- Gurulunk, WAZE?!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- V.Milán: Aktív tag lettem 🥳
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- Sol4r: DDR2-es Processzorok összehasonlítása "azonos" órajelen
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Pyttawrx #115559 üzenetére
Miért is nem volt liszensz?
Csak neked, még egyszer: Az megvan ugye, hogy az általam példának linkelt cég nem csak matricát árul magában? Csak neked, még egyszer: "ellenőrző CoA matricával, termékkulccsal, számlával, licencszerződéssel"
Jelen pillanatban igazad van, én "kardoskodok", de sokak véleményét képviselem. Mások is be szoktak kapcsolódni, és a kardoskodók száma eléggé konstans MINDKÉT oldalon.A csendes többség nagy ívben lesz@rja a mi kardoskodásunkat, nem megy bele vitákba emiatt, hanem békésen használja az olcsó kulcsokat, és röhög rajtunk.
-
válasz
Pyttawrx #115556 üzenetére
Tökmindegy, kapsz-e licenszet, és az benne van-e a dokumentációban. Ugyanúgy lekamukulcsozzátok azt is. Múltkoriban linkeltem egy újrahasznosított kulcsot, "ellenőrző CoA matricával, termékkulccsal, számlával, licencszerződéssel". Tök mindegy volt, ugyanúgy kamunak vettétek, mert nem MS, listaáron. Pedig az eu-s szabályok értelmében teljesen LEGÁLIS.
-
válasz
liszi70 #115551 üzenetére
Mégegyszer attól még illegális, és ezen nincs mit vitázni.
Kérlek még 1 dologra válaszolj: Van licenced vagy kapsz licencet is az ilyen olcsó kulcshoz?
Gépel együtt kell venni, úgy olcsóbb. Nem az a cél, hogy pénzt dobjon ki bárki is. Amúgy meg amit te írsz az warez, ha még nem jöttél volna rá. -
zolee001
őstag
válasz
liszi70 #115548 üzenetére
Fogsz egy microsoft windows terméket,nincs termékkulcsom menüpont majd next next finish install és megy,a 2 millás windows server is!!!
Mi a külömbség jogtisztaság szempontjából a fenti példa és a kamu kulcs között?
Semmi
Tehát az MS hagyja müködni akkor már rendben van minden? -
válasz
Pyttawrx #115550 üzenetére
Nem, nem illegálisan használod. Ebbe már néhányszor belebuktál, ne menj bele megint.
Egyébként igazatok van, meggyőztetek. Innentől kezdve nem fogom javasolni az olcsó kulcsok vásárlását! Tök felesleges még ennyi pénzt is kiadni egy ms által elfogadott kulcsra. Hiszen aktiválás nélkül is működik, ingyenesen.
Ezen is el kellene gondolkozni. Én több fizetős progit próbáltam használni ingyen, virágboltból. A komolyabbak záros határidőn belül nem működnek. (Videóvágók, képszerkesztők stb.) Valószínűleg a szoftver készítőinek az áll érdekében, hogy aki nem fizet, ne is használja. Windows esetén ilyenről szó sincs. Biztosan nem szívjóságból van így, hanem vastagon érdekből.
De csak tereljétek nyugodtan a home usereket is a minél drágább, lehetőleg a listaár felé, mert az a tuti!
Van valami mű-moralista hozzáállása itt pár embernek, ami nagyrészt önigazolásból fakadhat, mert nehogy már valaki fillérekért megkapja azt, amiért ő egy csomó pénzt kifizetett. Minden vita alkalmával van ilyen hozzászólás, ami erről árulkodik.
Ez a mű-moralizmus a winnel kapcsolatban akkor a legszebb, amikor ezek a jogiegyetemista-hevületű, mindenáron kurvadrága kulcsok felé terelők, a torrentet viszont ezerrel nyomják. -
válasz
zolee001 #115545 üzenetére
Ismét borzasztóan rossz a példád. Hiszen abban a hurkában nem bélsalak van, hanem ugyanolyan ehető hurka, csak nincs becsomagolva. Ezeknek a kulcsoknak a döntő többsége része használható, ehető, a ms elfogadja, innentől kezdve a hurka az hurka.
És igen, ha valami ennyire olcsó, akkor ne legyenek hatalmas és maximális elvárások. Működjön, és kész. -
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
zolee001 #115545 üzenetére
Azért ugye tudjátok hogy mennyibe kerül a Windows, és hol lehet - legálisan - beszerezni?
Meg ugye telepítéskor elolvassátok, és elfogadjátok a szoftverlicenc-szerződést?Nem értem miért kell a fingot reszelni már hónapok óta a mindenféle illegális (de többnyire működő), "kerülő utas" megoldásokkal? Ja, és még ideológiát is találni hozzá...
-
Erről (is) beszéltünk már. Nekem sem szimpi, hogy pl. retail van kiírva, és mak kulcs jön, akkor sem, ha simán megéri a mak is azért az 1-2 ezerért. De az, hogy a kód 7, 8, vagy 10, pusztán technikai kérdés. Ugyanúgy aktiválható a win10 vele. És ha retail, akkor át is vihető.
"örüljön hogy kap valamit"
Igen, ennyiért lényegében így van. -
válasz
pinnacle #115536 üzenetére
"mi is a Microsoft véleménye erről?"
Lényegtelen, mi a ms véleménye, ezt már sokszor kitárgyaltuk. Az eu jogszabályok felülírják a ms szabályait. Magamat ismétlem: Az egész eu-s szabályozás, ami lehetővé teszi az "olcsó kulcsok" forgalmazását, jelentős részben a ms (
ellen) miatt íródott, ezért különösen vicces, amikor valaki ms-os véleményt, ms-os használtszoftver eladói-listát vagy a ms eula-t linkeli érvként egy ms-ot korlátozó döntés következményeinek és a felhasználók jogainak kérdésében.(#115503) asynur
"Windows 7 Ultimate -et küldtek, refundolták nem tudtak helyette rendes 10-est küldeni.
Magyar eladótól megpróbálkoztam hasonlóan olcsó kulcsok beszerzésével itt pedig Win 8 retailt-t kaptam."Nem probléma, nyugodtan aktiválhatod vele a winedet. Vagy nem ez a célod? Csak retail legyen. De ennyiért még a MAK is megéri.
-
Ádám16
addikt
MS fiókomba PIN-nel W10-be lépés után hogyan tudok kijelentkezni minden alkalmazásból, ami a MS fiókomhoz köthető? (OD, Mail, Edge, …)
Azt szeretném elérni, hogy újra meg kelljen adni minden alkalmazásnál a fiókom jelszavát.Köszönöm!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
King Unique #115530 üzenetére
Köszi! Majd kiderül, hogy a Software Codes tényleg Retailt árul. Egyénként valakinek sikerült már átvinni más gépre a kulcsot, ami Win7 ráadásul? Nem tudom, hogy milyen kiskaput használnak, de gondolom nem illegális amit művelnek.
Pyttawrx mi is a Microsoft véleménye erről? Szerintem nem lesz vita, elvégre szólásszabadság van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32 RAM RTX 4060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest