Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#44001) -NoVa- válasza Jahno (#43995) üzenetére


-NoVa-
őstag

De legalább nagyon törvényesen más lehetőség sem kezd lenni, múltkori kéményes-gázos-törvényes összefoglaló cikk jól leírta a totális tehetetlenséget a társasházakban, meg mindenhol is.
És valóban amekkora balfaszkodás eddig ment a kivitelezésnél, évek óta csak ránézegetnek a kazánunkra, és elhümmögnek, hogy hogy csinálnának szarabbnál szarabb megoldásokat, de aztán azt sem, ráadásul fél évnél is hosszabb procedúra mire mindennel végeznek, és 2 millió, de 50k-ért inkább szerez bontott kazánbelet és maradjon minden úgy ahogy volt, fűteni meg úgyis kell.

Szóval nagyon rezeg a léc, hogy inkább villannyal kéne lassan fűteni, nagyjából teljes a káosz.

(#44002) Jahno válasza npera (#43958) üzenetére


Jahno
őstag

Ráadásul enyém ehhez képest nagyon lekotlott állapotban van, a tekerője helyén szárnyas anyára mókolt tengely és társai.

(#44003) Samott válasza zetor2000 (#43998) üzenetére


Samott
addikt

Ennyiert mar uj kocsikat is kaptunk volna az Alstomtol, de valamiert a ruszkiknak kellett adni ezt az uzletet (franc se tudja, lehet hogy van vityarol is valami kompromatuk). Vannak megmagyarazhatatlan uzleteink veluk, ami csak nekik jo.

[ Szerkesztve ]

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#44004) ncc1701 válasza zetor2000 (#43998) üzenetére


ncc1701
veterán

És paksot ugyan miért az oroszoktól vesszük? Ugyanaz a kategória.

(#44005) -NoVa- válasza ncc1701 (#44004) üzenetére


-NoVa-
őstag

Abban épp sok más jobb ajánlat azért nem tobzódik, én legalábbis nem találok eBayen túl sok erőművet olcsón. A mostani szén/gázerőműveket meg hamar tervezik leépíteni, de maguktól is lejár a szavatosságuk.

(#44006) Jahno válasza ncc1701 (#44004) üzenetére


Jahno
őstag

Én ott elvesztem, hogy akad egyáltalán más aki nekünk bármit el szeretne adni? Aztán lehet nem is kerestük.

(#44007) Samott válasza -NoVa- (#44005) üzenetére


Samott
addikt

Ki mondta hogy olcso lesz? ;)

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#44008) zetor2000


zetor2000
senior tag

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#44009) zetor2000 válasza ncc1701 (#44004) üzenetére


zetor2000
senior tag

Azért az Alstom szerelvények már jártak egy ideje, amikor a Metrowagonmás szerelvényeibe beruházás történt. Azaz volt tapasztalat üzemeltetés terén. Persze sosem a fenntartót kérdezik, mit szeretne venni, mert valszeg olyat választ,. amivel nincs semmi dolga :)
És valszeg jah, nem a visszáru volt az érdekes, mert csak.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#44010) npera válasza Jahno (#44006) üzenetére


npera
újonc

Én olyan minimális mértékben vagyok kikupálódva a különféle atomerőmű típusok tulajdonságaival kapcsolatban (fajlagos teljesítmény, üzemeltetési sajátosságok, milyen infrastruktúrát igényel, mennyi az élettartama, milyen üzemanyaggal fut, lehet-e menet közben cserélni benne elemeket, milyen hulladékot termel, mennyire kockázatos, et cetera, et cetera), hogy inkább el sem kezdek vitatkozni róluk.

Az, hogy néztem pár percet a csernobilos sorozatból még vélhetően nem elég mély tudás.

Bár, fotelből extrapolálva szerintem jó lesz a ruszki, mert azok még hajókba is rakják és működik szépen.... :C

(#44011) Samott válasza npera (#44010) üzenetére


Samott
addikt

En se ertek hozza, meg gondolom az se aki a ruszkit valasztotta. Vagyis hat valasztas az pont nem volt, mert semmifele verseny nem volt a beruhazas korul.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#44012) npera


npera
újonc

(#44013) Jahno válasza npera (#44010) üzenetére


Jahno
őstag

Legjobb tavalyi indokolás: asszonynak nem tetszik. De majd mutatom :-D

(#44014) Jahno válasza Samott (#44011) üzenetére


Jahno
őstag

"meg gondolom az se aki a ruszkit valasztotta."

Amúgy az miben számít, ha amúgy jól lesz összerakva? Tulajdonságokkal és üzemeltetési paraméterekkel meg egyéb mambójambó részletekkel teljesen másnak kell tisztában lennie, az meg szerencsére rendben van.

(#44015) Samott válasza Jahno (#44014) üzenetére


Samott
addikt

Jobb az alkupoziciod, ha tobb lehetoseged van. Siman lehet hogy a ruszki a legjobb valasztas, de lehet hogy olcsobban is megkaptuk volna ha van egy francia meg egy amcsi ajanlat is a lehetosegek kozt.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#44016) ncc1701 válasza Samott (#44015) üzenetére


ncc1701
veterán

Az ár nem volt szempont, gondolom maximalizálni akarta mindkét fél, h a lehető legtöbbet tudja ellopni. A legjobb biznic, az egészet 30 évre be is titkosították. :)

[ Szerkesztve ]

(#44017) -NoVa- válasza Jahno (#44014) üzenetére


-NoVa-
őstag

Energiatermelési része teljesen rendben, meg a ződenergiás illesztős szabályzós dolgai is lényegesen előremutatóbbak, mint a régi lassú reagálású erőműveknek, eddig teljesen ok. A neheze inkább a politikai/háborús baromságokban van, és az esetleges ezekhez kapcsolódó nem dokumentált interfacek későbbi felhasználásában lehet, de sok kétségem nincs, hogy tetszőleges nem általuk gyártott erőműben is tudnának kellemetlen pillanatokat okozni ha épp arról van szó. Kéne egy globális összefogás, ahol a mérnök/fejlesztő/IT részleg minden államigazgatási intézményt lekapcsol minden kommunikációs platformról, és világbéke. Pártízezer politikussal kell csak elhitetni, hogy armageddon volt és karantén, de biztonságban vannak ahol épp, és kaját hordani nekik.

(#44018) qnadam


qnadam
veterán

projektor beizzítva, már csak fel kell tenni a plafonra, viszont kezdenek unalmasak lenni az ilyen dzsungelmegoldások, mint laptopról hajtás, szóval az itthoni maradék atomos minipécére gyorsan felhúztam egy kodit. egész jó, eltekintve attól, hogy például a saját wifijén egy 5 mbps stream se fér át :D de sebaj, kapott külsőt. szépen eléri a tvheadendet is, sftp-n a letöltött dolgokat is, tök jó meg boldogság.
csak épp véletlenszerűen lefagy. mondjuk amikor beleírok valamit, vagy nézek valamit, vagy a menüben bóklászok... aztán egy idő után már a hang se jött ki hdmi-n valahogy... szóval fakk. kell valamit venni kodi alá, de mit?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#44019) Jahno válasza qnadam (#44018) üzenetére


Jahno
őstag

Erősebb vékonyklienst. Esetleg emlékeztetlek rá, hogy nekem ezek a hegesztős cuccok mindig is működésképtelen feketemágiára hasonlítottak. Van elég bajom ezek nélkül is.

(#44020) eattila


eattila
csendes tag

Tegnap vettük észre, hogy az ajtónk kulcsát elhagyta a feleségem. Vagy ellopták. Vagy ami a legvalószínűbb, bennehagyta a postaládában, és valaki eltette. (a postaláda nyitva van, azért ez a legvalószínűbb.) És így név, emelet, ajtó is megvan neki. Meg a lépcsőház. Mert ugye a postaládán kint a név és emelet meg ajtó.

Szóval rendeltem új biztonsági zárbetétet 10k-ért. És ma vettem egy normált az alsó zárhoz, hogy ha bezárjuk, akkor mindenkinek zárva legyen. Elég macerás volt összerakni az ajtót, mert kb 3mm lógott ki a csavarból, és úgy kellett megtalálni a lyukat neki, mert semmi sem vezeti.... De legalább már itthon lehet hagyni a lakást.

[ Szerkesztve ]

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#44021) qnadam válasza Jahno (#44019) üzenetére


qnadam
veterán

lehet, de aizéa. na. :D

ugyanitt keresek vékony fehér dupla vezetéket, hangszórónak, minőségi igények nélkül. praktikerben nevetségesen drága (130+ forint métere), villanyászboltokban meg úgy tűnik, valamiért nem divat ilyet árulni. kettőfeles mbcu meg talán túlzás lenne :)

[ Szerkesztve ]

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#44022) -NoVa- válasza qnadam (#44018) üzenetére


-NoVa-
őstag

Részemről csak azt tudom mondani, hogy rPI3B+ OSMC-vel a TV mögött egy rádugott SSD-vel elvan jól, fagyni nem sikerült neki még kb 2 év alatt. De 720p fölötti kontentet sem nagyon adok neki, 5mbps streamről sem tudok nyilatkozni, meg draúton kapja a hálót. Pi 4-nél még voltak panaszok, meg hűtésigényesebb darab, főleg mert még mindig vagy egy évnyire vannak a hivatalos kitesztelt HW gyorsításra képes teljes OS+Driver+Kodi csomag összerakásától, addig SW dekódolás van rajta, az meg fűt keményen. Mindenesetre egy tapasztalatom van a közösbe.

(#44023) Jahno válasza qnadam (#44021) üzenetére


Jahno
őstag

Lapos fehér sima villany? Az szokott lenni villanyosnál. Mennyi kell? Lehet akkor az állványom is visszajön majd.

(#44024) npera válasza eattila (#44020) üzenetére


npera
újonc

Ejha.

Volt egy kollégám, neki a felesége hagyta benne konzekvensen a Suzuki Swift ajtajában a kulcsot. Ott lógott rajta.

A srác teljesen ki volt már borulva ettől, de nem lehetett szóva tenni az asszonynak, mert anyu tabutémát csinált belőle. Ettől függetlenül következetesen bennehagyta a kulcsot az ajtóban...

(#44025) eattila válasza npera (#44024) üzenetére


eattila
csendes tag

Hát, az se semmi :D Nálunk ez egyedi eset. Én jártam ugyan így a postaládával, csak feltűnt, hogy hol a kulcs.
A lényeg, hogy megint zárhatóan zárható a lakás.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#44026) -NoVa- válasza npera (#44024) üzenetére


-NoVa-
őstag

Enyém a telefonját szokta random helyekre lerakni, és kerestetni velem. Aztán néha már find my iPhone jön, és csipogtatás meg GPS, autóhoz kimenés, stb. Eddig a legjobb találati hely Újpesten a Bem utcában volt, ahol a Fixer kft éjjeliőrétől kértem vissza este a fél órával azelőtt a XV kerületi Aldiban ellopott telefont. Ennél randomabb még nem fordult elő.

(#44027) npera válasza -NoVa- (#44026) üzenetére


npera
újonc

Ja, a telefon nem találás az standard. Hívjam fel. De ki van némítva. Ha gyorsan hívod többször, akkor már kicsörög mondjuk. Aztán Find My iPhone, de addigra többnyire pont megtalálja.

Az éjjeliőrösre emlékszem, ott nekem már vélhetően nem lett volna kellően kedves a modorom. Aztán leesett a lépcsőn.

(#44028) qnadam válasza Jahno (#44023) üzenetére


qnadam
veterán

csumpi vékony 3SZ típusú (szimpla szigetelésű szar). a háttértartódat már régóta szeretném visszaadni, mert néha nagyon útban van :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#44029) qnadam válasza -NoVa- (#44022) üzenetére


qnadam
veterán

köszi!
ssd nem is kell rá, nem helyben tartom a néznivalót, viszont az 1080 kell, mert két méternél szélesebb képet nézek 3-4 méterről :) a háló nekem is drótos lesz, csak egyelőre még semmi nincs a helyén.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#44030) -NoVa- válasza qnadam (#44029) üzenetére


-NoVa-
őstag

Opciósan kölcsön Pi3B+-t is tudok adni, kipróbálod, csalódsz ingyen.

(#44031) Samott válasza eattila (#44025) üzenetére


Samott
addikt

Azt te csak hiszed... :DDD

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#44032) npera


npera
újonc

Anyu KTM EXC 350 motorkerékpárján szelephézag ellenőrzés. Hmmm. Az 500-as könnyebb, mert csak egy vezérmű van rajta. Még egy indok, hogy ne makettkodjak a picivel.

(#44033) eattila válasza Samott (#44031) üzenetére


eattila
csendes tag

Úgy értem, hogy aki elvitte a kulcsokat, nem tud bejönni egyszerűen. :DDD

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#44034) ncc1701 válasza qnadam (#44021) üzenetére


ncc1701
veterán

Lomexben van mindenféle kanóc, de asszem a hangszóró vezetékek pont átlátszók.

(#44035) ncc1701 válasza npera (#44024) üzenetére


ncc1701
veterán

Terembe járt egy évet egy őr srác. Régi szakadt 1-es swift, kulcsot benne hagyta, nyáron ablakok lent. Egyszer jött egy csóka, h a ház elé letenne konténert, álljon már arrébb vele, srác mondta a konténeresnek, h benne a kulcs, álljon arrébb, ki nem megy. :)

(#44036) FőDudu válasza -NoVa- (#44001) üzenetére


FőDudu
addikt

Nalam az erzsebeti meregetos emberke azt akarta, hogy bontsam meg neki a legmentesen lezart kazant, hogy fustgazt merjen.

Nem akarta megerteni, hogy duplafalu a bele torkollo cso es azon keresztul veszi kintrol a levegot is.

(igaz a csovon van 2 kis ajto, de az valamiert nem volt neki eleg - igy dolga vegezetlenul tavozott. Azota se latta senki).

FőDudu

(#44037) Jahno válasza qnadam (#44028) üzenetére


Jahno
őstag

Méter mondj inkább. Nem a háttértartóra. Mazzagból fekete és arany biztos van, a fehér készletek lehet még ma éjjel felmérődnek. Most elhatározás van és meglátjuk meddig jutunk.

(#44038) Jahno válasza ncc1701 (#44034) üzenetére


Jahno
őstag

Meg pirosfekete, sima fekete köpenyes és ezek kombinációi. De én felfogtam a 3SZ-es minősített hifista tanúsítványt :Y

(#44039) Phülöp válasza qnadam (#44018) üzenetére


Phülöp
addikt

link

CoreElec rá, világbéke.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#44040) zetor2000 válasza qnadam (#44018) üzenetére


zetor2000
senior tag

Beelink GT1. Melóban van ilyen kis droidos izé. 4Kig jó. Egész tápos valami, és nem sok helyet foglal.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#44041) zetor2000 válasza qnadam (#44021) üzenetére


zetor2000
senior tag

Nem csumpi
Csumpi

Ha semerre nem lenne.

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#44042) blueboi69 válasza eattila (#44020) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Percekig ezen gondolkodtam, hogy miért tenné be bárki is a lakáskulcsát a postaládába...
Mázli, hogy utána be tudott menni a lakásba :)
Ezért jó az ilyen peremvidék, itt napokig ottmaradna a kulcs a zárban, amíg vmelyik szomszéd nem szól.
Gazdagréten amíg ott laktunk sztem minimum 5alkalommal csengettünk be szomszédokhoz, hogy a zárban hagyta a kulcsot kívülről.

(#44043) zetor2000 válasza blueboi69 (#44042) üzenetére


zetor2000
senior tag

Peremvidéken vigyázni kell, ,mert lefolyik a víz a semmibe, vagy a Nagy A'Tuin hátára...

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#44044) FőDudu válasza zetor2000 (#44043) üzenetére


FőDudu
addikt

Es visz magaval mindent (is):

FőDudu

(#44045) Jahno válasza zetor2000 (#44041) üzenetére


Jahno
őstag

Én is azt mondtam volna, de lehet sürgősebb annál (:- Most, hogy ezekhez is közelebb melózom, már tavaly elvertem pár jelentősebb összeget.

(#44046) npera válasza Phülöp (#44039) üzenetére


npera
újonc

Ez miben különbözik egy Raspberry Pi2-től?

Én egy ideje üzemeltetek Pi2-t és pár bugtól eltekintve működik. Nekem most asszem LibreELEC van rajta és egy vesszőfutás volt olyan verziót találni ami nem kapcsol be random éjszaka egy gyerekmese videót agyrepesztő hangerőn.

Voltak olyan verziók OpenELEC és LibreELEC alatt is, ami teljesen random beindult (TV be és lejátszás elindítva). A gond az volt, hogy azon a hangerőn, amin legutóbb volt a TV. Ha asszony valami csendesebb sorozatot nézett NetFlix alatt mondjuk 40-es hangerőn, akkor úgy. És ha legutoljára a Twinkle Twinkle Little Star dalocska futott a NAS-ról aminek már a 8-as hangerő is hangos, akkor a 40-es éjszaka durva volt.

Láttam múltkor hogy van újabb LibreELEC de igazából nem merek hozzányúlni. Az esélye annak, hogy újra beindul néha a TV éjszaka riasztó.

Most van a Pi2 a meséket lejátszani NAS-ról, de a netes szoltáltatótól kaptunk egy Androidos okos dobozt, amiről lehet svéd streamelős csatornákat nézni és viszi a NetFlixet is. Így most pici az ingerenciám, hogy bármihez hozzányúljak.

(#44047) -NoVa- válasza npera (#44046) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nekem OSMC alatt csak az auto-update rebootja kapcsolta be néha éjjel a TV-t, de már egy jó ideje először kérdez, aztán frissít csak. Úgyhogy nincs Kusturica féle Arrival live performance, ahol szkafanderes tudósok helyett én közelítem meg a fénylő fehér téglalapot káromkodva alsógatyában a kikapcsológombot keresve.

(#44048) eattila válasza blueboi69 (#44042) üzenetére


eattila
csendes tag

Mert kulccsal nyílik a postaláda :D Ami a kulcscsomón volt. Ennyi csak.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#44049) Jahno


Jahno
őstag

Úgy néz ki ez lesz a tesztelendő megoldás. Ha nem jön be, akkor még kb. 5ször próbálkozhatok és tényleg jön a köszörű, flex, nagykés:

https://www.youtube.com/watch?v=ADe1izG1RTw

(#44050) ncc1701 válasza Jahno (#44049) üzenetére


ncc1701
veterán

Ötletes. Valami oldószert akartam javasolni, de érdekes, h a szájvíz lehozza.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.