Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szilvásbukta
tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre írom ezt a kérdést.
Abban kérném a segítségetek, hogy windows 10-nél hogyan tudom beállítani egy felhasználói fióknál, hogy a korlátozott fiók csak az általam megjelölt programokat futtathassa és ne tudjon semmit telepíteni?
Régen Win7-nél egyszerűen 3 kattintásból meg lehetett csinálni szülői felügyelettel, viszont itt 10-nél már nem találok ilyet.
Azt olvastam több helyen, hogy microsoft fiókkal való bejelentkezés után családtagot kell felvenni - azonban ha nem ez az egyetlen módja, akkor én ezt kihagynám.Meg lehet ezt oldani valahogy (és ha lehet, akkor hogyan?) sima helyi fiókkal, amit elkészítek a "Más felhasználók" menüpontban, mindenféle online bejelentkezés nélkül? Vagy akár családtag-ként de ms fiók nélkül...
Válaszotok előre is köszönöm!
-
szilvásbukta
tag
Sziasztok!
A Windows 10 megosztásával van problémám, ebben szeretném a segítségetek kérni.
Hálózatban az általam választott mappán kívül meg van osztva a(z) Users is.
Hogyan lehetne ezt kikapcsolni? Nagyon idegesít, hogy sehogy se tudom eltávolítani a(z) Usersről és az almappáiról a megosztást, mint pl az asztal, az appdata stb...Végigcsináltam: Felhasználónevem mappájára jobb klikk->Megosztás vége->Megosztás megszüntetése->Beállítások módosítása (az almappákra).
A hálózati és megosztási központban a speciális megosztásokban az "összes hálózatban" átraktam a pipát a "nyilvános mappa megosztásának kikapcsolására".
És még mindig ott van a megosztás... Help! -
szilvásbukta
tag
Sziasztok!
Nagyon sok évig Win7 felhasználó voltam, de egy fél éve én is úgy döntöttem, hogy ideje 10-re váltani.
Azóta figyelgetek folyamatosan bizonyos értékeket, és nem teljesen vagyok elégedett.Win10 alatt a vga-m plusz 10-15 fokkal melegebb a 7-hez képest, ami így nyáron különösen zavaró.
A másik nagy bajom vele, hogy a cpu-t sem hagyja békén. Amikor semmit sem csinálok a gépen, csak a rendszer fut üres járton, akkor sem hagyja hosszú ideig a legalacsonyabb órajelen ketyegni a procit, hanem egyfolytában tekergeti a mhz-et. Az update meg a tűzfal letiltása segített némileg, plusz végigcsináltam ezt is: [Link] Azonban így sem az igazi.Ti tapasztaltatok ilyet Win10 alatt? És ha igen, van erre valami megoldás? Esetleg csak egy rossz build-et használok? 64 bites Pro, build 1607.
Szeretnék 10-et használni, mert tényleg tetszik ez a rendszer, de ha nincs rá megoldás, akkor megy vissza a 7.
[ Szerkesztve ]
-
szilvásbukta
tag
válasz svgyula #63026 üzenetére
Nyilván néztem én is feladatkezelőben, és kikapcsolgattam a szolgáltatások nagy részét, amiket feleslegesnek tartok, induló programok listáját is megritkítottam. Az előre telepített szirszar programok egy részét töröltem, a maradékot meg próbáltam kikapcsolni. Szóval eléggé minimumon fut a rendszer jelenleg. Vírusírtót meg nem használok évek óta, jól megvagyok nélküle. A defendert is kikapcsoltam, úgyse véd meg semmitől, csak az erőforrást zabálja feleslegesen. Bár nevetségesnek tartom, hogy ezt hagyományos módon már nem lehet megtenni. Rengeteget sikerült javítani ezekkel a dolgokkal a mhz ingadozáson, de még mindig nem olyan, mint 7-en. Lehet, hogy lehetetlent akarok?!
Amúgy ezt az FBI-os dolgot meg kicsit túlzásnak tartom, de lehet én vagyok naív azt viszont elhiszem, hogy a Microsoft felé megy az adatközvetítés. Korábban linkeltem egy oldalra, ott van egy jó kis leírás, miket lehet ebből tiltani, de nyilván marad még olyan, amihez nem ad hozzáférést a rendszer. Ez ellen nincs mit tenni sajnos.
Viszont a VGA hőfok gondját már tényleg nem értem. Kicsit visszaváltottam 7-re (halleluja, hogy nem formáztam azt a vinyót anno ), és tényleg sokkal hidegebb így...
Egyre inkább érik bennem az, hogy az SSD-re is inkább 7-et teszek fel, és egyelőre hagyom a 10-et.
-
szilvásbukta
tag
válasz #11563776 #63031 üzenetére
Bocsi, hogy ilyen sokára válaszolok.
Ezek a futó programjaim "nyugalmi állapotban".
A mhz ingadozásról nem igazán tudok képet csinálni, azt a minialkalmazással (all cpu meter) szoktam figyelni.Csináljak külön a szolgáltatások fülről is? Bár az kicsit több képből állna.
[ Szerkesztve ]
-
szilvásbukta
tag
Sziasztok!
Van valami módja az Edge böngésző teljes kikapcsolásának? Nyilván törölni nem akarom (már ha ez egyáltalán lehetséges), csak azt szeretném elérni, hogy a nem rendszergazda felhasználók számára ne működjön. Ennek nagyon egyszerű oka van: tartalomszűrő programot használok, ami csak IE-n működik. Pontosabban a többi böngészőben a felhasználók tiltani tudják az addonját, Edge-hez meg egyáltalán nincs támogatás.
Először családtagként vettem fel a felhasználót microsoft fiókkal, így működik a szűrés Edge-en is, de ez a megoldás ezer sebből vérzik. Egyrészt jelszavassá válik egy olyan fiók, amit amúgy nagyon sokan használnak, másrészt a szűrője ezerszer butább a jelenleginél.
Win szervert nem csináltam még sose, plusz a meglévő gépek között sincs erre elég erős vas.
Off: Nagyon sokáig win10 párti voltam, de kezd megváltozni a véleményem. Ennyi frissítés után és mindig egy bughalmaz...
-
szilvásbukta
tag
Erre Win 7-ben volt anno megoldás, mégpedig a szülői felügyelet. Ott szépen be lehetett lőni, melyik programok futhatnak, minden mást letiltott.
Win 10 ilyen téren hatalmas visszafejlődnés... A szülői felügyelete rémes.
Group policy-ben beállítottam, hogy telepítés csak magasabb jogú felhasználónak lehet, letiltottam a win installert is, a store-t is sikerült kilőni nagy nehezen, de igen... a portable program még mindig kérdőjel.
Szerencsére ez csak ált. suli, erre a szintre már kevesen jutnak el, de idővel ki kell találnom erre is valamit. Amúgy mmlékszem anno középsuliban én pontosan így nyomtam a portable Age of empires 2-t pendrive-ról...Szerverrel sajnos tényleg az a baj, hogy nincs elég erős gép ahhoz, hogy azon csüngjön 23 diák gép. Ez így elég nagy megkötés.
[ Szerkesztve ]
-
szilvásbukta
tag
válasz spiritex #71272 üzenetére
Ne is mondd... Én ilyen és ehhez hasonló megjegyzésekkel találkozom nap, mint nap. A közösségi oldalaktól való beteges függőségük pedig rémes. Az a legrosszabb ebben az, hogy hiába próbálkozunk az iskolában kezdeni valamit ezekkel a gyerekekkel, ha otthon már "elrontották" őket, a suliban már késő...
[ Szerkesztve ]
-
szilvásbukta
tag
Eszemben sincs a gyerekeknek rendszergazda fiókot adni, elszabadulna a káosz. A lehető legjobban szeretném bekorlátozni a fiókjukat, amivel még használható. A legjobb megoldás persze a gép tápkábelének eltávolítása lenne, de azt sajnos nem engedik.
A router kapcsolgatása nem játszik, sok órai munka alapszik netes keresésre. Meg elég vicces is lenne ha folyton kapcsolgatnám.
Korábban erre a célra Norton Family tökéletesen elegendő volt, de Edge-n sajnos nem megy. Ha tehetném, visszaállnék Win7-re, mert ott se telepíteni, se futtatni, se olyan oldalt látogatni nem tudtak, amit nem engedtem, de jöttek az új gépek a win 10-zel meg azokkal az isteni 7. genes i3-as procikkal...[ Szerkesztve ]
-
szilvásbukta
tag
Akkor ez sajnos nálam nem játszik. Amúgy szuper ötlet lenne, csak hát itt soha semmi nem ennyire egyszerű.
A központi Cisco router nem iskolai tulajdon, nem nyúlhatok hozzá. A dashboardjából is csak egy végtelenségig lebutítot felületet érek el, még mac cím szűrést se enged, amit amúgy még egy mezei 5000 Ft-os router is tud. Ebből a "fő" routerből jön le két 16-os switch a gyerekek gépeihez. A kettő közé beiktathatnék egy saját routert pfSense-zel, csak ahhoz venni kéne egyet... Vagyis ez bukta.Marad a kliens oldali mókázás meg a kókányolás, mint mindig.
-
szilvásbukta
tag
A laptopomon 1703-ról 1709-re való frissítés után nem tudtam programokat eltávolítani. Elkezdem az uninstallt, aztán a rendszer fogta magát és újraindul, a program meg fent maradt. Ilyen hibába csak én futottam bele, vagy jelentkezett másnál is?
Egy-két programnál eljátszottam, hogy törlöm az összes hozzájuk tartozó regisztrációs kulcsot, de az kizárt, hogy állandóan ezzel játszadozzak, úgyhogy hétvégén újrahúztam.
Most egyből 1709-et tettem fel, a friss rendszeren már megy az uninstall, viszont most meg az akksi időmet "lopta el". 7-8 órás akksiból lett 3,5 órás, energiatakarékoson...
Ez egyébként 1511-ről 1607-re frissítés után ezt egyszer már eljátszotta, akkor is lefelezte az akksiidőt, aztán 1703-on ez újból jó lett. BatteryMon szerint az akkum rendben van.Kezdem unni, hogy minden update új buggal lep meg. Csak én vagyok ilyen paches, vagy ti is tapasztaltok hasonlókat?
[ Szerkesztve ]
-
szilvásbukta
tag
Sziasztok!
Adott egy Asus X55U laptop, ami elég lassú. Ahogy néztem, egyszerűen csak újra kéne húzni rajta az OS-t. Jelenleg Win10 van rajta, de az Asus oldalán nincs hozzá Win10-es driver, csak 8.1-es és 7-es. Valószínűleg 8-ról frissítették 10-re. Az eszközkezelőben a régi rendszeren nem látok felkiáltójeleket, ez elsőre jó jel.
Én egyből 10-et tennék rá, mert ahogy eddig tapasztaltam, 8-ról frissítve általában eléggé be szokott lassulni a rendszer, viszont nem tudom, hogy ha rögtön a 10-esre próbálnám felrakni korábbi OS-hez való drivert, akkor úgy is működne-e. Van esetleg ilyen vagy hasonló géppel valakinek tapasztalata? Működhet a Win10 a 8.1-es driver-rel, vagy ez egyszerűen csak próba-szerencse kérdése? Válaszotok előre is köszönöm! -
szilvásbukta
tag
válasz istvankeresz #91440 üzenetére
Ez nem az én laptopom, de én is mindig ezt szoktam mondani mindenkinek. Sima vinyó után kész megváltás. Az asztali gépembe már a másodikat tervezem venni és a laptopomban is van. Viszont ennél a gépnél sajnos ez most nem játszik.
-
szilvásbukta
tag
Köszönöm mindenkitől a tapasztalatokat.
Igazából azt szerettem volna tudni, hogy van-e értelme próbálkozni egy ilyen gépnél a 10-zel, mert ha nincs, akkor nem pazarolnám vele az időt, de úgy látom, hogy egy próbát megér.
-
szilvásbukta
tag
Sziasztok!
Egy particionálási problémában szeretném a segítségeteket kérni Windows 10 alatt. Adott egy Dell egybegép, amiben 120-as SSD van. Plussz vinyónak sajna nincs hely, mert ez egy speckó házas pici gép, és az SSD csere sajnos nem opció, szóval ezzel kell beérni. A C meghajtó egy 60 gigás partíciót kapott (tudom, vicc…), ami szépen meg is telt az évek alatt. Jelenleg 2,8 Gb a szabad hely rajta, és bárhogy keresem, 1-2 gigánál több mentett cuccot nem találok rajta, szóval gondolom a Windows hízott így meg az idők során. Szeretném megnövelni a C-t, szóval Win-es lemezkezelőben a D-n lévő üres 20 gigából levágtam 10-et és formázatlanul hagytam. A C méretét akartam megnövelni vele, de a „Kötet kiterjesztése” menü ki van szürkítve. Gondoltam semmi gond, akkor essünk neki Easus Partiton Masterrel, az általában segít, de nem megy. Az Easus már formázott partíciókat olvaszt össze, nem felejtettem el, de nem engedi kiválasztani a 10-eset.
Mi okozza ezt? /Esetleg meg van szabva egy minimum érték a szabad hely mennyiségében, ami alatt ez nem megy?/
Hogyan lehetne hozzáadni azt a 10 gigát a C-hez?
Megoldható ez adatvesztés és win reinstall nélkül?
Válaszotok előre is köszönöm! -
szilvásbukta
tag
Ha nem feltétlenül muszáj, nem olvasztanám össze a C-t a D-vel, csakis végső esetben. Szeretném külön partíciónak megtartani őket, még ha csökken is a D mérete. Nem én használom a gépet és fontos adatok vannak rajta, amik állandóan kellenek is. Nem tudok naponta biztonsági mentést csinálni, így jobb nekik külön partíción, ha esetleg lehalna a Win.
-
szilvásbukta
tag
válasz Döglött Róka #105732 üzenetére
Egyik sem ad 30-40 gigát ingyen. A Mega által nyújtott 50 Gb is csak otthonra ingyenes, de ez egy céges gép.
Köszi a tippet amúgy, de én az eredeti kérdésre szeretnék választ kapni, és nem alternatív megoldást.
Miért nem egyesíthető a C a D-ről lecsípett 10 gigával? Megoldható egyáltalán?Hidd el, a 2 partíció egyesítése meg a felhő nekem is eszembe jutott már, de attól még kíváncsi vagyok a hiba okára, meg arra, hogy mi a konkrét megoldás rá, ugyanis nem először futok ebbe bele, és érdekel...
-
szilvásbukta
tag
válasz ReSeTer #105733 üzenetére
A weboldalak szűrését általában szerverről szokás, esetleg egy okosabb routerről.
Windows alól talán a csoportházirendben a felhasználó konfigurációját lehetne átnyálazni, de ha van is benne valami, az valószínűleg csak a rendszer böngészőire lesz jó (Edge, Explorer).
Esetleg még a Windows saját családbiztonságával lehet próbálkozni: Gépház / Fiókok / Családtagok és más felhasználók, abban kell családtagként létrehozni egy profilt. Abban tudsz majd netes szűrést beállítani, de sajnos ezzel is az a baj, hogy csak Edge-en és Explorer-en megy. Szóval egy Chrome-mal, Firefox-szal vagy bármilyen másik külsős böngészővel simán megkerülhető, és valószínűbb is, hogy valaki ezeket használja. Max ha le nem tiltod a programok telepítést csoportházirendből, de túl sok macera, és azt tapasztaltam Win 10-nél, hogy van, ami felmegy a tiltás ellenére is (7-nél a felhasználói fiókok felügyeleténél ilyen nem volt..).
Win alól tudtommal kb ennyi... Szerintem nem érdemes innen próbálkozni. Nézz inkább programot rá.
Külsős program esetén az "internetes tartalomszűrő"-t vagy a "szülői felügyelet szoftver"-t kell keresni. Ezekből sokféle van, én a Norton Family-t használtam régebben, az jó volt, de az már nem ingyenes, meg Edge-en nem szűr, mivel nincs rá addonja. Nézz szét googlen, szerintem sokféle van, tuti lesz köztük ingyenes is.
[ Szerkesztve ]
-
szilvásbukta
tag
válasz King Unique #105736 üzenetére
Köszi a sok hasznos tippet a C teszteléshez!
"A Windows beépített lemezkezelőjével ez esetben eleve nem fogod tudni megoldani a kiterjesztést, mivel az alaplemezként csak akkor tudja, ha közvetlenül a kiterjeszteni kívánt partíció (C) után helyezkedik el a nem lefoglalt (unallocated) terület."
Tehát ha jól veszem ki a szavaidból, akkor (elméletileg) járható út az, hogy:
1. lementek mindent a D-ről külső vinyóra,
2. törlöm a D-t és a 10 gigásat is,
3. létrehozom először 10 gigásat elsőként, így ez lesz rögtön a C után,
4. létrehozom újra a D-t, (vagyis biztonság kedvéért most legyen E, aztán ha minden kész, visszakapja a D betűjelet)
5. egyesítem a C-t a 10 gigás unallocated partícióval,
6. örülök magamnak
?Amúgy többen is használják, mind laikusok, gyakran okoznak is rajta gondot. Ezért éreztem úgy, hogy nagyobb biztonságban vannak az adatok a D-n, ha esetleg a Win meghalna.
Plusz egy olyan esetben lenne még nagyobb létjogosultsága, ha több felhasználói fiók is lenne, mert ez lenne nekik a közös tárhely, a C meg magán.[ Szerkesztve ]
-
szilvásbukta
tag
válasz King Unique #105755 üzenetére
Köszi a segítséget! Így már meg tudom oldani.
Külső programokból eddig csak az Easeus-t próbáltam, többnyire elég a Wines lemezkezelő.
Megpróbálok összehozni 10-nél többet, de ez nem rajtam múlik, hanem azon, hogy a felhasználók mennyire tudják kiszelektálni az adatokat.
Külső HDD-n van is másolat, azért nem egyedül a D-re van bízva minden, csak mivel nem minden nap járok ott, így mentés sem készül minden nap. A külső vinyó meg saját.
Adatbiztonságilag szar, tudom, de ez van sajnos. Ötleteim nekem is lennének bőven, hogyan lehetne ezen javítani, pl nagyobb ssd-kből raid, mentés szerverre, stb...Kicsit más:
Valahol azt olvastam, hogy új frissítéssel már megint jelentősen nőtt a proci terhelés. Ti tapasztaltatok ilyet? -
szilvásbukta
tag
Sziasztok!
Ismét a segítségetek szeretném kérni. Adott egy Win10-es laptop, ami a Panda Antivírus törlést követően nonstop kék halálozik a boot alatt. Csökkentett módban el tudom indítani, megnéztem az eseménynaplót, folyamatosan a DCom error 1084-et írja be. Erre azt a tippet olvastam több helyen, hogy vga driver hiba, így töröltem azt csökkentet módban és voillá... el is indult utána rendesen - legalábbis azt hittem, de az első sikeres indítás után visszatért a hiba.
Szerintetek mi okozza ezt? Van erre valami megoldás, menthető még a rendszer vagy mindenképp reinstall?
-
szilvásbukta
tag
válasz szilvásbukta #110238 üzenetére
Idő közben meglett a megoldás. Először az sfc /scannow paranccsal próbálkoztam, meg újratelepítettem minden drivert, de nem segített. Aztán visszaállítottam alapállapotba a Windowst, az megoldotta.
Azért arra továbbra is kíváncsi lennék, hogy egy antivírus letörlése, hogy a fenébe tudja így kikészíti a rendszert.... -
szilvásbukta
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Kaptam egy új Asus laptopot OS nélkül, amire feltelepítettem a Win10-et. Az ősidőkben láttam utoljára olyat, hogy friss telepítés után a rendszer nem talál meg magának alapvető driverek, mint a lan, wifi, vagy hang, de ennél így volt. Szerencsére gyárilag volt 1 külön partíció driverekkel, amikkel sikerült rácba szedni a gépet, de csak eszközkezelőn keresztül. Ezt követően látszólag minden rendben volt, a gép hasított, egészen addig amíg le nem csuktam a tetejét... Aztán pár órával később kinyitottam, és újabb meglepetés: kékhalál... Kipróbáltam még párszor, hogy alvó módba küldöm, és sajna egyszer sem tudott felállni belőle.
Szerintetek mi lehet ennek az oka?
-
szilvásbukta
tag
válasz inf3rno #125789 üzenetére
Természetes, hogy rögtön ezzel indítanék, de sajnos nincs benne hibakód, ami mentén elindulhatnék. A szomorú arcos változatát látom, de az is ugyanúgy BSOD nem?
A QR kódot is megnéztem, hátha van benne valami hasznos...Közben gondoltam egyet, és újrahúztam a gépet, de ezúttal csak a wi-fi drivert tettem fel, a többit hagytam, hogy leszedje magának, hátha jobbat talál. Sajnos nem nyert, ugyanaz a vége.
Még megpróbálkozom a Win frissítésekkel, hátha jön hozzá valami javítás, de ha az se válik be, akkor passz...
-
szilvásbukta
tag
válasz inf3rno #125818 üzenetére
Igen, azt elfelejtettem írni korábban, hogy az eseménynaplót néztem már az 1. kékhalál után, talán azért maradt le, mert nulla hasznos infó volt benne.
Köszönöm a linkeket és tippet a BSOD View-ről, nem ismertem és nagyon hasznos! Kipróbáltam. Ezt a hibakódot tudtam kiszedni belőle: 0x000000EF (CRITICAL PROCESS DIED). Ez alapján azt gondolom, hogy a rossz driverekkel van a baj, de mi a fenét csinálhatnék, ha ezek a gyári driverei? Várjak, amíg X idő után jön 1 javítás, aztán a javítás javítása és majd 10 patch-csel később talán működni fog?
A BSOD View-en túl végigcsináltam [EZT] is, a Windows 10 SDK-val. Ezt kaptam: FAILURE_BUCKET_ID: 0xEF_csrss.exe_BUGCHECK_CRITICAL_PROCESS_99e7d0c0_ntdll!RtlDispatchException
Kicsi google után megtaláltam, hogy ez a "csrss.exe Ügyfél-kiszolgáló futásidejű folyamat", ezt nyilván nem tilthatom le szolgáltatások közt, mert elvileg laptopoknál ez az energiagazdálkodásért felelős folyamat...Továbbra sem tudom, melyik driver okozhatja ezt...
[ Szerkesztve ]
-
szilvásbukta
tag
Kalandvágyból ismét újrahúztam szerencsétlen laptopot, hogy teljesen tiszta Winnel is lássam, mit reagál. Ezúttal kizárólag a VGA drivert tettem fel, mivel anélkül nincs alvó mód, és most nem a gép partíciójáról, hanem a gyártó oldaláról. Más driver már nem zavarhat be, net nélkül nem tudja leszedni őket... Ugyanúgy BSOD... Vagy a VGA driver szar (amire kezdetektől gyanakszom), vagy valamilyen hardver hiba... Kezdek kifogyni az ötletekből.
Érdemes lenne memtesttel meg egyebekkel szórakozni, vagy küldjem vissza gariba?
Egyébként 10-esből az Enterprise-t telepítettem minden alkalommal, mivel céges gép lenne, remélhetőleg ennek nincs jelentősége. Korábban hagytam lefrissülni 2004-es verzióra, most viszont a 1909-es van még rajta, szimplán azért, mert nem volt kedvem új bootlható pent gyártani - meg így legalább kijön az is, hogy nem a legújabb frissítésben van valami gikszer.
-
szilvásbukta
tag
Sziasztok!
A segítségetek szeretném kérni, mert kifogytam az ötletekből...
Adott egy HP ProBook 440 G4-es laptop, aminek Windows 10 alatt lehalt a billentyűzete és a touchpadja. Először hardver hibára gondoltam, de a biosban mindkettő működik, illetve live Ubuntuval is kipróbáltam és ott is működnek, szóval (szerintem) kizárásos alapon marad a Win 10...
Kerestem a gépházban, hátha le lettek tiltva, de nem, és nem volt táblagép módba se állítva. Próbáltam újratelepíteni a drivereket, próbáltam eszközkezelőben tiltani és újra engedélyezni, majd töröltem őket és hagytam, hogy a Windows megkeresse magának az illesztőprogramot. Szétnéztem a biosban, hátha ott lett valami letiltva, aztán vissza is állítottam gyárira a biost, végső elkeseredésben még a Windowst is újrahúztam, de a hiba telepítés után is jelen van.
A hiba nem tudom mikor jött elő, nem az én laptopom. 20H2-vel kaptam meg a gépet, ott már rossz volt, én pedig 21H1-el telepítettem.
Elég gáz így, mert csak 2 db USB port van rajta, és így az egér meg a billentyűzet el is foglalja...
Szerintetek mi lehet a gond? Megint vmi bug kerülhetett a win update-be vagy hol lehet még a Windowson belül olyan beállítás, ami ezt okozza? Vagy hibásak lehetnek a gyári a driverek?
[ Szerkesztve ]
-
szilvásbukta
tag
válasz movax #135218 üzenetére
Ez is Synaptics tapipados, szóval valószínűleg ugyanaz lesz a gond. A BIOS-t átnéztem többször is, abban nincs ilyesmi. Köszi szépen, nekem ez is sokat segített, legalább valami mentén el tudok indulni.
Örültem volna, ha nem kéne megint a driverekkel kókányolni egy frissítés után (nem ez az első). Mostanában ha frissítést látok, az első gondolatom rögtön az, hogy "na és most mi fog elromlani?" ...
-
szilvásbukta
tag
válasz movax #135218 üzenetére
Pár napja a touchpad / billentyűzet hibájáról beszéltünk. Azóta próbálkoztam még sok mindennel és nagy nehezen sikerült megoldani a problémát. Végül nem a driverekkel való ügyeskedés segített, hanem egy BIOS update kellett. Azóta tökéletesen működik. Elképzelhető, hogy a te gépeden is ez segítene.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Apple notebookok
- Telekom mobilszolgáltatások
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elemlámpa, zseblámpa
- NVMe/SATA tárolóbővítés az Orico dokkolójával
- ASUS routerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Szólánc.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest