Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#91001) Sipi- válasza -NoVa- (#90988) üzenetére


Sipi-
tag

A folyamatos betegség ritkul suli 2-3. osztálya körül, kitartás. Persze előjöhetnek ilyen-olyan allergiák (laktóz, stb.), de az akár egy gyereknél is.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#91002) Sipi-


Sipi-
tag

Kezdek aggódni a NAV számítási képességei miatt. Ma hozta a postás a levelet, hogy a Yarisra 9435 forint az éves adó, 4717 és 4718 forint a két részlet. És mellékeltek két darab teljesen kitöltött 4500 forintról szóló csekket :C
Utalni fogom az adót, de akkor is érdekes...

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#91003) Jahno válasza WiZARD (#90995) üzenetére


Jahno
őstag

Ennek ellenére Musk idén sem kapta meg az önvezető autók tesztelési lehetőségék... Sok más cég viszont léptékekkel előbbre jár, szóval inkább azokban bíznék, akik már mutattak is valami hasznosat, csak ez mindig elmarad a Twitter üzeneteiből.

(#91004) Jahno válasza WiZARD (#90995) üzenetére


Jahno
őstag

Aztán nézzük: [link]

(#91005) WiZARD válasza Samott (#90998) üzenetére


WiZARD
addikt

jól hangzik ;)
de nekem az is jó, ha amazonos drón idejön a szíjakért aztán elviszi, ha épp az autót a gyerek foglalja :DDD

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#91006) Jahno válasza blueboi69 (#90974) üzenetére


Jahno
őstag

Nálunk melóban eddig kb. egész jól voltunk, most szomszéd épületben kezd durván terjedni a történet.

(#91007) Phülöp válasza blueboi69 (#90992) üzenetére


Phülöp
addikt

Mi a házvásárlás után kicsit meghúztuk magunkat, meg jött egy kis plusz lóvé is, így mostanra le van rakva 6havi törlesztő vész esetére. A következő egy 2-3e eurós 'bármi közbejöhet' címkéjű zseb lesz. Ha az is megvan, akkor lehet gyűjteni egy laza hosszú hétvégére is nyáridőre.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#91008) blueboi69 válasza Phülöp (#91007) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Maradt még a hitelből a kérdéses telekre amire pályázunk 2éve, az tekinthető annak, hogy félretett vésztartalék, azzal elvagyunk fél évig mi is, sőt, valszeg 1 évig is és igyekszünk félretenni is, csakhát na.

(#91009) Jahno válasza Phülöp (#91007) üzenetére


Jahno
őstag

Mi mindent beleöntöttük a kocsiba, aztán jónapot. Most próbálunk újra gyűjtögetni és valami lesz. Idén úgysem lehet sokat nyaralni, asszonynak felvázoltam, hogy fényképező beruházás az drágább, mint az autó. Akkor kicsit elsápadt, de megpróbálom kikavarni kisebb lépésben és más koncepcióban.

Mondanám, hogy ráérek vele, de már tudja a fene.

(#91010) Bujdy81


Bujdy81
csendes tag

Ma jött a telefon, hogy a nagylány március 4-ig digitálisan tanul. Mire hazaért, addigra kiderült, hogy a középső csibe is...

Látszik, hogy csillapodik a járvány, szaladok is postára adni a kinyomtatott konzultációt a nyitásról... :(

(#91011) Bujdy81 válasza Jahno (#90954) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

10 éves a legnagyobb, 9 a középső. Most már könnyebb a helyzet, busszal járnak haza, csak reggel kell vinni őket.

Edzés, különóra ugye nem nagyon van, csak zongora/furulya. ha beindul a sziknronúszás újra, akkor keményedik majd a helyzet. Cserébe a legkisebbnek a foglalkozásai talán épülnek lefelé! :)

(#91012) npera


npera
újonc

Nálunk eddig eléggé pianóban ment a spórolás, mert asszony nem dolgozott 2009 óta. A magyar diplomáit nem fogadták el, aztán egy idő után elkezdett helyben tanulni. Nem ment gyorsan, de legalább volt közben egy gazdasági válság is....

De mostanra lett 2 gyerek és lediplomázott itt is (akkor összesen van 4 db masters neki, 2 otthonról) és elkezdett tanítani. Fél évet részmunkaidőben mint helyettesítő tanár, de most február elejétől fél éves szerződése van teljes időn. A rektorral nagyon jól kijön, jól egymás keze alá tudnak dolgozni, így bizakodóak vagyunk, hogy átveszik állandó munkára. Az iskola innen 300 méterre van, de ha lebontják valamikor idén vagy jövőre és átköltöznek egy tök új épületbe, akkor kábé 900 méterre lesz.

Akkor kábé ki sem számolom hány év nyüglődés után lesz két fizetés és lesz valami értelmezhető gazdasági stabilitás a háztartásban. Ezt lehet, hogy valami quadkopter build vagy mechanikus keyboard fogja követni, mert egy bölcs projektvezető kollégám szintén hasonló cipőben járva megtanulta, hogy ha hirtelen két fizetés lesz egy helyett, akkor minden féláron akciós árban van.... :C

(#91013) Bujdy81 válasza blueboi69 (#90964) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

"Nekem alapvetően két gyerek felé is nehézkes figyelni és egyforma törődést adni nekik, hárommal ez kb elképzelhetetlen számomra" Ez nettó baromság, rá fogsz jönni utólag Te is, ha úgy alakul! :)

Vesztek egy nagycsaládos autót, fenntartjátok a plusz havi 100 ezerből, amit az államtól kaptok SZJA kedvezmény+családi pótlék formájában! Ahol kettő elfér, ott három is.

Ez az érme egyik oldala! A másik: további 2-3 évig nem jártok el síelni négyesben, a nagyoknak kb. kimarad a kisgyerekként síelés. A "síelés" szó helyére beírható bármi! 50%-kal több logisztika, ez is tény.

Aztán a legfőbb érv: ha anya boldog, nincsen gondod! ;) Az is lehet, hogy vártok picit, 1-2 év, úgyis széthullik a BMW -> fog kelleni új autó, az meg lehet nagycsaládos. Ha kopnak a kisbabás emlékek, Te is könnyebben fogsz ráhangolódni egy újabb kölökre. Ha meg elképzeled, hogy lesz egy pici lányod, aki a születésétől kb. 15-16 éves koráig beléd lesz szerelmes (ha el nem szúrod), az eléggé adja! ;)

Ezek nem racionális döntések! Forgassátok a témát, ha sokat beszéltek róla nyugodtan, higgadtan, el fog dőlni vagy erre, vagy arra! Aztán legfeljebb bekopog a meglepi! ;) :D

Ja, esélyek: két kölök esetén pontosan 50% az esélye annak, hogy egyneműek és 50%, hogy különneműek, szóval ez nem ritkaság...

(#91014) eattila válasza blueboi69 (#90993) üzenetére


eattila
csendes tag

Arra, csak az 3 gyerektől több.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#91015) Bujdy81 válasza -NoVa- (#90965) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

"Lusta megoldásnak 2 réteg szigszalag?"' Azt hittem, ezt már a harmadik gyerek témafelvetésére válaszoltad! :D

(#91016) Bujdy81 válasza -NoVa- (#90967) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Esetleg örökbe fogadni egy 17 éves thai lányt? Hm? ;) :D

(#91017) zetor2000 válasza npera (#91012) üzenetére


zetor2000
senior tag

Akkor lassan nyílhat egy táblázat megveendő billentyűzet alappal, némi foglalat, ón, és mindenféle Panda kapcsolók beszerzési áraival... :)

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#91018) Jahno válasza Bujdy81 (#91013) üzenetére


Jahno
őstag

"hogy lesz egy pici lányod, aki a születésétől kb. 15-16 éves koráig beléd lesz szerelmes (ha el nem szúrod), az eléggé adja!"

Aztán majd úgy lesz, mint tesóm, hogy egyszer csak elhúzott otthonról, anyámék meg vagy csak lestek, vagy próbálták titkolni, hogy idegbetegek :-D Aztán most 40 évesen is egy háztartásban vannak.

(#91019) Phülöp válasza npera (#91012) üzenetére


Phülöp
addikt

[link]

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#91020) WiZARD válasza Bujdy81 (#91013) üzenetére


WiZARD
addikt

ha meg a harmadik se lány, a negyedik, ötödik, x-edik még mindig lehet lány :DDD

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#91021) eattila válasza WiZARD (#91020) üzenetére


eattila
csendes tag

Manapság az se mindegy, hogy lélekben, vagy fizikailag....

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#91022) zetor2000 válasza WiZARD (#91020) üzenetére


zetor2000
senior tag

Volt egy kolegám, Isten nyugosztalja szegényt, neki lett 3 lánya :D Folyton azzal húztuk, hogy lukba lukat csinált. Meg hogy sárkányfészket épített magának, mert ugye a feleség, meg a 3 lányka...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#91023) npera válasza zetor2000 (#91017) üzenetére


npera
újonc

Ja, ötleteim vannak, de nem akarok fejest ugrani az egészbe. Egyelőre ott tartok, hogy van valami TTC Bluish White switch, amivel pont árulják a fehér Ducky One 2 Minit.

Ez lehet egyfajta teszt bench. Ha alapból ilyen switchek vannak rajta, akkor 109 dodó, ami a kábé 8,2x-es USD-2-SEK váltással nagyon baráti.

Ezen akkor cserélhető a gomb, aztán mehet rá szinte bármilyen éppen tetsző billentyűzet. Akár részben, akár egészében.

Amint néztem a Varmilo és a Ducky között a különbséget picit más a keycap profilja. Más az oldalfal dőlése, a magasság és a lekerekítés. Ezzel nagyon erősen lehet befolyásolni a gépelési érzetet. A Mechanical Keyboard oldalán van switch guide, az is hasznos.

A vicc a Ducky One 2 Minivel az, hogy igazából már az is moddolható. Ha eleve jó switch van benne, akkor utána lehet moddolni hot swapra, aztán pedig ereszd el a hajamat.

Szerintem fél éven belül lesz koncepció, aztán meglátjuk.

(#91024) npera


npera
újonc

Good news Blueboi és Nova :C

Az RPM-filteringes fáradozásaim nem voltak hiábavalóak. A TinyHawk újra repül és nem is akárhogy. Sikerült egy olyan beállítást találni, amikor a gép irányítása meglehetősen precíz. Kis kormánymozdulatokra is reagál, de nem idegesen hanem a kedvenc "lebegős" repülési profilomat támogatva. Ez arra jó, hogy oda tudok lebegni egy székhez, aztán átlebegek a lábai között. Lehet ide-oda kacsázni a székek között, átbújni az ülőtámlák és lábak között, a lábak közötti merevítések és az ülőlap között. Vagy ha félig van betolva az asztalhoz, akkor a kis résen keresztül. Ehhez kell finoman adagolható gáz és precíz irányítás.

Ha túl merev a PID, akkor túl unalmas lesz. Ha kicsit megengedőbb a PID, akkor érezni, ha közel kerülök valamihez, mert a kwad szívóhatása miatt elkezd gravitálni a sík felület felé. Még ha nem is látom az akadályt, de tudom érezni a gép mozgásán.

Most gyakorlatilag teljesen el van húzva a filter slider jobbra Betaflight alatt, vagyis szinte le van kapcsolva, csak minimális hatása van. A fő melót az inverterben futó JESC FW végzi, ami helyben filterezi ki a motorok tökéletlenségét és a flight controller nem kell küzdjön vele.

A repülési idő kábé 2,5 percről felment 3,5-4 percre. Ez százalékosan sok, abszolút nem. De ennyi egy akksival pont elég, aztán akksi csere, a gép is pihen picit, meg én is.

Úgy érzem, hogy most a TinyHawk ki lett maxolva (Indexesen, remélem Gabibácsi nem húzza fel magát). Jobb kamera, jobb RX, jobb motor core SW.

Extra móka. Levettem a VTX-et 25 mW-ra, de felraktam a gogglere a tripel-feed patch antennát. És ugyanúgy működik, mint a két omni a 100 mW-os VTX-el. Nova kifejezésével élve profit. Úgy ülök, hogy a patch a ház másik mértani átlója felé nézzen és kész is.

RAW DVR feed.

(#91025) npera


npera
újonc

Kis norvég reklám kitekintés? A fogd meg a tőkehalat szerintem teljesen jó, nekem is kell egy tőkehal....

(#91026) -NoVa- válasza npera (#91024) üzenetére


-NoVa-
őstag

Blue meg nagyjából kitanulta a szerelés/karbantartás/szopóroller alapokat, és kidebugolta a gépeket. Az accelerometert kalibrálta, azóta a kék repül kiválóan, tud lebegni, meg indoor mozogni vele kicsit. A sárgánál az UBEC igen hamar melegszik, aztán lekapcsol, ott rámhagyta a javítást. Az efféle igazán apró dolgokat már nem meri rutin nélkül megpiszkálni :)

Szemléltettem neki a méreteket is, hogy mi mettől meddig merre terjed, de most főleg a 120 gramm lesz az érdekes. Valami 6" gépet kéne belezsúfolni. Végülis a képen akad akkustól 13 grammos gép is :)

(#91027) Grillo válasza -NoVa- (#90962) üzenetére


Grillo
senior tag

Hát igen, elég szopó minden téren.
Tőlem is kérdezték, hogy mikor repülők majd, mondtam, hogy hónapok kérdése.
Regisztrációhoz cégvezér kell, meg nem ártana A2 vizsgát kiírni, mert a várban anélkül nem lehet. A1/A3at megcsinálom osztrákoknál, ha lesz egy nyugis napom, biztosítás van.
Légtér van, és lesz is, bár nem saját.

Mondjuk az meglepett, hogy van filmforgatás, aztán jöttek a szakik, hogy akkor kéne repülni, hallották, hogy nekem lehet. Mondom nem lehet, meg amúgy is a P4 nem biztos hogy jó nekik. Erre mondták azt, hogy de, nem kell semmi extra... De nekik sem papírjuk, se biztosításuk, meg amúgy is.
Aztán aki végül ment Matrice-szel, aki a légtérrel rendelkezik, az ott volt fél napig, nem tetszett nekik semmi, pedig azon az optika is kicsit jobb. Végül felszálltak a filmesek, akkor meg a készenlétisek jelentek meg, hogyezmiez, látják, hogy olyan van a levegőben, aminek nem szabad.

(#91028) Grillo válasza blueboi69 (#90968) üzenetére


Grillo
senior tag

Szerintem majd évvesztes lesz, ha ezen múlik. Én nem vinném, ha nem muszáj.

(#91029) npera válasza Grillo (#91027) üzenetére


npera
újonc

Egy teljesen abszurd helyzetet generáltak.

Ha valaki egy falu vagy akármilyen település hátárában egy mezőn repül kábé fák teteje magasságában vagy maximum 2-3 fa magasságig, akkor nem zavar semmiféle repülési útvonalat.

Ilyen lelkes amatőrökre rászabadítani a talán 100M HUF bírság nyomató hatását és penalizálni őket fűnyíró elven teljesen agyhalott dolog.

(#91030) Grillo válasza blueboi69 (#90973) üzenetére


Grillo
senior tag

Hát, most egyre több fórumon írják, hogy yt-ra és közösségi oldalakra felrakott dolgoknak elkezdtek utána menni. Aztán meddig tart a lendület, az kérdés.

(#91031) -NoVa- válasza npera (#91029) üzenetére


-NoVa-
őstag

Aztán ne felejtsük el azt sem, hogy előtte közbeszereztek egy csomó iskolának talán Phantomokat jó pénzért, hogy legyen mindenféle udvari rendezvényhez látványos air support. Na azok sem repülhetnek mostantól, pénzt meg nem kapnak a további fenntartásokra.

(#91032) Samott válasza -NoVa- (#91031) üzenetére


Samott
addikt

Dehogynem repulnek, gumiszabaly, azok ellen tartjak be akik ellen be akarjak tartani. Teged levadasznak, a pedellus repkedhet. De 444 nem fog tobbet felcsuton videozni.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#91033) blueboi69 válasza Bujdy81 (#91016) üzenetére


blueboi69
csendes tag

"Esetleg örökbe fogadni egy 17 éves thai lányt?"

Ez az ötlet tetszik eddig a legjobban :C Egyébként köszi mindenkinek aki hozzászólt :)
Beszélünk róla, fontolgatjuk. Már egy ideje téma amúgy. Bár mindkét terhesség és szülés alatt azt mondta a feleségem, hogy "ha még egyszer terhes akarok lenni, üssél agyon!" :D

(#91034) blueboi69 válasza -NoVa- (#91026) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Igazából a szétszedés nem lenne gond, de nem tudom vissza tudom e csomagolni ilyen picibe, megtartva az eredeti kábelhajlatokat :) Na meg ha mégsem forrasztás a baj, nincs mire cserélni sem és akkor meg szétszedve áll. Szóval marad a kék, csak bátrabb lennék ha enne körülötte propvédő.

(#91035) blueboi69 válasza Grillo (#91028) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Köszi! Most még márciusban is itthon marad.. elkértük a tematikát, hogy miket tanulnak bent, igyekszünk azt itthon előadni neki.

(#91036) blueboi69 válasza Grillo (#91030) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Egy usa-beli srác videoját néztem, ő is ott nyilatkozta,hogy a youtube-on találták meg a hatóságok éshogy a nézettségével még pénzt is kap, tehát az illegális repülés felvételeivel jövedelme generálódik. Alapvetően ott kint segítőkészek voltak és nem büntették szarrá, csak megmutatták mi a helyes irány és milyen vizsgákat tegyen le stb.

Szóval youtube/fb privát csatik lesznek, aztán ennyi, nem kell reklámozni, hogy repülgetsz. De ez kb Győzike szinte már, ha valaki nem rakja ki a kirakatba, hogy milye van, akkor senkinek nem szúr szemet.

(#91037) Grillo válasza WiZARD (#91020) üzenetére


Grillo
senior tag

Asszony unokatestvérénél volt 1 fiú, és nagyon szerettek volna egy kislányt. Rásegítéssel ment az első is, belekezdtek a másodikba is.
Lett még 3 fiú egyszerre, most már nem dolgoznak a lányon, hoznak majd ezek haza eleget. :DDD

(#91038) zetor2000 válasza blueboi69 (#91034) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ilyen csavarok kitekeredése ellen ilyen méretben általában megteszi a körömlakk is. Én szoktam használni ilyesmi célra színtelent. Nem okoz semmi elváltozást. Általában lekapargatható - ilyenkor pattog, vagy némi acetonnal / lakkbenzinnel lemosható. Ezek inkább okozhatnak problémát, mert oldószerek. A körömlakkban is van, de az max 1 gombostűfejnyi.
Ja, és ahol van asszony a háznál, ott nagyobb eséllyel fordul elő, azaz nem biztos, hogy kell venned, mert Őméltósága már megvette, neked csak 1 pötty kell.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#91039) blueboi69 válasza npera (#91029) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Aki ilyen helyen repül az nem zavar senkit, ergo nem is megy oda senki baszogatni. Én ezért vagyok most bátor, mert átsétálok az utca túloldalára és kint repkedek amíg ki nem nő a kukorica és a búza mert utána a büdös életbe meg nem találom, csipogóval sem :) Kéne vmi pirotechnikai cucc rá, ami piros/kék füstöt generál ha leesik és nincs mozgás percekig.

(#91040) blueboi69 válasza zetor2000 (#91038) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ez jó ötlet. Nova mehet a kamerára egy rózsaszín körömlakk filter? :D

(#91041) blueboi69 válasza Grillo (#91037) üzenetére


blueboi69
csendes tag

:DDD

(#91042) Phülöp válasza zetor2000 (#91038) üzenetére


Phülöp
addikt

bringa kormányára, a markolat alá is optimális elfordulásgátló

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#91043) blueboi69 válasza npera (#91024) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Hinnye, még nekem is egyértelműen látszik mennyivel stabilabban áll a gép. Lehet mérni a köridőket, mostmár simán elnavigálok a házban nálatok :D

(#91044) Jahno válasza blueboi69 (#91033) üzenetére


Jahno
őstag

Fiatal vagyok én még ilyesmikhez, a végén még igényei lennének oszt forrasztani meg főzni sem tud, akkor meg minek?

(#91045) Phülöp


Phülöp
addikt

#érdekes videók

nézzük együtt, ahogyan nől a penész s gyarapszik

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#91046) Grillo válasza blueboi69 (#91036) üzenetére


Grillo
senior tag

OK, de a szakmai dolgok mellett épp arra használom a drónt, hogy kis FB hírekhez, cikkekhez jó háttéranyag, látványos képek és videók.
Egyértelmű, hogy ha tegnap repültem volna egy dunántúli városban, egy feltárás felett, egy belsőudvaron, nem mentem volna magasabbra a tetőszintnél, akkor senki nem látná. De mondjuk a dolgot a céges FBn eladtaná a látvány, viszont ha ilyet csinálnék, nem rakhatom fel, mert kérdéseket vet fel.
Pedig szép dolgokat lehetne látni közelről, pl.

(#91047) blueboi69 válasza Jahno (#91044) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Akkor majd lecseréljük :D

(#91048) Jahno válasza Phülöp (#91045) üzenetére


Jahno
őstag

Szééééép. Hasonlókon agyaltam idehaza, de ilyen szépre sosem fog sikerülni :-/ Elsőre babcsírázós timelapse lesz az alap és meglátjuk mennyire lehet tovább lépni.

Elterveztem, hogy tanyán szedek mohát és belerakom fél PET palackba a radiátorra, csak az nem biztos, hogy nől. Gondolkozom egy csomó állatságon, majd kiderül mi lesz belőle.

(#91049) -NoVa- válasza Grillo (#91046) üzenetére


-NoVa-
őstag

Hosszúnyelű ereszcsatornatisztítóboton feltartott phantom az legális, fenemár.

(#91050) hobizoli válasza Grillo (#91046) üzenetére


hobizoli
nagyúr

"A börtön udvarára soha nem süt le a Nap...." :DDD

több drón kell ;P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.