Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#119951) npera


npera
újonc

Blueboi, Nova, egy nem teljesen rövid értekezés a TuneRC új AIO boardjáról.

(#119952) Samott


Samott
addikt

Jelzem, az elmúlt egy órában a következő kutakat jártam végig az utazás előtt: Alkotás utca Shell (dízelek vannak, semmilyen benzin nincs), Csalogany utca Shell (semmi nincs), Szilágyi Erzsébet fasor OMV (benzin nincs), Budagyongye Shell (100-as benzin van, de 800 forint, más nincs), Tölgyfa utca OMV (csak dizel, benzin semmi), M3-bevezető OMV (benzin nincs, premium dizel maradt csak), feljebb egy OMV (csak dízelek), M3-bevezető Shell (csak premium dizel).

Loptam, nem tudom tenyleg igy van-e. De a Lukoilnal mar csak 20 litert lehet tankolni.

Felenk meg volt egy kis akcio: Négy mentőhelikopter, 21 sérült az üllői balesetnél - az tunt fel hogy rohadt sok helikopter jott-ment hirtelen.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#119953) -NoVa- válasza Samott (#119952) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ott voltam, kicsit arrébb megállva, Monorra és az M4 felé egy jó időre elzárták a rendőrök az utat. Nem volt szép látvány, egyszerre több zsákolás és újraélesztés nagy erőkkel, aztán a híreket frissítettem hogy hogy sikerült ennyire durvát összehozni.

(#119954) eattila válasza Samott (#119952) üzenetére


eattila
csendes tag

Luknal itt eddig is 20l volt a max. Mar egy honapja is.

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#119955) WiZARD válasza Samott (#119952) üzenetére


WiZARD
addikt

Pár napja engem a Tesla SUC szivatott meg. Nem kellett töltenem, de haverral ott találkoztam, 77%-on bedugtam, gondoltam feltolja 100%ra 10-15 perc alatt amíg dumálunk.
Erre lelőtte 80%-nál a töltést, mondván hogy nagy kihasználtságú töltő és csak akkor tölts tovább, ha muszáj.

(automatikusan leveszi ilyenkor a töltési limitet, amit persze 1 érintéssel felül lehet bírálni, de nem is néztem, hogy hogyan áll a töltés)

szívás az ilyen korlátozás :DD

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#119956) npera


npera
újonc

Volt egy komolyabb zuhé, másnap kimentem lefolyót tisztítani az utcában. Megcsináltam 5-öt. Így néztek ki:

Megtelt egy komposztzsák dugig:

Úgy néztem, hogy az utca maradékában nem szorgoskodtak a lakók, de a lakóközösség vezetői örömködtek, lehet páran kimennek majd közösségi munkában kitakarítani a maradékot.

Gréta remélem örül :B

(#119957) blueboi69 válasza npera (#119956) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Szép munka!
Nálam véget (wget) ért az 1hét szabim. Próbaidőn vagyok még, nem akartam volna többet kivenni. Majd lesz még 1-2péntek, amit kiveszek, igyekeztem visszaolvasni, de nem tudok már mindenre reagálni.
npera: az a ninjás kvad váz nem jön be. Úgy éreztem ezt meg kell osztanom :D

Egyébként gyerekek voltak siófokon kalózhajón, elégg élvezték, főleg a kisebbik.
Itthon végig itt voltak anyósom meg egyéb rokonok. A kisebbik fiam majdnem belefulladt a medencébe. :U Nemtudom ennek a gyereknek mi a sorsa, de az őrangyala az elmúlt 2.5évben sztem izzadt rendesen. Most épp együtt voltunk a medencében, ültem a vízben, jobbról bejött sógorlány és odafordultam hozzá, ő meg kb balta arccal mondja, hogy nézzek már rá a gyerekre, de kb mintha azt mondta volna, hogy hú milyen meleg időnk van ma.
Visszanéztem kamerán, gyerek ugrált, pont abban a pillanatban csúszot ki alóla a talaj, ahogy én elnéztem jobbra, ő meg balra volt. Sógorlány szól, odanézek, kb 1.5sec alatt felálltam és kirántottama vízből, addigra kb 5-6másodperce volt a víz alatt, szegény benyelhetett némi vizet, mert utána hányt is. Aztán vissza mert jönni, némi pihenés után, de azóta nem nagyon mer bejönni a medencébe. Lehet csak a mellényt utálja, azóta mindenképp csak azzal mehet be. Pedig neki is kb has-mellkasig ér a víz, tehát bőven leér a lába.
Tényleg másodperceken múlik egy ilyen, akárhogy figyel az ember.

(#119958) npera válasza blueboi69 (#119957) üzenetére


npera
újonc

Ja-ja, ez a shurikenes dizájn megosztó. Kis továbbgondolással akár még svasztika is lehetne, ami még rosszabb.... :Y

A gyerekes téma ijesztő. Én még csak más gyerekét mentettem ki tényleges fulladásos helyzetben, ott inkább utána lettem dühös a szülőkre, hogy otthagyták a gyereket. Amikor kirántottam, akkor semmit nem éreztem. Utólag jönnek az érzések. Egy nagy aquaparkban a kistestvért rábízták a kábé 5-éves nagytesóra, de az nem volt annyira képzett gyerek felügyeletben, hogy felismerje, hogy a kis 3-éves fullad. Távolról úgy tűnik, hogy "pancsol" az illető, de én ilyenkor azonnal reagálok. Ott voltunk egy ideig a gyerekekkel, de a szülők kimentek valami büfébe és nem találtuk őket. De miután lenyugtattuk őket leültek a padokra és akkor már mertem otthagyni őket én is...

Sajátot még csak úgy kellett "kihúzni", hogy fiam lába nem ér le és "pattog" a medence aljáról, de egy idő után elfárad, aztán akkor túl sokat marad lenn. Olyankor egyből kihúzom. Egyébként ott vagyok mellettük maximum 5 méteren belül és standby ugrok oda hozzájuk ha bármi van.

(#119959) blueboi69 válasza npera (#119958) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Hát amúgy kb 1.5méterre volt tőlem, egyedül soha nincsenek a medencében, pont emiatt. Asszony szokta, hogy kiengedik őket, ő meg a konyhaablakból figyeli őket, de olyankor eddig volt mellény a kicsin. Legalábbis remélem. A nagyobbik már ügyesebb, ő eleve félős is, nem csinál semmi veszélyes mutatványt. De bakker rendesen elnéztem jobbra, és kb abban a másodpercben, ahogy ugrált, véletlenül hanyattvágódott, amint elnéztem balra vissza rá, már láttam mi történt, nem kellett gondolkodni meg nem is fagytam le, azonnal kirántottam és kivittem. Eléggé pánikolt a kissrác, mert tisztán láttam, miközben emeltem ki, hogy tágra nyílt szemmel nézett és mintha kapálózott volna is. Legutóbb a balatonban volt vmi issue 2hete, akkor ketten ugrottunk utána asszonnyal, pedig 2m-re volt tőlünk, de akkor csak karúszó volt rajta. Nem süllyedt el, de az nem tartja úgy ,mint egy mellény. Kissrác mindent megtesz azért, hogy ne legyen gyugodt percünk vele.
A nagyobbik még kb 2-2.5évesen, a tóban valamiben megbotlott és előre esett, miközben sétáltunk be. Lehet vmi gödör volt, nemtudom, kb térdig érő vízben, de arccal előre esett és mozdulatlanul lebegett. Őt is kirántottunk, utána abban az évben nem mert már a vízbe menni. De csodálkoztunk is asszonnyal, hogy wtf, nem volt benne semmi életösztön, hogy kapálózzon vagy valami. :U
Én az egész gyerekkori nyaraimat tengerparton töltöttem, velem hasonló korú rokongyerekekkel. Elég nagy hullámok közé is bementünk már később, nem rémlik, hogy bármi incidens is lett volna.

(#119960) Jahno válasza npera (#119958) üzenetére


Jahno
őstag

Fuldoklás az elég zorall, vannak róla esettanulmányok, szóval felnőtteknél meg mindenfelé is eléggé szeren kell lenni. Nem lennék úszómester az biztos. Főleg amit mi műveltünk a strandon.

Mostanában utcán kapkodok össze mindenféle menekülő vagy elkóborló kölköket. Általában megköszönik, bár a héten egyik szerintem valami emberrablós zaklatónak nézett, úgy leüvöltötte a hajam a Nyugati aluljáróban, de hát ott álltam fél méterre a kölöktől és éppen csak azt kérdeztem meg, hogy elveszett-e, de már 2 perce nézegettem, hogy felügyelet nélkül egyre sápadtabb arccal tekereg ide-oda a tömegben.

(#119961) npera


npera
újonc

Ez volt már?

Tesla runs out of battery power and needs a generator to charge it

Ha ez nem stagelt, hanem igazából ilyen okosak, akkor az ijesztő....

(#119962) npera válasza Jahno (#119960) üzenetére


npera
újonc

Ja, felnőtt simán lehúz, ha nem hátulról fogod meg. Lehet veszélyes is a mentési kísérlet.

(#119963) Jahno válasza npera (#119962) üzenetére


Jahno
őstag

Idén már volt pár hasonló. Bár annyi esélyem lenne, hogy levegővel tovább bírom víz alatt, mint az aki már döglődik.

(#119964) Jahno válasza npera (#119961) üzenetére


Jahno
őstag

Kis Honda :wub: ezeket csipázom. Csendes, tiszta, nem ronda négyszöges, kb. 7 deci/órával eljár.

(#119965) Grillo válasza Samott (#119952) üzenetére


Grillo
senior tag

Én ma Dunakeszi Shellnél simán tankoltam, csak a drágábbik 95ös nem volt, minden más igen. Mást nem próbáltam, a kisebbik Lukoil már hónapokkal ezelőtt bezárt itt.

(#119966) -NoVa- válasza Grillo (#119965) üzenetére


-NoVa-
őstag

XV OMW-nél 100-as is volt, 95-ös is, úgyhogy mibdhárom autó tele. Egy időre most jó vagyok.

(#119967) npera


npera
újonc

Nova, Blueboi, kis légtéri andalgás. Egy húzósabb nap után még elkaptam a naplementét. Aztán "műszaki hiba", amit megjavítottam. A költségek nem voltak drámaiak, mint a videó végén kiderült. Ahhhh, kliffhenger!!! :B :C

(#119968) npera válasza Jahno (#119964) üzenetére


npera
újonc

Ha le tud adni 2200W-ot, akkor 2,2 kW. Azzal valamennyi hatótávot bele lehet csepegtetni a Teslába, de eltart egy ideig.

(#119969) npera válasza -NoVa- (#119966) üzenetére


npera
újonc

Itt most "bezuhant" 19 SEK-re a benya ára. Ha ez így megy tovább, akkor lassan megint emberi lesz. A dízel mondjuk az egekben és az összes termék és szolgáltatás ára erre épül, szóval az árak mennek fel a 3,14-csába sajnos...

(#119970) blueboi69 válasza npera (#119967) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Ijjj
És milyen szép zöld a fű. Nálunk már minden kiégett, amit nem öntöznek őrült módon.

(#119971) Sipi- válasza blueboi69 (#119957) üzenetére


Sipi-
tag

Bazz, durva a vizes eset. Kb. 4,5-5 éves kortól vigyétek úszni tanulni, akkor még könnyen megtanul. Nálunk szerencsére mindkét gyerek jól úszik, szépen megtanították Őket. Balatonban sokat játszunk olyat, hogy leborítjuk a matracról Őket ott, ahol már kicsit mélyebb a víz (nekem legalább derékig ér). Tegnap nagyon nagy hullámok voltak, azt élveztük rendesen :DD

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#119972) Sipi- válasza blueboi69 (#119970) üzenetére


Sipi-
tag

Ausztriai nyaralás során ámuldoztam a gyönyörű zöld mezőkön a hegyvidékes részen. Persze, mert néhány naponta esik az eső, közben pedig szikrázó napsütés van :)

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#119973) blueboi69 válasza Sipi- (#119971) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Nekem azok a gyerekkori emlékek, hogy minket is ilyen 5-6évesen már dobáltak be a vízbe az apukák és imádtuk.
A nagyobbik 5éves, de ő extrém óvatos srác, kb a víz alá sem teszi a fejét, még a hajmosás sem mindig vidám nála. Mondjuk kb csak nekem engedi, hogy megmossam.
Barátcsaládnál van egy kisfiú 3éves, ő meg a vízzel teli vödörrel locsolja maját fejen.
Szülinapoztunk is pár hete, nagyobbiknak az ovis csoporttársát hívtuk át, kislány, ő kb hableányt meghazuttolóan úszott a víz alatt, meg pancsolt, meg mindent is csinált.

Van még hova fejlődni :)

(#119974) Jahno válasza npera (#119969) üzenetére


Jahno
őstag

Én éppen nem bírom követni, hogy hol mikor miért mennyit lehet tankolni, valamelyik parlamenti megmondóba belefutottam, hogy fasságot mondott aztán cáfolta magát aztán fenyegetőzött, most valahol a MOLnál tartok, hogy ott napi egyet lehet tankolni, máshol meg nincs csak drága, de az sem van, ésááááá.

Szóval mindegy, majd beállok a kútra és lesz valami, elvégre erre rájátszik a sajtó meg a helyiek bőven mert eddig kétszer is sikerült olyan kúton tankolnom ahol állítólag abban az időszakban nem lehetett....

Ilyet meg én is fényképeztem, lehet vele riogatni a népeket ahogy a járvány alatt üres polcokkal, közben akkor is be tudtunk vásárolni és most is jutott benya. Abban már nem teljesen vagyok biztos, hogy hosszabb távon is minden mindig lesz, de remélem nem gárgyulok be annyira, mint Gugáék.

Szóval még infót szerezni is nehéz, most páran írták, hogy németeknél sosem volt ennyi, meg amannyi, aztán Te is láttad mennyiért tankoltál Nünberg után az Aralnál...

(#119975) Jahno válasza blueboi69 (#119973) üzenetére


Jahno
őstag

Nálunk nagyobb unokatesók meg anyám középsulis tanítványai dobáltak. Jól megfogták kezünket-lábunkat, pár lóbálás és placcs. Bírtam volna napi 10 órásban, akkor elég magasnak tűnt ahonnan estünk. Jó 10 évesen meg bányatavakra jártunk, elindultunk bicajjal, valahol kikötöttünk, este hazaestünk. Párszor idegbajt is hoztunk a szülőkre. Most már kezdem érteni, hogy miért :D

(#119976) Sipi- válasza blueboi69 (#119973) üzenetére


Sipi-
tag

A nagyobbikat pont jó akkor vinni úszni. Az oviban, ahova a gyerekeim jártak, volt úszás heti egyszer. De nem ott tanultak meg, hanem a Mester utcában (magán) úszásoktatáson. TFSE-ről fiatal lányok és srácok voltak az oktatók, nagyon értettek a gyerekek nyelvén. Nálunk korábban a kisebbik gyerek kijelentette, hogy Ő nem fogja a víz alá berakni a fejét soha. Most meg azzal idegeli az anyját, hogy lebukik a víz alá és pár méterrel arrébb felbukkan :DD
Az oktatást azzal kezdték, hogy nem kell a fejet belerakni a vízbe, hanem csak a száját és fújjon buborékokat :) Innen jutott el oda, hogy 3 úszást tudja stabilan (hát, mell, gyors), de a mellúszást szereti a legjobban. Ausztriában is nyugodtan bele mertem engedni a mélyvízű tóba, csúszdáról csobbanva is (pedig én nem tudok úszni, vagyis a technika megvan, csak levegőt nem tanultam meg venni :( )

[ Szerkesztve ]

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#119977) blueboi69 válasza Sipi- (#119976) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Na a szájjal buborékfújást én is próbáltam neki tanítani, több kevesebb sikerrel. Körbenézek akkor, mert szeretném ha mindketten tudnának úszni. Én általános iskolában tanultam meg, a suli területén volt egy uszoda is, oda jártunk át. Nekem alap volt sokáig, aztán egy csomó embert ismerek akik nem tudnak úszni és felnőttek. Számomra ez elképzelhetetlen.

(#119978) Jahno válasza Sipi- (#119976) üzenetére


Jahno
őstag

Nekem elég erőteljes személy volt az úszó tanárom. Technika tanulása nem ártott volna, de akkor és azóta sem tudok szabályosan egy csomó mindent. Tán 8 éves koromban már valamin összeszólalkoztunk, de homályosak az emlékek. Azt tudom, hogy beszórt egy marok kulcsot a "nagymedencébe", azt páran gyorsan összekapkodtuk az aljáról, utána hosszában víz alatt átúsztam az egészet és meg is voltunk a szintfelmérővel :DD Később már inkább oda-vissza úsztam víz alatt, mert a helyi medence csak valami csumpi 25-30 méteres volt. Gyorsúszás és levegővétel most sem megy, akkor sem megy, nem is akartam az egészet. Most meg ennek szerintem harmadát ha leúsznám már jól is lennék :D

(#119979) qnadam válasza blueboi69 (#119977) üzenetére


qnadam
veterán

nekem is tök furcsa, amikor csomó felnőttről kiderül, hogy nem tud úszni. általánosban minden osztálytársam tudott.

tök jó, hogy ilyen gyorsan elkaptad a gyereket :R

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119980) qnadam


qnadam
veterán

urak, egy ilyen 3d printelt napellenző lehet használható, elfogadható állagú, normálisan csatlakozó, 3 felrakásnál többet kibíró? fáj a gondolat, hogy kiadjak 15e-t egy eredetire.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119981) Jahno válasza qnadam (#119980) üzenetére


Jahno
őstag

Lehet, Itt gyárban ezt-azt nyomtattunk, emberke erre azt mondta, hogy az itteni nyomtató nem olyan pontos és inkább vigyem máshova, mert nem lesz olyan szép az illesztése, mint egy gyárinak, valamint ahova viszem ott meg tudják mondani az anyagát is, mert nyilván van ezer féle.

Ez is a szokásos feketemágia, hogy mindent is lehet vele csinálni, űrsiklót meg házat nyomtatnak, de ha kell ilyen kis basz, akkor egyből megy a fejvakarás, hogy mi nem lesz precíz vagy tartós.

Attól eltekintve, hogy ugye gyárilag a fényellenzőket tervezik és törés ellen energiaelnyelésre is jók :-P

De ha már szóba került, akkor lehet a 14-140re gyártok egyet. És akad 14-42es is, hümm.

(#119982) qnadam válasza Jahno (#119981) üzenetére


qnadam
veterán

ha az segít, kölcsön tudok adni egy 14-140 gyári napellenzőt mintának.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119983) Jahno válasza qnadam (#119982) üzenetére


Jahno
őstag

Az van, csak repedt. És letölthető modellt is találtam.

(#119984) zetor2000 válasza qnadam (#119980) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ha találsz valakit, akinek van Stratasys nyomtatója, akkor akár fémből is lehet, és akkor az objektívedért aggódj, mert összekaristolja :D
Amúgy szerintem simán. Kollegám egy falitartót rendelt a villanyautó toltőkábeléhez. Azt elnézve olyan a matéria, mint egy "sima" fröccsöntött műanyag, és elég rugalmasnak és tartósnak tűnt. Szerintem jó is lehet, akár.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#119985) Jahno válasza zetor2000 (#119984) üzenetére


Jahno
őstag

Persze, csak a fali tartó nem olyan precíz. Igaz Nova is elég jó felbontású cuccokat csinál, de azért akadnak nem túl precíz és sorjás megoldások is.

(#119986) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Na ez a kemény. :Y

Nem szoktam youtubeon bringás videókat nézni, hacsak valaki nem linkel, de kifejezetten keresni nem szoktam. Tegnap este beszéltem apámmal telefonon, említette, hogy van egy magyar bringás akinek néha nézi a videoit és azért említette meg, mert a Bp-Balaton bringaútról szól, ami ugye itt megy el előttünk. A video 3napos.

Erre most nézem a youtube ajánlót, az egyetlen bringás video, amit ajánl, az az, amiről tegnap beszéltünk.... :Y

(#119987) -NoVa- válasza Jahno (#119985) üzenetére


-NoVa-
őstag

0.23mm +- 0.02mm, de ki számolja. Frissen tisztított alapra pontosabb. Fiókos szekrénytől az öntözőfejig akad a ház körül sokminden, ami teszi a dolgát, úgyhogy valószínűleg egy napellenző is bírja.


Csak PLA-val szórakozok egyelőre, akad ennél erősebb anyag is bőven, de szerintem napellenzőnek ez is örök élet.

(#119988) ezittketto válasza npera (#119901) üzenetére


ezittketto
csendes tag

mondom én.. :D :DDD :C

(#119989) Grillo válasza Jahno (#119981) üzenetére


Grillo
senior tag

Pana 12-42-re nekem is jó volna. Ha intézel valamit, szólj kérlek

(#119990) npera


npera
újonc

Raktam 1 mm-el combosabb merevítésket a lábakra, meg két extra merevítő falat, ami az alapzatot közi össze a kamera rögzítési pontjával. Kevesebb jello a reménység. És most nem TPU a print, hanem 40% infill ASA :B

(#119991) npera válasza Jahno (#119978) üzenetére


npera
újonc

Gyorsúszásban és nem levegőt veszek, hanem vizet. És belemegy a víz a fülembe, amit kifejezetten utálok. Szóval én mellben és háton nyomom, közepesen lassan. Mellben egyébként viszonylag gyors is tudok lenni, ha eltalálom a ritmust és nem lassítom magam a lábtempóban.

Most szerintem sehogy nem menne a dolog, a C19 óta úgy érzem, hogy kábé fél vitálkapacitásom van. Kilélegezve sípolva jön belőlem a levegő (erősen asztmás hanghatás), aztán elkezdek fulladni és valami habos izét köhögök fel. Megyek orvoshoz szerintem hamarosan, mert egyszerűen nem javulok számottevően a C19 óta...

(#119992) npera válasza blueboi69 (#119986) üzenetére


npera
újonc

Nova miatt van ez is, az ő keze messzire elér....

(#119993) Jahno válasza Grillo (#119989) üzenetére


Jahno
őstag

És akkor tippeljünk, hogy 46mm-e: [link]

(#119994) npera válasza Jahno (#119974) üzenetére


npera
újonc

Én még mindig kíváncsi vagyok, hogy különféle EU-s országok honnan és hogyan szerzik be az üzemanyaghoz való nyersolajat. Egy korábbi munkatársam meg van győződve róla, hogy a németek kiváltottak minden ruszki olajat és nem függenek, valamint az üzemanyagok ára elkezdett lefelé menni.

A grafikonokat nézegetve a csökkenést látom, de ez más országokban is látható, tehát nem feltétlenül a forrás kiváltása miatt következett be. Azt olvastam, hogy a gáz tekintetében szopóágon vannak és most télen jön nekik a "brace yourself" scenárió a 7x-es gázárral.

Magyarországon asszem 2x tankoltam. Egyszer odafelé menet az osztrák határ után. Nem volt hiány, amikor megkérdezik, hogy magyar-e az autó, akkor mondom, hogy japán és akkor utána jön a piaci ár. Egyszer meg Törökbálinton tankoltam, ott sem volt hiány. Asszem mindkét alkalommal Shell kút volt ráadásul.

Németeknél a tankolást számomra az szokta fűszerezni, hogy nem hordok magamnál zsetonokat és kártyával operálok. A friccek viszont zsetonos banda, simán találkozol olyan kúttal ahol nem működik a kártyaolvasó (volt ilyen lefelé menet), vagy a saját hálózatuknak dedikált tankolókártyát fogadják, de mondjuk a generic Mastercard éppen nem működik. Ha ilyenkor kicentizte az ember a tankolást és már csak 27 km van hátra, de a következő kút mondjuk 67 km, akkor az kinosss :B

(#119995) npera


npera
újonc

Volt már? Srác 7 év (!) alatt csinált egy RC rakétát, ami SpaceX módjára leszáll.

(#119996) Jahno válasza npera (#119994) üzenetére


Jahno
őstag

Német ismerősökből minimális értékelhető infót sikerült kiszednem, szóval majd lesz valami. Meg olyan nyilatkozott, aki amúgy is kicsit szemellenzős bír lenni és ha németekről van szó akkor kétszer hurráoptimistább az átlagnál, szóval majd inkább februárban megnézzük.

(#119997) qnadam válasza zetor2000 (#119984) üzenetére


qnadam
veterán

félek, hogy fémből még drágább lenne, mint a gyári. meg visszaverődne benne a fény. meg ha esik a gép, akkor nem a napellenző fog törni, hanem az objektív. szóval csupa előnye lenne :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119998) Samott


Samott
addikt

Mondjuk ezt a nemet dragulast ugy adjuk elo, mintha itthon nem pont ugyanez lenne. Csak itt meg csorobbak is az emberek.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#119999) A. Crowley válasza npera (#119991) üzenetére


A. Crowley
csendes tag

Gyerek és én is kifejezetten jól úszunk. Na jó, ő nagyon jól és szépen (triatlon), én gyerekként úsztam 3 évig, szóval jók vagyunk. Manapság már azért inkább Günter nagyi vagyok a hajdúszoboszlói gyógyban, ráérősen, kényelmesen mellúszásban, bár még megy 1-2 hossz gyors, esetleg egy hossz pillangó is. A fiam még nagyon erőben van, neki nincs gondja.

(#120000) WiZARD válasza blueboi69 (#119986) üzenetére


WiZARD
addikt

Napi szinten van hasonló élményem. Hiába próbálják mindenhol tagadni, meg jön a magyarázat hogy az algoritmusok annyira ismernek hogy már azt is tudják mi az ami éppen érdekelhet és aktuális nekem.

Pl ma szerelte fel asztalos a fürdőszobába a bútort. Csempét alig bírta kifúrni, mondta hogy ilyen kemény csempét rég látott, pedig gyémántos fúróval próbálja.
1 óra múlva ott a facebookomon a gyémánt fúró hirdetés.

Az más kérdés, hogy a profi asztalos 2ből 2 fürdőszoba szekrény méretét b*szta el.
Megbeszéltük a pontos méreteket. A tetejére gránit lap van, azt egyből le is vágattam akkor, a megbeszélt méretre.
Ma odajön, felrakja. A lap mérete pontosan takarja a szekrényt, csak a fiókok lógnak ki belőle elöl :W
Majd holnapra levág a hátuljából 2 centit, de még ő b*szott le engem, hogy miért vágattam le előre a lapot, miért nem most, a felszerelt szekrényt lemérve.

----

Ma hívtak, hogy kész a Tesla, mehetek érte.
Első lökhárító fényezés + 1 db új dísztárcsa + jobb első sárvédő horpadás javítása (elvileg fényezés nélkül)
Jöhetnek a tippek az árra. (a mabisz ~170ezret ajánlott számla nélkül)

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.