Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#44501) Sub-S válasza aujjobba (#44476) üzenetére


Sub-S
senior tag

Jó ez a trading212, reggel betoltam volna éles számlán majdnem a rajta lévő teljes összeget, ugye nem engedi 95% felett, de hiába vettem visszább, mindig ugyanazt írta úgyhogy hagytam a fenébe és bezártam az egészet. Most este mikor beléptem, hogy nézzem mennyire gyorsan követi az árfolyamot másikakkal összevetve akkor nézem, hogy ott egy nyitott pozícióm reggelről. :)
Ehh, megint indíthatom úgy majd a hetet, hogy tornázzam vissza magam pozitívba. :D Bár remélem meglep majd és pluszban lesz reggel.
Ezek szerint mikor tizedszerre nyomtam rá és mielőtt bezártam elkönyvelve mekkora egy szutyok mégis betette...

[ Szerkesztve ]

(#44502) concret_hp válasza emvy (#44500) üzenetére


concret_hp
addikt

15% mihez képest? ha febr közepéhez akkor elég nájsz :D

vagy fullba vagy sehogy :D

(#44503) aujjobba válasza Sub-S (#44501) üzenetére


aujjobba
addikt

A Revolut is ezt csinálta tegnap az USA nyitáskor, így sikerült kemény 55 Ft haszonnal kiszállnom a hónapok óta tartott DAL-ból.
Szerintem túl sok volt nekik a hirtelen jött nagy terhelés, gondolom rengetegen ugrottak a tőzsdére egyszerre, na persze ez nem mentség, mondjuk úgy “ingyen jó ez is”.
RC-n még békeidőben is kihívás néha megvenni a kis ETF csomagomat, mert legalább 5 lapváltáson keresztül tart eljutni a végére, és valamelyiknek a betöltése sokszor nem sikerül aztán kezdhetem elölről az egészet.

(#44504) predakon válasza aujjobba (#44503) üzenetére


predakon
őstag

Revo sajnos 15:30kor kb használhatatlan, én úgy vettem észre, hogy próbálnak ezen javítani mert egy időre nem volt probléma aztán a tegnapi hipertérugrást már nem tudták lekezelni. Mondjuk nem lepődtem még, én is csak pislogtam :D

[ Szerkesztve ]

PH PS5/XBOX discord link https://discord.gg/QUKTTkrrrA

(#44505) aujjobba válasza predakon (#44504) üzenetére


aujjobba
addikt

Én a Trading212-n meglepődtem, mert náluk a tőzsde a főprofil, nem csak egy “mellékszál” mint a revolut-nál.

(#44506) vnorbi válasza aujjobba (#44503) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Az RC-nél lehet egy kicsit egyszerűsíteni. Magamtól nem volt erre igényem, de az egyik webináriumukon láttam, azóta így használom. A Villámkötés lapon az Európa 1 alól kitöröltem minden papírt és csak azokat vettem fel (jelenleg kettő ETF van ott, amiből szoktam venni). Így nem kell keresgetni, hanem csak rányomni az adott papír mellett a Limit gombra, beírni az árfolyamot, darabszámot, leokézni, és be is van küldve.

Árfolyamokat megszokásból máshol szoktam nézni, de az RC- nél is van lehetőség kedvencek rögzítésére, így azt sem kell mindig keresgetni.

(#44507) buherton válasza vnorbi (#44506) üzenetére


buherton
őstag

Eleve ez az oldal tölt be, amikor belépsz.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#44508) Zoty4 válasza aujjobba (#44503) üzenetére


Zoty4
őstag

Hasznalj randit. Szemelyre szabahatod. Az semtokeletes de sokkal jobb mint a netbbomon a weboldalon bohockodni

(#44509) aujjobba válasza Zoty4 (#44508) üzenetére


aujjobba
addikt

Nincs itthon Windows.

(#44510) joysefke


joysefke
veterán
LOGOUT blog

MTelekomról-ról mi a vélemény? Hosszú távon még lehet lejjebb tornászni az árfolyamot /covidtól eltekintve/?

Hiába fizetnek kevés osztalékot, a működés stabil(?), a kasszában van pénz, amit pedig hiteltörlesztésre (DT felé) fordítanak az végül is a csökkenő hitel miatt növeli a cég értékét, ergo előbb utóbb meg kéne jelenjen az árfolyamban.

Rosszul látok valamit, milyen úton tudják kicsatornázni a pénzt a cégből úgy hogy a kisbefektető se árfolyamemelkedést se osztalékot ne lásson?

Mtelekon felvásárlásának/tőzsdérők kivezetésének mekkora realitása van (ez nyilván a legvégén felhajtaná az árfolyamot)?

[ Szerkesztve ]

(#44511) emvy válasza joysefke (#44510) üzenetére


emvy
nagyúr

Az itthoni cégek sorsa a politikától függ elsősorban. Emiatt én nem fektetnék be itthon.

while (!sleep) sheep++;

(#44512) emvy válasza concret_hp (#44502) üzenetére


emvy
nagyúr

Ja.

while (!sleep) sheep++;

(#44513) PredatorZoli


PredatorZoli
Topikgazda

Én a korona idején kezdtem el nagyobb tételben befektetni, de már előtte fél évvel elkezdtem tanulni a témáról, és úgy éreztem mikor beütött a káku hogy bele tudok vágni.
Mostanra kb 25%-ot értem el az induló tőkémhez képest, ennek az az oka, hogy mindent előre kiszámoltam, tudtam hogy így fog történni, pontosan előre láttam melyik termék amit veszek hogyan és mikor merre megy és hogyan fog viselkedni, magyarul előre kiterveltem mindent és kiszámoltam.
Jokes aside: Valójában javarészt szerencsém volt, ez alatt a néhány hónap alatt elért eredményt vártam körülbelül, csak nem 3 hónap alatt hanem 3 év alatt :))

[ Szerkesztve ]

(#44514) joysefke válasza emvy (#44511) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

USA tőzsde nem függ a politikától, mondjuk a kamatpolitikától vagy a fiskális politikától vagy újabban a külpolitikától?

A kérdés célzottan az Mtelekom jelenlegi helyzetére és kilátásaira irányult. :)
A jelenlegi árfolyamban nyilván már benne van az, hogy a DT és a magyar politika játékszere a cég...

[ Szerkesztve ]

(#44515) Zoty4 válasza joysefke (#44514) üzenetére


Zoty4
őstag

Az a baj h a magyar gazdasag es a forint mindig ki lesz szolgaltatva a nemzetkozi/eus helyezeteknek. Lasd marcius kozepe amikor kb 1 het alatt 10%kal ertekelodott le a jo magyar forint a dollarhoz es az eurohoz kepest. Most h kb szarasig nyomjak az QEt mindenhol, igy vissza tudott jonni a forint erre a szintre.
De ha visszamenoleg megnezed az elmult 10-12 evet hogy mennyi eurot mennyi dollart kaptal a forintodert, szerintem azonnal latod hogy evi szinten 3% koruli forint leertekelodes van (ha nincs valsag, nincs semmi gaz a vilagban)
usa (vilag legnagyobb gazdasagat) meg remelem viccnek hoztad peldanak a magyarehoz, ami kb 1914ben volt utoljara utokepes.

(#44516) emvy válasza joysefke (#44514) üzenetére


emvy
nagyúr

Függ, viszont nagy a különbség a magyar félautoriter rendszer kockázata és az az USA (vagy UK, vagy Németország, etc.) között. Egészen biztos lehetsz benne, hogy egy amerikai választás után nem jön egy ismeretlen arc, aki valahogy állami támogatással megveszi a Microsoftot. Erre jó példa a Bezos-Trump harc: itthon képtelenség lenne, hogy a legnagyobb cégek egyike nyílt háborúba bocsátkozik a kormányfővel. Ja, de, itthon is megtörtént, és pár év alatt nullára zsugorodott a Közgép.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#44517) Stanlee válasza joysefke (#44510) üzenetére


Stanlee
őstag

Azert nem vennek belole, mert meg emlekszem arra az idore, amikor 900-1000 Ft volt a reszveny darabja. Igaz azota megvaltozott az osztalekfizetesi strategia, meg az euro arfolyama is mar harmassal kezdodik, de a BET.en jegyzett cegek tobbsege legalabb tudta magat tartani, vagy meg nott is reszvenyek ara, a telekomnak ez viszont nem sikerult.

A telekommunikacios szektornak az az egyik nagy problemaja, hogy nincsenek meg azok a monopolisztikus elemek, amik jellemeztek az iparagat a 2000-es evek elejeig. Nagy az arharc, ezert folyamatosan csokken a nyerseg. Az unio is nagyon szabalyozza a piacot, tehat a nagy lehuzasok a 200 Ft-os percdijakkal, meg horror roaming koltsegekkel mar a multe.

Folyamatosan kell fejleszteni, az elmult 15 evben mar a harmadik nagy technologiai valtason mentunk keresztul a mobil piacon, a vezetekes halozatokon meg mar tul sokat nem tud felfele menni a savszel, amivel az elofizetoket lehetne elhozni a versenytarsaktol. Az on demand szolgaltatasokban sincs mar akkora penz, ami a telekomnal, mint halozatuzemelteto maradhatna.

Csak a mobil piac maradt meg, de az is arerzekeny, mindenki egyre tobb szolgaltatast akar egyre kevesebbert.

A masik amit mi kintrol nem tudunk ellenorizni, az a nagy legalis penzkiszivattyuzas eves szinten a nemet anyaceg fele. Persze, ilyen biztos nincs :U , de szerintem biztosan van jo par olyan fejlesztes, amibol valami cegcsoport szinten az eves koltsegekbol az anyacegnel landol bevetelkent. ez persze csokkenti a MT osztalekalapjat.

Persze ha neked ezen a szinten rendben az ara es a lehetseges osztalek jovedelemmel is elegedett vagy, akkor vasarolhatsz belole, tonkre nem fog menni, de nagyon nehezen fogja tudni magat a piacon (ujra) pozicionalni, lasd origo, iwiw, freemail, felrecsuszasai a cegnek. Ekkora penzegetest csak ilyen nagy cegek vagy az allam engedhet meg maganak.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#44518) Dare2Live válasza joysefke (#44510) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Röviden mért nem 800-1400Ft a telekom

Horvátban is DT a tulaj. Már eredménytartalékba ment a pénz de még akkor is nevetséges osztalékot fizetett. Nálunk is nevetséges 20Ft/rv. Ráadásul DT mindig ki tud állítani egy szép számlát. Ezen felül tipikusan semmit se érő a magyar management.
Anno még a SECel is meggyűlt a cég baja.

Erre még bejön a politikai bizonytalanság és máris megvan mért nem 800-1400Ft a telekom.

szerk: Amúgy miután kiderült digit kigolyózták vettem kissebb pakk telekomot. Ilyen 360Ft körül. Még a nevetséges 20Ft is évi 6-8% hozam. És a lehetőség meg lenne a 70Ftre is.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#44519) HussarF válasza emvy (#44516) üzenetére

A Microsoft vagy az Amazon egy világszintű cég, nem csak USA bázistól függ. A Közgép-et meg a kormány hízlalta fel, a Fidesz cége volt csak "Simicska went rogue". A GM, aminek az eladásai is nagyrészt az USA-hoz köthetők, már nem tartott ki ilyen erősen Trumppal szemben, ráparancsolt, hogy nincs üzembezárás, aztán vigyázzba vágták magukat.
Felesleges folyton ezzel a bezzegnyugat szöveggel jönni, mindenhol a pénz mozgat mindent, max a manifesztációja más kicsit.

(#44520) Dare2Live válasza HussarF (#44519) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Milyen GM Trump ráparancsoltra gondolsz?

Mert erről a Trump ráparancsolt GMre, nem lesz bezárva... mindenkinek Ohio/lordstown jut eszébe. [link]
Trump kampányolt, igért, fenyegetett... aztán GM becsukta.

Ez olyan mint a multkori maszatolos hszed. :C

Ellenben ja MOon egy rossz mozdulat, felkelted vki érdeklődését és bukod a céged. Legjobb megoldás vmi magas fideszesnek eladni a felét zizikért. Nem vicc.

más/érdekesség: Átlagos fizu ~75.000$/év egy gyárban. Havi ~2millió ft. És erre rájön, hogy arra a fizetésed túlnyomó részét nem veszi el az állam és hogy a legtöbb dolog olcsobb mint MOon. Akár 3 új nem kicsi autót is vehetsz az éves fizuból. (Chevy Cruze MSRP 17.000$)
Hát nem mostanában lesz nálunk az átlag gyári dolgozó bére 1.5millió ft netto...
(PErsze itt magamban kalkulálgattam kb ennyi kéne, hogy évi 3 nagyobb szedánt meg tudjon venni akárki. Másnak más szám jöhet ki.)

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#44521) aujjobba válasza Dare2Live (#44520) üzenetére


aujjobba
addikt

Az egészségbiztosítás/nyugdíjbiztosítás mennyibe kerül?
Lakhatás (vétel/bérlés)?

(#44522) Dare2Live válasza aujjobba (#44521) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Rá lehet keresni ám. google.

%osan összességében jóval kevesebbet fizetsz. Nem mellesleg ott nem elköltik mint MOon hanem félrerakják. Elég nagy difi. Én már rég jártam arra, nem is dolgoztam vmi USben élő majd elmondja.

lakás bérlés árak kb első google keresés. Lehet hasonlítgani.
[link]

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#44523) aujjobba válasza Dare2Live (#44522) üzenetére


aujjobba
addikt

Félrerakják?
Én úgy tudtam tobzódnak a lejárt hitelkártya adósságban.
Meg a diákhitelben.
Na mindegy, off.
[link]

(#44524) concret_hp válasza emvy (#44512) üzenetére


concret_hp
addikt

nekem eléggé lehúzza azz eredményt, hogy jan végén bevásároltam olajból, de ápr végén nem mertem higítani, pedig nagyon gondolkodtam rajta + nem sok likvid péznem volt arányaiban + melóhely miatt nem tudok rövideket tradelni :(
de nem sír a szám, a peakhez képest én is csak 4-5% minuszban vagyok, meg 1-2 dolgot sikerült jó(nak tűnő) áron venni, idei otp pakkon pl. 8700 az átlagáram.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#44525) Dare2Live válasza aujjobba (#44523) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Talán ha kontexusban értelmezed amit mondok. "nyugdíjbiztosítás" Ott félrerakják. MOon elköltik.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#44526) joysefke válasza Dare2Live (#44522) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Kösz a linket (a kérdést itt úgy tettem fel, hogy a videót elötte már megnéztem), de ennek az Amerikában minden jobb dolognak elég kevés köze van a Telekomhoz.

Attól mert nem szereted (szeretjük), hogy pártos kiskirályok meg a holdudvaruk basáskodnak a Telekom még lehet jó vétel 380-ért.

Ellenben ja MOon egy rossz mozdulat, felkelted vki érdeklődését és bukod a céged. Legjobb megoldás vmi magas fideszesnek eladni a felét zizikért. Nem vicc.

Maradjunk a realitások talaján, a DT-nem fogja zizikért eladni az MT-t -akkor sem, ha Mészárosok esnek az égből-, ha pedig valaki eladja valakinek, akkor valószínűleg jó vétel lenne most a papír és zsíros felárért hagyná el a tőzsdét.

(#44527) curmpli válasza aujjobba (#44503) üzenetére


curmpli
tag

A DaL-ból milyen szinten szálltál ki és miért?

(#44528) Lex Icon válasza curmpli (#44527) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Nem akartak repülni, ezért repültek. :D

(#44529) DanielLong válasza Stanlee (#44461) üzenetére


DanielLong
senior tag

Hihetetlen szerencsével sikerült 3.4 dolláros árfolyamon kiszállnom a Hertzből, miután 1.8-nál bevásároltam előtte nap... Ellenben azt még mindig nem értem, hogy mi volt a hirtelen ugrás mögött 0.8-ról. Valaki / Stanlee esetleg tud valamit erről? Ha javulnak a kilátásai, akkor akár még egy longot is megpróbálnék.

(#44530) aujjobba válasza curmpli (#44527) üzenetére


aujjobba
addikt

$35,91 volt a kiszálló, most ahogy nézem nem is feltétlen volt olyan rossz, mivel aznap $34,16 volt a záró ára.
De gondolhatod, jelzett a revolut értesítésben nyitáskor hogy $37 felett van az ára, de mivel folyton összeomlott mire be tudtam lépni leesett.

Egyébként a kiszállásnak egyszerűen annyi az oka, hogy ki akartam szállni az egyedi részvényekből, nem nekem való.
Így aztán amikor pozitívba fordult eladtam.

(#44531) curmpli válasza aujjobba (#44530) üzenetére


curmpli
tag

Ja, lassan mindenből érdemes kiszállni.

(#44532) bandus


bandus
veterán

ha szeretnék venni PMÁP 2023/L szériából, ott miért 100.59%-os árfolyamon tudom most megvásárolni a papírt? azt hittem a MÁP+-hoz hasonlóan ez is 100%-on megy, de sajnos a pénzügyi ismereteim nem elég széleskörűek, hogy értsem a különbséget.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#44533) PredatorZoli válasza bandus (#44532) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

ellentétben a máp+ al, ebből nem hoznak fogalomba minden héten, így a forgalomba hozatala és a vétel közt már rakódik rá valamennyi kamat, mivel te nem közvetlen a kibocsátásakor szállsz be ,hanem pl pár héttel később, annyival nyilván többért veszed meg. Most azt nem tudom hogy milyen gyakran van új szériua, talán negydévente vagy kéthavonta, de a lényege ez.

(#44534) aAron_ válasza bandus (#44532) üzenetére


aAron_
őstag

Hol? Államkincstári árfolyamjegyzés szerinti eladási nettó árfolyam 100%. Nem a bruttót nézed?

What is your ikigai?

(#44535) bandus válasza PredatorZoli (#44533) üzenetére


bandus
veterán

köszi mindkettőtöknek, így értem :K

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#44536) Lex Icon válasza aAron_ (#44534) üzenetére


Lex Icon
senior tag

A bruttót kell néznie, mert azon tudja megvenni (eladási bruttó árfolyam).

(#44537) concret_hp válasza concret_hp (#44524) üzenetére


concret_hp
addikt

amúgy nézem hogy ez hogy jöhet ki ha minden visszajött szinte + volt pár jó vételem is... hát úgy, hogy a bét az nem jött vissza :U

vagy fullba vagy sehogy :D

(#44538) Dare2Live válasza joysefke (#44526) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"a DT-nem fogja zizikért eladni az MT-t -akkor sem, ha Mészárosok esnek az égből-"

Mindha nem ugyanabban az államban élnénk.
Sok féle képp megy, mikor hogy veszik el és adják "Tiborczoknak/Mészárosoknak..." csak a legegyszerübb/legérthetöbb módszer:
Kapnak a nyakukba egy különadót ami után az évi rvenkénti 70Ft nyereségből évi 70Ft veszteség lesz. Aztán eldöntheti DT, hogy akarja e ezt finanszírozni vagy eladja rvenként 100Ftért Tiborcznak.

Hogy épp ki lesz kisemmizve az épp politika meg attól függ holdudvar hogy tartja legjobbnak. Egy trafik, hulladékgazdálkodás, takarék... nál is mindig más volt a módszer. Ha kell direkt "lex"ek jönnek. [link] egy pl hogy nyomjunk a haverok zsebébe 50-60milliárdot. Ez néha mármár vicces-sírós ld a nemrégi lex Tankcsapdát. És ne felejtsük, hogy azt a boltot mástól meg elvették.

Nagyon ritka az, hogy ne érnének célt ld pl RTL Klub esetét. A telekomot pedig anno már pedzegették. [link]
Innen ez nagyon megnyomorítja a telekom árát.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#44539) VirsLee válasza Dare2Live (#44538) üzenetére


VirsLee
őstag

DT nem fog helyi politikáról vitázni Viktorral. 41% a közkézhányad csak. Ha politikáról akarnak beszélgetni, akkor elmennek a Merkelhez, akinek vannak arra eszközei, hogy nyomást gyakoroljon. Lásd BMW, Mercedes és Audi gyárak. Az nem lenne jó az embereknek. Persze Viktor visszavágna, pl. Aldi és Lidl, de az is rossz lenne az embereknek :) a T-Systems se került a Mészároshoz, pedig elég hulladék egy cég :)

(#44540) joysefke válasza Dare2Live (#44538) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Ahogy mondod, ezért is ennyi az árfolyam, nem a duplája, vagy másképpen, ekkora jövedelemtermelő képességet feléért tudok megvenni, nem a duplájáért.

Mlg megrágom

(#44541) Dare2Live válasza joysefke (#44540) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Ez a másik oldala, többek közt ezért vettem én is bele és szó se róla van felfele bőven tér. Nem mellesleg egy ekkora cég már tényleg vmennyire védett lehet politikailag is. Akkor meg rveként nem fogunk sírni ha "Tiborczosítják"...

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#44542) r3dsnake


r3dsnake
nagyúr

Gépen hol a legegyszerűbb / legátláthatóbb a Revolutos árfolyamokat követni? Létezik cryptowatch-hoz hasonló webes felület?

Köszi!

(#44543) Shade45 válasza r3dsnake (#44542) üzenetére


Shade45
senior tag

tradingview.com

(#44544) r3dsnake válasza Shade45 (#44543) üzenetére


r3dsnake
nagyúr

:R

(#44545) Stanlee


Stanlee
őstag

Pre-market egyik masik amcsi reszveny mar megint nagyon jol megy.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#44546) emvy válasza Stanlee (#44545) üzenetére


emvy
nagyúr

Azert az, h CDEV-bol kiszalltam 1 korul, eleg szomoru.

while (!sleep) sheep++;

(#44547) Stanlee válasza emvy (#44546) üzenetére


Stanlee
őstag

Azert ne sajnald, ha csodbe megy es elveszted a penzed, az azert nem lenne olyan jo.

Ahogy mar korabban is irtam, en most elfogadom, hogy a kirobbano papirok elfogytak. Volt egy idoszak, amikor olcson lehetett vasarolni.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#44548) Thom!


Thom!
veterán

Aki a mészáros féle bovli részvényekbe fektetett nem semmi hozamban részesült :D

(#44549) akela91


akela91
addikt

Idén kezdtem el az Állampapíron túl is nézelődni (az iránt is csak tavaly ugye), és hát nem panaszkodhatom. Nagyon fontos ismételgetni magamban, hogy iszonyat szerencsés időben szálltam be a részvények világában, és rohadtul nagy mázlim volt eddig.

Csináltam én is kimutatást a befektetéseimből. (Márciusba kezdtem vásárolni RC-n és Revoluton)
A Bond része nincs részletezve a szerény 1.1%-os hozamommal csak a tortadiagramban :D

Követem a vásárlás napján lévő MNB-s forint/deviza árfolyammal is a nyereséget/veszteséget, az adózás miatt jövőre hasznos lesz tudtommal. :) Meg tök jó látni, hogy az árfolyam alakulása miatt hogyan alakul a hozam FT-ba számolva(ha most eladnám a részvényeim). Uh, kár, hogy ilyet ritkán fogok összehozni, mint ebben a szűk 3 hónapban.

(#44550) kexksz válasza akela91 (#44549) üzenetére


kexksz
addikt

Nagyon szep, sikerult kifognod kb a legaljat vasarlaskor. :K

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.