Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#49001) FőDudu válasza Gabibácsi (#48998) üzenetére


FőDudu
addikt

Kiscsaj beletolt valami cartridge-ot es aztan indult a Minecraft.
Aztan jott a wifi bejelentkezes, stb...

Mar jatszanak. Fokepernyon van valami pipa alul, hogy allow local lan access.

FőDudu

(#49002) ezittketto válasza Jahno (#48976) üzenetére


ezittketto
csendes tag

Áhh, abban nem lesz vita.
Attól, hogy nekem ~30 év bill/egér után nem áll rá a kezem, attól még látom, hogy mások vígan kezelik. :)

(#49003) Jahno válasza -NoVa- (#48988) üzenetére


Jahno
őstag

Nehéz is volt jó játékokat találni. Ezért még pénzt is adtam, de nem saját költségvetésből :-D

Egyelőre csak kipróbáltam, azt sem tudom hova kell lőni. Ez nekem túl bonyolult :C És átkapcsolható monóra :DD

Valahogy úgy állok, hogy ezen kívül van Galaxian, Phoenix, Vanguard, Wizard of Wor, LaserBlast, AstroBlast, Demon attack. Asszem. Igazából az Atari klónos TVjátékok hiányoznak, olyan csak unokatesómnak volt de sokat verettük. FakeJack lett Ataris, aztán nem sejtettem, hogy ezeket nem csak "retró áron" adják, hanem félhalottan táp nélkül még akár sörért is. Onanntól meg már miért ne, kell a klubba :-D

Héten még meggondolom, hogy tegyünk-e rá rendes AV kimenetet.

(#49004) -NoVa- válasza BobaHWSW (#48985) üzenetére


-NoVa-
őstag

Na pont ez a kényes dolog, amit a Nintendo belső fejlesztői köre maximálisan megértett már akkor is, amikor én még csak készültem.
81-es Donkey Kong óta minden platformjátékukban a legfontosabb a fix, következetes, pontos, és szabályok szerint viselkedő irányítás. Ha te nekifutsz 500x egy pályának, begyakorlod, izommemóriába vésed, és megjegyzed a gombok ritmusát, akkor csukott szemmel is képes leszel reprodukálni végtelenszer ugyanazt az eredményt. Egy időben ez PC-n is jól működött, pl Doom speedrun korszak, de még a fizikai motorokat nélkülöző későbbi 3D shooterek is, mint a Quake/Unreal első pár része.

Aztán elszabadult a pokol. A játék szinten direktben implementált mozgás helyett jöttek a komplex, interaktív világ építésre alkalmasabb fizikai motorok. Mostanában épp általában Havok, de mindegy, hogy Physics, Box2D, vagy más, alapjaiban hasonlók lesznek. Lényeg, hogy egy-egy frame között sok iterációban futtat le rengeteg kölcsönhatást, és kapsz belőle egy közelítőleg elfogadott következtetést. Ezzel az a probléma, hogy ha épp egy párkányra ugrásnál ez a következtetés nem lesz szélsőséges esetben minden pillanatban azonos, akkor már egy húzósabb átugrásnál a precizitás mellé a szerencse is odakerül.

Mellé bejön az, amiben a Nintendo jól csinálja, a többi meg nem igazán, a hardware kereteiben élés. Tudod jól, hogy mi a számítási kapacitás, mi fér bele, mi nem, így tervezetten annyit rajzolsz oda olyan minőségben, ami mellé belefér minden, ami fizikai modellezés fix framerate tartásához kell. Ez azért fontos, mert ha fix pl 60FPS sebességgel modellezed a világot a rajzolási sebességtől függetlenül, és nincs frameidő ugrálás, akkor a solverek ugyanakkora iterációkat fognak ugrani, nem kell változó időközöket áthidalniuk, egységes lépcsőfokokon lineárisan halad. Ha sebességfüggően néha többet, néha kevesebbet kell extrapolálni, akkor máris jönnek a túlcsordult, túlkompenzált hibák. Lásd pl GTA4, ahol a hintákkal fellőhetted az autót a felhők közé simán, vagy bármi hasonló, szarabbul implementált cucc, ahol komolyabb beakadásnál akár áteshettél a talajon lefelé, mert a solver a gravitációval együtt már lefelé kerekítette a kerék pozícióját az út alá.

Nagyon nem mélyedek bele, mert hosszú, legtöbb esetben lényegtelen, a lényeg, hogy egy modern jó játékban a fizikai motornál nem szabad túl sok kompromisszumot kötni a sebességre, és néhány kulcsfontosságú dolgot ki kell benne erőltetni ahelyett, hogy simán ráhagynánk a világra a mozgatást, akkor nagy baj nem lesz belőle. Viszont ha jön a marketing követelése a 16k HDR igényről budget telefonprocesszorra, akkor kell egy Clint Eastwood szinten tökös manager, aki rendíthetetlen szigorral, a fejlesztők véleményét megtámogatva, ellentmondást nem tűrve közli, hogy NEM. Ha ez hiányzik, akkor jönnek a hasonló, majdnem kifogástalan szuperprodukciók, ahol iszonyatos crunchperioddal kiszenved egy csomó túlhajszolt koffeinfüggő bevérzett szemű fejlesztő valami még használható kompromisszumot. Senkinek sem jó, csak valami excel grafikonban tűnik ez a legjobb útnak, úgyhogy ezt kapjuk. Grr.

(#49005) Jahno válasza eattila (#48993) üzenetére


Jahno
őstag

Aztán jönnek a bonyolultabbak, mert itt minden marketinganyagnak kötött formátuma van és nem lehet csak úgy küldözgetni, ehhez elvileg jóváhagyás is kellene.

Cég biztonsági felelőse is felhívott, hogy elhagyta a laptopját, ilyenkor mi a teendő. Jahh, egyszeri júzerektől elvárjuk, hogy tudja, de könyörgöm, Te írod és tartatod be a szabályzatodat, mi a kérdés? Szólj az ITnek és a biztonsági felelősnek, ahogy le van írva ottan :-D

Itt inkább az a baj, hogy nem érdekli az egész, csak sápítozik, hogy oldjad meg és kész, nem akar tudni semmit. Természetesen határidő előtt 4.5 perccel, mert miért ne és akkor még olyan apróságokkal is megy az idő, hogy előbb saját hálózatra kell átvarázsolni a csoda iPhoneokról.

Most már kb. 6 embernek mondtam el azóta, hogy direkt arra kapott a nagyfőnök egy Sharepoint aloldalt, ahova töltögetni elhet, garázdálkodhat, adhatja/veheti a jogosultságokat, de továbbra is az az ajánlatom, hogy a helyi marketingnek legyen egy ilyesn... Nem tudjuk, nem értik, nem akarjuk érteni, nem értek hozzá. Jó, akkor Te erre alkalmatlan vagy és kell egy olyan aki ért hozzá :-D Mégsem lehet csak úgy lehülyézni mindenkit.

Van SharePoint, OneDrive, saját filemegosztós történetünk, blábláblá. Mantrázzuk ugyanazt már négyen, mert egyőnk válaszával sem elégedettek, aztán amint körbeértek a teljes IT-n kezdik előről. Vagy elmegy a júzer, 10 perc csend és egy teljesen másik esik be ugyanezzel a kérdéssel, ugyanúgy előről.

(#49006) FőDudu válasza Jahno (#49005) üzenetére


FőDudu
addikt

leirod, CC all hozzanemerto faszkalap, nem lehet tobb kerdes ;)

FőDudu

(#49007) Jahno válasza FőDudu (#49006) üzenetére


Jahno
őstag

Tumor már lepasszolta rám, mert kora reggel jöttel az egyéb más állatságokkal is, meg tegnap is kaptunk olyan megmondós leveleket, hogy köszi. Csak tényleg, ha ez egy komplett marketingosztály agyi kapacitását meghaladja, akkor nem tudom...

Levél meg le van írva, azt is elő tudom keresni, amit kb. 1 évvel ezelőtt írtam, hogy 1 év múlva elő fog kerülni ugyanez a probléma és ugyanitt fogunk tartani :-D

(#49008) ncc1701


ncc1701
veterán

Kollega most küldte ezt a gyöngyszemet. Igazi minta-hálózat. :)

(#49009) Gabibácsi válasza ezittketto (#49000) üzenetére


Gabibácsi
tag

konzolt írtam :)

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#49010) Gabibácsi válasza FőDudu (#49001) üzenetére


Gabibácsi
tag

hát az egy kis memkártya , de legyen cartridge
wifi be van lőve nekem is, próbálgatom a demokat néha, meg ilyenek, meg böngészem a kínálatot
de neten még nem játszottam vele én sem

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#49011) ncc1701 válasza -NoVa- (#49004) üzenetére


ncc1701
veterán

QuakeLive mai napig pont ugyanezt a mintaszerű irányítást adja, mint amit írsz. És a hálózat is teljesen ok, ahol látod az ellent, ha odalősz, akkor el is találod.

(#49012) hobizoli


hobizoli
nagyúr

npera V40 sztori :DDD

a Volvo Ivanics aszondta a technikara, hogy nem tudjak mi a baja, de csak 5700Ft a javitas (=hibakodtorles), nem kellett olyan bigyoize panelt cserelni benne 360k-ert

mondjuk joval baratibb ar, mint az osztrakok 500EUR-t buveszeti mutatvanya volt a semmiert, mert meg a hiba is benne volt akkoris, amikor visszaadtak

viszont uygy nez ki le fog cserelodni egy uj 5 ajtos Tipo 1.4TJET-re
qrva jo akcios ar van ra most kint, 12kEUR a 120lojjos 1.4-TJET vas vatta ujan 5 ev garral
meg olyan jo kis extracsomagakciok vannak, hogy 200EUR bele tobb extra egy-egy csomagban

több drón kell ;P

(#49013) -NoVa- válasza Jahno (#49003) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nekem a kazettás 2600 után egy 130XE az nagy előrelépés volt, azon már volt Rescue on Fractalus, az nem volt gyenge. Meg Elektra Glide, olyan framerate mellett, hogy a Test Drive meg a Street Rod állóképnek tűnik mellette mai szemmel. Starfire is poén.

2600-ra nagyjából a Frostbite jó platform ügyességi single player, a Combat tankos/repülős egymásra lövősből, ott meg a falakról lepattanó mandíneres lövöldözéssel lehet jól szivatni egymást, ezek mai szemmel is rendben vannak. Kellően minimál a grafika ahhoz, hogy funkcionális legyen, és ne csúnya.

(#49014) Gabibácsi válasza -NoVa- (#49013) üzenetére


Gabibácsi
tag

mostanában megint divat a 2600, készülnek rá demok, de szerintem játékok is
vic20-ra is elég sokan fejlesztenek, gondolom a kihívás miatt

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#49015) Jahno válasza Gabibácsi (#49014) üzenetére


Jahno
őstag

Emulátorosban ismerős most csinálta meg a játéknak a Csernobilt.

(#49016) Jahno válasza Gabibácsi (#49009) üzenetére


Jahno
őstag

?

(#49017) ncc1701 válasza Gabibácsi (#49014) üzenetére


ncc1701
veterán

Nekem is van 2600-as procis gépem, de ez amd. :)

(#49018) blueboi69 válasza Samott (#48983) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Az idén megjelenő Ms Flight sim, ahogy írtam is.

(#49019) blueboi69 válasza Jahno (#48984) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ahogy írtam is, egyetlenegy konzolom volt, az xbox360, erre hivatkoztam ezzel van tapasztalatom.

(#49020) -NoVa- válasza ncc1701 (#49011) üzenetére


-NoVa-
őstag

Mert egyszerű, minimál reflexjáték. Nagyságrendileg a Ponghoz áll a legközelebb. Statikus a pálya, kevés játékos (12 max ugye?), és nagyon kevés szinkronizálnivaló adat. Közben egy átlag PUBG meccs közben az, hogy egy népszerűbb kezdőhelyen akár 100-an voice broadcasttal együtt intenzív tűzharcot folytatnak + jármű + lövések fizikája + némi pusztítható környezeti mindenféle, kicsit másabb, mint az ősidők.
Itt pl még jóval statikusabb volt a pálya, de azért kicsit sok dolog történik: [link]
Amikor jól működik, akkor jóval összetettebb, intenzívebb és élvezhetőbb dolog egy Quake/CS meccshez képest, szóval nem sírom vissza a régi egyszerű világot. Úgyis majdnem minden 16 évesnek gyorsabb lesz a reakcióideje és hamarabb meglát 1 pixelből.

(#49021) blueboi69 válasza BobaHWSW (#48985) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Igen, az xbox one x, az 4k-t is tud, már ha a játék is támogatja.
Ha meg majd esetleg csak fullHD-ban játszok majd valamivel, hát üsse kő, azt is lehet valahogy élvezni biztosan, ha már a 720p is eddig lenyűgöző volt :)

(#49022) Jahno válasza blueboi69 (#49019) üzenetére


Jahno
őstag

Az pont jó, beteszel valami JamesBond007et vagy komolyabb autósat és töltikézni fog a világba.

(#49023) -NoVa- válasza blueboi69 (#49021) üzenetére


-NoVa-
őstag

Azt meg csak halkan jegyzem meg (nem először), hogy a 4k játékból is csak pár nagyon szembetűnő részlet lesz valóban 4k, a többi kreatívan upscalelt kisebb felbontásban renderelt textúra. több rétegben egymásra rajzolva.

(#49024) -NoVa- válasza blueboi69 (#49021) üzenetére


-NoVa-
őstag

(#49025) FőDudu válasza Gabibácsi (#49010) üzenetére


FőDudu
addikt

Nagy SD kartya meretu valami.

FőDudu

(#49026) Jahno válasza -NoVa- (#49020) üzenetére


Jahno
őstag

Én most a sok VR szemüvegessé fejlődött izé után még nagyobbat ziuhantam és kezd érdekelni a minimál megoldás. Ezzel a combattal bogarat raktál a fülembe, szerintem szóróanyagos ládában ott van a kazi. Abból kiárulást kell tartanom, még dobozos Settlers is akadt benne meg sok más furcsaság :Y

(#49027) Jahno válasza FőDudu (#49025) üzenetére


Jahno
őstag

Mondjuk Gömbibának van olyan cucca. Én meg már olvastam róla a neten (:-

(#49028) blueboi69 válasza -NoVa- (#49023) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nembaj, ez engem nem zavar :) Viszont ami pl statikus dolog, mint lőfegyver a kézben, tereptárgyak, pilótafülke, autó dashboard ami kidolgozottabb az teljesen elég és jó ha szembetűnő a különbség.
Mondjuk 4K tv-m sincs, csak úgy az átlag full hd-s monitor felbontáshoz képest írtam a konzol vs pc témában, hogy ez sem elhanyagolandó.

(#49029) FőDudu válasza Jahno (#49027) üzenetére


FőDudu
addikt

En eddig meg csak kezben lattam switchet ;)
Most megnyomkodtam...

FőDudu

(#49030) -NoVa- válasza FőDudu (#49029) üzenetére


-NoVa-
őstag

Na, akkor most be kell járatni alaposan. 50-80 óra Breath of the Wild után fél oldalas élménybeszámolót lehet ömlengeni csodálva a kreatív design apró kiforrott mélységeit.

(#49031) Gabibácsi válasza -NoVa- (#49030) üzenetére


Gabibácsi
tag

azon meglepődtem én is, mennyire durva, nem is merem elővenni, túl addiktív

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#49032) Jahno válasza FőDudu (#49029) üzenetére


Jahno
őstag

Mario kart :wub:

Rtype és hasonló sem mindig köt le hosszan, meg a kart is jóféle bandázós cucc. Ezt nehéz elérni a Bomberman/WoW után.

Aztán Isten megteremtette a fénypuskát :DD

(#49033) FőDudu válasza Jahno (#49032) üzenetére


FőDudu
addikt

Ember meg a LED TV-t es lottek a fenypuskanak.

FőDudu

(#49034) qnadam válasza Gabibácsi (#48968) üzenetére


qnadam
veterán

többnyire a filmeknél se a kép minősége a legfontosabb, de azért ha nem muszáj, nem sd-t nézek.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#49035) Gabibácsi válasza qnadam (#49034) üzenetére


Gabibácsi
tag

nyilván, nem is azt mondtam

Hozzászólások: 69.425 Csatlakozott: 2001. okt. 10.

(#49036) FőDudu válasza -NoVa- (#49030) üzenetére


FőDudu
addikt

Gyerek baratnojetol csak nem orozom el a konzoljat.... ;)

Amugy milyen az elet. Hoztunk egy csomo fustolt kolbaszt, meg ha mar ott voltunk adott fozokolbaszt es debrecenit is az elado.

Gyerekek rogton kitalaltak, hogy ok ma sutnek.
Tabortuznel. Nyarson.
Persze a nyars valahol a padlason lesz.

Szoval jo esellyel fel ora mulva hazaesnek a teniszrol, full ehesen. Aztan tabortuz.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#49037) Jahno válasza FőDudu (#49033) üzenetére


Jahno
őstag

Mai világban többynire fegyvernek hívják és kész, de még egyszerű kispógári módon árlistákban és itt-ott az egész technológiát fénypuskának hívják 50 éve, az "igazi" fénypuskától kezdve (ami két különböző elven működött) a mai modern infrás érzékelős fene tudja miig bezárólag. Ha még pár hetet lehúznék a cégnél, akkor a mienk is rendesen elkészülhetne, amivel projektorra lehet lövöldözni :C

(#49038) A. Crowley válasza blueboi69 (#49019) üzenetére


A. Crowley
csendes tag

Mielőtt hazaköltöztünk, a gyerek vett a zsebpénzéből kinn egy XboxOne-t. Impresszív cucc, ami külön pozitív, hogy csak rádobtam egy USB-s vinyót, leformázta magának és már mehettek is oda a játékok. Kellett is, mert 500as van benne, pikkpakk telement, Halo 31 giga, Sniper Elite 17, ilyen értékek repkednek.
Game Pass-szal vagyunk most, így megéri a játékfelhozatal.

(#49039) Jahno


Jahno
őstag

Ollé, be tudtak lépni a SharePoint oldalra, elő is került a kb. 1 évvel ezelőtt kinevezett lapgazda /(c) Gyula/. Oldal neve X video portal, persze az X nem tetszik a névben, át kellene nevezni. De még mindig nem én vagyok sem az admin, sem az illetékes. De azért haladunk előre!

(#49040) eattila válasza Jahno (#49039) üzenetére


eattila
csendes tag

Nevezd at xxx-re. Osztjovan.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#49041) Jahno


Jahno
őstag

BKV oldaláról:

(#49042) Jahno válasza eattila (#49040) üzenetére


Jahno
őstag

Nincs jogosultságom :-D De ugye ennyit az előző paraméterről, hogy "mindegy, csak legyen meg gyorsan és küldjük ki". Most már az előző évben direkt erre a célra létrehozott oldal neve sem tetszik. HResek meg azzal győzködtek, hogy teljesen mindegy, csak valami youtubera gyorsan töltsem fel, biztos meg tudod oldani. Háhóóógyne, kis csavarral akár Don Phobos is lehetne a feltöltő, akkor az biztos tetszene mindenkinek :C Mellé meg pár bicajos exkluzív tartalom és kész is.

(#49043) qnadam válasza Jahno (#49041) üzenetére


qnadam
veterán

eggyel előbb fordult jobbra, na.
különben is, a Mercedesek tudnak sínen járni, nem?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#49044) Jahno válasza qnadam (#49043) üzenetére


Jahno
őstag

Esetleg nem látom rendesen, lehet zöld rendszámos, az ugye villamos :Y

Jobbra fordul, okés. Fogy az aszfalt. Megy előre, míg fel nem akad. És közben semmi fura nincs. Lehet fel sem akadt, csak nem értette mit keres előtte a villamos?

(#49045) zetor2000 válasza qnadam (#49043) üzenetére


zetor2000
senior tag

Az Unimog az tuti. Az is Mercedes termék.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#49046) eattila válasza Jahno (#49042) üzenetére


eattila
csendes tag

Vagy vimeo es jelszavas. Vagy ftp oszt toltse le aki akarja.

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#49047) zetor2000 válasza ncc1701 (#49008) üzenetére


zetor2000
senior tag

Óóóó... majdnem, mintha mi csináltuk volna :)
De ilyet inkább nem. De a régi helyemen egyes rendezőszekrények majdnem ilyen stílt ütöttek meg.
Mostani meg pöpec. Csomó vattaúj RDM cucc, ilyen 1szálas duplex csatis kábelek, meg ami kell. Szép is, meg jó is, csak őrizni kell a rendet, és pár kolégát távol kell tartani, akkor maradni is fog a kinézet.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#49048) -NoVa- válasza zetor2000 (#49047) üzenetére


-NoVa-
őstag

A mi infrastruktúránk szilárd alapokon nyugszik.

(#49049) Sipi-


Sipi-
tag

Megállapítom, hogy 10.18 V még elég a központi zár nyitáshoz és záráshoz, de a műszerfal már nem kapcsol be ennyin :) Most töltöm 3 amperrel, de ez az akku már gondolom halott.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#49050) Samott


Samott
addikt

#comic pictures

#alacsonyakeritese

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.