Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen mosógépet vegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- 20241101_080855
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Való Világ: A piszkos 12 - VV12 - Való Világ 12
- Nagy chili topic. :)
- Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Na most vagyok bajban.
Legyalultam a Win7-et, feltettem USB-ről a 10-et. Minden szép és jó, de most ott figyel a jobb alsó sarokban, hogy aktiváljam. Úgy tudtam, hogy nem kell aktiválni, mert egyszer már telepítettem, csak leszedtem, de úgy volt, hogy bármikor újra rakhatom, mert megjegyezte a gép adatait. Erre most itt van, hogy aktiváljam. Nagy nehezen előtúrtam a Win7 telepítőt, amin rajta van a matrica a Product Key-el, de azt meg nem fogadja el. Wtf?Na elindítottam a hibaelhárítást, azt írja, hogy Home van regisztrálva de Pro van telepítve. nem úgy volt, hogy ez automatikusan kiválasztódik?
[ Szerkesztve ]
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Geth
veterán
válasz pilóta #81401 üzenetére
Milyen SKU ( Home, Pro, Pro N, stb. ) volt a Win7, a korábbi Win10, és a mostani Win10?
Szerk:
Akkor ezt meg is válaszoltad
Automatikusan akkor választódik ki pl, ha EFI-ből kinyert OEM kulcs van.Milyen image-ből lett felrakva? Volt benne Pro-n kívül más is? (A gyári "retail-ben" szokott, VL-t nem tudom.)
Telepítésnél átugorhatja a választást akkor is, ha használtál autounattend.xml-t, EI.cfg-t vagy PID.txt-t.[ Szerkesztve ]
-
donmackó
addikt
Mit lehet csinálni a start menüvel, ha időnként eltűnnek a kirakott csempékről az alkalmazás ikonja? Restart után helyre szokott állni, de csak ezért fölös szerintem restartolni. Van valami megoldás?
Ezt csak így itt hagyom ;)
-
King Unique
titán
válasz pilóta #81401 üzenetére
Itt nyilván az is számít, hogy korábban a Windows 7 milyen kiadásról lett frissítve, most a Windows 10 újratelepítésénél melyiket választottad ki. Ha a Home-ra vagy jogosult, ahhoz lett társítva a hardverazonosító a digitális licencnél, ellenben Pro kiadást telepítettél, akkor viszont nincs min csodálkozni... Ha a megfelelő kiadást telepíted, akkor valóban nem kell újraaktiválni, mert az automatikusan meg fog történni. A telepítésnél pedig normál esetben felkínálja a telepítő a választási opciót, ellenben ha pl. Windowszal előtelepített hardver és az UEFI tartalmazza a termékkulcsot az adott kiadáshoz, akkor a telepítésnél az lesz az alapértelmezett. De ilyen UEFI-s megoldás mondjuk a Windows 8.x/10 rendszerekkel előtelepített gépeknél szokott lenni, a Windows 7-es vasaknál még matricáztak.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
(#81399) pc360
Hogy tanulj, mert van ilyen helyzet. Amúgy köszi, ezeket ismerem. Sokkal nehezebben használhatók. Csicsásak, de nem informatívak ehhez képest. Nézd meg magad: [kép] [kép] [kép] [kép] Ordító a különbség közöttük.
"mivel ha végeztél az egyik drive ellenőrzésével, utána vizsgálhatsz egy másikat."
Ja, Te emlékszel egy Windows könyvtár összes alkönyvtárainak nagyságára. Röhejes vagy.
pc360 + Geth
Igen, már írtam nekik, de nem ebben az ügyben. Nem annyira lényeges, csak gondoltam megkérdezem.
"Én pont ezt az infót Far Manager-ben kérdezem le, igaz, ízléses kördiagram nélkül"
A Far Manager nálam is alap (CTRL Q ez a funkció). (Pontosan úgy állítottam be a színeit mint anno a Norton Commanderé volt, ha még emlékszel arra a programra. ) A Far Managerrel ez nehézkesebb, mert egyszerre kell nagyon sok könyvtár nagyságát látnom.
"Najó megkérdem, mert szórakoztató: miért kell több példány belőle?"
Mi a szórakoztató ebbe? Furcsa hobbid van.
Hirtelen 9 Gigabyte-tal megnőtt a rendszer-lemezfoglaltság. Ezért kellett volna a két példány, hogy gyorsabban, könnyebben kiderítsem mi lett nagyobb:
A Macriummal van naponta mentésem a teljes rendszerlemezről. Annak a mentését fel lehet csatolni virtuális lemezmeghajtónak és ezzel hasonlítottam össze, hogy melyik könyvtár nőtt meg hirtelen. Mindkettőre, rendszerlemez és a pár órával előtte elkészített klónjának virtuális meghajtóján egyszerre futtattam volna le. A két képen ctrl-tab-al azonnal lehetett volna látni, hogy melyik könyvtár hízott volna meg. Ráklikelve az alkönyvtárainál is azonnal látható lett volna, és így tovább. Akármilyen mélyen is van eldugva, fél perc alatt látom. Így is elég hamar megtaláltam, mert nem volt mélyen.Remélem jól szórakoztatok.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Geth
veterán
válasz Kékes525 #81405 üzenetére
Far Manager: én arra gondoltam, hogy kijelölöd az összes könyvtárat [*] és egy könyvtáron állva (vagy a ..-on) [F3] és kiszámolja a méretét (jó, nem MFT-t használ, de nálam így is pár ms..s). Ugyanez a másik panelen másik drive-ra, esetleg sortolod méret szerint őket [Ctrl]+[F6]. Én ezért biztos nem telepítenék fel mást, de Te tudod (nem eszem minden nap ugyanolyat).
Furcsa hobbid van.
Nekem? Nekem az a hobbim, hogy próbálok kevés programot használni, de azokat alaposan kiismerni. Kevesebb context váltás, hatékonyabb feladatvégrehajtás Szórakoztatónak tartom, hogy mennyi mindent telepítesz fel, és mennyi kapcsolódó kérdés landol itt, amik nagyrésze OT. Ez is -
Kékes525
félisten
Ez szerintem közel sem jó annyira. Persze ha nincs más, akkor ez is megteszi.
"Szórakoztatónak tartom, hogy mennyi mindent telepítesz fel, és mennyi kapcsolódó kérdés landol itt, amik nagyrésze OT. Ez is "
Mennyi az a sok minden? Nem hiszem, hogy sokkal több mint a tied. A Revo Uninstaller Pro 96-ot ír ki. Ha megkérdeznéd, igen, nem használom őket mindennap.
Te amikor telepítetted a Windows 10-et azonnal tudtál róla mindent? 2 hónapja használom, Windows 7 után. Legtöbb kérdésem ahhoz kapcsolódott valamilyen formában.
Viszont nagyon sok hozzászólás az ilyen típusú kérdésekre adott válasz. Ez lassan több mint az érdemi.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz Kékes525 #81407 üzenetére
Mit takar az, hogy közel sem?
Én a negyedéből kijövök, most 24 tétel van a kumulált listámon (a Revo nincs közte).
Én amikor először telepítettem, VM-re ment, hogy előbb megnézhessem (8.1 volt a hoston). Mindent végignyomkodtam (CP, Settings, progik). Kb. 1 óra volt, hiszen csak a különbségeket néztem. +1 óra a kompatibilitás, driverek, progik (ugye nem 96 tételről van szó). A többi már használat mellett jött.
A legtöbb kérdésednek google, wiki, msdn létezése mellett meg se kellett volna születnie...
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok, tudok tiszta telepítést csinálni, hardvecsere után úgy, hogy megszüntettem pár éve az optikai meghajtót a gépben (a retail W8.1 dvd-n van).
A Wiindows-ban van ilyen opció, a karbantartásnál vagy csak helyreállítás/visszaállítás van?
Köszönöm.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Cs1csó
félisten
válasz sixpak #81409 üzenetére
Igen:
Letöltesz egy windows lemezképet - ISO - majd megnyitod ráteszed egy pendrive-ra - békesség kedvéért egy legalább 8GB-osra - aztán csatlakoztatod a géphez ha most is windows 10-ed van akkor a SHIFT gombot nyomva tartod miközben rámész az újraindítás opcióra ekkor bejön egy felület ahol ki tudod választani hogy a a csatlakoztatott eszközről bootoljon. -
coolmpi
aktív tag
Kérlek segítsetek:
AD-t használunk, és a 1803-as windows frissítéssel a mikrofonok megszüntek működni. Sok leírás van róla, hogy privacy policy-t kell engedélyezni OS és app szinten, de sajna az AD valamiért tíltja az egész funkciót.
Egyenlőre sehol nem találtam semmilyen leírást, helpet, hogy hogyan tudnám engedélyezni. Valszeg valami AD-s nyűg.
Tudnátok segíteni? Előre is köszönöm!
-
smallmer
őstag
Sziasztok,
Úgy tudom, hogy két lehetőségem van Windows 10 telepítő elkészítésére.
Az egyik amikor a Windows gyári letöltő programjával egyből pendrájvra rakja a telepítőt. Elvileg ez a rosszabb mert szemetet hagy a gépen.
A másik amikor letöltöm és rufussal rakom a pendrájvra.
Amennyiben azon a gépen készítem el a telepítőt amelyiket telepíteni fogom a Windows-t akkor mindegy, hogy melyiket használom?
Köszönöm -
nagyúr
válasz King Unique #81404 üzenetére
Igen, most már én is tudom
Viszont most olyat csinál a bios induláskor, hogy nem bootol be egyből a win, hanem előjön egy bios üzenet, hogy mi legyen a boot sorrend. Bármit állítok a biosban, újra előjön. Valamit rosszul csináltam telepítéskor, vagy mi ez? Alapból gondolnám, hogy az SSD-nek kellene lenni az elsődlegesnek, amire a Win10 van telepítve, de az nem jó. Átrakom Windows boot Manager-re, de akkor is előjön.
(Asrock Z68 Pro3)Aki él és nem boldog, az téved!
-
King Unique
titán
válasz pilóta #81415 üzenetére
Ez inkább hardverspecifikus probléma lehet és másnál ugyanilyen alaplap esetén állítólag a billentyűzet okozta. Ha nálad nem az előbbi az oka és hiába állítod be, majd mented el a BIOS-ban a megfelelő boot konfigurációt, akkor esetleg lehetne a BIOS-t resetelni, vagy frissíteni, hátha.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz Kékes525 #81405 üzenetére
Igen, ordítóan nem tud semmit. Itt a funkció a lényeg, nem az agymenésed megint. Ezek a programok interaktív módon ellátják a funkciójuk, nem csak egy látványtortát kapsz.
Röhejes vagy.
Aham. Már megint előtüremkedett az értelem belőled... Pedig úgy tűnik, képes vagy a screenshot gomb nyomogatására, de amikor értelmes dologra használhatnád végre a fórum szemetelése helyett, akkor elfelejted, hogy mire való. Nem, ember, a röhejes az itt egyedül te vagy. A hibbant talán még pontosabb kifejezés.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
nagyúr
válasz King Unique #81417 üzenetére
Hát majd megnézem. De Win7-nél sose csinálta ezt, sok éve megvan már ez billentyűzet. Sőt, amikor Win10 pro volt fenn véletlenül, akkor sem, csak a legutóbbi telepítés óta van ez.
Aki él és nem boldog, az téved!
-
Ga3rieL
senior tag
Hali. valaki megmodja nekem,hogy most mi a legujabb verzió?. Nálam 17134.112 . most huztam ujra a gépet. minden update lejött őszerinte. nálatok is ez van,vagy magasabb? ha igen,akkor nálam már mérnem talál updatet?
[ Szerkesztve ]
-
tordaitibi
veterán
Van valami megoldas 2 win10 egyforma beallitasara? Automatikusan, nem manualisan, reinstall utan.
Talca, quick launch ikonok, parancsikonok, mentesi utak, alapertelmezett tarsitasok, asztal beallitasok stb?
Az eleresek, programok, portablek , mappak stb. mindket pc-n termeszetese meglesznek egyforman. Sacc 95%-ban. -
pc360
addikt
válasz tordaitibi #81424 üzenetére
Klónozás max.
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Kékes525
félisten
Ízlések és pofonok...
"A legtöbb kérdésednek google, wiki, msdn létezése mellett meg se kellett volna születnie..."
A prohardveren és ebben a topikban is elhangzott kérdések döntő többségére igaz. Akkor viszont miért van ez (és a többi) topik?
(#81418) pc360
Azért próbáld megválogatni a szavaidat, úgy mintha ember lennél. Tudom ez nehéz, de azért mégis...
-
-
ZGO
tag
Sziasztok
találkoztatok már ilyen hibával?:
Win10 Home alatt, akár a win sajátjával, akár 3rd féltől származó képfájlkezelő programmal, a csatlakoztatott "ISO" képfájlból nem tudok telepítést indítani. Akár rendszergazdaként futtatva sem.
Ez mitől lehet?
Eredeti lemezekről készítettem anno másolatot, hogy később kényelmesebben, gyorsabban használhassam.
Látnom a fájlokat benne, másolni is lehetséges, de indítani egyáltalán, még hibaüzenetet sem ad :STalálkoztatok már ilyennel?
Lehet hogy user error, de nem jövök rá, hogy mi lehet az.[ Szerkesztve ]
-
vaakuum
addikt
help pls!
Windows.old(1) és windows.old mappákat nem tudom törölni. A saját használatba vételen már túl vagyok, az old(1) jellemzően azt mondja hibaüzenetnek, hogy "többé már nincs a következő helyen: és ide kiírja az elérési címét.
Viszont a fájlkezelő és a total commander is jelzi 0 mérettel.
a windows.old pedig 1.3 Gb, de azt sem engedi letörölni, hanem azt írja forduljak engedélyért magamhoz. De adminként teljes hozzáférés van beállítva a mappához. Mivel tudnám eltakarítani a windows ezen szemeteit? Létezik valami regcleaner, ami rendbe szedi ezeket a könyvtárakat, ami mögött nincs semmi, vagy valahol megsérült a nyilvántartásuk?
csökkentett módban sem ment
win 10 64 bit.[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
King Unique
titán
válasz vaakuum #81430 üzenetére
A Windows.old mappát automatikusan törli a Windows 10 az újabb verzióknál 10 nap után, de előtte a lemezkarbantartóval is lehet. Ezek pedig normál esetben rendesen lefutnak és nem hagynak hátra szemetet. Ellenben, ha egyéb módon, egyéb programmal gányol bele a user, akkor már ki tudja...
Tehát elsődlegesen a lemezkarbantartóval kellene megpróbálni törölni, nem manuálisan belegányolni szimplán a fájlkezelőben... Az utóbbinál amúgy nem meglepő, hogy jogosultsági gondok miatt nem engedi csak úgy törölni a rendszer. Ha nagyon muszáj, akkor egyébként egy Live Linux, illetve WinPE-alapú rendszer alól lehet az ilyen törléseket egyszerűen elvégezni, azoknál már nem lesz gond a jogosultságok miatt.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz King Unique #81432 üzenetére
Mondjuk ti is javasoltátok már a CC-t.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
vaakuum
addikt
Igen. old mappa eltűnt, viszont lett helyette egy found000 nevű könyvtáram, 0 mérettel, és ugyan úgy nem tudok vele mit kezdeni, mint ahogy az old(1)-el
Mondjuk legalbb az 1.8 Giga hely felszabadult, de a két nem létező mappa azért elég vicces."Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
Armagedown
őstag
Az összefoglalóból kimaradt az Enterprise LTSB verzió, létezik ilyen is
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
törölt tag
válasz vaakuum #81434 üzenetére
[link]
Valószínűleg a törlési próbálkozásaid miatt sérültek fájlok, amiket félretett a rendszer.
Futtass egy hibaellenőrzést (chkdsk), aztán meglátod hogy mit javasol. Ha adminként nem tudod törölni, akkor systemként tudod, vagy sokkal egyszerűbben külső rendszerről indítva a gépet. De inkább próbáld a rendszeren belül megoldani, nehogy további sérült fájlokat találjon. -
King Unique
titán
válasz idegen lény #81433 üzenetére
Van több lehetőség is a törlésére, de elsődlegesen a Windows beépített eszközeivel javasolt, azok közül is a lemezkarbantartóval.
(#81434) vaakuum:
Az előző válaszokban már le volt írva, hogy hogyan kellene a törlést megfelelően elvégezni. Ha nem így történt, akkor viszont nem kell meglepődni az eredményen... Ilyen found.000 stb. mappákat amúgy általában a CHKDSK szokott kreálni.[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
válasz King Unique #81437 üzenetére
Ezt a ReimagePlus-t kipróbálom.
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
vaakuum
addikt
sajnos a chkdsk nem segített. A poén egyébként, hogy ez egy friss install, csak egy régebbi win10, ami a pendriveon volt, és magát frissítette vagy 2 óra hosszat. Szóval magának szemetelt, én már csak ezt az eredményt láttam, hogy ott egy old(1) könyvtár 0 mérettel, ami letörölhetetlen. Nem tudom mikor csinálta, a frissítés közben vagy 8-9 alkalommal újraindult.
Reimage rámegy, max a hétvégén ismét újrahúzom valami frissebb win10 alappal.[ Szerkesztve ]
"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}
-
törölt tag
válasz vaakuum #81439 üzenetére
Az a helyzet, hogy az nem szemét volt, hanem az előző működő rendszered, amire vissza lehetett volna állni, ha valami félremegy a frissítés alatt. Ezt a karbantartó gond nélkül törölni tudja (pár fájl kivételével, azokat később törli). Vannak dolgok, amiket adminként sem lehet törölni a rendszerben, általában okkal, mert valaminek még kellhet.
-
idegen lény
őstag
válasz idegen lény #81438 üzenetére
Nem tudtam kipróbálni, mert a Malwarebytes nem enged az oldalára, de úgy látom, fizetős is, meg kamu.
-
BenQhunria
tag
Sziasztok!
Honnan tundám megvásárolni kicsit olcsóbban Win10-et, ami hivatalos vagy félhivatalos?Titkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.
-
Pityu.
nagyúr
Most már minden évben,két nagy frissítés fog érkezni a windowsra?Évente egy is elég,csak legalább csinálnák meg normálisan,mire az ember fel rakja a tavaszit mert hibákat javítgatnak addigra meg ott van az őszi.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
idegen lény
őstag
válasz BenQhunria #81443 üzenetére
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz idegen lény #81447 üzenetére
Miért, volt már hibamentes build?
-
törölt tag
válasz idegen lény #81449 üzenetére
Persze, csak ilyen nem létezik. Ráadásul ez egy Windows, mennie kell megszámlálhatatlan konfigon. Én tökre megértem, hogy ez nagyon nehéz feladat. De közben hogy a fenébe nem tűnik fel nekik ez? Annyi előnye van ennek a WaaS-modellnek, hogy soha korábban ennyi plusz feature nem jelent meg a Windowsban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest