Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43701) Kobe válasza Ijk (#43700) üzenetére


Kobe
veterán

én nem k*rnám be a teljes összeget ETF-be, még egy év gyűjtögetés után sem. Eldarabolnám, mondjuk 30-40%ból hónapról hónapra vennék visszaforgatós MÁP+t, kb max ugyanennyiért etf-et, és a maradék 20-30%-ból bohóckodnék, vagy stock pickinggel, vagy devizával.

Ha ma kellene elkezdenem a "szeletelést", akkor stock picking ekkora összegben nem biztos megéri, mert csak fintechen keresztül lehet venni vele, aminek a megbízhatóságát majd most a válság leteszteli (én inkább kiszedtem minden USD részvényem és devizám revolutról éás társairól), etf-et pedig nem éri meg a kis összeghez képest magas tranzakcis díj miatt, így elkezdeném a MÁP+ vonalat nyomni 30-40%ban, a maradékból meg vennék devizát, amit 1 év múlva már szemmel látható összegként raknék etf be illetve hagyném egy részét likviden

(#43702) Ijk válasza Kobe (#43701) üzenetére


Ijk
nagyúr

Jelenleg 2 milliós vesztartalek van map+ - ban, majd a babavarot is oda betolom, viszont nem akarok már több pénzt állampapírba tenni, el kell kezdeni diverzifikalni.

Akkor szerinted kezdjem betenni deviza számlára, és nagyobb összegnél venni etf-eket?

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#43703) Oppenheimer válasza Ijk (#43702) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Természetesen szeparált nyugdíjmegtakarításba ne vegyél MAP+t, teljesen felesleges. Ne stock pickelj, nem hiszem hogy évtizedekig kedved lenne állandóan részvényeket kutatni, fölösleges tranzakciós költségek lennének és nem is vernéd meg a piacot hosszú távon. Minden évben nyitsz tbsz-t, beutalod rá a pénzt és veszel world etf-et, vagy olyan szektort amiben hiszel (én nasdaqot vennék még). Minden benne van az összefoglalóban ;)

[ Szerkesztve ]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#43704) Kobe válasza Ijk (#43702) üzenetére


Kobe
veterán

A vesztartalek vesztartalek, es nem nyugdijcelu megtakaritas, azt vedd ugy hogy nincs is mert masra van. Mintha ott sem lenne.

A nagy ONYPk sem egy eszkozbe rakjak a nyugdijcelu penzed, nem tudom akkor egyenileg mennyire megeros egy kiados (tortenelmi nagysagu) reszvenypiaci zuhe elott 100% etf be tolni. En tuti nem igy csinalnam, de hat mindenki a maga inget

(#43705) noiq_nolife válasza Ijk (#43700) üzenetére


noiq_nolife
csendes tag

összefoglalóban van infó. Egyébként nagyjából a pénztárak is ezt csinálják, vannak különböző kockázatvállalási szintek ott és az határozza meg az állampapír/részvény arányt.

(#43706) Ijk válasza Kobe (#43704) üzenetére


Ijk
nagyúr

A vesztartalek az vesztartalek, csak nem akarok több pénzt allampapirba tenni. Elég lesz annak az a 12 millió, ami persze a kis kockázat es likviditás miatt nem is menne masba.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#43707) aujjobba válasza Gabás (#43699) üzenetére


aujjobba
addikt

Én is ezt szoktam venni, plusz a lyxor msci World-öt.
Érdemes tudni hogy az amundi nem msci indexet követ hanem Solactive-ot.
Anno összenéztem a kettőt és eléggé egyezőnek találtam a két indexet, csak az amundi jóval olcsóbb.

(#43708) PredatorZoli


PredatorZoli
Topikgazda

Ha sok van nyugdíjig, tehát ilyen 30 év kb, akkor szerintem nem éri meg az ÖNYP, pláne ha szeretnél is foglalkozni a témával.
Szerintem is TBSZ+ETF a jó kombó, viszont 50 ezer havonta annyiból problémás, hogy 500 ezer alatt nem költséghatékony a 7 eurós minimum díj miatt. Ez alapján megteheted, hogy évente egy összegben fekteted be a 600-at.
Viszont mivel ez nem kimondottan nyugdíjcélú, így akár össze is lehet mosni egyéb célú hosszabb távú megtakarítással, és ha így már nagyobb az összeg lehet mondjuk 3 havonta is van akkora összeg amiből érdemes már vásárolni.

(#43709) julius666 válasza Ijk (#43700) üzenetére


julius666
addikt

Nem kell "előre" egy évig gyűjtögetni a pénzt. A TBSZ számla első éve maga a gyűjtőév, amikor be tudsz utalni pénzt, a számla feltörése nélkül - kis csúsztatással - utána se ki, se be nem megy pénz 5 évig, csak a számlán belül tudsz eladni-venni papírokat az ott lévő pénzből.
Minden évben nyithatsz új TBSZ számlát új gyűjtőévvel, az addig nyitottak pedig párhuzamosan ketyegnek tovább. De javaslom olvass utána, jobbnál jobb írások vannak TBSZ ügyben a neten, ne egy fórum topicban várd, hogy részletesen elmagyarázzák.

TBSZ-es számlát csak Magyarországon elérhető brókernél tudsz nyitni és ott se mindenkinél, erre is találni jobbnál jobb összefoglalókat a neten. Ha nem akarsz "variálni", hanem csak ETF-et vennél és aztán ülnél benne amíg lehet, akkor Random Capital ajánlott. Nagyon fapad, de erre a célra teljesen elég, cserébe a legolcsóbb bróker akinél van TBSZ. Emellett még BEVA védett is.

Regelsz, postán küldenek szerződést amit aláírva visszaküldesz, ha ez megvan akkor nyitsz náluk egy TBSZ számlát, amire aztán tudsz beutalni pénzt. Forint utaláshoz kapsz külön bankszámlát, aztán bent elég kedvező áron (0,3% jutalékért) tudsz váltani eurót, abból veszel a náluk elérhető ETF-ek közül aztán amit akarsz. Lehet tovább variálni a dolgokon, de ehhez képest sokkal előrébb már nem leszel ha forint megtakarításból szeretnél közismert ETF-be beszállni.

(#43710) Zoty4 válasza Kobe (#43701) üzenetére


Zoty4
őstag

Map+ tenyleg jo buli :U Tavaly mennyi volt az euro es a dollar , most mennyi? -10% , map+ meg hozott 3,75ot.
es mivel kb hufbol fedezve van az allamadossag kamatai, siman ugy rontjak a hufot ahogy az nekik jo, gondolkodjunk mar

[ Szerkesztve ]

(#43711) aujjobba válasza Zoty4 (#43710) üzenetére


aujjobba
addikt

A vésztartalékom MÁP+ tartom, arra tökéletes.
Babavárót, diákhitelt is sokan teszik abba.

(#43712) Zoty4 válasza aujjobba (#43711) üzenetére


Zoty4
őstag

nekem is van máp+om, de az tényleg nem a befektetés kategória, hanem relative likvid pénz amihez ugye évente 5 napig ingyenesen, a további napokon 0,25%ért hozzá férhetek ha valami gebasz van (munka elvesztése stb)
De aki ft alapon, máp+ 4,95% éves hozamára akar pénzt fialtatni, hát....annak sok szerencsét kívánok
40 leszek nyáron.
az tervem: 70% részvény, 30% kötvény. jelen pillanatban még túlsúlyban vagyok kötvényben

etfről ez a véleménye Michael Burrynek (Big shortba őt játszotta Cristian Bale)
aki először vette észre hogy gond lesz a lakáshitelekkel: [link]

[ Szerkesztve ]

(#43713) Kobe válasza Zoty4 (#43710) üzenetére


Kobe
veterán

Ne nyomjuk mar fullba a kretent, please :U
Egy normalis nyugdijcelu (de barmilyen) megtakaritasnak kb kotelezo resze az alacsonyabb hozamu, de biztos eszkoz is.
Persze lehet euro, usd, etf, egyedi reszveny arfolyamra jatszani / spekulalni, csak a kulonbseg a ketto kozott hogy az egyiknel mar ma 100% boztosan meg tudod mondani mennyi lesz 1 / 10 / 20 ev mulva a hozamod, a masikak helyere meg (hacsak nem a vilag kb ossz 10-12 db sztarbefektetojenek egyike vagy) egy massziv kerdojelet tehetsz.....amire nyugdijcelnal 100%ban epiteni nem biztos, hogy celszeru.

[ Szerkesztve ]

(#43714) Zoty4 válasza Kobe (#43713) üzenetére


Zoty4
őstag

nyugdíjcélra mire gondolsz? önyp, nyugdijbizti egy kalap kaki, nyesz egy fokkal jobb, de én inkább tbszen takaírtok meg nyugdíjas éveimre (most szépen hangzik a +100-150k, ami ki tudja meddig lesz, és nyilván első pár évnél jól is kozmetikáz, de mondjuk egy 30millios pakett mellett már eltörpül az állami ingyenpénz, és nyugdíjba menetelig be vagy zárva abba a konstrukcióba, amit ki tudja hány évre tolnak majd ki a következő évtizedekben, esetleg ugyanúgy elkobozzák mint az előző magánnyugdíjat). Jeleztem hogy nekem is van kötvényem (pl: állampapír is) csak 100%ba akkor tenném ha mondjuk 5 évem lenne a nyugdíjig, bocs ha feélreérthető voltam

[ Szerkesztve ]

(#43715) Kobe válasza Zoty4 (#43714) üzenetére


Kobe
veterán

Teljesen mindegy, hogy milyen szamlatipuson es milyen nyugdijtermekben takaritasz meg, az alacsony de fix hozamu format a diverzifikacio es a kockazatosabb eszkozok rizikojanak csokkentese miatt tartod, nem azert mert nyesz-ed vagy tbsz-ed van.

(#43716) Zoty4 válasza Kobe (#43715) üzenetére


Zoty4
őstag

tényleg szép idő volt ma, kb ennyire beszélünk el egymás mellett

(#43717) Kobe válasza Zoty4 (#43716) üzenetére


Kobe
veterán

Nem beszelunk el, csak meg mindig nem erted amit es amire irok.
A diverzifikacio nem azert szuksegszeru, mert az Onyp re jar e a jovoben nem jar adotamogatas vagy sem. Tok fuggetlen, a magyar specifikus termekek kondicios listajatol fuggove tenni meg butasag.
Ha a reszveny, etf zuhan, stock pickingel kivalasztott ceg csodbe megy stb akkor zuhan onypben is, egyeni tbszen is meg sima befektetesi szamlan is.
Ezt fedezed le a diverzifikacioval, nem azt h orrmanyunk ket ev mulva adja e vagy sem adovisszateritest.
Ilyen formaban nem is kotelezo h map+ nak hivjwk, lehet barmi mas is, sima bankbetet is ami erre a celra megfelel

(#43718) PredatorZoli válasza Kobe (#43717) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

A diverzifikáció fontosságát nem vitatja el senki, de az egyes eszközosztályok közti megfelelő arány már nem annyira triviálisan elfogadott a legtöbb körben. Van aki szerint a kötvény az káku, van aki szerint legalább a fele az legyen, van aki szerint arany kell, van aki szerint real estate kell bele, van aki a 100% stock-ra esköszik... Szóval határozottan állítani ezzel kapcsolatban a tutit szerintem nem helyénvaló, mindennek megvan a maga előnye és hátránya.

(#43719) section9


section9
őstag

Amugy ha a vesztartalekot is MAP+-ban taroljatok, akkor kabe mennyit szoktatok folyoszamlan hagyni likvid jatszospenznek?

(#43720) Ijk válasza section9 (#43719) üzenetére


Ijk
nagyúr

Max 500 ezret nyaralás előtt ha nincs tervben nagyobb kiadás.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#43721) bandus válasza section9 (#43719) üzenetére


bandus
veterán

nekem a fizu megérkezése után fél órával kb 30k+hitelkártya törlesztésre elegendő pénz van a bankszámlámon. megtakarítási számlán meg 500k-1M.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#43722) Kobe válasza bandus (#43721) üzenetére


Kobe
veterán

és a megélhetés miből finanszírozódik ? vagy az full hitelkártyán keresztül ?

(#43723) bandus válasza Kobe (#43722) üzenetére


bandus
veterán

pontosan. én teljesen leszoktam a kp-ról, 3-4 ezer forint van nálam általában, és a fodrászomon kívül nem is jut eszembe semmi, ahol így fizetnék. így meg összejön évi 40-50k a hitelkártya visszatérítésből (erste max).

[ Szerkesztve ]

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#43724) Csabroncka válasza Ijk (#43695) üzenetére


Csabroncka
addikt

Első körben egy normális életbiztosítás! Kinek-kinek igény szerint, de nem az 5-10- millás kategória.

Ahogy leírták előttem, nem önmagával az ÖNYP-vel van a gond, inkább diverzifikálni kell a megtakarított összeget, aminek egy része lehet ÖNYP!

"in medias res"

(#43725) mgoogyi válasza PredatorZoli (#43718) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

Nincs olyan, hogy elfogadott/objektív megfelelő arány. Abban van konszenzus, hogy erős kötvények + részvények valamilyen az egyénnek megfelelő arányban. Az arany, reit, bóvli kötvény, stb. részt mindenki maga dönti el, hogy szeretne-e.

(#43726) Kobe válasza bandus (#43723) üzenetére


Kobe
veterán

Aham. Mondjuk kpt én sem használok évtizedek óta, de a hitelkártya visszatérítés még sosem tudta kigazdálkodni az egyéb kedvezményeket, így felmondtam (visszatérítés - éves kártyadíj - szarabb számlacsomag pluszköltségei <<<< normál számla kedvezményei + minimál kártya éves díja)

(#43727) aujjobba válasza bandus (#43723) üzenetére


aujjobba
addikt

Én is hasonlóan, bár én tettem bele plusz egy csavart.
Hagyok pénzt a folyószámlán is valamennyit, a debit kártyával fizetek a Curve-ön keresztül, majd a hitelkártya forduló előtt kicsivel átkönyvelem a hitelkártyára azokat amik a választott három kategóriába esnek, majd a többit.
A Curve back-in-time funkcióval simán működik ez.

Mindezt azért mert csak 200ezerft költésig számolják a visszatérítést, és nekem mindig valahogy ennyi költés UTÁN jut eszembe pl tankolni.
Bezzeg a régi szép időkben amikor nem volt limit :)
Épp akció volt az IKEA és az erste között, 8% cashback járt.
A konyhabútor árából visszajött 80ezer Ft :)

[ Szerkesztve ]

(#43728) Ijk válasza bandus (#43721) üzenetére


Ijk
nagyúr

megéri még hitelkártyazni?

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#43729) bandus válasza Ijk (#43728) üzenetére


bandus
veterán

miért ne érné meg? ahogy írtam évi 40-50k környékén visszajön belőle és talán 4k a kártya díja. elég egyszerű a matek :) Kobe hozzászólását nem értem, hogyan kapcsolódik a hitelkártyához egy kedvezőtlenebb számlacsomag. én csak egyszerűen igányeltem egy hitelkártyát mindenféle csomagváltás nélkül.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#43730) Kobe válasza bandus (#43729) üzenetére


Kobe
veterán

úgy kapcsolódik, hogy sokan szeretik egy helyen tudni a mindennapi pénzügyeket, én pl 10 éve bankba se nagyon járok, hát még akkor ha kettőbe kellene.... pain in the ass :)
másik banknál olyan számlacsomagom van, hogy értékhatár nélkül ingyenesen utalok, korlátlan mennyiségben, és mindent online vagy telefonon megbíbelek a kijelölt bankárral, mindez kb havi 3-400 HUFért fixen, viszont a hitelkártyájuk szar......a többi bank meg havonta váltogatja a konstrukcióit, így ha netán rájönnek h túl jól sikerült a kártya és odébb kell állni...megint macera.
Másik banknál nyitni hitelkártya számlát évi 40-50 ezerért, amikor a jelenlegi helyen kb ennek másfélszeresét - kétszeresét spórolom meg tranzakciós díj, utalási költség, számlavezetési díj formájában, és emellé a fix havi költségnek számító üzemanyagra van a HK-nál bőven jobb kedvezményem, nagyon nem érte meg

(#43731) PredatorZoli válasza Csabroncka (#43724) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Életbiztosításhoz(nem kockázati hanem megtakarításos) bottal se nyúlnék és ezt javaslom mindenki másnak is. Évi 3-4% költség az no bueno....
Annál még az önyp is jobb és igazából bármi.

(#43732) D@reeo


D@reeo
aktív tag

Hali.
RC TBSZ-re Revoluttról. Kisebb összeg esetén (mondjuk 1000 USD alatt) érdemes forintot küldeni és RC-nál váltani a devizát, vagy Revolutról 90USD-s csomagokban küldeni? Revolut nem lesz morci, ha több egyforma utalást indít az ember rövid időn belül?

[ Szerkesztve ]

(#43733) PredatorZoli válasza Kobe (#43730) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Megkérdezhetem hogy hol van ez a kedvező számlakostrukció és van e valami különlegesebb feltétele, illetve melyik csomag ez pontosan?

(az előző hsz-emhez még annyit hogy lehet az illető kockázatira gondolt, akkor viszont nem szóltam)

(#43734) Kobe válasza PredatorZoli (#43733) üzenetére


Kobe
veterán

CIB online.....már nem forgalmazzák, nem köthető. 436 ft/hó
az egyéb kedvezmélnyek az cib magnifica + normális cib magnifica bankáron keresztül "jönnek" (aki érti is a dolgát)

(#43735) KERiii


KERiii
tag

Sziasztok,

Van valakinek tapasztalata Signal öngondoskodási tervvel (G0123)? 5 eve inditottam a kotvenyt naluk es gondolkodom hogy kiszallok belole, de nem tudom hogy hogyan lehetne minimalizalni a veszteseget. Visszavasarlassal 40% koruli veszteseg lenne most. Van mas mod penzhez jutni vagy erdemes varni 10. evig vele? Azt igergettek ez onnantol eri meg..

[ Szerkesztve ]

(#43736) bandus válasza Kobe (#43730) üzenetére


bandus
veterán

így más tészta. én ezer éve erste-s vagyok, a banki költségem 0, és a hitelkártyájuk is teljesen király. de tény és való, hogy hitelkártyáért nem nyitnék máshol számlát, ezt megértem.

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#43737) Zoty4 válasza D@reeo (#43732) üzenetére


Zoty4
őstag

En ugy nyomom:90,91,92,93,94,95,96
majd amelyik megjott, ujra elkuldom, igy nem lesz az hogy ha vmi nem er be nem tudod melyik.

(#43738) PredatorZoli válasza bandus (#43736) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Az erste world csomag ami ingyenes vagy ez valami spéci csomag?
azért kérdezgetek ennyit ezekről a csomagokról mert 1 év és már nem maradhatok diák csomagban, ez most még ingyenes :)

[ Szerkesztve ]

(#43739) bandus válasza PredatorZoli (#43738) üzenetére


bandus
veterán

ez is a tíz+ éves erste szupernulla, szóval nem mai csirke és már rég nem forgalmazzák :)

"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"

(#43740) PredatorZoli válasza bandus (#43739) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

Úgy látszik a jó dolgokat már nem kapni sehol :D

(#43741) vzozo válasza Stanlee (#43697) üzenetére


vzozo
senior tag

Az osztalekfizetokkel az a bajom, hogy az a negyedeves 1-2 euro amit kapok tobb gondot okoz, mint hasznot, igy jobb, ha marad az osztalek visszaforgatva az ETF-ben.

Én ezt pont nálad nem értem. Megkapod a banktól / brókertől az éves kimutatást, egy az egyben átvezeted az adóbevallásba, és kész.

Én soha semmi extrát nem csináltam, pedig vannak osztalékfizető és acc ETF-eim is.

A Finanzamt sem panaszkodott sose.

Most akkor itt qrvára nagoyn benéztem valamit...?

(#43742) VirsLee válasza Csabroncka (#43724) üzenetére


VirsLee
őstag

Kérlek ilyen hülyeséget, hogy első körben egy életbiztosítás, ne írj le egy befektetési fórumon! Az életbiztosítás befektetési célra azóta nem ajánlott, sőt szigorúan kerülendő, amióta az emberiség megtanult számolni.

(#43743) aujjobba válasza VirsLee (#43742) üzenetére


aujjobba
addikt

Szerintem nem a megtakarítással kombinált biztosításra gondolt.
Sima kockázati pedig valóban alap, hogy legyen, főleg ha családod van.

(#43744) HussarF

A MÁK-os számla mennyi idő alatt nyílik meg? Biztos, ami biztos, elindítottam a nyitását. Ügyfélkapun keresztül. Majd egyszer csak jön ott az üzenet, hogy megnyílt?

(#43745) szabop27 válasza HussarF (#43744) üzenetére


szabop27
csendes tag

Boldog békeidőkben 8-10 munkanap volt, mire postán megérkezett a szerződés és a belépési adatok.

(#43746) Stanlee válasza vzozo (#43741) üzenetére


Stanlee
őstag

Nem neztel be semmit. 2 eve meg engem se erdekelt a dolog, de mivel utobbi idoben nagyon elkezdtem diverzifikalni es tobbfele dologba is rakom a megtakaritast, vagy kiprobalom, igy mar nem ferek bele az eves keretbe. Egy bankhoz tettem a teljes Freistellungsauftrag-ot, de ezen kivul meg tovabbi 6 helyrol kapok kamatot vagy osztalekot, amivel el kell szamolnom. Tegnap is majdnem egy orat banyasztam a papirokat az adobevallashoz.

A masik, hogy szeretek kimutatast kesziteni az egyes papirok osztalek, kamatfizeteserol. Mivel most 12 osztalekfizeto reszvenynel tartok, volt 4 ingatlan crowdfunding projekt (ebbol egy bedolt) es egy-ketto osztalekfizetos ETF, ezek negyedeves/eves osztalek, kamatfizetesinek a nyomonkovetese mar elegge nehez. Szoval azok, amik csak kis osszeget fizetnek, ugy mint az ETF-ek, hogy ne zavarjak a tobbit, probalom visszaforgatos valtozatban megvenni. Plusz talan egy eve minden kifizetesrol kuld 2 kimutatast a bank, amiket elmenteni megint kesz idopazarlas.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#43747) vzozo válasza Stanlee (#43746) üzenetére


vzozo
senior tag

OK, értem, szóval csak az overhead zavar. Vigasztaljon, hogy évente csak egyszer kell . :)

(#43748) DanielLong válasza PredatorZoli (#43740) üzenetére


DanielLong
senior tag

Én anno OTP diák csomagban kezdtem, de aztán elég drága lett utalásokhoz egyetemista büdzsével, így nyitottam egy ERSTE számlát is. Na 2-3 éven belül persze átalakult az ERSTE diák számlája és onnantól már rohadtul nem volt olcsóbb, mint az OTP. Mivel közben az OTP-nél nem volt gondom, így megszűntettem a másikat. Most jelenleg már vagy 1 éve nem lennék jogosult a diák csomagra, de érdekes módon nincs kártyadíjam vagy havi díjam az OTP-nél, úgyhogy nem is mélyedtem jobban bele a témába. Szóval nem olyan egyszerű szerintem egy jó csomagot kifogni és kifejezetten utálom, hogy a bankok honlapján a régebbi díjszabásokat szinte lehetetlen megtalálni.

(#43749) aujjobba válasza DanielLong (#43748) üzenetére


aujjobba
addikt

A szamlaszam-hordozast varom mar, hatha egyszer megoldjak, ugyanugy mint a telefonszam hordozast.
Nyilvan kell hozza fejlesztes mivel a magyar IBAN-ba bele van kodolva a bank es a fiok azonositoja, de joval kisebb dolog szerintem mint az AFR bevezetese volt.

(#43750) noiq_nolife válasza aujjobba (#43749) üzenetére


noiq_nolife
csendes tag

mellé egy olyan fintech árösszehasonlítóval, ami PSD2 alapján az elmúlt x hónapos szamlahasznalatod alapján kidobja a legkedvezőbbet :DD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.