Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48354) DaDa


DaDa
senior tag

Sziasztok! Igazság szerint nem tudom melyik a megfelelő topik de próbálkozom itt. Megpróbálom röviden összefoglalni hátha tud segíteni valaki.

Pár napja döntöttem, hogy WIN10-re váltok a PC-n. Beraktam egy üres(régebbi) HDD-t és feltelepítettem. Minden rendben ment de mintha gondok lettek volna a HDD-vel mert lassan töltött be néha. MIvel már elérhetőek az SSD-k így vettem egy 128GB-is Transcendet. Otthon rádugtam a HDD mellé, hogy ellenőrizzem jó-e és az első bekapcsoláskor a WIN10 logója (ahogy a boot elkezdődött) elpixelesedett. Az alsó töltés jelző szintén és lefagyott a gép. Gondoltam lehet nem volt teljesen rádugva így megigazítgattam a kábeleket. Utána rendben bootolt, látta az SSD-t is. Acronissal klónoztam SSD-re a rendszert majd teszteltem. Azonban minden 2. vagy 3. bekapcsoláskor az SSD-n is jelentkezett a hiba. Bootoláskor ahogy a logó megjelent pixelesedett és lefagyott. Igazság szerint nem is lefagyás volt mert egy darabig tovább megy a HDD jelző led, hogy tölt és egy idő után marad csak abba. Ilyenkor ha kikapcs-bekapcs akkor egyből bootolt jól. Gondoltam mi a fene hiszen ha sérült az MBR vagy a rendszerfile akkor mindig le kéne fagynia de nem csak minden 2.3. alkalommal. Gondoltam visszateszem a régi HDD-t de az is produkálta ezt a hibát úgy, hogy az SSD rá sem volt kötve. Eddig meg nem produkálta csak amióta mellé kötöttem az SSD-t. No mind1 gondoltam megsérült valami file (sfc nem talált semmit) ezért gyorsan felraktam egy szűz telepítést az ssd-re. 4-5 újraindításig minden rendben ment. Aztán egyszer csak megint produkálta. Ez a pixelesedés elsőre Videókari (pontosan nem tudom de egy Nvidia középkategóriás van benne) hibát sejtet nekem de eddig semmi baja nem volt és amikor bebootol akkor minden rendben megy. Mivel már éjfél volt így ott hagytam és ma folytatom a tesztet. Nagyon örülnék ha valakinek lenne ötlete mi okozhatja. Ma valószínűleg feldobok rá egy WIn7-et tesztelésnek. Amit eddig próbáltam.:

- HDD és SSD-vel is produkálja
- Játszadoztam a BIOS-beállításokkal is
- SFC / Scandisk nem segít
- kábelek cseréje megvolt
- tápról minden mást lehúztam ami nem kellett
- szűz telepítés

Amit ezután fogok

- RAM check teszt
- Videókari ki és az integrálttal teszt
- Win7 teszt
- SSD teszt

A gép kb 6-7 éves:

- gigabyte m68m-s2p - legfrisebb BIOS
- 2*2GB DDR2
- AMD X2 64 3GH
- Nvidia GT tényleg nem jut eszembe
- 500GB HDD

Más ötletem nincs. De nem hiszem, hogy az SSD rossz lenne mert a WIN gond nélkül felment és ahogy írtam már a régi HDD-vel is produkálja a hibát.

Agyam eldobom már.

Bocsi a hosszúságért de így érthetőbb talán.

Köszönöm az ötleteket.

[ Szerkesztve ]

"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.