Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43401) Kobe válasza Oppenheimer (#43400) üzenetére


Kobe
veterán

En tegnap dobtam az amazn, angloashanti, nvidia es walmart reszvenyeket, 22-10-20-10% pluszba
Viszont ahogy nezem amazon nana hogy uj magassagokba tor :D
Ilyen ez a showbiznisz.....
Mondjuk a maradek google, ali es apple cuccokat mehuzhstnak meg kicsit a bulltrap vege fele hogy 0ba lehessen kijonni beloluk
LuckinCoffeval viszont jol beszorultam, szerencsere nem volt nagy penz mogotte, de elobb utobb csak feloldjak a zarat rola

(#43402) j0k3r! válasza Oppenheimer (#43400) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Én mindenképpen várom. Valahogy nem volt összhangban, hogy az elmúlt hetekben nagyon komoly cégek függesztették fel, vagy csökkentették az osztalékukat, de ezzel szemben az árfolyamuk meg csak felfele ment. Ugye az előbbi a cég egészségét, az utóbbi meg a piac hangulatát írja le, én az előbbit tartom relevánsnak ;) Talán most majd Anakin Skywalker elhozza az egyensúlyt az erőbe :DDD

some men just wanna watch the world burn...

(#43403) Segal válasza Sub-S (#43353) üzenetére


Segal
veterán

Maga az elképzelés az jó, mert ha sűrűbben lenne válság akkor sokkal kisebb lehetne csak ugye inkább drogozzák a gazdaságot csak hogy mindenképp elkerüljék amíg csak lehet.
A baj akkor van amikor már nem sikerül...
Pedig ha alapból hagynák hogy jöjjön amikor itt az idő, akkor ugyan gyakrabban lenne csak elenyészőbb.

"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)

(#43404) Lex Icon válasza Kobe (#43401) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Az Amazon -4,2%-on áll.

(#43405) Kobe válasza Lex Icon (#43404) üzenetére


Kobe
veterán

tegnap este zárás előtt felszúrt 2470-re, én előtte 1-2 órával dobtam 2425on

(#43406) zakoshun válasza Kobe (#43401) üzenetére


zakoshun
csendes tag

Jövő hét szerdán nyitják újra, nekem is beragadt némi aprópénz :)
Híreket olvasva vegyesek az érzéseim.

(#43407) Ixion77 válasza Oppenheimer (#43400) üzenetére


Ixion77
őstag

A legtöbb elmaradt hasznom az elmúlt években abból jött hogy nem bíztam magamban eléggé, nem tartottam ki a hitem mellett. Most igyekszem ezen változtatni. Jelenleg ez az ábra vezérel.
A cikk pár hetes, azóta szerintem a complacency időszakban vagyunk. Már a SeekingAlpha cikkei is bullishra változtak, gyógyszerek és újranyitás lőtávolban, eufória a piacokon. VIX már majdnem 30-nál. Béke és nyugalom. Complacency.
De ha a másik irányba nézünk, ott durva viharfelhők láthatók. Még a nagy cégek se tudnak/mernek előrejelzést kiadni a második negyedévre, a KKV szektorban a pusztítás vélhetően óriási. Az US munkanélküliség már mutatja ezt, az EU adatokat lassabban publikálják.
Gyors volt az első beesés dinamikája, ezért gyors lett az első visszapattanás. De minél nagyobb a buli, annál fájdalmasabb másnap a kijózanodás. Ahogy a következő hónapokban egyre jobban kibontakozik a karanténok valódi ára, egyre borúsabb hangulatra számítok.

Felfelé nem látok nagy teret, lefelé annál inkább. Úgyhogy én most hátrébb állok. Sell in may and go away.

Mindazonáltal még nem kezdődött el szerintem az esés. Az nagyobb dinamikával kell történjen. De a mai a második mínuszos nap. Ha követi egy harmadik is, akkor a kockázati kockázati részvényeimet eladom és csak a befektetésiek maradnak.

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#43408) emvy válasza Ixion77 (#43407) üzenetére


emvy
nagyúr

Az altalad linkelt kepen bejeloltem olyan szakaszokat (pirossal), amik kb. ugyanugy neznek ki, ha nem latod elore a jovot. Ezert nehez tozsdezni :) es ezert f*ssagok ezek az abrak.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#43409) Ixion77 válasza emvy (#43408) üzenetére


Ixion77
őstag

Kétségtelen, hogy minden emelkedés emelkedésnek néz ki... Sőt, a a fraktálokhoz hasonlóan, ha belenagyítanál perces grafikonon is látnál ugyanolyan patterneket mint hetesen. Plusz a tőzsdén bármire lehet mondani hogy f*sság, elvégre hogy nincs örök igazság.

De ha valami mégis aránylag megbízható az az emberek pszichéjének változási mintázata. Ha ma iszol, lehet tudni hogy holnap leszel másnapos és nem még ma vagy egy hét múlva. Így volt 2000 éve is, így lesz holnap is.

Ezért szeretem az Elliott-hullámokat is.

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#43410) Lex Icon


Lex Icon
senior tag

(#43411) Lex Icon válasza Ixion77 (#43409) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Ha ma iszol, ...

Kár, hogy a tőzsde nem úgy működik, mint az alkohol. :P
A hasonlatokkal az a baj, hogy csak hasonlítanak (jobb esetben) az eredeti "eseményre". ;)

(#43412) concret_hp válasza Ixion77 (#43407) üzenetére


concret_hp
addikt

ezeken az ábrákon a szakadékra meg az azutáni részre koncentrál mindenki, de ahogy kezdődik az ábra, sztem az is érdekes, a csúcs előtti beszakadásnál egy gyors felfutást mutat, most meg rohadtul nem ez volt, éveken át, szépen lassan kúszott felfele minden.

vagy fullba vagy sehogy :D

(#43413) Ixion77 válasza concret_hp (#43412) üzenetére


Ixion77
őstag

Érdekes, jogos felvetés. Nekem úgy tűnik, hogy megvolt az, csak nem most hanem 2016-2017-ben. Aztán a kezdődő korrekciót valami hirtelen megakasztotta 2018 elején:

Utána másodszor is nekiindult a korrekció 2018 végén, de megint csak visszafordították.
Kb. 2018-ban kezdődött az az időszak amit én nem tudtam értelmezni. Talán a jegybankok aktív manipulációinak hatása? Annak épp mostanában van a csúcspontja. Már csak a FED direkt részvényvásárlása van hátra, amit nincs kétségem hogy élesíteni is fognak ha komolyabb esés kezdődne. Ezzel ismét megakadályozva a tiszítótüzet.

Figyelembe kell venni azt is hogy a tőzsdék viselkedésének tanulmányait akkor írták, amikor még létezett valódi kapitalizmus.

Szerk.: Érdemes megfigyelni a nagy piros vonalakat is a forgalomban. Meglepő periódikussággal követik egymást. A 2018 végi kifejezetten nagy volt annak ellenére hogy a visszaesés relative kicsi volt. Az 2018 eleji talán még annál is nagyobb lett volna, csak pont hónapváltás volt a közepén.

[ Szerkesztve ]

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#43414) Lex Icon válasza Ixion77 (#43413) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Az a baj ezekkel az okoskodásokkal, hogy mindig lehet találni egy olyan intervallumot és felbontást, amire ráhúzhatod az elméletedet. A nagy megmondó guruk is ezt csinálják, addig húzogatják az ábrát, amíg nem illeszkedik a saját elméletükhöz. Volt erről egy cikk is, csak már nem emlékszem hol. Elég nagyszámú adatból bármilyen következtetést le lehet vonni és annak ellenkezőjét is, csak ábrázolás kérdése. A tőzsdét pedig olyan mennyiségű információ befolyásolja, amit nem lehet teljeskörűen kiszámolni. Így marad a statisztika, pszichológia és a jóslás. De ezek se nagyon működnek.
A sok megmondó emberből mindig lesz néhány akinek "igaza" lett, de a lottó 5-öst is elviszik előbb-utóbb, pedig azt nem lehet kiszámolni.

[ Szerkesztve ]

(#43415) Ixion77 válasza Lex Icon (#43414) üzenetére


Ixion77
őstag

Tehát senki se mondjon semmit, mert úgysem lehet semmit tudni. Mindent lehet bizonyítani és az ellenkezőjét is, tehát semmilyen ábrának sincs semmi értelme.
Úgyis csak "okoskodok", meg húzom mindenre az "elméletemet" mint "megmondó". "Statisztikára, pszichológiára és jóslásra" akarok alapozni, holott "ezek sem működnek".
Oké, vettem a lapot. Részemről távozom. A topic zárható, az utókornak írjátok ki hogy: MÁP+ és World ETF, egyenletes időközönként vásárolva.
:W

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#43416) emvy válasza Ixion77 (#43415) üzenetére


emvy
nagyúr

Egyebkent jol osszefoglaltad, viccen kivul. :R

while (!sleep) sheep++;

(#43417) Lex Icon válasza Ixion77 (#43415) üzenetére


Lex Icon
senior tag

És most sem érted amit írok. Tényleg lehet zárni a topikot.

(#43418) j0k3r!


j0k3r!
senior tag

Én azért újra lobbantanám a topik lángját egy kérdéssel: technical analysis-t használ itt valaki? Ha igen, akkor mire? (itt olyanra gondolok, hogy döntéshozatalra, vagy csak megerősítésképp, de ha van ennél konkrétabb annál jobb) Illetve, hogy kisbefektetőként (nem daytrade), aki főleg fundamentális alapokon próbál dönteni mennyi szükséges egy minimális technical analysis tudással tisztában lenni? :R

some men just wanna watch the world burn...

(#43420) mgoogyi válasza Ixion77 (#43415) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

Ne értsd félre, senki nem akart senkit elzavarni.
Szerintem elfér a lusta és az aktív tábor egymás mellett.
Úgyis mindenki aszerint cselekszik, amiben bízik.

(#43421) Stanlee válasza j0k3r! (#43418) üzenetére


Stanlee
őstag

Ha buy and hold tipusu befekteto vagy es inkabb fundamentalis, alapokon dontesz, akkor a technikai elemzes azert nem segit sokat, mert egy 10 eves idotavra nem tudsz technikai elemzessel meg csak iranyt se beloni.

Persze ha megveszed es eladod par honap mulva tipusu befekteto vagy, akkor erdemes alap technikai elemezgetessel foglalkozni, mert legalabb ilyen-olyan tamaszokat talalhatsz.

Nekem az egyik kedvenc bloggerem Tim Schäfer. A csoka regebben meg most is penzugyi ujsagoknak ir. Sok ceggel talalkozott, vasarolt reszvenyeket a cegvezetokkel / dolgozokkal keszitett riportok utan. O sose ad el, hanem megveszi es elteszi a reszvenyeket. Az egyik kedvence egy rendezvenyszervezo ceg, arrol irta, hogy amikor mar mindenki temette a ceget, elkuldtek cikket irni. Annyira megtetszett neki a masok altal mar leirt ceg, hogy betarazott belole. Csak az arfolyamnovekedesbol 60x-os lett a befektetese a csucson, ill. az osztalekfizetesek miatt is mar a befektetett osszeg tobbszorse jott vissza.

En is pont igy gondolkozom. Megveszem, elteszem. Az osztalekot meg ha fizeti, orulok neki, ha nem fizeti, akkor meg nem dobom a reszvenyt. De ehhez az atlagtol eltero mindset kell.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#43422) #95561216


#95561216
törölt tag

Musk kozben teljesen bekattant, Tesla esett is 10%-ot: [link]

(#43423) Lex Icon válasza #95561216 (#43422) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Lehet, csak be akar vásárolni. :D

(#43424) zakoshun válasza Lex Icon (#43423) üzenetére


zakoshun
csendes tag

Ahogy láttam a Twitteren, nekem is az jutott eszembe, hogy nyitott a poszt előtt egy short pozit.. :) Óriási forma

(#43425) emvy válasza #95561216 (#43422) üzenetére


emvy
nagyúr

Minden esik. Én továbbra is a rulettezést nyomom, mert jó játék. :)

while (!sleep) sheep++;

(#43426) Bestspiler7 válasza emvy (#43425) üzenetére


Bestspiler7
tag

Amugy valahol olvastam, hogy mivel sport események nincsenek és a kaszinók is zárva vannak, így sok játékos a stock marketen kezdet "játszani". Volt egy link is egy hires sportfogadóról élőben közvetiti is :C

(#43427) joysefke válasza emvy (#43425) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Én továbbra is a rulettezést nyomom, mert jó játék.

Elég sokban hasonlít a tőzsdéhez :)

Ahogyan a rulettben a legtöbb játékos nem lájtja, hogy E = M x -1/37 (n=zöldek száma=1) úgy bizonyára sok high-fequency trader nem látja, hogy számára E = - M x b, ahol M a pénzösszeg, b az adásvétel jutaléka.

(#43428) Dare2Live válasza j0k3r! (#43418) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

A TAról is már sokszor le lett írva, hogy nincs értelme. Only World ETF meg map+. :)

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#43429) Stanlee válasza zakoshun (#43424) üzenetére


Stanlee
őstag

Ha jol emlekszem a multkori megnyilvanulasa is csak $20 misijebe kerult, ill. fel kellett adnia vmi vezeto poziciot a cegen belul.

Amugy meg igaza volt a tweet-ben, de ilyet felelos vezetokent nem tolhat ki a nyilvanossag ele. Tartsa meg maganak, vagy a szuk barati korenek.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#43430) VirsLee válasza Lex Icon (#43423) üzenetére


VirsLee
őstag

Mégis miből? :D

(#43431) net91


net91
senior tag

Sziasztok,

Ha a NAV készíti az adóbevallásomat, akkor abban szerepel az "ellenőrzött tőkepiaci ügyletből származó jövedelem és adója" is a bróker cégtől megküldött adatok alapján?
Konkrét példa, az RC-nél van ETF-em (S&P és MSCI World), akkor az RC elküldi az ezekkel kapcsolatos adatokat a NAV-nak, az pedig ezek figyelembevételével készíti el az adóbevallásomat és nekem nincs más dolgom mint elfogadni.

Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és a

(#43432) mgoogyi válasza net91 (#43431) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

Az adóbevallás tervezetnél meg lehet nézni, hogy milyen adatokból dolgoztak.

(#43433) julius666


julius666
addikt

https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-05-01/-false-dawn-recovery-haunts-virus-survivors-who-fall-sick-again

Ez alapján még mindig nagyon sok a kérdőjel az immunitás kérdése körül. Mivel azért már nagyobb mintáról beszélünk és már telt el pár hónap az első megbetegedésekhez képest, számomra ez azt jelzi, hogy erősen változó, kiben milyen immunitás alakul ki, vagy mennyire hajlamos benne a vírus az "újraaktivizálódásra".

Ha nem csak pár egyedi esetről beszélhetünk, hanem komolyabb jelenségről (legyen az akár csak 5-10%-a a megbetegedetteknek), akkor az elég könnyen zárójelbe teheti a nyájimmunitásos álmokat. Ez annyiból fontos, hogy szerintem a kormányok a tetőzésre hivatkozva lassan újranyitják a gazdaságokat ezzel szabadabb utat hagyva a népesség gyorsabb átfertőződésének, remélve hogy valamiféle nyájimmunitás a nyár során így kialakul az őszi újabb hullámot megelőzendő. (Közben pedig bízva abban, hogy a melegebb idő illetve a fennmaradó intézkedések a kritikus szint alatt tartják azért a nyári lefolyást is).

Jó kérdés a piac ebből mit áraz. Az elkövetkezendő hetekben az újranyitások okozta őrület (nézzétek majd meg pl. Ikeában nálunk mi lesz) minden bizonnyal erős megerősítést fog adni majd a V alakú válságban hívőknek. Aztán meglátjuk 2-3 hétre rá az újra emelkedő betegszámnak milyen hatása lesz.

(#43434) zakoshun


zakoshun
csendes tag

Nem tudom nézte-e tegnap este (éjszaka) valaki a Warren Buffett BRK Q1 értékelőjét, de mondott érdekes doglokat, érdemes utána olvasni.
Ami itt a fórumon is többször előjött és szerintem más infók hangzottak el itt - a légitársaságokból (DAL, AAL, UAL, LUV) teljes pozícióval kiszállt és szerinte évekig nem fognak magukhoz térni.
Olajjal / olajos cégekkel kapcsoaltban is elmondta a véleményét, hogy rizikós befektetésnek tartja jelenleg.
De összességében levezette másfél órában az USA 244 éves történelmét és azt mondta, hogy hosszútávra semmivel nem kell foglakozni, csak "bet on America" és BUY&HOLD:DD

[ Szerkesztve ]

(#43435) emvy válasza zakoshun (#43434) üzenetére


emvy
nagyúr

Ja, neztem, azert a ficko mogott van nemi tudas meg tapasztalat. :) 55 ev alatt kozel 20% evi return, az azert nem semmi.

while (!sleep) sheep++;

(#43436) net91 válasza mgoogyi (#43432) üzenetére


net91
senior tag

Most semilyen adat nem szerepel ott, mivel 2019-ben még nem volt ETF eladásom.
2020-ban viszont lesz ETF trenzakció/eladás, de azt csak a 2020-as évi adóbevallásban fogom látni.
Általánosságban kérdeztem, hogy alapesetben van-e valami feladat, vagy csak befizetem a NAV által kiszámolt adót.

[ Szerkesztve ]

Az ember feláldozza az egészségét, hogy pénzt keressen. Aztán feláldozza a pénzét, hogy visszaszerezze az egészségét. És mivel olyan izgatott a jövőjével kapcsolatban, hogy elfelejti élvezni a jelent; az eredmény az, hogy nem él sem a jelenben, sem a jövőben; úgy él, mintha soha nem halna meg, és a

(#43437) Stanlee válasza zakoshun (#43434) üzenetére


Stanlee
őstag

"If you can't handle fear you shouldn't own stocks"

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#43438) htomi85 válasza zakoshun (#43434) üzenetére


htomi85
tag

Mi mást mondhatna a vén szivar.
Azok az idők már rég elmúltak, amin ő meggazdagodott.

(#43439) emvy válasza htomi85 (#43438) üzenetére


emvy
nagyúr

:DDD

while (!sleep) sheep++;

(#43440) Stanlee válasza htomi85 (#43438) üzenetére


Stanlee
őstag

Talan egy eve olvastam, hogy egesz Nemetorszagban 1 db ceget talaltak, amire azt mondta, hogy megnezi es hajlando beszelni a tulajdonossal, hogy neme eladna.

Amugy meglepo, hogy azt mondta, nincs semmi, amibe most erdemes lenne beszallni. Ott ul a nagyadag cash-en es nem tud vele mit kezdeni. Ember...

94 eves Buffet, az, akinek at akarja adni a stafetabotot 6x. Mindig felmerul bennem a kerdes, hogy az iyen vagyonnal rendelkezo emberek miert nem tudjak atadni a poziciojukat a hatvanas eveikben egy fiatalabb generacionak?

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#43441) zakoshun válasza Stanlee (#43440) üzenetére


zakoshun
csendes tag

Ilyet nem mondott.
Azt mondta azért ül "nagy" (130 milliárd $) "kp"-ban, -amit többször kihangsúlyozott, hogy ez nem olyan nagy összeg, mint aminek első látszik, el is magyarázta, hogy miért - mert ha rosszabbra fordulnak a dolgok akkor legyen mihez nyúlni. (így is több cégébe már elkezdtek pénzt tolni, amiket megütött a leállás)
Illetve azt is mondta, hogy folyamatosan figyeli a piacot és bármikor jöhet (akár napokon/heteken belül) egy olyan változás, hogy azonnal betolja ennek a pénzmennyiségnek a nagy részét valami(k)be.

Egyébként 89 éves "csak" :)

(#43442) mgoogyi válasza net91 (#43436) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

Nem tudom, hogy mit küld el a NAV-nak a bróker. Egyelőre csak TBSZ-en és NYESZ-en vettem dolgokat. Illetve NYESZ-en már 2x adtam el, arról küldtek a NAV-nak adatokat, amit nem értek, hogy miért.

(#43443) Mercutio_ válasza Stanlee (#43440) üzenetére


Mercutio_
félisten

Tippre mert még élvezi, vagy úgy érzi egy 40-es éveiben járó vezetőnek még nincs elég tapasztalata, nem élt meg elég eseményt, hogy megfelelően döntsön.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#43444) j0k3r! válasza htomi85 (#43438) üzenetére


j0k3r!
senior tag

Egyetértek, már egy jó ideje nincsenek hatalmas leárazások, szerintem többségünk már annak örül, ha "fair price" környékén tud vásárolni... Egyébként az oldal tetején levő többi ábrát is érdemes megnézni :K

some men just wanna watch the world burn...

(#43445) Stanlee válasza zakoshun (#43441) üzenetére


Stanlee
őstag

Akkor seekingalpha-n rosszul iratk:

Asked why he hasn't invested in any companies during the pandemic crisis like the company did during the financial crisis, Buffett said "we haven't seen anything attractive."

The conglomerate had $137B of cash and Treasury bills on its balance sheet as of March 31, 2020.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#43446) emvy válasza Stanlee (#43445) üzenetére


emvy
nagyúr

Ők komplett cégeket vesznek meg, szóval százmilliárd dollár cash nem akkora ügy.

while (!sleep) sheep++;

(#43447) Stanlee válasza emvy (#43446) üzenetére


Stanlee
őstag

Tozsden jegyzett cegekben reszedest vasarolnak, mig tozsden nem jegyzett ceget altalaban megveszik kompletten. Ahogy a legitarsasagokbol is ki tudott szallni eleg gyorsan az oreg, ugy masba be is szallhatott volna.

Nekem igazabol tok mindegy, csak azt mondta, hogy nincs erdekes ceg, amibe belevettek volna.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#43448) Cartman023 válasza net91 (#43431) üzenetére


Cartman023
aktív tag

A Random "számai" nem jelennek meg a bevallásban, neked kell belerakni őket a megfelelő helyre.

(#43449) HussarF válasza Stanlee (#43447) üzenetére

A lényeg az volt, szerintem, hogy nincs olyan cég, amibe belevenne most. Mert jött gyorsan a FED, tolta a pénzt és felpattant mindennek az ára. Most meg már drága.
Érdekes dolog ez, hogy lenne befektető, aki 120 milliárd dollárt tolna a gazdaságba (valószínűleg nem ő az egyetlen, tehát összesen ezer milliárdokról lehet szó), ehelyett az állam nyomtatja a pénzt. Ha már a kapitalizmus hazájában is így látják ezt jónak...

(#43450) aujjobba válasza HussarF (#43449) üzenetére


aujjobba
addikt

Szerintem amit mondott annak nagy súlya van, sokakat befolyásolhat.
Simán lehet ezzel hozza el a valódi crash-t, aztán majd jól bevásárol.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.