- weiss: Pant* rant
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- N€T0X|N: SSD cserék
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joachim21
őstag
Nagyon köszönöm mindenkinek, tényleg ez a Dolby Vision kavart be...
. Megtaláltam, kikapcsoltam, azóta minden rendben, köszönöm még 1x!
-
ericdrawen74
senior tag
Az előző windows 11 frissítés utàn a hdr beàllítàs mellé bekerült a dolby vision bekapcsolva természetesen. Mire ràjöttem, hogy az a hiba... Ott érdemes először körülnézni.
-
Rexcor
őstag
válasz
Joachim21 #21699 üzenetére
Ugyan ez volt nekem is kb 3 hete LG C4 OLED-el. Minden egyes gép indításkor force-olta a Dolby Vision-t és minden zöld, lilás színű volt. Elvileg windows bug, nézd meg hogy a Win HDR beállításoknál a Dolby Vision be van-e tick-elve és ha igen akkor szedd ki. Ha így megszűnik a probléma akkor pedig an NV vezerlopultban tett a felbontás módosítás alatt a kimeneti színmélységet 10bpc-re és a kimeneti dinamikatartományt korlátozottra. Nekem ez teljsen megoldotta.
-
AzŐsgén2
tag
válasz
Joachim21 #21699 üzenetére
Nekem egy Aorus oled monitorom van, volt ilyen és az volt a gond hogy a monitorom csak HDR100-as vagy mi, a kártya meg 400-ast próbált megjeleniteni, vagy mi. Pontosan nem értem, mert nem mélyültem el a témában, de miután visszaállitottam azt hiszem az NV driverben, azután minden oké lett. Nekem driver ujratelepités után csinálta. Nézd meg azt a beállitást, ahol a HDR-t lehet állitgani, hátha segit.
-
Joachim21
őstag
Sziasztok! Pár napja újra kellett telepítenem a gépet egy megmagyarázhatatlan Windows elhalálozás után. Az egyik monitorom egy Samsung TV, a másik egy LG OLED TV. Úgy indított az új windows, hogy nem volt az LG-n kék szín, minden zöldes volt. Állítottam valamit az Nvidia vezérlőpulton, és lett normális színe az LG-nek is. Rendben is van, amíg nem indítok el egy teljes képernyőn futó játékot, mert akkor mintha megint az NV beállításai(?) érvényesülnének és megint eltűnik a kék szín. Ha a 2. monitorra átmegyek, vagy megszűnik a teljes képernyő, akkor újra rendesen van minden szín.
Így néz ki rendesen, kék színnel a The Isle:Ha visszamegyek teljes képernyőre, akkor megint csak nincs többé kék és ilyen fos lesz:
Van valakinek tippje, mi nincs rendesen beállítva nálam és miért nem találta eredetileg, és miért veszti el teljes képernyős játékoknál megint a helyes beállítást?
Egy 4090-es kártya dolgozik a gépben, ezért is ide írtam, hátha vlaki belefutott már hasonló jelenségbe. -
tom81042
tag
válasz
BaJaZo #21686 üzenetére
Teljesen egyertelmu hogy az idiota hozzanyult, es elbaszta! Mivel nalad van mar a penz, ne foglalkozz vele, mondd neki hogy nem fizetsz neki vissza semmit. A probagarancia akkor lett volna ervenyes ha:
1. Jelzi neked hogy elromott a kartya.
2. Visszaviszi neked a kartyat ugy ahogy van.
3. Te elkuldod javitasra valakihez.
4. A valaki azt mondja, hogy nem volt szétszedve a kartya, es mind a csavarmatrica mind minden mas erintetlen.Ezeken kivul NEM ERVENYES semmilyen probagarancia!!!
-
BaJaZo
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a választ. Megerősitve érzem a gynúmat, miszerint a vásárlónak egyértelműen szándékában állt másnap szétszedni a kártyát, (erre irásos bizonyiték van) ezt megtette és a képen látható sérülést okozta, a hűtőborda feltehetően túlzottan erős oldalirányú csavarásával.
A próbagari ezzel ugrott szerintem.
Azért még jöhet hozzászólás, hátha valaki másképp látja. -
ffodi
veterán
válasz
BaJaZo #21686 üzenetére
1. Ilyen jellegű sérülést (felszakadt pad) szerintem általában fizikai behatással lehet okozni. Ha netalán feltételeznénk, hogy nagy hőingadozásnak (ami nyilván nem egy ugrásszerű folyamat ebben az esetben!) volt kitéve a GPU és emiatt deformálódott a hordozó esetleg (aminek hatására letépődött), akkor tippre előbb enged és reped el a fostos rideg ólommentes forraszanyag, minthogy feljönne a pad. Fejből nem tudom milyen jelek mennek ott pontosan (meg kellene nézni), de a lábak számoságából (és bekötöttségéből, tehát ránézésre van ami tuti nem NC) ítélve ez simán lehet a gond okozója. Az pedig felettébb érdekes, hogy arra a sarokra lokalizálódik a hiba.
2. Lehetséges.
3. Szétszedés után alányúlok csavarhúzóval. Ilyesmihez általában erős, hirtelen fizikai behatás kell, lásd fent.
4. Szerintem igen, de ezt így már nem egyszerű bizonyítani. Ugyanakkor, nálad jó volt, első tesztek rendben voltak nála is és szétszedés után jö(hete)tt elő a gond --> Elég gyanús az ügy.
Ezt a játékot egyébként sem így játszák. A próbagari az én olvasatomban arra vonatkozik hogy: a vállalt időn belül, ha meghibásodik a kártya, akkor megnézzük közösen és megbeszéljük (már csak amiatt is, mert ekkor sok esetben egyértelműen meg lehet állapítani, hogy bontva volt -e). Indokolt esetben visszatérítem a teljes vételárat. Az, hogy ő önhatalmúlag elküldi javításra, az már nem a te bajod és költséged (és ugrott a próbagari is). Persze amennyiben te ehhez hozzájárultál, akkor az ügy le is van zárva.5. Lásd 4.
6. Lásd 1-5.
-
Laraxior
titán
válasz
BaJaZo #21691 üzenetére
Ha már máskor is fordult hozzá, az nem éppen jelent jót. Nálam 20 éve forognak videokártyák, hardverek, de még egyszer sem kellett semmit se javíttatni küldenem, kivéve az egyetlen 980Ti-t, amit én basztam el, de azt is garanciában rendezték.
Mellesleg olyan nincsen, hogy egyik nap megy a VGA, másik nap meg már nem. Legalábbis újabb hardverek esetén. 15 éves videokártyánál elhiszem, olyat láttam én is, de 3-4 éves hardvernél.... -
tomas51
senior tag
válasz
BaJaZo #21691 üzenetére
Az a baj hogy amikor szólt hogy SZERINTE nem jó a hő és szét akarja szedni, vissza kellett volna venni tőle.
Majd más megveszi, nálam sajnos volt már ilyen.
Vissza kértem teszteltem, vissza fizettem és kész.
A következő vevő azóta is boldogan használja.
Legalább 2-3 ilyen alkalmam volt már.
Nem ki oktatás csak tapasztalat. -
-
BaJaZo
aktív tag
válasz
Laraxior #21687 üzenetére
Azt nem tudom, hogy haverok-e, de már máskor is fordult hozzá, sőt személyesen is volt nála... Inkább nem kérdezném meg.
Én is úgy gondolom, hogy ilyen sérülés, csak szakszerűtlen szétszerelésnél következik be.
De a legfontosabb kérdés az, hogy amikor a kártya még hibátlanul működött, ez a sérülés már a kártyán volt-e, vagy ez kizárható, mert akkor nem működött volna hibátlanul. -
omfgk
veterán
válasz
BaJaZo #21686 üzenetére
A memória hőmérséklete magasabb volt az ideálisnál, de mint jelezte másnap újra padozza és rendben lesz az is.
Másnap viszont jelezte, hogy a kártya nem boostol beElképesztő nagy red flag.
Patthelyzet. De nyilván nem fogja beismerni ,hogy kóklertan szemináriumon látta ,hogyan kell újrapadozni a vga-t. -
Laraxior
titán
válasz
BaJaZo #21686 üzenetére
Én megkérdezném azt akihez el lett küldve a kártya, hogy bontatlan volt a VGA (matrica pl?) vagy bontott... persze, csak ha nem valami haverja a vásárlónak.
Kiszakadt GPU mindenesetre keletkezhet olyannál aki mindenáron leakarja venni a hűtőt és fogalma sincsen róla, hogy hogyan essen neki az összetapadt felületek miatt. -
BaJaZo
aktív tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni egy furcsa ügyben.
Egy hete eladtam a 4080-as kártyámat,ami nálam félévet volt napi használatban, bármilyen hibajelenség nélkül.Két alkalommal ki volt véve, majd vissza lett rakva, nem volt hiba ezek után se, ráadásul végig kitámasztva használtam. Próbagaranciát vállaltam rá.
Még aznap, este az új tulaj jelezte, hogy minden rendben működik, több órányi GTA 5 Online-t játszott.A memória hőmérséklete magasabb volt az ideálisnál, de mint jelezte másnap újra padozza és rendben lesz az is.
Másnap viszont jelezte, hogy a kártya nem boostol be, 300 MHz-en megy csak és több, mint 400 W-ot fogyaszt! Irta, hogy elküldi Dr.VGA-hoz javitásra. Tegnap érkezett a fotó a hiba okáról:
A GPU alatt 14db érintkező felszakadt,a kártya deformálódott. A szakadt érintkezőket pótolni, a GPU-t újra BGA-zni kellett. Jelentős költséggel járt a javitás.
A kérdések:
1. Ezzel a sérüléssel, működhetett-e hibátlanul a kártya nálam, és az eladás napján az új tulajnál?
2. Ha nem, akkor keletkezhetett-e akkor a sérülés, amikor másnap, az új tulaj igéretének megfelelően, megpróbálta szétszedni a kártyát? ( Gondolok itt arra, hogy a hűtőborda és a GPU között a paszta teljesen kiszáradt és gyakorlatilag összeragadt, amit nem kellő óvatossággal próbált megszüntetni, és a tekergetés hatására ez a sérülés lett az eredmény.)
3. Keletkezhet-e ilyen sérülés a GPU alatt, (érinkezők felszakadnak, a kártya ezen része deformálódik) a kártya nem szakszerű szétszerelésén kivül máshogy?
4. Amennyiben egyértelmű, hogy a sérülés az új tulajnál keletkezett a kártya szétszerelésének következtében, érvényét veszti-e a próbagarancia? (Ahogy a bolti és gyári garancia esetén.)
5. A kártya szétszerelesét a vásárló nem ismeri el, ezért, mivel ez sarkalatos pontja az egésznek, szó szerint bemásolom amit irt a vásárlás napján miután a kártya hibátlanul működött több órán keresztül:
"Még ma nem akartam megbontani, de holnap mindenképpen meg kell csinálnom, mert a memórián a thermal padek gatyák, 88 fokig felmelegednek rövid idő alatt játék közben. A gpu hőmérséklete kiváló, de majd holnap kap ptm-et és megnézem mennyit javít ezen."
6. Láttok-e ok-okozati összefüggést a kártya másnapi meghibásodása és a (tagadott) szétszerelése között?
Köszönöm, hogy elolvastátok! -
ScomComputer
veterán
MSI Afterburner 4.6.6 Beta 6
with unofficial RDNA4 support !Van benne pár javítás a RTX 5000-szériához!
+ Good news for NVIDIA RTX 4000/5000 series GPU owners! -
ScomComputer
veterán
Ha valakit érdekel és használta már, az OCCT (OverClock Checking Tool), mától elérhető a steam-n is !
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
gainwardgs #21678 üzenetére
566.45 -tel volt valami nyűg, utána frissítettem. De őszintén szólva én nem tapasztaltam rosszabb teljesítményt az újabb driverekkel.
Most az 576.66 van fent. Ezért is voltam kíváncsi.
Busterftw:
Az a legfrissebb.Pug:
Thx! -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
sixpak #21674 üzenetére
Nagyon nagyon ritkán jön olyan, hogy ha driver frissítés után volt elmentett profil, az "beakad" és nem működik. Nekem a 4090-nél volt ilyen párszor.
Más: Korábbi driver mizériák után most ki, melyik drivert használja? Pl. a Doom miatt nekem muszáj volt frissíteni mert el sem indult a régi driverrel.
-
sixpak
nagyúr
Van valakinek bármi ötlete, hogy a Battlefront 2 játék miért ignorálja az Afterburner undervolt-ot?
Soha nem láttam még hasonlót sem.
Minden játék szépen megy 0,975V-on, ez meg fullon, 1,075V.
Azt vettem észre, hogy hangosabb a gép, mint szokott lenni, kiléptem nézem a GPUZ-t, 325W fogyasztás, a hotspot elérte a 80 fokot, ilyen még nem történt, mióta használom a 4080-at. -
Grampy
aktív tag
Gigabyte (Gaming OC) modelleknél probléma még a thermal putty folyás?
5070 Ti-ből GW Phantom vagy GB Gaming OC az ajánlottabb?
Esetleg Windforce SFF-el valakinek tapasztalat? -
válasz
gainwardgs #21669 üzenetére
Nincs olyan. Ebben is jobb tud lenni a vörös. Csak tudni kell beállítani.
Nem ezért vagyok bunkó, hanem mert annak kell lenni. -
-
Elmör
őstag
válasz
zebra_hun #21664 üzenetére
A 7800X3D-m amikor vettem 150K volt szállítással, nem kellett hozzá vízhűtés sem, míg a te i9-ed biztos, hogy gyorsabb, de jelenleg is 40 ezerrel drágább és szénné fűtené a gépházat a léghűtőmmel tuti, tehát ha venni kell hozzá vizet akkor minimum egy 100-assal drágább, azt inkább elköltöttem játékokra és lehet, hogy 40fps-sel kevesebb a Horizon Zero, de nem tesztekkel szoktam játszani, másrészt azt speciel megjelenésekor végigtoltam Ps4 pro-n 4K-s tv-n, így ezt az X3D beszólást kicsit túlértékeltnek látom. Persze ki mit vesz magára.
-
-
tom81042
tag
válasz
Grampy #21650 üzenetére
Olyan 2700 Mhz korul erdemes beallitani, akkor ~22.800 pont korul van a Superposition benchmark. Nekem 0.975 Volt-on hozza ezt, de chip fuggo, van akinek 2900-at is bir meg 3000-et kozel ennyi voltage-on. Ki kell tapasztalni hogy mi a kartya sweet spot-ja. A memoriat foleg, nalam az +1300 korul van ami még stabil.
Illetve ami még fontos: GPUZ - Sensors: Es a Gpu temperature meg a hotspot között ne legyen tobb mint 10 max 15 Celsius fok kulonbseg. Ha a hotspot 20 fokkal melegebb, akkor ujra kell pasztazni majd!
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Találtgyerek #21658 üzenetére
Ha az az adott teszt az ujabb chippel jobban megy, akkor tobb pont lesz. Ez mindig is így volt.
-
fatal`
titán
válasz
Találtgyerek #21656 üzenetére
Alapvetően nem kéne, hogy számítson, de mégis, ha visszanézed az eredményeket, akkor látszik, hogy Intellel többet ad.
Inkább a friss 3DMark teszteket érdemes használni (Speed Way pl.), azok FPS-t pontoznak.
-
fatal`
titán
válasz
Találtgyerek #21651 üzenetére
Emlékeim szerint ez a teszt Intel CPU-ra mindig többet ad. De amúgy is százezer éves, el kéne felejteni lassan.
-
Grampy
aktív tag
válasz
Találtgyerek #21653 üzenetére
Értem, rendben, köszi! Tesztelgetem még ezzel az UV profillal tüzetesebben, de egyelőre jónak tűnik.
-
Grampy
aktív tag
válasz
Találtgyerek #21651 üzenetére
Köszi! Tehát akkor stock-on is kb 1000 ponttal kevesebb van, mint amennyi átlagban szokott a 4080S-eken? Ez miért lehet? Egyébként UV-val a min fps még javult is SP-ben és Furmark-ban is, ami kifejezetten tetszik, úgy, hogy az avg szinte alig vesztett az értékéből.
-
Találtgyerek
veterán
válasz
Grampy #21650 üzenetére
Szia!
Gyárilag SP 4K-ban körülbelül 22500 pont körül mozognak ezek a kártyák. Így egy kicsit a gyári teljesítmény alatt vagy.
Ha ez nem zavar és elég a teljesítmény, akkor hibátlan.
Én még kifújó ventilátort tennék be, hogy gyorsabban kimenjen a házból a processzor és a videókártya által keletkezett meleg levegő. -
Grampy
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy PNY 4080 Super Verto OC. Alapon picit melegebb az átlagnál, és a ventik is jobban pörögnek, mint ami számomra már kellemes lenne. Így UV-ztam. 0.925mV 2565Mhz-en egyelőre lefutott a Furmark, a Superposition, játékok sem dobtak ki (AC Odyssey, GoW - Ragnarok)
Hőfokok jobbak lettek, venti sem pörög már zavaróan hangosan. Csatolok képeket. (Superposition Win10-et ír, egyébként Win11 Pro van fent) Innen érdemes még állítanom valamit lefelé, vagy felfelé? Ház Fractal Define R6 nyitott front-tal. (2x140mm venti elől, 1x140mm hátul) Rendben vannak ezek az értékek és pontszámok? Azért gondolom egy Suprim vagy Aorus még ráver erre egy -10-est hőfokban.Stock:
0.925mV, 2566Mhz órajel, +1000Mhz memória:
-
válasz
Találtgyerek #21648 üzenetére
Yepp, reméljük nem embertelen delták vannak GPU temp és hotspot között...
-
Találtgyerek
veterán
válasz
BerserkGuts #21647 üzenetére
Az még simán beleférne. Bízzunk benne, hogy ennél nem melegebb.
-
válasz
BerserkGuts #21645 üzenetére
Mar akartam kerdezni, hogy hova tunt a hotspot-od, aztan latom, hogy ez 5080
-
BerserkGuts
addikt
ezzel se flexel sok ember ilyen melegbennyilván ilyen 400+ watt fogyasztást nem célszerű használni meg undervolt nélkül mert ez vízzel is így fűt
-
válasz
BerserkGuts #21643 üzenetére
Most néztem vissza mekkora marhaságot csináltam
Az 5G jobbat ment, mint az 5.1G.
Azt ram oc [kép] mellett csináltam, ezt meg trágya xmp-n [kép] .
Rendes ram sebesség megtol mindent. 12e cpu vs 13e.Abban is volt kicsit igazad, hogy cpu (inkább konfig) is számít.
40e a TS grafikus a 14900k-val de ram gyorsítással, 38e pedig a 10700k-val.Zero Dawn is jól mutatja.
110 vs 140 min fps.Alapon xmp-vel:
[Log]
Vagy ugyanúgy minden cpu paraméter 13900k-ra hangolva (55x dc), csak optimalizálva:
[Log]
Igazából a cpu ua., csak xmp vs ram oc.
CPU OC hoz 2-3-4 fps-t, memó pedig 30-40-50 fps-t. Ezért sem nyúzom a procikat, lefokozom inkább.
Ennek 57x-60x a gyári óra, nem 55x.
Ezért helytelen a cpu limit elnevezés. Konfig limit, abba nem lehet belekötniExtra:
A 10700k-val is lenyomtam, bár ez jóval gyengébb konfig.
-
válasz
BerserkGuts #21641 üzenetére
Megjött a kánikula. Nincs mégegy ilyen hülye, aki 27°-ba nekiáll ilyennek
Most jön a következő nagy durranás: 14900k légkavaróval
Nincs klíma, nem is lesz.
-
válasz
gainwardgs #21638 üzenetére
Már kivettem a spéci ram-okat, de egy 51x belefért.
A szokásos 38e megvan. Ez a proci nem épp versenyzésre van. Ez az egész egy 100e Ft-os cucc feltupírozva, RTX4090 kihajtására alkalmassá téve. Persze nézőpont kérdése. 4kkimaxolt grafikán a 4090 esik el, a gyurma annyit kiszolgál. -
Gyurmával, full alap 47x-en, pcie3.0-n, 8GT/s-on.
Kuka meleg van, feltekertem. 3DMark grafikus pontokba nem számít. CPU pontokban igen, de az másik topik.
TS teszten azért 5G-n ment, mert abban van proci mérés is. -
UDPSendToF
tag
válasz
BerserkGuts #21633 üzenetére
Persze, ez érthető, és van is benne valami. Csak így érdekes nekem ez az összefüggés, hogy pont mindig fizikai újracsatlakoztatás hatására változik meg, azon kívül folyamatosan ugyanazt hozza.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
BerserkGuts #21633 üzenetére
Sztem ezek is kártyafüggők, annó a Zotac-nál emlékeim szerint egyformák voltak, most a Maxsun 4080 super-nél is ahogy néztem azonos a gpu-z, AB és a hwinfo. Persze mások a szoftververziók.
Az AB azért talán valós az alulfesz miatt is, bár talán ezért egyszerűbb csak a tdp limitet tologatni, bár igen ott azért veszíthet is az ember..
-
BerserkGuts
addikt
válasz
UDPSendToF #21632 üzenetére
Ezekben ne bízz meg ahogy mondja fentebb az az igazi valós dolog amit fizikálisan rákötnek.
Nekem gpuz fordulat számra 4476-ot írt az mennyire valós lehet.
Én is összehasonlítottam az msi afterburner feszültségét a gpu-z mérésével és nem stimmelt ez azért érdekelt volna mert undervoltoltam és szerettem volna ha 0.975V-on marad és nem lesz több csak ugye egyik ezt mutatja másik azt aztán melyiknek higgyek.
Válasz semelyiknek ezek csak nagyjából jók nem kell komolyan venni. -
UDPSendToF
tag
Legyen igazad, csak ugye ezt már nem egyszer el kellett játszanom vele, és minden egyes alkalommal az újracsatlakoztatás "megjavítja" egy időre. Előtte mindegy mit csinálok, hányszor indítom újra, stb, ugyanazt méri a HWiNFO, ez csak akkor változik ha fizikailag hozzányúlok. A Wireview ötletet is köszi, meglátjuk mi lesz vele idővel, végülis van még rá ~1 év garancia.
-
válasz
UDPSendToF #21630 üzenetére
Erre mondtam azt, hogy SW mérés nem mérés, lehet a HWinfo által mutatott "elmászás" egyáltalán nem valid.
Ha biztosra akrasz menni, akkor rendelj te is egy Wireview Pro-t, ezzel a csatlakozó hőmérsékletét is tudod monitorozni, riasztási értéket is be tudsz állítani és akkor teljes lehet a nyugalom.
-
UDPSendToF
tag
Köszi a választ!
Az addig nekem is megvan, hogy a kártya mérése, és egy különálló hardver között lehet különbség, ezzel nincs gond. Ami zavar, hogy a kártya saját HWiNFO-s méréséhez viszonyítva elmászik a feszültség idővel, tehát a módszer mindkét esetben ugyanaz.
A teszt kedvéért megnéztem most, friss eredmények.
Ezt hozta "normál" (vagyis tegnap posztolt) állapotban, 11.637V @ 518W:
Aztán, gép kikapcsol, 12VHPWR kihúz & visszadug, gép elindít, új teszt, 11.809V @ 518W:
Mindkét esetben minden ugyanaz, a fogyasztás szinte wattra megegyezik, sőt, ha nagyon pontos akarok lenni, a második képen 2 wattal több megy át a 12VHPWR csatlakozón. Az egyetlen különbség egy kihúz & visszadug ciklus, ami javított a terhelés alatti feszültségen 0.172V-ot.
Na ez az, ami számomra aggasztó, kb hetente nézni kell, hogy meddig megy le, mert ahogy esik a feszültség, úgy csökken az átvitel hatékonysága a csatlakozónál és növekszik a hőként elpárolgó veszteség mennyisége. Amiből pedig idővel az lesz, hogy leég a pic$@ba a majd' 900k-s kártya annak ellenére, hogy megkapta az akkor elérhető egyik legjobb tápot és kábelt.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
zebra_hun #21621 üzenetére
Igen, átjött.
Annó a sok YT videó miatt próbáltam ezt ki, mivel váltottam i7-ről i9-re, még akkor, és köztesre mondom akkor bele dobok egy i3-at, hogy legyen gép.
Indítottam egy Warzone-t, ill talán egy God of war-t még akkor, és örültem h eljutottam a menüig, ment is a proci apróra.
-
válasz
UDPSendToF #21620 üzenetére
Szerencsére, ha még a HWinfo mérését validnak is tekintjük, bőven a szabvány szerinti tartományon belül vagy:
ATX 3.1 specifies a 12V voltage tolerance of -7% to +5% for the 12V-2x6 connector, also known as the 12VHPWR connector.
Ez ugye azt jelenti, hogy 11.16 V-ig "jók vagyunk papíron".
A másik dolog amit érdemes észben tartani, hogy SW mérés nem mérés, ahogy tartja a mérnöki mondás.
Giga Gaming OC 4090 és Corsair RM1000x.
Furmark ~510-540W load, HWinfo szerint 11.7V alatt van a 12VHPWR:Miközben a HW szerint meg 11.9-ről 11.8-ra esik csak le a feszültség:
-
válasz
zebra_hun #21623 üzenetére
Minél frisseb a teszt annál inkább él még a GPU bound, minél öregecskébb, általában annál jobban kezd becsúszni a vegyes limit, mivel a GPU már akkora FPS-eket tud kipréselni, hogy megfelelő CPU erő is kell, hogy tudja etetni, SP4K pl érzésem szerint már erősen vegyes limitbe megy át, szóval ott érdemes odafigyelni, hogy kb azonos CPU mellett releváns két mérés, a 8K verziója értelemszerűen még mindig inkább GPU bound.
-
-
-
válasz
hackeeeee #21619 üzenetére
Jó, érezd az íróniát.
De láthatod, hogy a Steel Nomad futásához a 9700k is elég.
3DMark jól megcsinálta, hiszen direkt GPU tesztet akartak.
Pont, hogy jól sikerült, mivel gyúrmával és vmi top procival is ugyanaz jön ki.
Ez minden játék esetén nem állná meg a helyét. Vannak viszont kevésbé konfig terhelő játékok.
Erre írtam a FH5-öt, ami nagyon szép, mégse kell alá reaktor.
Vhogy mégis sikerült a fejlesztőknek nagyon jól optimalizálni.
Sok éves, de még mindig jönnek frissítések.
Aztán vannak ennek az ellenpéldái is, ahová semmi nem elég, fps beesés megtörténik úgy is, hogy 90% alatti GPU használat van.
Az sem helyén való CPU-ra fogni. Lehet, de nem biztos.
Ha a GPU nem tud 90% fölé menni, Frametime pedig rotyog, nem feltétlen proci.
A 13100-ról készíthettél volna méréseket, érdekes lett volna -
UDPSendToF
tag
válasz
UDPSendToF #18677 üzenetére
Azóta is fennáll nálam ez a jelenség, tapasztalt itt valaki hasonlót? Kihúzom, visszadugom, egy pár hétig jó, aztán megint elkezd szép lassan lefelé elmászni a terhelés alatti feszültség.
Ezt egy ~15 perces átlag játék után hozta, semmi túlságosan terhelő dolog, a maximum megállt 400W körül. Itt már látható, hogy a 11.88V-os PCI-E feszültséghez képest a 12VHPWR leesik egészen 11.698V-ig.
#18679-ben vannak képek arról, hogyan van rádugva, azzal szerintem nincs gond. Aztán #18682-ben egy akkori kihúz-visszadug ciklus utáni teszt, sokkal magasabb 520W-os terheléssel is csak 11.832V-ig esett.
-
-
válasz
gainwardgs #21615 üzenetére
Mi a baj vele? Ebben a feladatban gpu mérés van, gyúrmát rakva a foglalatba is ue. jön ki.
Sok játék esetén is semmit nem számít, hogy mi van ott. Azok vannak jól elkészítve. -
gainwardgs
veterán
válasz
BerserkGuts #21614 üzenetére
i7 9700K/Rtx4090
-
BerserkGuts
addikt
válasz
gainwardgs #21612 üzenetére
megkerestem kedvedért még a téli képeket javításból semmi baja csak annyit kell megérteni nem mindegy milyen hőmérséklet van télen minden okés volt:
de ha kell leírom 100x is -
BerserkGuts
addikt
válasz
gainwardgs #21612 üzenetére
dehogy
voltak itt érdekes beszélgetések meg igazságok is:
Az oldal lap eltávolítás az 5-10 fokot is hozhat simán, érdemes megnézni úgy is.
-
gainwardgs
veterán
válasz
BerserkGuts #21611 üzenetére
szép hotspot értékek
jöhet a pasztázás
-
BerserkGuts
addikt
válasz
gainwardgs #21607 üzenetére
Ha tesztelni szeretnéd a GPU stabilitását vagy hőmérsékletét, érdemesebb olyan programokat használni, mint például a 3DMark vagy az Unigine Heaven/Valley, amelyek valósághűbb terhelést jelentenek
Aha biztos 2 perc alatt jól megmutattahogy valójában 2 óra játék után mire számíthatok persze ehhez kellett a külső magas hőmérséklet is mert ugye levegővel hűtöd.
Alábbi képen látható mi történt valójában 2óra Karma dark world játék után 4k-ban max beállításokkal DLAA-val.
Persze ehhez kellett az a nagyon meleg mert télen semmi problémám nem volt csak amikor beütött az az igazi meleg.
Wukong bench még egész jó csak ugye nem hosszú max pár perc ez miatt van
(itt se volt dög meleg)
+szoftveres mérés nem pontos 3720rpm biztos nem volt és fogyasztást is lehet kérdőjelekkel kezelni
1óra Silent hill2 remake 4k max beállítások Ray tracing-el
de itt látszik sokat javít a külső hőmérséklet ez egész jó gyári érték mint a Tecpowerup teszten kb: (szoftveres a mérés 4476 fordulatot biztos nem ment a ventilátor )
5080 ugyan úgy Silent hill2 remake max beállítások RT-vel (szinhtén nem dög melegben)
Aki feltudja fogni mi lesz majd a jövőbeli probléma nyáron ha nem vízzel kezdi el hűteni a 4090-et annak jár a respekt
ui: persze a klíma sokat tud segíteni ami nálam is van de nem akarom ez miatt pluszban használni
-
tomas51
senior tag
válasz
BerserkGuts #21608 üzenetére
van blokkom ha kell
nem tudom megoldottad e már -
BerserkGuts
addikt
válasz
hackeeeee #21601 üzenetére
2400-as fordulaton tekerte rendesen de akkor sem hűlt le de nálad legalább a proci vízzel volt hűtve ugye, meg mint írtam télen februárban nem zavart semmi gond jó fűtésnek
De amint beütött a meleg megéreztem hogy ennek nem lesz jó vége és eldöntöttem vizes megoldás kell nem fogok izzadni a gép mellett többet.
-
gainwardgs
veterán
válasz
szabeska #21605 üzenetére
Nem fog menni, gyári algoritmus ami megvédi a kártyát a furmark "hatásaitól"
"Furmark is an application designed to stress the GPU by maximizing power draw well beyond any real world application or game. In some cases, this could lead to slowdown of the graphics card due to hitting over-temperature or over-current protection mechanisms. These protection mechanisms are designed to ensure the safe operation of the graphics card. Using Furmark or other applications to disable these protection mechanisms can result in permanent damage to the graphics card and void the manufacturer's warranty."
"A Furmark egy olyan alkalmazás, amely extrém módon terheli a grafikus kártyát (GPU), a valós alkalmazásokhoz vagy játékokhoz képest jóval nagyobb energiafelvételt idézve elő. Ez egyes esetekben a grafikus kártya lassulásához vezethet, mivel elérheti a túlmelegedés vagy túláram elleni védelmi mechanizmusok határát. Ezek a védelmi mechanizmusok a kártya biztonságos működését hivatottak biztosítani.
A Furmark vagy más hasonló alkalmazások használata ezeknek a védelmi funkcióknak a letiltására maradandó károsodást okozhat a grafikus kártyában, és a gyártói garancia elvesztéséhez vezethet."Ha tesztelni szeretnéd a GPU stabilitását vagy hőmérsékletét, érdemesebb olyan programokat használni, mint például a 3DMark vagy az Unigine Heaven/Valley, amelyek valósághűbb terhelést jelentenek. A Furmarkot csak körültekintéssel, szoros megfigyelés mellett ajánlott futtatni – ha egyáltalán szükséges.
-
szabeska
addikt
válasz
BerserkGuts #21597 üzenetére
MIt kell beállítani a Furmarkban, hogy 100%-on nyomja neki? Kikapcsoltam Nvidia vezerlopultban a max. kepkockasebesseget es a vsync-et, de nem boostol a kartya, gyari alapon megy...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
BerserkGuts #21597 üzenetére
Nem furmarkkal játszunk, még mindig.
Értem, hogy az mit tud, és milyen terhelést csinál..
Itt volt nálam a kártya egy ideig, sógoromnál máig megy, egy szintén Airo Extreme 450-500w-vel, léggel, ingame, köszöni szépen szépen megy egy HAF 700 Evo-ban.
4K-ban játszik, 144hz-n, DLSS nélkül.
Az h valamit zavarnak a ventihangok, és nem viseli el, az nem azt jelenti, hogy nem bírja el.. A zotac pl. alapból morog egy kicsit, szal van aki eleve kib@szná, mert azt hiszi, h sz@r, pedig nem, csak nagyobb a tekercs a ventiben mint másoknál..
Enyém sem volt vizezve, én 4K 120Hz-n használtam, vígan elvolt.. 400-500w között. Sajnos nem látszódnak már a az eredményeim, de a gép még megvan itt.
Ez sógoromnál:
eszembe sem jutott vizezni, nem volt rá szükség, pedig "csak" egy define 7 XL-ben volt.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- !FELVÁSÁRLÁS! RTX 4090 KORREKT ÁRON AZONNAL
- Asus ProArt RTX-4060 OC 8GB (PROART-RTX4060-O8G)
- Nvidia RTX 4070 Gainward ghost Video Kártya
- ASUS TUF RTX 4060Ti OC 8GB /Újszerű /1,5 Év Garancia /8 tűs tápcsati /Azonnal átvehető/ Csomagküldés
- Honor 400 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 125 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest