Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#119801) Jahno válasza NauTiLUS_HUN (#119800) üzenetére


Jahno
őstag

Lehet, hogy valami nagyobb késes, az nálunk a menőség újabb fokozata (:-

(#119802) npera válasza NauTiLUS_HUN (#119800) üzenetére


npera
újonc

Hosszabb élettartama van, mint a megszakítónak, az pár lecsapás után kezd megfáradni. Cserébe amíg működik csak fel kell kattintani. A villanyász ajánlotta, hogy ameddig lehet tartsam meg, bár ő szívesen kicseréli, mert az neki pénz. És mivel együtt szerelünk és én végigpofázom az egész napot legalább jól elanekdótázunk... :B

(#119803) npera válasza Phülöp (#119780) üzenetére


npera
újonc

Felismerni vélem a Verisure panelt :B

(#119804) zetor2000 válasza npera (#119756) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ez egy nagyon szép, és nagyon jó ház.
Csak azt nem tudja, amit a QNAP-od, hogy van egy fiók, benne egy lemez, és ez még 3x. A fiók előlapján van egy kallantyú, amit megfogsz, kinyitsz, és kitolja a lemezt, és egy másikat ugyanígy beletehetsz, vagy ezt vissza. Ez lenne a Hot-Swap. Ezt a random PC házak nem szokták tudni, a QNAP meg így építi a NASait, mert ez egy hívószó. A Synology is ilyen. Meg még pár hot-swap fiókos NAS gyártó.
[Vannak, amik nem hot-swap fiókosak, ezek megátalkodottak.]

Az alaplapok olyanok, hogy a chipsetben van ~6db sata lemezhez vezérlés. Amelyiken van hely / akarat, arra kivezetik, a többin 2 / 4 cucc van csak. Ezen felül vagy épp mellett szokott lenni m2 csatis megoldás, ahova rettenetesen gyors ssd mehet. Régebbi chipsetek a Sata / M2 slotot osztottan tudták használni, most nem tudom, hogy vannak. Ez azt jelentette, hogy ha m2-t használtál, akkor 1 satával (meghatározott csatlakozóval) kevesebbed volt. Azaz mondjuk Sata1_3 csati nem ment, amikor az m2 SSD ment.
A komolyabb alaplapokon a standard chipset mellett van valami okosság is - ettől komolyabb - és akkor lehet, hogy van extra ssd vezérlő. A linken szereplőn van valami SAS/Sata (?) kontroller, úgyhogy erre lehet kötni lemezeket...

Ami pénzt épp elégetni készülsz alaplappra, memóriára, hűtésre, m2 SSDre, meg akármire, az overkill ahhoz képest, hogy a 4lemezes NASodban van 2 fiók üresen, "csak" fel kéne tölteni. Én vennék bele a ZFS izé helyett 2db "tápos" merevlemezt, megnyitnám a disk manager oldalt a NAS felületén, és konfigolnék. Nem gondolom, hogy egy másik zörgő-kattogó izé jobb lesz...
Ha jól gondolom, akkor a 2x3 terán még elférsz, nincs tele, nem sír a NAS minden este, hogy X meghajtó tele. (az enyém igen... 2 hosszú síp, meg a status led piros lesz).
Szóval 2db 6 terás az messze nem annyi, mint az alaplap+proci+hűtés+ház+m2 ssd+ram+sok merevlemez. És szerintem a szopolás faktor se akkora, pláne, ha nem ért az ember hozzá - én sem értek ilyesmikhez. Linuxhoz sem, pár alap parancsot ki tudok adni, de ennyi. A NASon pl. meg tudom nézni, melyik mappában mik vannak, de a webszerverét már nem konfigurálnám.
Ráadásul a mATX ház jelentősen nagyobb, mint a NAS, ami "már ott van", csak 2 lemezhely üres.
És említed, hogy gondolkodol a _tényleg_ fontos dolgok felhős backupján is... akkor a fenének locsolod a pénzt informatikára? :D Inkább vegyél valami rendes kamado grillt, vagy látható mennyiségű Ben&Jerrys fagyit, vagy vidd el a gyárekeket mittomén... moziba. Vagy akármi. 2db tenyeres-talpas merevlemez megoldja a tárhely kérdést, a többit sz*rd le. Énszerintem.
Jó dolog persze megismerkedni ilyesmivel, de ha a mindennapokban teljesen mást csinálsz, akkor ebből elég nagy szopolás tud lenni, és hajcibálás [és egy-két pofon, apukám karatézik magas fokon...] Én nem áldoznék be rendes időt ilyesmire, ha van "1 gombos" megoldás.
De persze ez nem az én pénzem, tulképp azt csinálsz, amit szeretnél.

Ezzel a deduppal mit nyersz? Sok olyan dolgod van, amit "véletlen" többször másolnál fel? Ha nincs, akkor szerintem engedd el... A RAID jó dolog, megöli a szúnyogokat...
Nekem egy Raid5ös tömb van a NASon, de én eleve úgy kezdtem, hogy megvettem a vasat, haver meg segített jóárasított lemezekkel, és így lett 4x3 tera ~3 éve. Viszont én erről hallgatok menet közben zenét (FTP Manager egész jó lejátszó iOS-en :) ), amikor nyaraltam, volt, hogy a PhotoStation vagy mi felpattintotta a képeket ide (is), meg nézi egy kamera a bejáratot, ezt rögzíti, meg torrentezik meg... a tiedhez képest több funkció van használatban. Na, nem sokkal. Ilyesmiket egy linuxszal én nem tudnék csak rengeteg idő alatt megoldani, ez meg klikk-klakk, kész, működik. Tesómnak néha adok 1-1 cucchoz linket, ilyenkor a FileStation generál egy URL-t, amit beállíthatok, hogy mennyi ideig működjön, az alatt csak letölti... Ha nem, akkor az az ő baja, majd telefonál, hogy nem működik :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#119805) Sipi- válasza Phülöp (#119780) üzenetére


Sipi-
tag

Mint egy régi trafószekrény valami elhagyotabb gyártelep sarkában. Biztos nem normális működés ez.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#119806) hokuszpk válasza zetor2000 (#119804) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

deduppal ugyvagyok, hogy van ugye a legnagyobb tombom az 9TB ( 5x3 raid6 ) namost ebbol nagyon-nagyon jóesetben ( ha sok a 00 meg ff blokk ) nyerhetek mondjuk 25% -ot, de legyen 3 TB, na az pont egy 3TB diszk ára azaz perpill ( tipustol fuggoen ) 25-40 eft kozotti osszeg.
Eves ( de főleg többéves // azért 3-4 éve megvan az a tömb // ) szinten elhanyagolható.
anno a 1817-ben a Stackerrel kezdtem diszktomorito palyafutasomat, akkor még nagy szó volt, hogy 1.5-2x terulet lesz, mert a 800MB -s Quantum Fireballom kerult 40 ezer akkori jómagyar forintba; ami nagyobb összeg volt, mint a havi fizetésem.
De. Már akkor se érte meg, mert összeomlott az egész, és nem volt rá megoldás, amivel a féltett adataimat vissza tudtam volna hozni.
Ilyen gugli meg youtube méretben biztos lehet vele spórolni, viszont amikor arról van szó, hogy a pótolhatatlan családi fotóalbumot bízzuk rá, akkor nem opció.

[ Szerkesztve ]

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#119807) NauTiLUS_HUN válasza npera (#119802) üzenetére


NauTiLUS_HUN
újonc

Akkor lehet nem ugyanarról beszélünk, a kerámia biztosíték amivel én találkoztam pont egy leoldást bír...

(#119808) npera válasza zetor2000 (#119804) üzenetére


npera
újonc

Hot swap nem egy nagyon kritérium nekem. Ha diszket kell cserélni, akkor úgyis leállítom az egészet és áramtalanítom. Szerencsére nem production környezetről van szó, akkor állok le vele amikor csak akarok.

Ja, értem én. Az agyam racionális fele persze azt mondja, hogy ha majd időszerű, akkor 2 új diszk bele, új volume és kész. A régi kettőt meg leválasztom utána és kihúzom.

A DIY NAS egy vicces projekt lenne csak, de nem ez a holy grail persze.
Dedup és snapshot nem kritérium, mint írtam korábban. Vicces lehetőség, de ez is csak egy móka, for fun and giggles.

Fagyi helyett inkább veszek majd villanyszámlát télen, szerintem már meg is van mire költöm a pénzt :B

(#119809) npera válasza NauTiLUS_HUN (#119807) üzenetére


npera
újonc

Igen. Aztán teszel bele másikat. Kisboltban árulják. Nálam is ilyen van, pont tegnap vágtam le az előszobában az egyiket a magasnyomású mosóval :B

(#119810) zetor2000 válasza npera (#119808) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ha úgy van, nézz körbe használt cuccok közt, valami rendes lap csak akad - 4.gen i3 / i5 procikat fogadók már "fillérekért" kéne, hogy menjenek. Ebbe a CPU-t is simán be lehet szerezni, ez se pénz - olyan kell, amiben van grafikus képesség. Emellé kéne egy táp, memória, köré valami ház, meg a lemezek, ugye. Ez ~1 merevlemez ára alatt össze tud jönni, persze használt "vackok". De amikor ilyen régenvolt flagship lapok kerülnek gombokba, akkor el lehet gondolkodni. Ilyenem volt sokáig, jóféle lap, bár ennyit talán nem ér, de ez a linken lévő izé gyakorlatilag a gép maga... kell egy ház+táp, és kész...(Mondjuk ez épp nem mATX, hanem eggyel-kettővel nagyobb lap, cserébe g*ci jó volt anno). Esetleg lehet lőni pár használt merevlemezt, gyakorolni az is jó, de mégsem egy "mai" PC ára. [értsd, egy új PC most "horror" összeg, legalábbis amire azt mondanám, hogy "nnna! ez ok". Sokmagos proci+jó lap, 16+ GB ram, SSD... sok sata csati... 2-300E memória nélkül a lap+cpu+hűtés kombó]
Szóval én egy ilyen használt lószarral talán nekiállnék makettkodni, de ezzel szerintem nagyon meg lehet "Zsanettozódni", pláne "hozzáértés" nélkül. És csak akkor, ha van rá időm... Nekem az időm kedvesebb annál, hogy a neten fórumokkal meg leírásokkal bíbelődjek, és ha nem jó, akkor mégez-mégaz...
Ezt a NAS gyártók megoldják helyettem, cserébe drága a NAS. De utána van 7/24 support, meg mobiltelefonos appok, meg akármi.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#119811) hokuszpk válasza zetor2000 (#119810) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

igyvan ilyen "vicces" projectet elfekvő vagy használt készletből érdemes csinálni , mint említettem jómagam is így jártam el.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#119812) zetor2000 válasza hokuszpk (#119811) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ja, úgy okés. Nem nagy pénz, nem "éles" rendszer, játék, nem vesz el más helyről (család, felújítás, nyaralás stb...) nagy zsét. Régi "pro" rendszer mára kábé gombokba vannak, de ilyenre még bőven jók.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#119813) Phülöp válasza npera (#119803) üzenetére


Phülöp
addikt

Meg a Yale beléptető rendszert :)
Verisure ki van építve, de amióta Amea hómofiszol, nincs értelme 40 eurót fizetni havonta.

Közben megérkezett a napelemes villanyszerelő, kiderítette a mizúgot.
Van a lemezborítás mögött 3 relé, abból a középső zizeg erőteljesen, a fémdoboz meg felhangítja. 52-55 ki-be kapcsolgatás után a zúgás megszűnt. Azt mondta, hogy a cucc öreg, de működik, egyszer majd cseréljük ki.
A ház 50 éves, nem véletlenül vannak régi biztosítékok. De legalább földelés nincs a konnektorokban...

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#119814) hokuszpk


hokuszpk
nagyúr

NatGeon valami barlangász izé megy, nemisértem miért nem idomított macskákkal dolgoznak; amelyik likon a macsek nem fér át, az zsákutca oszt ennyi.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#119815) npera válasza Phülöp (#119813) üzenetére


npera
újonc

Asszony is rajta van a Yale cuccon.

A földelés jó móka, mi megcsináltuk már.

(#119816) qnadam válasza hokuszpk (#119814) üzenetére


qnadam
veterán

próbáltál már macskát idomítani? :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119817) qnadam válasza zetor2000 (#119810) üzenetére


qnadam
veterán

szerintem felesleges drágán soksatás lapot venni, ha olcsóbb egy nemannyirasoksatás lap meg egy pcie sata kártya :)

de ha adott egy nas két lemezzel de 4 hellyel, akkor szerintem is csak annyi kellene, hogy új diszkek be, tartalom átmásol, régi diszkek ki. ha egyáltalán akarnám cserélni a vinyókat...

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119818) zetor2000 válasza qnadam (#119817) üzenetére


zetor2000
senior tag

Nem tudom, nekem ezek a kártyák olyan elavult dolgok... :) Én mostanában PC terén amúgyis "kicsit" visszavágtam a büdzsét. Max kiegészítőkre költök, a PC házban lévő sz*rokra nem. Amit vennék, az drága / sajnálom rá a pénzt / másra kell / elittam nyaraláskor, a többit meg nem akarom megvenni. :D Az itthoni mátrix nem "production" környezet, nem termelek ezzel a vacakkal pénzt.

Ami kicsit mínusz a "2 lemezzel bővítem a NASt" projektben, hogy a raid tömb azért csak nem olyan ördögtől való, és ebben az esetben ez nincs meg... Szóval ahhoz kéne 5 db lemez, amiből 4 db nagyjából egyforma, egy meg akkora, hogy a mostani mentése elférjen rajta. Menteni, 2 meglévő lemezt kicserélni az újakból 2-re, 2 másikat újólag beszerelni, raid tömböt fabrikálni, aztán a mentés mehet vissza. Utána kis mókolás még lehet a felhasználók meg a kvóták helyretételével, de ez max 1-2 óra.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#119819) Bujdy81


Bujdy81
csendes tag

Ezen az új rezsicsökin agyalok, hogy anyuval mit csináljunk. Neki most ugye az eddig 22 ezer helyett a gáz lesz 68 ezer, a villany pedig 9 ezer helyett 11 ezer (kerekítve). Csakhogy! Rakott fel napelemet és ezért a villany inkább nulla lesz neki, míg a gázt is csökkenteni fogja az inverteres klíma jelentősen a jövőben. De ezekről még nincsen fix év.

Tehát akkor most tolja be a havi 79 ezret, amiből a következő elszámoláskor várhatóan havi 65-70-et visszakap (lakosság finanszírozza az államot), vagy be kellene menni a szolgáltatóhoz, hogy kevesebbről küldjenek számlát és majd az elszámolón rendezzük?

Elvileg a gázban éves elszámolás van, májusban olvassák, a villanyból meg, ugye, a napelem miatt szaldó elszámolás van...

(#119820) Samott válasza Bujdy81 (#119819) üzenetére


Samott
addikt

Vegyetek vissza a gazt a limitre es rakjatok felre a penzt. Inkabb nalatok legyen mint naluk. Es nyilvan figyleni kell a gazorat hogy alakul az aktualis fogyasztas.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#119821) qnadam válasza zetor2000 (#119818) üzenetére


qnadam
veterán

ja, aszittem hogy két lemez van most.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119822) Phülöp válasza Samott (#119820) üzenetére


Phülöp
addikt

Jó tanács, magam is mellé állok.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#119823) Jahno válasza hokuszpk (#119814) üzenetére


Jahno
őstag

Dokumentálás helyett úgyis csak aludna.

De azt én sem értem, mikor valami szűk helyen mennek előre és általában sikerül, nem ragadnak bent. Akad 1-2 bonyolult ismerős,meg persze olyan is aki fotózza: [link]

(#119824) Jahno válasza hokuszpk (#119806) üzenetére


Jahno
őstag

Ez a baj, hogy nem tudom, de múltkor mutattam, hogy gyárban olyan durva eredmények vannak, hogy csak pislogok (kb. 50 tera kifért most 14-re) . És akkor odahaza sem kellene 100ezresért HDD-t venni, ha két elfekvő bármire kiférne egy csomó mentés.

Én is megkavartam rendesen, de kialakult, már "csak" adatokat kell ide-oda toszogatni, meg majd laptopról és külső HDDkről felmásolni. Utána NASt és egyebet időnként le is kapcsolom.

(#119825) zetor2000 válasza qnadam (#119821) üzenetére


zetor2000
senior tag

Igen, 2 lemez van jelenleg egy 4 rekeszes NASban. Nperánál.
Csak ahogy gondolom, lépne egy merészet, és DIY NAS lenne, ZFS-sel, deduppal, apámfszával... Csak ilyent kevesen láttak működni, még kevesebben csináltak ilyet, és annál is kevesebben tudják, hogy mitől működik úgy, ahogy.
Ezért keres olyan lapot, amin van legalább 4 sata csati, mert raid akármi tömb, meg erre a zfs... és kéne egy extra, ami m2 csatolós ssd-t fogad. Mindezt mATX méretben.

Erre írtam, hogy van ilyen, sőt... csak én az antik lappok / merevlemezek közt nézelődnék, mert ott filléres a kiadás, a célnak megfelel, ebszni a pénzt tök jó :D. Az a 22 csatlakozós Z87es lap mondjuk szerintem most se olcsó... De egy Z87 Extreme 9AC-n is van jópár sata.

És igen, ha van egy 4 lemezes NAS, amiben van 2 üres fiók (ezt nem tudom fejben hova tenni...), akkor én se szórakoznék, vennék 2-3-5 másik lemezt, azt gyí...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#119826) ezittketto


ezittketto
csendes tag

Egy kis segítséget szeretnék tőletek kérni digitális aláírás témakörében.
Van egy pdf-em, ami digitálisan lett aláírva. Az Adobe Acrobat Reader és az e-Szignó program is hitelesnek mutatja.
Viszont ezt a pdf-et ki szeretnénk nyomtatni és lefűzni, de úgy szeretnénk, hogy látsszon papíron is, hogy az egy hiteles, aláírt cuccmucc.
Ezt hogyan lehet megoldani? :F

(#119827) qnadam válasza ezittketto (#119826) üzenetére


qnadam
veterán

az aláírás csak a fájlt hitelesíti, a kinyomtatott tartalmát már nem.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119828) NauTiLUS_HUN válasza Jahno (#119824) üzenetére


NauTiLUS_HUN
újonc

Jó a dedup de mondjuk MKVra vagy PNGre már nem olyan nagyon értelmes az én ismereteim szerint.

(#119829) -NoVa- válasza ezittketto (#119826) üzenetére


-NoVa-
őstag

(#119831) zetor2000 válasza hokuszpk (#119806) üzenetére


zetor2000
senior tag

Jajj... Stacker... annak idején én is belevágtam, de rá kellett jönnöm, hogy nem nekem találták ki.
Egyrészt az akkori gépem eléggé lassú volt, és azok, amiket tároltam, nem igen voltak jól tömöríthetőek. Ebből az lett, hogy a lassú gépem még lassabb lett :D Valami 486DX... Rengeteg CPU idő ment el arra, hogy a kevéssé tömöríthető izét azért csak feldolgozta.

Másik ilyen szemét volt a Microsoft féle doublespace... de azt már eleve nem használtam. :D

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#119832) NauTiLUS_HUN válasza -NoVa- (#119829) üzenetére


NauTiLUS_HUN
újonc

Megelőztél 14mpvel, szégyen :D

(#119833) Jahno válasza ezittketto (#119826) üzenetére


Jahno
őstag

Nem oldod meg, filét kell eltenni.

(#119834) qnadam válasza -NoVa- (#119829) üzenetére


qnadam
veterán

ja, ha elég csak a tényt rögzíteni, hogy a pdf hiteles, akkor valóban :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119835) ezittketto válasza -NoVa- (#119829) üzenetére


ezittketto
csendes tag

Nekem alapértelmezetten ezen állt amikor a Readerben a nyomtatást választom, de kinyomtatva nem látom nyomát a dolognak.
De lehet csak vak vagyok és nem veszem észre.. :B

(#119836) Jahno válasza NauTiLUS_HUN (#119828) üzenetére


Jahno
őstag

Azért png/JPGnél kíváncsi lennék mennyit spórol, mert biztos sokat. Max. hozok be a gyárba 1-2 terányi cuccot és felmásolom :-D Másképp nem lehet kitalálni.

Kereshetek gyárban mkv-t, mert akad pár, de az is olyan, hogy két különböző köteten teljesen más arányt fog mutatni. És persze magába borulósat játszunk, éppen töröltem 28 terát, erre alig 1 terával nőtt az üres helyem...

(#119837) Jahno válasza zetor2000 (#119831) üzenetére


Jahno
őstag

Én akkor sem értettem, csomóan csinálták. Mondjuk kellett kb. 30 év, mire értelmes megoldások kezdjenek terjedni, de ugye egyik tömörítési módszertan volt, dupe meg tök más, azért ott megcsavarták a filerendszer alapjainak elméletét....

(#119838) hokuszpk válasza qnadam (#119816) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

igen, részsikereket értem el, pl. ha kinyitom a hűtőajtót, akkor 3-4 már rohan is, hogy a lábamhozdörgölhessemagát.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#119839) Jahno válasza qnadam (#119834) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem rá kellett írni kék tintásan, hogy ez micsoda, szkennelve elrakni és magamnál kell tartanom az eredetit :C

(#119840) -NoVa- válasza qnadam (#119834) üzenetére


-NoVa-
őstag

Persze semmit nem jelent az egész papíron, de hülye kérések rovatban elmegy. Viaszpecsételt átlátszó zárt fóliadoboz, meg hasonlók funkciója ez, nem holmi még egy kinyomtatott lap.

(#119841) hokuszpk válasza Jahno (#119824) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

ja, mert a gyárban különböző felhasználóknak 32 pédányban megvan ugyanaz az excel, esetleg pici modositassal, azt lehet dedupolni. de otthon 1 meghajtóra még ha zfs raid is, ritkán teszem fel 8 példányban ugyanazt a fotót vagy videót, néha valamiből van kettő, azt dupfinder hamar levadássza ; ami fontos azt amugyis másik kötetre offlineba is elrakom.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#119842) eattila válasza hokuszpk (#119838) üzenetére


eattila
csendes tag

Az nem az :D A mienk felébred és repülőrajtot vesz ha valaki elindul a konyha felé :D De amúgy javarészt tojik arra mit akarunk tőle. Ha rosszat csinál és rászólunk,m ég vissza is pofázik :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#119843) hokuszpk válasza eattila (#119842) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

akkor mondok mást. ha mondjuk leülök a szobamacsi kedvenc alvóhelyére, akkor azonnal a kert másik végéből is előkerül, hogy ő most ott akar aludni. Tökéletesen beidomitottam erre :D

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#119844) ezittketto válasza -NoVa- (#119840) üzenetére


ezittketto
csendes tag

Sajnos nem látok különbséget. Nem jelenik meg semmi plusz, ha így nyomtatom ki.. :(

(#119845) eattila válasza hokuszpk (#119843) üzenetére


eattila
csendes tag

Ami biztos a macskáknál, hogy azt hiszed beidomítottad valamennyire, de ő idomított be téged :D

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#119846) -NoVa- válasza ezittketto (#119844) üzenetére


-NoVa-
őstag

Engedd el. A digitális aláírás egy külső megbízható hitelesítő certjével aláírt, opciósan timestamppel megjelölt adathalom, ami alkalmas arra, hogy a PDF tartalmát abban a pillanatban hitelesen rögzítse, és igazolja, hogy akkor ott az a file módosítatlan (vagy az a snapshotja, ha több aláírás is van, mert olyat is lehet, fileon belül időben. visszalépkedni az előző aláírt állapotokhoz.) Nincs értelme papíron megjeleníteni, mert a papírnál nem tudod ellenőrizni digitálisan sehogy, hogy nem-e módosított, maximum klasszikus analóg módon pecsételt borítékban vagy egyéb zárt, roncsolásmentesen nem nyitható dologban eltéve tárolhatod. A digitális aláírás egy lepecsételt boríték feladatát látja el, ha az analóg világba próbálod visszaerőltetni ezt.

(#119847) Jahno válasza hokuszpk (#119841) üzenetére


Jahno
őstag

Ez nem ugyanaz az Excel, és az a ritkább, mert mindennek helye van. Szektorra nézi nem csak adott ugyanolyan filére, szóval csak a JPG fejlécekkel már egy tonna területet spóroltam.

Kerestem mkv-t, de még mindig ugyanaz a bajom, hogy szép arányszám, csak teljes kötetre érvényes és egyik ilyen, másik meg másmilyenolyan:

Ez biztos nincs meg máshol ugyanígy. És most hiába töröltem le, nem sok helyet nyertem.

(#119848) hokuszpk válasza eattila (#119845) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

esélyük nincs, nemtudok 26 felé idomulni. nemrég született három teljesen hamuszürke, már lassan nekik is nyílik a szemük, majd mrápróbálok hátha ha már eleve úgy kezdik az életet, hogy idomitva vannak, naakkor mitörténik.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#119849) hokuszpk válasza Jahno (#119847) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

végülis a prog.hu -n volt ilyen projekt, hogy tömöritsünk be mindent 2 bytera , lehet sikerült nekik, és már termékben is megjelent a fejlesztés.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#119850) ezittketto válasza -NoVa- (#119846) üzenetére


ezittketto
csendes tag

Okés. Elengedtem.
Köszönöm mindenkinek a segítő szándékot :R

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.