Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12001) cyberde válasza FőDudu (#11959) üzenetére


cyberde
csendes tag

Egy háromezer kalóriás étrenddel (mozgásszegény életmód melett) nemhogy nem fogysz heti 1 kilót, inkább hízol.

Heti egy kiló fogyás, az a kajak éhezés.

Talán a Discovery Chanel-en van egy sorozat -Csupasz túlélők- (3 hétre kidobva a vadonba meztelenül, minden nélkül, kizárólag önellátásra utalva)
Az abban szereplők/résztvevők fogytak a 3 hét elteltével 10-15 kilókat, mivel egyikük sem volt kifejezetten eredményes sem a vadászatban, sem a gyüjtögetésben kvázi folyamatosan éheztek.

Egy szakszerű diéta nem enged meg többet havi 1-1,5 kg valós súlyveszteségnél.

Heti szinten mérni sem lehet értékelhetően, mert iszol 2 sört és máris 1kg-mal nehezebb vagy. Esetleg egy komolyabb gittelés után 1kg-mal könnyebb is lehetsz.

Valódi fogyás (testtömegindex csökkenés) az kizárólag életmódváltással lehetséges, (vö Bujdy) rendszeres mozgás és szigorú diéta mellett. Minden egyéb esetben csak átmeneti eredmény érhető el. Ami a klasszikus jojó effektust eredményezi.

(#12002) FőDudu válasza cyberde (#12001) üzenetére


FőDudu
addikt

En sem ertem, de eddig ugy tunik mukodik.

Ahogy emlitettem nem tudok megenni annyit amit osszeirt - inkabb tolok mondjuk fel liter feherje turmixot es abban van eleg feherje is (a keves cukor mellett). Tehat messze nem eszem meg 3000 kaloriat. Talan 2000 kolrul. Mynetdiary app eleg jol szamolja a kaloriakat.
A seta viszont szukseges.

Eddig 6 het, 6 kilo minusz. Merheto, lathato.

FőDudu

(#12003) FőDudu válasza FőDudu (#12002) üzenetére


FőDudu
addikt

Igazabol a valtas ott van, hogy nem eszem feher kenyeret vagy gyorsan felszivodo szenhidratokat.
Teljes kiorlesu zsomle eleg jol szamolhato, alma, paradicsom, paprika, mindenfele salata, sovany hus - a szokasos mindenbol legyen 1/3 a tanyeron elosztasban. Piacon veszek termelotol sajtot - igaz arrol nincs tapanyag tablazat, de szazszor jobb az osszes boltinal.

Aztan jon ra a seta - minimum fel oras, 1-1,5 km fer bele (mert az egyik kutya vak es nem lehet vele rohanni).
Este hat utan nem eszek. Csokit/cukrot eleg regen elhagytam - cukros uditoket meg kb sosem szerettem. Teszta helyett rizs, bar abban is van rendesen kaloria.

Mondjuk ugy, hogy osszekombinaltam az eddig hallottakat egy altalam nem tul durvanak tuno dietaba ahol nem ehezem. A tobbit meglatjuk.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#12004) Jahno válasza Samott (#11999) üzenetére


Jahno
őstag

Ennyit lehet mondani, de mi értelme? Napelem minimálisat termel drágán. Gázos erőművünk nincs (teszt cuccok vannak, külön gázvezetékkel, satöbbi és csak terveztten lehet elindítani, hogy ne legyen meglepetés a grafikono), ha opciós lenne akkor is sokat fogyasztana és környezetszennyező. Ezzel minek példálózni? Ha mások addig látnak, hogy oroszputyin és Orbánmonnyonle, meg jajjhitel és mindmeghalunk. Akkor ennyi műszaki duma után már had tiltakozzak, hogy ennyi pénzért ilyen kis lófasz termelés a pénzemből nagyon nem volt értelmes beruházás. Ebből kerekítve megint ott vagyunk, hogy atomenergiára számítani lehet, ez cserébe ugyanakkora kihozatalra ezerszer nagyobb költség lenne (tizedesjegytől is függ és nem számolható paraméterektől), felénél is kevesebb élettartammal. Biztos jó cucc :-D Ez meg megy 40 éve, ha nagyon vernénk magunkat akkor +kb. 30 év fennmaradási engedélyt kapnánk "kis" felújítás után. Napelemes farm meg kb. 15 év vagy ki tudja. Naposszeles dolgoknál azért én tartok a karbantartás minőségétől is, újabban legtöbb telepítő cég már ezt is kihangsúlyozza.

(#12005) Jahno válasza FőDudu (#12003) üzenetére


Jahno
őstag

Én mostanában megint összevissza eszem, vacsora sokszor az adott formában ki is marad. Vagy valami, ami van a hűtőben, 2-4 virsli, magában felvágott. Esetleg gumicukor :-D De 3 szendvics + kis adag kínai kaja némi sallanggal elég bír lenni. Igaz a sör is kalória, de volt olyan hét, hogy napokig nem ittam. Pusztul a világ.

(#12006) Jahno válasza FőDudu (#12003) üzenetére


Jahno
őstag

"Este hat utan nem eszek."

Néha azért meghalnék rendesen, akkor még hátra van fél munkanap ésvagy möhözés. 2 óra felé simán beverek 4 virslit valamivel, vagy amit találok. Ma a kínai ebédet is kihagytam, nincs nagy rohanás. Előtte nap meg zsíroskenyeret ettem virslivel és este 7 felé jött a gyros + pizzaszelet. Mikor mi. Majd Gömbibát megkérdezem van-e saláta a szépségiparos kajáldában, mert az bejött és oda elsétálhatok.

(#12007) Samott válasza Jahno (#12004) üzenetére


Samott
addikt

"Gázos erőművünk nincs" - :F Nezd mar meg meg egyszer - csak egy pelda - csak ez az egy Paks 20%-at tudja. Szazhalombatta meg a harmadat.

Szerk: egyebkent en is azt mondtam hogy van helye az atomeromunek a hazai energia mixben, csak annyit irtam hogy Paks 2 miatt probaljak visszafogni a megujulokat. Mert serti az erdekeiket ha nem toluk veszed az aramot. Vagy ha csak kevesebbet veszel.

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#12008) Jahno válasza FőDudu (#12003) üzenetére


Jahno
őstag

És termelői sajt az igazából zsír :-P

(#12009) cyberde válasza FőDudu (#12003) üzenetére


cyberde
csendes tag

Ne akard becsapni magad! (Engem meg nem tudsz! :D )

Amiket itt leírsz attól biztos nem fogysz heti 1 kilót.

1 kg zsír elégetéséhez 7000 kalória szükséges. Az azt jelenti, hogy napi 1000 kalória energiadeficitet kell produkálnod. Ez nagyon komoly elvonás. Ebbe nem fér bele a fehérjeturmix, meg termelői sajt, meg a zsemle, meg mindenféle magas cukortartalmú zöldség+gyümölcs.

A fél óra séta sem indukál aerob folyamatokat, leginkább arra elég, hogy a szervezeted (emésztőrendszered, keringési rendszered) nem pang nagyon.

Ráadásul mindezt heteken keresztül úgy, hogy -elmondásod szerint- nem is vagy éhes.

(#12010) FőDudu válasza Jahno (#12006) üzenetére


FőDudu
addikt

Nem a salat a lenyeg, hanem az, hogy az etel 1/3 aranyban legyen hus, 1/3 aranyban koret (lehetoleg valami nem durva szenhidrat), 1/3 aranyban zoldseg.

Azaz nem 50% hus es melle sultkrumpli.

Hozza lehet szokni. Illetve nem 2-3x eszek, hanem otszor kevesebbet. Tizoraira egy alma, vagy egy natur ivojoghurt, stb.

Nem vagyok szakerto - en igy meg nem ehezem es erom is van.
Meg meg fogyok is.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#12011) FőDudu válasza cyberde (#12009) üzenetére


FőDudu
addikt

Nagy a sulyom, meg a 3000 kalorias dieta is kevesebb a nyugalmi szuksegletnel.
Ezt tobb oldal kiszamolja eleg egyertelmuen az eletkor es magassag es suly alapjan.
Pl. kaloriabazis.hu majdnem 3500 kaloriat szamol nyugalmi allapotban.
Ahhoz kepest mar a 300 is keves - de mint mondtam joval kevesebbet eszek.

A feherjeturmix nem igazan sok.
1 adagban van 125 kaloria plusz a tej.
Es 25G feherje. 2.3g cukor.

Nem energia italt iszok :)

Fel liter tejjel kb 500 kaloria (2 adag por) es az eleg durva mennyiseg.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#12012) Jahno válasza Samott (#12007) üzenetére


Jahno
őstag

Éppen ez a baj, hogy a mostani 20%-os résszel tervezünk, nekünk meg több kell. Azt is lehetne mondani, hogy ezzel az aránnyal mérve a 433 megawatt / 580 millió köbmétert fogyaszt és nekünk ennek a 14szerese kellene most, távlati tervekben gondolkozva viszont 18-20szorosa. Az beruházásban 8 milliárd Euró, 2400 milliárd forint, ami elvileg olcsóbb, mint Paks, csak merre tegyük, honnan jön ennyi gáz és mi a fenét kezdünk azzal arohadt nagy szmoggal, amit csinál. Élettartamáról nincs infó, valamint nem számoltunk a hulladék hővel, ami nem is hulladék mert kombikazán és eladják a környéken.

(#12013) -NoVa- válasza Samott (#12007) üzenetére


-NoVa-
őstag

Tavalyi évről nincs meg a pánikidőszak, amikor a földgáztartalékot számolgatták a hideg miatt, hogy ha marad a hideg még 5 napig, akkor elfogy a betárazott tartalék.

(#12014) Jahno


Jahno
őstag

Jajj, sosem, láttam még ilyen magasat :-O Lehet télen meg lesz az 1ezer ):- És közben eladnak...

(#12015) Samott válasza -NoVa- (#12013) üzenetére


Samott
addikt

Speciel tarolokapacitasban jok vagyunk, az hogy b.sztak feltolteni mar mas kerdes.

Azt kellene megerteni, hogy en nem a gazeromuvek mellett kampanyolok paks elleneben, hanem hogy peldaul a gazeromu olyan rugalmasan indithato kapacitas ami be tud segiteni ha eppen nincs eleg megujulo. Es mindezek mellett az atom is elfer ha esszel meretezik. Es az egesz onnet indult hogy azert probaljak megfojtani a hazi napelemes rendszereket, hogy maradjon piaca a pakson megtermelt aramuknak. Mert amit magadnak megtermelsz azt nem toluk veszed. Nem olyan bonyolult ez.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#12016) Jahno válasza -NoVa- (#12013) üzenetére


Jahno
őstag

És nézzük meg ezt az 580 millió köbmétert, amit ha gázzal szeretnénk kiváltani, akkor legyen kombinált naperőmű, okés. Paks beruházásához képest 20x költség lesz +sallangok, amit amúgy több 10 év alatt lehetne megoldani, cserébe évi 5 milliárd köbmétert gázt kellene megzabálni csak erre. Lovagiasan feleztem az éves gigawattot, mondván a többi jön napelemből és szélből :-) Oda kell egy 9ezer milliárd forintos beruházás, másikhoz még pár ezer, ehhez is 1-2ezer, aztán ott tartunk, hogy 30ezer milliárdokról beszélünk egy nem stabil és még mindig nem túlzottan 99%-os rendelkezésre állású izére, aminek az élettartama negyede az atomerőműnek? +sallang. Nem adja ez ki :-D

(#12017) FőDudu válasza Samott (#12015) üzenetére


FőDudu
addikt

Ez egyszeru mint az 1x1.
Amit nem toluk vasarolsz azon nincs Afa bevetel, nincs mit elkolteni.

Az, hogy ez most allami vagy melyik szolgaltato halozata az hotmendegy.
Nincs fogyasztas, nincs Afa. Es eppen ezert a lakossaggal foglalkoznak, hiszen ott a stabil tobbmillios megfejheto birka....

FőDudu

(#12018) qnadam válasza npera (#11997) üzenetére


qnadam
veterán

gyaloglás és gyaloglás között is van különbség, de értem, miről beszélsz, és nem mondunk ellent egymásnak.
ismerős csaj szülei hétvégente eljárnak a Margitszigetre sietni körbe:)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#12019) Jahno válasza Samott (#12015) üzenetére


Jahno
őstag

" olyan rugalmasan indithato kapacitas ami be tud segiteni ha eppen nincs eleg megujulo."

Ez így van, viszont nem lesz ennyi megújuló, szóval ezeknek mindig mennie kellene rendesen, ami a csövön kifér. Jelenleg ebben a sötét és szélmentes időben is pont szükségünk lenne ~6 gigawattra, ami az elmúlt években elég stabilnak nézett ki, valamint évi kb. 7%-al nől, mint igény.

(#12020) Samott válasza FőDudu (#12017) üzenetére


Samott
addikt

Na vegre valaki. Egyebkent a vege az lesz hogy mindenki vesz/epit maganak tarolokapacitast is. Azzal a napkozbeni hullamvolgyek athidalhatoak.

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#12021) Samott válasza Jahno (#12019) üzenetére


Samott
addikt

Max annyi ilyen kell, mint amennyi a megujulo kapacitas. Es meg annak se kell mindig mennie, hiszen ha a nap nem sut meg fujhat a szel. Es forditva.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#12022) -NoVa- válasza Samott (#12015) üzenetére


-NoVa-
őstag

"Az új atomerőművi blokkok 60 éves tervezett üzemidővel rendelkeznek majd. A maximális nukleáris- és üzembiztonság szavatolása érdekében a szakemberek a ma elérhető legkorszerűbb, ún. „3+ generációs” nyomottvizes reaktortípust terveznek. A kiválasztás fontos követelménye volt, hogy a hazai villamosenergia-hálózathoz rugalmasan illeszthető, széles teljesítmény-tartományban szabályozható (ún. load-following), 60 éves üzemidőre tervezett legyen; valamint meg kell felelnie a magyar Nukleáris Biztonsági Szabályzat (NBSz) előírásainak is."

Bármilyen érvelést látok, az kiválóan figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy míg Paks 1 az klasszikus, lassan és nehézkesen szabályozható volt, addig az újat pont, hogy arra tervezték, hogy ne kelljen ki-be kapcsolgatni pufferként semmiféle füstölgő kéményes megoldást, és képes legyen lekövetni az efféle fogyasztókat. Az egyetlen valódi változás az, hogy ezentúl a többletenergiatárolást neked kell otthon megoldani, ha nap/szélenergiával játszol, nem háríthatod át egy közműre, hogy kezeljék ők mikroszinten a vonalon keletkező zajokat.

(#12023) Jahno válasza Samott (#12021) üzenetére


Jahno
őstag

Én is annyit mondtam, de nézd már meg az arányokat, hogy ez mekkora beruházás, mit termel és egyáltalán. Teljesen el van csúszva. Ha nem süt nap és fúj a szél, akkor sincs elég szélerőmű. Éptsünk, vagy mi? Megint ott tartunk, hogy csilliárszorosát el kellene költeni olyanra, amikre nem lehet számítani, de majd egy jó nagy gáztározóval jó drágán a drágán felépített gázerőmű megoldja. Mondjuk most, mert sem szél sem nap... És legtöbb éjszaka ilyen lenne. Ez nem Dánia/Hollandia!

(#12024) Jahno válasza -NoVa- (#12022) üzenetére


Jahno
őstag

És akkor összesen lenne 3 különböző erőmű rendszerünk, amivel valami valahogy lesz, a helyett, hogy lenne egy Paks ami hétfőtől-péntekig csak termel, mint az állat. Igen, karácsony este is :-D Tudom, infós vonalon meg pont ez a single point of failure vagy mi, de a szélparkkal és a többivel is el kellene játszani, hogy ha szétszórjuk a kapacitást, akkor szükséges-e valamilyen őrzés-védelem, vagy sem?

(#12025) -NoVa- válasza Samott (#12020) üzenetére


-NoVa-
őstag

Menjünk reálisan. Telefon, notebook, TV, LED világítás fogyasztása szinte elhanyagolható, hűtő, mosógép és pár háztartási nagygép meg túl sokat vesz fel, nem bírja a powerwall leadni, azokat hálózatról kell hajtani. Tényleg beruháznál párszázezret, hogy a villanyborotvád feltöltsd? Arra kb egy szobabringagenerátor is elég.

(#12026) -NoVa- válasza Jahno (#12024) üzenetére


-NoVa-
őstag

Minden lapát mellé kell egy közmunkás, turbinalapát sem kivétel. Majd őrzik.

(#12027) Jahno válasza -NoVa- (#12026) üzenetére


Jahno
őstag

Én ezeknél most a karbantartási és kötelző leállásokat nézegetem, ami elég durva. És idén többen haltak meg szélturbinás balesetben, mint atommal kapcsolatosan. Bármilyen statsiztikát ki bírok hozni, ami meglepett az annyi, hogy nagyon nyűgös és karbantartásigényes szerkezet, valamint még mindig nem értem, hogy sok helyen miért szórnak ki 10 éves cuccokat. Vagy konstrukció, vagy nem jött be, vagy hatékonyabb cucc jobban termel, mittomén. Ellenben mindenki itt az atomhulladékon nyüszög, ami minimális és az utolsó cseppig újra is hasznosítják, közben egyre nagyobb méreteket öltenek a szélturbinás hulladékok, ami senkinek sem kell. Használt piaccal próbálkoznak, de nem mozog, elvégre az új nyilván jobb és korszerűbb, meg izé, a régit csak drágán lehetne beolvasztani. Majd néha ránézek, de elég szopó.

(#12028) -NoVa- válasza Jahno (#12027) üzenetére


-NoVa-
őstag

Majd a lakáspiac szélére betolják, mint a víztoronylakásokat. Egy jól berendezett szélturbinaházat szétteríteni nyomtatott meg online sajtóban, máris megvan a vevőkör.

(#12029) Jahno válasza Samott (#12020) üzenetére


Jahno
őstag

És miképpen hidalod át, jön a felhő, akkor csak úgy nincs villany, mindenki ruházzon be szünetmentesre? Ennyi erővel azt bedobhatjuk a közösbe és meg is van Paks :-D Odahaz 1-2 kütyüt ki lehet bírni, de azért egy irodaháznál vagy gyárnál ha csak úgy elmenne az áram, mint Amerikában télen, akkor lenne felháborodás. Nézd meg egyszer a felhőket, hogy időnként mennyire ingadozik a fényerő, aztán ehhez gondold hozzá az áramingadozást.

(#12030) Jahno válasza -NoVa- (#12028) üzenetére


Jahno
őstag

Belül egész tágas kuckó bír lenni, de biztos olajszagú. És az a 25-60 méternyi létrázás sem túl kellemes mutavány.

(#12031) Samott válasza -NoVa- (#12022) üzenetére


Samott
addikt

Erre a mikroszinten kezelesre irtam a dinamikus arazast. Ha sok van olcson veszik ha keves dragan adjak. Nincs uj a nap alatt.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#12032) cyberde válasza FőDudu (#12010) üzenetére


cyberde
csendes tag

Az ideális tápanyagbevitel-arány, az a 60%-30%-10% / szénhidrát-fehérje-zsír. Mindezt pontosan 1 kalóriára kiszámolva.

Ez csak nagyon egyszerű, sokszorosan kipróbált ételekkel megvalósítható, amiktől, már kb a harmadik napon megundorodsz.

Az, hogy sokszor eszel keveset az dícséretes, de az csak arra jó, hogy kevésbé terheli az emésztőrendszert, a felszívódást segíti, de legalább folyamatosan éhségérzeted van.

(#12033) cyberde válasza FőDudu (#12011) üzenetére


cyberde
csendes tag

Rá kéne nézned más oldalakra is, mert köztudott, hogy átlagos férfiak, átlagos körülmények közötti, átlagos napi energiabevitele az 2500-3000 kalória között kell legyen.

Ennél több energiabevitelt csak a fizikailag nagyon extrém/megterhelő foglalkozások igényelnek. Pl a bányászok, aszfaltozó munkások, vagy a kohászok. Nomeg a sportolók. Az IT rendszergazda pont nem ilyen!

Ráadásul azt sem szabad elfelejteni, hogy az emberi szervezet működése, az nem egy +/- matekegyenlet, hanem nagyon sok (~ ∞) összetevője van.

De a lényeg az, hogy (aktív sport/extrém fizikai megterhelés nélkül) heti 1 kg fogyás az inkább sorvadás, mint egészséges folyamat, amibe nem fér bele a zsírbomba termelői sajt, meg a cukorbomba paprika-paradicsom.

(#12034) Samott válasza Jahno (#12023) üzenetére


Samott
addikt

Jo lenne ha eldontened, hogy pontosan mi a gondod a megujulokkal. Az a baj hogy Jozsi bacsi tul sokat tolt vissza, vagy az a gond hogy tul sok ilyen eromu kellene hogy minden mast kivaltson. Mert te egyzserre mindketto kapcsan ervelsz. :) Sapka, van vagy nincs?

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#12035) Samott válasza -NoVa- (#12028) üzenetére


Samott
addikt

Juteszembe lakas. 2021-tol csak olyan epitheto ami majdnem megtermeli a sajat fogyasztasat

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#12036) Jahno válasza Samott (#12031) üzenetére


Jahno
őstag

Ezért fog felborulni a mérleg a napelemek miatt. Évek kérdése és jöhet, ebből indult a napi vita. Napsütésben senkinek nem kell, utána meg sírunk, hogy jaaaaaj jaaaaaj. És senki nem akar eladni, csak venni. Na jó, franciák röhögnek a világon. Új-Zéland fele. Ja, svédek is letojják, kijön annyi az atomenergiából amire nekünk szükségünk lenne, van még víz, szél, csókolom és még el is adnak a maradékból, nem szennyezik a környezete. Ontario hasonló, ott van némi gáz is, de nem sok. Többet nem tudok, olyanok, mint Brazília meg könnyen pofáznak a természeti adottságok miatt, csak vízből többet ki tudnak venni, mint amire nekünk szükségünk lenne. Viszont van vagy 150-200 ilyen cuccuk hozzá:

Nekem ez is jó lenne, csak hova tegyük? Jópofa turistalátványosság meg minden.

(#12037) Gabibácsi


Gabibácsi
tag

Én egy hónap alatt kb 25-öt fogytam tavaly, és nem jött vissza
Viszont volt miből, és speckó májzsírtalanító cucc volt, orvosi engedéllyel
És igen, sírtam az elején az éhségtől :-D

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#12038) Jahno válasza Samott (#12034) üzenetére


Jahno
őstag

A visszatöltés felborítja az egyenleget, de még nem számottevő. Ahhoz még idő kell.

Én azt mondom, hogy a jelenlegi energiaszükségletet semmi másból nem tudjuk fedezni, mint atomból. Tiszta, normálsi, tervezhető a termelése. Az összes többi csak pénzszórás és látványpékség, drágán nem termel semmit és míg az atomenergiára lehet számítani, hogy holnap is kijön belőle a kívánt gigawatt, addig a napelem és egyéb csak homályzóna, ha tervezni kell. Atomenergia dől nap nélkül és erős szélben is.

A többi egyebet is leírtam, hogy ezek mellé még optimális körülmények mellett is irreálisan drága lenne a kivitelezés, amihez mellékesen sem hely sem idő nincs.

(#12039) Samott válasza Jahno (#12038) üzenetére


Samott
addikt

Jo, akkor nem ertem a hisztit. En se mondtam hogy nem kell atom. Es azt se mondtam hogy mindenre eleg a megujulo. Annyit mondtam, hogy amit megtermelunk a megujulokkal, azert cserebe nem kell gazt egetnunk. Es esetleg atombol is eleg kisebb, olcsobb.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#12040) FőDudu válasza cyberde (#12033) üzenetére


FőDudu
addikt

Felreerted.

Nem ket pofara zabalom a sajtot, hanem mondjuk rareszelem a salatara (vagy epp tegnap este a rizsre).
A paradicsom az pont javasolt, paprika meg meg tan egeszseges is :)

1 kilonal tobb fogyast az orvos es a dietetikus sem javasol (hetente) - az tuti visszajonne szerintuk.
Meg a borom sem tudna osszehuzodni es tuti sebesz lenne a vege. Mondjuk szerintem igy is az lesz.
Hasam mar log.

FőDudu

(#12041) Jahno válasza Samott (#12039) üzenetére


Jahno
őstag

De ez a kisebb, amit most terveznek és relatív nem olcsóbb a sokkal kisebb sem,

(#12042) Sipi-


Sipi-
tag

Basszus, megkaptam, hogy auditáljam le a mexikói kolléga munkáját... Eddig kb. 10%-át néztem meg, de olyan még nem volt amelyikben nem volt egetverő hiba. Ha ez a trend marad, akkor felvázolom a főnöknek, hogy olyan kollégára nincs szükségünk, aki után mégegyszer meg kell csinálni a dolgokat.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#12043) FőDudu válasza Sipi- (#12042) üzenetére


FőDudu
addikt

Ismeros szitu.
Ha valamit nem magam talalok ki es dokumentalok le rendesen akkor abban lesz egy csomo hiba.

Tobb melo kibogaraszni mint ha magam megcsinalom. Nem jo igy, de manapsag a HR az egy vicc.
Lehetetlen jo kollegat talalni. Pedig en sem vagyok a pedanteria mintapeldanya.

FőDudu

(#12044) Sipi- válasza FőDudu (#12043) üzenetére


Sipi-
tag

Ehhez a melóhoz nem kellett volna agysebészet. Meglévő, működő dolgok upgrade-je (srx és esxi fw és generált konfigokra csere), screenshot-os guide alapján.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#12045) FőDudu válasza Sipi- (#12044) üzenetére


FőDudu
addikt

Azt egy betanitott majom is megcsinalja. Meg ha baseline upgrade kell Upgrade szerverrel egyutt akkor is :)

FőDudu

(#12046) npera válasza Jahno (#12029) üzenetére


npera
újonc

Kell venni legalább 100 kWh-s akksis BEV-et, aztán vehiclet-to-grid szabvány alapján tud szépen tölteni vissza a hálóba. Fel lehet tölteni a laptopot és tabletet, meg a szakállvágót. A szendvicssütő is szépen fut róla. A bojler már határeset, a mosógép is ésszel. Egy kifejlett hipszternek több nem is kell. A teszkó úgyis gyalogtávolságra van, mi kell még?

(#12047) FőDudu válasza npera (#12046) üzenetére


FőDudu
addikt

Milyen teszko? Hazhozszallitas, mert netrol rendelunk mindent amit nem berlunk :)
Sosem tanulod meg a szabalyokat....

FőDudu

(#12048) npera válasza FőDudu (#12047) üzenetére


npera
újonc

Egy rendes hipszter a régi fekete kerékpárján sállal a nyakában elteker a boltig, miközben fél kézzel a mobilt nyomkodja és a fülében a füles szól. Így gurul át a piroson, hogy a kocsik satuzzanak.

Szerintem te nem érted, hogy milyen egy rendes hipszter.

(#12049) zetor2000 válasza qnadam (#11978) üzenetére


zetor2000
senior tag

"ha a gyaloglás pulzust emel, akkor az már az edzés"
És akkor a jó csajokat bámulás az mi? Extrémsport? :) Persze, ha megjelenik mögötte/mellette a gorillája, akkor az, de egyébként :) Azt mi idehaza szerencsések vagyunk.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#12050) hobizoli válasza Jahno (#11992) üzenetére


hobizoli
nagyúr

Azert nyaron megy annyi klima, hogy fel tudja az venni... es azokat pont akkor is jaratjak, amikor a nap is sut ezerrel

Amugy meg gravitaciosan el lehet tarolni a nappal megtermelt felesleget

Ugy kene meretezni a rendszert, hogy ELMU felol mindig jojjon be vmennyi, mert atvenni nem vagy csak szarul veszik at, es az az feletti fogyit tarolja el, meg hasznalja

Ha tudod hogy egy lakas pl 200kWh-t kajal stabilan havonta, az mar lehet vmi kiindulasi alap

több drón kell ;P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.