Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#119552) npera válasza -NoVa- (#119422) üzenetére


npera
újonc

Na, megvolt a beszélgetés. Öcsém, anyám és én. Tegnapra terveztük, de öcsém még annyira köhögött, hogy mára átraktuk.

Anyám eléggé feszült volt (guess what), én felvezettem a már 2014 óta (apám halála) változatlan álláspontomat, mint bevezetőt, aztán úgymond megnyitottam a vitát. Lehetett interpellálni. Öcsémmel még persze beszéltem tegnap, hogy előkészítsem, hogy mit fogok mondani anyámnak, hogy ő is hasonló lapon van-e (on the szém pédzs).

Anyám egyből elkezdett ötletelni, hogy hát a m2 ár alapján 170-et érne. Hát persze, csak kábé 70 misit kellene rá költeni, hogy ott tartson.

Neki a szomszéd mondta, hogy ha el akarja adni a házat, akkor szóljon. Hát persze, de érvényes szerződés előtt minden csak egy mondás és rendes ügyvéd/ingatlanos által támogatott szerződés nélkül én semmibe nem megyek bele. Főleg nem okosba-gyorsba.

Egyből jött az okos skodás (autós topik, aki a tett halála, sic transit gloria mundi), hogy kellene még beszélni másik ingatlanossal. Van a sarkon az otthoncenter vagy mi. Mondtam, hogy ez kábé a day late and a dollar short, volt rá 8 éve, hogy beszéljen velük. Egyébként ők próbálták a nagymama házát eladni 10 évig (!), aztán nem sikerült nekik, tehát ezt a javaslatot akkor meghallgattuk és lépjünk tovább.

Jött az ötlet, hogy mi lesz, ha valami albérletbe kellene neki menni, 2-3 hónapra nem is akarnak kiadni semmit. Mondtuk egyből, hogy fél éves kiköltözéssel kérjük a témát, akkor lesz idő lakást keresni, aztán az egymást átfedő ki- és beköltözési időszakok miatt "simán" át lehet cuccolni. Miután a sok kacat 90%-át kikúrtuk persze. Mondtam is neki, hogy kábé a két "pippin" szekrény maradhat meg pár asztal, de minden egyes bútort tételesen át fogok nézni és a beköltözhető ingatlan függvényében és használati értéke alapján konténer vagy költöztethető ingóság.

Itt már kábé beszürkült az arca, de most nem irgalmas samaritánus üzemmódban nyomtam. Ő most már csak egy projekt, amit le kell menedzselni. Mivel még sosem látott munka közben, ezért nem igazán sejti, hogy milyen amikor én menedzselek valamit/valakit. Hát most kezdi sejteni.

Öcsém lehet ki akar venni valamennyi pénzt, de nem az egész részét (3/8 az övé). Mondtam, hogy ha az egészet benne hagyjuk, akkor könnyebb lesz valamit választani, de persze a saját részéről ő dönt. Én asszonnyal hajlandó vagyok a teljes részünket bennehagyni, hogy jobb lakást kapjon anyám. És ezt nem kifejezetten azért csinálom, mert milyen kedves gyerek vagyok, hanem akkor kevesebb szopás lesz ha már meghalt anyám.

Hétfőn elindítom a folyamatot, aztán onnantól akkor jön majd a szerződés és hajrá.

Hát így...

(#119553) npera válasza Samott (#119429) üzenetére


npera
újonc

Most még ötletelt, hogy miként fogják vajon elbírálni a gáz fogyasztását, amikor egy óra van, de két emeletre oszlik a fűtés és két külön lakás.

Mondtam neki, hogy ha jól csináljuk, akkor ez már csak időlegesen probléma. De ha meg akarja akasztani az egészet és lecsúszunk az eladásról még a piac beállta előtt, akkor utána az lesz az új modellvalósága, hogy fázik a kifűthetetlen hodályban amire én egy fillért nem fogok költeni. Mert még csak 8 éve mondom, hogy el kell adni és a gyerekeimtől nem fogok forrásokat elvonni, hogy az ő luxus nyomorúságát finanszírozzam. Itt már nem volt annyira őszinte a mosolya.

Life is not a foam cake sajnos.... :C

(#119554) npera válasza qnadam (#119433) üzenetére


npera
újonc

Nagyon sok éven át megvolt a jószándék, nagyon sok alkalommal el lett tapsolva a goodwill, mostanra már csak meg akarom oldani a helyzetet. De nem minden áron, ha aránytalan akadályokat támaszt, akkor a korábbi javaslatod fog életbe lépni...

(#119555) npera válasza eattila (#119434) üzenetére


npera
újonc

Japp, pont így van ez.

(#119556) npera válasza Phülöp (#119450) üzenetére


npera
újonc

Ide eljuttatott az a sok "élmény", amiről nem tudsz. Van az a mennyiségű szar, ami után már semmiféle pozitívum nem marad. Csak a keserűség és undor.

Gyakorlatilag közel van az a pont, hogy mindenfajta kapcsolatot megszakítok vele és sosem lát többet. Ha ez engem minősít, akkor ez van. De ettől a tények még makacs dolgok, nem lehet meg nem történtté tenni őket. Lehetne mindenfajta megbocsájtásra és második (sokadik) esélyre hívatkozni, de ezek már mind el lettek fogyasztva több soron.

Hát így.

(#119557) Jahno válasza WiZARD (#119536) üzenetére


Jahno
őstag

Asszony azt mondja, hogy a MOLos kártyákra eddig sem volt érvényes az occsított ár.

(#119558) Jahno


Jahno
őstag

Szemben szomszéd házat alakít, először csak egy kisebb gerendánál segítettem be Neki, meg hát jajj van egy kapcsoló a falon, keressük meg a vezetéket és kössük ki. Elsőre nem hitte el, hogy az 3 napos meló lesz, aztán rájöttünk, hogy de... Ez el lesz jövő hétig, aztán nekilátok lerombolni és valamit optimalizálni, utána csak a pincében lesz még 1 napnyi villanyászkodás, meg majd a garázsban sem ártana befejezni...

Ehun a két gerenda, mert vakolat leverése után látszott, hogy két elég erőteljes békebeli cucc. Én főleg a padlótól féltem, hogy ha ez elindul akkor átbassza. Meg ha olyan szögben fordul, a kettő pld. dróttal össze volt kötve, abból 1-2 milliméter megtartja, leng egyet, függőlegesen esik, tengelye körül fordul és heló, ilyen nem viccesekkel van tele a YT. De elég értelmesen kigépészkedtük, aztán alig bírtuk belelendíteni a talicskába:

(#119559) npera válasza Jahno (#119558) üzenetére


npera
újonc

Teljesen kellemes elektromos szagembör dolgozott vele :Y

(#119560) Grillo


Grillo
senior tag


Nyomtunk egy off gombot, és kis csill.
A bokor mögött jobb oldalon a jakuzzi, balon a szauna, még balabbon a Szajoli Holt-tisza. Stéggel.

Faszság, mondjuk az 5 gyerek nélkül más lenne :)

(#119561) zetor2000 válasza npera (#119552) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ha a XI. ker. a megcélzott jövendő élettér, akkor ott nem lesz nehéz ingatlant találni, asszem. Tele van építkezésekkel, meg nemrég elkészültekkel is, akár. És ott talán kertest is lehet találni, olyan áron, amennyiért sikerül eladni ezt.
Amit jó tudni, hogy ha eladjátok X forintért és Y-ért vesztek másikat, és X > Y, akkor a kettő közti összeg adóköteles. Azaz, ha az eladási ár magasabb, mint a vételi, akkor a különbözet adóköteles jövedelemnek minősül. Meg valami "vagyonszerzési illeték" is van, de erről az ügyvédek úgyis tájékoztatnak. Meg a Földhivatal...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#119562) zetor2000 válasza Jahno (#119558) üzenetére


zetor2000
senior tag

Erről a Mucsi Z. féle jelenet jutott eszembe...
"Ezt a trágya gány melót..."

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#119563) eattila válasza Grillo (#119560) üzenetére


eattila
csendes tag

Nem rossz. :)

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#119564) WiZARD válasza zetor2000 (#119561) üzenetére


WiZARD
addikt

Ha 5+ éve megvan, akkor 0-ra csökken az adóalap.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#119565) Jahno válasza zetor2000 (#119561) üzenetére


Jahno
őstag

"És ott talán kertest is lehet találni, olyan áron, amennyiért sikerül eladni ezt."

Én biztos nem gyúrnék kertesre, mert csak. Azzal foglalkozni kell, meg egyáltalán minek elszórni ennyi lóvét? Pár havernak sikerült, hogy ha közért meg pár dolog közel van akkor felszámolta a kertes és iszonyatosanbarominagy házát, aztán beletörődött, hogy magának egy 34-50 négyzetes bármilyen értelmesebb társasházi lakás pont jó lenne, család maradék felének meg lóvéja is marad a tranzakcióból és akkor mindenki boldog. Fene sem verné el a 90 milliót csak azért, hogy el legyen és az is még amortizálódjon sok évig, majd úgy jár, mint felénk a szomszéd telek, hogy ami maradt rajt azt bontani kellene, de valahogy 1 éve árulják és nem akarják vinni. Persze befektetésnek jó, kérdés meddig piacképes és ki tartja fent.

(#119566) Jahno válasza zetor2000 (#119562) üzenetére


Jahno
őstag

És akkor de nézzél rá gyorsan, csak 5 perc. Aztán azt hiszik, hogy rinyálok, amúgy tényleg. Ennek neki kell látni és megfejteni. Kell rendes szerszám, műszer, minden is. Szóval jövő hétre megfogok egy szatyor motyót és csinálom. Úgyis sorban esnek ki a múmiák minden dobozból.

Ami a falban volt azt feltúrtam csak úgy feszültség alatt és szórtam ki a dobozból a nem használt meg össze-vissza kötött mazzagokat. Volt pislogás :C Persze csokis toldás, szigszalagos megoldások, amihez kaptam szerszámnak egy szar rozsdás szikét és előre tudtam, hogy úgyis elvágom a kezem...

(#119567) qnadam válasza npera (#119552) üzenetére


qnadam
veterán

Egyből jött az okos skodás (autós topik, aki a tett halála, sic transit gloria mundi)

most akkor skoda vagy transit? döntsük már el...

s akkor végülis lesz valamit?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119568) JonesC válasza zetor2000 (#119561) üzenetére


JonesC
csendes tag

Ahogy Wizard írta. Arra nem nagyon lesz adó. Illeték is csak akkor lenne, ha több pénzért lenne véve, mint amennyiért el lett adva

(#119569) Samott


Samott
addikt

#comic pictures

Fontos!

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#119570) WiZARD


WiZARD
addikt

Benzinármizéria

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#119571) -NoVa- válasza WiZARD (#119570) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ennyi, adóemelés sokadik. Valóban féltek, hogy ezt most elvesztik, kiürítették durván az utolsó tartalékokat is, hogy majd az alkalmatlan ellenzékre lehessen mutogatni, aztán visszacsattant. Ráadásul mekkora pluszköltség volt még a gyerekek esetleges meghurcolások elől Spanyolországba költöztetése, majd választások után visszaköltöztetése, azt is még ki kell fizessük.

Szlovéneknél 2.099€ a 100-as literje, most azzal járok. Az Aldis 4 darabos görögjoghurt megyei ára még 399 volt, vármegyében ez már 799, de még ma sem zavarta el a feldühödött csőcselék a kormányt. Akkor minden rendben, a többség ezt kérte.

(#119572) npera válasza qnadam (#119567) üzenetére


npera
újonc

Hétfőn hívom az ingatlanost, hogy indul a folyamat. Utána jön majd a szerződés. Ha azt nem hajlandó aláírni, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad.

A szerződés úgy fog kinézni, hogy a tulajdoni hányadok szerint 3 külön számlára megy a pénzt. Öcsén 3/8, anyám 2/8, én 3/8 rész. Akkor rögtön nem lehet okoskodni, hogy ő majd választ valamit, mert nem lehet.

Én nem akarom direkt szopatni, csak meg akarom oldani, hogy legyen egy viszonylag gondmentes öregkora, ne minket szopasson a feleslegesen nagy és totál lefingott családi ház megtartásával (egyikünk sem akar ott élni soha többet). Ennyit képtelen 8 éve megérteni, de most persze feltámadt benne a harci szellem, hogy a gonosz feleségemtől meg akarja védeni a családi vagyont...

A dolog furcsa fintora, hogy még a 6-éves fiam is megértette, hogy "fehérhaj" nem szereti a feleségemet és sokat veszekedik vele. Most gyakorlatilag minden lehetséges alkalommal kötözködött és kellemetlenkedett a feleségemmel annak ellenére, hogy igazából asszony próbálta megszervezni neki a horvát(h) utat a 70. születésnapjára.

(#119573) Sipi- válasza npera (#119572) üzenetére


Sipi-
tag

Csak úgy háttérből megkérdezem, hogy miért mentek olyan családtaggal nyaralni több napra, akikkel nem tudjátok tartósan elviselni egymást? :F

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#119574) npera


npera
újonc

Lányom lassan tud majd vezetni. A rám állított geometria ellenére "eléri" a pedálokat. 8 év múlva legálisan tudunk majd gyakorolni, addig még növekszik egy picit gondolom....

(#119575) npera válasza Sipi- (#119573) üzenetére


npera
újonc

Mert még volt valamennyi reményünk benne, hogy talán esetleg ez javít valamin, hogy értékeli a gesztust, hogy valamennyire majd viselkedik feleségemmel.

Utólag belegondolva utópia volt, nincs rá értelmes mentségem nekem sem.

Tudod van az az állapot, amikor nem akarja az ember igazából elfogadni, hogy egyfolytában ömlik a szar a pofájába, mert van valami reményfonál, hogy lehet javítani az egészen. Azt sosem reméltem, hogy egy romantikus naplementébe sétálós idill lesz feleségem és anyám között. De abban reménykedtem, hogy esetleg egy jobb bugyrába kerülhetünk a pokolnak. Naív voltam.

Én magamtól nem mentem volna, asszony forszírozta, hogy próbáljuk meg, hátha segít. Lehet erősebben kellett volna érveljek. Nem tudom. Már mindegy.

(#119576) hobizoli válasza WiZARD (#119570) üzenetére


hobizoli
nagyúr

nalunk azok az uj Clio teruleti kepviseloi autok, amiken a naaagy CC logo van az oldalan LPG uzemuek

több drón kell ;P

(#119577) npera


npera
újonc

Formálódik a fejemben a gondolat, hogy körbe kellene repüljek egy magas kandellábert. Melóhely üres parkolójában vannak ilyenek, már csak be kell gyakoroljam magam.

Elsőre még a manőver nevét sem tudtam, valamiféle "Matty Scissor Edge Reverse Juicy" rémlett, de igazából "trippy spin" a neve. Na, ilyet szeretnék.

Van Liftoff a gépen, tegnap este kipróbáltam. Volt benne pár "nyuszi vagy mekkfláj" pillanat, amikor vagy bebőrzött a szemem és kifordultam oldalra vagy spontán "dive" lett inkább a manőver helyett. De egy idő után ráéreztem és sikerült.

A kihívás a magasság tartása. Meg hogy ne kenjem rá az oszlopra. Vagy az aszfaltra. Szóval értitek...

Ahogy nézem kell jó kameraszög is. Szimulátorban 41-fokos szöggel próbáltam, valami ilyesmit kell a gépen is beállítani vélhetően.

Elsőre alighanem a 4"-os géppel próbálom meg, mert óvatos duhaj vagyok....

Videó....

(#119578) npera


npera
újonc

Nova, city runabout?

Dodge Firearrow II 1954

(#119579) eattila válasza Samott (#119569) üzenetére


eattila
csendes tag

lvl 1000. Amúgy ez olyan, mint a szegszhirdetés

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#119580) -NoVa- válasza npera (#119578) üzenetére


-NoVa-
őstag

2002 körüli Ford Thunderbirdben ültem sokat, a V8 jó dolog. Ez azt a formanyelvet tolja el a végletekig, szóval egyértelműen kéne :)

(#119581) Jahno


Jahno
őstag

Na, egy életem egy halálom, szétverem én is a 3x4 terát és meglátjuk mit lép rá a cucc. Igaz az sem nag y baj ha összedől. És persze ilyen futásnál kérdés meddig bírja a többi lemez.

(#119582) npera válasza Jahno (#119581) üzenetére


npera
újonc

Nálam így néznek ki a diszkek, megnéztem kíváncsiságból.

2011 novembere óta futnak, de pár évig éjszaka 11 és reggel 6 között leálltak. Aztán talán 2013 óta hagyom őket futni állandóan.

(#119583) qnadam válasza npera (#119582) üzenetére


qnadam
veterán

tudnám értékelni, ha a diszkek le tudnának állni tartósan, mert van hogy napokig vagy még tovább hozzájuk se nyúlok, de sajnos a qnap túl hülye hozzá, ezért ez a dolog csak elvben működik.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119584) Jahno válasza qnadam (#119583) üzenetére


Jahno
őstag

Én most azon gondolkozom, hogy az egész szervert érdemes-e időnként lekapcsolni, vagy a megáll/felpörög az mennyit árt az egésznek. NAS elvileg le tud állni, azt most úgyis 1-2 havonta mentések idejére kapcsolnám be. Bár a droidos lejátszó meg azt kezeli. Hümm.

Lenne mit rendszerezni, TV-n is 1 terás külső nagy vincsi lóg, mert semmit nem akart felismerni, ezzel működött, majd úgy is maradt. Simán kaphatna SSD-t vagy bármit.

(#119585) Jahno válasza npera (#119582) üzenetére


Jahno
őstag

Nálam a leállás nehezen tervezhető, most jó ideje el sem érem távolról, de túl nagy szükség nincs is rá. Idővel visszahegesztem, csak a switchem is megdöglött, azt is cserélni kell, most sorban ver az amortizáció.

Közben elkavartam egy beépítő keretet a szerverből, így most csak úgy megtákoltam benne a a HDD-t, papírral kitámasztva.

És éppen most futott le egy mentés, végre cserélhetek ott is HDD-t. El leszek egy darabig.

(#119586) npera


npera
újonc

Ma anyám felhívott este 8-kor totál pánikban, hogy öcsémet próbálta hívni, de ő nem veszi fel. Ez mondjuk nem újdonság, mert öcsém annyira nem tartja vele a kapcsolatot, hogy már 3 éve oda sem nézett és beszélni sem akar vele telefonon. Mindegy, hallgatom mit magyaráz.

Ő most beszélt emberekkel (?) és szerintük az ingatlanos által mondott szám nagyon kevés. Ő nem akarja ennyiért elvesztegetni a házat. És az emberek (?) akikkel beszélt azok azt mondták, hogy jóval többet ér. Jó lenne legalább 120-at kapni érte, mert nem akarja elpocsékolni.

Higgadtan elmagyaráztam neki, hogy van több faktor. Például a piac, a kereslet, a kínálat, a kikiáltási ár, meg az ár ami alapján valami ténylegesen eladásra kerül. És hogy az ingatlanos vélhetően picit jobban rálát a dologra, mint a random megkérdezett "emberek", akik most hirtelen kvalifikált értékbecslést nyújtottak számára teljesen mofóra. Műszaki tartalom, gépészet, szigetelés, nyílászárók, padló, vizesblokkok, kert milyensége.

Nem vette a lapot. Mondtam neki, hogy most csak ismételni tudom magam, de én már apám halálakor 2014-ben elmagyaráztam neki, hogy mi fog történni ha ott héderel a túl nagy és nem jó állapotú házban még évekig. Most eltelt 8 év azóta és még van pár hónap esélyünk kilábalni a slamasztikából, ha agilisen cselekszünk és követjük az egyébként igen értelmes ingatlanos tanácsait. Az ingatlanos most elmondta gyakorlatilag ugyanazt, mint én projektáltam 8 éve, csak ugye most ez egy tényekre alapuló verdikt, nem egy projekció fotelből.

Ekkor mély csend a vonal másik oldalán. De hát az emberek (?) magasabb számot mondtak. Erre csak ismételni tudtam magam, hogy nem az emberek (?) fogják kfizetni, hanem ha találunk egy vevőt, aki majd igen sok paraméter alapján mond egy számot. Erre is csak ment a hebegés.

Mellékszál, de az apósom családjában 4 évig folyó mexican standoff jellegű örökösödési pert is ez az igantlanos csapat oldotta meg úgy, hogy igen hamar kerítettek vevőt, aki egyből megvette a házat és akkor le lehetett zárni a pert.

Ahogy előre sejtettem csak megy a befogott füllel folyó "lá-lá-lá-lá". Amint érezte, hogy a tényekre és logikára épülő érvelésem gyakorlatilag félresöpör minden fantazmagóriát, amit próbált felhozni akkor csak ismételgette, hogy jóéjszakát és nem akar zavarni. Totális pánik és negáció, meg fej a homokba.

Szerintem ebből az lesz, hogy még talán el sikerül indítani a folyamatot, aztán amint jönne az élesben aláírás akkor majd jönnek a kifogások és nem ír alá semmit.

És akkor jön a Qnadamos megoldás, hogy oldja meg ügyesen magának.
Onnantól kezdve she is on her own.

Abszolút nem érdekel a pénz része, én csak annyit akartam, hogy legyen egy értelmes öregkora és ne legyen egy gigantikus káoszhalmaz utána, ha meghalt. Ha úgy folytatja, ahogy sejtem, hogy fogja folytatni, akkor viszont pont ez lesz. Egy totál lepukkant roncs ingatlan durva tartozással, meg elképesztő mennyiségű szemét. Aztán akkor telekáarban talán elmegy.

Mindegy, lesz ami lesz. Ameddig nem dől be a folyamat, addig próbálom facilitálni, de utána jön minden energia a védőpajzsokra.

(#119587) qnadam válasza Jahno (#119584) üzenetére


qnadam
veterán

lelőni nem szeretném, mert ha kell, akkor meg valami tíz perc, mire bebootol, meg lehet, hogy még pár apróságot rábízok a wifi kontrolleren kívül is.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119588) Bujdy81


Bujdy81
csendes tag

Két db MTS fájlt kellene egybefűznöm és - mondjuk - aviba konvertálnom.

Milyen, ingyenes mód/program van erre?

Köszönöm

(#119589) qnadam válasza Bujdy81 (#119588) üzenetére


qnadam
veterán

avidemux.
open egyik fájl, append másik fájl, kimenet beállít. de miért kell avi? nem a középkorban élünk.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119590) qnadam válasza npera (#119586) üzenetére


qnadam
veterán

ne legyél ilyen szigorú, nem kell megoldania magának egyedül. ott vannak az emberek.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119591) Sipi- válasza npera (#119586) üzenetére


Sipi-
tag

Most pont jó kiszállóban lenne az ingatlannal, 8 éve kevesebbért lehetett volna eladni (bár 8 éve gondolom a ház állapota is jobb volt). Hívjon másik kerületi ingatlanost, néhány százaléknál nagyobb eltérés nem lesz a két becsült ár között.
Te gondolom a kapott pénzt a saját gyerekeid jövőjére raknád félre és nem egy Tesla Model S-t vennél belőle. Bár ez sem rossz gondolat :C

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#119592) qnadam válasza Sipi- (#119591) üzenetére


qnadam
veterán

azt még esetleg meg lehetne említeni, hogy az ingatlanos százalékért dolgozik, tehát nem érdeke, hogy a lehetőségeknél olcsóbban tolja el a házat.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119593) Jahno válasza npera (#119586) üzenetére


Jahno
őstag

"De hát az emberek (?) magasabb számot mondtak"

Jöjjön ide, fizesse ki, hozza a vevőt. Naugye.

(#119594) qnadam válasza Jahno (#119593) üzenetére


qnadam
veterán

esetleg a vevőt hozó embernek ajánlja fel a vételár egy százalékát.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119595) hobizoli


hobizoli
nagyúr

[link] :DDD :DDD

több drón kell ;P

(#119596) Jahno válasza qnadam (#119587) üzenetére


Jahno
őstag

Én meg kiraktam egy csomó LR katalógust egyben archívnak, erre ez a gyökér nem olvassa hálózatról. Aztán meg elbarmoltam a JPG-k exportját, de nem kicsit, most vakarom a fejem, hogy mivel érdemes kisebbre venni amit max. mappánként elindítok és nem is kell annyira kötegelni. Abból legalább sok van. Laptopon LRben még így is 30ezer RAWból kellene gyilkolnom.

De legalább a NAS összehányta magát. Várható volt, ha már így jbod-ba volt konfigva. Ezek szerint egy ideje hazardíroztam némi adattal. Bár lehet most lezúztam az utolsó pár mappányi sorozatot róla, de ez belefér.

Most 1-2 hét szünet, míg másolja a másolni valókat.

(#119597) qnadam


qnadam
veterán

ma született George Jetson!

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119598) Bujdy81 válasza qnadam (#119589) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Én igen. Mi legyen akkor? :D

(#119599) qnadam válasza Bujdy81 (#119598) üzenetére


qnadam
veterán

akkor aviba exportálod... de mi a cél vele?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119600) Bujdy81 válasza qnadam (#119599) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

megnézni.

Ma felvettem a kézi kamerával valamit, amit két fájlba rakott a rendszer, 24 perc és 2,79 GB. Jó lenne kisebb fájlméret és egyben. Elvileg 1920x1080-as felbontás.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.