Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#119751) Samott válasza eattila (#119750) üzenetére


Samott
addikt

De abban is van mozgo alkatresz, gondolom az kattogott. De egy villamos cuccban ez jellemzoen a venti. Rele kattan naponta ketszer amikor bekapcsol meg amikor lekapcsol. Lehet meg "coil whine", de nem tapasztaltam.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#119752) Phülöp válasza Jahno (#119745) üzenetére


Phülöp
addikt

A napelem invertere a házon kívül van, az óra meg bent a biztosítékszekrényben. És onnan zúgbúg. Ketszihangosan.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#119753) eattila válasza Samott (#119751) üzenetére


eattila
csendes tag

Persze, abban van. Csak megértem, hogy idegesítő :D nekem a villanyóra a lépcsőházban van, nem tudom búg e....

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#119754) npera válasza -NoVa- (#119730) üzenetére


npera
újonc

Szelepek ki lettek öblögetve? Ennek igazából egy rendes autópályás hajtás vélhetően jót tenne, mondjuk fél óra "pásztázás" 3-5k/min között magas terhelésen, aztán levezetésként még fél óra legalább 3k/min tartományban zsenge terhelésen (road load utolsó fokozatban). Akkor kifújja magából a kormot mindenhonnan és kiég, aminek ki kell égnie.

Mondjuk te sem az a sofőr vagy, aki 1400/min körül már elvált és nyomatékból (!!!) megy, ha jól sejtem :B

(#119755) -NoVa- válasza npera (#119754) üzenetére


-NoVa-
őstag

1400m/min körül már azért nyúlok a hármasért, bár megfutja az 1600-at is.

(#119756) npera válasza zetor2000 (#119739) üzenetére


npera
újonc

Néztem Fractal Design Node 304 és 804 házat, ami 6- és 8-lemezes. mITX vagy mATX megy bele. A hűtése parádés.

Most olyan alaplapot keresek, ami kapásból tud 6 SATA csatit és van rajta M2-nek is hely. Ugyanis végre megértettem, hogy az M2 lehetne a boot diszk (egy negyed terás bőven elég), aztán a rendes SATA kanócokon lóghatnak a diszkek.

32 giga ram, hogy legyen benne elég. Aztán igazából diszkből nem kell túl nagy és túl sok.

Igazából a 6-os cucc elég is, mert ha kapásból menne bele 4 db 4-terás diszk, akkor talán 12 tera használható marad a tömbben. És még akkor van 2 db joker hely. Amivel lehet bővíteni. Át kell olvassam még egyszer a ZFS leírását, de az a szoftveres RAID tömb, ami magát javítva, ellenőrzi és deduplikálja nagyon bejön. Kell hozzá sok RAM, de kábé 32 giga alighanem elég arra a méretre amire én lövök. Most 3 terás sima mirror van, de a QNAP kockába nem merek RAID-5 tömböt rakni, mert ha megmihálylik az alaplap, akkor az egész tömb megy a levesbe. SW-RAID for the win....

Igazából még (!) nem sürgős, mert csak 72k órát mentek a diszkek és minden zöld. De ha megmurdal a diszk, akkor hirtelen sürgős lesz. Érted, addig nem sürgős, amíg sürgős nem lesz...

Az Excel táblában most ilyen diszkek vannak:

Seagate IronWolf Pro ST4000NE001 128MB 4TB

Néztem hangteszteket, amikor passzív bayben felpörgetik, írnak/olvasnak és random nyektetik. A sima IronWolf és a PRO nagyon hasonló hangú. A random írás "perceg" rendesen, a boot hang egész jó "robotos".
A WD Red PRO hangja valamennyivel lágyabb, az nem olyan élesen "kerepel" random írás esetén. De mindez úgyis egy teljesen más akusztikai környezetbe kerül, ha benne van egy házban, ami adott esetben berezonál bizonyos frekvenciákra. Vagy ha igazán rosszul jár az ember, akkor úgy zenél, mint egy floppotron...

(#119757) qnadam válasza npera (#119756) üzenetére


qnadam
veterán

ezt a játékot én is végigtoltam. kétszer. utána lett a qnap :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119758) Jahno válasza npera (#119756) üzenetére


Jahno
őstag

Alaplapos/tápos kidöglést én szoktam emlegetni, Qnapot nem tudok, Synonál elég jól működik, hogy átrakod a HDDket másikba és simán mennek tovább.

Inkább azokat szoktuk beszopolni, hogy egyik lemez döglődik, kicseréled, akkor napokig is építheti tömböt az intenzív írásolvasásától meg a másik lemez is lekonyul.

Épített géppel és zfses izével nem szórakoznék, de ha érzed a kihívást meg az egykattintásos FreeNAS-t, akkor persze...

[ Szerkesztve ]

(#119759) npera válasza -NoVa- (#119755) üzenetére


npera
újonc

Én gyakran vagyok 3-4k/min között, ha például besorolok vagy magasabb sebességkorlátozású szakasz közeledik, akkor római arcéllel forgatom el 6000-ig :B

Ki van fizetve az egész fordulatszámtartomány, ezért használom is :C

(#119760) npera válasza qnadam (#119757) üzenetére


npera
újonc

Értem, de én a széllel szemben pisálás és lefutott trendekre mozdulás paganínije vagyok :B
Belülről feszít, ha nem csinálok valami orbitális ökörséget :B

(#119761) -NoVa- válasza npera (#119759) üzenetére


-NoVa-
őstag

Hát, egyfelől az 5 henger hangja úgyis 4500 fölött kezd szép és kellemes lenni, másfelől a Subarunál meg minden alagútban kiköveteli a hátsó szekció a nagy fordulatszámról hirtelen gázelvételt (szissz, bumm), a mindennapi commute kötelező showelemei ezek. Nem vonhatom el egy hatévestől ezt a kis örömöt ugye.

(#119762) hokuszpk válasza npera (#119756) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

egyszer kerult hozzam egy ilyen gyarilag ize 4lemezes nas, na azt a szarkupacot ; mdraid tomb, linux raid tipusu ( fd ) particiokbol osszerakva na ezt birtak ntfsre formazni.
ntfs-3g tud write supportot cserebe legalabb lassu ; szerencsere elsokorben dd-vel leklonoztam a lemezeket, aztan a klonokkal matekoltam.
0+1 -re josolta az mdadm --query --detail , amibol 1 lemez kidoglott ; ez még nem lett volna problema, de a maradek 3 diszkbol kettonel volt azonos az eventszamlalo, a harmadik le volt maradva ugy 800000 eventtel ; allitolag 50000-es elteresig még lehet remenykedni, foceval osszeraktam, aztan lejött ami ; az eredeti diszkeket meg elvittek valami Kürthöz hasonló szolgáltatóhoz, az se tudott többet leszedni, mint én.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#119763) npera válasza -NoVa- (#119761) üzenetére


npera
újonc

A gyermek kérte, biztos úr :C

(#119764) npera válasza hokuszpk (#119762) üzenetére


npera
újonc

Én alapvetően nagyon elégedett vagyok a QNAP cuccal, de ehhez hozzátartozik egy hosszabb magyarázat is.

Gyakorlatilag semmit nem csinálok vele abból, amit elvileg tud. Ezeket használom:

- Mirror tömb 2 db 3-terás Hita diszkkel
- nulla bling-bling a szoftveres oldalról
- my documents, fényképek és szkenner output mappáját szombat délelőtt felmásolja
- semmiféle photo station, multimédia wizárd és hasonló nincs használatban
- amíg asszonynak volt MacBookja (iszonyatos volt), addig ment rajta a Time Machine vagy Time Capsule backup, de már az sem kell
- semmi webes elérés vagy FTP vagy honlap cucc nincs rajta belőve
- gyakorlatilag egy storage az egész pár share-re leosztva (asszonynak külön, van egy autós ami főleg Top Gear, pár koncert videó akár jutúbról lementve (!) és hasonló okosságok).

2011 novembere óta fut, azóta asszem 3x kiporszívóztam. Diszkek tipikusan 36-fokosak. Hangja nincs sok. Frissítések még azóta is jönnek rá, pár napja jött új FW bele.

A ZFS-téma azért érdekel, mert azzal elviekben lehetne minimális rizikóval RAID5 vagy hasonló tömböt építeni. És tetszenek a fícsörök. Kábé ahogy egy időben tetszett a Linux is (próbálgattam), meg a BeOS4 meg az Amiga (azt csak néztem távolról, de a logikája tetszett).

Komolyabb érvem nincs az épített NAS és a ZFS mellett, mint hogy a logikája tetszik, bejön a SW-RAID robosztussága és egy fizikailag 6-diszkes doboz és alaplap induláskor 4-diszkesre építve még ad kis jövőbeni bővítési lehetőséget.

Az egész FőDudu "hibája", mert elképesztően régen berakott valami talán még Sun Microsystems doksit a ZFS-ről, amit akkor végigolvastam és beleszerettem (mármint a ZFS-be, Dudu már elkelt a halpiacon és van felesége. Még nekem is van feleségem, szóval Dudu ebből a tekintetből nincsen veszélyben)...

(#119765) npera válasza Jahno (#119758) üzenetére


npera
újonc

Ja, erős a vívódás, hogy simán csak vegyek a QNAP oldalán kirakott támogatott diszkek listából két friss mondjuk 6-terásat, bedugjam a 3-as és 4-es fiókba, aztán új tömb, amire átmásolom a régi diszkekről a cuccot, aztán azokat leoldom a volumenből, majd kiveszem őket és építek a motorjából egy könnyebb RC-repülőt.

A végtelen IT-tudásom (te kábé sejted, hogy mennyire vagyok segghülye az egészhez) is egy korlátozó tényező. A next-next-Finnish (Phülöp!!!) cuccok mennek, de amint valami mókásabb IP és DHCP fennforgás van, akkor csak pingelem a 127.0.0.1-et erősen :B

(#119766) npera válasza -NoVa- (#119761) üzenetére


npera
újonc

Az az út a fiammal asszony hasában beleégett az emlékezetembe. 2,4-es szívó 5-hengeres 5k RPM körül búgatva a város körüli gyorsforgalmin a gettóból a kórházba. A nagy hídon megvolt a 170, csak úgy énekelt az 5-hengeres, asszony pedig csukott szemmel várta, hogy megérkezzünk. Gyakorlatilag IRL GTA ment ott, néha lelassultam akár 110-re is a 70-es úton :B

Amikor leparkoltam a kocsit, akkor szépen kattogott minden a hőtágulástól, álomszép volt. 25 perccel később pedig már hallottam is a fiam üvöltését :C

(#119767) WiZARD válasza npera (#119763) üzenetére


WiZARD
addikt

nekem a 2 éves lányom szokta mondani hogy "vigyázz, kész, rajt!" - ez azt jelenti hogy padlógázt kell nyomni :D (anya autójával sajnos nem igazán hatásos. Kéne egy Plaid X, most már lettek is magyar árak ;] )
utána meg jön a "még1x még1x"

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#119768) hokuszpk válasza npera (#119764) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

egyik főnököm próbálgatja a ZFS -t, annyit tudok, hogy a dedupról már lemondott, mert 64G ram mellett is belassult ( 32TB zfs pool a kisérleti terep ) ; meg a multkor azt is említette, hogy már kétszer sikerült összeborítani a motyót.
Az eredeti SUN féle ZFS még biztos jó volt, de gondolom az open verzióba minden arrajáró hátulgombolós is belefejleszt valamit ; jó nekem az öreg ext4, kiforrott, nemnagyon akarja senki újrafeltalálni tehát stabil; cserébe nem akarok pl. snapshotolni, mert az uri huncutság. Fontosabb dolgok ( családi fotók, a keresztlányom első java programja, ilyesmi ) rsyncelve hálózaton másik linuxban lévő tömbre aztán ennyi.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#119769) npera


npera
újonc

Most méregettem a polcomat. Van rajta egy ficak, ahol a nagyon ritkán használt cuccok állnak nagy plasztik dobozban. Oda a Node 804 is röhögve befér.

Case dimensions (WxHxD)
344 x 307 x 389 mm

Mehet bele 8 diszk, az igazi truváj az mATX alaplapi formátum, mert azokon jóval egyszerűbb sok SATA-dugaszt találni, mint a mITX lapokon. Tipikusan 6 SATA dugó még igen olcsó lapokon is van. Azon túl kezd elszállni az egész árképzés a sci-fi tartományba.

BTW, SuperMicro alaplok mitől ilyen drágák? Ezek még békebeli szerveres cuccok? Nem akarok venni, csak látszanak a listában és kíváncsi vagyok.

(#119770) npera válasza WiZARD (#119767) üzenetére


npera
újonc

Ja, jó móka az ilyesmi :wub:

(#119771) Jahno válasza hokuszpk (#119768) üzenetére


Jahno
őstag

Múltkor dicsekedtem, hogy milyen jó a dupe, most meg keresztbe szopom magam, mert nem volt annyi memóriám, oszt megszaladt a helyfoglalás és.... És nem tudom. Nem akarok róla hallani. Odahaza mondjuk lehetett volna olyat, hogy lemez dupe és mentése egy sokkal nagyobbra kirakva, vagy fordítva, de bizonytalan is bír lenni, némi memória is kellene a szervebe, újabb OS, így inkább maradtam a hagyományosabb megoldásoknál.

Azért kíváncsi lennék, hogy mennyi helyet spórolnék. Egyszer gyárban berakom valami vasba és gondolkozhat vele pár napot.

(#119772) Jahno válasza npera (#119769) üzenetére


Jahno
őstag

Supermicro az jó cucc. A satákon felül van rajta 4 darab gigabit lan, ami azért nem kommersz és jár hozzá némi menedzsment hálózat és szolgáltatás. Esetleg soros port.

(#119773) npera válasza hokuszpk (#119768) üzenetére


npera
újonc

Ah, most picit Csodabogár vs Moriarty érzésem támadt, negatív hullámokat érzékelek :Y :C

Egyébként érteni vélem az érvelésed és erős a sejtésem, hogy te is tényekre alapozol, mint Jahno, ami veszélyes az én "lajongásomra" alapozott érveimmel szemben :B

Arra emlékszem, hogy a dedup jó dolog, ha az ember hajlamos sokszor ugyanazt felrakni. Nálam ez nem igazán játszik vagy csak minimális mértékben, tehát nem ez az az USP, amin áll vagy bukik a business case. Ha extrém mennyiségű erőforrás kell hozzá és még úgy sem stabil, akkor eleve hagyom az egészet.

A snapshot is érdekes elméleti lehetőség, de mivel nem production környezetben gondolkodom, ezért a sima storage nekem elég. Tehát snapshot kábé kilőve.

A legkisebb komplikációt jelentő RAID-Z1 nekem elég, akkor egy flexibilisebb RAID5-öt kapok, ami varázsol nettó 12 terát a bruttó 16-ból. Az pont 4x annyi, mint a mostani 3 tera. Cserébe impozánsabb hangja van, amikor bootol a rendszer, ami fontos lehet.

A remote backupon én is gondolkodom már egy ideje. Akár felhőbe is lehet valami bérelt lokációra (mondjuk Google). Ha a tényleg fontos adatokra koncentrálok (nem Top Gear), tehát doksik, akkor nem is gargantuális mennyiségű adatról van szó.

(#119774) npera válasza Jahno (#119772) üzenetére


npera
újonc

Á, úri cucc. Az nekem nem való, én a sárban disznókkal birkózás régi iskolája szerint építek gépet :B

(#119775) npera


npera
újonc

Ó, csoda történt. Azt hittem, hogy ez már teljesen bedájolt, de feltámadt.

Order Submitted Jun/09/2022 12:16:33

és lám:

Expected delivery date:
2022-08-23 ~ 2022-09-04

Fél "-os szenzor, úri cucc...

(#119776) hokuszpk válasza npera (#119773) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

bruttó 16 -ból bármelyik raid megoldás varázsol neked nettó 12 -t.
ja azt elfelejtettem mondany, hogy az RHEL9 ( Rocky 9 ) -hez hétvégén még nemvolt az openzfs.org -on csomag, valami github repóból oldottuk meg a kérdést, kernelfrissitéskor jó móka az is, de kötelezően eljátszandó.
ha flexibilis raid kell, akkor az lvm-raidra rápróbálhatsz, előrebocsájtom aztse csípem.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#119777) npera válasza hokuszpk (#119776) üzenetére


npera
újonc

Régen még mindenféle ilyesmi kézzel varázsolós megoldásba nekifutásból ugrottam volna bele fejjel, most már erősen lenyugodtam a régi énemhez képest, persze még mindig képes vagyok meglepően agilisen megszopatni magam bármivel :B

Mostanra eljutottam odáig, hogy egyszerűen csak működjön és mindezt halkan tegye.

2017-ben ennek fényében raktam össze azt a desktop gépet, amin most is gépelek. Lehetőleg kiforrott cuccokból, alsó-közép polcról válogtva teljesítményben, kivéve a hűtést és a házat. Így lett az alábbi masina. Azóta is röccenés nélkül megy, néha kiporszívózom a filtereket persze.

Valami ilyesmi filozófia mentén vágnék bele a DIY NAS-ba is, ha eljön az ideje. Lehetőleg használható feature és teljesítmény, csendesen és stabilan.

Még pár rémtörténet a valóságból és simán lehet, hogy csak 2 vinyó megy a QNAP-ba, aztán kész is :B

(#119778) npera


npera
újonc

(#119779) qnadam válasza hokuszpk (#119762) üzenetére


qnadam
veterán

milyen nas volt az, ami belül ntfs? :O minek?

a qnap ext4, elvileg pc-ben is össze lehet rakni a tömböt, bár nem szeretném kipróbálni.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119780) Phülöp válasza Phülöp (#119752) üzenetére


Phülöp
addikt

Megtettem

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#119781) Samott válasza Phülöp (#119780) üzenetére


Samott
addikt

Hubakker, kizart hogy ez normalis legyen. Amikor telepitettek is ilyen hangos volt? Telefonoddal merj egy hangerot a kozeleben es jelezd a szolgaltatonak hogy nezzek meg. Gondolom az o eszkozuk nekik kell karbantartani. Lakasban nem lehet normalis esetben ilyen zajos eszkoz.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#119782) Phülöp válasza Samott (#119781) üzenetére


Phülöp
addikt

Akkor kezdett el zúgni, amikor a napelemesek konnektáltak a szekrénybe, de akkor még csak halkan - csukott szekrényajtó mellett nem is lehetett hallani. Tegnap volt óracsere, azóta viszont ilyen.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#119783) Jahno válasza Phülöp (#119780) üzenetére


Jahno
őstag

Szép felharmonikus :Y

(#119784) NauTiLUS_HUN válasza Phülöp (#119782) üzenetére


NauTiLUS_HUN
újonc

És számol is visszafelé? nekem a régi forgós órám állt meg és zúgott amikor ráengedtük a napelem a telepítéskor pár perc erejéig.

(#119785) Samott válasza Phülöp (#119782) üzenetére


Samott
addikt

Es oracsere kozben nem zavart ez senkit? Viszont akkor nem az ora csinalja, hiszen mar elotte is volt. Ejjel-nappal mindig ilyen, vagy csak ha termel a napelem?

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#119786) Phülöp válasza Samott (#119785) üzenetére


Phülöp
addikt

Mindig ilyen, folyamatosan.
Óracsere közben nem voltunk itthon, vendégünk engedte be a szerelőt. Max. fél órát volt itt a csávó.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#119787) Jahno válasza Samott (#119785) üzenetére


Jahno
őstag

Kapott +1 visszafelé betápot, miért ne lehetne ugyanazzal az órával?

(#119788) hokuszpk válasza qnadam (#119779) üzenetére


hokuszpk
nagyúr

sajnos nememléxem a tipusra, annyira sokkolt, amikor radöbbentem, hogy mi ül a kupac tetején.
de legalább a raidról dd segedelmevel másolt imagét megfeleló diszkre visszairva lehetett getdataback for ntfs -t raprobalni.

Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...

(#119789) Samott válasza Jahno (#119787) üzenetére


Samott
addikt

Mert Igu azt irta hogy oracsere volt? Komolyan nem ertem minek kotsz bele mindenbe.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#119790) Jahno válasza Samott (#119789) üzenetére


Jahno
őstag

Valami változott nem? Naugye. De köss bele.

(#119791) Jahno válasza Phülöp (#119786) üzenetére


Jahno
őstag

Ha van a napelemnél leválasztós/tűzvédelmi főkapcsoló, akkor próbából nyomd le, érdekelne, vagy este hallgatózzál bele, hogy csökken-e a morgás ereje.

(#119792) Samott válasza Jahno (#119790) üzenetére


Samott
addikt

El se olvasod csak kotozokodsz, Igu azt irta a napelem felrakasa utan az oracsere elott kezdodott. Erre irtam hogy akkor nem az oracsere okozta. Erre belekotsz hogy nem is kell orat cserelni miatta. Komolyan mondom egyre idiotabb vagy. Regebben csak azt nem lehetett kovetni amit reszegen osszehordasz ma mar meg se probalod kovetni amihez hozzaszolsz.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#119793) Jahno válasza Samott (#119792) üzenetére


Jahno
őstag

Azt írta, hogy az új villanyóra zörgött, aminél furán néztem, mert inkább az inverter szokott. Na, megint ki a hülye? Órában lehet az áramváltó, de nem szokott. És ha egyszer jól viselkedsz akkor majd mutatunk ilyen zúgós trafóházas invertert, amit elképzelni sem bírsz.

(#119794) Phülöp válasza Jahno (#119791) üzenetére


Phülöp
addikt

Azt már próbáltam tegnap, nem az csinálja.
Ellenben az imént kimentem hallgatózni, és azt találtam, hogy az óra melletti fém szekrények előlapja rezonál, amikbe a régifajta kerámia biztosítékok vannak betekerve.

link

Felhivtam a napelemes csávót, hogy küldje ki a technikust.
Ahogy írtam korábban, a zizegés akkor kezdődött, amikor ők bekötöttek a szekrénybe, és azóta ennyire hangos, amióta az órát is cseréltük. Előtte csak finoman, halkan rezonált magának az ajtó mögött. A napelemes dolgok előtt teljesen kuss volt a szekrényben.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#119795) Samott válasza Jahno (#119793) üzenetére


Samott
addikt

"Akkor kezdett el zúgni, amikor a napelemesek konnektáltak a szekrénybe, de akkor még csak halkan"

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#119796) Samott válasza Phülöp (#119794) üzenetére


Samott
addikt

Gondolom megmozgattak a lemezeket es kozelebb kerult a zajt generalo alaktreszhez. Igy mar jobban rezonal a lemez, felerositi a zajt. De eleve nem kene ott rezegnie semminek, nalunk tok nema a villanyoraszekreny.

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#119797) Jahno válasza Phülöp (#119794) üzenetére


Jahno
őstag

Előbbre lettünk volna ha tudjuk, de egyszer csak kiderül.

Vagy csak meg kell húzni a csavart. Ha szegecselve van, akkor szívsz. Ezt Nova is megmondhatja, zúgott felettük a menyó egy darabig... Mérési jegyzőkönyvet még elő tudom szedni, pedig egyszerű volt bizonyítani. Jegyzőkönyv időhúzásnak jó volt, kifizették, majd utána nem érdekelt senkit. Ez kicsit egyszerűbb bír lenni.

Bírkózógép nem bánt, védett cuccok ezek. Még opció, hogy megfogod az órát/invertert és a szekrény lapjához nyomod, hogy fizikailag rezeg-e, bár annak nem ennyire trafó hangja van. Majdnem azt mondtam, hogy a hátfalhoz, de a végén még kiderülne, hogy az oldalán van :C

Sok más opció nincs, villanyos ember majd megszakérti és mond valamit. Legfeljebb legyint, hogy ez ilyen ez.

(#119798) Jahno válasza Samott (#119796) üzenetére


Jahno
őstag

Még egy nagyobb konyhai légcserélőtől is rezeghet. Nem mindig hiba, hanem inkább állapot. Ezek meg ugye pont csere után jönnek elő, csak mással függ össze.

(#119799) Phülöp válasza Jahno (#119797) üzenetére


Phülöp
addikt

A csavarokat természetesen meghúztam, nem változott semmi.
Majdnem az óra alatti burkolat csavarjait is, de ott plomba van, úgyhogy kihátráltam a dologból.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#119800) NauTiLUS_HUN válasza Phülöp (#119794) üzenetére


NauTiLUS_HUN
újonc

Ez kerámia biztosíték még csinál is valamit? :)
Megdöbbentő mik vannak nyugaton!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.