Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Microsoft Office és Office 365 topic (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#3706) liszi70 válasza merqree (#3705) üzenetére


liszi70
nagyúr

"előfordulhat, hogy 1-2 telepítést követően már nem fogja elfogadni a Microsoft a kulcsot"

Ha ez így lenne, már tele lennének a fórumok negatív visszajelzésekkel. Persze lehet ijesztgetni ezzel, meg nyilván a listaáron megvett kulcs a legfaszább a ms-nak, de ritka az erre vonatkozó negatív tapasztalat. Az eladás hatalmas volumenéhez viszonyítva pláne. Olvasd el pl. a hardveraprón a visszajelzéseket. Meg abba is érdemes belegondolni, hogy vajon miért is hagyja a ms, hogy évek óta, látványosan, nemzetközileg virágozzon ez a fajta eladás.
Feltételezéseket, ijesztgetéseket, moralizálásokat mindig olvasunk itt, viszont a tapasztalat meg azt mutatja, hogy ezek a kulcsok működnek, és hosszabb távon is.
Meg vicces az is, ha belegondolunk abba amit írtál, hogy mondjuk 2 telepítést bír ki, akkor az mennyi idő egy átlag-usernak? Több év. És nem jellemző, de mondjuk utána letiltja a ms, akkor mennyiért is használt több évig egy legális office-t az user? :D A ms-nak így is jobban megéri mint az ingyenes alternatívák, értsd warez, meg open- és libre office.

[ Szerkesztve ]

(#3707) cigam válasza liszi70 (#3706) üzenetére


cigam
félisten

Mitől lesz legállis? Pl. az MSDN kulcsok kereskedelmi forgalmazása nem megengedett.
Attól hogy egy neppertől veszel lopott autót, attól maga az autó még működik, de a lopott státuszán nem változtat.
Ugyanakkor a te írásod is feltételezéseket, ijesztgetéseket, moralizálásokat tartalmaz!

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#3708) zolee001 válasza liszi70 (#3706) üzenetére


zolee001
őstag

Innen a forumtárs kalandjai
"
Üdv! Szeretném egy tapasztalatom megosztani.
Június 10.én vettem ebayen egy Office 2016 Pro Plus Retail kulcsot. Mindemt úgy csináltam, ahogy a levélben le volt írva! Telepítés után aktiválást kért, a bit.ly/Activate-via-Phone oldalon megadtam az Aktiválási Varázsló által kiírt számokat. Submit gombra meg is kaptam a visszaigazoló karaktereket,az aktivalás sikerült.
Nos, a csavar most jön. Kb. 1hónapja lecseréltem a laptopom egy kicsit modernebbre. Azon is sikerült aktiválni ugyan ezt az Office-t ugyan ezzel a kulccsal! Ám kiderült, hogy van egy alaplapi eszköz,ami hibás, így a laptopba alaplapcsere történt vásárlás után 2 héttel. A Windows 10 azonnal reklamált az újraaktiválás miatt, így azt újraaktiváltam,de az Office-ról megfeleskeztem. Most viszont kellett volna, indítom a Word-öt,erre felugrik az aktiválási varázsló. Hát, ugyan úgy aktiválnám ahogy eddig,de most beköszönt egy hiba ablak, hogy nem található az adatbázisban az érvényes termék, lépjek kapcsolatba a viszonteladóval. Hát, elkezdtem mormolni a szép magyar szavak szótárát, hogy hova a b#d#$ f@$zba tűnt 2hét alatt?! :W 2héttel ezelőtt még jó volt, most meg már nem... Azon csodálkozom,hogy a windows 10 pro licencem még nem veszett el... Valami rohadt nagy gáz van a Mikrofosnál :(((
Felhívtam a Microsoft támogatást, vicc, hogy az első 2 ügyintéző angolul csacsogott csak,a 3dik volt magyar(hurrá).
A lényeg, leellenőrizettem a kapott licenc kulcsot, ami,mint kiderült,egyszer használható MSDN fejlesztői kulcs, nem otthoni licenc. Kértem az ügyintézőt, hogy küldje el ezt nekem emailben, amit továbbítottam az eladónak.
Legközelebb,ha újrahasznosított kulcsot veszek, értékelés előtt ellenőriztetem."

(#3709) liszi70 válasza cigam (#3707) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Mitől lesz legállis?"
A ms hagyja és elfogadja, ráadásul a fórumtárs akire reagáltam is leírta, hogy jogtiszta a kulcs.
"a te írásod is feltételezéseket, ijesztgetéseket, moralizálásokat tartalmaz"
Egyet sem fedeztem fel, ellentétben azokkal, akik pl. drága licence-t vásárolnak, és utána savanyú a szőlő alapon morális kérdést csinálnak a dologból. Holott még a Microsoft sem csinál belőle különösebb gondot, akinek az állítólagos érdekeit a "moralizálók" képviselik. :) (Nem rólad van szó, hanem általában.)

zollee001 3708
Igen, hatalmas bukta ez neki, ismét be kell ruháznia néhány évre párezer forintot. :D Ráadásul a negatív tapasztalatokról is kiderül olykor-olykor, hogy nem is a kulcs volt szar, hanem az user rontott el valamit, mint például múltkor a win10 topikban. Ott is beindult a találgatás, hogy biztos letiltották neki, aztán kiderült, hogy valami alapdolgot kihagyott a szokásos protokollból. :)

Az olcsó kulcsokat savazók közt gyakorta érezhető valami önigazolás, meg valami álságos morális megközelítés, holott nagy baja ezzel a ms-nak sincs. A tények, az eladási számok beszédesek, a letiltott vagy problémás kulcsok száma ehhez képest minimális, ennek ellenére megy a terelés a minél drágább vásárlása felé, ha kell, ha nem.

[ Szerkesztve ]

(#3710) #22743424


#22743424
törölt tag

Én vettem egyet. az MS fiókon keresztül lehet letölteni és telepíteni online aktiváltam nem telefonon keresztül.Eddig ok minden. :)

(#3711) merqree


merqree
őstag

Nekem megér évente 30ezer forintot az, hogy kapok 6 TB felhő tárhelyet. Ha van ennél jobb ötlet/megoldás szívesen meghallgatom.

(#3712) vgyuri válasza merqree (#3711) üzenetére


vgyuri
őstag

Ezt használod? Microsoft Office 365 otthoni előfizetés HU (elektronikus licenc) + kábel
+ 0YR1F5F6 kupon a kosárnál = 14.840 forint

(#3713) cigam válasza liszi70 (#3709) üzenetére


cigam
félisten

Egyet sem fedeztem fel
Akkor segítek:"jogtiszta a kulcs"
Beidéznéd az MSDN szerződés mely pontja alapján hozható kereskedelmi forgalomba, adható tovább?
Szerintem te ezeket árulod, máskülönben miért lennél ekkora barátja a nepperek pénzelésének?!
Ha legális a kulcs akkor miért éri meg pár évente újat vásrolni belőle? Miért tiltja le az MS?!

Az hogy az MS nem foglalkozik ezekkel a licence nepperekkel, az nem legalizálja őket. Nem mellesleg nem is az MS-nek, hanem a rendőrségnek, vagy az adóhatóságnak kellene foglalkoznia velük. Egy olyan országban ahol milliós korrupciós ügyekben sem nyomoznak tisztességesen, majd ezeket az ügyeskedőket veszik elő? Nincsenek illúzióim.

Ja, és a tisztánlátás végett: Nem téged akarlak meggyőzni, hanem a kérdezőket elgondolkodtatni, megvilágítani egy másik szemszögből.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#3714) liszi70 válasza cigam (#3713) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Akkor segítek:"jogtiszta a kulcs""
Ez se nem feltételezés, se nem moralizálás, se nem ijesztgetés. Tehát egyik olyan feltételnek sem felel meg, amire te rá próbáltad húzni. :) Azért nem feltételezés, mert (idézem magam) : "A ms hagyja és elfogadja, ráadásul a fórumtárs akire reagáltam is leírta, hogy jogtiszta a kulcs."

"Miért tiltja le az MS?!"
Pont az van, hogy nem tiltja le, lasszóval kell olyan tapasztalatokat fogdosnotok, ahol valóban letiltják és az elméleteiteket alátámasztja. És ráadásul az sem mindig a kulcs illegalitása miatt van. :)

"Egy olyan országban ahol milliós korrupciós ügyekben sem nyomoznak tisztességesen, majd ezeket az ügyeskedőket veszik elő?"
Ez a mondatod is bizonyítja, el vagy tévedve. Ez NEM magyar ügy, az egész világon, (ráadásul európában legálisan) árulnak ilyen kulcsokat. A ms hallgatólagos beleegyezésével, kvázi engedélyével, sőt, tovább megyek, valószínűsíthető érdekében. :)

"Szerintem te ezeket árulod, máskülönben miért lennél ekkora barátja a nepperek pénzelésének?!"
:D Nézd cigam, ez egy fórum. Itt mindenki annyit hazudik, amennyit nem szégyell. És van is erre példa bőven, a házimozi topikokból ezért menekültem el. Sok év tapasztalata alapján belefáradtam abba, hogy toleráljam azoknak az írásait, akiknek érezhetően a megélhetése függ attól hogy mennyire térít, és mennyire nyomatja a ferdítéseit, túlzásait, sőt füllentéseit-hazugságait, vagy durván személyiségzavaros önigazolásait. Én erre neked nem tudok hitelt érdemlően válaszolni, mert nem tudom bizonyítani azt, hogy igaz, amit hónapokkal ezelőtt már írtam a témáról:
"Ja, még mielőtt azzal vádolnátok, hogy érdekeltségből "védem meg" a legálisan leválasztott és olcsón árult kulcsokat, akkor közlöm, hogy, nem, nem árulok win-licenceket, és jómagam sem 3k-ért szereztem be a liszenszemet, tehát semmi önigazolás nincs a mondandóm mögött."
Ha elhiszed, megköszönöm, ha nem hiszed, nem érdekel. Én ezt bizonyítani nem tudom, mint ahogy te sem, hogy az állandó moralizálásod a ms kulcsok körül nem érdekből, vagy durva önigazolásból fakad. :)

"Nem téged akarlak meggyőzni, hanem a kérdezőket elgondolkodtatni, megvilágítani egy másik szemszögből."
Köszönöm, hogy ilyen szépen megfogalmaztad helyettem, amit már többször írni akartam, de eddig csak utalni sikerült rá. :)

[ Szerkesztve ]

(#3715) #42556672 válasza liszi70 (#3714) üzenetére


#42556672
törölt tag

Nézd a lopott autó is elindul a hozzá adott kulccsal, de az csak a gazdája kezében lesz jogtiszta. Az, hogy egy kis értékű lopásnak az MS nem megy utána a szíve joga de ettől még illegális marad. Ha figyelmesen nézed/olvasod az elmúlt időszak történéseit ez változóban van.

Senkinek nem kell elhinned csupán elolvasnod a felhasználási feltételeket és a szerződést melynek keretében az eredeti tulajdonos hozzájutott a kulcsokhoz. Az a tény hogy a kulcs működik nem jelenti, hogy jogtiszta!

A ms hallgatólagos beleegyezésével, kvázi engedélyével, sőt, tovább megyek, valószínűsíthető érdekében.

Az MS nem hagyott ilyet jóvá és nem áll az érdekében. Nem véletlenül kezdte el felmondani a partneri megállapodásokat Európa szerte azoknál akik megsértik a vele kötött megállapodást. Tehát nem csak a kulcsokat törlik de a partnerséget is.

(#3716) liszi70 válasza #42556672 (#3715) üzenetére


liszi70
nagyúr

"Az MS nem hagyott ilyet jóvá és nem áll az érdekében."

Szerintetek ms hülye? Állandóan jogtisztaságra hivatkozva véditek az "érdekeit". Azt gondoljátok, ő nem tudja ha akarja? Nem tudná, ha érdekében állna? Ha valaki, akkor ő biztosan tudja, hogy egy kulcs honnan származik, és az használja-e, akinek jogában áll. Mégsem tiltja le őket, és hagyja évek óta, hogy a szerintetek csaló hirdetések látványosan működjenek.
Szerintem ms nem hülye. Szerintem pontosan tisztában van vele, hogy az általa kiadott tömeges liszenszek egy része piacra kerül. Valószínűleg ez az árba is be van építve. De ha x százalékkal többen vesznek tőle csoportos liszenszeket akár azzal a céllal, hogy egy részét (vagy az egészet) továbbadják, akkor már nem jár rosszul. És szerintem ms pontosan tudja, hogy a legalsó és legnagyobb, a szoftverekért nagy pénzeket fizetni sosem akaró célközönséget is el kell érni, és ezzel a módszerrel el is tudják érni. Félig-meddig jogtiszta környezetbe terelnek ezzel tömegeket, elvonva a wareztől és az ingyenes konkurrenciától. Rövid távú előny a több eladott csoportos liszensz, hosszú távú előny a tömegek windowshoz, office-hoz szoktatása. Ráadásul lehet puffogtatni óriási számokat, hogy mennyien használnak wint és office-t, ennek meg jelentős reklámértéke is van.
Az is könnyen belátható, hogy miért nem maga a ms árulja az ilyen olcsó kulcsokat. Nyilván nem teheti, mert ezzel devalválná a saját termékét, hiszen melyik cég vagy magánember vásárolna méregdrága listaáron, amikor már pár ezerért is meg lehetne venni a gyártótól. A szürkezónában viszont mehet a dolog, és az a véleményem, hogy ezzel mindenki jól jár.
Szóval azt gondolom, nem igazán van sértett az ügyben, és eszembe jut a vicc a lányról akit megerőszakolnak, és kérdezi tőle a rendőr, hogy pontosan mikor történt ez a szörnyűség, erre ezt feleli szipogva:
-Tegnap, ma, és holnap megyek.
Ti vagytok a rendőr, aki szerint szörnyűség történik, a ms meg a szipogó lány, akinek nem olyan rossz ez a "bűncselekmény". :D

De ez az eszmefuttatás csak személyes vélemény egy jelenségről, amit az író nem tud mással magyarázni. Nem véletlenül tettem offba. Elnézést kérek azoktól, akiknek ez megfekszi a gyomrát ezen az őszi reggelen. :)

(#3717) Kátai válasza liszi70 (#3716) üzenetére


Kátai
senior tag

Olvasom a hozzászólásaitokat és szerintem mindkettőtöknek van valami igazsága ebben a témában.
Én innen [link] vásároltam, mert erre volt „tehettségem”. Valamint azért is ,mert a gépemen egy nem hivatalos Office volt, és az aktívátor nagyon nem tetszett se nekem se a win defendernek. Megoldásnak ezt a „fél hivatalos” utat választottam .A cég korrekt chaten vásárlás előtt még kérdeztem egy-két dolgot és megvettem. Küldték a kódot,számlát,letöltési linket.Működik,eddig semmi probléma vele. Ondrive fiókom kétlépcsős azonosításra van állítva(meg szinte mindenem ami lehet) és remélem így elég a fiókom védelme illetéktelenek ellen.

[ Szerkesztve ]

(#3718) #22743424 válasza Kátai (#3717) üzenetére


#22743424
törölt tag

Innen vettem én is, egyszerűen nevetséges ez az összeg egy ilyen programért.

(#3719) merqree


merqree
őstag

Jelenleg van a "buhera" office-om.
Hozzá tudtam adni családtagokat is.
A mobilon érdekes módon, exchange szolgáltatóként fel tudtam csatlakozni, és a leveleket, névjegyzéket egyből látom is. A kérdés, hogy az office 365 HOME verziója is tudja ezt, vagy sem?
A leírások alapján NEM tudja, de próba képpen kiléptem a családi csoportból, és akkor is működött az exchange szolgáltatás, nem jelzett jogosultsági vagy egyéb hibát.

(#3720) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
veterán

Üdv!

Egyetem által bíztosított verzióval gondjaim vannak. Miért fagy le az alkalmazás ha egyik fülröl a másikra kattintok?

[ Szerkesztve ]

(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง

(#3721) zolee001 válasza merqree (#3719) üzenetére


zolee001
őstag

Az mit takar,hogy "buhera" office és hova tudod hozzáadni a usereket?

(#3722) merqree válasza zolee001 (#3721) üzenetére


merqree
őstag

Buhera = 10 EUR-os Office 2019 Professional, ami igazából MSDN licensz.
Családtagokat hozzá tudtam adni, és családi naptár is létre jött.

Az a terv, hogy amikor lejár a mostani email tárhely szolgáltatásom (google és nethely), azt nem újítom meg, hanem előfizetek a 360 home csomagra.
Ami érdekesség, hogy nincs exchange szolgáltatás, mégis egy teljesen szűz fiókkal meg tudtam csinálni, hogy a kapcsolatokat átraktam, illetve a naptárt is elérem az új, szűz outlook.hu profillal. (Akkor a google profilt kizárólag a play-re tudom redukálni. Tévedés ne essék, tudom, hogy ez sem jobb, de legalább a leveleim között nem turkálnak akkor intenzitással, mint a google-ék. Mielőtt felvetné valaki, semmi illegális nincs a levelezésemben, csupán "furcsa", hogy levelezek pl kapunyitókról, és mindenhol kapunyitós reklámok bukkannak fel. Nálam ez már a paranoria :) )

(#3723) liszi70 válasza merqree (#3722) üzenetére


liszi70
nagyúr

"levelezek pl kapunyitókról, és mindenhol kapunyitós reklámok bukkannak fel"

Biztos, hogy csak levelezel? Esetleg nem kerestél rá kapunyitókra, vagy kapunyitós honlapokat nem nyitottál meg?

(#3724) zolee001 válasza merqree (#3722) üzenetére


zolee001
őstag

Lehet még reggel van ezért nem világos számomra
Az O365 elöfizetés egy szolgáltatás,a megvásárlásával fizeted ki a szoftvert(az office akármennyi letöltött verzióját) valamint a onedrive tárhelyet a te esetedben 6 személy részére
Az outlookban olyan mail fiokokat veszel fel amilyet akarsz ugyanez igaz a naptárra is
Az exchange szolgáltatás az csak a business kiadásokban van (ott sem mindegyikben) ami kifejezetten céges felhasználók veszik igénybe,home usereknek az életben nem kell
Amennyiben neked van valahol egy meglévö exchange alapokon nyugvó levelezésed /naptárad akkor azt minden további nélkül fel tud venni bármilyen e-mail kliens programba
A google tárhely az Gsuit?

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Microsoft Office és Office 365 topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.