Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldMike
őstag
"Az élet nem habostorta"
Megjött a mai két frissítés. Ezekből a keretrendszeressel semmi gond nincs, a KB4530684 viszont a 100%-os telepítettség után hibát jelez: 0x800f0988. Az újra próbálás után ugyanez van. Ezután az újraindítás lényegében rendben lezajlott, de egyolyan szöveg jött, amit még nem láttam. A szokásos kék képernyőn (a Win elindulása után) fent az volt látható hogy RENDRAKÁS, ami elment 100%-ig, és jött a bejelentkezési képernyő.
Amúgy látszólag rendben vannak a dolgok, bár nyilván ez nincs így, mert egy kumulatív frissítés nincs fent.42LM660S
-
K Norbi
addikt
-
Cs1csó
félisten
Hibátlanul felfrissült a rendszerem, egy kumulatív és egy .NET keretrendszer frissítés jött.
-
Cs1csó
félisten
válasz K Norbi #110254 üzenetére
A manuális frissítéskeresés nem is mindig egészséges, nálam ez hobbi, de szüneteltetni talán túlzás. A 1903-ashoz képes a 1909-es kb. hangyafaxnyi változást hozott.
Bár azt meg lehet tenni, hogy amikor jön egy nagyobb frissítés akkor a telepítése előtt csinálni kell egy rendszer mentést - klasszikus Macrium Reflect Free-vel - és utána ráengedni, ha gond van akkor is van még két dobásod:
1. eltávolítani a frissítést
2. visszaállítani a rendszermentésből a korábbi állapototTehát nem kell kétségbe esni, de a manuális frissítéskereséssel óvatosan csak függőknek - mint nekem - ajánlott.
-
ToBeY
nagyúr
Hello
A tálcán lévő keresősávot hogyan lehet eltüntetni/kikapcsolni?
thx -
-
HARDVERAPRÓD
válasz szilvásbukta #110260 üzenetére
Megszokták kérdezni, hogy azt is törölje-e, legalább is már találkoztam ilyennel. Neked pont ez volt a rossz, mert így törölte a file-t, az uninstallkor.
-
Bogyó bá'
nagyúr
Na, megint elakadtam: a dolgozós gépemben az M2. SSD-k mellett adattárolásra van egyetlen egy darab 2TB-os WD vinyó. Na, ezen a merevlemezen - bármit is csinálok - csak dinamikus kötetet tudok létrehozni (olyan "normálisat" nem sajnos...), így nem tudom töredezettségmentesíteni sem, csak "optimalizálni".
Az eszközt átkonvertáltam GPT-re, letöröltem mindent, és egyetlen, új partíciót hoztam létre rajta. Így sem változott semmi, maradt dinamikus kötet, ohne töredezettségmentesítés...Hogyan tudnám elérni, hogy "normális" merevlemezként viselkedjen? (Jelenleg tök üres, tehát bármit csinálhatok vele...) A Win UEFI-módban van telepítve, minden egyéb meghajtóm is GPT.
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Jack Oneill
veterán
Sziasztok!
Vennék egy SSD-t csak és kizárólag rendszernek. Apróbb programok is erre mennének, de minden játék egy külön hdd-re. Ez így működni fog, ugye? Érezhető lesz a gyorsulás, gondolom.
Win10bol kiindulva egy 120GB elég nekem. -
titán
válasz Jack Oneill #110264 üzenetére
Igen. Sokkal gyorsabb lesz, bár az a legjobb, ha mindent az ssd-re telepítesz.
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
Helló
Szeretnék megjavulni, és ebben kérném a segítségeteket.
Szeretnék olyan Win10-et vásárolni ami örökre a tulajdonomban marad (átlagos felhasználó vagyok) és akkor is tudom használni, ha mondjuk új gépet vettem. Illetve ne kelljen új kulcsot vennem ha mondjuk telepítés után egy héttel lehal az ssd a gépemben és újra kell raknom a gépet egy másikra. Nem akarok trükközni, csak az én nevem alatt futna a win.
Milyen kulcsot kell keresnem ilyen felhasználásra? Illetve hol tudok ilyet a legolcsóbban beszerezni? Csak is biztonságos, megbízható, legális forrás érdekel.
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Predator2
addikt
válasz Bogyó bá' #110267 üzenetére
Jesszus, és ez "csak" a Home verzió...
Őszintén szólva aprón nézelődtem, ott baráti árak voltak/vannak.
Ez miben különbözik azoktól?>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
sz.j
nagyúr
válasz Lauda #110265 üzenetére
"... bár az a legjobb, ha mindent az ssd-re telepítesz."
Én meg annak a híve vagyok, hogy az SSD-n külön legyen a Win a többi meg egy tároló vinyón (esetleg egy másik SSD-n), mert egy galiba esetén sokkal gyorsabb és egyszerűbb a külön lévő Wint mentésből visszaállítani.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Doky586 #110270 üzenetére
Ott alaplemeznek írja - de valahogy mégsem az. Az 1TB-os WD-kel semmi gondom nincs (a másik gépben), azok normálisan működnek (tehát "töredezettségmentesíthetők" fél óra alatt, ez meg "optimalizálható" 30 másodperc alatt - "területkihasználtság"...). A 2TB-osat soha nem lehetett töredezettségmentesíteni (másfél éves).
(#110272) Predator2 : valami mindegyiknél hibádzik az általad elvárt feltételek közül: vagy nem Retail (tehát bármikor másik gépre átvihető) vagy nem jogtiszta, vagy számlát nem kapsz róla, vagy bármi egyéb... Mi mástól kerülne az eredeti ár egytizedébe?
[ Szerkesztve ]
-
Predator2
addikt
válasz Bogyó bá' #110273 üzenetére
Értem.
Akkor nekem Retail verziót kell keresnem/vadásznom ha jól értelek, és legyen róla számla is.
Van még valami amire figyelnem, kell hogy ne verjenek át?>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz Doky586 #110275 üzenetére
Tegnap még 3/4 részig tele volt - ugyanígy viselkedett. Fel sem ajánlotta soha a "töredezettségmentesítést". Ez nem tetszik, ezért nem viselkedik normálisan - és nem tudom, hogyan lehetne ezen változtatni (csak most csináltam rá 2 partíciót, mindig egyben volt eddig...):
(#110276) Predator2 : Ha biztos akarsz lenni benne hogy minden "kóser", akkor csak a Microsoft vagy a hivatalos viszonteladói jöhetnek számításba - az viszont annyiba fog kerülni, mint elsőnek linkeltem. A döntés a Te kezedben van...
[ Szerkesztve ]
-
ToBeY
nagyúr
Esetleg a parancsikonok szövegét az asztalon fehérről át lehet állítani valami más színre?
-
titán
És hogy állítod vissza a wint, ha a többi telepített program meg a másik lemezen van és azt nem állítod vissza? Olvasd el szerintem újból amit írtam. Csak úgy tudod visszalőni a wint, ha minden telepített program vele együtt visszaáll. Namost akkor vagy a win partícióra telepítesz mindent, vagy máshova is telepítesz, de akkor arról a másik vinyóról is mentéseket kell készítened, hogy vissza tudj állni.
-
titán
válasz Jack Oneill #110278 üzenetére
Ez így a legjobb! Hiába lenne gyors az ssd-n a win, ha amiket olvas programokat és játékokat meg egy sokkal lassabb adathordozón vannak.
-
Jack Oneill
veterán
válasz Lauda #110283 üzenetére
Teljesen egyetértek a leirtakkal, én is így gondolkozom. Már csak az a kérdés, hogy egy 500gigas elég lesz-e. Eddig is 500as volt, csak hdd és elég volt nekem, szerintem itt is rendben lesz. Remélem a win 10 telepítés sem fog galibát okozni és egy új világba kerülök, mert még nem volt soha SSD-m. Állítólag az SSD-hez kell valami gyári szoftver i, ami a firmware frissiteseket kezeli, meg élettartamot jelez stb.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Jack Oneill #110284 üzenetére
Ezt neked kell tudni, hogy mennyi programot használsz, nyilván ahhoz kell nézni megfelelő méretű ssd-t.
Nem kell semmilyen külső szoftver az ssd-hez.
A wint meg a macriummal át tudod klónozni a vinyóról és kész.
Az ssd-ről meg annyit mondanék, hogy az életben nem használnék többet vinyót. Egy külső lemezre mentegetni max dolgokat, de rendszernek és programoknak azt gondolom ssd-n a helye. Kurva jó, gyors, zajtalan.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Jack Oneill #110286 üzenetére
A gyári hibás firmware más tészta. Alapból az ssd-hez nem szükséges semmi plusz szoftver. Az ssd-s topikban biztos tudnak segíteni. Én mondjuk samsungot vennék az biztos.
-
King Unique
titán
válasz Bogyó bá' #110263 üzenetére
De hisz ott van világosan a Storage Spaces a HDS screenshoton, vagyis valószínűleg tárolóhelyként lett beállítva a lemez és az lehet a gond, illetve az, ami másnál is. Ahol a dinamikusan kiosztott hely ≠ dinamikus lemez, ami a másik a másik hsz-ben lévő lemezkezelős screenshoton is látszik. Vagyis ez esetben a megoldás megszüntetni ezt az állapotot, eltávolítani a tárolóhelyeknél a lemezt, szükség esetén az adatokat először lementve róla.
[ Szerkesztve ]
-
_ ĐanieL™
tag
válasz Predator2 #110268 üzenetére
Pl. software-codes.com, goodoffer24.com
Retail kulcsot válassz, azt úgy 'hurcolod' ahogy akarod. Kicsit drágább mint az OEM kulcsok, de még így is max 20€ környékén megúszod.
Törvényi 'kiskapukat' kihasználva legális kulcsok. Otthonra bőven jó.
Ha nagyon-nagyon megbízható (az ő beszerzésüket is papírokkal támasztják alá) újrahasznosított kulcsot szeretnél, akkor: software-deals.hu -
szasanyi
félisten
Két napja megvásároltam a kedvezményes XBOX Game Pass-t, melyben benne van - többek között - a Gears 5. És 2 napja szenvedek vele, mert baromi lassó a letöltés ami ráadásul állandóan megszakad a letöltés Hiba Kód: 0x800704C6 -val.
Gigabites net, minden más hibátlanul műxik... mi a bánat van ezzel, mi lehet ez oka?[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
+1
Legalábbis esetlegesen a tárhelyigényes személyes fájlokat, letöltéseket, esetleg bizonyos, nem feltétlen a C-re telepítendő terebélyes alkalmazásokat (egyes játékokat) célszerű lehet másik partícióra, esetleg másik fizikai lemezre rakni, mert akkor valóban egyszerűbb, gyorsabb lementeni - visszaállítani a Windowst, vagy szükség esetén akár újratelepíteni. Ellenben ha minden - az is amit nem feltétlen kellene - a C-re van pakolva, akkor nagyobb méretű foglalt területnél egy rendszermentés elég nagy tárhelyet igényelhet, újratelepítésnél az egész lemezt törölni kell, szükség esetén előtte lementeni róla ez egyéb tartalmat, stb. Az meg a másik, hogy magának a Windows 10-nek natúrban + néhány alap programmal nyilván nem kell nemhogy 1 TB-os, de még 512-240 GB-os SSD, illetve rendszerpartíció sem, bőven elég egy 120/128-as, vagy van akiknek akár 60/64-es is. Az már az utólag telepített terebélyes programok méretőtől, C-n (feleslegesen) tárolt egyéb fájloktól függ, hogy ténylegesen kinek mekkora szükséges, célszerű-e nagyobb tárolókapacitásút vennie, használnia.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz King Unique #110292 üzenetére
A lényeg nem a C-n volt, hanem hogy az ssd-n legyen.
King Unique Mindegy, akinek írtam értette, csak te értetlenkedsz megint.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Sziasztok! Adott egy céges laptop, amiről lejárt a gari és úgy döntöttünk, hogy a benne lévő HDD-t SSD-re cseréljük. Egy Lenovo ideapad 320-15IKB-ről van szó, előtelepített Win10-el. A kérdésem az, hogy ehhez a Winhez tartozó kulcsot hol kéne keresnem és egyáltalán aktiválható-e újra, ha telepítek SSD-re egy Win10-et?
-
King Unique
titán
válasz Lauda #110293 üzenetére
Nekem is, akinek írtam és akinek külön, azok érteni fogják és majd eldöntik, hogy melyik szerint oldják meg. Szóval igen, értetlenkedhetsz...
Múltkor is te kezdted és most szintén, te személyeskedsz... Úgyhogy ha kérhetlek, akkor a megjegyzéseidet tartogasd másnak, én általában nem szorulok rá a szakmai tanácsaidra, köszi...
Látom átszerkesztetted te is...+ A másik, hogy hogy nyilván nem is tied, nem a te topikod és ilyenről szó nem volt, ha már itt tartunk, nem világos ez miért is merült fel egyáltalán... Meg egy kérdésre nemcsak te adhatsz választ, hanem mások is. Most is ez történt, kapott a kérdező több választ, amiben semmi nincsen, te kezdtél el kost is izélni valamiért...Ja igen, biztos nehéz lehet elviselni, hogy mások más tanácsokat is adnak... De azt majd ő eldönti, hogy melyik szerint oldja meg, ennyi.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz King Unique #110296 üzenetére
Kértelek a múltkor is, hogy a személyeskedést tartogasd másoknak. Most is erre kérlek. Biztos nehéz lehet elviselni, hogy mások más tanácsokat adnak, de ez van. Ezt muszáj elviselned, mivel ez nem a saját fórumod.
szerk: látom kiszerkesztetted a személyeskedést.
Nem kezdek semmit. Akinek reagáltam, értette, te megint belefolytál úgy, hogy teljesen másról beszélsz, aztán meg beszólsz, hogy én aztán ehhez is nagyon értek. Figyu, ne baszogasd a másikat. Ez nem a te fórumod.
szerk: nem átszerkesztettem, hanem hozzáírtam, nagyon nem mindegy. Te teljesen átírtad a hozzászólást, ellenben én csak kiegészítettem plusz mondatokkal.
De fejezzük ezt be, nem érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
HARDVERAPRÓD
-
sz.j
nagyúr
válasz Lauda #110282 üzenetére
Elnézést, pontatlanul fogalmaztam ...
Természetesen a komplett C partícióra és a kiegészítő partíciókra gondoltam, ezek vannak külön az SSD-n és minden más a tároló vinyón van.
És csak az SSD tartalmát mentem[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Path of Exile 2
- Elemlámpa, zseblámpa
- Vicces képek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony RX10 gépek topicja
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest