- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexicanraven
senior tag
válasz
macilaci78 #133185 üzenetére
Ipari felhasznalasra kizarolag Henry.
-
Mercutio_
félisten
válasz
macilaci78 #133187 üzenetére
Főnököt nem Rókának hívják?
-
macilaci78
nagyúr
Egy Parkside vödör-ben gondolkodnék. Rusnya, mint a bűn, de nem lenne szem előtt, elég nagy kapacitású és sokat kibírt már nálam.
Főni felvásárolt bedőlt cég eszközeiből. Van vagy 20 ipari orpszívó, de egy se komplett. Valami mindegyiken hibádzik, de legalább a sok különböző típus miatt nem lehet összelegózni egy jót sem, hogy legalább az kiderüljön, melyik milyen állapotban van. -
pjen
félisten
válasz
macilaci78 #133185 üzenetére
Szerintem inkább valami ipari gépben kéne.gondolkodni.
-
macilaci78
nagyúr
Uff!
Ismét van üresedés, ezúttal takarítónőt keresünk munkahelyre, van feladatlistám és bérmegjelölésem is.
Heti 1 alkalom, lehetőleg nyugdíjas, aki ráér munkaidőben dolgozni. Az iroda H-P 9-19, Szo 9-15 között van nyitva, ezen belül szabadon jöhet.
Kb 50 m2 szőnyegpadló, kb 500 m2 parkettaburkolat, 2 db WC, egy konyhapult a főbb munkaterület. (Mosogatunk magunk után, nem csicskáztatunk.)
Eseti nagytakarítás jelleggel kb 200 m2 üvegfelület és kb 100 m2 mintafelület takarítása a feladat. Takarítóeszközök, -szerek vannak, de az új beszerzésnél a kedvére teszünk.
50k/hó, augusztustól várjuk szeretettel.
Újbuda, az 1-es villamos a ház előtt áll meg, de garázsba is beállhat, ha kocsival jönne dolgozni.Ugyanitt porszívóra kérek ajánlást, mert az megdöglött. A 3. porzsák nélküli porszívó pusztul el, mióta itt dolgozok, de nem én választottam. Most porzsákosra gondoltam...
-
Atomantiii
addikt
Köszi mindenkinek. Mondjuk úgy látom a napos vármegyebérletre vannak korlátozások, a havira nem - de majd még kiszámolom hogy járok jobban, csak F1 idejére kéne kimenni Zuglóról vagy a Nyugatiból csütörtökön Gödöllőre meg vasárnap vissza a Nyugatiba.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Atomantiii #133180 üzenetére
Mert idő közben kiegyeztek: [link]
-
Balázs Z.
tag
válasz
Atomantiii #133178 üzenetére
A Pest megyei bérlet érvényes Budapesten belül is.
-
Mercutio_
félisten
válasz
Ország igen, megye passz
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Igen.
-
Atomantiii
addikt
Országbérlettel / megyebérlettel jól látom, hogy Budapesten is lehet utazni a metrókon és a HÉV-en is és nem kell külön jegyet venni? (Pl Héven Budapest - Gödöllő járatra is jó végig?)
-
szebe
addikt
Százados úti Star Park nyert végül. Lehet lett volna az utcán is hely, de egyszerűbbnek tűnt, aztán 5 perc séta volt az aréna. Puskással is működik szerintem, mert nem volt sok autó.
Az egyetlen negatívum, hogy egy fizetőautomata van, volt sorbanállás, de mi nem siettünk. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
szebe #133175 üzenetére
Igen az Arenaba keso ejjel is be tudsz menni es lemenni a garazsba. Onnan azert kellemes seta lenne inkabb troli (2 megallo) a Stadion-hoz.
Kelenfold P+R jo de messze van. Ha nem vonz a PC iranyitott M4 akkor kihagynam.
Kornyezo utcakat is offolnam, kb mindenki mas is ott akar majd parkolni. Esetleg ha idoben erkezel a Mogyorodi meg a Hungaria sarkanal van egy kavicsos placc, ott is meg tudsz allni.
-
szebe
addikt
Ha béna/lassú voltam és elfogyott a Sportarénába a parkolójegy, akkor van-e egyéb lehetőségem mint az alábbiak (M7 felől érkezve):
- Kelenföld P+R, aztán metró
- Aréna, és onnan séta (9-kor zár, mozi miatt nyilván nem zárják lakatra, de kocsiért le tudok menni?)
- Százados úti Star Park
- Környező utcákban próba szerencse alapon vadászni valamit (lakók nagy örömére) -
-
Siriusb
veterán
Nem tudja valaki, a Frei kávézó Vecsésen (Ferihegy) nyitva van már?
-
-
Troy.
addikt
válasz
macilaci78 #133160 üzenetére
Írogattunk már, de időpontot nem sikerült egyeztetni.
Ha esetleg valakinek lenne egy hasonló szakembere, szívesen venném.
-
Troy.
addikt
Sziasztok,
Budapesten tudnátok ajánlani egy klímást? Klíma takarításról volna szó a 13. Kerületben.
Köszi.
-
macilaci78
nagyúr
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #133156 üzenetére
De csak mert nehezebb beledobni a Dunaba.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #133154 üzenetére
Sajnos. Ezert nem megyek be a varosba Bubi-val.
-
macilaci78
nagyúr
Egy sarokkal lejjebb van egy szép homlokzatú épületben szálloda, arra is gondoltam, de nyilván nem néznék jó szemmel, ha egész nap ott állna.
Mindegy, teszem a hídnál lévő megállóhoz a gépsárkányt. Csak valahol szomorú, hogy ilyenre is gondolni kell, amikor az ember a belvárosba megy... -
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #133151 üzenetére
Nem olyan rossz kornyek es eleg keves ott a gyalogos forgalom.
-
MasterMark
titán
válasz
macilaci78 #133151 üzenetére
Az egyébként nem hangzik olyan vészesnek, lehet megérné.
-
macilaci78
nagyúr
Nem az volt a kérdés, hogy elfér-e, hanem hogy bántják-e?
A Lehel tér sincs közelebb.MasterMark: Nem lenne meg a casco szemléje holnapra.
Végiogkattintgattam a netrisk-et, 70k az éves carco. Balesetbiztosítással, assitance szolgáltatással együtt 85k.
Kötelező biztosítási elemek: motorkerékpár törés, elemi és tűzkár, lopás
Nem tudom, ezekben benne van-e, hogy a cigarettacsikket elnyomják az ülésen, vagy kihasítják, esetleg fellki valaki, mint a rollereket szokás. -
MasterMark
titán
válasz
macilaci78 #133148 üzenetére
Köss rá jó biztosítást...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78 #133148 üzenetére
Eleg széles, esetleg a Lehel térnél van még több hely azon a környéken.
-
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
A holnapi napot az Izabella utca Ferdinánd híd felőli végén töltöm, kb 8 órás program. Motorral mennék, a kérdés, hova támasszam le, ahol viszonylagos biztonságban van...
Első tippem a Nyugati téren az üzletház elé, de ha nem muszáj, annyit nem sétálnék.
A Ferdinánd híd felhajtója mellett elég széles a járda a buszmegálló után a zebránál, valid ötlet?Köszi!
-
mexicanraven
senior tag
Eladóak a következő termékeim, nektek kedvezménnyel:
[CalDigit TS3 Plus Thunderbolt 3 dokkoló]
[Magic Keyboard with Touch ID /lightning/]
[artek A330S Golden Bell Függőlámpa] -
AssAssynn
addikt
Hali.
Letöltöttem a Mobiljegy alkalmazást és vettem két jegyet, de végül mégsem lesz rá szükségem. A jövőben sem. Vissza tudom kérni a pénzem? Csak a belső egyenlegre akarja jóváírni, de az nekem nem kell. A pénzt akarom. Most volt 1-2 órája a vasárlás, ha számít.
-
7
addikt
válasz
szabonagyur #133138 üzenetére
Nem értem a megjegyzésed apropóját. Nekem volt már szerencsém olyan helyhez, ahol nem szűrték a hirdetéseket, elég szépen el is burjánoztak az érdemi beszélgetés kárára. Szokták túlbuzgósággal vádolni radit, de itt szerintem teljesen helyénvalóan jelezte, hogy Andris javaslatát nem érdemes követni.Szerk.: Közben látom, hogy egy itteni törölt hozzászólásoddal kapcsolatban szólt a kommented. Vedd tárgytalannak a megjegyzésemet, abba nem akarok belefolyni; leboxolhatjátok egymással.
Mondjuk arra lehet érdemes tényleg bedobni egy Hardveraprós hirdetést, aztán már itt is terjetszheted. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabonagyur #133141 üzenetére
Kérésre nem tiltunk ki senkit
-
Andris...
tag
válasz
Ticketswap a legbiztonságosabb erre.
https://www.ticketswap.hu/event/skillet/floor-tickets/613d76cc-8b3b-449a-a898-1c5b5b7a9dc4/4290121
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Ez nem ellened irányul.
De bemásoltad 3 helyre, mégsem lettél kitiltva miatta. Szerintem ez nem az az eset amikor fel kéne háborodni.Moderálás két esetben triggerelődhet: jelentés alapján vagy amikor a moderátor észreveszi.
Nem vagyunk ott mindenhol, ha valami szabályelleneset látsz kérlek jelezd nekünk! -
Andris...
tag
válasz
szabonagyur #133134 üzenetére
metal topikban is megpróbálhatod
-
Tim82
félisten
válasz
Barthezz2 #133131 üzenetére
Roni ABC-k, ami elvileg 0-24-es nyitvatartásúak, valószínűleg az ünnepek alatt is nyitva lesznek. A Corvin negyedhez elég közel van egy (Ferenc körút 22.). Árakra, kínálatra nem tudok mit mondani róla, elég régen vásároltam ott.
Esetleg hasonló kisebb boltok lehetnek még esélyesek, a nagy élelmiszerláncok boltjai biztosan zárva lesznek.
-
Sziasztok!
Pünkösdkor Budapesten leszek. A Corvin negyed közelében tudnátok ajánlani valami élelmiszer boltot, ami az ünnepek alatt is nyitva lesz?
Ha jól láttam neten, a plázában lévő Prima vasárnap nem lesz..Köszönöm!
-
zoltanz
nagyúr
Budapesten nem ismertek a Gettó Gulyáson kívűl olyan éttermet ahol van jó velős pirítós (csontvelőből nem agyvelő és hasonlóból)? (Ott kétszer annyi mint Balatonfüreden a parton a Hatlépcsősben, és fele akkora. ) Köszi!
-
w.miki
veterán
válasz
Mercutio_ #133123 üzenetére
Köszi a tippeket mindenkinek.
Eddig tervem szerint
Reggeli: Lehel piac Csirke csibész
Ebéd: Flour Style Wok Bar-Nyugati
De ha van még hely, ami jó, az érdekel. -
Mercutio_
félisten
válasz
tibbike01 #133122 üzenetére
OSHO jó
de tartok tőle, hogy w.miki "jó adag" elképzelése más takar 2-3 ezerért
w.miki: OSHO étlap, Flour Style Wok Bar-Nyugati (a saját honlapjukon nincsenek valamiért árak), ez a wolt-os étlap, ami drágább 10%-kal, mint a helyszínen (pl. kacsa ramen 3490 helyben fogyasztva)
Aztán ott a Fanyűvő, ha hagyományos konyha kell. Törökből a Szeráj (nehéz parkolót találni) viszont elég hullámzó a minőség, West Endben van Simon's Buger, és Zing is, a Nyugati téren az Indigo, de róluk elég vegyes a vélemény, én még sosem próbáltam, van saját hely, de messze a környéktől.
Van még a Csevapivo vagy a Szilvakék paradicsom (jó a konyha, de a pincérek eléggé ki vannak égve), de szerintem nem ezeket keresed.Eleve a környék túristás, szóval nehezen találni mindkét feltételnek megfelelő helyet.
-
w.miki
veterán
Lehel piac - Westend környékén tudtok ajánalni pár jó kajáló helyet?
Ahol 2-3e Ft környékén finom, és jó adag ételt adnak?
Minden érdekel, kínai, vietnami, thai, olasz, magyar, hamburger, pho-leves, gulyás. -
macilaci78
nagyúr
válasz
blp85 #133119 üzenetére
Remélem, lesz lehetőségünk befoglalni egy jó helyet. Kb 30-an vagyunk az eseményre létrehozozz messenger csopiban, ebben még az oldalbordák és egyéb csatolmányok nincsenek benne és egy 10 órás intervallum van megadva...
Az ÖMV kút nincs messze, legrosszabb esetben oda vonulunk el csapatosan.
Én egy bontott raklap tüzelővel készülök. Tiszta, csak törött volt. Egy banános doboznyi fa.
-
blp85
senior tag
válasz
macilaci78 #133118 üzenetére
Padok és asztalok elvileg vannak (fából), a wc-t azt nem tudom.
A tűzrakóhelyek kb. így néztek ki még tavaly is.
[link] -
blp85
senior tag
válasz
macilaci78 #133116 üzenetére
Mi az ott lévő Macis játszótéren voltunk, az is ott van. Amikor voltunk többen bográcsoztak, sütögettek, némileg tömegnyomor is volt. Parkolni lehet (a játszótér mellett van a parkoló), de sokan kocsival mennek.
Készülni jó idő esetén tömegre lehet, egyébként szép kis fás rész. -
macilaci78
nagyúr
Sziasztok!
Egy barátom szervez egy születésnapi összeröffenést, a helyszínnek a Mátyás Király kertjét nézte ki. Baráti társaság, többen kisgyerekkel, kutyával érkeznek, valami szabad tűzi menü is lenne.
Ismeri valaki a helyet, mire érdemes készülni?Köszi!
-
csoszogi
tag
válasz
Mercutio_ #133108 üzenetére
Feleségem ezt csinálta meg:
[link]
Szegeden, munka család stb. mellett, kb. 15 év egyetem után. Azt hiszem hétvégi képzés volt, szombatonként, négy félév. Nem volt fáklyásmenet, de megcsinálta. Nagyon emberfüggő. Kimerítő két év volt, sokat segítettem a házi teendőkben. -
MrSealRD
veterán
válasz
Tesóm pár éve vágott bele a BGF-en. Nagyjából talán a 40%-nál tart. Az előző félévet halasztotta már... Egy nagyon fontos szempontot figyelembe kell venni. Mennyi időd és energiád van... Esetében kisgyerek, ház vásárlás és felújítás, egyéb nem várt ügyek intézése nehézsége, munkahelyváltás...stb nehezítette a helyzetet...
Szerintem nem lehetetlen, de elég szigorú időgazdálkodás és önfegyelem kell. Ráadásul pár évig biztosan nem lesz időd semmilyen extra projektre.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
Közgázon háromféle hallgató volt.
-matek tagozatról jöttek, akiknek a módszertan tantárgyak könnyen mentek
-közgazdasági szakközépből jöttek, akiknek a szakmai tantárgyak mentek könnyen
-más szakról, vagy általános képzésről jöttek, akik vért hugyoztak módszertan szigorlaton, mikro-makro szigorlaton
A könyvelés kb mindenkinek új volt, a 80% megszenvedett vele.Én 10 év kihagyás után ültem be a Kandóra, de munka mellett nem ment, nem tudtam elég figyelmet szentelni mindkettőre. Mondjuk, az sem tetszett, hogy az elóadó nem hagyatkozott az általános iskolában tanult matematikára sem, és a fáziseltolásoknál nem volt szabad előjelhelyesen számolni, helyette mindig abszolútértékben kellett és hozzátenni, hogy melyik fázis "van épp az X-tengely alatt".
-
Mercutio_
félisten
Nem pörög a topicja, így itt is feltenném a kérdést, hátha van akinek van tapasztalata
-
válasz
macilaci78 #133106 üzenetére
Csak nem fizetnek érte
.
Mercutio_: Annyi a logika hogy ki kellett adni időre valamit (szerintem). -
_q
addikt
válasz
macilaci78 #133095 üzenetére
Köszi és neked is pepe091. Tényleg nem volt gond végül, de a logika... Közben kiderült hogy van egy sima MÁV app ahol jegyet lehet venni hasonlóan mint online, míg a MÁV+ app esetén csak bérletet. Gondolom itt se kell logikát keresni miért van különbség és két app egy jól működő helyett. És akkor még nem is beszélve a BudapestGo appról ahol a Szél Kálmán térnél nem találta a délihez melyik villamos visz, mert a GPS össze vissza működött és ahonnan végül indult a villamos kb 15 méterrel arrébb mutatta az app.
-
pjen
félisten
válasz
Gergosz2 #133100 üzenetére
Teljesen mindegy, én utalok, a bankom utalja, hogy a fogadó bank, hogy könyvel ahhoz nincs közöm. Pont februárban volt a vodával. Hétvégén utaltam, de nem a hétvége volt az érték nap. Még 3 nap múlva is késedelmet irt a voda. Az én bankom utalta, aztán a vodánál nagynehezen elismerték, hogy az MBH és köztük akadt el a pénz.Egyébként próbáld ki. Utaljál valakinek aztán nézd meg a kivonatodat, a bankod rögtön leveszi a pénzt, vagyis utalja. Aztán hogy mi történik ahhoz nincs közöd.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Esport PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- AZTA! HP EliteBook 840 G8 Fémházas Laptop Ultrabook 14" -60% i7-1185G7 16/512 FHD IPS Iris Xe
- Sony PlayStation 5 (PS5) Játékkonzol - Lemezes verzió, dobozában!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 8 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung Galaxy S21 Ultra /Kártyafüggetlen / 12/256 GB / 1Év garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest