Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#28001) Jahno válasza Bujdy81 (#27999) üzenetére


Jahno
őstag

Azért volt egy időszak, mikor nagyon túltolták az ilyen rendezvényeket, bár én bicajost akkor nem is láttam, futóversenyből volt már az, hogy fóbiám lett ez egésztől.

(#28002) FőDudu válasza Bujdy81 (#27999) üzenetére


FőDudu
addikt

Pontosan. Ezt hivjak demokracianak :)
A tobbseg akarata ervenyesul, nem?

Na en befejeztem, latom nem akarjatok erteni a mondandom lenyeget.

FőDudu

(#28003) Jahno válasza Bujdy81 (#27999) üzenetére


Jahno
őstag

Ne legyen, mert a békés együttélés zászlaja alatt meg lesz tiltva :-D

(#28004) Jahno válasza FőDudu (#28002) üzenetére


Jahno
őstag

Ha a többségen múlna, akkor lehet itt nagy baj lenne egyéb szempontból is, mert azért lesz most gyalogos híd, ami ugyanígy nem tetszik. Amíg a Budapest / Wizz futásra 10ezres nagyságrendben érkeznek nevezők és amíg ilyen népszerű sport, addig én óvatosabban lennék olyan kijelentésekkel, hogy majd a többség akarata.

(#28005) -NoVa- válasza FőDudu (#27997) üzenetére


-NoVa-
őstag

Azt mindennél, politikusnál, meg az F1, meg a többi pályaautóversenynél is, meg amikor én viszem oviba a gyerekeket, hogy ne tépje fel a lég, vagy az ellenzéki nyomás a fedőt.

Mellesleg aktív városi F1 versenypályák, ahol versenyhétvégére lezárják az utakat, lehegesztik amit le kell, meg a többi:
Baku
Monaco
Montreal
Melbourne

És még egy tucat másik van, ahol már nem tartanak, pl Szingapúr. A Tournál sem picsognak, hogy lebénítja Párizst rendszeresen, szóval a kérdés itt az, hogy ki bántott, és miért pont ezen jön ki a harag?

(#28006) -NoVa- válasza FőDudu (#28002) üzenetére


-NoVa-
őstag

Azért demokrácia, mert mindenki akarata képviselve van, és a többség képes kompromisszumokra hogy mindenkinek jó legyen. Vagy hagyjuk az akadálymentesített feljárókat a picsába, mert a többségnek csak a helyet foglalja, és a sípoló gyalogoslámpák is idegesítőek.

(#28007) -NoVa-


-NoVa-
őstag

(#28008) Sipi- válasza -NoVa- (#28005) üzenetére


Sipi-
tag

Ráadásul Budapesttől néhány száz km távolságból :)
Engem nem szokott zavarni, eddig egyszer botlottam bele bringásokba, akkor várni kellett 10 percet. De ez legalább már 6-8 éve volt. Ezek a versenyek hétvégén vannak általában, akkor meg egyébként sem mennék a belváros felé.
1-2 éve az jobban zavart, hogy azt az utcát és környékét zárták le, ahol a gyerekeim sulija van. Messzebb kellett leállni és sétálni, de láttunk érdekes régi autókat a díszletben (és érdekes volt, hogy mennyire át tudták az utcát alakítani pár napra). Kb. egy hét volt, kibírtuk. Utána volt kirakva egy plakát, hogy "Köszönjük a türelmet!".

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#28009) Samott válasza FőDudu (#27991) üzenetére


Samott
addikt

- ami nem benitja meg a varost
- ami nem reggel 8 es/vagy este 10 utan zajong
- nem pusztitja el a kornyezetet
- nem teszi elhetetlenne a kornyeken elok szamara az adott teruletet

Nezzuk csak: megbenitja a varost, zajong napkozben, pusztitja a kornyezetet es elhetetlenne teszi a teruletet. Ez mind igaz a varosi autozasra, tiltsuk be. :) Es akkor lehet futni meg biciklizni a felszabadult teruleten.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#28010) Bujdy81 válasza FőDudu (#28002) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

A demokrácia lényege, hogy a többség ugyanúgy nem nyomja el a kisebbséget, ahogy a kisebbség sem nyomná el a többséget, ha meg tudná tenni.

Te semmi mást nem propagálsz, mint azt, hogy NEKED van egy értékrended és akinek nem tetszik, annak kuss. Ez nem demokrácia.

Kiváló példa a mostani Pride időszak. Én nem szeretem a felvonulásukat, mert nem értek vele egyet. De évi egyszer férjen már bele, hogy elsétálnak innen-oda, csinálva egy kis közlekedési káoszt, egy jó előre tudott napon!

(#28011) FőDudu válasza Bujdy81 (#28010) üzenetére


FőDudu
addikt

Ahogy mar mondtam:

- semmi bajom a kisebbsegekkel amig engem szemely szerint nem akarnak valami olyasmire kenyszeriteni ami nem tetszik, vagy nem korlatoznak valamiben (ami hosszab tavu mint mondjuk egy biciklis csapat elhaladasa). En ilyen kis onzo vagyok :)

- nekem az a velemenyem, hogy bringasok huzzanak ki a szabadba (a varosbol) versenyezni.
Lehet, hogy ez sokaknak nem tetszik, pont leszarom :)

Na innentol van pont leszarva az osszes erkezo valasz.
Miert? Csak.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#28012) FőDudu válasza Samott (#28009) üzenetére


FőDudu
addikt

Neked meg az autozas van a begyedben, minden valaszod arrol szol, hogy autosokat 'tilcsakki' :)
Uncsi.

Amugy elobb-utobb ki lesznek, remelem lesz plakettes rendszer is es a sok dizeles kotvadek ki lesz tiltva azonnal kb mindenhonnan. Pofoghetnek otthon a garazsban.

FőDudu

(#28013) Jahno válasza FőDudu (#28011) üzenetére


Jahno
őstag

Bringások is letojnak, mert Te vagy a kisebbség.

(#28014) FőDudu válasza Sipi- (#28008) üzenetére


FőDudu
addikt

10-20 perc nem a vilag, orak vagy epp napok - ahogy az ilyen jo kis agusztushusz es hasonlo oruletek elokeszitesenel csinaljak - amik mar idegesitoen felesleges szivatasnak tunnek.

De sokan ezt nem ertik. Egy 10 perces futoversenyt ban a fene.
De a sok biciklisbuzi mar a TDF varoson atvezeteset vizionalja ami szerintem marhasag.

A nezok ugyis megszallnak az orszagban, ha a verseny a Huvosvolgy-Budakeszi-Felcsut-Alcsut utvonalon halad :)

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#28015) Jahno válasza FőDudu (#28012) üzenetére


Jahno
őstag

És akkor ha városon kívül vannak ott nem zavarják a bringásokat? Ja, igen. A húzzanak ki a szabadba. Akkor gyere autózni a Gödöllői dombság felé, aztán majd rájössz, hogy a mindenféle edzések sokkal jobban zavarnak, mint a városban az az 1-1 nap.

(#28016) Samott válasza FőDudu (#28012) üzenetére


Samott
addikt

Az autosok nyuszitenek a bicikliverseny meg a futoverseny miatt. A tobbi az atmetrozik alatta.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#28017) Jahno válasza FőDudu (#28014) üzenetére


Jahno
őstag

Akkor szívatások vannak, hogy ihajj :-D Csak még mindig nem tudjuk, hogy láttad is, vagy elképzeled a fotelből.

Én pld. 2017ben futottam bele pár nagyobb lezárásos kavarodásba. Azt még túl lehetett élni. Azt meg már írtam, hogy kb semmi nem jut eszembe, pedig az elmúlt 2 hétben 400 kilométert autóztam a városban és úgy jövök-megyek a városnéző busszal is, mint ha muszáj lenne. Innentől még nehezebb elképzelni a dolgot, hogy akkor most mi is a baj, de ha lesz akkor feltétlen megírom. 2017 óta eltelt két évre meg már nem is nagyon emlékszem, BBK csoportokban szoktam néha oltani a hasonló zombikat mikor megy a pótlások miatti anyázás, hogy nézzenek már ki a fejükből rendesen.

(#28018) FőDudu válasza Jahno (#28015) üzenetére


FőDudu
addikt

Arra meg nem jartam.
Lehet nem veletlenul jarnak ki a varosbol arrafele tekerni :)

De ugy tunik arra meg teged zavarnak.

FőDudu

(#28019) Jahno válasza Samott (#28016) üzenetére


Jahno
őstag

Ha már ennyire vitatkozunk, akkor hülye kérdésem akadt. Volt egyáltalán idén bicajos bármi itt Pesten? Azt tudom, hogy Debrecen, Pécs, Gerecse, Kamaraerdő lesz, meg egy csomó más, de azt tekinthetjük "ki a szabadba" opciónak. Lehet átaludtam, pedig a céges marketing maitt tavaly még néztem a naptárakat aztán nyilvn az lett a vége, amit előre mondtam :-D Néha érdeklődésképpen néztem, vagy ha bemondja a BKV a tereléseket, de bicajos nem rémlik.

(#28020) FőDudu válasza Jahno (#28017) üzenetére


FőDudu
addikt

Eleg jo tudositasok vannak a mai tortenesekrol, nem feltetlenul kell ott lenni, hogy tudjam nem szerettem volna reszt venni benne :)

Tudod, az az erzes amikor: 'hu de jo, hogy nem voltam ott...'

FőDudu

(#28021) -NoVa- válasza Jahno (#28019) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ápr 22 föld napja tekerés megvolt, lezárták miatta a fél várost, dunaparttól Andrássy útig mindenfélét, de pont nem zavart. Igaz, volt dolgom a közelben autóval, azaz a Só utcai Thai étteremben voltunk, a közelben parkolva simán haza lehetett esni a lezárásokat elkerülve. Szeptember 22 ugyanez lesz, Critical Mass. Volt valamikor a környékén még egy nagyobb városi maraton is tavasszal ugyanúgy alsó rakparton, meg valamelyik hídon, és szanszét a városban, aztán ott sem fintorgott senki, inkább néztük. Meg egy hónapja is, akkor a Hősök tere környéke volt lezárva, és kerülni kellett. Asszem tetszőleges reggeli vagy délutáni 1 sávot leblokkoló baleset az Árpád úti felüljárón legalább akkora közlekedési káoszt okoz, ha nem nagyobbat, és azt előre ki sem szokták hirdetni.

(#28022) Jahno válasza FőDudu (#28020) üzenetére


Jahno
őstag

Lehet ki kellene próbálni, mondtam már, hogy én itt mozgolódom és nagy részét észre sem veszem, hogy történt valami. Nem csak az ijesztegetős hírek alapján képzelek el egy bármit. Amiről képet tettem be, ott elmentünk mellette, de az májusos hosszú hétvége volt, akit érdekelt erre jött, akit nem az hosszú hétvégézett a hegyekben. Aztán majd ha kölök esetleg rábukik az ilyen autókra, akkor úgyis részt kell venned rajta :-D

(#28023) Samott válasza Jahno (#28019) üzenetére


Samott
addikt

Nem tudom, nem elek itt, amikor erre jarok nincs ilyen esemeny. Azert irtam a Giro kapcsan hogy figyelni kell ra mert az pont penteken lesz. Hetvegen szerintem belefer barmi, mert akit zavar az elmehet kirandulni. De a pentek az macerasabb lesz. En mondjuk itt leszek a varosban, de csak setalni fogok. TDF befutot mar lattam Giro rajtot meg nem. :)

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#28024) Jahno válasza Samott (#28023) üzenetére


Jahno
őstag

Andalo-Cassano szakaszba futottam bele kétszer. Ott is csak az zavart, hogy korán zárt a sörsátor :-D

(#28025) #09908736


#09908736
törölt tag

Létezem még, zajlanak a dolgok. 1 hónap múlva már Győrben.
Azért búcsúzóul a fiam osztálya 3. lett a környéki focikupán a 4. osztályosok között a hétvégén, tegnap meg megnyerték az osztállyal a vizes bajnokságot (távolugrás vízbe és hasonló állatkodásos feladatok). Most hétvégén lesz egy triatlon bajnokság, így a végére.

[ Szerkesztve ]

(#28026) Samott válasza Jahno (#28024) üzenetére


Samott
addikt

Na latod, jo moka lesz ez. :)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#28027) FőDudu válasza Jahno (#28022) üzenetére


FőDudu
addikt

Milyen autok, mert abbol van erre is mindenfele...
Sot meginkabb, mert a milliardosok se hulyek, hogy a zsufolt varosba menjenek a tengerpart helyett :)

FőDudu

(#28028) Grillo válasza Vodike (#27989) üzenetére


Grillo
senior tag

Ja, én is gondolkodtam ilyenen, csak itt Dunakeszinél a nagydunán úszni nem tudó gyerekekkel nem nagyon próbálkoznék, főleg ilyen hajóforgalom mellett. Sajnos erre nincs olyan oldalág, ami kicsit nyugisabb lenne, és egyszerű lenne leugrani pár órára.
Majd, ha nagyobbak lesznek.

(#28029) Jahno válasza FőDudu (#28027) üzenetére


Jahno
őstag

Nem tudom, hogy milliárdosok-e, de jó eséllyel igen, elvégre tengerparton is, meg zsúfolt városban is előfordulnak. Meg körtúra, meg Ferrari/Lambo/Bugatti/Maserati/Aston Martin/mittomén baráti találkozó, verseny, hakni, csiribiri.

Idézve a szakirodalomból:

"Bár a carspotterek – tehát a sportkocsikat vagy luxusautókat fotózók – igazi játszótere nem Budapest, azért itthon is egyre több lehetőség van arra, hogy kincsre leljenek a belvárosban. Különösen nyáron, amikor szezonja van a mindenféle versenyeknek, ahol országokon át túráznak szuperautóikkal a tehetős tulajdonosaik. Így kerülhetett a Grasham elé ez a különleges Bugatti Veyron is,"

Nevekből meg csak max. pár helyi magyar arcot tudok felsorolni, többit olvasd el a hírekben, de eleve Formula 1es cuccok, külföldi csapatok, box utcás látogatás, aztán a versenykamiont azért még én is megbámultam. Ezek meg ezért elég sok embert megmozgattak, mint utólag is láthattad. Aztán ott vannak azok, akiket a világon semmi nem érdekel.

(#28030) npera válasza -NoVa- (#28007) üzenetére


npera
újonc

Ez valami veszett jó!

Rajta van minden fontos részlet:

- rádióállomás
- sebesség
- az autó márkája
- a szarvas fajtája és mimikája

(#28031) npera


npera
újonc

(#28032) FőDudu válasza npera (#28031) üzenetére


FőDudu
addikt

Es azok a tukor imitator kijelzok....
:wub:

FőDudu

(#28033) qnadam válasza FőDudu (#28020) üzenetére


qnadam
veterán

amikor portorozból indultunk hazafelé, az emelkedő végén a körforgalomnál kellett bringaverseny miatt várnunk negyedórát :DDD

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#28034) npera


npera
újonc

Sikerült beállítani az FPV-konzolt jó szögbe, így egyből ki is próbáltam a gyerekszobában a 3"-os masinát. Az 5"-al ott inkább nem kísértem a sorsot.

Videó.

(#28035) FőDudu válasza qnadam (#28033) üzenetére


FőDudu
addikt

Februarban?
Azok se normalisak :)

FőDudu

(#28036) npera


npera
újonc

Bringaverseny, aminek Dudu tudna örülni. Nem mennek be a városba.

(#28037) qnadam válasza FőDudu (#28035) üzenetére


qnadam
veterán

elég szép idő volt :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#28038) Vodike


Vodike
tag

Azért elég baba ez az Apple Pay, hogy elég csak Watch-ot hozzáérinteni a terminálhoz a boltban és kész. Most már tényleg nem kell a kártyákkal babrálni, amit egyébként is utálok, ezért is használok Curve-ot.

exTiga

(#28039) FőDudu válasza Vodike (#28038) üzenetére


FőDudu
addikt

Garmin komolyabb orai is tudnak NFC fizetest...
Igaz azok se opcsobbak egy Apple watchnal :)

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#28040) FőDudu válasza Vodike (#28038) üzenetére


FőDudu
addikt

Egy furcsasagot talaltam eddig: nem allithato a timeout. Azaz kB 30 masodperc. Ha kicsit tobbet szarakodik az elado, akkor letimeoutol az ora/Telefon es ujra el kell inditani a fizetest (holott semmifele probalkozas nem is volt).

Ritka, de megtortenik.

Oda kell figyelni, nem engedi, hogy elore keszulj a fizetesre es csak lazan odaerintsd az eszkozodet.

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#28041) hobizoli válasza Bujdy81 (#28010) üzenetére


hobizoli
nagyúr

akkor miert nem lehet gyorsulasi versenyt rendezni a Felvonulasi teren vagy az Andrassy-n? 150m a sorban allos resz 402m a tav meg 250m a fektav utana

mert arra vhogy rohadtul nem akartak engedelyt adni a póógármesteri hivatalban a jenőék :DDD

pedig egy evben 1x kibirhatnak azt is ennyi erovel

több drón kell ;P

(#28042) Phülöp válasza FőDudu (#28039) üzenetére


Phülöp
addikt

A Garmin komolyabb órai jóval drágábbak, mint az Apple watch 4.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#28043) zetor2000 válasza Phülöp (#28042) üzenetére


zetor2000
senior tag

És ezzel sok más óragyár termékei is így vannak. És szerintem azok jobbak is, mint az apple watch.

Még egy Xiaomi Ciga Z Design-t is többre tartok, mint egy ilyen okosórát, mert az legalább 1-2 napi járástartalékkal bír, pláne, ha hordva is van. Ez az akkus csoda meg napi töltést igényel, és még Chronograph minősítésre is esélytelen. :DDD

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#28044) Vodike válasza FőDudu (#28039) üzenetére


Vodike
tag

Nekem egy ezeréves 42mm-es Watch2-m van. Azt hiszem 50ezer Ft-ért vettem 2016-ban.

exTiga

(#28045) eattila


eattila
csendes tag

Amugy ez a mobil fizetes hogy megy? Nyomkodni kell hozza telefont vagy nem?

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#28046) Vodike válasza eattila (#28045) üzenetére


Vodike
tag

El kell indítani az alkalmazást, Apple Pay esetében a wallet-et, kiválasztani a kártyát amiről fizetni szeretnél és felkészíteni a fizetéshez (iPhoneX esetén meg kell nyomni az oldalsó gombot, Watch esetén is) és odaérinted a terminálhoz az eszközt.

[ Szerkesztve ]

exTiga

(#28047) FőDudu válasza eattila (#28045) üzenetére


FőDudu
addikt

Telefonon elonditod az appot, kivalasztod melyik kartya (mert nekem tobb is van), aztan authorizalod. Vagy koddal vagy ujjlenyomattal.

Ora meg altalaban egyszer authorizal es utana mukodik amig le nem veszed. Azaz nem nyaggat non-stop.

FőDudu

(#28048) npera válasza hobizoli (#28041) üzenetére


npera
újonc

Top Fuel?

(#28049) FőDudu válasza Vodike (#28044) üzenetére


FőDudu
addikt

Mar olyan regi watchnal is volt NFC? Nem remlik, ugy emlekszem az Apple eleg keson szallt be ebbe a jatekba....

[ Szerkesztve ]

FőDudu

(#28050) hobizoli válasza npera (#28048) üzenetére


hobizoli
nagyúr

azoknal orankent van egy menet
dogunalom kivarni

több drón kell ;P

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.