Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44034) joysefke válasza zharkanyi (#44027) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Ez neked komolyan így jött le? Mi álltuk ki jól a próbát?

Igen, mi, legalábbis a többi EUs országhoz képest. Vagy szerinted az EU-s nagyokon belül kik?

Leginkább a valóság ezzel szemben az,

A valóság az, hogy veszélyességben ez a koronavírus nem különb egy emberes influenzánál, az aktív lakoságra kb teljesen veszélytelen. Az európai országok politikusai holmi "megmutatjuk, hogy mi aztán kezeljük a helyzetet" alapon fojtogatják lakoságukat, iparukat.

Szóval tök mindegy, hogy ki mennyi halottat mutogat, mert igazából érdemi mennyiségben nem haltak meg. A számok leginkább a mérési metodikától függenek.

Szerintem az, hogy melyik ország mennyire jut túl a járványon az nem virológiai meg oltóanyag, kutatás kérdés, hanem hogy mikor jön el az a pont, hogy a politikusok azt mondják, hogy számukra is több politikai kárt fog okozni a védekezés látszatának gazdasági hatásai mint az hogy nem tudják tovább folyatatni ezt a színjátékot. Ehhez szorosan kapcsolódik, hogy a lakoság mikor mondja azt, hogy nekünk ennyi elég volt, nem kérünk ebből a bohóckodásból többet. Én úgy gondolom hogy nálunk mindkét pont közel jár már. Ma volt nálam egy csomó klímaszerelő ( :U ) és senkinek nem jutott eszébe maszkkal bohóckodni. Boltokban is egyre kisebb hajlandóságot látok. Tehát szerintem ez az egész tisztán egy gazdasági kérdés ami független attól, hogy mikor lesz (vagy nem lesz oltóanyag stb)

Amit mondtam, hogy forintért US befektetés vásárlását mostanra időzíteni szerintem rossz dolog, azt fenntartom. Lehet, hogy a HUF az EUR-hoz képest szépen lassan (tervezetten) értékelődik le, de az USD-hez képest az utóbbi időben nagyon nagy volt az esés (EUR-USD változás miatt). Arra fogadni, hogy az USD-HUF árfolyam nem mozdul vissza pár éves időtávban (egy EUR-hoz képesti dolláresés miatt) minimum merész.




Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.