Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29001) -NoVa- válasza FőDudu (#28994) üzenetére


-NoVa-
őstag

Próbálom egyszerűen és érthetően összefoglalni mennyiséggel pótolva a mélységeket.

Szóval a legkisebb egység egy neuronháló. Ami áll akárhány bemenetből, és legalább 1 kimenetből, valamint egytől akárhány rétegig mélységekből. Szélessége is tetszőleges. Szerkezetileg így néz ki:

Ebből pl a bemeneted lehet egy homályos kép egy leírt számról. A rétegek és a rétegek közti kötések a fontosak. Feltöltöd nagyjából véletlenszerűen 0 és 1 közötti számokkal, és a kimeneted is egy ilyen lesz. Ezt a konkrét kis hálót pl be akarod tanítani arra, hogy magabiztosan mondja meg, hogy egy kézzel írott 7-es szám van-e a bemeneten. Legyen pl 3 réteg, rétegenként 100 neuron, a bemeneted meg egy 9x9 greyscale kép az egyszerűség kedvéért. Vagy akár kisebb, binarizált.

A tanítás alatt párfajta 7-est, valamint egyéb nem 7-es inputot adsz a bemenetre, de nem feded le az összes lehetséges iterációt, ami inputként valaha előfordulhat. Ellenben lesz sok véletlenszerű adatokkal feltöltött hálód, amik mindenféle bemenetre 0-1 közötti pontot adnak a kimeneten, és kiválasztod azokat, amik a kiértékeléseden a legtöbb pontot értek el, azaz a legkevésbé szar eredményt. Ezekből készíted el a következő generációt, az eredeti véletlenszerű értékeket mindegyik példányban kicsit torzítva, majd újra versenyeztetve kezdeni előről.

Sok sok ismétlléssel később kialakulhat egy olyan viselkedés, ahol az első réteghez vezető nyilak már nem fedik át egymást, hanem egyes neuronok egyes inputokat, esetleg a környékükről jövő inputokat veszik csak figyelembe, és azokból döntenek egy számot, amiket a következő rétegnek adnak inputnak, ahol szintén kialakul, hogy ott melyik réteg melyik inputját hogyan vegye figyelembe az adott döntés. A végén kialakul egy olyan döntési fa, aminél ha a kép felső részén lát vonalat, és alul pedig jobbról balra átlósan vagy lefelé folytatódik egy vonallal az egész, és a többi területen nincs, akkor viszonylag 1-hez közelítő végeredményt fog adni, ha ezek nem teljesülnek, akkor 0-hoz közelítőt.

Aztán ugyanezt létrehozod a többi számra is, és a végén lesz egy-egy hálód, amik egy-egy számról mondanak egy végeredményt, hogy szerintük mekkora valószínűséggel az:

Ez a legkisebb egység, egy Google szöveges képkeresésnél pl egyszerű, de jól szervezett lépcsőkben sok gyors döntéssel megy végig egy komolyabb lánc, ahol egy képről eldönti, hogy van-e rajta növény, vagy élőlény, ha élőlény van, akkor az emlős, kutyaféle, aztán labrador, vagy stb. Ezekre a lépésekre nagyon egyszerű kis betanított adathalmazok vannak, esetleg specializálva, hogy szemből, profilból, stb külön hálót küldjön rá. Jellemzően kicsi, pár kbyteos eltárolt súlyozási számokról van szó, amiket ezredmásodpercek alatt kiértékel egy mai gép. A sima kompakt fényképezőgépek mosolyfelismerő meg pislogásdetektáló funkciója, arc-fókusz, stb, az ilyen egyszerű nem számításigényes, előre kiszámolt és feltöltött dolgokra alapul.

A nehézség nem itt van, hanem abban, amit ezekből a kis egységekből építenek. Egy komplexebb rendszerben a kimenet felől is jön sok visszacsatolás, és lentebbről is minden azt a kimenetet használó egységtől, amit figyelembe véve módosíthat bizonyos súlyozásokat saját magán. Ezzel működés közben javítja a saját hatásfokát egyetlen példány, rengeteg ismétlődő ciklussal finomítva a működését. Ez a fajta tanulás figyelembe veszi a pozitív, negatív, és a semleges választ, és jó esetben saját rendszeren belülről is képes öngerjesztően kifejleszteni belső pozitív megerősítéseket. Ráadásul egy hálónak nem egy kimenete lehet, akárhány, ebből bármennyi visszacsatolva is, így önmagában megvalósíthat információáramlást és memóriát is.

Na ezek a visszacsatolási rendszerek, komplex tanító, megerősítő, és önmódosító algoritmusok együtt adnak ki egy komolyabb AI alapját.
Ilyen pl a Google féle AlphaGO:
[link]

Itt pl azontúl, hogy hosszas számolgatás és kiértékelés után kialakítanak egy ideális méretet, csak annyi a betanító felelőssége, hogy a külső visszacsatolás következetes legyen, jól pontozzon.

És persze ezeket fürtbe rendezve önállósítva beszélhetünk mesterséges intelligenciáról. Ha egy réteg felismeri, hogy adott feladatra a saját legjobb megoldása nem kielégítő, de adott területre képes magát átméretezni (azaz létrehozni egy hasonló példányt de több/kevesebb réteggel, más struktúrával, pl több memóriaként visszacsatolható kimenet/bemenet párossal, majd betanítani a saját legjobb tudásának megfelelően, és kiváltani saját magát), az egy aktuális fejlettnek számító mesterséges intelligencia. Ilyenek fürtbe állítva, ha elég nagy számítási kapacitást kapnak, képesek új területeken működni és önálló megalapozott döntéseket hozni. Itt tartunk most, ennyire egyszerű logikai döntési fákra alapozunk üzleti döntéseket, meg képfeldolgozást, autóvezetést, mindenfélét.

Persze van némi matematikai fejlődés, de a két legfontosabb irány, hogy olcsón van alá számítási kapacitás, és jobban tudjuk már valós hétköznapi folyamatokba bekötni ezeket. Egy kicsit túl van misztifikálva, de ettől lehet drágán bevonzani befektetőket, meg nagyvállalatokat. A valódi haszna az, hogy automatizálhatunk egy csomó tényleg unalmas mindennapi ledarálható folyamatot, a másik meg, amire használják, hogy brute force megoldásokat gyártanak olyan dolgokra, amiket NAGYON át kéne gonodolni, és bíznak benne hogy elég sok tanulás után majd boldogul. Ez utóbbitól lehet kicsit tartani.

(#29002) npera válasza ncc1701 (#29000) üzenetére


npera
újonc

A visszahívásra gondolsz, hogy ne gyulladjon ki?

(#29003) -NoVa- válasza ncc1701 (#29000) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nem, azok csak természetesen viselkedő dízelek. M135i-t ír, az rendes benzines. Azok a Volvonál sem égnek, kigyulladó benzineseket csak az Olaszok tudnak csinálni jól. Ferrari, Lamborghini kipufogóbandázs, stb :D Egyszer tuti beszerzek valamit onnan, legyen az Maserati, Alfa Giulia, vagy Fiat500 Sport, mindegy.

(#29004) Samott válasza npera (#28999) üzenetére


Samott
addikt

Eddig olvastam: "az új 1-esben például nem kínálnak sem hibrid-, sem elektromos hajtást."

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#29005) FőDudu válasza -NoVa- (#29001) üzenetére


FőDudu
addikt

Ez igy kepfeldolgozasra ertheto.
De hogyan csinalja a Rubik kockat?

Ott minden tekergetesnel 4 oldal valtozik - csinal egy akkora matrixot ahol az oldalakat mind kepes kovetni?
Vagy netan csal, mert tudja, hogy a szelen levok kb mindig szelen lesznek es az oldalak kozepen levok pedig mindig kozepen?

Netan lemodellezi, hogy az adott sarokban levo kcka hova kell keruljon ( a rajta levo 3 szin alapjan es arra hajt, hogy a megfelelo sarkok a megfelelo oldalra keruljenek? Igy a sarkok ha megvannak a kozepet mar lkonnyebb kitekergetni...

Ez a problemakor eleg komplex :)

FőDudu

(#29006) Jahno válasza FőDudu (#29005) üzenetére


Jahno
őstag

"A kutatók összesen 10 milliárd kombinációt mutattak neki, "

(#29007) -NoVa- válasza FőDudu (#29005) üzenetére


-NoVa-
őstag

Jujj :D

Képfeldolgozásnál miért érthető, kockánál meg bonyolult? Kockánál van egy layoutod, igazából konkrétan 54 darab inputod 6 féle értékkel, és összesen 12 féle forgatási lehetőséged, és egyféle rendezés szerinti végállapot elérése a cél. Még ha kameraképből kell is az inputfieldet feltölteni, az 2-3 fotó megfelelő szögekből, utána már memóriából tudni fogja, épp mi hol van. Onnantól adatrendezési feladat, a lehető legkevesebb lépésből.

Ehhez képest egy képnél igazából extrémsok input lesz. Érzékeltetem, tessék egy sima VGA videó Histogram of Oriented Gradiens leképezés. Igazából pixelenként egy pár vektor áll elő benne, és időben az előzményekből is. Ha jól megnézed, akkor még szemre is feltűnik a kép közepén parkoló VW golf, fényszórók, logo, rendszámtábla, olyan kontrasztok, amiket egészen könnyű leképezni egy algoritmusnak, hogy megtalálja az autót. Kicsit nehezebb a kocsitól jobbra lévő járdán sétáló bácsit felismerni vagy a kocsitól balra letámasztott bringát. Az előzményvektorokból pontos sebességbecslés meg házi feladat.

Hogy számszerűsítsem, kb másfélmillió szám lesz a bemenő paraméter, azaz memóriában 1.5 MB feldolgozandó input. Igazából nem sok, realtime boldogul vele egy RPi is 25FPS-el. Csak aztán vesd össze a kocka 54 mezőjével, és gondolj bele, hogy az egyik miért pusztán egy egyetemi publikáció volt (azaz kb kötelező beadandó házi feladat), a másik meg az autóipar egyik legfontosabb aktuális problémája.

Szóval most mégegyszer ideírom a kérdésed, hogy jobban el tudd képzelni az arcomon a döbbent röhögést, amikor elolvastam:
"Ez igy kepfeldolgozasra ertheto.
De hogyan csinalja a Rubik kockat?"
:D

(#29008) zetor2000 válasza Samott (#29004) üzenetére


zetor2000
senior tag

Egy másik írásban azt olvastam, hogy lesz nekik villany, meg talán hibrid is, de nem most, hanem majd 1x.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#29009) Phülöp válasza -NoVa- (#29007) üzenetére


Phülöp
addikt

Mármint 48 változó 6 értékkel plusz 6 különböző állandó.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#29010) FőDudu válasza Phülöp (#29009) üzenetére


FőDudu
addikt

Miert lenne 6 allando?
Mindegyiket elmozdithatja ha epp ugy jon ki a leggyorsabb kirakas, nem?

FőDudu

(#29011) -NoVa- válasza FőDudu (#29010) üzenetére


-NoVa-
őstag

A közepek fixek, ha el is fordul a középpontja mentén, a pozíciója nem változik. És ja, ha mindig adott irány felőli vetületet képezünk le, akkor Gyíknak van igaza, 48 változó. Mivel törtszámok, floatban darabonként 4 byte, negyed kbyte adaton csócsál az AI egy pillanatot, mire kb 20 lépésből kirakja.

A lényeg az, hogy brute force 2 nap tanítás alatt megszüli a közel optimális megoldást mindenféle szabályismeretek nélkül, és ebből valakinek meg van írva a diplomamunkája..

(#29012) zetor2000 válasza -NoVa- (#29011) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ahogy olvastam a cikket, a bubusok se tudják, hogy jött rá a gép, hogy neki ennyi idő / lépés is elég.
Szadizták kicsit, de gondolom, némi algoriddim optimalizálta a lehetőségeket, és a csehszlovák kóderek is kicsit odatették magukat, aztán ez lett.
Most megy a fejvakarás, hogy a rákba lett gyors, aminek nem biztos, hogy örülnek, mert most majd egy nagyságrendekkel bonyásabb dologra is másodpercek alatt várják majd az elvtársak a választ.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#29013) FőDudu válasza -NoVa- (#29011) üzenetére


FőDudu
addikt

Biztos vagy ebben?
Ha jol emlekszem, akkor azok is korkorosen elfordulnak igy az egymashoz kepesti poziciojuk valtoztathato.

Azaz ahol mondjuk Z-S-P-K volt az adott oldalakon (a kockat guritva) oda siman be lehet varalni a feketet vagy feheret is azaz Z-S-F-K siman kijon. Tehat nem fixek.

Annyiban fixek, hogy mindig a kozepso pozicioban foglalnak helyet.
De a szinuk (egymashoz kepest) nem fix.

FőDudu

(#29014) zetor2000 válasza FőDudu (#29013) üzenetére


zetor2000
senior tag

Annyiban állandó, hogy az oldalpárok sosem változnak. Tehát ha a zöld oldallal szemben narancssárga van, akkor sosem lehet olyan állapot, hogy a zöld oldallal szembe mondjuk kék legyen. Ez igaz az összes oldalpárra. Ami eltérést jelenthet, hogy a - példánál maradva - a zöld középső négyzet oldalait elnevezve 1-2-3-4 nek, lehet, hogy az 1es oldalhoz bordó vagy fehér szín kerül (ésatöbbi), de ez a végeredményt tekintve tulajdonképpen indifferens.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#29015) Phülöp


Phülöp
addikt

Lehet itt matekozni a felvetésemen, de leegyszerűsítem: annak az oldalnak, aminek zöld a közepe, annak mindig zöld marad a közepe, körülötte meg ott a bármi. És ezt hatszor.
Ez ilyen követő kamera stílusú nézőpont (hülye gépész, a síkváltás benne van a vérében).
Aztán lehet, hogy AI szempontjából ez a kedvezőtlenebb megoldás - nem tudom, sose voltam az.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#29016) FőDudu válasza zetor2000 (#29014) üzenetére


FőDudu
addikt

De igen, valtoznak.

Eltekered mindket 'gyurut' es nem lesz ugyanaz a 2 szin szemben egymassal.
A rubik kocka kozepe nem fix. Egy gombbol kiallo 6db vegpontot lehet 2 gyurun elltekergetni.

Abban igaza van 'gyiknak', hogy kvazi fixre veheto, hogy az adott szin oldalan 8 masik ugyanolyan szinu lesz.
A masik 5 oldalon ugyanigy. Igy valoban 48 a rendezendo mennyiseg.

Azonban az nem fix, hogy a zold oldal melett a sarga lesz, bar lehet ezt meg pont meghatarozza az a kocka aminek az ele 2 szint tartalmaz es az pont a zold sarga. Ennyire pont nem emlekszem.
Lehet, hogy azok az elszinek elore determinaljak a vegso szinsorrendet - arra nem emlekszem ki lehet-e rakni egy Rubik kocskat masik szinsorrendben.

Szoval nem annyira egyszeru ez amilyennek elsore tunik.
Szerintem.

Lehet, hogy sokmillio probalkozasbol sikeresen megtanulja....

FőDudu

(#29017) zetor2000 válasza FőDudu (#29016) üzenetére


zetor2000
senior tag

A középső színek körülbelül ugyanazok. Zölddel szemben egy másik, és a másik 2 oldalpár esetén szintén.
Hogy ezek néha más helyzetbe kerülnek a zöld középső négyzet adott éléhez képest, az nem tudom, számít e, de ha egy algoritmus rájön, hogy tulképp nem, akkor lehet, hogy tud mégjobban optimalizálni.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#29018) -NoVa- válasza FőDudu (#29016) üzenetére


-NoVa-
őstag

Most, hogy teljesen belezavarodtál, gondold át újra :)

(#29019) FőDudu válasza -NoVa- (#29018) üzenetére


FőDudu
addikt

Fogalmam sincs. Vagy 30 eve volt Rubik kocka a kezemben.

FőDudu

(#29020) zetor2000 válasza FőDudu (#29019) üzenetére


zetor2000
senior tag

Így néz ki:

Amiről én csacsogtam az az, hogy jelen képen bordó néz feléd... de lehet, hogy a fehér fog. és a zöld középső adott éle nem a bordó felé fog nézni... vagy valami ilyesmi. De ez tulképp mindegy. Az algoritmusnak viszont lehet, hogy nem.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#29021) -NoVa- válasza zetor2000 (#29020) üzenetére


-NoVa-
őstag

A lényeg, hogy akárhogy tekered 3 dimenzióban, relatív nem változnak az oldalak. Z tengely mentén invertálva, vagy nem Euklidészi térben csavarva bármi lehet, de nincs Szlovéniában sem hadronütköztető hozzá.

(#29022) zetor2000 válasza -NoVa- (#29021) üzenetére


zetor2000
senior tag

Én nem vagyok ennyire művelt, biztos igazad van :)
Ha jól körbenézek idehaza, lehet, hogy van hadronütköztetőm is... csak régi.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#29023) FőDudu válasza -NoVa- (#29021) üzenetére


FőDudu
addikt

Mondjuk ugy, hogy a sarok kockak elore meghatarozzak az oldalak szinet. Nyilvan ezert nem lehet osszekeverni az oldalak szinsorrendjet.

FőDudu

(#29024) npera válasza Samott (#29004) üzenetére


npera
újonc

A régi CEO nem ezért kellett lemondjon?

Csodálkoznék, ha nem lenne majd valami. Az "i" brandet tutira fogják még erősíteni.

(#29025) npera válasza -NoVa- (#29003) üzenetére


npera
újonc

Már elkezdtem fejben írni egy hosszabb hozzászólást, de nem volt érkezésem leírni. A különféle dízelek és az őket használó átlag felhasználó, valamint az emissziós normák és törvényi béklyók furcsa együttállásáról.

(#29026) BobaHWSW válasza npera (#28997) üzenetére


BobaHWSW
újonc

Latod!

(#29027) FőDudu


FőDudu
addikt

Kollegam ugye vett kb 2 honapja egy Opel Combo gepjarmuvet.

Tegnap reggel valami sorosuveg talpra rahajtott, gumi ment a kukaba.

Ehhez ugye csak kompresszor es hab van, semmit nem ert.

Viszont a durva az, hogy a 2 honapos autohoz kb fel Europaban nincs gumi.

Michelin Energy Saver 205/60r16 - nem mondanam ritka meretunek.

Valahonnan a nemetektol rendeltek be, se itt, se olaszoknal, se magyaroknal nincs keszleten...

Welcome to the new age...

Igy vegyen az ember potkerek nelkuli autot.

Biztosito ad csere autot a javitas idejere, de szerintem jobban jarna ha kettot vagy akar negy masikat kifizetne. Marmint olyat ami keszleten van. Minimum 2 het mire nemetektol megjon.

Es allitolag a Michelin elosztoja valahol Magyarorszagon van.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#29028) Jahno válasza npera (#29025) üzenetére


Jahno
őstag

Tegnapdejókvótunk! Is. Én mondjuk pont elértem a villamost és elég hamar hazaestem. Az a Bálna-környék teljesen jó, van mit lesni. Bármit megartifikálunk.

(#29029) blueboi69 válasza -NoVa- (#29001) üzenetére


blueboi69
csendes tag

sztem ez elképesztő. komolyan :)

(#29030) blueboi69 válasza -NoVa- (#29007) üzenetére


blueboi69
csendes tag

sztem ez így asztakurva :) pláne nekem ilyenkor

(#29031) ncc1701 válasza FőDudu (#29027) üzenetére


ncc1701
veterán

Mankó kerékkel sem járna jobban. Másrészt, ha valaki autót vesz magának (nem a konkrét esetre gondolok itt főleg), akkor érdemes vetni egy pillantást a gumi méretre, annak árára, és elterjedtségére.
Yarisra is a 185/60r15 helyett 185/65r15 ment fel, pont azért, mert az előzőt vagy nem kapni, vagy 30%-al drágábban. Kollegád is eljatszhatta volna ugyanezt, nem kell centire ugyanakkora papucs.

[ Szerkesztve ]

(#29032) Samott


Samott
addikt

#mulatsagos hirek

A közalkalmazotti bértábla szerint 30 ledolgozott év után, diplomával, tudományos fokozattal lehet elérni a mekis kezdőfizetést

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#29033) WiZARD válasza Samott (#29032) üzenetére


WiZARD
addikt

napokban láttam egy kávézó hirdetését, baristának nettó 250/hó...

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#29034) ncc1701 válasza WiZARD (#29033) üzenetére


ncc1701
veterán

Mondtam már. Üffél kasszás csajt keresett nettó 400-ért.

(#29035) Phülöp


Phülöp
addikt

Minimal konyha airbnb-s turistaként: jávorszarvaskolbászos rántotta reggelire

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#29036) ncc1701 válasza Phülöp (#29035) üzenetére


ncc1701
veterán

Lazán, 10 órakor? :)

(#29037) -NoVa- válasza Samott (#29032) üzenetére


-NoVa-
őstag

Évek óta azt hazudja az államigazgatás, hogy nincs komoly infláció, és hogy 2-300k az jó kereset. Közben azért az alapvető minőségi kajaárak, éttermekben kifizetett összegek, szolgáltatásárak szépen másznak felfelé.

(#29038) Jahno válasza WiZARD (#29033) üzenetére


Jahno
őstag

Az vendéglátós hely kérdése, akad többért is meg kicsit alatta.

(#29039) Jahno válasza ncc1701 (#29034) üzenetére


Jahno
őstag

Ezt azóta többen nem értjük, vagy a rszlet az ördögben van heti fél szabadnappal és 12 órás munkarenddel.

(#29040) ncc1701 válasza Jahno (#29039) üzenetére


ncc1701
veterán

A 12 órás munkarend tuti megvan, a szabadnapokat passzolom, azt sem tudom, h milyen osztásban tolják. Vendéglátó az alapvetően getzi műfaj. De ha van két csaj a kasszában egymást váltva, akkor nem nehéz kitalálni a munkarendet. Na, pont tőlük nem irígylem azt a pénzt, a duplájáért sem csinálnám.

(#29041) Jahno válasza ncc1701 (#29040) üzenetére


Jahno
őstag

Szóval munkarend 10-22h közt, de 1 órával előtte bent kell lenni, hogy felkészüljön aminek fel kell készülnie és utána még +1.5 óra rollnizás/standolás/takarítás/göngyöleg igazgatása.

(#29042) ncc1701 válasza Jahno (#29041) üzenetére


ncc1701
veterán

Kb ja. :) Amúgy inkább 10h-> 24h. Fszom csinálná.

(#29043) Jahno válasza ncc1701 (#29042) üzenetére


Jahno
őstag

Az jó,mert olyan tájban tömegközzel nem biztos, hogy haza is jutsz.

(#29044) Jahno


Jahno
őstag

Olympus is jópofa, egyik töltőnél ha villog, akkor tölt és ha világít akkor van tele, másiknál ha elalszik akkor van tele az akku, ha villog akkor az hiba. Véletlenül se legyen egyforma, meg minek beszéljen egymással a két garázscég akinek kiadták, esetleg véletlenül sem nézték volna meg az előző verziót. Ááááányafff.

(#29045) npera válasza WiZARD (#29033) üzenetére


npera
újonc

Gondolom van munkaköri leírás:

- KV lefőzése
- KV tejbe beleöntése

Akkor logikus is.

(#29046) npera válasza Jahno (#29028) üzenetére


npera
újonc

Én ha úgy futottam volna, mint Usain Bolt, akkor elértem volna a 956-ost a Moszkva téren, de nem értem el. Így a Budagyöngyénél a 61-es kiment kocsiszínbe, aztán csá.

A következő 956-os jött volna 28 perc múlva, így picit bepuhultam és hazataxiztam. A dekadencia magas foka, tudom :B

Viszont teljesen friss voltam már másnap reggel 9-kor, nem volt különösebb károsodás. Az extrém monokrómos filteres képek pedig atom jól néznek ki a fényképezőgép kijelzőjén. Alighanem sokat segít a thumbnail méret :C :Y

(#29047) npera


npera
újonc

Ma utolsó úszás a kiscsajnak, holnap asszonnyal házassági évforduló (csak 9. még), aztán hétfőtől egész napos úszótábor a leánynak. A kissrác továbbra is edz erősen, most már egész jól megy neki a nem pelusba rosálás.

(#29048) WiZARD válasza npera (#29045) üzenetére


WiZARD
addikt

[link]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#29049) Jahno válasza npera (#29046) üzenetére


Jahno
őstag

Akkor legközelebb nézünk menetrendet is (:- Hadtáp igényt leadtam, lesz.

(#29050) #09908736


#09908736
törölt tag

Nálunk meg a fiam úgy döntött, hogy az összegyűjtött zsebpénzét egy XboxOne-ba fekteti. Sikerült is találni egy S-et, 2 kontrollerrel, meg Overwatch-csal. Igazából ez utóbbi volt a lényeg.
Lemez behelyezés után közölte, hogy akkor most le kell tölteni egy appot a futtatáshoz. 30 giga. Bzmeg. Akkor minek lemez? Mindegy, impresszív látvány van, és bár még nem próbáltam ki, de észrevette a 4K tévét, mikor összekötöttem vele. Majd Győrben azért rádobom az 55 collra és a H&K hangra. :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.