- Lalikiraly: Commodore The C64, Ultimate
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Régi VGA, HDMI és a felbontás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kókuszdió: Tápegység – hova jutottunk 5 év alatt?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- KISDUCK: Diétás kaja tipp
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ace owner
addikt
Tessenek vásárolni hajlékony mobilkommunikációs eszközt
Erre talalhato a hirdetés ne habozzanak kell a pénz új taxira -
föccer
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Frankó. Klasszikusan csatornacső törés után szoktak ilyen beszakadások lenni. Szívás pont egy ilyen forgalmas csomópontban. Legalább 1 hét.
-
macilaci78
nagyúr
Zuglóban a Thököly út - Mexikói út kereszteződésében beszakadt az aszfalt, kerülni érdemes.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
macilaci78
üzenetére
Igen, ez az általános ma már.
-
föccer
nagyúr
válasz
oriic
üzenetére
Heje, ugy legyen.
Qru. Kb 50+ beadott oneletrajz, 5-6 interju, 2 masodkoros. Most varok 2 visszajelzesre, penteken megyek egy ujabb inzerjura.
Szoval jah, kjzdok. Ebben a honaoban felfugggesztettem az e. V. - t, h ne kelljen szochot fizetnj, ugy sincs benne annyi bevetel.
Szival jah, segitsuk meg foccereket alapitvanyt elinditottam

Megalabb megcsinaltam az emeleti villanyszerelest, meg befejeztem az egyik lakas felujitasat.
El fogjum adni a webshopot, inkabb kiveszem belole a penzt, meg eladunk egy lakast, atforgatom a zset masra.
-
föccer
nagyúr
Jah, felejtettem el szólni. Pénteken volt az utolsó munkanapom. Hivatalosan is munkanélküli vagyok.

üdv, föccer
-
GabN73
addikt
Khm, ma reggel meglepett a kedves számítógépem folyamatosan pirosan világító DRAM leddel. Kiszedtem őket, másik slotban megpróbáltam egyessével, cmos reset is megvolt...
Van félelmem hogy ramok gatyák, viszont nincs kéznél másik lapom/egyéb amin tesztelhetném.
Így keresnék valakit aki DDR5-öt tudna tesztelni. Ha cég az sem baj.
-
válasz
Balázs Z.
üzenetére
Sikerült nem megérteni a problémáját. Több irányba el lehet indulni. Amit ő szeretne, hogy ha már autókijárata van, akkor tisztességesen be tudjon állni anélkül fittipaldizni kéne 32 kormánytekeréssel. Ezt nehezíti, hogy az utca másik oldalát parkolónak használják. ( 0. rejtett kérdés amit senki nem tett fel. Lehet-e ott szabadon parkolni. Én nagyon ilyen kis utcát tudok, ami 2x1 sáv apíron... de ami nem tilos azt szabad alapon, beparkolják)
Miután a szemben parkolással érdemben nem tud mit kezdeni mint adottsággal. Így felszedte a saját padkaköveit, hogy könnyebb legyen ívben rátérni a kapubejáróra és közben ne reszelje le a felnit...
Alternatívaként jutott eszébe, hogy szélesíti térkközvezéssel a felhajtó területét némi zöldterület rovására... ami egyébként kb a senki földje. Mert amikor gondozni, meg takarítani kell akkor a ház tulajdonosé...amikor meg kell valamire, akkor közterület, meg ökormányzat, meg a pék f.sza.
Nem mellesleg, azért a viccnek is rossz zöld sávért kardoskodni, ami van van 2 m2, amikor semmi köze nincs hozzá senkinek itt... totál nem érint minket, hogy térkövezi, vagy felgyújtja.
Éppen csak a lényeget nem sikerült kivenni a problémából. Szeretne ki és beállni normálisan.TheProb : Totalcaron olvastam hasonló esetről pár éve talán... szerintem még releváns lehet. Érdemes rákeresned, és most ezt nem tettem meg. A lényeg, hogy sokat nem tehetsz a többiek szabályozását illetően. A mozgástered a saját részedre korlátozódik. Ott tudsz érdemben kitalálni dolgokat.
-
_seth_
veterán
Keveset futott Samsung 870 Evo 1TB 2,5” SSD nem lapul valakinél jó áron?
-
TheProb
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
Továbbra is a bejáró kiszélesítésében látok megoldást. Akkor lehet, fel is tudna állni párhuzamosan parkolva amúgy. Pontosan ez a tervem. Csak legjobb tudomásom szerint a zöld sávot meg kell tartani, szóval az egészet nem térkövezhetem le. Pedig én is erre gondoltam.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
TheProb
üzenetére
Ott parkolnak, ahol hely van és szabad. Nem látok tiltó táblát.
Igen, szűk az utca, ez van.
Nálam is szívás jobbról bekanyarodni a bejáróra, pedig itt 50 autó van a telken és nem parkolnak szemközt sem. Ha nem akarom, hogy kilógjon a kocsi segge, akkor kb koppig állok a kapura, a gyalogos meg jobb híján kivárja, míg a kapu kinyílik és eltakarodok az útból.Továbbra is a bejáró kiszélesítésében látok megoldást. Akkor lehet, fel is tudna állni párhuzamosan parkolva amúgy.
-
_seth_
veterán
válasz
TheProb
üzenetére
Ez Budapest, nem vidék. És nem, nem extra, hogy nem tudsz a közterületen a házad előtt parkolni, egyébként egyáltalán nem tűnik megoldhatatlannak az oda való beállás, ahogy macilaci78 írta, köveken kicsit alakítani kell és kényelmesen be lehet állni.
Egyébként pont Budapesten szokás a közterületre köveket kirakni, hogy más oda ne parkolhasson, ritka bunkó egy szokás mivel egyrészt balesetveszélyes másrészt még jogellenes is
-
TheMarci
addikt
válasz
TheProb
üzenetére
Ez szerintem a fővárosban nem nagyon van így. Lehet egy vidéki faluban ez a szokás, de ha megyek bárhova autóval ahol hely van, ott megállok, és nem nézem hogy az kinek minek a háza, lakása, kertje ami előtt az utcán leparkolok.
Gyere egyszer a 12.kerület fele, na az itteni kis utcákhoz képest rengeteg helyed van kimenni az utcára. (Tudom ez nem segít rajtad.)
-
TheProb
veterán
válasz
macilaci78
üzenetére
-
macilaci78
nagyúr
válasz
TheProb
üzenetére
Ha kiszélesíted a bejáród, akkor rá tudsz fordulni a kapura.
A másik megoldás a te szempontodból a megállni és várakozni tilos szakasz a házaddal szemben, de az meg ugye a jelenleg ott parkoló autókkal szemben kibaszás.Az meg, hogy a telked előtt nem tud egy autó sem megállni... Tudomásom szerint nincs olyan autó, aminek a vételára tartalmazná a tárolását illető megoldások bármelyikét is.
-
TheProb
veterán
15 ker, szűk utca, szemben pár lakásos társasház. Konstans a képeken látható állapotok vannak, a házammal szemben végig parkolnak. Ezzel egyfelől kurva macerás a ki-beállás az udvaramra, mert alig lehet kifordulni. Már így is kibontottam 1-2 padkakövet mindkét oldalon, ez sokat dobott a használhatóságon. Volna ötletetek, hogy mit lehetne kezdeni a helyzettel? Önkorinak írtam, de ők lepattintottak a bp közúthoz, hogy jelzések, táblák lerakás az ő hatáskörük. Nyilván nem akarok túlzottan kibaszni a szemben lakókkal, de az sem járja, hogy a saját telkem előtt 1 autó sem tud megállni, mert akkor megáll a forgalom.
-
föccer
nagyúr
válasz
pohár
üzenetére
Köszönöm.
Viccesnek tűnik ez az alkatrész ár.

Köszönöm a tippet, felkeresem őket. Pár 10e ft-nél nem költenék rá többet, ha megvan a saccolt áron, akkor még bevállalom a javítást, de felette azért már nem nagyon. Akkor inkább veszek egy újat, garisat. Alapvetően mégiscsak egy tobb mint 3 éves gép.
üdv, föccer
-
pohár
félisten
válasz
föccer
üzenetére
maga az alaplap van vagy nettó 250e a DELL-től...
de például a Laptop Birodalom javít alaplapszinten is, akinek nem tudunk már alaplapot rendelni a gyártótól (vagy olyan ára van), hozzájuk irányítjuk, ingyen bevizsgálják a notit, a javítás sem nagyon több 30-40-től általában emlékeim szerint -
macilaci78
nagyúr
válasz
Tim82
üzenetére
Komplett alaplapot 40 ezertől látok első keresésre. Ha valaki nem javít, csak fődarabot cserél, akkor is hozzájön egy teljes szétborítás, takarítás, komponensek átrakása, pasztázás, összerakás, tesztelés. És még nem történt meglepetés.
Ezzel szemben 68k-tól van hahun 5420... Persze föccer gépének specifikációit nem ismerem, így nem lehet maradéktalanul kontextusba helyezni a hahu kínálatával.
-
Tim82
félisten
válasz
macilaci78
üzenetére
Sem a RAM, sem a wifi, sem az SSD nem integrált az 5420-nál.
-
föccer
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Telefonok, tabletek, illetve régebben sokszor volt rajta ez a gép is. Előszedek majd egy másikat is.
-
macilaci78
nagyúr
válasz
föccer
üzenetére
Mi másra használjátok? Az a töltő 5-20V között tud attól függően, mit kér az eszköz és mit enged meg a kábel. Egy 5V 2A telefontöltő üzemmódban nem tűnik fel a 20V 3,25A üzemmód hiánya. Lehet a töltő jó, de a kábelben a chip elköszönt, enélkül a "csökkentett mód" 5V-tal.
-
föccer
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Gyári töltőt használok hozzá, a töltő hibátlan, másra is használjuk, USB-C-s. A notin nincs semmilyen control led. Eddig nem volt vele gond, decemberben úgy tettem be a táskába, hogy hibátlan a gép

-
macilaci78
nagyúr
-
föccer
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy pár éves Dell Latitude 5420 noti. Még cégtől vettem amikor laptop csere volt. Amikor legyalulta rendszergazdi, visszakaptam, kipróbáltam, rendben működött. Hazahoztam, lev olt rakva kb 3 hetet, vettem rá office-t, de már nem kapcsol be. Akkor se, ha töltőn van. Aksi nem púpos. Most kb 1 hónappal később megint rápróbálok, semmi. Se kép, se hang. Nem kapcsol be. Nincs kedvem felesbe rendelni egy aksit, ha egyébként nem az a baja.
Bármi ötlet, hogy mi lehet? Esetleg dél-Pesten valami ajánlott szervíz, aki ránéz, hogy mi a pék lehet vele?
Köszönöm.

fg
-
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Auchanban szoktam venni amúgy
Az szélmalmos sokkal finomabb szerintem (ugyan nem csokis). -
macilaci78
nagyúr
Kőbányai út és Hungária kereszteződésben nem mennek a forgalomirányító lámpák. Szép lesz ez 4 körül, ha így marad...
-
-
Petyyyyy
addikt
válasz
werszomjas
üzenetére
+ föccer - Az is valami, köszi!

-
Petyyyyy
addikt
Sziasztok nép!
Ha valaki lát még az alant látható kekszből bármelyik LIDL-ben BP-n, tegye meg hogy vesz egy-két zacskóval. Átvenném, mert finom, de nem találok már sehol.
-
GabN73
addikt
válasz
macilaci78
üzenetére
Legközelebb fuss
-
GabN73
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
Acer CB240HYK 24"-os IPS 4K monitorom van eladó! Topik lakóknak van árkedvezmény.
-
Troy.
addikt
Sziasztok,
Budapesten egy napra autót bérelni merre volna érdemes? Carsharing-et heti szinten használom, de szerintem erre a feladatra nem volna alkalmas, ugyanis 200-250 km-t tennék meg, Budapesten kívül, de Magyarországon belül.
Melyik autó kölcsönzőt ajánlanátok? Autó típusa nem számít, lehet alsó polcos is.
-
föccer
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Fémhez nagyon kicsi volt a lézerem, csak 20W-os. Fémet 80W környékén lehet már végni.
Keresni meg egyedi ajándéktárty készítő cégekkel lehet csináltatni. Ha kész a vektoros grafika, akkor nem nagy pénzt kérnek érte szerintem.
üdv, föccer
-
denko
senior tag
szevasztok srácok!
Hátha valaki vágja, hol lehet Budapesten csináltatni valami "bankkártya méretű" kártya félét, amire custom szöveget tudok kérni, valami névjegy Kártya szerüség kellene.
Lehet ez metál, műanyag, vagy valami erősebb anyag, vagy esetleg Ali express?
Ott ahogy látom 100 darab alja, nekem 2 kell
Öszintén fogalmam sincs. -
GhostVector
tag
Új REDMI NOTE 14 4G Ocean Blue 6+128GB [link]
Topiklakóknak 38e Ft.
-
jcage
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Köszi. Majd megkérem asszonyt, hogy nem-e nézne szét, mert én nem használok ilyen dolgokat.

-
macilaci78
nagyúr
válasz
jcage
üzenetére
Amikor én voltam egyetemista, az egyetemi épületek faliújságjai tele voltak korrepetálási és albérletet kereső, kínáló hirdetésekkel. Mindegy, hogy az infó, matematika, közgáz, jog, bölcsész, konzi, vagy melyik kar épületéről van szó.

Azóta persze eltelt bő 2 évtized, a digitális tér teret nyert, biztosan van kari fb-csoport is például a SOTE-nak. -
jcage
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Forrai. 3 éve még művészlélek volt...

-
föccer
nagyúr
válasz
macilaci78
üzenetére
Frnac se foglalkozik ezzel. Amennyire én telefonfüggő vagyok, pont nem érdekelt az az 1 nap kiesés.

-
jcage
tag
Sziasztok,
Emelt szintű kémia/biológia felvételihez keresnék felkészítő tanár(nő)t/orvostanhallgatót Budapesten. Gyerek orvosira akar menni, a gimis fakultáció is kevés lesz ehhez.
Köszönöm,
J -
macilaci78
nagyúr
válasz
föccer
üzenetére
Miért nem állítottad be a SIM pin-kódot olyanra, amit megjegyzel? Egyáltalán miért van a SIM-kártyához pin-kód beállítva?
Mióta okostelefont használok, a SIM-en nincs semmilyen adat, mindent az online fiókokból szinkronizálok le. Ha ellopnák, elhagynám a telefont, akkor első dolgom lenne a készülék és a kártya tiltása. -
Andris...
aktív tag
-
föccer
nagyúr
válasz
föccer
üzenetére
Hazaértünk. Kint újraindult a telefonom, nyilván SIM pin kódot nem tudtam.
Nyilván volt pár nem fogadott hívásom, jó eséllyel munkaügyben kerestek. Holnap hívhatok vissza mindenkit.Jó volt, 15 fok, kicsit szeles. Sok minden zárva volt, de azért volt mit csinálni, jól éreztük magunkat. Olcsóbb volt repcsijeggyel is a 4 nap all inclusive, mint ha egerszalókba mentünk volna félpanzióval.
üdv, föccer
-
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Munkaruhabolt.
Nekem ilyen van, pl 2-4 °C-ban jó benne mosogatni
. Annyira nem utcai, de elmegy.#133707FoxiestFox: Na jó lehet nem ezt keresed
, de pl decathlonbn is van jó a vadász részen. -
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Akkor jó, hogy rákérdeztem... mert én nemrég a kesztyus.hu-n rendeltem de ott más műfajban vannak termékek. Szóval ha nem is tudok ajánlani boltot, azt tudom, hogy hol ne nézelődj.
-
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Tud esetleg vki ajánlani bandát, aki normális minőségben csinál térkövezést? (Relatíve kis területről lenne szó, 45-50nm.)
-
macilaci78
nagyúr
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Motoros kesztyű, de ezt az ár nem annyira számít dolgot át fogod még gondolni...
-
pjen
félisten
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Én a bőrkabát boltban vettem a Balzac utcában. Igaz bőr, csak egy darabig vízálló.
-
válasz
FoxiestFox
üzenetére
Munka kesztyű vagy hétköznapi viselet?
-
Van valami ötletetek olyan üzletre, ahol tudnék kesztyűt venni magamnak, ami vízhatlan, és jól szigetel a hidegtől is?
Az ár nem annyira számít, inkább az, hogy tartós legyen és tényleg jól izoláljon.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kingston 16GB DDR5 5600MHz CL46 - Új, bontatlan, több darab - Eladó!
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32 - Új, bontatlan - Eladó!
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6200MHz CL36 - Új, bontatlan - Eladó!
- Corsair VENGEANCE RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL36 - Új, bontatlan - Eladó!
- Chieftec proton 750w full moduláris
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- AKCIÓ!!!! Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- ÚJ! AKRacing Arctica gamer szék
- Általános igazgatóhelyettes tábla üvegből eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

....