2017. február 20., hétfő

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Eszméletlen jó német krimi: Die Lebenden und die Toten

  Itt lehet megnézni, két darab 90 perces részből áll:
  https://www.zdf.de/filme/taunuskrimi/die-lebenden-und-die-toten-1---ein-taunuskrimi-100.html

  Most néztem meg és nagyon jó. Számomra a feje tetejére állította a krimi műfaját, a szűk három óra alatt egyetlen műfaji klisét sem lő el. Aki (jól) tud németül és szereti a krimiket annak érdemes lehet megnéznie. A videón be lehet állítani feliratot is...

  joysefke 6 napja 2

 • Trump az új APU, Dajkó Pali az új Abu?

  Mindent a tárgyilagos, szakmai újságírásért...

  joysefke 3 hete

 • BREXIT - Avagy a király meztelen?

  A hihetetlen média-ellenkampány és politikai, gazdasági riogatások ellenére a brit szavazók akkora pofont adtak az EU-intézményének, hogy az most egy pillanatra leseggelt és talán már sosem nyeri vissza lendületét.

  Nyilván lesz némi negatív kihatása a brit elszakadásnak a szegény, EU-nettó-haszonélvező országokra nézve, hiszen a britek nettó befizetők voltak. Ezután (hacsak nem vállalják át a részüket a bolond németek
  az aktuális bohócukkal az élen) ennyivel kevesebbet lehet kivenni a kasszából.

  Én azonban úgy gondolom, hogy hosszú távon (az EU széteséséig) a BREXIT pozitív hozadékokat fog szolgáltatni a többi bent maradó országnak, köztük Magyarországnak is.

  -(1)A legfontosabb kihatása az elszakadásnak mindenképpen az lehet, hogy precedenst teremt, amely megmutatja, hogy egy elszakadás igenis lehetséges amennyiben egy ország állampolgárai úgy ítélik meg, hogy a pozitívumokat túlszárnyalják az EU és az EU bürokrácia által okozott terhek, kényelmetlenségek.
  Ha egyszer már volt precedens, akkor egy lehetséges második alkalom sem tűnik már annyira lehetetlennek.

  -(2)Ennek megfelelően az EU-ra sokkal inkább egy gazdasági-szabadkereskedelmi-munkapiaci érdekházasságra és kevésbé mint ideológiára fognak tekinteni nemcsak az Unió polgárai, hanem az EU vezető politikusai is. Remélhetőleg a németeket is beleértve.

  Folytatás...

  joysefke 8 hónapja

 • Dark Souls akció

  Sziasztok!

  https://www.humblebundle.com/store

  Humbe store-ban most olcsón van a DS, mivel nem játszottam még sem DS sem DS játékkal, szeretnék néhány kérdésre választ kapni, mielőtt megveszem:
  -Mennyire open world ez a játék? Alapvetően gyűlölöm az open world design-okat (Bethesda) és szeretném magam még egy kudarctól megkímélni.

  -Van neki rendes sztorija, feszes, drámai történetvezetéssel?

  -Ugye nem kell össsze vissza bolyongani, ide oda mászkálni? (lóti-futi feladatok)

  -x360 kontrollerrel PC-n tökéletes az irányítás?

  üdv

  joysefke 1 éve 9

 • HELP Matricával hipermarketbe avagy beleszaladtam a kés élébe?

  Update: Nem kaptam csekket
  ______________

  Sziasztok!

  A soroksári Auchan/Decathlonból jöttem most haza Budapestre és elfelejtettem a nyomorék Lumia GPS-t átállítani, hogy ne tervezzen fizetős utakkal (képtelen megjegyezni) és sikerült felmennem arra a kb 1-2Km hosszú M5 szakaszra ami a soroksári Auchan és Budapest között van.

  A Wikipedia ezt írja az M5-ről:
  A fővárosi bevezető szakaszról a Megapark-Tesco, Soroksár-Pestszentlőrinc-Nagybani piac és Auchan bevásárlóközpont lehajtókhoz vezető gyűjtő-elosztó pályák ingyenesek.

  ezt hogy kell értelmezni?

  Számíthatok csekkre vagy nem?

  Lenne értelme ma este még gyorsan venni egy matricát? (régebben még volt lehetőség úthasználat esetén éjfélig megvenni a matricát)

  Előre is köszi!
  J.

  joysefke 1 éve 20

 • Mobil elektromos páramentesítők - de melyiket?

  Sziasztok!

  egy kb 45nm-es jó ablakszigetelésű társasházi lakásban élek a párommal. A probléma az, hogy bár letekert, vagy alig nyitott radiátorok mellett sincs hideg (tele van meleg csövekkel a fal), olyannyira, hogy nálam enyhébb téli napokon is a rövidujjú póló van rendszeresítve, de a hideg falak enyhén penészednek, ezt szeretném megelőzni..

  Nézegettem a kálcium-klorid són alapuló passzív (nem elektromos) páramentesítőket, ilyen például a Ceresit, illetve olcsóbb Tescos alternatíváját minap meg is vettem, de nekem ez csak kisegítő lehetőségnek tűnik. Egy 450g-os CaCl2 betét szilárd állapotban max 1/2Kg vizet tud hidrátként megkötni és elfolyósodás után oldatban sem fog nagyságrendileg ennél több pluszban belemenni, míg elveszíti vízfelvevő képességét. Ez nekem önmagában kevésnek tűnik.

  Tehát valami elektomos kütyü kéne.

  Az árgépen illetve árúkeresőn két fajtát találtam: nagyon kicsi, 20-30W-os, nyilván 1 kisebb helyiségre kihegyezve (1/2L-es víztartállyal), illetve jó nagy 300W körüli gép 2-3L-es tartállyal. Lejjebb pár találat a teljesség igénye nélkül.

  Folytatás...

  joysefke 2 éve 19

 • Csendes PC építéséhez kérek tanácsokat

  Sziasztok!

  hosszú ideje érlelődik bennem, most már úgy érzem ki kell mondanom:
  ELÉG VOLT, elég volt a zúgó, hangos PC-kből, legalábbis ami a lakásomat illeti...

  BEVEZETÉS
  Még soha nem volt halk asztali gépem, az ipart egy GlobalWin FOP32-vel kezdtem, a szakik akkoriban azt mondták, hogy ezekhez a nagyteljesítményű processzorokhoz (2000 év vége Duron 750MHz, 34W max hőleadás) kell a brutális hűtés nehogy tönkremenjenek, így egy állandó 5200rpm-en forgó ventivel meg egy vargányával kezdtem a PC-s karrieremet. Azóta volt 3-4 notebookom is, azok mind halkabbak voltak, pedig ott egységnyi térfogatban jóval több hő termelődik.

  Tehát szeretném felmérni, hogy mire lesz szükségem egy halk gép megépítéséhez, milyen komponensekben kell gondolkodnom, ez előre láthatóan mennyi pénzbe
  fog kerülni, az építés illetve a használat során milyen kompromisszumokat kell kötnöm, és végül az egyik legfontosabb: mennyire tudom a hangkibocsájtást
  lecsökkenteni...

  Ehhez pedig szükségem lesz a tanácsaitokra, mivel mint kitalálhattátok, halk PC építésében nem vagyok járatos, sosem szántam még rá elegendő pénzt, figyelmet,
  energiát. Kérek mindenkit, hogy építő, pártatlan hozzászólásokkal segítsetek a tájékozódásban.

  Folytatás...

  joysefke 4 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.