Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#55001) Phülöp válasza Jahno (#54985) üzenetére


Phülöp
addikt

3 nappal ezelőtt a vidéki mediamarktból rendeltem vasat, itt van a bolt a szomszéd faluban. Várom a futárt, erre látom a nyomkövető app-ban, hogy a csomag ma megérkezett az ellenkező irányban ugyanolyan távolságra lévő Helsinkibe. Nemokosok ezek.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#55002) Jahno válasza eattila (#54990) üzenetére


Jahno
őstag

Ilyen Euró mellett ez még majdnem occsó is. Én hetek óta nem nagyon nyomtam gombot, csak pakolom a cuccaim ide-oda, de legalább a két darab 50mm-es Oly obi előkerült. Persze valamelyiktől szabadulni kellene, de ahhoz normálisan ki kellene próbálnom mindegyiket, ami nem most lesz :-/

Kínai fotómasinánál is erre gyúrtam, hogy szórakozok vele pár hetet és ára felett el lehet adni bármikor, de az sem jött össze.

(#55003) Jahno válasza Phülöp (#55001) üzenetére


Jahno
őstag

Vagy ott is központosított logisztikai megoldások vannak. Néha jobban jönnek ki több utaztatással is, mint ahogy az valójában paraszti észnek célirányosan jó lenne.

(#55004) Phülöp válasza Jahno (#55003) üzenetére


Phülöp
addikt

De baszki, taxis elhozta volna 15 perc alatt.
Most meg hétvége, szerintem sz.rnak a kiszállításra.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#55005) FőDudu válasza Phülöp (#55004) üzenetére


FőDudu
addikt

Nekunk se jott meg a szerdan kifizetett mosogep.
Majd jovo heten.

At is mentunk egy adaggal a szomszedba, le is jart mar....

FőDudu

(#55006) Jahno válasza Samott (#54995) üzenetére


Jahno
őstag

Ez a baj a kampányokkal, hogy most valaki rázúgott, hogy a kocsogok mennyit loptak mer' 3 millióért vettek lélegeztetőgépet. Én szép csendben bekérdeztem, hogy hátizééé, tudni kellene a pontos típust és körítést, mert ez egy rendes kórházi cuccért még bőven olcsó is. Mondjuk kereskedő nincs itt az ex-autós csoportban, de hárman vagyunk akik közelebbről is láttak ilyesmiket aztán ott az árfekvés erősen 8-70 millió közti sávban bírt mozogni. Kideríteni senki nem akarja, csak marad, hogy tuti lopnak és a kurva anyjukat.

Okés, nézzük meg, hogy mi szükséges és ne első kuglis találatból és otthoni cuccból induljunk ki, ami 1-2 órás kisegítésre jó kisüzemi cucc. Ne is a legdrágábból, amit ismerős cég Csikágóba vitt orvosi konferenciára bemutatni. Folyamatos üzemű csoda cucc, ami minden sarki kórházban kb. világipari szabvány, alapnak is az a kb. 5-6 üzemmód, meg satöbbi. Ezek mozogtam ilyen magasabb árfekvésben, de még mindig nem tudjuk melyik GE típusról beszélünk. Válasz? Kocsog fideszes, nem látod, hogy lopnak és csak ki kell nézni a fejünkből, ez tény. Nahh, ennyit erről, aminél az árak és tenderek kevésbé nyilvánosak, de azért be lehet tájolni még úgy is, hogy most Ebayen hiánycikk lett és annak is felment az ára :-)

[ Szerkesztve ]

(#55007) Phülöp válasza Jahno (#55006) üzenetére


Phülöp
addikt

az tény, hogy lopnak
sokat
még az is lehet, hogy százalékosan nem nagy tétel, de sok milliárdoknak a kis százaléka is elég szép összeg
én besaccolnék egy olyan 40%-ot az eddig befolyt EU-s pénzeknek
és az százalékban se kevés
és sok milliárdnak a nem kevés százaléka főleg szép összeg

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#55008) Samott válasza Phülöp (#54997) üzenetére


Samott
addikt

Nezd meg egy kicsit jobban. :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#55009) Phülöp válasza Samott (#55008) üzenetére


Phülöp
addikt

fáradt vagyok a rejtvényekhez
ami oda van írva, azt nem hiszem el
szarkazmus jelleggel válaszoltam
de biztos többet kell belelátni

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#55010) eattila válasza Jahno (#55002) üzenetére


eattila
csendes tag

En meg csak nem is pakoltam. Gombot se nyomtam. Katasztrofa.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#55011) WiZARD válasza Jahno (#55006) üzenetére


WiZARD
addikt

Ezek loptak már az előző körben is a lélegeztetőgép beszerzésnél...

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#55012) qnadam válasza Phülöp (#55009) üzenetére


qnadam
veterán

igazából stadionok ezek

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#55013) Phülöp válasza qnadam (#55012) üzenetére


Phülöp
addikt

ok

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#55014) Jahno válasza Phülöp (#55007) üzenetére


Jahno
őstag

Ja, ez evidens. Az egyértelműen alap, hogy lopnak, pazarolnak és mindenki hazudik. Bár mindegyiknél ugyanúgy lemennek a viták, hogy de csak ezek és majd a mások nem, aztán oda-vissza mennek az igazolások, kinek szája íze szerint. Aztán jönnek a kamu projektek, a nem létező dolgok teljesítése. Amikor a turizmus a menő akkor csinálunk egy nem létező kilátót, bicajos beállót, vidéken egy 3 személyes fesztivált arányihoz képest magas költségvetéssel...

(#55015) Frawly válasza qnadam (#54945) üzenetére


Frawly
veterán

Ebben lehet igazatok van. A weboldalak is ezt írják, hogy az olaszoknál csak a legsúlyosabb, kórházban vergődő eseteket regisztrálják, ami arányában kevesebb, és ehhez képest az x halál tűnik nagyobb %-nak, míg pl. Németországban az enyhébb eseteket is regisztrálják, meg tünetmenteseken is csináltak sok esetben tesztet, ahol kibukott egy csomó pozitív, így nagyobb arányú az enyhébb esetek száma, ergo a halálozási stat is kedvezőbb.

Viszont amit továbbra sem értek, hogy az olaszoknál népességszámra vetített halálozás is rendkívül magas, a statisztikavezetésétől és esetregisztrációs szokásoktól függetlenül. Globálisan 3 fő / 1 millió ember a nagy átlag, de sok országban csak ilyen 0-1 fő / 1 millió, a rosszabb statisztikájúakban is kb. 30/1M. Ez a szám spanyoloknál 122, olaszoknál 151. Kínában meg csak 2, pedig ott kezdődött az egész. Az, hogy az olaszoknál sok az idős, az sem magyarázat semmire, mert pl. a magyar társadalom is kiöregedett, és nálunk 1fő/1M a szám, Japánban van arányaiban a legtöbb öreg, meg sűrűn lakott is nagyon, és mégis 0,4 fő / 1 millió, az olasznak 377-ede.

Higiéniától sem függ, indiaiaknál pl. hírhedt, hogy milyen koszosak, mennyire rosszak a higiéniai körülmények, és mégis csak 0,7 fő / 1 millió az arány.

De mondom, a UK is elég aggasztó, 15/1M, pedig van pénz, eü helyzete sem olyan rossz, nem is annyira sűrűn lakott, idősek aránya se olyan magas, tényleg fogni sem lehet semmire. Mégis a globális átlagnak 5×-e, a magyar átlagnak 15×-e náluk ez szám.

Most vagy minket vezetnek meg sok országból teljesen kozmetikázott, totál kamu adatokkal, vagy itt valami nagyon komoly rejtett összefüggés van, ami kulcs mindenhez a vírusjárvány kezelésében.

(#55016) Phülöp válasza Jahno (#55014) üzenetére


Phülöp
addikt

Én leginkább az átlagpolgárt nem értem, aki ha azt hallja, hogy az egyik banda lop, akkor azzal jön, hogy a másik rosszabb volt, és viszont, meg hazaáruló vagy, meg a köz ellensége. Oldaltól függetlenül segghülye az összes, aki azt hiszi, hogy aki nem velünk van, az ellenünk.
És akkor itt említeném meg Gabibácsit, aki általában értelmes, de ha karigeri kerül szóba, akkor beindul a nyálelválasztása fröcsögéshez. Biztosan van értelme, de én eddig nem leltem. És rossz látni, amikor értelmes emberek ezen a szinten kommunikálnak, sőt, ezen a szinten gondolkodnak.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#55017) Gabibácsi válasza Phülöp (#55016) üzenetére


Gabibácsi
tag

Karigeri eddig annyit tett, hogy behozta a haverokat a közgyűlésbe, más intezkedése nem volt. Ahogy megjósoltam, bár ezt bárki megjósolta.
valamint Tarlós ha nem is teljesen, de elégge kívül volt a pártpolitikától, és szerintem normálisan dolgozott

De amúgy hagyjuk, tényleg.

[ Szerkesztve ]

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#55018) Jahno válasza WiZARD (#55011) üzenetére


Jahno
őstag

Ebben az a jó, hogy van a cáfolatnak is cáfolata, közben nem tudjuk ellenőrizni és ennek kapcsán emlegettem, hogy az a 3 millió is érdekesen olcsó.

Aztán mikor olyan profilba futok bele, ami hasonlót ír egy valamilyen mentő/ellátás/kórház/EÜ/maszk/bármi kapcsán, ami gyanús, majd végiggörgetek rajta 1 évet és nincs semmi más, csak Trianon, Horthy, Orbán, Soros, NAT, NER, olafizé. nemzeti trafik, hősök, Habony, Hadházy, monnyonle meg biztos sok más string is akad amit kihagytam, de nem jelentkezett be egy kocsmába, nem rakott fel képet az unokájáról egy kültéri "kék az ég" című posztot is szét tud trollkodni, akkor ez nálam szélsőséges idióta halmazba kerül a többi mellé, meg azok is akik így bedobnak valamit aztán ki tudja mi van belőle és hol találkozik érintőlegesen is a valósággal.

(#55019) Jahno válasza Gabibácsi (#55017) üzenetére


Jahno
őstag

Meg kibaszta a főkertészt meg igazából nem is követtem, sokan az aktuális céges szívásaikat vezették le az előző vezetésen, valaki meg csak fiatal hipszter és tök mindegy mi van csak ellenkezzen. Bicajosok előnyben.

[ Szerkesztve ]

(#55020) Jahno válasza Frawly (#55015) üzenetére


Jahno
őstag

Nem vezetnek meg, csak még mindig kicsi a mintavétel és el sem kezdődött a történet. Bergamo környéki lakosság meg alapban idősebb, ha nem mondtam volna. Majd kiderül.

Kínát sem tudjuk mit nem titkolnak el, ott azért ha mindenkit hazazavarnak, akkor haza vannak zavarva. Ismerős szoftverfejelsztő most ilyemsiken agyal, félig munkája is a mindenféle felmérés összehasonlítása, begyűjtése, elemzése, most ott valakinél az villogatta meg a lámpát, hogy Kínában ebben az időszakban megszűnt kb. 2 millió mobil előfizetés és akkor most milyen jellegű köze lehet az egészhez. 2 év múlva ennek egy része ki fog derülni :-D

(#55021) -NoVa- válasza Phülöp (#55016) üzenetére


-NoVa-
őstag

Itt Újpest zseniális polgármestere, aki piros papírra nyomott karanténtájékoztató szórólapot rakatott minden társasház ajtajára... Miközben a valódi karanténfigyelmeztető is piros...

Oldalfüggetlenül az ellenzék teljesen agyhalott, a kormány kommunikációs csőd és vita meg érvek helyett mocskolódássá züllött a kommunikáció.
Az emberek meg még szavaznak rájuk. Bármelyikükre.

(#55022) cyberde válasza Jahno (#55014) üzenetére


cyberde
csendes tag

Nem csak az a baj, hogy lopnak, hanem hogy ráadásul még nyomorultul is csinálják.

Rohadás százmilliót is csak úgy tudnak ellopni, hogy csinálnak mellé minimum 2,5 milliárd kárt!

"A 350 kilométernyi Budapest–Belgrád-vasútvonal felújítását a harmadik Orbán-kormány határozta el 2014-ben....

A beruházás várható költségei
A beruházást 2015 júniusában a kormányzat 472 milliárd forintra becsülte. 2019 júniusában a már 700-750 milliárd forint közötti várható költséget becsültek. A vonal tervezett felújítása kilométerenként 4,5 milliárd Ft-ba fog kerülni, amit az átlagos magyarországi felújítások háromszorosára becsülnek....

A beruházás megtérülése
A kormányzat a megtérülésre vonatkozó számításait 10 évre titkosította. A Figyelő 2015-ben úgy számította, hogy a beruházás 2400 év alatt térül meg. Más elemzések is 100 év fölötti megtérüléssel a számolnak...

A közbeszerzési pályázat magyar nyertese a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó RM International Zrt...."

https://hu.wikipedia.org/wiki/A_Budapest%E2%80%93Belgr%C3%A1d-vas%C3%BAtvonal_fel%C3%BAj%C3%ADt%C3%A1sa

Legyen az egy közös nevező, hogy szarházi, faszszopó, geciputtony mindegyik, meg az is aki tolja ezeknek a senkiháziaknak a szekerét!!!

(#55023) ncc1701 válasza Samott (#54958) üzenetére


ncc1701
veterán

Viszont amikor a sört, vagy a kaját kellett borítani, nem hezitált. A sörért mégiscsak kár. :)

(#55024) Jahno válasza -NoVa- (#55021) üzenetére


Jahno
őstag

Na, és sokan mennyire örültek mikor az előzőt leváltották aztán mondogattam, hogy nekem így kívülről nézve teljesen jó arcnak tűnt.

(#55025) Phülöp válasza cyberde (#55022) üzenetére


Phülöp
addikt

Legyen az egy közös nevező, hogy szarházi, faszszopó, geciputtony mindegyik, meg az is aki tolja ezeknek a senkiháziaknak a szekerét!!!

Amen

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#55026) Jahno válasza Phülöp (#55025) üzenetére


Jahno
őstag

Ámen az olyan, mint a kisfröccs, vagy valami ammóniásabb cucc? Felőlem csíphet is :-)

(#55027) cyberde


cyberde
csendes tag

(#55028) npera válasza Phülöp (#55001) üzenetére


npera
újonc

Nekem jött csomag UPS-el. Az összes ilyen csomagküldő használhatatlan többnyire, mivel napközben hozzák a csomagot, amikor a legtöbben dolgoznak. Most mondjuk itthon voltam, mert 60%-on vagyunk kényszerűen.

A konyhában olvasgattam, amikor jött az SMS, hogy a futár nem talált otthon és ezért leadja a városban egy pontra. B+, ott ültem az ablak előtt, rálátok "az utcára" ahol a postás jönne.

Egyszerűen csak nem volt kedve kihozni és beikszelte, hogy nincs otthon a kuncsaft.

Ma úszásoktatás után felvettem a cuccot a városban, egy tobak boltban.

(#55029) npera válasza cyberde (#55027) üzenetére


npera
újonc

Ezt már Leslie szerintem megcsinálta Csák Norrisz előtt :C

(#55030) ncc1701 válasza cyberde (#55022) üzenetére


ncc1701
veterán

Ennyi. Egy dolog, h lopnak, de még baromságokat is csinálnak. Sötét ökrök, kizárólag a saját zsebük tömése érdekli őket, h mennyi kárt okoznak, az nem érdekli őket.

(#55031) cyberde válasza npera (#55029) üzenetére


cyberde
csendes tag

Ezt IS!

Simán. :D

(#55032) ncc1701 válasza npera (#55029) üzenetére


ncc1701
veterán

Kétszer! :)

Most jöttünk dunakanyarból, nincsenek többen, mint szoktak. Anya tekert egy 52km-t, onnan mi haverral tovább mentünk egy laza 30-as átlag tempóval még 15km-t. Még nagyon nem vagyunk formában, de legalább már 18 fok volt, szerencsére volt eszem, és rövid gatyában mentem. De pániknak nincs nyoma, a dunakanyar menti települések kihaltak rendesen.

(#55033) npera


npera
újonc

Mai adat:

Coronaviruset och Sverige just nu:

Antal bekräftat smittade i Sverige: 3447
Antal bekräftat smittade i Västra Götaland: 330
Antalet dödsfall i Sverige: 102
Uppgifterna kommer från Folkhälsomyndigheten. Senast uppdaterat: 2020-03-28 kl 15.

3447 fertőzött
Nyugat-Svédországban 330 fertőzött
Teljes királyságra vetítve halottak száma 102

(#55034) npera válasza ncc1701 (#55032) üzenetére


npera
újonc

Én ma voltam úszni a gyerekkel, aztán holnap reggel foci edzés.

Lassan előveszem az országúti gépet én is, a legtöbb helyen felporszívózták a hegyes csúszásmentesítő kavicsot.

Itt reggel még fagy, de délelőtt felmegy kábé 5-6 fokra a hőmérséklet, aztán délutánra nagyon bedurran az idő és 9-10 fok is lehet. A délután alatt a kábé 3-4 közötti időszakot értem.

Megnéztem a szekrényt és még ősszel vásároltam zseléket és műzlis szeleteket. Csak be kell rakni a váztáskába párat, kulacsokat feltölteni, aztán gyí.

(#55035) Jahno válasza ncc1701 (#55030) üzenetére


Jahno
őstag

Ma éppen azt hoztam fel példának, hogy egy másik országban a főgóré sokkal nagyobb kreténségeket csinált, szinte direkt tönkreverte az egészet, legyen az adhoc hülye ötlet vagy privatizáció, aztán mikor nagyon elzavarták a fenébe (lassan kb. 10 évvel ezelőtt) akkor sem lett jobb a helyzet. Turizmusra és minden szarra lehetne építeni, de egyyszerűen csak úgy maradt és vergődnek. Ez mondjuk érdekes másik fajta kimenetel, amit sokan nem értünk.

(#55036) Jahno válasza WiZARD (#55011) üzenetére


Jahno
őstag

Na, valakinek írtam a 3 milliós gépre, hogy ránézésre nem is drága.

"ha egy pár ezer forintos Decathlon maszk és egy 3D nyomtatott alkatrész segítségével lehet csinálni működő respirátort, akkor szerintem a 3 millió is elég drága érte."

Érzed a kettő közti különbséget, ugye?

(#55037) FőDudu válasza Jahno (#55036) üzenetére


FőDudu
addikt

A problema ott van, hogy MEGINT beiktattak par nevenincs KFT-t beszallitokent (aki nyilvan leveszi a megfelelo szazalekokat) - holott biztosan meg lehetett volna venni ezeket kozvetlenul a gyarto magyar cegetol.

Tudod, a nagyoktol. Philips, GE, Bosch, stb...
Tehat nem az ar a baj, hanem, hogy ennyire atlatszoan csinaljak.

FőDudu

(#55038) Frawly válasza cyberde (#55022) üzenetére


Frawly
veterán

Az még hagyján, hogy lopnak, meg 2,5 milliárdos plusz kárral, de legalább az a kib. út épülne fel időben, annyit lemondhatnának, hogy drága, meg korruptak, de legalább tökösen kézben tartják a dolgokat, projekttel végeznek időben, van min közlekedni legalább annak a birka magyarnak, akinek a zsebéből kivették ezeket a pénzeket.

(#55039) hobizoli válasza Jahno (#55006) üzenetére


hobizoli
nagyúr

akarmit rendelsz, az nagy tetelben mindig olcsobb, mint 1-2 darab

szoval lehet itt nezegetni, hogy egy vmi mennyibe kerul lisataron, de amikor 2-300db-t rendelsz, akkor mar nem azt az arat kapod ra, mint amikor csak 1-2 darab kell

csak nem ertem, hogy miert is nem lehet direktben megvenni a gyartotol ugy, hogy azt az allamkincstar fizeti ki egybol a gyartonak?

több drón kell ;P

(#55040) Frawly


Frawly
veterán

Na, most voltam megint boltban. A helyzet jobb, mint számítottam rá. Volt a bolt előtt egy kis sorbanállás, de nem vészes, újra x ember lehet a boltban. Készletek sincsenek annyira lefogyva. Árakat emeltek, de még mindig nem olyan vészes, nem értük el az eredeti normál árszint 1,5×-t. Tészta, rizs, liszt, stb. nincs, de legalább már van hús, mirelitáru, kenyér, stb., így aki valamit venni akar, hogy ne dögöljön éhen, az már éhen nem fog halni, annyi mindenképp látszik. Továbbra is 3 azonos termék per vásárló. Úgy látszik, hogy a helyzet normalizálódik ezekkel az intézkedésekkel.

Viszont szopattak ilyen kövesd a felragasztott vonalat, nyilakat baromsággal, hogy ha kijössz egy soron, akkor a következő soron nem lehet bofordulni, hanem csak a másodikon, és onnan S-alakban visszakígyóva a következő sorra. Agyrém. Social distancing szerintük, szerintem meg csak körbekígyóztatnak, hogy nehogy valaki ide-oda rohangálva, rövid útvonalakon elhappoljon mindent a többiek elől, vagy nem tudom. Sok értelme nincs, csak fetrengenek a témán, ez kellemetlen volt.

(#55041) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Voltunk asszonnyal gyerekkel sétálni meg repülőzni a reptéren, volt pár család, de kb 50m távolságot tartott mindenki. Visszafelé rendőrök előtt is elsétáltunk, nem kérdeztek semmit.

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#55042) cyberde válasza hobizoli (#55039) üzenetére


cyberde
csendes tag

"... miert is nem lehet direktben megvenni a gyartotol ugy, hogy azt az allamkincstar fizeti ki egybol a gyartonak?"

Azért baz+, mert abbol nem tudnak lenyúlni!

"...Ezt követően, 2013–14-ben évi 30 millió dollárnyi (kb. 8 milliárd forint) közbeszerzés futott át ezeken a közvetítőcégeken. Ebből 30, de alkalmanként 50-60 százalékot is zsebre tehettek...."

Aztán a gerinctelen, nímand tolvajsegédeket kinevezik vmi nulla gittegylet vezetőségébe, sokmillóshavi fizetéssel!

"...Többek között a Microsoft Magyarország akkori vezetője, Papp István is távozott – érdekesség, hogy ő egy rövid délkelet-ázsiai kitérő után állami beosztásba igazolt át a Nemzeti Befektetési Ügynökség üzletfejlesztési elnökhelyettesi posztjára. Hasonlóan járt a kormányzati kapcsolatokért felelős vezető, Sagyibó Viktor is, aki kirúgása után nem sokkal a Miniszterelnökségen kapott pozíciót, miniszteri biztos lett..."

https://index.hu/techtud/2018/08/24/magyar_korrupcios_botrany_miatt_nyomoznak_amerikaban_a_microsoft_ellen/

Én ezekre simán ráküldenék "egy pár keményen bepipázott niggert, feszítővassal, hegesztőpisztollyal..."

(#55043) Jahno válasza FőDudu (#55037) üzenetére


Jahno
őstag

Nagyok nem árulnak utcára, idehaza is "valamilyen" Kft szállítaná eredetileg ahogy mindenhol adott a disztribútori hálózat. Ezeket sem tudjuk. Csomó mindent nem tudunk. Egyelőre annyit mondtam, hogy első sarki gépért a 3 millió forint nem is sok. Lehet nem is akartak olyan sokat lopni (:- Vagy gép sincs, csak üres doboz, akkor viszont sok. Bosch mondjuk ebben annyira nem mozgolódik, de lehet már 1 hete nagyon is :-D

Amúgy most a fenti linket sem olvastam el rendesen, de ha kell akkor bepótolom, csak megszoktam, hogy mindenki is a levegőbe beszél. Nem tudjuk a konstrukciót, milyen szerződés, milyen gari, rendelkezésre állás, beüzemelés, szállítás, tartozék/szopószorzó. Ezt meg mindketten tudjuk, hogy piacon is forintosítható.

Nekem elsőre a típust sem sikerült kideríteni, csak fröcsögésbe botlottam aztán hagytam a fenébe, de látod odafent, aki egy ilyen kórházi motyót a sarki maszkhoz meg egy darab nyomtatott alkatrészhez viszonyítja annak is elég nagy baj van a fejében és nem fogja megérteni. Főleg mert nem az alkatrészen múlik, amit szó szerint fos ki magából a gyártósor 2 forintért, de azért most minden sarkon a lassú, drága, nem orvosi minőségű 3D nyomtatással kampányolnak...

(#55044) Jahno válasza hobizoli (#55039) üzenetére


Jahno
őstag

"akarmit rendelsz, az nagy tetelben mindig olcsobb, mint 1-2 darab"

Nekem nem kell mondani, főleg nem elektronikai piacon, de ezek a cégek olyan szempontból is mások, hogy nem egyesével szokták szórni, mint MediaMartk az akciós kólát.

Gyártót meg fentebb írtam, amikor azt mondod, hogy a GEtől jön, az nem egészen így lesz.

(#55045) FőDudu válasza Jahno (#55043) üzenetére


FőDudu
addikt

A tipus es a tartalom nem lenyeg. Megneztem a hirt amikor lehoztak.
Eleg beszedesek a kiirasban szereplo cegek nevei amik sem nem allami cegek es nem is nagy gyartok cegneveit tartalmazzak. (peldaul se med se ge se philips nincs a nevekben, de meg csak egeszsegugyre utalo mas szo sem)

Azaz megint egy verseny nelkul lezavart kozbeszerzesnek tunik amit kozvetitokon futtatnak at. Ennyit akartam mondani. Nyilvan a sietseg barmennyit meger...

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#55046) ncc1701 válasza Jahno (#55036) üzenetére


ncc1701
veterán

Gondolom, kiváló műszaki ember kommentje lehetett.

(#55047) Jahno válasza cyberde (#55042) üzenetére


Jahno
őstag

És akkor az lett a vége, hogy gyorsan vettek olyan MS-es meg egyéb céget, akinek még van lehetősége beszállítani és nem vonták vissza. Szép lesz ez még vaze az is biztos.

(#55048) ncc1701 válasza Gabibácsi (#55041) üzenetére


ncc1701
veterán

Szerintem már kb bezártak mindent, ahová nem mehetsz.

(#55049) Jahno válasza FőDudu (#55045) üzenetére


Jahno
őstag

"A tipus es a tartalom nem lenyeg."

Hogyne lenne lényeges egy műszaki kérdéskörben? Amúgy máig ismerte közülünk bárki is az Abbott nevét? Mindjárt kicsit fentebb mennek majd a részvényeik. Saját témakörből Sysman, Net54 és társai?

(#55050) WiZARD válasza Jahno (#55036) üzenetére


WiZARD
addikt

Én nem a 3 milliós árban kételkedek, csak az a kérdés mennyit lopnak, mennyiért veszi valójában és végül mennyiért cimkézi át a haver cége... A példa adott, olvasd el amit linkeltem.

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.