Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#119601) -NoVa-


-NoVa-
őstag

Csodajó, hogy a bojler napok óta nem kap áramot, pont most lehet a szolgáltató bármilyen ügyfélszolgálatát könnyen elérni ugye.

(#119602) blueboi69 válasza npera (#119586) üzenetére


blueboi69
csendes tag

"Ő most beszélt emberekkel (?) és szerintük az ingatlanos által mondott szám nagyon kevés. Ő nem akarja ennyiért elvesztegetni a házat. És az emberek (?) akikkel beszélt azok azt mondták, hogy jóval többet ér. Jó lenne legalább 120-at kapni érte, mert nem akarja elpocsékolni."

Fúbazzzeg, én ilyenkor szoktam már üvöltözni :W Sajnos én is egyre kevésbé vagyok toleráns az ilyen baromságokra, amikor maximálisan próbálnék segíteni.
Mondjuk így én sem beszélnék anyámról, de totálisan meg tudlak érteni.

Friss story, múlthéten azzal mentem oda, hogy szereljem ki a sütőt, mert vesz másikat, ezt meg leviszem a pincébe, majd eladjuk. Váltig állította, hogy ez a sütő füstöl, büdös töle a lakás (mármint a kajából származó füst/gőz, maga a készülékkel semmi gond), éshogy ő soha többet nem akar ezzel sütni.
Oké, kiszedtem a sütőt, mondtam, hogy ellenőrzöm a vezetékezést, mert 40éve épült panel, alumínium vezeték stb, amit kinézett sütőt, az meg 3.5kW.
Mondtam neki, hogy a vezeték nem fogja elbírni, mert feltérképeztem, hogy ugyanazon a körön van rajta a hűtő, mikro, párelszívó és a konyhai konnektor sor, amin bármikor bekapcsolhat egy botmixert, kv főzőt, akármit.
Na akkor itt indult egy fél napos makettkodás, hogy hol lehetne új vezetéket odavinni. De kábelcsatorna nem jó, mert ronda, vésni nem lehet, mert porral jár és különbenis pár éve volt kifestve és semmi sem jó.
Végül vissza kellett szerelnem a sütőt (felhívnám a figyelmet az aláhúzott részre)! :W
Közben ment a mantra, hogy de a rokonoknál miért van akkor ilyen modern sütő, nála miért nem lehet megoldani semmit. Felhivattam a rokonokat, jéééé érdekes náluk van rendes vezeték és külön megszakítón van a sütő, nahááát. :C

Másnap felhív, hogy ő beszélt egy bolti eladónővel telefonon (párhuzamot vélek felfedezni a beszélt emberekkel résszel, és egyébként milliószor eljátszotta már, hogy másoknak elhiszi, nekem meg nem), hogy neki azt mondta a bolti eladó, hogy vegye meg nyugodtan, ha korábban is villanysütő volt, akkor nem lesz gond. Itt már eldurrant az agyam és kicsit kiabálva, hogy megértse a helyzet komolyságát, mondtam neki, hogy oké akkor vegye meg, előtte irasson egy papírt az eladóval, hogy lakástűz esetén vállallja e a felelősséget az ilyen kijelentéseiért vagy csak mindenáron el akar adni valamit!
Végül azzal basztam rá a telefont, hogy ha nekem nem hiszi el, legalább hívjon ki egy villanyszerelőt, aki felméri a vezetékeket és ad egy szakvéleményt arról, hogy mehet-e a sütő vagy nem. És az ő szemében én vagyok az aki nem akar segíteni neki, mert nem szereltem be neki egy sütőt és ő csak eddig látja a dolgot, nem fogja fel, hogy itt vannak előírások.

Egyébként nálatok, ő most nyilván meg van szeppenve, mert felfordul az élete, amihez éveken át görcsösen ragaszkodott. És nyilván rosszul esik neki, hogy más emberek szerint elherdáljátok a házat azzal, hogy kevesebb árat mondtok rá. Azzal lehetne rá hatni, amit te is mondtál már, hogy nektek nem kell a pénz, vagy azzal, hogy végső soron az majd egyszer a tiétek lesz, a saját örökségeteket meg nem tennétek tönkre.
De fel lehet rakni 100M-ért is, ha hetekig, hónapokig nem jön vevő, akkor majd belátja, hogy IJ.

(#119603) blueboi69 válasza A. Crowley (#119466) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Silver 2-3? :)

(#119604) blueboi69 válasza eattila (#119540) üzenetére


blueboi69
csendes tag

Te, ezek, most mind jó képek lettek!

#macskastory

Nemtudom már mi volt az utolsó, de röviden ugye a macseknak múlthéten vmi bélbaja volt és beszorult a vastagbélbe a matéria, ami nem jött ki. 2 egymást követő nap kapott beöntést, olajat, infúziót stb, hétvégére mondta az állatdoki, hogy ha nem ürít magától, akkor vigyem el ügyeletre. Ő azon a hétvégén elutazik, nem lesz itt, különben kereshettük volna. Vasárnap sem volt semmi, elvittem ügyeletre gazdagrétre, ahol 30ezerért megtudtam, hogy nincs baja, várjak türelmesen :W
Annyi plusz, hogy csináltak röntgent, így legalább a tavaly novemberi csípőtöréséről van kép. Nem szép. És megnyugtattak aznapra, hogy nem fog most itt belepusztulni.
Persze a macsek valamiért pont nem szerette ezt a kb 40p utazást, a gazdagréti rendelő előtt 100m-rel pisilte össze magát az autóban, a ketrecben, szerencsétlen állat ott bűzölgött a váróban és úgy is vizsgálták meg, hogy csöpögött belőle a pisi.
Hazafelé az utolsó kanyarnál csinálta ezt, a rendelőben kapott pelenkát, legalább az felszívta :W
És persze este már az alombaszart, sosem örültünk még ennyire macskaszarnak :C
Másnap, hétfőn vittem az állatdokihoz, ő is megnézte, adott még gyógyszereket, 1hónapig még adogatni kell. Utána spécibb táp, utifűmaghéj és parafinolaj szinte folyamatosan, azért mert máshol összeevett valami szart.
Mondanom sem kell, hogy mindent eddig szájon át kellett tolni fecskendővel, sztem nem szívlelte ezt annyira már.
Mivel most vendégek vannak nálunk 1hétig, szomszédban van. Ott is van másik macsek, volt már ott ,sztem őket jobban szereti :DJó helyen van.
De a lényeg, hogy megmarad :)

(#119605) blueboi69


blueboi69
csendes tag

Bujdy, amióta beszéltünk, lett valami a raid tömbbel? Itt egész hétvégén grillezés, hambisütés, szülinapozás volt, jövőhéten szabin vagyok, de vannak programok azért. Ha van mi csörögj nyugodtan.

(#119606) qnadam válasza Bujdy81 (#119600) üzenetére


qnadam
veterán

akkor főleg nem értem, hogy miért az avi a fétised :D

fél órára 3 gb videó egyáltalán nem nagy (főleg ha kézikamera sok mozgással) :)
az avi korszakban az xvid volt a szokás, amivel hasonló minőségben inkább nagyobb lesz a videód, mint kisebb. bár ha leméretezed sd-re, akkor lehet kisebb... a többé-kevésbé korszerű megoldás h264 lenne (egyébként az eredeti is az), ezt végülis bele lehet tenni aviba (de nem szokás), azzal talán tudsz olyan beállítást lőni, amivel kisebb is lesz, de nem romlik látványosan a kép.

gyakorlatilag: megnyitod az első felét, appenddel hozzácsapod a másik felét. video outputnak kiválasztod az x264-et, megnyomod a configure gombot, és lent a quality csúszkával tudsz játszani (vagy a video size opcióval tudsz célméretet is akár). feljebb a preset legördülőből tudsz kompromisszumot kötni a minőséggel és sebességgel, slowernél lassabbat nem igazán érdemes választani, nem éri meg. többit ne piszkáld, nyomj rá egy okét.
lejjebb a hangot nyugodtan hagyd copyn, sok helyet úgyse tudsz vele spórolni.
még lejjebb van az output format, itt még mindig választhatod az mkv-t (ami eszköz le tud játszani h264-et, az az mkv-t is szokta ismerni), de ha tényleg nagyon ragaszkodsz hozzá, lehet avi is.
az egész végén file, save, vársz, aztán egyszercsak lesz valami. ha szerencséd van, akkor méretben és minőségben is olyan lesz, amivel elégedett vagy, rosszabb esetben lehet beállításokat tologatni :)

ha mindenképpen kisebbet akarsz, akkor lehet beletenni filtert, ami a képméretet csökkenti, de ha 50i a forrás, akkor az további problémákat fog szülni...

vaaaagy elfogadod, hogy sokkal kisebb úgyse lesz, és nem csak a hangot, hanem a képet is copy módban hagyod, és kitolod az eredeti képet a két fáljból összeragasztva egy mkv fájlban. ha rám hallgatsz, ezt választod, a képminőség is megmarad, és gyorsan is elkészül :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119607) zetor2000 válasza npera (#119586) üzenetére


zetor2000
senior tag

Ismerős ilyesmi szituban van, Kőbánya, Óhegy, anyuka lakása, anyuka meghalt, el kéne adni.
Erőst felújításra szorul a kégli.
Mondom, hirdesse meg 3-4M+ áron, aztán ha megadják érte, akkor profit, ha nem, akkor meg van miből alkudni, és annyit kap, mint amit az ingatlanos mondott.
Ez, amit mesélek épp, valami kicsi, garzontól alig nagyobb lakás, talán 36-40m2.

De egy kertesházat, ahol az alsó hang 50-60M, nem igazán lehet 10-20M+ al többért eladni, mert van választék, és aki 10-20M-al "dobálózik", az nem biztos, hogy egy ilyen felújításra várót szeretne megvenni. Persze, ha jó helyen van, vagy egyéb adottságok olyanok, akkor minden pénzt is megérhet, de szerintem most nem ez a helyzet.
Mindenesetre meg kéne magyarázni neki, hogy nem "árulni" szeretné az ingatlanát, hanem "eladni". A kettő közt rettenetesen nagy a különbség...

Talán az ingatlanost érdekeltté lehet tenni az eladásban, ha %-ot kap, mert akkor ő is szeretne jól kijönni a "boltból".

[ Szerkesztve ]

Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

(#119608) npera válasza npera (#119582) üzenetére


npera
újonc

72k óra futás az "nem vak a ló, hanem bátor" scenárió? Vagy ameddig megy addig megy?

(#119609) Jahno válasza npera (#119608) üzenetére


Jahno
őstag

Van nekem hosszabb is, majd szól ha megdöglik, bár amilyen árban vannak most lemezek, ha más mentésed nincs akkor csak úgy poénból is cserélném ez meg jó lesz elfekvőbe. Hardveraprón egyre jobb árban vannak mindenféle használt és seftes HDD-k, bár ez svédbe' nem sokat számít.

(#119610) npera válasza qnadam (#119590) üzenetére


npera
újonc

Igen, a sok kibicnek semmi sem drága emberek ilyenkor feljönnek a kövek alól is, de ha valakinek valamit alá kellene írnia akkor hirtelen úgy tűnnek el, mint a csótányok a hirtelen felkapcsolt lámpa fényére....

Anyámnak egyébként van egy több évtizedre visszatekintő historyja. Akármilyen kérdés merül fel megkérdez, aztán homlokegyenest mást csinál. Függetlenül attól, hogy egy 2-perces kérdés vagy valami igazán komoly előkészítést igénylő és/vagy nagyobb horderejű kérdéskörről van szó.

Most anyósomék irányából jött az ingatlanos, mivel nekik igen jó tapasztalataik voltak velük. A Budagyöngye bevásárlóközpont körül van a székhelyük, ismerik a kerületet igen jól. És nem olyan rég adtak el egy házat ugyanabban az utcában, szóval abszolút képben vannak.

De persze mindez fabatkát sem ér, mert nem anyám találta ki a mérhetetlen intellektusával.

(#119611) eattila válasza blueboi69 (#119604) üzenetére


eattila
csendes tag

Néha egyezhet az ízlésünk :D

Macseknak jobbulást! Felkészítelek, a háziállat fogyó eszköz. A kinti macska főleg. Én eltemettem 3 kutyát, meg egy macskát már. Mindet altatni kellett. Szóval jobb, ah felkészülsz erre lelkileg.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

(#119612) npera válasza Sipi- (#119591) üzenetére


npera
újonc

Igen, 8 éve több kísérletem volt, hogy megértessem vele, hogy gyakorlatilag csak nyerni tud rajta:

- jóval kevesebb rezsi
- jóval kevesebb takarítási igény
- jóval kevesebb (vagy akár évekig semmilyen) karbantartási igény
- jóval könnyebb közlekedés, nem egy óra a legközelebbi értelmes program
- jóval egyszerűbb bevásárlás, nem csak egy ősrégi ABC boltból átvedlett Tesco Express van, vagy nekem 12 perc gyalog, neki 20 perc galopp a legközelebbi LIDL vagy több megálló busszal a Shop Stop vagy mi a neve, ami az Adyligen felé vezető surranóút felé van.
- jóval magasabb fokú gépesítés (mosogatógép, nem gázpalackos tűzhely, akár hőlégpunepás fűtés)

Én semmit nem akarok nyerni vagy kivenni ebből. A saját részemet maximális mértékben beleforgatnám, mert úgy gondolkodom, hogy minél kevesebbet vesz ki az ember annál jobb lakást tud venni neki belőle és annál könnyebb lesz neki.

Ha öcsém sem akar kivenni belőle pénzt, akkor egy eszményi kisebb lakást vagy egy igen jó közepeset lehetne venni neki.

Anyám mindig is nagyon odafigyelt rá, hogy ő jól járjon. Most az a lemez van beragadva neki, hogy a családi vagyont meg kell védeni a pénzéhes feleségemtől, minden erejével azon van, hogy feleségem egy petákot ne kapjon semmiből. Ami azért különösen ironikus, mert pont mi vagyunk azon rajta, hogy a mi részünkből egy fillér se menjen pocsékba, hanem forgassuk be neki a jobb lakhatás érdekében.

Nem kell a házból pénz, ha majd öröklök, akkor persze a gyerekek jövőjébe fektetem. De "kivenni" semmit nem akarok se én, se feleségem. Ezt már évek óta nagyon transzparensen kommunikáltuk vele, az állásponton nem variálunk, nem vagyunk pénzéhesek.

Ugyanakkor azt is elmondtam neki már 8 éve, hogy nem akarunk odaköltözni semmiféle körülmények között. És azt is világosan elmondtuk, hogy azt nem vagyunk hajlandóak pénzügyileg támogatni, hogy ő ott egy mauzóleumban feszítsen, amit sem felújítani, sem fenntartani nem tud a nyugdíjából. Pont ezért vagyunk rajta, hogy egy értelmesen fenntartható ingatlanba mozduljon, ami felszabadítja az ő (!) erőforrásait és lesz energiája és pénze kulturális programokra járni.

Most bevallotta, hogy a kertet sem bírja és jövőre befejezi a kertészkedést és hagyja elvadulni az egészet. Ami persze egy mondás, mert egy idő után elkezdenek a szomszédok majd mozgolódni, hogy nő át hozzájuk a dzsindzsa és csináljon valamit.

És persze ezt is megjósoltam neki 8 éve, de akkor sem hallgatott semmire.

50 perc múlva hívom az ingatlanost. Ha egy aláírás (egy tulajdonos) elég, hogy a szerződést elindítsuk, akkor az első lépés úgymond akadály nélkül le tud futni. De az eladáshoz mindenképpen mindhárom tulaj aláírása kell majd, amit 90%, hogy meg fog torpedózni. És akkor a Lex Qnadam (sic!) életbe lép.

Szerintem már egyébként az első potenciális vevőjelölt felbukkanásakor is majd "odateszi magát" úgy, hogy a vevő farral előre hagyja el az egészet, aztán akkor majd szépen ott lesz, ahol a part szakad.

Az egésszel azt fogja elérni, hogy majd nem 17 fok lesz télen, hanem mondjuk 12. Mert a gáz nem fog tréfálni...

(#119613) npera válasza qnadam (#119592) üzenetére


npera
újonc

Ja, attól a százaléktól is olyan fejet vágott, hogy gyakorlatilag előre kikérte magának, hogy valaki rajta keresni akar (sic!). Mondtam, hogy a Dalai Lámát kellene megbízni, az megcsinálja jófejségből. Nem vette a lapot.

Ezeket nagyon higgadtan és alaposan mind elmondtam neki több alkalommal. Abszolút nem kioktató hangnemben, inkább arra törekedve hogy ne pánikoljon be, legyen ideje és lehetősége megemészteni az információt és felfogja, hogy az egész törekvés arra irányul, hogy neki jobb legyen.

És azt is elmondtam neki, hogy bár igen morbid téma, de részben azért is csináljuk mindezt, hogy ha ő meghal, akkor ne egy elképesztő fekete lyuk maradjon utána, hanem egy kezelhető ingatlan, ami végső soron úgy is az unokák vagyona.

Szóval 8 éve nagyon tapintatosan és tényekre törekedve kommunikálok vele. Visszafelé csak a számító okoskodás és hazudozás jön. Meg különböző porciókban adagolt lekezelő és kioktató hangnemű megjegyzések és nagyon-nagyon sok kísérlet érzelmi zsarolásra, ami nálam abszolút nem működik. Öcsémnél működött egy pár évig, de azóta öcsém már nem veszi fel neki a telefont sem. Szóval öcsémmel már berakta magát egy olyan katalógusba, ahonnan nehéz kijönni.

Én vélhetően erős mazochizmusból próbálok segíteni neki, de van az a határ, amikor elengedi az ember és jön a Lex Qnadam (oldd meg magad b+) :)

(#119614) npera válasza Jahno (#119593) üzenetére


npera
újonc

Ja-ja, ők sosem fognak semmit csinálni érdemben.

(#119615) npera válasza qnadam (#119594) üzenetére


npera
újonc

Ja, az is móka lenne.

Mivel nagyon vad ötletei voltak már korábban is, ezért inkább egy jogi körökben bekalibrált papírmunka mentén mozognék, amit az ingatlanos kezel mert nem akarok bemenni a málnásba és évekig szopni.

(#119616) npera válasza blueboi69 (#119602) üzenetére


npera
újonc

Most van még 3-6 hónap a budai oldalon, mielőtt erősen belassul az ingatlanpiac. A pesti oldal már belassult. Utána jön 4-6 év pangás. Ezt próbáljuk még kikerülni. Ha anyám nem dug fém csöveket a kerékpár küllői közé, akkor van esélyünk. Nem sok, de van. Ha elkezdi szétcincálni a folyamatot, akkor megnyerte a ingatlant újabb 4-6 évre.

Én abszolút nem üvöltözök vele. Nincs értelme. Nem is sértegetem, nem vagyok kioktató vagy leckéztető. Megkapja a kornak kijáró tiszteletet, mert nem hiszek benne, hogy bármilyen módon sértegetni vagy megalázni valakit előrébb tud mozdítani bármit is.

Ettől függetlenül a véleményem róla, mint emberről lesújtó. És van bennem egy adag kérdőjel, hogy a saját anyám miként képes így viselkedni velem és a feleségemmel. Miért képes gyakorlatilag 2004 óta (amióta asszonyt ismerem) ennyi mérget belecsöpögtetni a valóságunkba, hogy tud ennyit hazudni és miért hiszi, hogy nem látjuk és észleljük a piti hazugsásait és ármányait.

Amint látom páran felhördültetek, hogy mit gondolok róla. Alapvetően nagyon-nagyon türelmes ember vagyok, igen sokat lehet ütni (akár fizikailag vagy érzelmileg), mielőtt egyáltalán elkezdem felhúzni magam. De nem kívánom másnak azt, amit anyámon keresztül átéltem. Akár gyerekként a csodás házassága révén, akár felnőttként, amikor elkezdte minden lehetséges módon szétcincálni a kapcsolatomat, majd a házasságomat.

Nem az én feladatom neki bármiféle büntetést vagy bosszút nyújtani. Nem is kívánok semmiféle módon bosszút állni. Egyszerűen csak meg akarom oldani ezt az ingatlanos helyzetet, ha még lehet.

Az élet majd megadja neki a "jutalmát" úgyis. Öcsémet már elmarta maga mellől, feleségem már régóta távol tartja magát tőle. A gyerekeket nem neveljük ellene, de asszony beszélt velük most, hogy fehérhajat nem tudják feltétlenül bármikor meglátogatni a jövőben, mert nem mennek jól a dolgok. A 6-éves fiam mondta is, hogy ő látja hogy fehérhaj mennyire csúnyán bánik anyával. Érted: egy 6-éves levágja, hogy anyám mennyit gecizik a feleségemmel. A 8-éves lányom a maga visszafogott módján csak annyit mondott, hogy nem nagy veszteség, ha nem találkoznak vele, mert úgysem érzi magát jól vele. Mindezt saját kútfőből, a gyerekeket sosem hangoltuk ellene. Sőt, arra neveltük őket, hogy tiszteljék a nagymamákat és hallgassanak rájuk.

Az utolsó bekezdésre: 8 éve magyarázom neki, hogy egy rövid turbulens időszak (a költözés ki- és be) után csak nyer az ingatlan cseréjén. Az apám utáni emlékeket úgysem a falakhoz kell kötni, hanem a jó emlékekhez ameddig még szerették egymást. Maximálisan tapintattal és transparens módon kommunikáltam vele mindig is, a folyamat minden aspektusára kitérve.

Azt is részletekbe menőleg elmagyaráztam több soron, hogy az ár a piac, a kereslet, a gazdasági helyzet és végső soron a potenciális vevő sokszögéből alakul ki és az üzletben részt vevő szereplők (inkluzíve ingatlanos, mint facilitátor) közötti tárgyalás eredménye.

Lehet utópiákat kergetni, de akkor csak pocsékoljuk mindenki idejét. Egy 90-es kikiáltási árra érkező 85-ös ajánlat megtárgyalandó. Egy 25-ös ajánlat viszont csak egy standard választ ér. És ha 130-at akar érte, akkor csak kiröhögik, megvenni senki nem fogja.

(#119617) Sipi- válasza npera (#119613) üzenetére


Sipi-
tag

Ebből nem lesz egyszerű jól kijönni. Vagy bárhogy kijönni.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#119618) npera válasza Jahno (#119609) üzenetére


npera
újonc

Most gyakorlatilag csak Seagate és WD van már, nem?

Ebben még békebeli Hitachi van. Listában látok Toshibát. Még kovid előtt néztem sok HDD rivjút és akkor IronWolf szériát dícsérték. WD-ből volt valami olyan, ami még a paradigmaváltás előtti technológiát erőltette.

Utoljára csak évek óta néztem a kompatibilitási listát, de gondolom simán mehet bele akár tizenterás cucc is technikai szempontból.

Majd megaktualizálom a kézzel összerakott NAS árlistámat, amikor azt csináltam akkor valami 20k SEK körül jött ki egy "freenas" rendszer 4 db nagyobb diszkkel és elég memóriával, hogy mehessen rá ZFS fájlrendszer.

Akkor csináltam egy HP Microserver listát is, ami mindenki meglepetésére majdnem hasonló összegre jött ki, mint egy saját házas és ITX-lapos DIY megoldás.

(#119619) npera válasza Sipi- (#119617) üzenetére


npera
újonc

Kijönni úgy tudok belőle, hogy ha megtorpedózza a mostani kísérletet, akkor a következő konjukturáig nem kap semmit tőlem és addig minimál kommunikáción leszünk. Mint öcsém. És mindezt csak józan önvédelemből, semmiféle "megmutatom neki" mozzanat nincsen benne.

(#119620) Bujdy81 válasza qnadam (#119606) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

"vaaaagy elfogadod, hogy sokkal kisebb úgyse lesz, és nem csak a hangot, hanem a képet is copy módban hagyod, és kitolod az eredeti képet a két fáljból összeragasztva egy mkv fájlban. ha rám hallgatsz, ezt választod, a képminőség is megmarad, és gyorsan is elkészül :)"

Ez lett, köszi az infókat! :)

Nincsen sok mozgás amúgy, kis tripodon volt a kamera, de nincsen nekem videóvágó gépem, legfeljebb megkapja az MTS-t az "ügyfél" és csinál vele amit akar! ;)

(#119621) Bujdy81 válasza blueboi69 (#119605) üzenetére


Bujdy81
csendes tag

Minden le van archiválva, most várjuk, hogy mikor lesz időm mókolni vele.
Legrosszabb esetben új tömböt építek és visszamásolok mindent USB-ről...

Köszi a segítséget még egyszer! :)

(#119622) Jahno válasza Bujdy81 (#119620) üzenetére


Jahno
őstag

A sima összeillesztés kevesebb erőt vesz el, mint ha mindenféle másba konvertálgatod. Amúgy ehhez nem kell nagy erő, max. többet van el a sarokban.

(#119623) npera


npera
újonc

Anyám most hívott kábé remegő hangon, hogy ő beszélt valami emberekkel (?) akik tudnának vevőt. Mert az ángyom bingyának a nénje ismer valakit, aki pont ilyet keres. Fotózza le és akkor majd megnézik. És tutira jó lesz.

Meg muszáj rögtön szerződni az ingatlanossal? Azok majd százalékot (!!) akarnak.

Ismét elmagyaráztam neki, hogy az ingatlanos ad egyfajta jogi biztonságot, amit a jóskapista nem fog adni. Csak jól bevisz a málnásba, valamint el lehet vele pocsékolni heteket a semmire. Ha nincs semmiféle rosszindulat, csak korlátlansággal komplikált segítőszándék, akkor is el tudunk tapsolni heteket a semmire.

Most valamennyire odafigyelt arra amit mondok, de ilyenkor szokott az lenni, hogy amint leteszem a telefont már indul is az újabb agymenés, ami szembemegy azzal, amire ráokézott két perccel előtte. Szóval nagy reményeim nincsenek, mert ismerem milyen.

Van egy elképesztő régi békebeli digitális fényképezőgépe, amivel ha ő elkezdené lefotózni a házat akkor az gyakorlatilag vevőriasztónak lenne jó. Olyan képekre gondolok, mint amit a jófogásból (megvan az még?) szoktak válogatni riasztó példának. Annyira el tud rugaszkodni a valóságtól, hogy az valami csodálatos....

(#119624) Jahno válasza npera (#119623) üzenetére


Jahno
őstag

Végén még annyira önállósodik, hogy beszop valami maffiát és akkor Te leszel az oka,nem pediglen az emberek.

Még mindig rászabadíthatom ingatlanos havert, de ha nem akarja azon keresztül, akkor intézheti csak az adásvételt is. Nekem mindig nagy arccal mondja, hogy írja a hülyéket, most legfeljebb visszakapná :DD

(#119625) Samott válasza npera (#119623) üzenetére


Samott
addikt

Neked is ala kell irni az eladast nem? Ha az ingaltalnos hoz jobb vevot ugyis azt valasztjatok.

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#119626) qnadam válasza npera (#119623) üzenetére


qnadam
veterán

szegény, mi lesz ha rájön, hogy az adásvételhez ügyvéd is kell, és azok se dolgoznak ingyen. pedig azok így is betegre keresik magukat, tehát ne rajta nyerészkedjenek!

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119627) Jahno válasza Samott (#119625) üzenetére


Jahno
őstag

Csak ilyenkor lesz az, amin éppen haverom is dilemmázik, hogy lenne vevője X pénzért, aki aznap kp-ben lerakná és kész, de van egy másik aki X-nél jóval nagyobbat mondott még régebben. Egyszer eljött megnézni és 3 hónapja csak az időt húzza. Aztán bank, hitel, papírmunka, folyósítás, el lehet ezzel lenni a különféle gordiuszi csomókban akár éveket is.

(#119628) Samott


Samott
addikt

Olvasnivalo: Zsiday Viktor: Magyarországnak volt tíz jó éve, de nem használtuk ki arra, hogy a következő tíz év növekedését megalapozzuk

(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

(#119629) npera


npera
újonc

Aktualizáltam a NAS listát. Vicces számok vannak.

Érdemes módon a "PC-alapú" konfig ára grand totál szinten majdnem azonos. De pár komponens erősen átmozogta magát.

A Microserver ára még inkább feljebb ment. Már korábban is sziszegtetek az árára, most már tényleg sziszegős lett.... :Y

Vinyó tekintetében már kábé 2 éve nem néztem rivjút, azt sem tudom, hogy mi a kurrens cucc és mi a kerülendő. Jahnónak úgyis van rá bölcselete, hogy mondhat bárki bármit, mert mindenre van ellenpélda IS, szóval nem aggódom, hogy bármilyen nosztradámuszos jóslatat tud bárki is mondani.

(#119630) npera válasza Jahno (#119624) üzenetére


npera
újonc

Ettől nem félek, mert iszonyatosan körülményes és tehetetlen ha bármit meg kell oldania. Ha időben elindul az ingatlanos, akkor csak folyamatosan menedzselni kell és tartani benne a lelket, hogy szedje össze magát valamennyire, mire egy vevő megnézne a kéglit.

Ha bármilyen lelki béke illúzióját is akarod tartani, akkor minél távolabb legyél az egésztől, mert magába szippant, mint egy fekete lyuk :C

(#119631) npera válasza Samott (#119625) üzenetére


npera
újonc

Ja-ja, az eladást mindenképpen mindhármunknak. A megbízási szerződést egy Magyarországon tartózkodó tulaj, aki most praktikusan anyám. Én svéd(h)ben, öcsém lengy(h)elben héderel.

(#119632) npera válasza qnadam (#119626) üzenetére


npera
újonc

Na, azok az igazán nyerészkedők. Nem csinálnak semmit, csak ültek a jogi egyetemen a melegben, aztán lett diploma, meg bekerültek az irodába, aztán csak egy mintát raknad eléd amit ki kell tölteni. Egy hülye is meg tudná csinálni, karvaj meg a töke.... :C

(#119633) Jahno válasza npera (#119629) üzenetére


Jahno
őstag

Microservert tegnap láttam használtan 10ezresért, annyit már csak a benne lévő keret miatt megérne, de lehet eladtam volna a NAS-t 20-ért és lenne helyette másik kocka, ami picit jobban menedzselhetőbb. Most kiköltekeztem magam, ráérek :DD

(#119634) qnadam válasza Jahno (#119633) üzenetére


qnadam
veterán

tényleg, fetreng szanaszét valami zyxel izé, amit még tesóm adott ide, lassan azzal is kellene kezdeni valamit.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119635) Jahno válasza qnadam (#119634) üzenetére


Jahno
őstag

NAS? Az nem vészes, ilyen 2 lemezes valamit még el is tudnék sózni.

(#119636) qnadam válasza Jahno (#119635) üzenetére


qnadam
veterán

kétlemezes valami. úgy rémlik, hogy kell bele egy propeller, mert annak csak a helye van meg, de valamikor a héten feltámasztom.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119637) npera


npera
újonc

Járulék 4%+ÁFA, már hallom anyám sípolását halkan a sarokból. Karvajság!!!!!

(#119638) WiZARD válasza qnadam (#119592) üzenetére


WiZARD
addikt

Azért azt se felejtsük el, hogy ingatalanosnak a gyors eladás is számít. Az a biztos, akkor kapja meg a pénzt. Mi van ha meggondolod magad, máshol találsz vevőt, akármi és ő kimarad és 1 fillért se kap.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#119639) ezittketto válasza blueboi69 (#119602) üzenetére


ezittketto
csendes tag

Basszus ebből a sztoriból tisztára az anyámra ismertem... :(
Nem vagyunk mi tesók? :DDD

De én ezt az életben nem fogom megérteni amúgy, hogy téged hív ha baj van, de nem hisz Neked, de mindenki másnak meg mindent első szóra.
Agyf@szt kapok én is ettől :W :( :(
A plafonon vagyok két perc alatt... :(

[ Szerkesztve ]

(#119640) qnadam válasza WiZARD (#119638) üzenetére


qnadam
veterán

világos, de attól még lehet mondani anyunak, hogy az ingatlanos is érdekelt abban, hogy reális áron menjen el a ház.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119641) Sipi- válasza WiZARD (#119638) üzenetére


Sipi-
tag

A kevesebb gyors forint jobb, mint a lassú, bizonytalan.

https://www.ferfiakonyhaban.hu

(#119642) -NoVa- válasza ezittketto (#119639) üzenetére


-NoVa-
őstag

Ez egy nagyon tipikus embertípus, enyém is hasonló, aztán egyszer bevillant a talán megfejtés. Ők a Kádár korszak termékei, amikor egy extrém megfeleléskényszer ült rá a tudatukra, és félelem. Fontosabb, hogy mit fognak szólni a bárkik, mint hogy mit gondolnak azok, akik a családod. A legfontosabb, hogy a ház utcafrontja rendben legyen. A hátulján vakolat sem kell. Fontosabb az utca embere, mint te. Mert tőled nem kell félni, de mindenki más gyanús. Soha nem kaptam palacsintát csak úgy, kár belém. A környék többi gyereke, kollégái, kollégák gyerekei, na az más. Ugyanez a minta más helyzetbe vetítve: Az egy szem fia esküvője pont akkor van, amikor a pasijának a névnapja, és azért az esküvőért ráadásul Erdélybe le kéne autózni. A többit kitalálhatod.

Aztán mióta érteni vélem, miért kezeli úgy a dolgokat, ahogy, azóta más szemmel nézem. Nem gonosz, nem gyűlöl, csak a komplett gyerekkorát és fiatal felnőttkorát egy traumatizáló rendszerben élte le, és ennyi maradt a személyiségéből. Annyit tudok tenni, hogy megpróbálom nem ennyire szarul csinálni a saját gyerekeimmel az életet, aztán valami csak lesz belőle. Végülis mi is felnőttünk.

(#119643) ezittketto válasza -NoVa- (#119642) üzenetére


ezittketto
csendes tag

"Mert tőled nem kell félni, de mindenki más gyanús"
Viszont ez pont ellentmond azzal, hogy mások tanácsát előbb hallgatja meg, mint a saját fiáét.
Pontosabban, ha meg is hallgatja, akkor is inkább nekik hisz jobban.
Én néha már rákérdezek, hogy akkor minek kérdez meg engem? :F

(#119644) ezittketto válasza -NoVa- (#119642) üzenetére


ezittketto
csendes tag

Meg az én anyukám tudom, hogy nagyon szeret (és én is őt )és pont ezért nem értem, hogy akkor miért nem hallgat rám?!..
Én úgy vettem észre, hogy sokszor dacból "nehogymá a saját gyerekem mondja meg nekem, hogy hogy legyen" nem csinálja úgy, ahogy én javaslom neki.
Csak akkor megint az merül fel bennem ugye, hogy akkor miért kéri ki a véleményem? :F

[ Szerkesztve ]

(#119645) -NoVa- válasza ezittketto (#119643) üzenetére


-NoVa-
őstag

Nem mond ellent. Másoknak ellentmondani, az konfliktus. Ha megsértődik, és feljelent, az baj. Soha nem mondják így ki, csak a tudatalattijuk valami ilyesmi félelemérzetben él. Neked ellentmondani max érzelmi konfliktus. Az 50-es években születettek nagyon nagy része ilyen. Az apa iszik, az anya mérgez, végülis önállóságra nevel. Hamar felnő és saját lábra áll egy ilyen közegből a gyerek, ráadásul remek, jól definiált elrettentő példákat is kap az élethez.

Nekem nagyon megkönnyítette az efféle dolgomat, hogy anyámnak nincs a bútorain túl tulajdona, semmi mozdíthatatlan. Vettem neki egy lakást, azt, amit jónak találtam, jó minőségű épületben értelmes elhelyezkedéssel és elrendezéssel, kész. Némi duzzogás után belátta, hogy jobban szeret ott lakni, mint a szép lassan amortizálódó kádárkockában, win-win. De azért fodrászhoz azóta is kiutazik a régihez órákat, ne keress észérveket.

(#119646) ezittketto válasza -NoVa- (#119645) üzenetére


ezittketto
csendes tag

De azért fodrászhoz azóta is kiutazik a régihez órákat, ne keress észérveket.
:) kemény

(#119647) qnadam válasza ezittketto (#119646) üzenetére


qnadam
veterán

végülis ha ráér, és szeret beszélgetni vele, miért ne

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#119648) Jahno válasza -NoVa- (#119645) üzenetére


Jahno
őstag

Én is vittem szervízbe Debrecenbe az autót, mert akkor éppen úgy adta ki.

(#119649) WiZARD


WiZARD
addikt

Na jönnek az új üzemanyag árral átárazott szolgáltatások GLS 1519ről 1991re emelt 1 kg csomagnál.

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

(#119650) eattila válasza WiZARD (#119649) üzenetére


eattila
csendes tag

Várható volt.

e-lias : exHWSW, fotók: https://www.flickr.com/photos/148053804@N05/

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.