Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Gurulunk, WAZE?!
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz VGYke #110348 üzenetére
Nem szoktak havonta új MCT-t kiadni, mert minek? 1909 MCT letölt egy verziót és telepítés után felmászik az aktuális kumulatív, összesítő frissítés és ennyi naprakész vagy. Benne van a nevében összesítő frissítés, ez nem Win7 hogy clean install után még fél napig 78 db frissítés telepítése sorrendben. Akkor volt értelme az integrált telepítőknek, ma már nem kell ezzel szórakozni.
-
Predator2
addikt
Helló
Anyám netezős/filmnézős laptopja eléggé belassult.
Sajnos csak egy HDD van benne, ssd nincs.Mivel tudnám egy kicsit felrázni a wint? Van értelme tisztító programokkal próbálkozni? Ha igen, akkor mivel?
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
törölt tag
válasz Predator2 #110354 üzenetére
A valódi megoldás SSD lenne. Lehet beépített lemezkarbantartót futtatni. Ellenőrizni nincs-e huncutság: Adwcleaner és Microsoft Safety Scanner
Ellenőrizni az automatikusan induló programok listáját. Ha Chrome-ot használ akkor másik erőforrás takarékosabb böngésző esetleg. Ha ez nem játszik, akkor ellenőrizni kiegészítőket, cache törlése. Reklámszűrőt felrakni gyorsítja a netezést, ebből uBlock Origin vagy Adguard kiegészítő ajánlott. (javaslom hufilter nélkül, mert gyakran elcseszik) Ha van fent 3rd party AV szoftver megnézni nélküle milyen a gép csak a beépített Defenderrel. Külön takarító programokat nem javaslok. -
-
Predator2
addikt
Egy Hp Elitebook 8570p notebookról van szó.
8Gb rammal, i5 cpuCCleanerben miket állítsak be?
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
HARDVERAPRÓD
válasz Predator2 #110360 üzenetére
a ccleanerrel azért vigyázz. Lehet némi javulás egy ideig, nagyon pici ideig, az ssd és az újratelepítés a jó és tartós megoldás. a gép paraméterei úgymond átlagos, elég arra amire kell de én már személy szerint minden gépbe ssd-t cserélek. Lehet görcsölni hdd-vel is, csak már nem érdemes
-
Cs1csó
félisten
válasz Predator2 #110360 üzenetére
Esetleg egy Linux-ot is feltehetnél, böngésző ugyanúgy fut és a filmlejátszás is megy, de a Windows újratelepítése is sok lassulást okozó dolgot gyalul. A Windows telepítés akkor gáz, ha egy nagyon belakott rendszerről van szó egy netezős gép mindennel együtt egy óra alatt megvan telepítés + programok egy kis állítgatás a gépházban és kész is.
-
zolee001
őstag
Microsoft has again shipped wrong update to Windows 10 users
Microsoft has repeated the same mistake again and another Windows 10 Autopilot update ‘KB4532441’ was rolled out to everyone alongside Patch Tuesday updates on December 10Elgondokodtató,hogy szellemi fogyatékosok ülnek ott
-
King Unique
titán
válasz VGYke #110348 üzenetére
Erről már volt szó itt a topikban többször, de akkor még egyszer: az aktuális MCT most a 1909-es verziót tölti le és tudtommal abból is a 18363.418-as buildet. Vagyis ez már frissítésekkel integrált, de nem teljesen naprakész, mivel az jelenleg a 18363.535. Azaz elvileg felesleges újból letölteni vele az ISO-t, hacsak azóta nem frissítették az utóbbira. De pl. a TechBench oldalán sincs 1909-hez újabb, azaz vsz nem lett frissítve azóta az MCT által letöltött sem. Tehát feltelepíted a .418-at, amire a WU felrakja a KB4524570 / KB4530684 összesítő frissítést + kártevő eltávolító, .NET, AutoPilot stb. frissítést és úgy lesz teljesen naprakész. Ez viszonylag hamar megvan, vagyis nem feltétlen létszükséglet a teljesen naprakész telepítő. Az utóbbi inkább a Windows 7, 8.1 rendszereknél téma, azoknál lehet rá inkább szükség, sőt W7-hez microsoftos forrásból már ISO-t sem nagyon lehet letölteni és már csak azért is.
Ha mindig teljesen naprakész W10 telepítőt akarsz, akkor vagy külső forrásból szerzed be (pl. oprend, de jelenleg amúgy az sem az), vagy magad integrálod bele mindig a CU-kat, pl. így. Viszont ha csak otthoni használatra és pár gép alkalmankénti újratelepítéséhez lesz, akkor szvsz nem érdemes ezzel annyit szórakozni, megteszi a standard, microsoftos forrásból letölthető ISO is. Amit alkalmanként a Microsoft is szokott frissíteni, kiadnak frissítésekkel integrált újabb verziót, de nyilván nem feltétlen minden egyes összesítő frissítés (CU) után, hanem általában X havonta.[ Szerkesztve ]
-
-
King Unique
titán
válasz Predator2 #110354 üzenetére
Egyrészt ha SSD (javasolt) helyett csak egy 5400-as laptop HDD a rendszermeghajtó, akkor nem kell csodát várni, az eleve lassú lesz. Viszont normál esetben annyira nem kellene, hogy használhatatlan lassú legyen tőle a Windows. Vagyis ha annál a laptopnál ez van, akkor ott egyéb gond lehet.
Másrészt az egyéb gond lehet pl. a sok telepített program, azok automatikusan és a háttérben állandóan futó folyamata, amik lassíthatják a rendszer működését, bootolásnál a felállását stb. Vagyis ha ha ez a helyzet, akkor a felesleges programokat kukázni kellene, vagy legalábbis letiltani, hogy ha nincsenek használva, akkor ne fussanak állandóan, ne induljanak a Windowszal együtt. Aztán okozhat lassulást az is, ha tele van vírussal a rendszer, éppen bányászik a gép, stb. Azaz ez esetben nem ártana egy víruskeresést lefuttatni a rezidens antivírus szoftver online/offline vizsgálatával, illetve akár spéci kártevő eltávolító programokkal, mint pl. az MBAM, AdwCleaner, HitManPro, stb. Aztán megnézni a rendszermeghajtó, a HDD állapotát pl. a HDS programmal, hogy nincs-e rajta gyenge/hibás szektor, vagy egyéb (pl. adatkapcsolati) probléma. Ha van, akkor nem kell meglepődni, ha irreális mértékben belassult rajta a Windows. Sőt, ez esetben nem ártana minél előbb menteni! Továbbá célszerű megnézni azt is, hogy a CPU milyen teljesítménnyel, milyen órajellel üzemel. Ha leszabályzott a CPU és csak alap sebességgel fut, akkor az komoly lassulást okozhat, gyakorlatilag használhatatlanul lassú lesz miatta a Windows. Vannak akik laptopoknál jobb, illetve egyéb lehetőség híján pl. a TrottleStop programmal és a BD PROCHOT kikapcsolásával oldották ezt meg.
Lehet opcionálisan és saját felelősségre akár xy tisztító programokkal is próbálkozni (csak ésszel), de előtte nem ártana az előbbieket tisztázni. Valamint a Windowst igazán felrázni pl. egy alaphelyzebe állítással, vagy újratelepítéssel lehetne. De az előbbinél csak a személyes fájlok tarthatók meg, az utóbbi pedig "tisztán" elvégezve eleve destruktív. Ha a személyes fájlok mellett a telepített programok, beállítások stb. megtartása is cél, akkor az a nemrég egy másik válaszban említett módszerekkel oldható meg.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Marci112233 #110344 üzenetére
Az utóbbi, ha a beépített, natív eszközzel csinálod, ami elég ilyen célra, mint a screenshoton is látható. Ha nálad DT van telepítve, akkor csinálhatod azzal is, nyilván az is tudja csatlakoztatni az ISO-fájlt. A lényeg annyi, hogy fel legyen csatolva, ki legyen bontva és lehessen futtatni a gyökerében lévő setup.exe fájlt a telepítéshez.
-
OldMike
őstag
válasz OldMike #110251 üzenetére
Sajnos több frissítési próbálkozásom is sikertelen. Az MS oldalon tett javaslatokat (hibajavító futtatása, vírusirtók kikapcsolása, dism.exe, tiszta indítás) megtettem. Az utóbbi azonban nekem kissé furcsa: a leírtak szerint a Rendszer Konfigurációban az MS szolgáltatásokat elrejtettem, mindent letiltottam, az Indítópultban mindent letiltottam. Írták hogy a Rendszer Konfigurációban az Automatikus indításra nyomjak egy OK-t, de olyat nem találtam. A lapon volt egy OK gomb lent, azt megnyomva jött egy ablak, hogy újraindíthatom vagy anélkül léphetek ki. Nyilván újraindítottam, de persze a gondomon nem segített.
Újratelepíteni emiatt nem fogok, majd a következő patch keddnél meglátom, hogy mi fog történni. Vagy összejön a következő összesítő frissítés (amiben a mostani is benne lesz), vagy nem, és akkor majd el kell gondolkodnom.42LM660S
-
King Unique
titán
válasz OldMike #110375 üzenetére
Mármint ha pl. az ebben a hozzászólásban említett módszerek nem használnak, a KB4530684-et a katalógusból manuálisan letöltve szintén hibára fut a telepítés, valamint a leírásban említett szükséges SSU (KB4524569) telepítése után is, akkor ott valami jól el lehet cseszve. Ha a következő havi, vagy az ezen hónapban esetlegesen kiadott új összesítő frissítés (CU) sem megy fel, akkor viszont lehet nem ártana elgondolkodni azon, amiről nemrég egy másik válasz végén volt szó. Vagyis az alaphelyzetbe állítás / újratelepítés a 0-ról / újratelepítés a személyes fájlok, alkalmazások stb. megtartásával lehetőségeken.
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz King Unique #110371 üzenetére
Köszönöm a választ.
Végül nem DT-t használtam hanem a saját Windows intéző részt. Na most először szépen adott képet, és ment is szépen a számolás felfelé míg el nem ért 100%-ra majd újraindult a gép.(Számolás alatt ki írta, hogy a számítógép többször újraindul.) Újraindulás után csak fekete kép, és csak töltött a gép, majd pár perc és újraindult, aztán megint pár perc és még egyszer újraindult. Ezután megint csak dolgozott, majd, egy idő után a kis led megint elaludt mint mikor semmit nem csinál a gép. Na nyomtam én ezután többször is reset illetve bekapcsoló gombot is többször, de csak fekete képernyőt láttam. Majd miután meguntam, kikapcsoltam a gépet, lehúztam minden HDD-t és újraindítottam a gépet, hogy akkor tiszta telepítést végzek. Rögtön adott képet, így hagytam elindulni és nem bootolni a telepítő lemezről és a rendszer fel is állt. Létrejött a C-n egy Windows.old mappa. Na mondom ez hátha annak a jele, hogy az újratelepítés sikeres volt. Gép kikapcs, majd HDD-k visszaköt, mert ugye DX telepítő külön egy kikötött HDD-n van. De a hiba ugyanúgy fent áll, így marad az SSD formázása és újratelepítés amit el akartam kerülni, de úgy tűnik nem úszom meg. Mivel megy a rendszer és csak 120GB-os SSD-m van az sem tele, leszedtem róla amit kell, és amint időm engedi nekiugrok a telepítésnek.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
huan
őstag
Sziasztok!
Ha egy képet a böngészőből beállítok windows háttérképnek (jobbklikk beállítás háttérképként), akkor azt hova menti a windows pontosan? -
OldMike
őstag
válasz King Unique #110376 üzenetére
Itt is van egy furcsaság. Írtad az SSU (KB4524569) telepítést, amit a linkelt cikk is ír. Nekem ez nincs fent, csak a KB4524570, ami szinte ugyanannak látszik, de az 569 a 1909-hez is van, az 570 meg csak a 1903-hoz. A méretek viszont nagyon eltérnek, az 569 csak kb. huszada az 570-nek. A jelenlegi build 18363.476.
Most meg kellene próbálnom az 569-est feltenni?42LM660S
-
King Unique
titán
válasz OldMike #110380 üzenetére
Az SSU-kat egyrészt a Windows Update alapesetben automatikusan telepíti, szóval csak akkor szükséges manuálisan az újabb verziót telepíteni, ha az előbbi nem teljesült. Másrészt azt a vezérlőpultban, a telepített frissítéseknél lehet megnézni, hogy fent van-e az említett SSU (KB4524569), nem a gépházban a frissítési előzményeknél, ahol az utóbbinál a KB4524570 eleve más, az egy összesítő frissítés (CU).
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz OldMike #110375 üzenetére
Én a helyedben kipróbálnám azt a módszert, hogy macriummal lementem a rendszerem, majd mct-al letöltöm a winfost, ezt a telepítőt elindítva pedig a rendszer frissítése a fájlok megtartásával opciót választom. Ez befrissíti és rendbeteszi a rendszeredet, elvileg. Nekem működött.
-
törölt tag
Rejtett fájlok megjelenítése bekapcsolásával:
C:\users\NEVED\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Themes\CachedFiles mappában ott lesz a jelenlegi háttérkép
(technikailag a Themes mappában lévő TranscodedWallpaper fájl a háttérkép, a Windows néha tömöríti kicsit az eredetit régi megszokásból, PNG képet nem érinti ez)
[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
válasz King Unique #110381 üzenetére
Nem tudtam, hogy a Gépház és a Vezérlőpult listája nem azonos. Mindenesetre a Vezérlőpultban szerepel az 569 és az 570 is. Ezek szerint SSU terén jól állok, vagy lehetne (vagy kellene) valamit még tennem?
42LM660S
-
balazs1956
senior tag
Sziasztok, segítségeteket szeretném kérni!
Biztosan kérdezte már más is, de visszaolvasva nem találtam rá!
Valamelyik frissítés után (1909), a bekapcsoláskor random képek jelennek meg, hogy tetszik vagy nem stb. Eddig ez nem volt!
Hol tudom ezt kivakarni?
A segítséget előre is köszönöm szépen! -
King Unique
titán
válasz OldMike #110384 üzenetére
Ha ott szerepel a frissítési listában, akkor nyilván telepítve van, vagyis az SSU része rendben. Az esetleges egyéb teendőkkel, lehetőségekkel kapcsolatban meg lásd az előző válaszban leírtakat.
(#110385) balazs1956:
Ha a zárolási képernyőre célzol, akkor az a Spotlight, magyarul a Windows Reflektorfény lesz. Ha nem akarod használni, akkor kikapcsolod, átállítod másikra, ahogyan a zárolási képernyőn megjelenő értesítések is kikapcsolhatók. Ez egyébként egyáltalán nem újdonság, meg nem 1909 specifikus.[ Szerkesztve ]
-
balazs1956
senior tag
válasz King Unique #110386 üzenetére
-
OldMike
őstag
-
sp4
csendes újonc
Pár napja készítettem egy botolható lemezképet pendrivra /Windows 1909/ . Miután elkészült a Rufus 3.8 dobott egy üzenetet, hogy ellenőrizzem a letöltött iso-t. A megadott oldalon bemásolom az SHA1 számsort, kat. a keresésre és nincs találat, ez szerintük azt jelenti, hogy a letöltött iso hibás. Akkor meg se próbáljam a telepítést? Később meg néztem a 1903 iso-t ott se volt találat, pedig azzal már telepítettem és semmi gondja a gépnek. [link]
-
King Unique
titán
Itt egyrészt nem derült ki, hogy honnan töltötted le az ISO-t, hol, milyen oldalon ellenőrizted a SHA1-et. De ha a Microsoft weboldaláról történt direkt formában / MCT-vel, akkor az eleve oké. Ha a Rufus által, akkor az szintén, mivel a TechBench-hez hasonlóan eleve microsoftos a letöltési forrás, a Microsoft szervereire mutató letöltési lnket generálnak. Vagyis ezeknél az ISO eredetisége nem kérdés, max. akkor, ha egyéb forrásból lett letöltve. Meg az előbbinél max. az okozhat gondot, ha esetleg nem megfelelően, hibásan lett letöltve a fájl, vagy maga a pendrive szar és amiatt lesz korrupt a rajta lévő állomány.
Másrészt amit linkeltél, ott eleve más, az UEFI-NTFS séma és a Secure Boot a téma, amiről szintén volt szó itt a topikban. Ha a 64 bites, magyar nyelvű, standard 1909 ISO-t töltötted le, akkor annál pont aktuális is, mivel abban az install.wim fájl 4+ GB, valamint maga a komplett ISO-fájl is ~ 4,9 GB.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz King Unique #110390 üzenetére
Amúgy ez a 1909, x64, hu standard ISO SHA1 ellenőrzőösszege.
-
kistusik
tag
Hali.
Olyat szeretnék, hogy Google chromban egy megnyitott weboldalt szeretnék kitenni ugy a tálcára, mint telefonon egy widgetet. Amennyiben ez nem lehetséges akkor egy gyorsgombot az asztalra. Azért lenne erre szükségem, hogy nekem minden nap fel kéne mennem arra a weboldalra, és hogy véletlenül se felejtsem el és mindg szemelőtt legyen. Azért lenne jo nagyobb ikonabn ( widgetben).
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz kistusik #110392 üzenetére
Vagy, tedd meg kezdőoldalnak a Chrome-ban és amikor megnyitod automatikusan bejön.
-
hzcs
senior tag
válasz Csupingo #109934 üzenetére
Ki van kapcsolva alapból mindenhol.
Pyttawrx: de van, de mit tudnék tenni? Ha újrarakom, akkor tuti jó. Klónozzam? -
gyulaszu
senior tag
válasz Jack Oneill #110395 üzenetére
Ez így akkor működik, ha a Chrome az alapértelmezett böngésző.
gyulaszu
-
VGYke
addikt
válasz King Unique #110367 üzenetére
Köszönöm! Még egy kérdés: Van egy MCT-al készített Win10 telepítő pendrájv. Ha a jelenlegi partícióm GPT, Win10 telepítés alatt törlöm a partíciót (ami az egész SSD lemez, nincs többfelé szedve) majd formázom, telepítek, megmarad a GPT rendszer igaz?
Vagy hogyan járjak el újratelepítés alatt?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
gabo9201
senior tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan hibával, hogy Windows 10-es rendszeren nincs internet, a hálókártya az eszközkezelőben sárga felkiáltójellel van és a következő hibaüzenetet írja:
"A windows még nem fejezte be az eszköz osztály konfigurációjának beállítását. (kód 56)"
Próbáltam google-zni, de nem találtam semmit erre a hibakódra.
A Microsoft Support oldalán sem írja az 56-os hibakódot.
A gép egy HP 6200 MT.
Alap dolgok, hálókártya újratelepítés meg volt. Tettem bele egy USB-s WiFi vevőt annak sem hajlandó feltelepíteni a driverét a gyári CD-ről sem.[ Szerkesztve ]
Megbízhatóság: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=gabo9201
-
movax
őstag
válasz gabo9201 #110398 üzenetére
""A windows még nem fejezte be az eszköz osztály konfigurációjának beállítását. (kód 56)""
Esetleg ha tudnánk, mit jelent angolul ez a nyelvi borzadály, amire bizonyára büszke az elkövetője, akkor lehetne keresgélni.
Első lépésként én azzal próbálkoznék, hogy eltávolítom a hálókártyát az eszközkezelőben, majd ráuszítom a rendszert, hátha második nekifutásra sikerül neki. Igaz, hogy 8 éves az a Q65 chipset, de egyáltalán nem kellene gondot jelentsen.
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
Este bekapcsolt magától a noti.
Még szerencse mostanában nem néztem horror filmet..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- PC játékok
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest