Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#159932) #89309696 válasza pube111 (#159924) üzenetére


#89309696
törölt tag

Nyilván akinek csak közlekedni kell annak elég az 1.4 is tökéletesen, de ha valaki ebbe a topikba bejön az már nem csak közlekedni akar, így értelem szerűen minden ami egy ásványvizes palack méretével van egy szinten és nincs külső egységgel nyomás alatt tartva, az kordé. :D

Én 2 literest akartam, de kombi nem készült azzal, csak szedán és ferdehátú. Az 1.8 volt a legnagyobb, de nagyon ritka még német oldalakon is. 1.6 és 1.4 van, de valamiért az 1.6-ok ugyanazért az árért jóval lelakottabbak voltak két és fél éve, de nemrég mondta valaki, hogy végignézte a hahut és abban a pillanatban 1.6-os kombi se volt épp.
Szóval alapvetően kényszer és türelmetlenség szülte a kis motort. Ráadásul ez eredendően is gyenge (nyomatékszegény) az 1.6 is az, ilyenre tervezték.
Nem mertem dízelt venni a kis távok miatt, de most a mai tudásommal már teljesen másképp gondolom, simán meg kellett volna vennem az 1.9 dci-vel 106 lóval. Bár az sem sebességbajnok, fél másodperc az előnye csak (mivel még nehezebb), de érzetre sokkal dinamikusabb és az rengeteget nyom az élményben.
A Megane viszont kellett nem néztem más autót helyette, mert ennyiért a választható opciók közül ez volt autónak nevezhető, ebben volt 4 légzsák, ABS, ennek volt 4 csillaga, ennek volt utascellája, tervezett gyűrődési zónája, meg pár biztonsági okosság és ezek kellettek.

Ráadásul nekem nagy langyosságom, hogy nem szeretem a kéziváltót, nyilván ebben az van, mert automata szintén nem volt kombiban. Szóval ha most autót akarnék cserélni ilyen paraméterekkel azok valahol 800ezernél kezdődnek ami nagyon nem egy liga a feleannyiba kerülő M1-gyel. Ekkorát nem tudok lépni sajnos. És ahogy telik az idő egyre kevesebbet ér a kocsi is. Úgyhogy ez van, használom. Még egy darabig ordítani fog a motorja. :D
Már megrendeltem az olajat is neki, hogy friss olajjal bőghessen, mert a mostani kicsit megfutott 15 hónapos már. De ezek a kőkorszaki szerkezetek nem nagyon panaszkodnak ilyenekre.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.