Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-05-31 14:25:16

LOGOUT.hu

Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#123148) Fire/SOUL/CD válasza mattheus (#123134) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Igen, jól tudod, viszont sokan ezt csúnyán félreértelmezik...

Ennek az eljárásnak az a lényege, hogy amikor egy új vasra felkerül az új OS és ott aktiválásra kerül a korábbi kulccsal, akkor ne fordulhasson elő az a hiba, hogy kiírja, hogy a kulcs már használatban van.

Nagyon sok user elköveti azt a hibát, hogy a régi gépet újra bekapcsolja, aztán ha azon nem lett törölve a kulcs, az aktiválás ellenőrzésekor(ezt rendszeresen ellenőrzi az OS) "rájön az MS", hogy több gépen van használatba a kulcs és ez esetben az újabb/később aktivált masinán dobja majd a korábban említett hibát.

Retail kulcsnál (nincs hardverhez kötve) nem is lenne szükség az slmgr /upk parancsra, ha a régi gépet leformázná a gazdája, mert akkor nem lenne lehetőség többet elindítani és ezáltal ellenőrizni az aktiválás állapotát.

Még annyi, pl. hogyha valaki a régi masinát egyben, telepítve eladja (tehát rajt hagyja az OS-t), akkor az slmgr /upk parancson felül az slmgr /cpky parancs kiadása is szükséges, mivel ez utóbbi a registry-ből is törli a kulcsot, ezáltal azt követően már nem lehet kinyerni a kulcsot sehogy sem.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 10 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.