Hirdetés
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Steven: Miért váltottam TV-ről projektorra?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moongoose: Hajópadló (nem parketta) felújítása a realitások talaján maradva!
- joghurt: frenda dsttöytoi
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hmzs: Fujitsu Futro S920 csúcsra járatva
Új hozzászólás Aktív témák
-
KROK640
nagyúr
válasz
F e Z o #42601 üzenetére
Igen, eltelt. Neten néztem teszteket, és ez alapján a kettő között van némi eltérés de nem jelentős. A 10400F jobb játékokban, de a 6900K produtivityben, meg ahol jól jön, hogy 6 helyett 8 mag van. A userbenchmark pl 1%-ot hoz a kettő között overall, a 6900K javára.
Ettől persze a 10400F napira egy sokkal jobb CPU, lévén 65W-os max TDP-je van, míg a 6900K-nak 140W-os. Ha egyszer beizzítom, akkor izgalmas lesz lehűteni(nyilván egy X99-es deszkába raknám 64-128MB ECC REG DDR4-el, egy gyors M2 SSDvel, mondjuk az RX570 8GB-os kártyámat mellé... képet/videót szerkesztgetni, Blenderezni egész jó gép lenne, akár egy kis játék is beleférne mellé)
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #42600 üzenetére
Persze, az nagyon jó, hogy hűvös. Nem rossz választás ez sem, csak a 7500F/7600F-et venném manapság a dupla cache és a magasabb órajelek miatt.
Egyébként fura, hogy a 7000-es a jobb, mert hiába 4nm a 8000-es a fele cache azért fele cache. Persze nem rossz még így sem, egy 8-10%-al le is hagyja az I5 10400F-emet.
Mondjuk azt egy kicsit ugyan de az I7 6900K-m is(annak meg meglepően hatalmas súlya van a méretéhez képest, pedig nem is kicsi).
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #42598 üzenetére
Igen, te csendben cseréltél
nekem még mindig a jóöreg B560Pro4 és 10400F van, jelenleg mindössze 32GB DDR4 RAMmal (és RTX3060 12GB). De alapvetően elégedett vagyok veleDe ha most kéne gépet vennem, akkor budgetől függően 7500F lenne, vagy 9800X3D
Az AMD most kitalálta, hogy az egységes dizájnt különféle magtípusokra osztaná fel: Classic Cores, Dense Cores, Efficiency Cores, Low-Power Cores, valamint a legújabb érdekesség, a 3D Core. Úgylátom most a sokféle mag egy CPU-n belül lesz az új irány.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #42592 üzenetére
Pedig nem. Ez most magamnak jött, és bár egyelőre a gyűjteménybe kerül, terveim szerint a következő osztrák kanyar után egy gép(ezet) is épül köré. Ugyan 140W-osa TDP-je, de csendben megjegyzem, hogy erősebb a jelenlegi CPUmnál is (8C16T, 20MB cache, 4GHZ turbo szemben a mostani 6C12T 12MB cache 4GHZ turboval)
-
Vigneau
félisten
[link] <-- Ha nagy' nehezen egyszer kiszedem a kábelből, akkor van valamilyen ragasztó, amivel ki lehet javítani, vagy adatok le és másik SSD után nézni? Nem hinném, hogy gazdaságos csatlakozót cseréltetni rajta...
-
KROK640
nagyúr
A tegnapi szerzeményem
8C16T -
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #42558 üzenetére
Gyurcsány engem sokkal jobban meglepett. Viszont az az elméletem, hogy már csak Klára akarta, hogy Ferinek politikai pályája legyen, és most, hogy elválnak, végre visszavonulhat a politikából is. (nem lepne meg ha a kettő szorosan összefüggene)
Az is külön érdekes, hogy mindezt Dobrev Klára jelenetette beA pápa az várható volt, hogy előbb-utóbb lesz egy újabb, volt is a zsinat összeülése előtt is 10+ nap gondolkodni rajta, így a döntési idő sem lepett meg különösebben, hogy viszonylag gyorsan ment.
-
Vigneau
félisten
Hurrá, van új Pápánk...
-
KROK640
nagyúr
Hát persze, de akkor kezdődött a lejtmenet.
Jó is, hogy itt vagy, mert kifejezetten hozzád lenne egy kérdésem : Mivel te modi vagy, sokkal jobban ismered itt a helyzetet, talán te is tudsz válaszolni : Egy légpuskát szeretnék meghirdetni. Azt gondoltam, hogy tilos a HA-n ezt hirdetni, de a szabályzatban erre vonatkozólag nem találtam konkrét utalást. Nem tudod nekem kideríteni, hogy ezt szabad-e vagy sem? Nem szeretnék még nehezebb fiúvá válni, vagy BANánt kapni
-
eszakas
őstag
válasz
Vigneau #42544 üzenetére
Jelen pillanatban az ALZA ami viszi a prímet. Ettől jobban egy kiskereskedő sem tud szállítani. Hétvégén is a boxba hozza a szlogenük szerint a cuccot. Hacsak nincs valami cég a tarsolyban ahol a nagyszámú gépet kell karbantartani szerintem már most nyitni nem éri meg.
A klíma szerelésben vagy az ideig-óráig életben tartott lakatos-burkoló csapatoknak nagyobb kereslete van. A paksi építkezés minden munkaerőt felszív tehát ennek egy darabig van értelme. Mint irányításhoz szokott emberek tudtok egy ütős csapatot összehozni és kordában tartani, logisztikázni ezzel még lehet pénzt keresni.
Szerintem
-
-
KROK640
nagyúr
Az első akadályt, a "merre" elvem le is tudná győzni nagyjából. A második már fájdalamasabb, főleg, hogy Mercit (is) akarok!
Ma láttam egy olyan gyönyörű fehér W124-es kombit...azonnal ajánlatot is tettem rá, de kiderült, hogy a tulaj a keretem háromszorosát gondolja érte, de azt is csak akkor ha elakarná adni
-
KROK640
nagyúr
Erről épp ma írtam (csak egy másik fórumon)
Most hirtelen nem találom (pedig kéne, sok fontos dolog van benne), de röviden-tömören :
Ha csináljátok : Van 10 év PC boltos munka tapasztalatom. Némi fogalmam az üzletvezetői oldalról. Sok-Sok szervízes, gépépítős, gép összeállítós, és némi weboldalas tapasztalatom, valamint kicsit unblock az irányról is.
És szívesen venném, ha valamilyen formában esetleg rám is gondolnátok ekkor, benne lennék -
KROK640
nagyúr
válasz
F e Z o #42522 üzenetére
Na, te pont abban az időszakban fejlesztettél nagyokat, mikor én nem tudtam.
Csak hogy erre az időszakra reflektáljak 2009-ben a csoda Athlon XP (ahol is 1466@2669MHZ-en ment a proci) leváltódott, és utána jött a Phenom 9500. Ezzel a Phenom 9500-al elvoltam 2014 januárjáig, amikor is jött az I3 4330, majd azzal elvoltam a 10400F 2021 eleji érkezéséig.
Tehát neked kb olyan 7 CPU-d volt addig, amíg nekem a Phenom 9500 és az I3 4330...
Szerettem volna akkoriban én is hasonlóan tartani a trendet, de pont ez volt az az időszak amikor IRL okok miatt évekig egy csavartsem tudtam venni a gépemhez. Az I3 4330 is úgy jött, hogy valaki dobott egy ajánlatot a Phenom 9500-ra én meg gyorsan odaadtam neki mielőtt meggondolná magát, és gyakorlatilag abból lett az I3 4330. Ha az nincs, akkor jó eséllyel 2021-ig a Phenom 9500-on maradtam volna, ami csúnya lett volna, már csak azért is, mert bizonyos esetekben csak anynit tudott mint egy 3200+-os Barton (ami 2003-as teljesjtmény) és amitől még a fenteb említett Athlon Xp is gyorsabb volt (egy szálas teljesítmény főleg régebbi játékok alatt). -
KROK640
nagyúr
válasz
F e Z o #42520 üzenetére
Igen, szinte éreztem, hogy ő lesz az. Mivel ő a leghíresebb mind közül, de mint láttad azért vannak még jó páran
Magam is kb 5 éve gondolkodok már valami ilyesmin, csak rendszerint elvetem azzal, hogy nincs kedvem egy sima 1CPU-s rendszerre is 100+ ezret elverni, hogy aztán évente 2 órát üljek mellette. Egy ilyen több procis, meg ennyi meghajtó lehetőséggel stb, viszont már elég komoly munkaállomás, ami nem csak ma használható, de szerintem még hosszútávú tartalék gépnek is elmenne.
Ugyanakkor erre a célre ott a 4th gen gépem, még ha technikailag messze nem is ilyen érdekes, mint ez, de az legalább adott.Nem is tudtam, hogy volt Broawell-ed. Egy másik fórumon van egy srác, kb 1 évvel ezelőttig egy I7 5820K-val nyomta rendesen napira. Piszok jól öregszenek ezek a HEDT/WS platformok, és hála a kínai gyártóknak gombokért van hozzájuk szinte minden. Ha átlépsz azon, hogy 10 éves technológia alapja (elképesztő mit kihoztak belőle, DDR4, M2 stb.) még ma is bően használható, sőt a legtöbb dologban hozza a mai színvonalat, eléggé olcsón.
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #42516 üzenetére
Igen, méretre EATX, szóval szép nagy, de az ára nagyon ott volt a leírás alapján.
Igaz Broadwell, vagyis 5th gen, de gyanítom, hogy munka és több magos feladatokban csúnyán odaverné az enyémet : 12C24T 3700MHZ 40MB cache; 64GB RAM; 4TB Samsung 990 Pro -= VS =- 6C12T 4000MHZ 12MB cache; 32GB RAM; 1TB Samsung 980Pro -- a VGA-t azért nem írtam ugyanis pont olyan mint az enyém
Ugyanakkor gamingben ahol az órajel jobban számít, meg erősebb az IPC-m ott az én gépem lenne valamivel jobb.Technikai érdekességnek jó lenne, ráadásul még mai szemmel is nem gyengén használható.
-
KROK640
nagyúr
Egy másik fórumon, láttam egy ilyet.
ez a lap az alapja.Azért ha azt nézem, hogy összesen 12C24T a CPU, mindezt akár 3700MHZ-en is turboval, 64GB RAM*, 4TB M2 SSD, (8 M2, 10 sata port és 8 memória slot a lapon!) RTX 3060 12GB, meg 1000W-os táp ... Hát ez még 525 fontért (250 ezer ft kb) is igencsak jó vétel volt.
Ez a project érdekes lenne, ráadásul mai szemmel is bőven használható...Esküszöm elkapott a birtoklási vágy, csak az a baj, hogy ez itthon sehogy sem állna meg ennyiből (már csak a magasabb áfa okán sem)
* Ebbe mehetne ECC REG RAM, 64GB meglenne 20-25 ezerből. Ezt nem is tudom miért nem aknázta ki ezt ziccert
Vigneau (és persze többiek) vélemény? Más is izgulna egy ilyenre?
-
smiti
veterán
Köszi srácok!!!!
-
KROK640
nagyúr
Boldog szülinapot Smiti. Az 20 éves vagy, csak 30 év tapasztalatával?
-
F e Z o
veterán
Boldog születésnapot kívánok Smitike! Szép kerek szám...
-
KROK640
nagyúr
válasz
Vigneau #42503 üzenetére
Sajnos valóban nem az
én nagyon sokáig ott dolgoztam, csak aztán annak is redőny le volt.
2 éve mikor venni akarta, DVI kábelt, akkor Debrecenben szomorúan konstatáltam, hogy a 2000-es évek elején ismert számtech boltok 4/5-e bezárt, ami pedig nyitva volt, annak is alig volt valós árukészlete
Azért, hogy azonnal legyen DVI kábelem, szó szerint a fél várost be kellett járjam.Ezekszerint maradsz a mediterrán borászatnál?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni, de kérjük, hogy inkább a Hardverapróra tegyétek fel a terméket és azt linkeljétek be, mert úgy tudjátok módosítani később, az aprón is ott lesz és értékelést is kaphattok.
Kérjük, hogy nem megjelölt topikokban továbbra se hirdessetek, köszönjük!
- Új Zsír Lenovo ThinkPad X13 G4 Üzleti Laptop 13.3" -40% i5-1335U 10Mag 16/512 FHD+ Intel Iris Xe
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -65% 15,6" i7-12700H 16GB/512 3050Ti Touch UHD+ /1,5 MILLIÓ/
- ÚJ DELL XPS 15 9520 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-12700H 16GB/512 NVIDIA RTX 3050Ti /1 MILLIÓ/
- Több típusú 1155 foglalatú alaplap, processzorral kedvező áron!
- ASUS TUF Gaming Laptop GTX1660Ti
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest