Hirdetés
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Frissítettem én is a gépem. Elég jól megy, viszont BF3 alatt olyat csinál, hogy amikor elhalálozok, akkor elsötétül a képernyő, tök fekete minden, és amikor feléledek, akkor is még pár másodpercig. Tehát az a képernyő nem is látszik, ahol a spawnpointot ki lehetne választani. Így random spawnolok, de még azután is sötét egy kicsit, aztán hirtelen feléled. Persze addig sokszor jól lelőnek, míg sötét...
Konfig:
Asrock Z68 PRO3 - i7-2600K - 8GB Kingmax - AMD 6950 - Corsair Force 3 120GB SSD - LG IPS231VGA drivert frissítettem win10 telepítés után, a legújabb van fenn.
Mi lehet ez?Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
Win 8.1 pro -ról frissítene win 10-re, de 40%-nál nem megy tovább. Írták itt korábban hogy várni kell, de reggel 9 óta így áll. 5 óra nem elég neki?
Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
Olyan gondom van, hogy mióta frissítettem 10-re, nem érzékeli az előlapi hangszórót. Érdekes, mert a mikrofont igen...
Szóval eddig úgy volt a skype megoldva, hogy a híváskori csengetés a hangszórókra ment, hogy lehessen hallani, ha hívnak, de a beszélgetés a mikrofonos headseten menjen. De most a headsetnek csak a mikrofonját használja, a hangszóróját nem. Nem is érzékeli, ha kihúzom-bedugom a dugóját, a 8.1 mindig kiírta, hogy egy jack dugót csatlakoztattak. A hangbeállíátsoknál sincs, a skype beállításoknál sincs az előlapi hangszóró. Hogy tudom elmagyarázni a 10-nek, hogy van hangszóró elöl is?Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
Sziasztok!
Lenne egy olyan helyzet, hogy le akarom cserélni a VGA kártyát egy ATI6950-ről egy GTX1060-ra. Viszont most Win7 van fenn, de le akarom cserélni Win10-re. Van értelme telepíteni drivereket a Win7-re, vagy hagyjam, mert a Win10 úgyis leszedi magának?
Valamint érdemesebb USB telepítőt csinálni és legyalulni a Win7-et teljesen telepítés előtt, vagy telepítsem rá a 10-et a 7-re?
Az utóbbi nyilván jobb lenne, mert megmaradnának dolgok, de úgy is stabil lesz meg rendben minden, vagy jobb a szűz telepítés?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Na most vagyok bajban.
Legyalultam a Win7-et, feltettem USB-ről a 10-et. Minden szép és jó, de most ott figyel a jobb alsó sarokban, hogy aktiváljam. Úgy tudtam, hogy nem kell aktiválni, mert egyszer már telepítettem, csak leszedtem, de úgy volt, hogy bármikor újra rakhatom, mert megjegyezte a gép adatait. Erre most itt van, hogy aktiváljam. Nagy nehezen előtúrtam a Win7 telepítőt, amin rajta van a matrica a Product Key-el, de azt meg nem fogadja el. Wtf?Na elindítottam a hibaelhárítást, azt írja, hogy Home van regisztrálva de Pro van telepítve. nem úgy volt, hogy ez automatikusan kiválasztódik?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz King Unique #81404 üzenetére
Igen, most már én is tudom
Viszont most olyat csinál a bios induláskor, hogy nem bootol be egyből a win, hanem előjön egy bios üzenet, hogy mi legyen a boot sorrend. Bármit állítok a biosban, újra előjön. Valamit rosszul csináltam telepítéskor, vagy mi ez? Alapból gondolnám, hogy az SSD-nek kellene lenni az elsődlegesnek, amire a Win10 van telepítve, de az nem jó. Átrakom Windows boot Manager-re, de akkor is előjön.
(Asrock Z68 Pro3)Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
válasz King Unique #81417 üzenetére
Hát majd megnézem. De Win7-nél sose csinálta ezt, sok éve megvan már ez billentyűzet. Sőt, amikor Win10 pro volt fenn véletlenül, akkor sem, csak a legutóbbi telepítés óta van ez.
-
nagyúr
Üdv!
Wan egy windows 10-es gép egy LG monitorral. Megcsináltam a színkalibrálást, de nem használja az icc profilt. Amíg megy a kalibráló program, addig szépek, helyesek a színek, de amint kilépek belőle, azonnal visszatér az eredeti kalibrálatlan. A speciális belállításoknál be van állítva, hogy ez legyen az alapértelmezett icc, de hiába. Kitöröltem az összes icc profilt, csak ez az egy van, de akkor sem. Céges gépeken működik, három gépen is megcsináltam (win10, 8.1), simán működik, de az otthonin nem.
Mit lehet tenni?Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
Olyan kérdésem van, hogy van egy működő Win10-es rendszer egy 128-as SSD-n, rahedli program telepítve, nyomtatók beállítva meg minden. Át szeretném migrálni egy 256-os SSD-re úgy, hogy semmit ne kelljen újratelepíteni.
Olyan megoldás kellene, hogy csak átteszem a rendszert az új SSD-re, utána kikapcs, SSD-k megcserél, bekapcs és minden működik tovább.
Lehetséges ez? Ha igen, hogyan?
(8.1-es topicban is kérdeztem ezt, mert olyan gép is van, esetleg arra is jöhet ötlet, mert ott ritkábban járnak...)Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
válasz King Unique #126983 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
Rákerestem, de a "klónozás" kifejezés nem jutott eszembe, tükrözésre meg másolásra nem adott értékelhető találatokat, de akkor ezért.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Van egy ASUS Zenbook UX939, 3300x2200-as felbontással. Alapból 250%-ra teszi a nagyítást, minden szép és jó, de bizonyos ablakokban így nem látszik semmi. Telepítésnél pl. vagy a nyomtató beállításainál.
Azt hogy tudom megoldani, hogy az ablakok normális méretben jelenjenek meg? Például a nyomtatás beállításainál nem lehet méretezni az ablakot, ezért ha 250%-on van, akkor szinte semmi nem fér el benne, ha meg 100%-ra állítom, akkor ugyan minden állítási lehetőség látszik (papírméret, tálca, egy vagy két oldalas stb.), de olyan pici, hogy nem látni. Lehet ezt valahogy állítani?Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
A következő a gondom. Vettem egy Asus Zenbookot, és elindítás után a Win10 ugye kér mindenféle beállítást. Fiókot is akart regisztrálni, bár én helyi felhasználóként használom, nem akarok belépni Microsoft fiókba. De ő mindenképp akarta, mondom jó, örüljél, megadtam neki az e-mailemet, de azt mondta, hogy azzal már van regisztrálva. Persze hogy van, de ez miért gond? Van 4 vagy 5 e-mail cím, céges-magán vegyesen, de mindegyikkel lett már aktiválva fiók, de mivel egyik gépen sem használom, ezért már fene emlékszik, hogy melyik-melyikkel, mindenesetre egyiket sem fogadta el, ezért beírtam egy kamu címet mérgemben, hogy majd regisztrálom a gmailen, ha nagyon kell. Valami olyan sikerült, hogy "hagyjatokmarapicsabaezzelakurvamicrosoftfiokkal@gmail.com Na ezt egyből elfogadta
Viszont utána derült ki, hogy ilyen hosszú nevet nem lehet regisztrálni a gmailbenKérdés, hogy kellhet-e nekem bármire is ez a fiók meg a mail cím, és érdemes-e újrakezdeni az egészet, vagy lehet váltani e-mail címet valahogy, és egyáltalán miért nem lehet a már létező e-mail címemmel fiókot regisztrálni?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz King Unique #143467 üzenetére
Köszi, de a telepítés már megtörtént, nem megyek sokra az olyan tanácsokkal, hogy mit kellett/lehetett volna másképp csinálni.
A kérdés arra vonatkozott, hogy mostmár, hogy így telepítettem, ami egy múltban megtörtént dolog, mi a helyzet? Hagyhatom így, ahogy van, mert úgysem kell, vagy lehet olyan, hogy küldözget arra a nemlétező e-mail címre olyan dolgokat, amire szükségem lehet? Miért nem fogadott el olyan e-mail címet beállításkor, amit másik gépen már belállítottam? Nem pont az lenne a lényege az MS fóknak, hogy több gépen is ugyanazokat a beállításokat tudjam használni? De ha minden géphez másik e-mail cím kell, akkor akinek van 10 gépe, annak muszáj 10 e-mail címet regisztrálni csak emiatt? Szóval ilyen kérdésekre keresnék válaszokat, nem arra, hogy ha vissza tudnék menni az időben, akkor hogyan csináljam...
-
-
nagyúr
Sziasztok!
Olyan beállítást vagy programot vagy megoldást vagy bárakármit keresek, amivel elérhetem, hogy az Epson Stylus Pro 4880-as nyomtatóm mondjuk 4 óránként nyomtasson egy oldal valamit. Például egy tesztábrát.
Azért van erre szükség, hogy a fehér tinta ne tudjon kiülepedni a damperekben és a csövekben, valamint ne száradjon bele a fejbe.
Úgy kellene megoldani, hogy ha hétvégére vagy akár hosszabb időre ott van hagyva a nyomtató, akkor egy bekapcsolt számítógép mellett ezt meg tudja csinálni napokon keresztül.
Valakinek van ötlete?Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
-
nagyúr
Mostanában egyre több olyan pendrive-ot hoznak, amin látszólag nincs semmi. Egy link van rajta, amire ha rákattintok, akkor a saját gép dokumentumok könyvtárába visz. Ha bekapcsolom, hogy látsszanak a rejtett fájlok, akkor van még egy link, ami már a pendrive tartalmához visz, és ott van rajta minden.
Leginkább akkor fordul elő, amikor win 11-es gépben járt a pendrive, de nem mindig. Mi lehet ez?Aki él és nem boldog, az téved!
-
nagyúr
Van egy gép Win10-el, amin korábban valaki be volt jelentkezve erre a Windows Család funkcióba.
Ő már nem elérhető, de a gép folyton be akar jelentkeztetni a WindowsCsalád-ba, rohadt idegesítő, hogy random felugrik az ablak.
Ki lehet irtani ezt a funkciót valahogy?
Neten csak annyit találtam, hogy be kell lépni hozzá, de azt meg ugye nem tudok.
Valami regedit vagy egyéb megoldás esetleg?Aki él és nem boldog, az téved!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest