Hirdetés
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Mindent a StreamSharkról!
- Szólánc.
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- MárkaLánc
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Egy gépre szeretném telepíteni a rendszert (Pro), azonnal működő nettel és MS fiókkal, plusz driverekkel. Mindemellett el kellene kerülnöm, hogy alapból települjenek a promós appok (Candy Crush és társai), hogy be legyen kapcsolva a szinkronizálás, és hogy még pár apróság alapbeállításon legyen (például az adatvédelemnél).
Az audit módban miket keressek, hogy ezeket úgy beállíthassam, hogy az új felhasználóra érvényes legyen? -
törölt tag
válasz #71043776 #79847 üzenetére
Végül megoldottam, leírom, hátha érdekel valakit:
A telepítés végén az OOBE résznél (mikor a nevet kéri) Ctrl+Shift+F3, ilyenkor belép átmenetileg a rendszergazdai fiókba, és amiket ott csinálunk, az érvényes lesz a rendszerre a telepítés végeztével (többnyire).
A csoportházirendek között kikapcsoltam a szinkronizálást, beállítottam az adatvédelmi dolgokat, aztán telepítettem a drivereket, minden szuper volt. Viszont az alkalmazásokra vonatkozó beállításokat figyelmen kívül hagyta, szóval a felhasználó létrehozása után megjelentek a játékok a start menüben. A beállításoktól függetlenül fut le az OOBE, tehát a kötelezően alapszintűre állított telemetria ellenére is felajánlja a teljest (hogy működne-e, nem próbáltam). -
törölt tag
válasz Jack Oneill #79902 üzenetére
Szerintem óvatosan bánj az ilyen programokkal. Egy időben használtam, mert gyorsabban tudtam beállítani a dolgokat, mint a gépházban kattintgatva, de csak később jöttem rá, hogy különféle problémákat okozott a rendszerben. Például a gépen nem működtek a szenzorok (fényszenzor és giroszkóp), pedig nem volt tiltva. A driverek telepítését WU-n keresztül tiltotta, mikor véletlenül rákattintottam, majd visszakapcsoltam (regeditben kellett matatni, másképpen nem javult meg). A Microsoft eszköze sem működik utána, amivel a telemetriai adatokat lehet ellenőrizni. Ha mindent kijelölsz, akkor semmi sem kap frissítést (Office sem), nincs Defender, nem működnek az appok, a szenzorok, és olyan helyeken is bezavarhat, amire most nem gondolsz.
Persze biztos vannak, akiknek minden okés utána, csak gondoltam szólok.Az összes beállítást el lehet végezni kézzel is. Pro-n el lehet halasztani a frissítéseket 35 napra, illetve a funkciófrissítéseket 365 napra - céges gépen gondolom nem Home fut. Az otthoni csoport nem fog visszakerülni, idővel váltanod kell más megoldásra.
Más programot nem próbáltam, de írták Redditen, hogy pl. a Skype működésében is komoly zavart okoznak a címek tiltogatásával. -
törölt tag
Olyannal én is találkoztam, meg aminél be volt kapcsolva, de a rendszer szerint nem (még talán XP-n)
(#80043) bobalazs: Nem olyan régen állítottam vissza egy több, mint 2 éves mentést, hogy telepítőt tudjak csinálni a helyreállítási partíción lévő gyári rendszerről. Ennyi idő után az összes program elavult volt, minden külön frissítést és azonosítást kért, ami neten keresztül működik, plusz a szokások változása miatt nem is kellett volna minden holmi a rendszeren. Több meló lett volna vele, mint a tiszta telepítéssel. Ezért csinálok rendszeresen mentést külön, mert még az 1 hónapos is macerát jelenthetne. Persze ez függ a használt programoktól is.
Én azt szoktam javasolni, hogy akinek előfordultak már problémák az upgrade után, az készítsen mentést közvetlenül előtte (vagy rendszeres időnként), amit vissza lehet akkor is állítani, ha nem indul el a rendszer. Bitlocker mellett több hely kell, de az sem akadály. Néha elég egy-két program, vagy beállítás, vagy driver, hogy gond legyen.
Egyébként használhatod az első kiadást most is, jelezni fogja, hogy nem kap több frissítést, és upgrade szükséges. Ezt letilthatod, és ennyi, viszont az elmúlt évek során kiadott biztonsági frissítések (amik ugye publikus hibákat foltozhatnak) és hibajavítások nem lesznek benne, márpedig a 10 sosem a hibamentességéről volt híres.Az autós példád sajnos nem annyira elrugaszkodott, a Tesla is küldött már ki olyan frissítést, ami nem volt mindenkinek problémamentes.
-
törölt tag
válasz Norbi887 #80071 üzenetére
Jó eséllyel a hangkártya drivere bolondult meg, tapasztaltam hasonlót korábbi builden is. Próbáld újratelepíteni a drivert (akár távolítsd el az eszközkezelőben), vagy menj a Gépház > Frissítés és biztonság > Hibaelhárítás > Hanglejátszás menübe.
Ha nem jó, akkor rendszergazdai Powershellbe írd be ezt (ez több dologra is jó lehet):
Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"} -
-
törölt tag
válasz Norbi887 #80079 üzenetére
A Fókuszsegédnél az automatikus szabályokat kapcsoltad ki, ugye? Egyébként lehet, hogy a gondok forrása azonos, de ezt így nehéz lenne megmondani (kb. mint hogy mitől sérül a felhasználói profil). Indítsd újra a gépet, majd állítsd be amit kell (például a Fókuszsegédet). Ha a frissítésekre hibát ír, akkor próbáld meg a hibaelhárítót, az magától reseteli is, ha kell. Lehetséges, hogy majd kézzel kell telepítened egy frissítést, amitől megjavul (1709-en volt ilyen pár hónapja).
Szerintem is elég bugos lett, egy laptop le lett húzva a töltőről alvó módban, ébresztés után azt írta, hogy nincs aksi, és hálózatról megy. Frissen telepített rendszeren a Defender úgy megőrült, hogy a beállításai megnyitása helyett elkezdte 100%-on használni az SSD-t (nem is lehetett csinálni semmit rajta), plusz megevett 3-4 giga memóriát. Semmi sem hozta helyre, ezért újra lett rakva a rendszer. Azóta sincs semmi baja. Az Avastra nagyon sokan panaszkodnak, hogy állandóan összeakad a rendszerrel, de a Defendert sem kell félteni.
(#80077) Geth: Gépház > Kivetítés erre a gépre, piros szöveg: "Még mindig próbáljuk megállapítani a funkciók támogatottságát". Ez most azt jelenti, hogy a gép nem támogat valamit, vagy hogy a rendszer?
-
-
törölt tag
Van wifi, de akkor ezek szerint nem zavarja De mondjuk lehetne egy felirat, hogy mi a követelmény, vagy hogy mi hiányzik. Így csak minden gomb le van tiltva a gép átnevezésén kívül.
Amúgy igen, angolul kicsit kevesebb a félreérthető szöveg. Például a finn és a spanyol fordítás sem tökéletes, erre azt javasolják, hogy Insiderként javaslatot kell tenni. De legalább már nem azt írja, hogy "Memória: 16,00 GB (15,85 GB usable)", hanem hogy "használható". A fejlődés jelei Igaz, még a beépített helyesírás-ellenőrző javasol néha értelmetlen szavakat, de sebaj. -
törölt tag
válasz #86564352 #80191 üzenetére
A Timeline azért mutatja bal fent az ablakokat, mert napra és órára pontosan megjelennek a megnyitott appok/weblapok (persze csak akkor, ha ez nincs letiltva), tehát nem lenne értelme középre szórni az egészet.
A funkciófrissítések halasztása nagyon hasznos tud lenni, a legjobb az lenne, ha Home-on is elérhetővé tennék, csak persze akkor nem lehetne annyi gépet egyszerre előrébb tolni. Kijelentették, hogy a Windows már szolgáltatásként működik, abba pedig pont ez a frissítés illik bele (egyébként tényleg). Ez az oka annak is, hogy csak a legfrissebb build tölthető le tőlük.
Vagy ha nem is lehetne elhalasztani a frissítéseket 1 évre Home-on is, legalább 1-1 hónapra lehessen, és közben többször is értesíteni kéne a felhasználót, hogy nagy frissítés van készülőben, inkább készüljön fel, mentse a dolgait, stb. Azért ez nem egy iTunes, hanem egy operációs rendszer. Mondom mindezt úgy, hogy szerencsére nekem nincs gondom a rendszerrel, pár apróbb bugot leszámítva.
De ott van az is, hogy buherálnak jobbra-balra az emberek (ami érthető, a saját gépük, saját rendszerük), amire az Insider program mellett sem egyszerű felkészülni. Sokan például új témákat pakolnak fel, amihez hozzá kell nyúlni egy rendszerfájlhoz, és az upgrade után komoly gondot okoz. A mindenféle batch fájlok terjesztéséről ne is beszéljünk, mikor össze-vissza letiltanak meg letörölnek mindent, és félrevezetik az embert a hülyeségeikkel.Akinél amúgy gondok vannak, és az újratelepítés mellett döntött, akkor azt javaslom, hogy inkább a 1804 legyen tisztán felrakva. Jó eséllyel nem lesz gond vele, idővel meg úgyis frissíteni kell majd. Ha meg a friss rendszer sem jó, akkor érdemes visszalépni egyet.
-
-
törölt tag
válasz #86564352 #80209 üzenetére
Ez sajnos erről szól. WaaS, amit adnak, azt használod. Persze egy kapcsoló jó lenne, hogy visszaalakítsd a régire, de hacsak nem kapnak óriási mennyiségű visszajelzést, hogy nem jó ötlet a timeline, nem fognak visszalépni.
Annak lenne jó, aki rengeteg dokumentummal foglalkozik, és nem tud visszaemlékezni, hogy 4 nappal korábban este 7-kor min dolgozott.
Nekem nincs rá szükségem, nem is használom. A Quick Access-t is kikapcsoltam, az meg minden alkalommal felpörgeti az összes vinyót az Explorer megnyitásakor.(#80216) Syl: Magyar rendszeren az Edge előzményei megjelennek, de csak azok. Külföldi oldalakon sokaknak nem működik angol Windowson sem. Szerintem csak bugos, majd 2 nagy frissítés múlva jó is lesz Nálam az Edge mindig betölti az oldalakat, de a szövegdobozokkal gondja van. Enterre nem megy lejjebb a kurzor, és a sor végén a szóköz sem feltétlenül tolja új sorba, csak miután elkezdtem írni. Elég zavaró tud lenni.
-
törölt tag
válasz #86564352 #80256 üzenetére
A Quiet Hours az elején Cortana-függő volt, nem? Mobilon biztosan. A sets jó lesz, kell az Explorerhez, ez az ablakozós dolog már elég ósdi
Figyelek arra, hogy mi fut a háttérben, ezért nagyjából tudom, hogy mikor mi ébreszti fel a vinyókat, de a gyors elérés minden esetben ezt csinálta.
Még egy bug: az animált szmájlik egy idő után lefagynak, és képkockánként (Edge javaslat: "kőkockánkként")mozognak, ha rájuk mutatok.Buckey: Elképzelhető, hogy a rendszer szúrt el valamit, de a PowerDVD és az Intel driver miatt azért ne egyből a Windowst okold, egyszerűbb lenne hibát keresni. Én DDU-val leszedném a drivert, majd hagynám, hogy az Update telepítse azt, amelyiket jónak látja. Aztán újra próbálnám a lejátszót. Egyébként sem a PowerDVD, sem a PowerDirector nem hibamentes... sajna.
icecave: Telepítsd simán, kódot sem kell megadnod.
-
törölt tag
válasz TechN7ne #80284 üzenetére
Ha van a rendszerben valamilyen elérhető driver, akkor nem fogja átmenetileg sem használni az általános drivert. Biztosra úgy mehetsz, hogy DDU-t használsz, majd net nélkül telepíted.
Azt is megpróbálhatod, hogy miután felrakta a drivert, az eszközkezelőben rákattintasz arra, hogy keressen újat a neten (ha több hónapos a driver, akkor jó eséllyel talál újabbat, nem tudom, hogy miért nem mindig azt tölti le magától).
Van valami gondod a telepítettel, hogy a legújabbat akarod felrakni? Mert drivert akkor érdemes frissíteni, ha az új verzió valami hasznosat hoz. Ha WU-s driver is jó, akkor szerintem felesleges (hacsak nem high-end kártyád van, és a játékokra való optimalizálásra vársz).Buckey: Azért mondtam, mert pl. a PowerDirector nem arról hires, hogy összetettebb projektfájloknál stabil lenne, talán a PowerDVD sem egészen százas. Nekem pl. az új VLC (3.0) nem játszik le rendesen egy csomó videót (főként az ugyanazzal az eszközzel rögzítetteket), mert csak. Nincs kép, hang van. Felraktam az eggyel régebbit, annak semmi gondja. Előfordul ez is.
-
törölt tag
válasz gyuri81 #80364 üzenetére
Találkoztam egyszer vele, simán újrakezdtem a kattintgatást, másodszor jó volt. Ha nem lenne jó, akkor próbáld újraindítani a gépet. Ha úgy sem jó, akkor a kattintás helyett Ctrl+Shift+F3, ezzel belépsz egy átmeneti fiókba, és elérheted a fájljaid (az ablakot ne zárd be). Ettől nem javul meg (elvileg), de használhatod a gépet.
kalapacsolok: Nem kell semmit telepítened, ha minden jól működik. A mellékelt driverek mindig elavultak.
-
törölt tag
válasz gyuri81 #80370 üzenetére
Frissítettél, nem friss telepítés, olyankor nem megy, bocsi.
A gond az lesz, hogy valamiért a jelenlegi felhasználód (vagy amit átmenetileg az oobe használ) nem rendszergazda, ezért jön fel az a 3 UAC ablak, és ezért nem fut le. Azoknak mindenen felül kellene lenniük, szóval elég fura ez így.
Ha nem javul meg, akkor indítás után a bejelentkezésnél jobb alul ott a kikapcsoló gomb, nyomd a shiftet miközben az újraindításra nyomsz. Bejön a helyreállító menü, onnan visszaállíthatod az előző buildet.
Megpróbálhatod valahogy átváltani az ablakot az UAC ablakaira, és leokézni. Megpróbálhatod a helyreállító menüből a parancssort használva a rendszergazdák csoportjához adni a fiókodat (ha nincs megfelelő jogosultságod, akkor előbb a beépített admin fiókot kell bekapcsolni, és onnan próbálni).
Sajnos hirtelen nincs jobb ötletem. Nekem megjavult, ezért nem is merültem bele.BullKoxa: Gépház > Adatvédelem > Tevékenységelőzmények. Ott kikapcsolhatod az egészet, vagy törölheted az előzményeidet.
JozsBiker: Az egyik rendszeren vedd el a meghajtó betűjelét, onnantól nem lesz szem előtt. Az adott rendszeren a rendszergazda ettől még látni fogja a lemezkezelésben, teljesen eltüntetni nem lehet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz gyuri81 #80376 üzenetére
Akkor semmit Másik fórumon írták, hogy jogosultság-problémák miatt jön fel az ablak továbblépés helyett, viszont szerintem a defaultuser0 nevű profilról beszéltek, ami a friss telepítéskor jön létre, és a felhasználó létrehozása után törlődik. Lehet, hogy frissítés után mentek félre a profilod jogosultságai, mert vannak, akiknek a profiljuk kompletten sérült volt, és be sem tudtak lépni.
Esetleg megpróbálhatod újra frissíteni a rendszert. Egy biztonsági mentés nem árthat, ha nem használsz ilyen programot, én az AOMEI Backuppert javaslom, ingyenes. Így akkor is vissza tudsz lépni, ha a rendszer maga nem tud. -
törölt tag
válasz Mike 32 #80477 üzenetére
Ezt használd. Egyébként honnan szedtél telepítőt, és hol meg milyen jelszót kért?
-
törölt tag
válasz Mike 32 #80517 üzenetére
A hibernálást akkor nem érdemes kikapcsolni, ha szoktad altatni a gépedet, ugyanis a hibrid alvás miatt egy áramszünet után sem veszik el semmi.
A lapozófájlt azért sem érdemes letiltani (vagy alulméretezni), mert akkor egy kékhalál után nem készül minidump, így pedig jóval nehezebb lehet kideríteni az okát.Egyébként állítólag már 700 millió eszközön fut Win10, ahhoz képest a panaszok száma elég kevés, legalábbis látszólag. Arra meg hülyeség alapozni, hogy a neten X-nek vagy Y-nak félrement a frissítés. Legyen biztonsági mentés (mert nem csak az update okozhat gondot), és frissíteni kell. Ha az adott gépen nem megy valami, az megint más, de sokszor van megoldás is a 1709 helyett.
Régi verziót megint nem érdemes feltenni, mert egy rakás bugot vagy kényelmetlen megoldást a Microsoft nem az adott buildben javít frissítésként, hanem a következőben egy upgrade után. -
törölt tag
Minek kell CCleaner? A rendszert magát a Storage sense / Tárterületsegéd jól karbantartja, ütemezhető is, minden temp mappát átnéz, frissítések maradékait, stb. Milyen olyan funkciója van, amit az adott program nem tud magától elvégezni?
Mert pl. az összes böngészőben ott van a lehetőség a törölgetésre. Én nem tartom jó dolognak, hogy a telepített 10 program dolgaiba egy 11. beletörölget. -
törölt tag
Nagyon a szívedre vetted a kérdésem, pedig tényleg azért kérdeztem, mert érdekelt
Nem ellene, de hozok fel akkor érveket:
A karbantartó pucolja a rendszert (ami a CCleaner-ben az első fül). A második fülön van például a Firefox és a Chrome. Azokból ne töröljön semmit. Van még Notepad++, Gimp, ezeket megnéztem, thumbnailek és miniatűr fájlok vannak. Steamből logokat törölne, hasonlóan 1-2 programhoz. Túlzottan sok más nincs is (tehát a telepített programok többsége, de gondolom ez más dolgok függvénye). És akkor ott van a registry, amihez nem érdemes nyúlni, mert egyrészt a rendszer és a programok használják, másrészt a teljesítményhez nincs köze.
Nem a programra értettem a törölgetést, hanem a felhasználóra (nyilván nem áll neki magától törölni). A 10 programba beletartoznak a böngészők, kliensek, kisebb programok, stb. A 11. program a CCleaner. Példa volt. Nem azt szoktam hallani, hogy nem érdemes használni, mert haszontalan, hanem az ellenkezőjét, hogy a karbantartó szar, a registry tele van szeméttel és lassul tőle a gép, és hogy a CCleaner (meg még pár) nagyon ügyesen pucolgat mindent, még a böngésző is gyorsul.
Végezetül hiszed vagy sem, van egy CCleaner Portable nálam, sőt, egy Shutup10 is, pedig nemrég arról is azt írtam, hogy óvatosan vele. Nekem semmi bajom azzal, ha valaki mindenre egy külön programot használ, ami kényelmesebb neki. -
törölt tag
Akkor ezt megbeszéltük Még a Rufus-szal vagyok így, az sem árt, bárki használhatja, de egyszerűbb felmásolni az iso tartalmát pendrive-ra, és úgy telepíteni. Elég régi laptopot is telepítettem már így újra, az NTFS sem zavarta a BIOS-t (így volt mellette egy rakás másik fájl is).
A registry tisztítása lassan szükséges lesz (mondjuk kézzel), mert a 10 kicsit bugos most is. A memóriaintegritás védelmét bekapcsolva inaktív lesz a gomb (tehát nem lehet kikapcsolni), és azt írja, hogy a rendszergazda kezeli. Csak a kulcs törlésével lehet kikapcsolni. -
törölt tag
válasz King Unique #80630 üzenetére
Nem kellett semmit csinálni, csak egy partíció volt rajta. exFAT vagy NTFS a nagyobb fájlok miatt, melléjük simán felmásolom a telepítőt, és működik. Telepítés után csak törlöm a fájlokat, és a többi érintetlen marad.
-
törölt tag
válasz King Unique #80632 üzenetére
Köszi, de ezt értem. A pendrive egy darab partíciót tartalmaz, így az az aktív, nem kell diskpart. Még nem találkoztam olyan géppel, ami ne bootolt volna így, pedig kíváncsiságból kipróbáltam már elég régi laptopon is.
Egyébként miért lenne gányolás? Van egy 16 vagy 32 gigás pendrive, miért osszam ketté csak azért, mert fél órára kell rá egy telepítő? Így nem kell partícionálni, nem kell aktívnak jelölni, nem kell máshova mozgatni a fájlokat, és nem korlátozza a FAT32. -
törölt tag
válasz King Unique #80637 üzenetére
Mindig aktív a partíció, mindig működik, sosem kell Diskpart Persze nem szoktam partícionálni, csak formázni (mint említettem, elég egy partíció is). Elhiszem, hogy van olyan gép, aminek nem tetszik az NTFS, de még nem találkoztam ilyennel.
A telepítő nem áll sok fájlból és mappából, ráadásul ritkán nevezem el supportnak vagy EFI-nek a képekkel vagy programokkal teli mappát, így nem nehéz törölnöm utána Van külön Linuxos telepítőm, meg helyreállító pendrive, a Windowsos igénytelen, szóval csak átdobom, ha kell.eax1650: A Gépházban az adatvédelemnél engedélyezd a tartózkodási helyet a naptárnak és az időjárásnak is.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz eax1650 #80642 üzenetére
Nincs véletlenül legfelül egy piros szöveg, hogy a szervezet kezeli?
(#80643) Doky586: Nekem például nincs a gépemen kapcsoló a boot módjához, sem UEFI, sem legacy, sem UEFI with CSM. Jó bárhogyan. De értelek.
Ha belefutok egy gépbe, aminek nem tetszik, akkor megnézem a Rufust.(#80649) King Unique: Amiről bootolni képes a rendszer, eszközönként egy partíció, és amit a Lemezkezelés is mindig aktívnak jelöl a pendrive-on... Egyébként ha szerinted ez gányolás, az engem nem zavar
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz King Unique #80651 üzenetére
Akkor nekem bizony különleges Windowsom van, mert most kipróbáltam 3 pendrive-ot, amiből az egyik új is, és mindegyiknél írja, hogy Kifogástalan, Aktív, Elsődleges partíció, egyiket sem állítottam át.
Az MCT nem pakol telepítőt régi 1 gigás pendrive-ra (amit szintén aktívnak jelöl), én meg nem szoktam MCT-t használni, csak ha nincs meg az iso.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz eax1650 #80654 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy valamivel (egy programmal például) letiltottad a helymeghatározást. Vagy keresd meg a programot, és engedélyezd, vagy kézzel kell átállítanod. Itt nézd meg a 4. megoldást, a REG file részt.
Doky586:Az könnyen lehet
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz King Unique #80659 üzenetére
Akkor utoljára, mert részemről lezárom ezt a vitát. Nem érdekel, ha szerinted gányolás a fájlok másolása és átmeneti használata egy adathordozón, meg az sem, hogy nem hiszed el, hogy nem állítottam aktívra. Az egyik pendrive Office-os fájlok mozgatására volt használva, aktívnak jelzi. Rá sem fér egy telepítő.
-
törölt tag
válasz King Unique #80659 üzenetére
Tévedtem, az új pendrive-on volt már egy program helyreállító megoldása átmenetileg, tehát az aktívvá tehette. A második pendrive lassan 10 éves, nem tudok róla, hogy bármilyen rendszer telepítője lehetett rajta, de utólag elképzelhető egy pici Linux. A harmadikon volt már Windows-telepítő. Tehát elhiszem, hogy alapból nem aktív, ebben elnézést és köszönöm az infót.
Ettől függetlenül ha egy program vagy a Diskpart egyszer megcsinálja, akkor többet nem kell vele foglalkozni, nem kell Rufus sem.
A gányolásos részben nem fogunk egyetérteni.Doky586: Úgy lehet, CSM nélkül viszont nem, a régi BIOS nem eszi meg a telepítőt. Az NTFS továbbra sem zavarta a régi masinát
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RAiN91 #80703 üzenetére
Igen, egy hibás driver simán okozhatja ezt, mert rosszul jelenti le az eszköz energiagazdálkodási képességeit. Driver nélkül az alvó mód alapból nem működik. VGA nélkül a Windows sem fog betölteni.
Ferenc.: Ha a megvásárolt licenced nem engedi egynél több gépen az egyidejű használatot, akkor nem fogod tudni aktiválni (sőt, esetleg újra kell aktiválnod a kísérleted után a másik gépen is). Ha a két gép hasonló (pl. azonos az alaplap), akkor elképzelhető, hogy működne egy ideig, de nem maradhat úgy.
King Unique: Tedd már takarékra magad... leírod ugyanazt hússzor, meg azon vitatkozol, hogy ki hogyan rakja a fájlokat a saját pendrive-jára. Ne akard már megmondani másoknak, hogy mit hogyan csináljanak... nem értesz egyet, leírtad, nem kell tovább ragozni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Ferenc. #80708 üzenetére
Ja már értem, vettél valahol kulcsot, igaz? Nos, a legjobb esetben nem MSDN-es vagy hasonló kulcsot vettél, elsőként aktiváltad, nem lesz gond. De előfordulhat (és neten írnak is ilyet), hogy idővel blokkolják a kulcsot, mert valami nem okés vele (MSDN-es kulcsot több gépen is lehet aktiválni, mielőtt letiltják, régebben egyszerre két gépre szólt, nem tudom, hogy most mi van). Ilyenkor az ügyfélszolgálat talán tud valamit mondani. Legalább van matricád vagy számlád?
King Unique: Eddig is tisztában voltam az aktív partícióval, te pörögsz a témán, te akarod mindenkire ráerőltetni az akaratodat, meg te nem bírod abbahagyni. Baromi unalmas már.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz RAiN91 #80716 üzenetére
De nem tud felébredni, mert nem jó a driver, legalábbis az alvó mód nem működik megfelelően. Elvileg korábbi rendszerről frissítve nem is engedné a 10 telepítését a VGA-ra hivatkozva.
Vagy nem altatod (esetleg próbáld a hibernálást helyette), vagy veszel egy nagyon olcsó, de támogatott kártyát, vagy felrakhatod a 8.1-et, arra ugyanis van driver.Ferenc.: Még nem költöztettem licencet, ezért azt tudom, hogy elvileg hogy működik. MS fiókba belépsz, hozzáadódik az aktiváció (ez megvan). Új gépen belépsz, nem tud aktiválódni, felajánlja a hibaelhárítót. Ott ráböksz, hogy új géped van, és követed az utasításokat. Probléma esetén ügyfélszolgálat, előbb deaktiválják a régi gépen, és hozzáadják az újat. Egyébként az MSDN kulcs is retailként működik. Lehet, hogy ha többen próbálják aktiválni, akkor a Microsoft letiltja. De az is lehet, hogy igazat mondtak, és nem fogják. Ezért lett volna érdemesebb inkább biztosan megbízható helyről vásárolni, hogy ne legyenek ilyen kétségeid. A vásárlást igazoló számla vagy a matrica nagyon sokat segítene.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz CsengődiGeri #80739 üzenetére
Jártál már az alaplap oldalán? Nézd meg az első gyakori kérdést
Ha van régi PS/2-es egered, akkor próbáld meg azt használni. Az az alaplap nagyon régi, a driverei még XP-hez és Vistához készültek, biztosan Win10-et szeretnél használni? Mert azt értem, hogy eddig működött, és ez most bosszantó, de talán egy másik rendszerrel nem lenne ez a gond (Win7, Linux). Nem sok embernek van ilyen gondja, anélkül pedig nem egyszerű a hiba okát megtalálni.
Billentyűzettel elnavigálhatnál az Eszközkezelőbe, és megpróbálhatnád a netes driverkeresést, hátha. Ha van hibaüzenet, akkor az is ott látszik. Ott van még az eszköz-hibaelhárító is a Gépházban (vagy rákeresel, hogy "hibaelhárítás"). Lehet a BIOS-ban valamilyen kompatibilitási beállítás az egérre és billentyűzetre (bár elég régi hozzá, de ki tudja). Az is lehet, hogy a régebbi Win10-ről frissítve már jó lenne. Hirtelen ez jutott eszembe. -
törölt tag
válasz CsengődiGeri #80764 üzenetére
Csak indítsd el a 1803 telepítőjét, és frissítheted. Ha nem jó, akkor a Gépházon belül a Helyreállítás menüpontban visszaállhatsz az előző buildre, mintha nem is frissítettél volna. Ugyanott lehet alaphelyzetbe állítani. Ilyenkor törli a felhasználói adatokat, telepített programokat, de a driverek például maradnak (de ezt írni is fogja).
-
törölt tag
válasz CsengődiGeri #80915 üzenetére
Nemrég olvastam a CCleaner kapcsán, hogy valakinek egy registry pucoló program futtatása után sérült a registry és eltűnt az egérkurzor. Abból kiindulva ezt találtam, esetleg próbáld ki.
-
törölt tag
válasz CsengődiGeri #80919 üzenetére
Én nem is hallottam amúgy ilyenről, szóval nagyon fura. A 10 elég régi gépeken is képes futni (sétálni), erre sajna nincs ötletem.
-
törölt tag
Ezt az oldalt nézd meg. Nekem mondjuk pont nincs ott a spotlightos beállítás, de nincsenek üzenetek sem a zárképernyőn.
Az Xbox app hasznos, mert a játékokhoz kell (pl. Forza), ott lehet achievementeket szerezni, és ami a legjobb (szerintem), hogy Shadowplay meg mindenféle egyéb program nélkül lehet rögzíteni a játékokat. Ha nem használod, akkor nincs útban.
A reklámcsempék és egyebek terén egyetértek, engem is zavar, de telepítés után első dolgom kikapcsolni azokat. -
törölt tag
Azóta újraindítottad a gépet?
Ha Pro rendszered van, akkor futtatásba gpedit.msc, ott Számítógép konfigurációja > Felügyeleti sablonok > Windows-összetevők > Felhőbeli tartalom > Ne jelenjenek meg a Windows tippjei, ezt engedélyezd.
Az Xbox app szerves része a rendszernek, nélküle bizonyos dolgok nem működnek, szóval érthető. Hogy mondjuk a Posta appot miért nem lehet leszednie annak, aki nem használja, azt nem tudom, Win8-on is törölhető volt.
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest