Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#119401) Sipi- válasza Jahno (#119399) üzenetére


Sipi-
tag

Semmering környékén voltunk pár éve, az is nagyon jó
Most Salzburgtól délre, Bad Hofgastein-ben voltunk. Ez még szebb vidék volt, de sokkal messzebb is van. Voltunk odafelé menet strandolni. Ilyen tiszta vízű élővizet még nem láttam soha, nagyon szép volt :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#119402) eattila válasza hokuszpk (#119396) üzenetére


eattila
csendes tag

Favágó lesz?

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#119403) eattila válasza Jahno (#119395) üzenetére


eattila
csendes tag

Ennyi.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#119404) WiZARD válasza Sipi- (#119392) üzenetére


WiZARD
addikt

Az biztos, hogy minden szemét el lesz mostantól égetve :(

Engem most hívott a kávézó helyiség tulaja, hogy év végéig van a mostani áram szerződés 26 ft/kWh árral és intézzek magamnak amit tudok, mert ő 150-nél jobb ajánlatot még nem kapott.
Most havi 100k a villany (fűtés is azzal megy). Ha felmegy 3-4x-re, akkor inkább bezárom az egészet.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#119405) npera


npera
újonc

Megjöttem nyaralásból. Csak pontokba szedve "benyomások":

- odafelé menet már a kompon elkezdtem rosszul lenni első nap. Azt hittem, hogy a durván hideget fújó levegő befúvás és az 1:30-as kelés miatti kialvatlanság miatt vagyok úgy, ahogy vagyok. Második nap már úgy ébredtem, hogy undorodtam a reggeli ízétől, szédültem durván és olyan migrénem volt, amit még nem tapasztaltam. Ez volt Németország dél-keleti csücskében, ahonnan már csak rókaugrás Budapest vonzáskörzete. Jó kocsival kábé 2 óra, he-he. Én nem jó kocsival mentem...

- Győr felé járva leesett a tantusz, hogy alighanem C-19 helyzet van. Anyámnál gyors tesztelés, pozitív. Juhé!!! Az új felső légutakat támadó BA5-öst kaptam el vélhetően az utolsó héten melóban a nyárvégi strandröplapdás heppeningre tömegközlekedve.

- 1 hét karantén anyámnál. Mindenféle vitamin, ACC, meg sok tea. Gyakorlatilag átaludtam a napokat, szédültem durván, nagyon aluszékony voltam, migrén konstans módon az első 5 napban. Fogytam 6 kilót, a kajától undorodtam, ami részben anyám érdeme (úgy főz, hogy az élettől is elmegy az ember kedve, de az evéstől tutira).

- 1 hét után megjavultam, tesztek negatívak. Irány Pula, feleségem és öcsém már ott várt. Anyósoméktól kölcsönkaptam a futót, ami frissen volt vizsgáztatva és egy elektromos szakember is megnézte. Csinálni nem csinált vele semmit mondjuk, mivel a jobb oldalon teljesen halott volt rajta a világítás. A műszakin hogyan ment át azt gondolom sejtitek. Szerencsére a Totoya világítása magasan van és a futó felett látszott, hogy jobbra indexelek.

- Pulában strand, grill, strand, séta, grill, strand minta ismétlődött.

- amíg ott voltunk megpróbáltuk megbeszélni ismét anyámmal, hogy el kell adni a családi házat, mert nem bírja fenntartani, nem bírja felújítani és csak romlik az állapota. Sem öcsém, sem én nem akarok oda visszaköltözni. Egydül lakik az alsó szinten, a felső szintet meg mélyen ár alatt kiadja egy rokonnak, aki szeret pofántlanul jól járni.

Persze anyám csak köti az ebet a karóhoz és mindent lepattint magáról. Ettől függetlenül sikerült egy ingatlanost odaszervezni, aki elétárta a tényeket. Most kábé összeomlott, mivel amit eddig én és asszony mondott neki az 3. forrásból is meg lett világítva és öcsém is csak helyeselt az egészre. Innentől ez egy jó meccs lesz....

- 26-án reggel checkout az apartmanból. Utánfutót megraktam, lepányváztam mindent, ponyva rá lepókozva. Az addigi 33-34 fok helyett lett kábé 25 és elkezdett ömleni az eső. Amire szükség is volt, mert már erdőtüzek voltak Pula környékén a szárazság miatt.

- Kábé 50 km után bejelzett a TPMS. Megálltam, bár csak egy nagyon keskeny leállósáv volt. Kábé 2 perc a halálidő ilyen helyzetbe, akkor vág telibe egy éppen pörköltet kevergető kamionos. A zaj miatt nem hallottam a sziszegést, de láttam, hogy a jobb-első picit lapos. Mentem tovább, a terv az volt, hogy első benzinkútnál vagy rendes kiállónál megnézzük. Benzinkút lett kábé 30 km után.

- Beálltam a kompresszor elé és a jobb-első már annyira lapos volt, hogy kábé 3-4 centi volt hátra a felni leéréséig. Éppen nem ömlött az eső, a család bement pisilni és enni, én meg öcsémmel átnéztem a defektjavító működését. Belenyomtam, fel lett fújva, aztán a család ki lett terelve a büféből, mert a gempának el kell oszlani az abroncsban egyenletesen, tehát menni kell vele.

Nem voltam túl boldog, egy nyúves belső kulcsnyílású csavar volt a gumiban. Innentől 80-al mentem, mert annyit írtak a javító leírásába. Elvileg kábé 200 km-t tart, de hazajöttünk vele még 500 km-t.

- otthon az lett volna a terv, hogy este megalszom anyósoméknál, miután öcsémet és anyámat lerakom Hidegkúton. Aztán másnap korán reggel gyí Svéd(h)ország felé. De most akkor gumis. Reggel 8-kor nyitott egy Budaőrsön a Tesco mögött. Odamentem nyitásra, aztán akkor csere.

Hajtott tengelyen nem akartam a diffit szétnyírni, így párban csere. Volt GoodYear Efficient Grip 2 a méretben (kábé jól tapad és halk). 215/55 R17 van rajta. Kérdeztem a gumist, hogy Pirelli P Zero Corsa Rosso van-e, de nem volt.... :C

A szagembörök kirinyálták magukat, hogy milyen borzasztó a defektjavító és milyen elképesztő komoly munka nekik ezzel dolgozni. Néztem, hogy mit jelent mindez. Ráfolyt pici az abroncs lehántó lemezére, amit egy ronggyal letöröltek. És az új abroncs zacsijába gyakorlatilag érintés nélkül bele tudták tolni a belül még gempás abroncsot, aztán az új abroncs matricájával leragasztották. Szóval borzasztó sok extra meló volt.... :U

Az abroncs ára 42k HUF volt nettó, bruttó 53,7k HUF. Megnéztem a svéd árát és kábé 55k átszámítva.

Megcentirozták, felfújták és a felniben levő TPMS-t is át tudták menteni.

- gumis után teleraktam a kocsit, elbúcsúztam mindenkitől, aztán gyí. Irány Németország dél-keleti csücske, ahonnan másnap irány Rostock.

- tegnap 6:30-kor már reggeliztem, 7-kor check out, aztán csak tankolni (és enni, pisilni) megállva irány Rostock. A komp checkin 14:10-ig volt nyitva, 15:10-kor kihajóztunk. Aludtam egy alvófülkében 4,5 órát, aztán 21:10-kor kikötöttünk. Vagy fél óra alatt ki lehetett hajtani a hajó gyomrából. Utána egy menetben irány Göteborg. Fél 1-kor megérkeztem, kipakoltam, aztán alvó.

Nem mondhatnám, hogy kipihentem magam, de a kipufogó ki lett égetve rendesen....

(#119406) eattila válasza npera (#119405) üzenetére


eattila
csendes tag

Akkor kalandos volt :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#119407) Jahno válasza npera (#119405) üzenetére


Jahno
őstag

Ebből a pulai strandos grilles mintát bevállaltam volna, a többi már kicsit zűrösebb. A többit meg jövőre ütemeztük :-/

(#119408) blueboi69 válasza Jahno (#119389) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Jó lesz a levegő a környéken.

(#119409) blueboi69 válasza npera (#119405) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Hinnye, kalandos!
TMPS: mázli, hogy megúszta, ha az is kuka, akkor az zsebbenyúlós. Az elv az, hogy ilyenkor nem ússza meg, de akkor erősíted a szabályt.

grill-strand minta az tűnt eddig a legjobbnak a nyaralásból :D

Szülői házra mit mondott az ingatlanos ami olyan sokkoló volt? El lehet amúgy adni értelems pénzért amiből tud venni egy lakást magának valahol? Vagy valami kisebb kertest máshol

(#119410) Jahno válasza WiZARD (#119404) üzenetére


Jahno
őstag

Akkor eddig lehet magánszemélyként fizette a villanyt.

Iskolák érdekesek lesznek, van kb. 3500 iskola, most ezt mindet megfejteni lepapírozni mikor a csoda KLIKK eddig is a helyzet magaslatán volt, csodálkoznék ha bármi épelméjű dolog születik belőle, főleg határidőre. Esetleg tüzelő lesz de kályha nem, vagy fordítva. Meg akkor iskola most kér ajánlatot egy véletlenszerű cégtől, ami 2 hét múlva nem érvényes és úgysem fizetik ki? Erre már nem mernek központosított dolgot kiírni, mert úgyis megoldhatatlan.

Mellé van még kb. 4ezer óvoda is, azzal majd jövő héten foglalkoznak, mikor eszükbe jut?

(#119411) npera válasza blueboi69 (#119409) üzenetére


npera
újonc

A verdikt az, amit apám halála óta próbálok elmagyarázni anyámnak, de kábé befogja a fülét és kiabálja, hogy la-la-la-la.... Szóval az ingatlan "felújításra szorul". Ha fel lenne újítva, akkor el lehetne adni kábé 1 misi per nm áron. De az alábbiakat kellene rajta megcsinálni:

- bejáró beton töredezett
- garázsbejáró teteje
- alsó konyha totál nulláról
- alsó vendég WC totál
- alsó étkező totál
- összes belső nyílászáró alul kuka és csere
- alsó fürdőszoba fel van újítva, de nagyon alacsony standardra, az határeset. Vélhetően azt is szétveri a következő tulaj
- felső szinten minden nyílászáró kuka, kívül-belül
- felső konyha oké, a spájz nem oké
- felső vendég WC kuka
- felső fürdőszoba kuka
- nappali padló oké, hálószoba padló oké

Ezen kívül fűtés gázos és vegyes tüzelésű, ami a jelen helyzetben akár előny, akár hátrány is lehet. Tetőt pár éven belül újra kell rakni, az jó móka lesz. Komolyabb szigetelés kellene az egéz házra, nagyon minimáls a szigetelés jelenleg.

Ami előny, hogy van valami 64A-es 3-fázis a műanyag fröccsöntés miatt, azt most downgrédeli anyám harmincvalamire. Már egy éve fut a folyamat, eddig 2x vesztették el a teljes paksamétát az elektromos műveknél.

A kert gigantikus, de meredek és teraszos. Hosszú és keskeny. Sok meló van azzal is.
Ha 90 misiért elvinnék, akkor összetehetnénk a két kezünket. Még fél évig fut a budai ingatlanpiac, a pesti már lassul be. Kábé hetente változnak az árak, mivel bizonytalan az egész felállás.

(#119412) npera válasza Jahno (#119407) üzenetére


npera
újonc

Anyósomnál leparkoltam a flaskát, majd megdiskuráljuk miként tudod felvenni.

(#119413) blueboi69 válasza Jahno (#119410) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Az ovisok kisebbek, ők kevesebb fát bírnak el.

Már várom, hogy a Parlamentet mikor szerelik fel irodánként kályhával.

(#119414) blueboi69 válasza npera (#119411) üzenetére


blueboi69
csendes tag

80-90M-ből tud venni egy kellemes újépítésű lakást, ami takarékos.
Nemtudom mennyire ragaszkodik a kerthez, én jelenleg nem tudnék nélküle élni (fizikailag persze igen), de lehet jobb lenne tizedakkora rezsivel ellenni, mint most.

(#119415) Jahno válasza npera (#119411) üzenetére


Jahno
őstag

Soronként is szép, ha azt nézem, hogy ismerősök 1-1 konyha/fürdőre milliós nagyságrendeket locsolnak.

(#119416) WiZARD válasza Jahno (#119410) üzenetére


WiZARD
addikt

Nem, eddig is cégként volt. Van több ingatlanja...
(ez a 25 ft, gondolom csak az áramár, erre jön rá a többi)

Az eddigi 100k villany átalány is elég sok volt szerintem a ~120 m2 fűtésére (persze lehet hogy ennek akár a 20%-át kitette az egyéb fogyasztás). Hát innen lesz szép.
Régi, műemlék épület. 10 éve felújítva, de 0 szigeteléssel. A várfalba beépülve, tehát ott nem is lehetne szigetelni... Fűtésre csodás hatásfokú fűtőkábel van a padlóban.

Jövőhéten utána megyek, hogy mik a lehetőségek. De sok jót nem várok, csoda nem fog történni, még duplázódó számla is sok lenne.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#119417) npera válasza Jahno (#119415) üzenetére


npera
újonc

Ez egy tipikus (?) 80-as évekből való családi ház, amikor mindenki beleborított mindent, aztán addig csinálták amíg bele nem rokkantak és/vagy fel nem adták. Nálunk mindkettő összejött, apám a térdét és a hátát teljesen hazavágta, a házasságuk ráment az egészre, aztán feladták és maradt ahogy volt.

Gyakorlatilag váláshatáron éltek amióta az emlékezetem megvan, tehát 1980 óta. Ebbe a csodás légkörbe lehetett felnőni és megtanulni élvezni az életet. Röviden összefoglalva kábé zéró pozitív emlékem van a házzal vagy a gyerekkorommal kapcsolatban, emiatt az esélye annak, hogy 1 percnél több időt ott eltöltsek a minimális muszájon túl elég alacsony.

Apám 2014-ben halt meg, akkor felvázoltam anyámnak, hogy milyen nehézségek lesznek a házzal és milyen módon lehetne továbblépni úgy, hogy még mielőtt az egészsége és az ereje elmegy átlépjen egy jóval kisebb, modernebb, könnyebben fenntartható ingatlanba.

Azóta próbál minden eshetőséget megtorpedózni, mert ő meg akarja őrizni a házat.... Mikor tudja, hogy egyikünk sem akar hazaköltözni, de leginkább nem oda visszaköltözni. Szóval kábé sakk-matt eddig.

Beszéltünk vele újra, hogy abszolút nem az a cél, hogy akár öcsém vagy én kivegyen pénzt a házból, egy méltóbb öregkort próbálunk neki teremteni, amikor nem tengermély szopás az ingatlannal vívott harc, meg a gigantikus kert dzsungelmentesítése. Már nem bírja.

Az az opció, hogy belelocsoljunk alsó hangon 20-25 misit egy valamennyire értelmes standard elérésére totál kiesik öcsémnek is, meg nekem is. Ezt el kell adni, aztán továbblépni.

Ma fogunk újra beszélni vele, nem igazán mondhatnám, hogy júj de nagyon várom a beszélgetést.... :W

(#119418) npera válasza blueboi69 (#119414) üzenetére


npera
újonc

Kábé 2,5-3 szoba elég is bőven. Kert nem kell. Ha van a közelben park akkor az már bónusz. Tömegközlekedés a közelben, múzeumok és fürdők akkor elérhetőek. Minimális rezsi, minimális kötelező energia/idő ráfordítás.

Gyakorlatilag ez a cél, egy értelmes időskor, nem egy sziszifoszi csata egy reménytelen megalomán ingatlannal.

Másodlagosan (és ez most nem túl kedvesen hangzik, de a valóság sajnos előbb-utóbb ide jut) jóval kisebb agyhalál eltakarítani a kócerájt, ha meghal anyám.

(#119419) qnadam válasza npera (#119418) üzenetére


qnadam
veterán

90 pénzből egész korrekt lakást lehet venni egész korrekt helyeken.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119420) eattila válasza qnadam (#119419) üzenetére


eattila
csendes tag

Bizony.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#119421) Bujdy81 válasza npera (#119417) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Azok alapján, amit leírtál, az nem 20-25 millió, hanem inkább a duplája...

Anyám hasonló, csak ők szerették egymást 48 éven keresztül. Ezért nekik az életük munkája a ház, sok-sok kellemes emlékkel. Apám 2020-ban halt meg, azóta anyu egyedül küzd. A ház jól össze volt/van rakva, szóval még bírja. Példa: jött a napelemes, ahhoz ugye villanyóra szabványosítás, meg egyebek, többek között Fi relé beépítése. Egy 40+ éves ház esetén egy hirtelen betett Fi relé eléggé lutri, mert onnan szokott jönni a nyomozás óradíjban a villanyszerelő részéről, hogy mi veri le. Nos, apám jó munkát végzett, beszerelték, bekapcsolták, megy.

De utólag szigetelés nincsen (35-ös gázszilikát falak), jó nyílászáró nincsen, az éves gázszámla eddig 300 ezer volt...

Eladni még nem akarja, mert még bírja valamennyire és minden tégla apámra emlékezteti, ha eladja, kicsit belehal ő is... :(

(#119422) -NoVa- válasza npera (#119418) üzenetére


-NoVa-
őstag

Végigjátszottam hasonlót, az is eltartott évekig. Természetesen lakásnézéskor bármit javasolsz, az rettenetes, megalázó és sértő, majd kinéz pár gettót, meg lesz egy ismerőse aki olcsón vett banki lefoglalt kilakoltatósat, és te miért nem.

(#119423) npera válasza -NoVa- (#119422) üzenetére


npera
újonc

Ja, most jönnek az ötletelések, hogy ő lemegy vidékre és akkor nem lesz vele gond (!!!) meg hasonló gyenge próbálkozások az érzelmi revolverezésre.

Sajnos már eljutottam odáig, hogy eléggé érzelemmentesen tekintek az egészre, mert annyi ideig verte belém az ideget (2014 ugye 8 éve), hogy már csak egy megoldandó feladat az egész.

A feleségem elleni folyamatos vagdalkozás, áskálodás és feszültség gerjesztése csak konyakos meggy a habos tejszín tetején, azt csak úgy bónuszba kapjuk.

Most megkapta a 70. születésnapjára a horvátországi nyaralást, azt és szana-széjjel sikerült neki b@sznia, tehát részéről jól sikerült. Lehetett savanyítani, minden örömteli pillanatos szétkúrni. Az a tipikus szarakodás, hogy iszom egy 2%-os citromos radlert ebéd mellé és akkor ráteszi a karomra a kezét és rákérdez, hogy nem lesz ez sok-e? Meg grillezek zöldséget, csirkemellet, halat, aztán amikor kész, akkor hangsúlyosan kijelenti, hogy ő nem eszik húst és inkább iszik egy kis írót vacsorára. Aztán amikor már megettük, akkor csak odaül savanyítani és hangulatot szétkúrni.

Álomszép. De legalább jól mulattunk....

Ja, felmerült Szőregen (Szeged külső) egy hasonlóan problémás hátterű lakás, ahol egy korábbi éjszakai pillangó olasz stricije résztulajdonos, de nem lehet elérni és az milyen jó üzlet lenne. Mert akkor ott lakhatna a huga közelében, akit egyébként nem bír elviselni és idegesíti, de annál tutira jobb, mint amit mi tudunk javasolni.

Szerinted nem vagyok ideges? :C

(#119424) Phülöp válasza npera (#119423) üzenetére


Phülöp
addikt

szép kis nyaralás volt akkor
sajnálom
kitartás

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#119425) qnadam válasza npera (#119423) üzenetére


qnadam
veterán

adok neked egy tippet (vagyis inkább egy mondatot), ami ilyen helyzetekben sokat segít: csinálj amit akarsz bzmg.
tudom, szar szemét szar alak vagyok, de vannak, akikkel másképp nem megy, az embereket nem lehet akaratuk ellenére megmenteni.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119426) npera válasza Phülöp (#119424) üzenetére


npera
újonc

Igazából az fáj az egészben, hogy mi elég sok jóindulattal és konstruktív javaslatokkal jövünk és valahogy nem igazán szimmetrikus a dolog.

Biztos kiérdemeltem valamivel ezt, mert máskülönben a sors furcsa fintora lenne, hogy a saját anyám okoz ennyi ideget és szomorúságot...

Na mindegy, nagyon ne sajnáljatok azért, mert alapvetően egy igazi tetű köcsöggyerek vagyok... :B

(#119427) Samott


Samott
addikt

Redditrol loptam:

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#119428) npera válasza qnadam (#119425) üzenetére


npera
újonc

Ja, igazad van. Ha a mostani eladási kísérletet is elszabotálja, akkor lehet vergődni önerőből és a továbbiakhoz sok sikert kívánok. A leveleimet átirányítom egy postafiókba mondjuk, aztán majd megvárom, hogy meghaljon.

(#119429) Samott válasza npera (#119428) üzenetére


Samott
addikt

Ez a tel vizvalaszto lesz, egy akkora hazat kifuteni nem lesz olcso moka. Tavasszal mar realisabban fog gondolkodni.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#119430) eattila válasza qnadam (#119425) üzenetére


eattila
csendes tag

Egyetértek.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#119431) eattila válasza eattila (#119430) üzenetére


eattila
csendes tag

Apám se nagyon hagyta, hogy segítsünk rajta. Legalábbis úgy tűnt, hogy minden cselekedetével az ellen van, hogy segítsünk rajta. Felfedezéstől számítva kb 1 év múlva el is vitte a rák. Sajnos anyuval láttok a teljes folyamatot (a legvégéig, mert ott voltunk).

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#119432) npera válasza Samott (#119429) üzenetére


npera
újonc

Ha most megfúrja megint a folyamatot, akkor szopja be de durván és egyedül. Mert akkor kábé csak annyit tudok neki mondani, hogy így jártál.

Már az sem érdekel igazából, ha rádől az egész kóceráj, ott rohadjon meg ahol van. Dögöljön meg a saját szarában. Röviden összefoglalva. Hülye kurvája.

(#119433) qnadam válasza npera (#119428) üzenetére


qnadam
veterán

még csak rossz érzésed se lehet, senki nem mondhatja, hogy nem jószándékkal álltál hozzá.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119434) eattila válasza npera (#119432) üzenetére


eattila
csendes tag

Nézd, én értem, hogy nehéz lemondani az embernek bármely szülőjéről. De vannak dolgok amik egyszerűen sosem fognak működni...

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#119435) qnadam válasza eattila (#119434) üzenetére


qnadam
veterán

nagyszülőkkel vagyok hasonlóan, nagyapám 90+ éves, nagyanyám is közelít arrafelé. utóbbi rövid távú memóriája rosszabb pillanataiban 5 percig se tart (ez most nem költői túlzás), és határozottan állítja, hogy ma ugyan egy kicsit nincs jól, de amúgy minden nap főz, bevásárol stb... nem hazudik, tényleg így emlékszik.
ebből (és a kiváló természetéből) eredően sikeresen kiutáltak maguk közül már egy bentlakó gondozónénit (pedig ezek a kárpátaljai asszonyok elég strapabíróak), és nagyanyám hallani se akar arról, hogy valami helyre beköltözzenek. nagyapámat leültettük, elmondtuk neki többször, hogy igen, tudjuk hogy 70 éve nem ő a főnök, de most kivétesen mégis neki kellene annak lennie, mert szellemileg csak ő van abban a helyzetben. érted? értem. segítesz? segítek.
másnap: "hát beszéltem nagymamáddal, mert tudod, mi mindent megbeszélünk egymással, és hát ő nem igazán szeretne sehova elköltözni, mert szerinte ők nem szorulnak segítségre.
jólvanbzmg, akkor oldjátok meg magatoknak, leszarom.

ja, ugyanez megy kicsiben is: van hivatalos önkormányzati segítség, heti rendszerességgel megy segíteni bevásárolni, vagy bármi másban. elzavarták, nincs szükség segítségre.
+ nem is esznek normálisan (20+ éve nagyanyám beképzelte, hogy ők cukorbetegek, a háziorvolstól tudtam meg, hogy ez egyáltalán nem igaz), volt próbálkozás hogy rendelünk ebédet nekik.
drága nagyanyám ellentmondást nem tűrően közölte, hogy arról szó nem lehet, mert az borzasztóan rossz. ezt onnan tudja, hogy amikor a széchenyi utcában laktak, egyszer kipróbálták, és az pocsék volt meg zsíros is. a széchenyi utcából még jóval születésem előtt, úgy 40 éve költöztek el...

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119436) eattila válasza qnadam (#119435) üzenetére


eattila
csendes tag

Nagyszüleimmel szerencsére szellemileg kb oké minden. Papa 81, mama 80. Papa még kijár szántani, vetni, stb. De már érzi, hogy nem úgy bírja. Mama már bajosabb, mert néha azért belelovalja magát dolgokba, de szerencsére épek.

Én ezt a nekem van igazam és jobban tudom dolgot apámon tapasztaltam eddig csak. Elég is volt. Persze nem tudtam annyiban hagyni én sem.

Az a baj, hogy amíg valaki elhiszi magáról, hogy neki van igaza, addig megfeszülhet bárki, akkor sem fogad meg semmiféle tanácsot.

Szóval nem irigyellek. Nperát se.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#119437) zetor2000 válasza npera (#119423) üzenetére


zetor2000
senior tag

Rossz ezt így olvasni...
Amit tudnék tanácsolni, hogy Pesten vagy Pest közelében keressen ingatlant. Ne menjen nagyon vidékre, mert ott az élet kicsit másabb, mint Pesten. Itt akárhogy is, de közelben van kórház, nem is egy. Vidéken van 1 megyei, aztán ööö... talán még egy-kettő (nagy(obb))városi.
A felszereltség ehhez idomul, azaz mentőállomás / kórházi személyzet stb. Pesten még ápoló is könnyebben van, mert max másik kerületbe jár, ha itt vagy ott nem tetszik.
Emellett Pesten azért csak jobban van infrastruktúra is...

Mondjuk 4. X után a 2% radler... hát nem tudom :D Lehet, tényleg sok, igyál rendes sört... Én ilyenkor ha elgurul nálam a gyóccer, még 1-2 felest is ittam volna. Csak az íze miatt.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#119438) blueboi69 válasza npera (#119423) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nálunk ugyanez van, sajnos tudnék mesélni. Mármint nem lakóházzal, hanem anyámmal.

Asszonnyal már párszor összekaptak, úgyhogy kb 1.5-2éve az van, hogy nem beszélnek egymással. Én viszem a gyerekeket hozzá néha, ő eddig 1x jött, akkor asszony elment valahová addig.
Én megtanultam a közel 40év alatt kezelni őt és nem felvenni a beszólásait, de asszony szivére vesz mindent. Nem egyszer sírt itthon miatta, annyira megbántotta, amiket mondott.
A gyerekek szülinapján szoktunk ünnepelni, ilyenkor jönnek nyíregyről is a rokonok.
Januárban van a kisebbik szülinapja, anyám valamin bevágta a durcit, és képes volt köszönés nélkül összepakolni és elmenni. Kint állt pár házzal arrébb az utcán 1.5órát, mert ennyi idő volt, mire valaki jött érte, akivel lebeszélte, hogy majd hozza-viszi. Hiába mondtam neki, hogy jöjjön vissza, ne álljon a hidegben, a büszkesége fontosabb volt. Persze utána én voltam a hibás, hogy megfázott :W
Majd közölte, hogy a nagyobbik fiam szülinapjára nem is jön, mert őt nem kedveli senki.... hát kb mindenki csak örül ennek.
Annyi, de annyi mindent végigveszekedtünk már, az utóbbi időkben türelmetlenebb vagyok, már leordítom a telefonban, aztán napokig/hetekig fel sem veszem neki

(#119439) npera válasza zetor2000 (#119437) üzenetére


npera
újonc

Ő nem fog keresni semmit.

Most már azon a ponton vagyunk, hogy az eladáskor 3 külön számlára megy a pénz a tulajdoni arányokban (öcsém, én és anyám). Aztán mi választunk neki egy lakást vélhetően 11. kerületben és oda megy. Kész.

A vidéket kábé 1 másodpercig sem támogattam. És nem azért mert vidékellenes vagyok, hanem nem akarok extrában szopni meg ezen is, hogy mondjuk Vonyarcvashegyen talál egy házat, ahonnan majd lehet banyatankkal menni vásárolni a 20 km-re levő boltba. Helyközi járattal.

Nem alkoholizálni akartam, csak hideg frissítőt inni. Ugyanis én hurcoltam az egész családot a kábé 8 km-re levő strandra kocsival. De persze abba is bele kellett szólnia....

(#119440) npera válasza blueboi69 (#119438) üzenetére


npera
újonc

Álomszép... :(

Sajnálom, hogy te is, meg Nova és Qnadam is szop ilyen felesleges körökkel. Ez gondolom a felnövés része, amikor már nem gyerek az ember, hanem csak ömlik a valóság a nyakába...

(#119441) hobizoli válasza npera (#119439) üzenetére


hobizoli
nagyúr

aaaa, Vonyarctol nem messze van Keszthelyen a Tesco :DDD

több drón kell ;P

(#119442) zetor2000 válasza npera (#119439) üzenetére


zetor2000
senior tag

"Nem alkoholizálni akartam, csak hideg frissítőt inni. Ugyanis én hurcoltam az egész családot a kábé 8 km-re levő strandra kocsival. De persze abba is bele kellett szólnia...."
Értem én, csak be kell szólni :D

XI. kerület patent városnegyed, az egyik olyan kerület, amin nagyon látni, hogy történik valami. Sok az új ingatlan is, cserébe az egyik legdrágább kerület lett a városban, de ahol van fejlődés...

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#119443) Grillo válasza blueboi69 (#119386) üzenetére


Grillo
senior tag

Jó, de ha az eredeti témánál maradunk, mekkora aránya lehet a tó környékén nyaraló, oda látogató emberek között azoknak, akik kifejezetten a borvidék miatt mennek, és közben fürdenek is, meg azoknak, akik lemennek nyaralni, és közben bemennek 1-2 borászatba is.
A borkóstolás amúgy is rétegdolog, ráadásul ha nem szervezett, akkor valaki vagy nem iszik, vagy kell szállás.
A turizmus egy rendszer, ami sok adottságból áll össze, ha egy terület vonzerejét nézzük. És a látogatók igen nagy arányban inkább tekintik a vizet vonzónak, mint LSimon borászatát.
A Sipi féle túrázóknak meg mindegy, hogy van-e víz, de az is, hogy van-e bor. Reggel odamennek, végigmennek a távon, esznek egy fagyit, és elmennek haza. Laci bácsi meg éhenhal a pinceajtóban.

(#119444) Grillo válasza hokuszpk (#119394) üzenetére


Grillo
senior tag

Szerencséd, hogy Helsinkitől keletre laksz. :DDD

(#119445) zetor2000 válasza Grillo (#119443) üzenetére


zetor2000
senior tag

Szerencse, hogy vannaok olyan túrázók, mint Jahno meg én, mert megyek 100 métert, és innék már valamit... Ha Laci bácsi kinn áll a pinceajtóban, és nem néz nagyon szigorúan, szerintem jó eséllyel beszédbe elegyedünk... aztán meg csak megkóstoljuk a tavalyi szüretet... :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#119446) Grillo válasza Jahno (#119410) üzenetére


Grillo
senior tag

Ráadásul ugye a szakközepek-iparik nem is a KLIKKhez tartoznak, úgyhogy majd össze lehet hasonlítani, hogy ki milyen normafogyasztással tud üzemeletetni, meg a tanműhelyek, stb.
Apám a nemKLIKKben dolgozott, szerintem eléggé örül, hogy már a nyugdíjasok gondtalan életét éli.

(#119447) -NoVa- válasza npera (#119428) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ez egy standard életpálya efféle bármilyen helyzetben mártír anyával. Az ember mérnöki életpályára menekül, keres egy látens luddita feleséget, majd két gyerekkel minden maradék szabad idejét és energiáját leköti, hogy évente pár napnál többet ne bosszankodjon rajta.

(#119448) Sipi- válasza qnadam (#119419) üzenetére


Sipi-
tag

90-ből tud venni egy jó 50-70 m2-es új építésű lakást, be lehet rendezni és még egy pici marad is (nem sok) tartaléknak.
Geotermikus fűtés/hűtéssel viszont vigyázni kell most (egyik barátom ilyenben lakik). H tarifás a villanyóra, tehát nem drága alapból, de csak október 15 és április 15 között. A nyári időszakban is megy viszont a gépészet a hűtés miatt és nem kevés villamosenergiát fogyaszt el. Még nem tudják mi lesz...

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#119449) Sipi- válasza Grillo (#119443) üzenetére


Sipi-
tag

Nekem féle túrázóból nem élnek meg. Csak a lakásunk közelében lévő Lidl/Spar/esetleg pékség. Innivalót, szendvicset, almát viszünk magunkkal. Otthon reggelizünk, otthon vacsorázunk :DD
Bár ritkán előfordult már, hogy étteremben ettünk túra után. :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#119450) Phülöp válasza npera (#119432) üzenetére


Phülöp
addikt

az én anyám se egyszerű eset, de soha nem beszélnék róla így
megmondom őszintén, kicsit csalódtam benned most

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.