1-2 próbálkozás után kikötöttem egy olcsó (2500 pénz?) dekás memóriahabos betétnél, erre mikor vennék a másik cipőmbe is, már megszüntették..
. De azzal azóta is elégedett vagyok, csak nem nagyon találtam még alternatíváját.
Pl. bepróbálkoztam aldis memóriahabossal, de az ló*****, kb. mintha semmi nem lenne benn, a memóriahab igaz, csak éppen a legpuhább fajtából. A fenti, talán Aptonia márkájú egész jó, az keményebb fajta. -
szabop27
tag
válasz
Szintén lúdtalp, outi és mtb cipőm is Shimano márkájú, viszont a szélesített fazonból (43E méretűek), 5 óra tekerés után is kényelmesek maradnak. A stopli pozíciójával én is eljátszottam, de nem a talpam, hanem a térdem érzékeny inkább erre.
-
Alg
veterán
válasz
Podiart
-
nmate91
tag
válasz
Futáshoz használok Podiartot, nekem bejön. Spuri futóboltban ingyen talpvizsgálatot tartanak, majd ki is postázzák a betétet ha kéred.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Én is lúdtalpas vagyok, de még soha sem fájt a talpam a cipőben....nem lehet, hogy inkább csak a stopli pozíción (dőlésén...stb) kell állítanod? mielőtt 20+ezret kiadsz betétre.
-
Napfénysüti
nagyúr
Mintha lett volna téma múltkor a talpbetét de megkérdezném. Van olyan aki csináltatott egyedi betétet? Használt valamit?
Sajnos lúdtalpas vagyok és sokszor érzem hogy a cipőm kemény karbon talpa miatt megfájdul a lábam. Viszont ahogy nézem az egyedi betét ilyen 20k körüli összeg ami azért nem kevés, fölösleegsen ennyit azért nem dobnék ki rá ha nem használ (Batznál érdeklődtem ezügyben). -
flash-
veterán
válasz
cibus #165201 üzenetére
A két gépet szerintem nem nagyon lehet egy lapon említeni..
a Kellys jobb felszereltségű(Shimano rendszer,stb..)
néztem az általad linkelt képet hát igen 44 es túragumi vagy félig meddig terepszerű gumi kell az ilyen útra, de lehet picit még szélesebb sem árt..
Esetleg kereshetsz jobb felszereltségű bringát használtan.
Ha nem tervezel hosszú lejtöket menni(terepen) akkor lehet a tárcsafék sem jó ötlet, ennyért vannak tárcsa nélküli cross gépek amivel egyébként lehet jobban is jársz -
-
Jester01
veterán
válasz
Hasaggymeg #165190 üzenetére
Jó a leírás, de egy helyen szerintem fordítva van: "a csavart befelé, óramutató járásával ellentétesen". A befelé az jó, de az az óramutató járásával egyező, nem?
xy.zsolt: az az amire most válaszoltam csak Hasaggymeg átpakolta közben.
-
itouchfan
senior tag
6030D, Csokicsibesz, illetve bárki akit érdekelnek az MTB maratonok, ha esetleg tudtok olyan maratonról, amelyet megtartanak nyáron (és nem a Sup XCO sorozat) akkor lécci szóljatok!
-
nmate91
tag
válasz
Napfénysüti #165205 üzenetére
Közben utánajártam, csak eddig ez fejben nem volt meg.
A fűzés miatt hánytam rá, hogy Campa.
11-12 éves Bianchimat mondjuk még kicsit drágábban is adtam el.
-
S.J.
tag
sziasztok!
ismerik valaki a Pinarello FP F5 kerekpárt? kevés infot találok erről a bicorol konkrétan.
"Tökéletes állapotú Karbon kerékpár, speciális ONDA karbon villával, Campagnolo 10-es Record szettel.Gyári eredeti MOST nyeregcsővel és MOST kerekekkel"
250e -ért.
külsőre tetszik, csak fekete badázst tennék rá. eddig csak shimano 105, és ultegra szetteim voltak, campagnolo ismereten.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Építő/felújító topik
- Wise (ex-TransferWise)
- Gyúrósok ide!
- Politika
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Trollok komolyan
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest