Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#81301) Liner


Liner
aktív tag

Üdv! Valaki felhomályosítana miért maradt ott a frissítés szöveg. Miután rendben lefrissített már kb. 5 ször újraindítottam de nem történik változás. Mondjuk a gép működését nem befolyásolja....

Valamint érdekelne, hogy a windows pro mennyivel stabilabb jobb mint a home. Ez a gép megérdemelne egyet. Sajnos van vagy 5 licenszem bitdefender kerish doktor Emisoft Avg pc tune up revo pro éves, és mégis néha eldobja magát a rendszer. Főleg ha töltök és játszom egyszerre. Mármint most pld originról töltöttem Mass effect 4 et azt is BUG miatt kell újraraknom, hogy a fene vigye el őket. Dead space 3 hoz megvettem minden kiegészítőt és most nem tudok vele játszani. Aztán rákerestem és külföldi oldalakon is szapulják emiatt az EA-t downloading kontent azt ott megakad. Ez ellen mit lehetne tenni? Tűzfalamat megnéztem.. A windowsosat még nem. De ez tömeges jelenség. Egyik kedvenc játékom. Erre kiderül még ráköltöttem egy 10 est. azt nem lehet vele játszani Bravo EA. A Mass effekt 3 ba meg ottmarad az egér befagyva a képernyő közepén. Amúgy fut mint a villám 3840x2160 ultrán is. De egér középen... Miért pont ezek csinálják a legjobb játékokat nem értem...

[ Szerkesztve ]

Vannak olyan emberek, akik azt hiszik, hogyha otthon vannak a programozásban, akkor már mindent tudnak. Pedig - törvény. Valahol kapsz, valahonnan elvesznek.

(#81302) togvau


togvau
senior tag

Hogyan lehet meggátolni, hogy a windóz 10 minden nap 18:17-kor felébressze a gépet sleep-ből, és hibernálásból is, hogy megnézze vannak-e frissítések?
Egyelőre csak úgy tudtam meggátolni, hogy kihúzom a konnektorból...

hitler, sztálin, micro usb

(#81303) Kékes525 válasza Geth (#81299) üzenetére


Kékes525
félisten

Igen, mindkettő megvolt. Mindkettőnél sikeres jelzés volt [kép] [kép] , de változatlanul ott az eszközkezelőben az ismeretlen eszköz. Ami érdekes, hogy amikor keresés a számítógépen-t választom telepítéskor az eszközkezelőben, akkor azt írja, hogy nem talált megfelelő drivert az eszközhöz.[kép]

Nagyon sok rejtett eszköz van az USB-én.Nem rejtett:[kép] Rejtett: [kép] [kép] Az nem kavarhat be?

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#81304) #71043776 válasza Liner (#81301) üzenetére


#71043776
törölt tag

Hol maradt ott? A "Frissítés és leállítás" gombra célzol? Az csak átmenetileg marad ott, majd eltűnik.
A Home és a Pro stabilitás szempontjából ugyanaz. A különbségeket az MS oldalán találod. A Pro drágább. A tuningolós programokat lehetőleg ne használd.

togvau: Az aktív időszakot állítsd át, az ütemezett feladatoknál nézd meg a frissítést, az energiagazdálkodásnál kapcsold ki a felébresztési időzítőket (séma beállításai > speciális > alvó állapot).

(#81305) Liner


Liner
aktív tag

Rájöttem amit steamon meg lehet vásárolni azt meg is kell. Csak pld crysis 3 at nem lehet... A far cry 5 meg egy kupac kaki ami a graf motort illeti. Miért nem tudják a cégek egymástól átvenni a jó motorokat? Szerintem a dying lightnak és az Assassins Creed Black flagnek van a legjobb. Erre az origint elrontják... Hihetetlen.. A dead space 3 al meg jobban járok .... Bocs az off ért

Vannak olyan emberek, akik azt hiszik, hogyha otthon vannak a programozásban, akkor már mindent tudnak. Pedig - törvény. Valahol kapsz, valahonnan elvesznek.

(#81306) Liner válasza #71043776 (#81304) üzenetére


Liner
aktív tag

Kösz! Hát ha azt mondod elmúlik.. Azért megcsinálom amit írtál. Jaj de jó ez a szerkesztés. Mindig eszembe jut még valami. :) Ja lol azt nem is nekem írtad. :) De tényleg ez lehet a letöltéstől mármint ez nem is letöltés tulajdonképpen install nem? Már ha steamon originen vagy Ubin töltesz valamit ezekszerint nem érdemes játszani max. filmet nézni. Szerintem kezdek egy új dying Lightot normálon kontrollerrel. Kíváncsi vagyok. Mert egérrel Nightmeren tolom de az tényleg rémálom. Mit lehet csinálni amikor egyszerre két db sprintelő zombi akar kiütni és egyre sürűbben érkeznek le a kalappal aki ott nem hal meg...

[ Szerkesztve ]

Vannak olyan emberek, akik azt hiszik, hogyha otthon vannak a programozásban, akkor már mindent tudnak. Pedig - törvény. Valahol kapsz, valahonnan elvesznek.

(#81307) Liner


Liner
aktív tag

Bocs még annyit, hogy tuning programokkal mi a baj? Mellesleg én 4.6 on futtatom a procimat ha már tuninglapom van.. Van értelme egyáltalán? Vagy 1080 Ti SLI mellé elég a 4.0 i7 skylake 6700 de szivesen lecserélném egy 4790kra...

Vannak olyan emberek, akik azt hiszik, hogyha otthon vannak a programozásban, akkor már mindent tudnak. Pedig - törvény. Valahol kapsz, valahonnan elvesznek.

(#81308) tibike8


tibike8
őstag

Sziasztok, nem tudom pontosan hova illik a kérdésem, majd mondjátok, ha nem ide. Szóval nem rég raktam össze a következő konfigot: Asus ROG STRIX B350-F Gaming, Ryzen 5 1600, F4-3400C16D-16GVK, CT275MX300SSD1, GV-N105TOC-4GD. Win10 pro van rajta. A WOL-t szeretném beállítani, de csak hibernált állapotból ébred a gép (talán alvóból is - azt nem néztem) Meg lehet valahogy oldani, hogy leállított állapotból is induljon? A régi konfigomban simán ment (lásd az aláírásom)
A 'BIOS'-ban bekapcsoltam amiket ezzel kapcsolatban találtam (nem vagyok gép közelben most, nem tudom, hogy pontosan miket találtam) És az eszközkezelőben is bepipáltam a hálókártyánál a magic-csomagos ébresztést.

(#81309) Liner válasza tibike8 (#81308) üzenetére


Liner
aktív tag

Szerintem rendszert kizárólag ssd re érdemes telepíteni. Azt akkor kb annyi idő a bekapcs. Najó picit több de nem sokkal mint a felébresztés. Legalább egy ssd kell. Ha meg játszol akkor kötelező. Egy 10 fps-t rádob szerintem.

Vannak olyan emberek, akik azt hiszik, hogyha otthon vannak a programozásban, akkor már mindent tudnak. Pedig - törvény. Valahol kapsz, valahonnan elvesznek.

(#81310) #71043776 válasza Liner (#81306) üzenetére


#71043776
törölt tag

A játékokat a saját topikjukban tárgyald, itt csak a Win10-ről van szó. Ha nem vagy biztos a tuningban, akkor inkább állítsd vissza gyárira, mert nagyon sokféle hibát tud okozni, például fagyásokat. A takarító-rendszergyorsító-akármiket tényleg ne használd, hiába van (valamilyen) licenced. A rendszer nem lesz varázsütésre gyorsabb egy programtól, cserébe gondokat okozhat (például ha jó sok memóriát takarít meg azzal, hogy kilő fontos folyamatokat). Az alaplapod tuningos programja más, de ezt tudnod kéne, ha húzod a gépet. A kérdéseddel is menj a tuningos topikba, ott tudnak segíteni.
A lényeg, tiszta rendszer, frissítve, nincs belenyúlva, nincs PC doktor izé, lehetőleg tuning sem. Használd így, aztán meglátod.

(#81311) tibike8 válasza Liner (#81309) üzenetére


tibike8
őstag

Hát ööö, nem voltam akkor egyértelmű. Ebben egy SSD van és pont az a gondom, hogy nem hibernálni akarom, hanem leállítani. Így viszont a WOL nem ébreszti a gépet. Többször kell a gépem távolról használni így feléleszteni majd leállítani ahogy a régit is tettem. Ez most csak hibernálásból éled fel távolról. Leállítva nem.

[ Szerkesztve ]

(#81312) pinnacle válasza pinnacle (#79549) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Utolsó frissítés után, mindkettő laptopon tudok fényerőt állítani.

(#81313) Cs1csó válasza pinnacle (#81312) üzenetére


Cs1csó
félisten

Igen itt írják is: [link]

Javítva egy hiba a képernyő fényerejének szabályozásban, amely több számítógépnél jelentkezhetett a Windows 10 version 1803-ra történő frissítés után.

(#81314) lovi27 válasza Ga3rieL (#81289) üzenetére


lovi27
addikt

Fel, mert WHQL. De előtte olvasd el miben hoz változást ez a kiadás és a helyedben csak akkor tenném fel, ha van olyan hardvered vagy használsz olyan szoftvert aminél jelentkezhet javulás. Máskülönben úgysem veszel észre semmi változást, akkor meg minek, ha működik rendesen.

(#81315) pinnacle válasza Cs1csó (#81313) üzenetére


pinnacle
nagyúr

Köszi! Akkor egyelőre még nem dobatják ki a régi laptopokat. :)

(#81316) Cs1csó válasza pinnacle (#81315) üzenetére


Cs1csó
félisten

Szégyen ez az upgrade:
- ELVILEG már márciusban kész volt
- végül április LEGESLEGVÉGÉN adták ki
- ez már a megjelenése óta (ha jól számolom) a 3. összegzőfrissítés és még mindig vannak gondok

(#81317) idegen lény válasza Cs1csó (#81316) üzenetére


idegen lény
őstag

Szerencsére nem tudja föltenni, mert már nincs elég hely hozzá, de állandóan próbálkozik. Ennyiben jobb a Pro, mert azon 25 napig le lehet tiltani a frissítést.

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#81318) Cs1csó válasza idegen lény (#81317) üzenetére


Cs1csó
félisten

Használd ezt a programot: O&O ShutUp10

Többek között a funkciófrissítéseket - upgrade - is le lehet tiltani.
Amit bekarikáztam azt a csúszkát kell elhúzni hogy zöld állásban legyen

Ezzel korlátlan ideig lehet tiltani az UPGRADE-et de amint látod alul akár a sima biztonsági frissítéseket tartalmazó UPDATE-et is tilthatod de azt nem ajánlom.

A lényeg, hogy szeparáltan tudod tiltani az upgradet az update-től.

(#81319) King Unique válasza Cs1csó (#81316) üzenetére


King Unique
titán

Azt azért tegyük hozzá, hogy már akinél, mert itt a topikban is felrakták többen a 17133-at és használták gond nélkül, ahogyan a hivatalos 17134-es buildet szintén. Ja, várjál, bekapcsolom a Caps Lock-ot, MÁR AKINÉL... :DDD

[ Szerkesztve ]

(#81320) Cs1csó válasza King Unique (#81319) üzenetére


Cs1csó
félisten

Nem működik? Nem tudom mert én amint megjelenik egy új build tisztán dobom is fel. (csak tudom hogy ez a lehetőség ennek a tiltására van)

[ Szerkesztve ]

(#81321) idegen lény válasza Cs1csó (#81318) üzenetére


idegen lény
őstag

:R Látom, már alapból ki van lőve pár dolog. Kíváncsi lennék rá, hogy ti még miket kapcsoltok ki.

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#81322) Cs1csó válasza idegen lény (#81321) üzenetére


Cs1csó
félisten

Ez pont hogy egy olyan állapot amikor még szinte semmi sincs tiltva. Nálam 4 dolgon kívül MINDEN TILTVA VAN.
Egy az asztali értesítésekhez (pl. lejön a torrent akkor feljön a kis ablak a bal sarokban egy kis hang kíséretében) emellett még van 3 ami windows UPDATE.

ZÖLD = bekapcsolva a tiltás
PIROS = alap

MIVEL NEM HASZNÁLOM:
- a defendert
- a cortanat
- a onedrive-ot
- a smartscreent stb.
- az UWP-s appokat
- az Edge böngészőt és még sok mást

[ Szerkesztve ]

(#81323) Kékes525 válasza Cs1csó (#81316) üzenetére


Kékes525
félisten

Nálam 2 hiba jelentkezik, amivel még pillanatnyilag még megtudok lenni.

1. Ismeretlen eszköz (valószínűleg ASMedia) jeleneik meg az eszközkezelőben. Ez pillanatnyilag semmiben sem korlátoz.

2. Ez már kellemetlenebb, mert minden driver műveletnél (betöltött drivert tartalmazó program uninstallálása után újrainduláskor, vagy most az "ismeretlen eszköz" telepítése után (ami valószínűleg ASMedia), szintén újrainduláskor), gyakori a kék halál (mindig: classpnp.sys SYSTEM_THREAD_exception_not_handled), amit az első vagy a második újraindítás után magától javít. Utána viszont már stabil a rendszer. Munka közben még sohasem volt semmi probléma, ezért várok az újratelepítéssel, de már előkészültem rá. Ha munka közben is előjön, akkor jön a tiszta telepítés.

Érdekesség, ha csökkentett módban végzem el (uninstallálás), akkor nincs probléma.

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#81324) Geth válasza Kékes525 (#81323) üzenetére


Geth
addikt

Az .inf-es telepítésnél nem pont arra gondoltam, hogy az .inf-et told be, majd keresés a driverek között, ez néha kevés.

Azt próbáld meg, hogy az ismeretlen eszközön frissítesz drivert, számítógépről opcióval, ott az "engedjél választani" (tehát NEM keresés), "van lemezem" vagy valami ilyesmi opcióval az említett .inf-et kiválasztva.
Ha így sem látja, akkor nem az az .inf való hozzá.

A rejtett eszközök ne zavarjanak, minden amit valaha rádugsz például USB-re, de éppen nem aktív, megmarad rejtettként (látszik, hogy sok hibás csatlakoztatásod/eszközöd volt), nem kell vele foglalkozni. Lehet őket törölgetni (például build upgrade-kor is takarítja), de semmi hatása nincs, ha úgy hagyod.

A 2. az nagyon gáz, ott valami nem stimmel...

[ Szerkesztve ]

(#81325) moma


moma
őstag

Szeretnék egyik laptopról másikra kirakni képet mindkettőn win 10. és beállítottam a vevőn, hogy lehessen rá, és írja is, hogy ready for you to connect wirelessly. És amiről kapcsolódni szeretnék ott is látom, de miután kapcsolódnék egy ideig próbálkozik, majd kiírja a kapcsolódón hogy couldnt connect. semmi más visszajelzés. van ötletetek merre indulhatnék?

net mindkét laptopon egy androidos telóról van hotspoton keresztük.

we all deserve a bit of luck.

(#81326) kásás


kásás
tag

Sziasztok!

Segítségetekre lenne szükségem!
Meggyűlt a bajom a windows update KB4300403 frissítéssel, ha telepítem, újraindulás után fekete képernyőn pontok köröznek a végtelenségig. Kikapcsolás után csökkentettmódban belépve törli ezt a frissítést és utána rendben feláll a windows, de ugye újra szeretné frissíteni kikapcsoláskor. Most kikapcsoltam a frissítést, de ugye az 35 nap, utána ugyanott tartok.
Tudtok nekem erre valami megoldást ajánlani?

(#81327) Sub-ZeRo válasza kásás (#81326) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Halaszd amíg tudod, hátha javítják a hibát.

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#81328) Kékes525 válasza Geth (#81324) üzenetére


Kékes525
félisten

Erőltetve így felment, nem javasolta, de ennek ellenére igent nyomtam és eltűnt az ismeretlen eszköz, ami hardverváltozások keresésére sem jön elő. Viszont nem látok semmi változást az eszközkezelő USB vezérlők részében. Az első a régebbi, a második az új: [kép], [kép] Köszi a segítséget! :R

A 2.-ra tudnál javaslatot, tiszta telepítést leszámítva? Érdekes, hogy most dirver telepítés volt és újraindítás után nem volt semmi probléma. Az újratelepítést akkor fogom, ha munka közben is csinálná. Így még együtt tudok élni vele. Macrium mentéssel gyorsan visszatudom állítani a rendszert, 3-4 perc az egész. Mindennapja van teljes rendszerre történő mentésem. Havi 1 full, hetenként egy differenciál, naponta egy incremental), hely van bőven.

Hoppá, van változás: megjelent az ASMedia USB Root Hub és az USB háttértár is. Az előbb nem vettem észre. :B

[ Szerkesztve ]

Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

(#81329) Zoz


Zoz
őstag

Ezen egy picit meglepődtem: telepítés közben nekiállt BIOS-t frissíteni :Y

Gondolom a Spectre-s történet miatt, de akkor is, kérdés nélkül nekiállni egy ilyen kockázatos műveletnek?! Aztán ha majd egyszer ilyen frissítésbe csúszik hiba, akkor konkrétan kinyírja a gépeket?

(#81330) Geth válasza Zoz (#81329) üzenetére


Geth
addikt

Ez Lenovo kérdésnek tűnik, nem Windowsnak :)

Kinyírni nem biztos, pl. ezért találták ki a dual bios, backup bios és társai technikákat. Ha megmakkan, magától vagy valami rituálé mellett vissza tud állni. Elvileg...

(#81331) #71043776 válasza Zoz (#81329) üzenetére


#71043776
törölt tag

Például újabb laptopok tudnak ilyet, az UEFI beállításai között tudod kikapcsolni az automatikus frissítést. Ha nincs ott, akkor a gyártó valamelyik programja töltheti le Windows alól.

(#81332) ArthurShelby


ArthurShelby
addikt

Mikor alvó állapotba teszem a laptopot az egy idő után átmegy hibernálásba. Nem akarom még a hibernálást teljesen kikapcsolni, csak én akarom megmondani mikor menjen oda. Ezt hol lehet kikapcsolni?

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#81333) Angel2014


Angel2014
addikt

Sziasztok szerintetek hivatalos win 7 ről még lehet frissíteni win 10 et?

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#81334) Sub-ZeRo válasza Angel2014 (#81333) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Lehet.

(#81332) legelek Energiagazdálkodáson belül keress rá!

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#81335) Angel2014 válasza Sub-ZeRo (#81334) üzenetére


Angel2014
addikt

Uefis asus asus asztali gép, gondoltam legacyba megpróbálnám...de csak akkor állnék neki ha biztos. Ezért kéne a tanács...most win 10 van rajta mert azt hittem beszívja de nem.

Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!

(#81336) drmazsi


drmazsi
aktív tag

Sziasztok!
Tegnap frissült a windows 10 és azóta bármilyen telepített programot szeretnék elindítani ezt az üzentet kapom :

Microsoft Office programok elindulnak, de szinte semmi más ami nem alap Windows.

Nem tudom mi lehet a hiba, próbálom a windows frissítéseket törölni, de amikor rányomok a frissítések eltávolítása gomvbra elvillan az egész ablak és nem történik semmi.

Az eddig windows indításnál automata programok s etöltenek be, csak az eset.

Segítsetek kérlek! Köszönöm! :R

[ Szerkesztve ]

Don't hate the player, hate the game ...

(#81337) Cs1csó válasza Angel2014 (#81335) üzenetére


Cs1csó
félisten

Próbáld meg úgy hogy windows 7-en belül arról frissíted. Próbáld meg win 7 alól futtatni ezt: [link] kattints a frissítés opcióra.

drmazsi

Csinálj egy rendszer visszaállítást - gépház - Frissítés és biztonság - Helyreállítás - és itt kell lenni egy olyannak hogy visszaállni a korább windows verzióra - nálam nincs ilyen opció mivel tiszta telepítéssel ment fel ezért nem tudom pontosan de itt kell lennie. Lehet kelleni fog - ha valamiért nem működik - egy pendrive rajta azzal a windows telepítővel amire vissza akarsz állni és arról megoldani.

[ Szerkesztve ]

(#81338) Sub-ZeRo válasza Angel2014 (#81335) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Semmi.

[ Szerkesztve ]

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#81339) idegen lény válasza Cs1csó (#81322) üzenetére


idegen lény
őstag

:R Az igen! :Y Az állandóan feljövő Legalább egy beállítást észleltünk, ami hatással lehet az akkumulátor üzemidejére (vagy élettartamára?) üzenetet hogyan lehetne kikapcsolni?

Ha már a driverek is szóba kerültek, találtam egy driverkereső és driverfrissítő programot. Hat drivert talált, amit szerinte frissíteni kellene. Nem tudok ezzel elrontani semmit? Az eszközkezelő szerint mindenre fönt van a legfrissebb driver, de a 360TS is állandóan nyaggat, hogy talált újabb drivereket a jelenlegieknél, persze azt már csak a fizetős változata tenné meg, hogy le is tölti azokat. De olyat is javasolt, amit a Lenovo oldalán nem is ilyen laptophoz, és nem is W10-hez, hanem W7-hez javasolnak. Ráadásul nem is ugyanazokat a drivereket javasolja, mint a Driveridentifier. Egyébként nincs semmi különösebb probléma a laptoppal, a numerikus billentyűzetnél néha csak a középső oszlop működik (2, 5 és 8), és mintha néha a net is gyengébb lenne, erre javasolt is újabb drivert, de ez lehet a router miatt is.

[ Szerkesztve ]

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#81340) adamcsik


adamcsik
aktív tag

Üdv!
SSD Vásárlása miatt újra kell telepítenem a gépemet
az lenne a kérdésem hogy megéri Windows 7röl Windows 10re váltani?
Illetve bonyolultabb a beállításait kezelni?
Sok külömbség van a két rendszer között?

(#81341) moma válasza moma (#81325) üzenetére


moma
őstag

Másképp is kérdezem: van akinek működik ez? hogy másik laptopra rak képet? próbáltátok már?

we all deserve a bit of luck.

(#81342) #71043776 válasza idegen lény (#81339) üzenetére


#71043776
törölt tag

Próbáltál már az üzenetre kattintani? Vagy az értesítések beállításait megnézni? :)

Hajjaj, előbb tiltogatásról kérdezel, most meg drivereket akarsz felpakolni ok nélkül. Miért? Van valami gond a rendszerrel? A 360TS azért nyaggat, hogy fizess érte. Egy rakás fizetős antivírus csinál többet, mint kéne, hogy el tudja adni magát (a rosszabbik fajta kicsit több dologra figyelmeztet a kelleténél, csak érezd a törődést).
Ha nincs semmivel gondod, akkor hagyd a drivereket. Ha van valamivel gond, akkor a gyártótól szedd le a legfrissebbet. Nem kell mindig drivert frissíteni, csak ha előnyöd származik belőle. A WU rengeteget telepít magától, rendszerint jók is.

(#81343) idegen lény válasza idegen lény (#81339) üzenetére


idegen lény
őstag

Ja és a fejhallgatóban bugyborékol/szörcsög a hang, ez lehet a fejhallgató hibája is. A képernyőnek néha lecsökken a fényereje pár pillanatra, de ezt kiküszöböltem azzal, hogy maximumra felhúztam a fényerősséget, azóta nem csinálja.

(#81342) Timberwolf válasza idegen lény (#81339) üzenetére

Persze, hogy rákattintottam. Pont ez zavarja, hogy a maximumon van a fényerősség. Hát, mert maximumra állítottam! :W

[ Szerkesztve ]

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#81344) Shkiz0


Shkiz0
nagyúr

Sziasztok
Valaki használ itt Asus Xonar D1 vagy DX hangkártyát?
Mióta 1803-ra lefrissült a rendszer folyamatosan random időközönként BSOD-et kapok, és a cmudaxp.sys fájlra panaszkodik.
Próbáltam legyalulni a drivert amit eddig használtam, illetve régebbivel, és a legutolsóval is, sőt még az unixonaros driverekkel is, a helyzet ugyanaz.
Az biztos, hogy a xonarral lesz problem, mert alaplapival már napok óta stabil a gép.
Esetleg valakinek ötlet?

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#81345) #71043776 válasza idegen lény (#81343) üzenetére


#71043776
törölt tag

Úgy értettem, hogy az értesítést ott lehet kikapcsolni. De utánaolvasva jelenleg lehet, hogy nem kikapcsolható. Azt írják, hogy vissza kell venni a fényerőt 99%-ra, vagy 90%-ra. Nem tudom, nekem max. fényerőn sem írja.

Nincs a dinamikus fényerő bekapcsolva? Vagy a gyártó programjában nézd meg, vagy a rendszerben, azt hiszem "javasolt alkalmazások" vagy milyen hülye neve van. Ha fix értékre állítod, akkor talán nem állítgatja.

(#81346) idegen lény válasza #71043776 (#81342) üzenetére


idegen lény
őstag

A 360TS ingyenes vírusirtó. Ahogy írtam, azért akadnak gondok a laptoppal, és a processzora és a videokártyája először nyolc éve jelent meg. Ezért nem biztos, hogy a W10 a legfrissebb drivereket találta meg hozzá, és ez a Driveridentifier egész megbízhatónak tűnik hatalmas adatbázissal.

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#81347) Cs1csó válasza idegen lény (#81339) üzenetére


Cs1csó
félisten

Alapesetben azt mondom, hogy windows 10 tiszta telepítéssel telepítés közben netkapcsolattal és kész. Ha megfelelően működik akkor nem kell a driver-ekkel szöszmötölni
Végül is gondold végig mit csinálsz? Egy jó driver helyett felteszel egy TALÁN jót vagy jobbat?

Ha hiányzó driver-t ír az eszközkezelő vagy hibás a driver vagy az új driver valami plusz funkciót (legyen az akár biztonsági) ígér akkor telepítsd.

Amúgy erre inkább Driver booster free-t ajánlom próbáld ki ezt is és hasonlítsd össze miket frissítenének. Amúgy amit linkeltél ezzel még nem is találkoztam és ahogy látom nem ingyenes ezért inkább hanyagold.

Összefoglalva, driver-t akkor frissítsd manuálisan:
- ha hiányzik
- ha hibás (nem jól működik, biztonsági rés van rajta, hiányzó funkció )

egyéb esetben inkább ne

(#81348) idegen lény válasza #71043776 (#81345) üzenetére


idegen lény
őstag

A Lenovo Vantage-ban valóban be van kapcsolva a Dinamikus fényerőszabályozó, de az csak akkor csökkentheti a fényerőt, ha a képernyő zárolva van. De ahogy írtam, amióta maximumon van, nem csökkenti le, nem ez zavar, hanem ez a visszatérő üzenet, amit kapok miatta. De ha nem lehet kikapcsolni, azt is túlélem valahogy. :) De köszi a segítséget! :R

(#81347) csicso82 válasza idegen lény (#81339) üzenetére

Teljesen ingyenes ez is, még reklámok sincsenek benne. Megnézem, azt is, amit ajánlasz. :R

[ Szerkesztve ]

AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!

(#81349) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

Sziasztok!

Most kaptam egy kékhalált.Ez okozta a problémát: ntoskrnl.exe
Mit lehet tenni a probléma megoldása érdekében?Minden naprakész a rendszeren.

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#81350) cool13


cool13
őstag

Sziasztok!
Napok óta a főkapcsoló alatt, két opcióból, nem tűnik el a frissítés szó. Csak frissítés és leállítás vagy frissítés és újraindítás szerepel. Mi lehet ennek az oka?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.