Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47201) mefistofeles válasza PuMbA (#47199) üzenetére

Nézd, én megértem azokat akik dühösek mert nem oké a rendszer de ettől még botorság levonni olyan következtetéseket, hogy szar a win10 és majd akkor lesz jó, ha hozsannáznak a topicban. Józan ésszel végig gondolva, nyilván senki nem jön ide azért, hogy beírja "fasza a rendszerem szevasztok!"
Hogy hozzád csatlakozzak, insider óta nyomatom a rendszert és most is kifogástalan, gyors stb. Mivel nem játszok, megpróbáltam pár Linux disztrót is de a rendszer indítása alsó hangon 2x annyi ideig tartott. A többi gondot nem is részletezném......

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#47202) Dilikutya válasza quailstorm (#47194) üzenetére


Dilikutya
félisten

Az a tapasztalatom, hogy azok többsége, aki kalóz Windows-t telepít, és az Enterprise-t, Ultimate-et (attól függően, melyik van a lista tetején) választja, van akkora guru, hogy egy sima Starter/Home is sok neki. :)
A Professional is teljesen fölösleges otthonra.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#47203) quailstorm válasza Dilikutya (#47202) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Én arra akartam reflektálni hogy talán egy kalóz Home vagy nem VL Pro frissítene, de nem tudom és nem is érdekel.

(#47204) mefistofeles válasza #18193920 (#47200) üzenetére

Ez már egy másik téma és szerintem megér egy-két ON bejegyzést.
Azt írod ott (win7-8 topic) user error-ról szól a történet és nem rendszer hibákról. Akkor vissza kérdeznék, user error-ból nem lehet rendszer hiba? Naná, hogy igen! Tényleg nem akarom bántani a panaszkodókat (és akinek nem inge az természetesen ne vegye magára) de szerintem zömében itt is ilyesmiről beszélünk.
Csak felületesen de olvass vissza. Először jön egy (látszólag) rendszerhiba aztán a visszakérdezések során kiderül, hogy ismeretek nélkül belenyúlt a registrybe, törölte/letiltotta (vagy megpróbálta) ami a Microsoft szerint nem kéne, hogy törlésre/letiltásra kerüljön, bár minden tele van vele de addig erőltette a (meer már 10 éve azt használom) nem kompatibilis programot amíg egy kínai hacker progijával felment stb. Mindezt úgy, hogy egy particionálással sincs tisztában. Dőreség pár száz vagy ezer felhasználó panasza alapján elítélni a win10-et miközben milliók megelégedéssel használják.

Persze ott van az érem másik oldala is azok akik tényleg nem csináltak semmi marhaságot és mégis gebasz van..... hmmm erre nem nagyon van mit mondani (és nyilván ez semennyire nem vigasztalja őket) de gyanítom nem volt és soha nem is lesz rendszer ami mindig jól működik a millió féle hardveres és szoftveres háttér, plusz felhasználói igények és elvárások tekintetében.

Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......

(#47205) twine válasza mefistofeles (#47201) üzenetére


twine
addikt

"Fasza a rendszerem" (azóta is)

Szevasztok ;] :DDD :D

[ Szerkesztve ]

(#47206) TRob1 válasza #18193920 (#47200) üzenetére


TRob1
veterán

User error mindig jelen van mindenhol. Itt is. :)
Egyébként nagyon sokaknál sok gépen jól működik a win10 a kezdetektől. Tehát a rendszer véleményem szerint jó. ;] (Tökéletes persze sosem lesz, mint ahogy egyik másik oprendszer vagy egyéb szoft sem. Valahol valakinek mindig lesz valami gondja-baja)
Én - mint lelkes amatőr - úgy látom, ha valahol nem működik megfelelően, ott nagy az esély hogy vmelyik hardver nem szereti, vagy épp a balfax gyártó nem képes normális drivert írni (már ha egyáltalán ír újat, mert sajnos sokan még erre sem veszik a fáradságot) Már ha épp nem a fentebb említett user errorról van szó. (kicsit törlünk, kicsit belenyúlunk, kicsit módosítunk, utána meg panaszkodunk)

4 gépen használom/használjuk a win10et kezdetektől, teljes megelégedéssel. A kép nagyon vegyes mert egy mindenféléből összerakott régebi i3-as asztali (konfigom), egy régebbi i5-ös HP EliteBook, egy jóval régebbi FuSi core2-es, és egy Dell i5-ös lapos. Tehát nagy a szórás, mégis mindegyiken jól fut, hiák/anomáliák nélkül (egyedül a HP-n volt kis problem, mert amit talált win10 ujjlenyomatolvasó drivert, azzal nem működött és egy Lenovo!! driverrel meg tökéletes :) )

(#47204) mefistofeles
Hehe, úgy látom nagyjából egy véleményen vagyunk. Miközben leírtam, tiéd már "megjelent". :D

[ Szerkesztve ]

¤ R'n'R ¤

(#47207) Dilikutya válasza quailstorm (#47203) üzenetére


Dilikutya
félisten

Egy Insider meg még inkább, azt hiszem, még tart.

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#47208) junior11


junior11
veterán

Nálatok is megszoktak dögleni a csempék? Az utóbbi időben nálam az időjárás és a képek csinálja, de már egy jó ideje az is megesik, hogy mail alkalmazás sem jelez, ha viszont megnyitom ott vannak benne az új e-mailek, bosszantó. Vmi ötlet?

The Truth Is Out There - Az igazság odaát van

(#47209) lck


lck
senior tag

Tök jó a windows-om. Gyors, minden eszközt felismer, hibátlan - immár egy éve.
Szevasztok !

(#47210) mobiltom válasza quailstorm (#47194) üzenetére


mobiltom
tag

steele80 : Érdekes! A lányom laptopján ugyanez a rendszer van és a legújabb builld fut rajta!

[ Szerkesztve ]

(#47211) Dilikutya


Dilikutya
félisten

Frissíteni vágyóknak: a kisegítő eszközös lehetőség még él, legalábbis este még működött, frissítettem a kettes számú gépemet is Windows 7-ről (július 29 előtt nem volt még kettes számú gépem, azért nem volt frissítve időben).

Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)

(#47212) movax válasza Norby86 (#47167) üzenetére


movax
őstag

Érdekes, nekem eltávolította gond nélkül. A Vezérlőpultban ott van a menüben, de inaktív, és írja, hogy el lett távolítva a Defender. Semmilyen mellékhatását nem érzékelem a Defender törlésének.

Az Insideres szarság nekem is ott van, de ha rámegyek a beállításaira, inaktív, azaz kéri, hogy lépjek be az Insider-programba. Szerintem ne foglalkozz vele.

[ Szerkesztve ]

(#47213) vigyori78 válasza quailstorm (#47194) üzenetére


vigyori78
őstag

Nekem is Enterprise verzió van az első kiadás óta frissíti magát tehát az nem igaz, hogy : 10->10AU nem lehetséges.
Ami nem lehetséges Enterprise-nál azaz : 7->8 , 8->10 , 7->10 , itt mindíg meg kellett vennem újra. Viszont 8-ról 8.1-re is frissített valamint a 8.1 elfogadta a 8-as Enterprise kulcsot is a 10AU szintén elfogadja a 10-es kulcsot.

[ Szerkesztve ]

(#47214) Feherfy válasza Feherfy (#47168) üzenetére


Feherfy
tag

[link] Valaki esetleg? :B

[ Szerkesztve ]

(#47215) quailstorm válasza vigyori78 (#47213) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Én anno nem találtam módját a 8-8.1-nek. 10-et meg se próbáltam (csak utánaolvastam) mert amúgy is kaka volt az installom.
Felteszem neked eredeti Enterprise van. Ha már tudsz kulcsról beszélni.

Másik hogy a kérdést feltevő fórumozónak friss installált ősrégi 10-re nem sok értelme lett volna ráfrissíteni, szóval inkább új ISO a netről.

(#47214) Feherfy : EasyBCD 2.3 nevű BCD editorral kitörlöd azt a menübejegyzést.

[ Szerkesztve ]

(#47216) Feherfy válasza quailstorm (#47215) üzenetére


Feherfy
tag

Köszönöm a válaszod!

Csak hogy tanuljak ma is valamit, miért állhatott elő ez a "probléma"? Mit ronthattam el, vagy kellett volna másképp csinálni? Nem az első telepítésem, de ilyennel még nem találkoztam. Lehet az a probléma, hogy eredetileg Linux-al kiadott gép?

(#47217) quailstorm válasza Feherfy (#47216) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Nem tudom, mert a 500MB-os az a rendszerindító és az ilyet nem csinál. Mondjuk ha megvan hova mutatott a bejegyzés és meg tudod mutatni akkor tudok valamit mondani, így nem.
Csak azt tudom elképzelni hogy a pendrive-ot berakta a bootloaderbe.

(#47218) Feherfy válasza quailstorm (#47217) üzenetére


Feherfy
tag

Eléggé valószínű, hogy a pendrive maradt bent valahogy bootloader-ben, viszont ha nincs csatlakoztatva, akkor nem is mutatja BIOS-ban. Ami érdekes, hogy próbáltam utólag win7-et is telepíteni (hogy majd felfrissítsem), a pendrive-ot látta, de bootolni már nem tudott róla. Ez lehet azért, mert a gépem (Dell 7559) már nem támogatja a 8-astól régebbi windowsokat?

(#47219) quailstorm válasza Feherfy (#47218) üzenetére


quailstorm
nagyúr

UEFI 1.x secure boot, legacy mode, USB3.0. Csak amiket elronthattál. Skylake amúgy már nem szereti a 7-et, valamennyit még támogat de én inkább asztali gépes vagyok.

Oldala szerint támogatja a 7-et.

(#47220) Feherfy válasza quailstorm (#47219) üzenetére


Feherfy
tag

Hazudnék, ha azt mondanám mindent értek amit mondasz. :D
[kép1]
[kép2]

Így tudnál pontosabb dolgot mondani? :B

Szerk.: UDB3.0 kizárva, próbáltam az összes portot.

[ Szerkesztve ]

(#47221) quailstorm válasza Feherfy (#47220) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Második képen lévő konfiggal tuti nem bootolna.
Win10 mellé telepítésről akkor lehet szó, ha megtartod az UEFI-t, FAT32 UEFI-s a pendrive és nincs secure boot.
Legacyban kötelező mennie (akkor viszont NTFS MBR pendrive), de akkor MBR és úgy nem nagyon frissítenék Win10-re mert marhaság.

[ Szerkesztve ]

(#47222) DonMarco


DonMarco
aktív tag

Üdv ! Csak jelezném hogy közel 10-éves a gépem,P5N-E SLI alaplap,Proci : Intel (R)D CPU 2.80 Ghz (2magos) Videókártya : NVIDIA Geforce GT 520-as 1gb, 4gb memória van a gépbe SSD-120 gb (Rendszernek) és szuperen fut rajta a win-10 semmi gond,még a 4-k videók is akadásmentesen mennek a youtuben az edge böngészővel (csak kicsit várni kell hogy előre puffereljen) szóval jó ez a 10-es ! Természetesen tiszta telepítést csináltam,halgatva itt a főgurukra. Sokat lehet tanulni tölük,köszönöm ! :R

[ Szerkesztve ]

(#47223) Doky586 válasza Feherfy (#47220) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Secure boot: teljesen felesleges. [kép1]
Ha csak USB3-ad van W7 telepítésekor: [link]
Win7 telepítés UEFI módban: [link] (A 4.pont 3.# szerintem felesleges)

[ Szerkesztve ]

(#47224) Feherfy válasza quailstorm (#47221) üzenetére


Feherfy
tag

Akkor mit javasolsz, hogy lenne a legtisztább a win 10 telepítése, az eredetileg taglalt problémák előfordulása nélkül?

(#47225) tomp


tomp
félisten

Hogy lehet kideríteni, hogy nekem most MBR vagy GPT partícióm/telepítésem van?
Azt tudom, hogy van egy 350MB-os rendszer számára fenntartott+450MB-os helyreállítási partícióm a nagy rendszer partíció mellett. BIOS-ban anno be lett kapcsolva az UEFI mód.
De utólag van valami parancs amivel megtudható hogyan lett telepítve?

(#47226) Воланд válasza tomp (#47225) üzenetére


Воланд
titán

[link]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#47227) quailstorm válasza Feherfy (#47224) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Most van a gépeden 10, vagy nem? ha működik akkor törlöd a bootbejegyzést aztán viszlát. Win7 nem tudom mire kell neked, ha nem mellé, hanem frissíteni akarsz róla, arra csak annyit tudok mondani hogy marhaság. Kivéve ha még nincs meg a kódod...

(#47228) Feherfy válasza quailstorm (#47227) üzenetére


Feherfy
tag

Utolsó mondat a lényeg, mivel új gépről van szó. :B
Bízok benne, hogy még megy az ingyenes frissítés.

[ Szerkesztve ]

(#47229) King Unique válasza tomp (#47225) üzenetére


King Unique
titán

Azért általában látszik a rendszer számára létrehozott plusz partíciókból, de a fórumtárs által megadott link is jól bemutatja az erre vonatkozó helyi lehetőségeket. Aki meg pl. külső partícionáló programot használ, az már megnyitáskor a főablakban láthatja. Meg persze utóbbi programok azért más dimenzió, tudnak a kötet(ek) törlése nélkül is kiterjesztést, illetve MBR - GPT közti konvertálást, valamint nem akarnak adott esetben erővel dinamikus lemezt sem létrehozni stb.

[ Szerkesztve ]

(#47230) quailstorm válasza Feherfy (#47228) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Akkor van a hosszú, meg a nagyon hosszú megoldás.
Vagy felrakod úgy UEFI kompatibilisen a 7-et, hogy utána használható maradjon a 10 mikor frissítesz. Vagy felrakod legacy módon mert akkor tutijó, lefrissítesz majd 0-ról UEFI-s 10-et telepítesz.

(#47231) Feherfy válasza quailstorm (#47230) üzenetére


Feherfy
tag

Már nekiestem (#47223) Doky586 kolléga útmutatásai alapján, azt hiszem ez csak a hosszú út. Odáig mer el is értem, hogy az USB-t felismerni, és bootolni is szeretné. Viszont a gépen csak 3.0-ás USB portok találhatóak, és az erre vonatkozó résznél már megakadtam. Próbálok drivert tallózni, de nem talál (pipa nélkül sem). :U

(#47232) Doky586 válasza Feherfy (#47231) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

A windowsok visszafelé kezelik a régebbi rendszereket telepítéskor, de ez fordítva nem igaz (a win7 nem ismeri a 10-et..)

UEFI multiboot: [link]

(#47233) quailstorm válasza Feherfy (#47231) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Valami USB3-as drivert látok az oldalán pedig, de ha nem hát nem.
PXE network boottal szophatsz még ha szeretnél mindenáron.

(#47232) Doky586: ez így nem igaz. NT6 rendszerek bármilyen sorrendben egymás mellé telepíthetőek különösebb gond nélkül ha a 8.1 és a 10 legacy módban van fast startup nélkül. Tudom mert próbáltam. Bootmenü is OK lesz. Alaplapcsere után 8.1 helyreállító a 10-et is helyrerakta.

[ Szerkesztve ]

(#47234) Feherfy válasza quailstorm (#47233) üzenetére


Feherfy
tag

Ezt bontottam ki 7Zip-el, majd próbáltam tallózni, mikor a telepítés helyéről kérdez, de semmi. :(

(#47232) Doky586: Ha ezt végigcsinálom, és felmegy a win7 dualban, akkor tudok frissíteni 10-re?

Tudom, jókor kérdezem, de egyébként még van értelme ezzel szívni? Július 29.-ig volt hivatalosan ingyenes frissítés csak kósza hírekből gondolom, hogy még működik. Nyugtassatok meg, hogy így van. :DDD

(#47235) tomp válasza King Unique (#47229) üzenetére


tomp
félisten

A megadott linken leírtak alapján MBR. :)
Amúgy van valami teljesítmény/szolgáltatás extra ha GPT lenne? Nincs semmi gondom az MBR-el amúgy tökéletesen meg vagyok vele. :)

(#47236) asuspc96


asuspc96
senior tag

Kellemes estét mindenkinek,

Olyan furcsa kérdéssel fordulok hozzátok, hogy (tudom, hogy már az ilyesfajta kérdések is abszurdak) melyik a jobb op. rendszer ?
a Win7 vagy a Win10 ?

ugyan ezt a kérdést feltettem a win7-es topicban is, érdekel mit mond a 2 tábor

(#47237) TRob1 válasza asuspc96 (#47236) üzenetére


TRob1
veterán

Próbáld ki mindkettőt és döntsd el Te magad. Nincs olyan hogy melyik a jobb. Az a jobb amelyik stabilabb és jobban tetszik.

(Nekem a win10 egyértelműen. Szerintem az eddigi legjobb win. De sokan nem így gondolják vagy tapasztalják.)

¤ R'n'R ¤

(#47238) Doky586 válasza asuspc96 (#47236) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

a win 10

(#47239) Doky586 válasza Feherfy (#47234) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

Ha 10-et akarsz akkor 10-et telepíts ne 7 -et... :O

(#47240) asuspc96 válasza Doky586 (#47238) üzenetére


asuspc96
senior tag

nagy poénmester vagy te :DDD ;] :P

(#47241) yanna válasza Doky586 (#47238) üzenetére


yanna
őstag

Azért vannak ellen vélemények is. :DDD

(#47242) Doky586 válasza yanna (#47241) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

így biztos igazam lesz... :DD

(#47243) yaksi


yaksi
aktív tag

Sziasztok! Segítséget kérnék! Ma egy hetes szabi után hazaérve az asztali gépemen a Win10 nyöszörgött, hogy új frissítés van. Engedtem tölteni, pechemre.
Azóta nem indul a gép, folyamatosan újraindul, hibát keres, beadja a speciális indítást, de semmire nem jut. Nem tud rendszervisszaállítást csinálni, nem használ a speciális indítást, még az alaphelyzetbe állítás sem működik, sem az adatok megtartásával, sem anélkül. Konkrét hibát nem közöl, de nem tudok vele semmit csinálni. Tudnátok segíteni, hogy újra tudjam éleszteni a gépet? Előre is köszönöm szépen!

yaksi

(#47244) SAMG3 válasza raidx (#47129) üzenetére


SAMG3
tag

Hogy tudom eltávolítani? :D VAn valami leírás? :D

(#47245) King Unique válasza tomp (#47235) üzenetére


King Unique
titán

Nyilván az újabb, UEFI-re épülő gépek bizonyos funkció csak ezen módban, illetve GPT partíció esetén használhatók ki. Valamint a GPT-nek eleve vannak előnyei az MBR-rel szemben. Továbbá azt mondják, hogy az újabb Windowsok is már előbbin érzik igazán jól magukat. ;]

Viszont azért még többnyire nyilván a Legacy boot és MBR is használható, illetve pl. egy multiboot megoldás bizonyos esetekben problémamentesebb. Én több Windows & Linux felállásnál szívtam már az UEFI boot miatt...igaz, ez vsz hardverfüggő is.

[ Szerkesztve ]

(#47246) csixy válasza yaksi (#47243) üzenetére


csixy
addikt

Szia Yaksi!

Ha már korábban beaktivált Win 10 volt rajta , akkor bootold be egy linux live cd-ről ,vagy pedrájvról és mentsd le a neked szükséges adatokat. Ezután telepítsd újra a win10-et , telepítés közben ne adj meg neki COA matrica számot . Bootolás után , ha nethez jut be fogja redmond aktiválni., csak ügyelj arra ,hogy home , vagy pro verzió kell-e rá.

Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.

(#47247) kungzi


kungzi
veterán

Sziasztok

Segítséget szeretnék kérni, van egy Asus X550LB notim + win 10 pro-m.
Ha az újraindításra megyek, vagy frissítés miatt újraindulna a gép, nem indul újra, hanem mindig kikapcsol. Mi a bánat okozza ezt? Biztos a windows hibája.

Pls valaki segítsen. Köszönöm :)

(#47248) raidx válasza SAMG3 (#47244) üzenetére


raidx
őstag

Letöltöd a Defender_Uninstaller.exe progit és futtetod mnt rendszergazda. A végén valamit kiír de elvan távolítva. Korábban valaki belinkelt egy letöltési lehetőséget. 833k a mérete. Ha nem annyi ne futtasd!

[ Szerkesztve ]

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#47249) raidx válasza kungzi (#47247) üzenetére


raidx
őstag

Mivel egyedi eset így nem valószínű a Win hiba! Eddig még nem jelzett ilyet senki!

Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX

(#47250) kungzi válasza raidx (#47249) üzenetére


kungzi
veterán

Asus topikba jelezték már korábban is mások, de azokra sem jött válasz. Hátha most ebben a topikban. Azért csodálkozom, mert 8.1-el nem csinálta.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.