Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#122001) Jahno válasza -NoVa- (#121999) üzenetére


Jahno
őstag

Na, emésszük.

"Röviden, törmören, tényleg. Iskolában dolgozom, jövő februárban lenne 2 éve, viszont közfoglalkoztattotként (közmunkás) vagyok felvéve, természetesen olyan körbe ahol az érettségi nem releváns. De már olyanokat csináltatnak meg velem, hogy órát tartsak, ügyeljek minden szünetben (ezt még egy tanártól se várják el, mert be vannak osztva). Vagy vigyek el két osztályt ebédeltetni felügyelő tanár nélkül...Gyakorlatilag egy pedasszisztens munkáját végzem, havi nettó 54-ért."

Halápi Dóri is megmondta, hogy hülyék vagyunk na, de még legalább valamennyire működik. Most nyomja a tanítóképzőt, ebben a munkakörben ugye még önálló gyerekfelügyeletet sem bízhatnának rá, csak tanár mellett, de az nincs. Fősuli mellett meg lehetne asszisztens és akkor van jogköre meg kicsit több pénz, de hát az a pozíció nem üres azt így nem lehet. Majd hirtelen az lesz most sok, mert ha szűk kört nézem akkor egyre jobban borul az oktatás.

És akkor magyarázhatjuk mi van a könyvben leírva, mi a munkaköri leírás meg ilyesmik ugye vagy megfejteni a világot, hogy jajj költözz Pestre és bármelyik multi meg akár SSC is, ha nem adja ki a matek az egészet úgy, ahogy van.

(#122002) -NoVa- válasza Jahno (#122001) üzenetére


-NoVa-
őstag

Mindeközben a jövő generációja, a fiatalság, akikben az ország reménye, és családtámogatás meg minden... Szóval saját körből kettő Hollandiában tanul agykutatási területen, a nagyobbik már egyetemi oktatógyakorlatokat is csinál, eléggé egyenesben van a beágyazódása. A pasija is már az MSC-t kezdi ugyanott. Nem egy olyan munkakör, amivel haza terveznek jönni a jövőben. A legjobb barátnőjük, akivel még itt középiskolában klikkesedtek össze, aztán sokszor itt laktak nálam a hátsó szobában egy kupacban hárman, az meg Francia-Arab - Magyar mix, érettségi után először Párizsba húzott el, aztán most Németországban jár egyetemre, mert ott ugyan nagyon nehéz a felvételi (ami miatt Hollandiában amúgy rengeteg a Német az egyetemen), magas a színvonal, de szintén ingyen van az is és jó. Arra nyugatabbra ráeszméltek, hogy a tudás jövedelmező, és megtartani sem árt.
Az enyémek még csak itt tolják a kéttannyelvű alapokat, de innen már most is az az iskola statisztikája, hogy többen mennek tovább külföldre gimnáziumba, mint hazaiba.

(#122003) Jahno válasza -NoVa- (#122002) üzenetére


Jahno
őstag

Háát, akad ismerős ahol megy a matek, hogy mivel bíztassa a gyereket? Ha nem tanulsz akkor kukás lesz belőled? Oszt 2x annyit kereshetsz, mint egy tanár?

(#122004) -NoVa- válasza Jahno (#122003) üzenetére


-NoVa-
őstag

Személyi edző meg milliókat hazavisz simán, amíg le nem sérül, utána még mindig lehet aláíró kirakatember egy-egy kisebb adópumpavállalkozás élén a pénzügyminiszter családjának a felügyelete alatt, az is stabilan hoz amíg nem borul be a rendszer és kezdődnek az auditok, utána ködösebb, amikor szabadul. Bámulatos életpályamodelleket látni, csupa sikertörténet.

(#122005) blueboi69 válasza Jahno (#122003) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Mondjuk gyerekkorunkban sem bíztattak senkit arra, hogy tanulj fiam, hogy tanár legyél! Sosem voltak az a jól kereső életpályamodell, cserébe a nyáriszünet kecsegtető.

(#122006) -NoVa- válasza blueboi69 (#122005) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nyári szünet? A táboroztatás, a pótvizsgáztatás, a továbbképzések, vagy a munkaközösségi gyűlések miatt kecsegtető? Valami mintha rémlene, hogy nem igazán úgy működik, hogy annyira felszabadulnak az év melegebb szakaszában minden kötöttség alól.

(#122007) Sipi- válasza blueboi69 (#122005) üzenetére


Sipi-
tag

Velem egyszerű volt szüleimnek: már alsós koromban eldöntöttem, hogy engem az elektronika, utána meg inkább az informatika érdekel. Egy műszaki szakközép volt a városban, szóval egyértelmű volt az irány. Tesómmal már nehezebb volt. Egy feltételt szabtak csak: csak olyan helyre mehet, ahol érettségizni is fog a végén (tehát nem szakmunkásképző).

A srácaimmal már nehezebb a helyzet. Nincs elképzelésük, hogy mivel akarnak foglalkozni. A nagyobbiknak jól megy a matek. Amiket vesznek példákat, azokon én csak hümmögök először, és másodszor is :) Persze ha megmutat pár típusfeladatot belőle, akkor megértem, de egyébként nem rémlik, hogy én valaha tanultam volna ilyet (de Ő matekszakos suliba jár, tavaly heti 7, idén csak 6 matekórával).
A kisebbikkel most gondolkozunk, hogy hova mehetne 6 osztályos gimibe. Ő matekból nem kiemelkedő (nem rossz belőle, de nem kötik le a bonyolult matekproblémák), angol jól megy neki. Egyébként Ő is kitűnő... Szóval most gondolkozás van...

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#122008) blueboi69 válasza Sipi- (#122007) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nálunk még kicsik, de látszik, hogy ég és föld a két gyerek. Az én anyám tanár (most ment nyugdíjba, de még tanít), ráadásul abba a suliba jártam ahol ő dolgozott (logisztika is könnyebb volt, meg az jó suli is volt), nem hozhattam rá szégyent, szóval alapból az volt az elvárás, hogy kitűnő legyek. Szerencsére nem kellett sokat fáradnom érte, de azért mikor péntekenként suli után a 20.ker-ből mátyásföldre kellett bkv-znom matek tanárhoz, hogy a 4-es helyett 5-ös tanuló legyek, akkor az nem volt a szívem csücske. Bár akkoriban nem vettem ezt annyira rosszul, abban az analóg világban.
Általánosban viszont vérre menő viták voltak, meg persze az összes kötelező olvasmány és olvasnónapló írását egész nyáron nyomnom kellett, mégha nem is láttam értelmét utólag sem.

Úgyhogy asszonnyal azon a véleményen vagyunk, hogy nem fogunk a gyerekekből versenylovat faragni, csak ha akarják és élvezik. Inkább tanuljon meg a gyerek ember lenni, megfelelő érzelmekkel, tudjon jól kommunikálni és legyen egy sokkal sokkal jobb értékrendje, mint ami itt a balkánon van, aztán majd ő eldönti, hogy szeretne-e ide tartozni. Mindkét gyereknek tudatosan olyan nevet adtunk (najó, az egyiknek csak a becézése) ami külföldön is használható.
Én sem tudtam sokáig, hogy mi legyek, a műszaki vonal vonzott mindig is, valahogy adta magát a mérnökinfo a bme-n, egyik gyerekkori barátom is oda jelentkezett, hát mondom akkor megyek én is. Aztán így is sokáig nem tudtam mivel fogok foglalkozni, programozásban láttam, hogy mások nálam sokkal jobbak, nem akartam ezt erőltetni, hogy megszakadva legyek versenyben, mert annak nincs értelme.

Viszont H.Andrásnak volt nemrég egy nagyon jó videója, amit megnézettetnék minden fiatallal.
[https://www.youtube.com/watch?v=DOAV4OwFY-U

(#122009) blueboi69 válasza -NoVa- (#122006) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Anyámnak soha ilyesmi nem volt, ugyanúgy eljött velem külföldre nyaralni a szüleihez... max annyi, hogy aug közepétől már volt heti 1-2értekezlet az iskolában.

Amikor én dolgoztam suliban (általános és középsuli is), akkor is volt több olyan hét, amikor nem volt bent tanár. Nyilván IT-sként ilyenkor lehet sokmindent csinálni.

(#122010) Jahno válasza blueboi69 (#122005) üzenetére


Jahno
őstag

Anyám egy darabig úgy volt, hogy diplomákat kellene gyűjteni, aztán szép lassan megbékélt vele. Kicsit felhúzta az orrát mikor félbehagytam a sulit, de rég volt, lehet igaz sem volt.

(#122011) blueboi69 válasza Jahno (#122010) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nálam is ez volt, hogy diploma az kell. Sokkal később lett, mint ahogy ő gondolta.
Az akkori világnézet szerint diploma nélkül nem lehetett rendes szellemi munkád. Mai napig csodálkozva értetlenkedik, mikor mondom neki, hogy a fizetésemnek semmi köze a végzettségemhez.
Amikor meglett a diploma (már rég dolgoztam) 1-2hhónappal később kérdezte, hogy akkor most nagyobb lett-e a fizetésem a diploma miatt. Egyszerűen ő csak ebben tud gondolkodni, hogy a bértáblában akkor tud csak előre lépni. Mondanom sem kell, van egy halom diplomája, doktori, phd, minden cucc, úgyhogy ő kimaxolta teljesen amit lehetett.

(#122012) qnadam válasza -NoVa- (#122004) üzenetére


qnadam
veterán

Személyi edző meg milliókat hazavisz simán

enyém nem, ezért főállásban excel táblákkal zsonglőrködik. de lehet, hogy elbaszta, és nem én kellene, hogy az ügyfele legyek...

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#122013) -NoVa- válasza qnadam (#122012) üzenetére


-NoVa-
őstag

Aki minket mozgásra bír, sikeres ember már nem lehet.

(#122014) Bujdy81 válasza Samott (#121997) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Mert a bértáblát meghaladta az idő! :(

Annyira devalválódik a tanárok fizetése, hogy nem a bértábla adja az alsó határt, hanem a szakképzett bárminimum, ami 260.000 Ft/hó. Erre jön a 20% bérpótlék, így jön ki a 312.000 Ft/hó.

Itt látszik, hogy a Pedagógus I. főiskolai végzettséggel pont ugyanannyit keres 14 év rutinnal, mint pályakezdőként...

(#122015) Bujdy81 válasza Sipi- (#122007) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Nálunk ketteske elkezdte a nyolc évfolyamos gimit, szóval ő most egy időre sínen van. Jó feje van, szorgalmas, német/humán szakon, tehát kb. garantált a bécsi/német nyelvterületi egyetem -> aztán én is Skype/Teams nagypapa leszek.

Egyeske most hatodikos, írogatja a próbafelvételiket, kiszámoltam, hogy ahova szeretne menni, oda minimum 64 pontot kell írnia. Eddig 1 próba volt 76 alatt, de az azért, mert csak 28 lett a matek. Pedig jó matekból, 40-42 pontos próbafelvételiket ír.

Próbálom neki is szimulálni a felvételit, tehát 45+15+45 perc, közben ajtót csapkodok, köhögök, kimegyek, bejövök, stb. Ketteskénél ez bejött, kettő pont eltérés volt az éles felvételi és a próbák között.

Hármaska másodikos a kéttannyelvűben, ott még ráérünk. Négyeske ma volt először oviban. :)

(Ötöske nincs és nem is lesz! :D)

(#122016) Jahno válasza Bujdy81 (#122014) üzenetére


Jahno
őstag

Meg amit emlegettem, nem is csak a bértábla, hanem mindenféle asszisztensek és egyebek csinálják a melónak azt a részét, amiért másnak már többet kellene fizetni.

(#122017) Bujdy81 válasza blueboi69 (#122008) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Az a rossz hírem van, hogy versenyló lesz jó eséllyel! ;)
A Zöldliget a körzetes nektek és ha kicsit is foglalkoztok vele, be fog kerülni a kéttannyelvű osztályokba (ha akarjátok, én javasolnál) és arról sokan mondják, hogy versenyistálló - azon szülők szerint, akinek a gyerekei nem kerültek be...

(#122019) Samott válasza Bujdy81 (#122018) üzenetére


Samott
addikt

"OK. Akkor adjuk össze: 203+57+52= 312 000 Ft bruttó. 207 480 Ft-ra hozta ki a bérkalkulátor.
Tehát: diplomás tanár nettó 207 480 Ft.
takarító: nettó 200 000 Ft.
Diploma értéke: 7 480 Ft. Két bigmac menü ára. A hülyének is megéri ... Vagy csak annak."

Igen, szivatjak magukat. Mondjuk azt meg mindig nem vagom miert nem ezt irtak eredetileg is a hirdetesbe.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#122020) Jahno válasza Samott (#122019) üzenetére


Jahno
őstag

Ott van annyi trükk, hogy a nettónak többféle bruttója is lehet ugye. Álláskeresős csoportokban ugrálnak rajta, nekem mindegy, legalább tudom mennyit kapok csak a cégek sunyítanak vele, hogy majd azt alkalmazzák akinél ugyanarra a nettóra kevesebb a kiadás.

(#122021) Jahno válasza Bujdy81 (#122018) üzenetére


Jahno
őstag

Kiírásban mintha nem szerepelne, hogy gyakornokot keresnek.

(#122022) eattila válasza Bujdy81 (#122018) üzenetére


eattila
csendes tag

Hagyjuk már. A szabad szövegbe befért volna. Bármi is. Mondjuk sanszos, hogy az iskolatitkár a háta közepére se (az ő dolga az ilyen általában), aztán elbaltázta.
Ettől még maga az összeg bárhogy szomorú.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#122023) ezittketto


ezittketto
csendes tag

..

[ Szerkesztve ]

(#122024) zetor2000 válasza Bujdy81 (#122014) üzenetére


zetor2000
senior tag

Bruttó 312 se hangzik soknak…
Pláne, hogy látni sok helyen, hogy viselkedik a diákság velük szembe. Amúgy pár éve volt, hogy lidlaldi pénztáros 340 kezdő. Azt ahhoz se kell asszem diploma.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#122025) zetor2000 válasza ezittketto (#122023) üzenetére


zetor2000
senior tag

Total cmd alt+f7 szöveg kereső?

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#122026) qnadam válasza zetor2000 (#122025) üzenetére


qnadam
veterán

az csak a fájl tartalmában keres, nem nyitja meg a word doksit.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#122027) ezittketto válasza zetor2000 (#122025) üzenetére


ezittketto
csendes tag

Igen ez okés lenne, de sajnos nekünk olyan lenne jó, ami úgy tud keresni köztük, hogy egy adott szövegrészt is megtaláljon.
Tehát ha mondjuk azt keressük az összes fájlban, hogy "4 órás", akkor csak az így, egymás mellett leírtat adja ki találatnak, ne pedig az olyanokat is ahol a 4 és az órás szó is szerepel, de az adott fájlban kilométerekre egymástól...

[ Szerkesztve ]

(#122028) Jahno válasza zetor2000 (#122024) üzenetére


Jahno
őstag

Egy jó gázkazán szerelőt is érdemes emlegetni.

(#122029) Jahno válasza ezittketto (#122027) üzenetére


Jahno
őstag

Ja, ebben a Win alap indexelése is egész jó, kivéve mikor nem. És az Outlookban is ész nélkül keresek, mindent megtalálok, de mikor ilyen "valami.hu" kellene és minden .hu meg egyebet is listáz, akkor elgondolkozom, hogy ez teljesen hülye-e vagy nekem kellene már végre valami doksit olvasni róla.

(#122030) ezittketto válasza ezittketto (#122027) üzenetére


ezittketto
csendes tag

Elnézést kérek mindenkitől. Hittem a kollégámnak és nem ellenőriztem az állítását.
Tényleg működik a TotalCommanderes megoldás... :B :B

(#122031) Bujdy81 válasza Samott (#122019) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Azért ez a komment üt:

"Nem tudom, hogy pénzben mennyire fejezhető ki, de amikor a takarító hazamegy, akkor nem kell frissítgetnie a portfólióját, hogy takarító kettő kategóriába léphessen, nem kell piros tollal kijavítgatnia a domesztosz hátulján a címkét, és nem kell feltöltenie az e-szivacs rendszerbe, hogy holnap milyen mozdulatokkal fogja letakarítani a galambszart az északi szárnyban a lányvécé ablakáról."

(#122032) Jahno válasza Bujdy81 (#122031) üzenetére


Jahno
őstag

Azért egy rendes multinál ne legyél benne biztos, mert segítettem itt-ott gyárban jegykezelős rendszert meg Outlookot beállogatni, oszt majd odahaza a kisonokájával kibogozzák, hogy hova mit kell írni, melyik volt a tisztítástechnológia kategóriás és melyik az egyéb...

(#122033) zetor2000 válasza ezittketto (#122030) üzenetére


zetor2000
senior tag

:C :R

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#122034) blueboi69 válasza Bujdy81 (#122017) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Pont agyaltunk ezen, hogy lehet gárdonyba kéne vinni.... ott is vannak jó sulik. De még van 1.5évünk kitalálani. Most 5éves, de júliusi, valszeg az oviban maradna még egy évet. A korai fejlesztőből tudnának papírt adni, hogy szakmailag indokolt, oda jár fejlesztőtornára.

(#122035) Sipi- válasza blueboi69 (#122034) üzenetére


Sipi-
tag

Mindenféleképpen jobban jár a gyerek és Ti is, ha 7 éves korában megy suliba, nem 6 évesen.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#122036) qnadam válasza ezittketto (#122030) üzenetére


qnadam
veterán

na ez most engem is meglepett.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#122037) zetor2000 válasza qnadam (#122036) üzenetére


zetor2000
senior tag

Néha működik, amit mondani szoktam. Nem mindig, de van, amikor. Talán hosszabb szövegrészekre is műkodik, de ott valszeg bizonytalan(abb) a találati lista.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#122038) Bujdy81 válasza blueboi69 (#122034) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Erre még van időtök, de szerintem jó suli a Zöldliget és nem is versenyistálló! :)

(#122039) WiZARD


WiZARD
addikt

Ma végre találkoztam a problémás barackos szomszéd korábban normálisnak tűnő férjével.

Most is tök normális volt, elnézést kért hogy a felesége ilyen és ne foglalkozzak vele és ő is mondta neki hogy hülyeség amit csinál.
Ha a felesége jönne még bármivel mondjam azt hogy vele megbeszéltem. Szerinte nem is volt sok termés, ha meg 1-2 munkás átment és megvett 1-2 szem gyümölcsöt akkor egészségükre, nincs ezzel baj.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#122040) eattila válasza WiZARD (#122039) üzenetére


eattila
csendes tag

:DD

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#122041) Bujdy81 válasza WiZARD (#122039) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Na, ez szuper hír!

A fickóval jóban kellene lenned, hátha megenyhíti anyát is.

Neked hosszú távon kell gondolkodni, mert sokáig akarsz ott lakni és a statisztika azt mutatja, hogy 10+ évig lesz az asszony özvegyen a szomszédod, ha akkor még mindig utál, az nem lesz szép... :(

(#122042) WiZARD válasza Bujdy81 (#122041) üzenetére


WiZARD
addikt

Hétvégi telek nekik, sőt még az se.
Nyanyát még sose láttam itt, és a saját bevallása szerint se nagyon jön már ide, csak a férje havonta lekaszálni/rendberakni.
Még rendes épület sincs rajta, csak valami szerszámos fabódé jellegű akármi meg 1 budi.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#122043) Phülöp válasza WiZARD (#122042) üzenetére


Phülöp
addikt

Érdemes lenne ajánlatot tenni rá.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#122044) Samott válasza Phülöp (#122043) üzenetére


Samott
addikt

Pont ez jutott nekem is eszembe, nincs is annal jobb amikor te vagy a sajat szomszedod.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#122045) WiZARD válasza Phülöp (#122043) üzenetére


WiZARD
addikt

Amikor megvettük a telket, akkor még én is azt gondoltam milyen jó, hogy 2 szomszéd telek lényegében üres, idővel meg kellene venni.
Egyiket se kérdeztem, de mindkettő mondta magától hogy nem tervezi eladni.

Mostanra már megvenni se akarnám. (Nem mintha akár korábban, akár most lenne rá $)
Oldalhatárra épült a ház, így azon az oldalon lévő telekkel nem tudnék mit kezdeni és túlzottan az se zavarna ha épülne oda egy ház.
Így is van ~800 m2 parkosításra váró terület, elég ez, még sok is.
Másik oldalon lévő telket hozzá lehetne csapni, de mire megyek vele? 2000 m2-t parkosítsak és kezeljek? (max arra lenne jó, hogy ne épüljön oda bármi ami zavaró lehet)

Persze ha lesz felesleges lé, akkor akár befektetésnek akár csakúgy meg lehetne venni ezeket. De ahhoz 5-6 megfelelő szám hiányzik.

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#122046) Sipi-


Sipi-
tag

2021-es útdíjak személyautóra:
10 napos: 3820 --> 5500 (+43,98%)
Havi: 5210 --> 8900 (+70,82%)
Éves: 46850 --> 49190 (+5%)
Megyei: 5450 --> 5720 (+4,95%)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#122047) Phülöp válasza WiZARD (#122045) üzenetére


Phülöp
addikt

Jogos, ha nincs rá keret, akkor nem érdemes.
Én is nézegettem nagyon a mellettünk lévő telket, de annyi pénze a királynak sincs.
Elvileg eladták mostanra, de az új tulajdonos terveit nem ismerem. Remélem, hagyja úgy, ahogy van, és csak befektetésnek vette/tartja.

[ Szerkesztve ]

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#122048) eattila válasza Sipi- (#122046) üzenetére


eattila
csendes tag

Ez akár még jó is lehet annak, aki pálya környékén lakik, rendszeresen használja. De nekem pl gáz, mert én alkalmanként megyek. Jobbára 3 nap alatt megjárom oda-vissza. Szóval még a korábbi 10 napos is szívás volt nekem. Pláne a ráterhelt kényelmi díjjal. Aminek annyi értelmét látom, mint az MKIK tagsági díjnak. Mert pl nyomtatni se kell, fel se tartok senkit, stb.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#122049) Jahno válasza Sipi- (#122046) üzenetére


Jahno
őstag

Havi az 9ezer lett? Azbeszt. Ebből akkor már éves lesz... Feltéve, ha a benyát tudom fizetni.

(#122050) WiZARD válasza eattila (#122048) üzenetére


WiZARD
addikt

Mondjuk pont ezt meg lehet venni kényelmi díj nélkül is.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.