Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-22 13:48:44

LOGOUT.hu

Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43801) aujjobba válasza Oppenheimer (#43799) üzenetére


aujjobba
addikt

De miért?
Az évi 30-40ezer forint is “megtakarítás”.
Másrészt a felelős hitelkártya használat és a körülötte lebegő köd oszlatása is hozzátartozik a pénzügyi tudatossághoz.

(#43802) Mercutio_ válasza Kobe (#43796) üzenetére


Mercutio_
félisten

Szerintem senki nem istenítette, csak leírta, hogy nem ördögtől való dolog, ha csak átfolyatod rajta azt a pénzt, ami megvan és egyébként debit kártyáról költenéd el.
Az pedig evidens, hogy mindenki megnézi számára a bevételei és költési szokásai mellett működik-e, de ne tegyünk már úgy, mintha valami ördögtől való dolog lenne azok körében akik egyébként képesek számolni és amúgy is kontrollálják a kiadásaikat.

Írom ezt úgy, hogy én is lusta voltam HK-t csináltatni:DDD tehát még érintett* se vagyok a témában.

Az, hogy ebbe ki mit látott még bele azt inkább hagyjuk...

* Havonta 1 kattintással aktiválható OTP-s debit visszatérítést azért be szoktam kapcsolni :B

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#43803) Ijk válasza aujjobba (#43801) üzenetére


Ijk
nagyúr

Jó de akkor írjon már olyan is aki megégette magát.
Vagy tényleg olyan egyszerű hogy kb 80% annyira ostoba hogy tulkoltekezik?

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#43804) vzozo válasza Ijk (#43803) üzenetére


vzozo
senior tag

Vagy tényleg olyan egyszerű hogy kb 80% annyira ostoba hogy tulkoltekezik?

Az emberek ennél szerintem jóval magasabb százaléka egyszerűen nem tudja a pénzügyeit kezelni. Tipikus példa: ami van, azt el kell költeni, "égeti a zsebét a pénz". Emiatt kerülnek nullára a hó végére, és várják a következő fizut, mint a messiást.

Na ugyenezen emberek a hitelkeretre úgy tekintenek, mint talált pénzre, és azt is lemerítik nullára, ez az ördögi kör.

Ellenben ha értelmes vagy, akkor sose sétálsz bele ebbe a csapdába...

(#43805) aujjobba válasza Ijk (#43803) üzenetére


aujjobba
addikt

Régebben dolgoztam hitelintézetnél, ott hallottam olyan sztorit, hogy egy panaszos ügyfél minden reggel kivett ATM-ből 1000 forintot a hitelkártyával (~600 Ft díj mellett), ami azonnal kamatozni kezdett ugye, így kicsit sokba került neki a buli.

Na de ehhez igazán hülyének kell lenni!

Másik sztori, véletlenül meghallgattam a hónap dolgozójának az egyik telefonbeszélgetését.
- uram, sajnos ilyen kis összeget nem tudunk hitelezni, de ajánlhatok más megoldást. Kaphat tőlünk egy hitelkártyát, amiről ATM-ből kiveheti az 50ezer forintot amire szüksége van.
Ez az üzletkötő eladott megint egy hitelkártyát, jutalmat kapott a sok eladás végett, a sok hülye akit behúzott ezzel kit érdekel.

[ Szerkesztve ]

(#43806) joysefke válasza Kobe (#43800) üzenetére


joysefke
veterán
LOGOUT blog

Tökéletesen igazad van. Két dologgal egészíteném ki az irományodat:

1, A hitelkártyák használatának magasabb a kártyatársaság/bank által a kereskedővel szemben érvényesített jutaléka (és régebben biztosan késöbb is fizetett a bank a kereskedőnek) mint egy normál bankkártyának vagy KP-nak. Mivel a kereskedők nem vezetnek külön árszabást hitelkártya/bankkártya/KP fizetésre, ezért nyilván részben a hagyományosabb konstrukcióban fizetők keresztfinanszírozzák a hitelkártyás vásárlások magasabb költségét. A hitelkártyás jutalék a régi 3%-os szabadrablásról már lényegesen csökkent, de még mindig drágább mint az alternatívák.

2, Még ha a tudatosabb, -óraműpontossággal működő top 5% ügyfél- mindig abszolút pontosan is fizet és évente kiszed 1-2x 10E forintot a "rendszerből", ott van még a dolognak egy további aspektusa, hogy a "csak vásárolni kell, hiszen ezzel pénz keresek" mentalitás nagyon könnyen minuszba viszi az egészet és a látszólagos megtakarítás mögött fölösleges költéseket generál.

Ha valaki csak 1%-kal költ többet (mert hát jól járok alapon) akkor annak már max nullszaldós, további plusz költés után már minuszos a dolog megtakarítás szempontból.

3,
Ezt már nem neked írom, de szerintem (is) bárki számára produktívabb egy olyan számlakonstrukció, ami a lehető legnagyobb transzparenciát, egyszerűséget biztosítja alacsony pénzforgalmi jutalékok mellett, mint hogy évente 10-20E Ft-ért bohóckodjon az ember néha átláthatatlan -néha változó feltételek mellett ami igazából egy null-összegű játék a bank ellen.

[ Szerkesztve ]

(#43807) Oppenheimer válasza aujjobba (#43801) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Ez nem penzugyi felvilagosito topik, es nem szamit megtakaritasnak ha koltekezel es azon "sporolsz", hogy koltottel. Szoval takaritas rafer a topikra.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#43808) Ijk válasza aujjobba (#43805) üzenetére


Ijk
nagyúr

Bíztató világ hogy ilyen férgek minél több embert csobe huzva teljesen legálisan jutnak előnyhöz, még jutalmat is kapnak. Azért valahol van határ hogy valaki ostoba vagy naiv és csőbe húzható. Pont ezzel a mentalitással érik el hogy az ember semmiben nem bízik és mindenhol a csapdát keresi.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#43809) Kobe válasza Ijk (#43803) üzenetére


Kobe
veterán

A hitelkartyaknal moralisan is eleg erdekes a hozzaallas a bankok oldalarol....
A felhasznalo az egyik oldal, a bank meg a masik : Nekem pl volt olyan rokon, akinek 20-30e ft kozotti egyeduli leigazolhato havi jovedelemre (rokkantnyugdij) zokszo nelkul kiadtak 400e HK keretet, majd jo adoskent megemeltek majdnem 900ra.....Gondolhatod mi lett a vege... Mindezt 2008 utani szigoritott hitelezesi felugyelet kozepette....
Osszehasonlitaskepp: jellemzoen nekem sem nagyon ajanlottak ekkora keretet, pedig joval joval atlag feletti 100% leigazolt fizum van, 1 nap megszakitas nelkul.... No nem mintha igenyeltem volna

(#43810) Tapsi válasza Ijk (#43808) üzenetére


Tapsi
addikt

Ok, adott szituációban mi lett volna a végfelhasználó alternatívája? Semmi. Mehetett volna a providenthez, az tényleg sokkal jobb! Akinek 50 ezer forint hitelre van szüksége, az hatalmas kockázatot jelent egy pénzintézetnek, ezt pedig beárazza. Az értékesítő az egyetlen elérhető terméket ajánlotta a portfólióból, a hitelkártyát. Ettől még nem lesz csaló.

(#43811) aujjobba válasza joysefke (#43806) üzenetére


aujjobba
addikt

1. Ilyen alapon az en magasabb kozmu dijaim altal finanszirozom azt a magasabb koltseget, amit a csekkesek generalnak.

2. Nem fogyasztok tobbet, debit kartyaval is pontosan ennyit vasarolnek.

3. Raiffeisen premium gold 2.0 szamla full ingyen van, es a kovetelmenyei sem teljesithetetlenek egy ketkeresos csaladban (legfeljebb három részletben összesen minimum 400 ezer Ft vagy annak megfelelő összegű deviza jóváírás).

(#43812) Ijk válasza Tapsi (#43810) üzenetére


Ijk
nagyúr

Miért ne lenne csaló? Ha rabeszelnek egy termekre aminek minden előnyét közlik, viszont a hátrányait elhallgatják, elsunnyogjak az a szememben csalás.
Ezt manapság előszeretettel relativizaljak hogy ott a szerződés az apróbetűs résszel. Namost nem tudom hány ember olvassa el az ügyintéző előtt a 30 oldalas nyomtatványt, amit első olvasatra kb az emberek 5 százaléka képes értelmezni.
Még pár éve azért nem ugrottam bele egy OVB-s nyugdíj biztosításba mert az osztoneim tiltakoztak amikor odanyomtak hogy irjam alá. Természetesen utanajarva közel sem olyan csábító konstrukció ahogy az ügynök előadta, gondolom kemény pár hetes tréninggel a háta mögött.
Piszkos világ ez hány cég ráállt az egyszerű emberek csőbe huzasara.

[ Szerkesztve ]

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#43813) Csabroncka válasza bandus (#43773) üzenetére


Csabroncka
addikt

Anno a 4% igen kevés volt (amire elfogadta) ezek szerint ez is változott, mert 1-2%-al bizony szűkösen volt meg a +, ráadásul a 2. év után társkártyát is igényeltem - ezt elég nehezen termelte ki.

"in medias res"

(#43814) Tapsi válasza Ijk (#43812) üzenetére


Tapsi
addikt

Nézd, én kb. fél éve kötöttem hitelkártya szerződést, de a feltételek nem apróbetűsek voltak. Most konkrétan rákerestem az adott kártyára a neten, a főoldalon hatalmas betűkkel szerepel a THM mértéke. Ez nem egy bonyolult befektetési termék, amelyet ne lehetne értelmezni. Elég egyértelműen le van írva: időben visszafizeted, akkor kamatmentes, nem, akkor nem. Ennyi.

(#43815) Ijk válasza Tapsi (#43814) üzenetére


Ijk
nagyúr

Nézd egy tisztességes ugyfeles le fogja beszélni ezeket a szerencsétleneket ilyen megoldásról, nem hogy rábeszélni az eladósodás mértékének elhallgatasaval. Nálam ez már súrolja a csalás kategóriajat, de minimum szimpla féreg, teljesen mindegy mekkora betűvel van a szerződésben.

/人◕ ‿‿ ◕人\

(#43816) dptrsk


dptrsk
addikt

Hitelkártya témát inkább engedjük el lassan

(#43817) Lex Icon válasza sutszi (#43793) üzenetére


Lex Icon
senior tag

HK != Erste.

Topiktárs az Erste-t írta. Bocs, hogy az ő esetére válaszoltam és nem olvastam végig az összes bank összes HK kondíciós listáját és szabályzatát.

0Ft számlavezetés...

Ez meg a másik csúsztatás, mert egy bankszámlánál nem csak ennyi költségfaktor van.

A jövedelem meg jövedelem. Gondolom csak van valamiből pénzed és nem fénnyel táplálkozol... Azt, hogy a bank a te bevételed, hogy számolja el azt kérdezd meg tőlük.

Na, látod, te nem tudod mi a jövedelem, de azért beszólsz. Bevétel != jövedelem. És nincs jövedelmem semmi. Bevételem az van bőven, de egyes bankok azt nem fogadják el 0-ás számlához. Pl. a CIB igen, az Erste meg nem.

Részemről csak az volt a gond a HK-val, hogy a topiktárs állította, hogy aki nem HK-zik, az h.lye. Erre reagáltam, hogy nem mindenkinek megfelelő a HK, akár a bevételeinek a szerkezete vagy egyéb okok miatt. Akinek jó, az használja, de van aki pénzügyileg tudatos, ismeri ezeket, mégse jó neki, nem pedig 0-vl oszt.

(#43818) Lex Icon válasza buherton (#43795) üzenetére


Lex Icon
senior tag

Hogy is volt az offtopic-kal?

Nem vagyok Teréz anya. Szóltam néhányszor, de ha mindenki a szőnyegre szemetel, akkor én nem fogom állandóan szedegetni.

(#43819) Dare2Live válasza Ijk (#43754) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

pl így kell:
-Születés elött kb 180nappal nyisd meg és rakd be a 750Kt mindkettőtöknek.
-Születés után igényeld vissza a 750Kt. Olyan 730Kt fogsz visszakapni.
-2021 januárjában rakj be még 750Kt.
-2021 májusában megkapod a 150K adóvisszatérítést.
-Ekkor kb lejár a januári befizetés 180napja. A 730K+150Kt pl Gyed kiegészítésnek kiveszitek havi bontásban. [link]
-2022 májusában megjön a 150K azt is kiveszitek.

Végeredményben minden beleszámolva olyan +250Kban lehet kijönni. Nem sok gyerek miatt az anyagi kiesés tetemes meg rengeteg +kölltségetek is lesz de vmi.

más: A kombózás az, hogy is van? Önsegélyező meg EP az egy zseb és max évi 150K és azon felűl van az ÖNYP dami max 150K de összesen 280K? Érinteni fog utána kéne néznem.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#43820) sb95


sb95
csendes tag

Sokan elfelejtik, hogy itthon nagyon sok embernek nem azért van hitelkártyája, mert a jóváírásokra játszanak, meg azért, mert ez talált pénz, hanem mert hónap végére csak hitelből tudják megvenni a szükséges / szükségtelen dolgokat és folyamatosan görgetnek maguk előtt egy adósságkupacot. Ehhez tegyük még hozzá azokat, akiknek a a pénzügyi tudatossága a 0-hoz közelít és megkapjuk a magyar hitelkártya tulajdonosok egy jelentős részét.

Tipikus eset, bankfiókban ügyet intéztem, mellettem egy "úriember" ordítva beszélt, szóval nem volt nehéz nem hallani, mi is a problémája. Panaszkodott, hogy volt 80 ezer forint a kártyáján, de a bolt nem fogadta el. Kiderült, hogy elköltötték, csak elfelejtették, de ez mindegy is. Majd felajánlották neki, hogy aktiválnak a kártyájukon egy olyan funkciót, amivel úgy is tudnak vásárolni, ha nincs elég pénz a számlájukon. Hát persze, hogy kellett nekik.

(#43821) Stanlee


Stanlee
őstag

Ha valaki akar meg Shell reszvenyt venni osztalekfizetes miatt az ma tegye meg. Igaz nagyon vekony az osztalek, a mostani portfoliobol elmegyunk egyet dönerezni asszonypajtassal.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#43822) #95561216 válasza Lex Icon (#43781) üzenetére


#95561216
törölt tag

Ez valami félreértés, hogy hitelkártya mellé kell bankszámla is, nem kell.

(#43823) #95561216 válasza Kobe (#43796) üzenetére


#95561216
törölt tag

Hatalmas tévedés, hogy a banknak mindenkin pénzt kell csinálnia. A banknak egy terméken kell pénzt csinálnia, ha 10%-nyi ügyfélen csak megy a pénz, na bumm, ha a többi többszörösen visszahozza. A 10% meg ingyen reklámot csinál. Ez nem csak fillérbaszás, hanem nem kell bankszámlán kallódnia x százezernek költőpénznek meg vésztartalék címszóval, hanem addig is csücsülhet állampapírban, boldog békeidőkben megtakarítási számlán.

(#43824) #95561216 válasza Stanlee (#43821) üzenetére


#95561216
törölt tag

A lehető legrosszabb osztalékfizetés előtt részvényt venni. Feleslegesen fizeted a jutalékot az osztalékszelvényre, ha meg olyan számlára veszed, egyből adózhatsz is belőle.

(#43825) Dare2Live


Dare2Live
nagyúr

hitelkártya:
Ez régen 5éve volt nagy biznisz. Két ember ügyeskedve havi 80.000Ftt is kereshetett ingyen. Na jó ki kellett menni kollégával vásárolni amikor építkezett. :) (ÉS itt voltak akik egyikkel fizették másikat nekik havi szinten 100.000ft+os bevételük volt belölle.)

Aztán ezt ~5éve levágták 2%ra. Akkor tudtunk utazni így váltottunk WizzAirre. Nyitásnak 20KFt/kártya és 2% visszatérítés + jegyek árából 3-15K kedvezmény.
Olcsót nézve évi két repülős útunk volt ingyen. Még a tavaly decemberi Tenerife kis része is evvel lett finanszírozva. Itt ami nagy+ volt, hogy Wizzhez biztosítás is járt amire sajnos szükségünk is volt...

2018vége fele Wizz visszavágta a repjegy kedvezményeket plusz a 2%ból 1% lett. Váltottunk BB UPCre. De 2019 közepe fele BB itt is visszavágta visszatérítést 1%ra.

Na most innen sok értelme tényleg nincs. Havi 1.5-4.5K Évi kb 30K jöhet vele vissza. Nálunk kb azért maradt meg mert már megszoktuk.

Én amúgy egyszer elcsúsztam vele kinyomtam az emlékeztetőt. Nem a 40% volt a probléma hanem, hogy volt vmi alapdíja is ha elcsúsztam vmi 3.000Ft.

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#43826) dugynok válasza Dare2Live (#43819) üzenetére


dugynok
senior tag

Nem, a pénztàrak egyben vannak. Talàn a nyesz szàmìt külön 130k-val

(#43827) Stanlee válasza #95561216 (#43824) üzenetére


Stanlee
őstag

Osztalekfizetot akkor nem eri meg venni sose, mert ha ex-div veszed, akkor 1 evig vagy kovetkezo negyedevig benne all a penzed, amit mashol is tarthatnal. A jutalek amugy oriasi, nekem pl. 0,4 cent reszvenyenkent, nem %-os. Adot meg kell fizetni, azt nem fogod sose meguszni.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#43828) PredatorZoli válasza dugynok (#43826) üzenetére


PredatorZoli
Topikgazda

így van, de a nyesz alapesetben 100k (hacsak nem most még nyugdíjba vagy valami ilyesmi, mert akkor tényleg 130), a voldemort (nyugdíjbizti) a 130k, és a 3 csoport összesen a max 280k

(#43829) kovisoft válasza Stanlee (#43827) üzenetére


kovisoft
őstag

Meg akarod venni osztalékfizetés előtt és osztalékfizetés után azonnal eladni? Ezzel nem nyersz semmit, mert ex-div-kor azonnal esik annyit az árfolyama, amennyi osztalékot fizet. Cserébe adózhatsz az osztalék után.

(#43830) Dare2Live válasza Stanlee (#43827) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"Ha valaki akar meg Shell reszvenyt venni osztalekfizetes miatt az ma tegye meg. Igaz nagyon vekony az osztalek, a mostani portfoliobol elmegyunk egyet dönerezni asszonypajtassal."

Nekem évek óta az a tapasztalatom, hogy az osztalékot elbukják kifizetés napján. Tehát ebből nem lehet elmenni dönerezni.

Shell persze lehet vmi extra végig kéne nézni historikusan, hogy tavaly, tavalyelött... azérött elbukta volna rv ár osztalékot de ha nem rá kell állni nagy pénzel.

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#43831) szabop27 válasza Dare2Live (#43830) üzenetére


szabop27
csendes tag

Nem "elbukják", hanem az osztalékközömbösség elve szerint a vállalat várható (adózás utáni) szabad vagy nettó pénzáramlásainak a jelenértéke azonos az (adózás utáni) várható osz-talékok jelenértékéve.
Így lehet az, hogy tulajdonosi értékteremtés szempontjából nincs jelentőssége annak, hogy egy vállalat fizet-e osztalékot, vagy nem (EMH-t feltételezve). Persze dönerezés szempontjából nem mindegy. :)

(#43832) Dare2Live válasza szabop27 (#43831) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

"Persze dönerezés szempontjából nem mindegy."

akkor kijön belölle ha soksok pénzel játszom meg egy ház?

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#43833) #95561216 válasza Stanlee (#43827) üzenetére


#95561216
törölt tag

Ha kicsit több részvény abból a cégből már olyan, hogy úgy tekintesz rá, hogy áll benne a pénzed, akkor eleve minek veszed meg? Adónál meg tévedsz, mert kamatos kamatokat buksz azon, hogy már most lefizeted az osztalékkal, nem pedig csak ha eladod. Ráadásul tbsz-en eladásért nem fizetsz, de osztalékból sok ország eleve levonja.

(#43834) Stanlee válasza kovisoft (#43829) üzenetére


Stanlee
őstag

Nem csak neked, de te foglaltad ossze a kerdeseket:

Irtam, hogy el akarom adni ex-div? Nem

Tisztaban vagyok azzal, hogy ex-div az osztalekkal csokkentve kezdi meg a reszveny a kereskedest? Igen.

Hosszutavra veszem az osztalekfizeto reszvenyt? igen

Adofizetes: nem izgat. Azert epitek egy osztalekfizeto portfoliot magamnak, mert szeretnek cashflow-t latni a reszvenyeim utan. Ez azzal jar, hogy adoznom kell utana. A lakast se hagyom uresen, mert adozni kell a berbeadasbol szarmazo jovedelem utan.

Remelem elfogadhato az, ha valaki nem csak a folyamatosan novekvo reszvenyarfolyamokat kergeti, vagy rovid ideig tartja a reszvenyeket aztan valamekkora plusz utan eladja.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#43835) vzozo válasza Stanlee (#43834) üzenetére


vzozo
senior tag

Remelem elfogadhato az, ha valaki nem csak a folyamatosan novekvo reszvenyarfolyamokat kergeti, vagy rovid ideig tartja a reszvenyeket aztan valamekkora plusz utan eladja.

+1

(#43836) #95561216 válasza Stanlee (#43834) üzenetére


#95561216
törölt tag

Nem az osztalékfizetéssel van baj, én is szeretem a jó hozamú részvényeket, azzal van baj, hogy egy irracionális viselkedést akarsz védeni, továbbra is hülyeség direkt ex-dividend előtt részvényt venni. Mert vagy többet fektetsz be, mint akarnál, akkor csak bukod a pénzed egy részét, vagy jövőbeli osztalékfizetést buksz a gyors jutalomért cserébe.

(#43837) vzozo válasza #95561216 (#43836) üzenetére


vzozo
senior tag

Nem rémlik, hogy írta volna MOST vesz RDS-t. Igazából a kommentek alapján már régebben bezsákolta, most csak PSA-zott egyett.

(#43838) #95561216 válasza vzozo (#43837) üzenetére


#95561216
törölt tag

"Ha valaki akar meg Shell reszvenyt venni osztalekfizetes miatt az ma tegye meg."

Azt nem írta, hogy ő is így tesz, csak másoknak tanácsolta..

(#43839) vzozo válasza #95561216 (#43838) üzenetére


vzozo
senior tag

Olvass komment history-t. Túlbeszéltük szvsz. :U

(#43840) aujjobba


aujjobba
addikt

Van valakinek tapasztalata osztalek-fokuszu ETF-ekkel?
Gondolkodok rajta valamennyit be kellene tolni (3000 EUR mondjuk), nem TBSZ-re, hanem sima keresetkiegesziteskent hasznalnam.
Neztem peldaul ezt, ez epp ingyenes a Degiro-n: [link]

Mit gondoltok, mas ajanlat esetleg?

(#43841) mgoogyi válasza aujjobba (#43840) üzenetére


mgoogyi
Topikgazda

Keresetkiegészítésnek jó esetben 4000 Ft/hó kb, amit ez adna neked.
Elég magas a TER-je.
Egyébként nem ismerem az osztalékos etf-eket illetve pusztán részvénybefektetési szempontból irreleváns az osztalék léte vagy mértéke.

(#43842) Stanlee válasza #95561216 (#43836) üzenetére


Stanlee
őstag

Mikor erdemes osztalekfizeto reszvenyt venni szerinted? hany nappal az osztalekfizetes utan, de hany nappal a kovetkezo osztalekfizetes elott?

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#43843) RM1 válasza Stanlee (#43821) üzenetére


RM1
aktív tag

RDS-A, vagy RDS-B inkább?

(#43844) buherton válasza aujjobba (#43840) üzenetére


buherton
őstag

Miért előny az osztalék fizető ETF? Laikusként úgy gondolnám, hogy fölösleges macera és még az adózás miatt rosszabbul is jöhet ki az ember, nem?

(#43818) Lex Icon: Értem csak nah, ez magas labda volt. :) Peace!

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#43845) Mercutio_ válasza Stanlee (#43842) üzenetére


Mercutio_
félisten

Amikor osztaléktól függetlenül maga a részvény megvásárlása (is) előnyös a várható kilátások, pénzügyi mutatók, árfolyam figyelembevételével? :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#43846) #95561216 válasza Stanlee (#43842) üzenetére


#95561216
törölt tag

Legjobb nyilván aznap, amikor leesik a szelvény. De ezer más megfontolása lehet az időzítésnek, a lényeg, hogy a minél hamarabb kapjak vissza osztalékot nincs köztük.

(#43847) aujjobba válasza buherton (#43844) üzenetére


aujjobba
addikt

Olyanokra gondolok amik direktben a minél magasabb osztalékjovedelem elérésére törekszenek.
Kis kiegészítés gyanánt lenne jó, olyan pénzt beletenni amire nincs szükség, cserébe negyedévente fizet valamennyit euróban.
Valójában próbálok már minél kevesebb megtakarítást tartani forintban, max a vésztartalékot.

(#43848) Stanlee válasza RM1 (#43843) üzenetére


Stanlee
őstag

Nekem RDS.A-m van, ez eri meg adozas miatt nekem, es mielott barki elkezdene rajta rugozni, en nem Mo-n adozom.

RDS.B londoni tozsden kereskedett, osztalekot ha fizeti nem von le semmit, innentol a te dontesed, hogy megeri-e vagy sem a B-t megvenni. Allitolag 2020-tol a hollandok sem vonnak 15% adot, de ezt nem tudom meg megerositeni.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#43849) Dare2Live válasza vzozo (#43837) üzenetére


Dare2Live
nagyúr

Nekem ez rémlik ha visszanézzük:
"Ha valaki akar meg Shell reszvenyt venni osztalekfizetes miatt az ma tegye meg. Igaz nagyon vekony az osztalek, a mostani portfoliobol elmegyunk egyet dönerezni asszonypajtassal."

Vessző van. Amúgy tavaly kellett volna vennie. Akkor magasabb volt az osztalék. Akkor több dönerezés is kijött volna belölle.

A kérdés még mindig adott: Evvel a módszerrel lehet házat venni ha vki azt sok pénzel játsza meg és akkor amikor nem "vékony" az osztalék? :)

[ Szerkesztve ]

don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...

(#43850) sutszi válasza Lex Icon (#43817) üzenetére


sutszi
veterán

Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye... Ennyivel zárnám a témát részemről.

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.