Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#116639) Johnny_vT


Johnny_vT
senior tag

Tegnap a céges Polo-val mentem helyszínre és úgy érzem meg kell osztanom a tapasztalataimat. Ezt a kocsit most vezettem először és remélem utoljára is. 2013-as, 1.2 három hengeres TDI 75 lóval és 180 Nm-rel (papíron), cirka 130e km-rel.

Beindítom: csend. Na mondom fasza, leért a rendes hangszigetelés a kisautó kategóriába a VW csoportnál? Alig hogy végiggondoltam, furcsa ringató érzés fogott el. Az autó álló helyben, üresben nem rezonál vagy remeg, hanem rendesen, ütemesen ring előre-hátra. Ha lesz gyerek tuti ilyet veszek az asszonynak, mire kiállnak a garázsból már alszik is a baba.

Na gondoltam lehet, hogy még hideg, vagy motortartó bak, vagy kettőstömegű, de mindegy, mert indulni kell. Adok egy picike gázt az alapjárat 950-es fordulatáról, majd meglepődve észreveszem, hogy 1100-tól felfelé már úgy bőg, mint apám 2-es Golfja (1.6D). Ennyit a hangszigetelésről.

Gurulok 10 métert a mélygarázsban, hirtelen csattanó hang a bal első futómű/féltengely felől. Minden faszán megy tovább, nem foglalkoztam vele. Nem tudom melyik oldalon van a váltó, de ha ott, akkor ez kettőstömegű lehetett.

Megyek a városban, nagyon nem találom a megfelelő üléspozíciót. Hát a comb alatti középső rész nem pont úgy van kialakítva, hogy kétoldalra lecsússzon róla a lábam? De. Sportautóknál ez oké, mert ott az oldaltámasz, de itt nincs semmi.

Pozitívum, hogy a kormány és a váltó is két ujjal működtethető. Ja, meg hogy a Volvo után ez a kis Polo kvázi egy helyben megfordul :D

Kieg.: ezeken kívül azért sem akarom többet vezetni, mert mások többször robbantak már le vele autópályán. Túlmelegedés, egyszer még az olajnyomás is elment. Who knows...

[ Szerkesztve ]

- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.