Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-28 08:07:54

LOGOUT.hu

Autós topik

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#116701) focvis válasza Magnum_ (#116696) üzenetére


focvis
veterán

Nekiállok kicserélni az elemet, erre mit találok itthon... egy belevaló Philips elemet. Inkább mégis a Philips. A most lemerült is Philips volt, Panasonickal vettem.

Hellyel-közzel Bp-n leszek a hétvégén, délelőtt, késő délután itthon. Ráérsz!

[ Szerkesztve ]

(#116702) -v- válasza Szada85 (#116700) üzenetére


-v-
addikt

egyre nagyobb részüktöl nem várható el, hogy maguktól betartsák a közlekedési szabályokat

Szerintem itthon be se lehet tartani. Az van a közlekedésben, mint az országban, boldogulj ahogy tudsz, tessék. Egyre inkább. Ha betartod a sebességhatárokat, letolnak, levillognak, jönnek a seggedbe, sok helyen kb. azzal teremtesz veszélyhelyzet, kis túlzással. Nyugaton nem attól jó közlekedni, mert mindenki betartja a szabályokat, hanem mert ettől kiszámítható lesz minden, sokkal jobban megbízhatsz a többiekben is, meg abban is, hogy ha te is a szabályok szerint játszol, az nagyobb biztonságot és simább közlekedést teremt. Mindenki lelassít 70-re a 70-es táblánál, ezért tudod, te ha te is lelassítasz azzal "nem csinálsz rosszat", biztonságban érezheted magad, tudod mit lépnek a többiek, tudod, hogy beenged, nem tol le stb. Itthon mindig van csomó balfasz, aki a 70-es táblánál 70-el se bír menni, csak 52-vel szerencsétlenkedik, de legalább azt se tudja hol van, mindig van ugyanennyi fasz, aki mindenre feljogosítva érzi magát, ezért 113-mal a záróvonalon akciózni kezd, lenne aki simán csak betartaná a szabályokat .. aztán nem tudod mihez alkalmazkodj, az egyik zebránál az a jó, ha átengeded a gyalogost, a másiknál nem, mert a gyalogos se tudja mire számíthat, tegnap átangedték, azelőtt majdnem elbaszták, most épp fél óra mire észlelné, hogy átengeded, addigra téged megölnek az úton, nem jó ötlet. Besorolás ugyanez, tegnap elég volt a 110, ma a smoke and charm-os faszkalap épp meg akarja mutatni, úgyhogy nem enged be, ma hármas padló kéne, hogy ne dögölj meg az autópályafelhajtón stb. Nem tudsz mihez alkalmazkodni .. a szabályok meg úgyse értünk vannak, azt előbb utóbb az is kiröhögi, aki amúgy azon a véleményen lenne, azért lennének a szabályok, betartsuk őket, de logika sosincs, minden a legrosszabb módon van megoldva, legbalfaszabb módon, vagy ellopják a gecibe, szar lesz, mindent szabad, következmény nincs, ezt látod .. kiröhögöd viccország szabályait egy idő után. Az utak szétverik a futóművedet, a jobbra tartsot se tudod gyakorolni, mert akkor ott marad a lengőkar az árokban, estig lehetne sorolni.
Nincs ilyen, hogy az emberek fele mekkora gyökér, ez egy összetett rendszer, nagy a tehetetlensége, lassan változik jó meg rossz irányba is, most épp a rossz fele megyünk, nincsenek ilyen nagy megfejtések, hogy ha majd minden sarokra telepített trafit teszünk, az a csodaszer, és minden megoldódik, akiknél jobb, az kultúrális különbség, a rendszerük (meg társadalmuk) működik sokkal régebb óta és sokkal jobban, azon az ezer és egy dolgon kéne folyamatosan javítani, amiből az össze áll. Amúgy egyik irányba se kell sokat menni, hogy jobbat vagy rosszabbat láss (közlekedésileg), inkább a folyamatok meg a tendencia az aggasztó.

[ Szerkesztve ]

(#116703) _q


_q
addikt

Sziasztok!

A következőt tapasztaltam halogén izzóval:

A bal oldali tompított közepén egy üres (fény által nem megvilágított) folt van, a jobb oldal pedig mint egy paca. Tehát egyik se jó. Ha minden igaz ilyet kellene látnom. A kérdésem az, hogy mitől lehet? Képen ahogy látszódik, próbáltam OSRAM Night breaker laser izzóval, illetve egy olcsóbb (1500 Ft)-os izzóval is. A foncsor sértetlennek tűnik mind a két oldalon. Kb 2 hónapja políroztam magam a fényszóró búrát, ami nem sikerült annyira túl jól. Ettől lehet? Képes lenne rossz polír ilyet okozni?

[ Szerkesztve ]

(#116704) MunezXBK válasza _q (#116703) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Projektoros a fényszóró?

(#116705) _q válasza MunezXBK (#116704) üzenetére


_q
addikt

Közben frissítettem a bejegyzést, halogén izzó. 20 éves gyári opel lámpabúra, amit 2 hónapja políroztam fel philips polír pasztával.

[ Szerkesztve ]

(#116706) focvis


focvis
veterán

Boldizsár helyett (ismét): TOTALCAR ERŐMÉRŐ: HYUNDAI COUPE 2.0 16V – 2007. [kép]

@Vili: Ne írjál ilyen hosszú hsz-t, nem tudom elolvasni, a velőseket szeretem Tőled. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#116707) tboldi válasza focvis (#116706) üzenetére


tboldi
nagyúr

:R

Most az új motorokkal vagyok elfoglalva, a héten indult az EICMA Milánóban. :B

(#116708) hacki87 válasza focvis (#116706) üzenetére


hacki87
senior tag

Kép nincs? :$

(#116709) EQMontoya válasza -v- (#116702) üzenetére


EQMontoya
veterán

+1.

Same rules apply!

(#116710) bitpork válasza kisza25 (#116602) üzenetére


bitpork
veterán
LOGOUT blog (1)

Nem az a baj ha ilyen infót megosztasz, hanem az hogy olyan általánosítást teszel aminek ha alanya lennél vért habzó szájjal kérnéd ki magadnak. Mit szólnál ha valaki azt írná h minden ingatlanos csaló tolvaj?
Igen tudjuk hogy a nepperek jó része 2 fillérért a saját anyját .... . Csak szeretném megjegyezni hogy így indult már népirtás is - nem mellesleg pont ez zajlik ha az ablakon kinézek.

https://hardverapro.hu/apro/audi_q7_hibrid_2016/hsz_1-50.html

(#116711) MunezXBK válasza _q (#116705) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Értem, hogy halogén, de projektoros vagy sima?

(#116712) _q válasza MunezXBK (#116711) üzenetére


_q
addikt

Nem projektoros, sima. [link]

(#116713) tboldi válasza _q (#116705) üzenetére


tboldi
nagyúr

'98-as G Astra, igaz? Akkor nagy valószínűséggel sima, nem projektoros.

[ Szerkesztve ]

(#116714) sutszi válasza -v- (#116702) üzenetére


sutszi
veterán

Egyetértek. Ehhez tedd még hozzá, hogy amikor friss jogsival egyedül kikerülsz ebbe a dzsungelharcba tele olyan helyzetekkel amiket nem is érintett az oktatás... Ha már oktatás... ugye ott is kellene egy kis fejlődést vinni a rendszerbe...

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#116715) MunezXBK válasza sutszi (#116714) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Itt előbb kivisznek vezetni, utána van KRESZ oktatás...állítólag.

(#116716) TheProb


TheProb
veterán

M0-ás jelzett szakaszán, főleg az elején, M1 irányában mi a franc van az úttal? Úgy rázza az autót, ütemesen, mint ha defektem lenne. Első alkalommal félre is álltam, hogy megnézzem a gumikat... Középső sáb a legdurvább, de a belső se jobb.

Más: Utóbbi időben borzalmasan nyekereg (fémes hanggal, mint ha rugó pattogna) valami az futóműnél. Főleg akkor hallom ha tolatni kezdek és tekerem a kormányt. De akár álló helyzetben is nyekereg, ha kormányt "csavargatom". Valamint múltkor szintén egy érdekes hangot figyeltem meg tolatáskor. Kb csúsztatott kuplunggal elindulva, sebesség növelésre egyre hangosodó és gyorsulú hangot ad valami hátul. Dettó olyan a hangja, mint ha valahol fűnyíró menne. De minden esetben csak akkor hallom, ha parkolok vagy épp állok ki egy helyről. Szóval menet közben semmi hangja.

Ezeket szerintetek futóműveshez kéne figyem vagy "rendes" szerelőhöz?

u.i.: Mióta voltam lézeres futómű állításon, kb azóta ilyen erőteljesek a "hangeffektek". Előtte is volt, de nem ilyan gyakran és nem ilyen hangosan. Nemtom lehet-e összefüggés.

"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d

(#116717) BigBlackDog válasza TheProb (#116716) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Ott olyan az útburkolat. Tartós és robosztus. ;]

(#116718) SzlobiG


SzlobiG
félisten

TSi szakértők: Az 1.4 140 lovas verzió sima turbó, vagy kompresszor+turbo? Jól sejtem ez a kompresszoros okosság ugye?

(#116719) focvis válasza SzlobiG (#116718) üzenetére


focvis
veterán

Attól függ, milyen autó. Ha MQB (Golf 7 és társai), akkor csak turbó. És nyugodtan vehető.
Ha korábbi modell, akkor lesz kompresszor is mellé.

[ Szerkesztve ]

(#116720) mpireb válasza -v- (#116702) üzenetére


mpireb
csendes tag

Hatalmas +1

Nekem eddig bevált, hogy magamra vigyázok, és próbálok minden hülye helyett gondolkodni. Viszont amíg régen ezt hetente 1x kellett tényleg komolyan alkalmazni, ma naponta többször...

TheProb: az ott olyan

[ Szerkesztve ]

(#116721) kisza25 válasza bitpork (#116710) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

Nem írtam, hogy minden...
Amúgy az ingatlanos az kb a nepperel egyenlő besorolású a fejekben, szóval nincs mit hozzászólnom, mert ebben élek, de én már bizonyítottam, a héten is kaptam 2db új megbízást úgy hogy engem kerestek, a múlthéten meg 4db-ot. Jobb szeretem az otthonszakértő/otthonteremtő megnevezést (amúgy értékbecslő is vagyok), az ingatlanos/ingatlan szó horgony szavak nem is használom őket.
Amúgy a lényeg az volt, hogy létezik ilyen kütyű és sajnos ilyen célra is használják, eredetileg egy diagnosztikai eszköz, aztán egyből nekem estetek.

[ Szerkesztve ]

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#116722) Jorus válasza TheProb (#116716) üzenetére


Jorus
nagyúr

Az nem bug, fícsör. 4-es előtt is olyan az M0. Mondjuk rázni nem ráz csak olyan finoman huppog. :)

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#116723) MunezXBK válasza SzlobiG (#116718) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Nem 170LE a kompresszor + turbó verzió?

(#116724) _q válasza tboldi (#116713) üzenetére


_q
addikt

Igen, ahogy írod. Nem tudom mitől van :(((

(#116725) SzlobiG válasza focvis (#116719) üzenetére


SzlobiG
félisten

Igen Golf 7-re gondoltam. Ha találnék jövőre belőle egy jól felszerelt verziót akkor lehet inkább azt választanám a tdi helyett. Most is néztem mobile-on iszonyat kevés van belőle, vagy ha van is akkor fapad és a gyengébbik. Persze 4 milliós határig.

(#116723) MunezXBK De akkor valszeg igen.

(#116726) Magnum_


Magnum_
nagyúr

[link]

Hetfon megy tetojavitasra, meg elintezem jovo heten a' olajcseret.

Husztit megcsaltam, habgeneralisoztam

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#116727) -v- válasza MunezXBK (#116723) üzenetére


-v-
addikt

Itt azt írja, mindenféle volt abból ...

[ Szerkesztve ]

(#116728) BigBlackDog válasza Magnum_ (#116726) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Grat a rendszámhoz! Szép a vas, jó a fénye! :K Bár ezen a kaputelefonos képen nem látszanak annyira részletek. ;]

[ Szerkesztve ]

(#116729) MunezXBK válasza -v- (#116727) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

Valóban.

(#116730) Magnum_ válasza BigBlackDog (#116728) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Jah,ennyit bir a p20lite sotetben :(

:R

Holnap lesz nap ;]

I humbly and respectfully decline™

(#116731) B-L-A-C-K


B-L-A-C-K
titán

Rég jártam itt, eladtam a bimmert pár hete, nem azért mert kaka volt, csak kis életmodváltás van, és parkolás miatt 2 órával hamarabb jártam melóba, erről letettem. Maradt a busz, meg a céges asszony kocsija (most 7es golf kombi).

Csak gondoltam jelzem e van. :))

Saint: very nice.

[ Szerkesztve ]

(#116732) -v- válasza B-L-A-C-K (#116731) üzenetére


-v-
addikt

Busz ✅

(#116733) Qru válasza Magnum_ (#116726) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Azt hittem csak a japóknak nem megy az azonos árnyalatú fényezés. :D

Grat, tetszik a felnije. :K

#nincsbennetarcsi

(#116734) BigBlackDog válasza Qru (#116733) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Szerintem csak szar a megvilágítás, emiatt látszik más színűnek. Azért Opelnél nem jellemző emlékeim szerint, hogy elcsesznék egy ilyen színnél. De most már kifejezetten várom a napfényben készült képeket. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#116735) MunezXBK válasza Qru (#116733) üzenetére


MunezXBK
nagyúr

A Golfon is sötétebb a lökő, nem vetted észre?

(#116736) Magnum_ válasza BigBlackDog (#116734) üzenetére


Magnum_
nagyúr

Dehogynem. Kora tavasszal meg beszelgettuk itt (Magussal)
Bar az se kizart, hogy a lokos volt fenyezve, azt nem tudom csekkolni

Btw nappal eloben nem lattam elterest, nekem is csak kepen tunik fel.
Szoval jovo csut autostali? :))))

[ Szerkesztve ]

I humbly and respectfully decline™

(#116737) Qru válasza B-L-A-C-K (#116731) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Láttam, fb-on. Az új tulaj nem jelentkezik be, ha már ph-s tag?

Mod:

Munez: Tőled félek, nem mertem felhozni. :DDD

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#116738) Tsebacsi válasza Magnum_ (#116726) üzenetére


Tsebacsi
nagyúr

Szééép! Jobb előlről mint amire emlékeztem!

Black: Nemáá elment a szép BMW?? Amúgymeg vazze van hogy ritkábban cserélek zoknit mint Ti autót :DDD

(#116732) [vilike]:

[ Szerkesztve ]

Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!

(#116739) BigBlackDog válasza Tsebacsi (#116738) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Neked új, szép és problémamentes autód van. A többieknek -köztük nekem is- meg szerintem meg régi, használt, folyton elromló, csúnya autói vannak. Ezeket folyton kell cserélgetni. ;]

[ Szerkesztve ]

(#116740) szőröscica válasza BigBlackDog (#116739) üzenetére


szőröscica
addikt

De nem fogyasztanak annyit!

(#116741) B-L-A-C-K válasza Qru (#116737) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Hol fészen?

Nem mozog ilyen topikokban.

(#116742) focvis válasza Magnum_ (#116726) üzenetére


focvis
veterán

Gratulálok a rendszámhoz!
Zegen láttam több RAT-xxx rendszámot múlt hétvégén; én is szeretnék olyant. :DDD Komolyan!

@Munez: A 170-es csak a legismertebb, az jelent meg elsőként, pont a Golf 5 GT-vel.

@SzlobiG: Fizikailag megegyezik az MQB 122-150 ló, csak csipsz kérdése a többi.

(#116743) Qru válasza B-L-A-C-K (#116741) üzenetére


Qru
MODERÁTOR

Ph-s csoportban.

#nincsbennetarcsi

(#116744) Speeedfire válasza Qru (#116743) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

Fácsén is van ph topic?

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#116745) tboldi válasza Speeedfire (#116744) üzenetére


tboldi
nagyúr

Ez engem is érdekelne. :B

(#116746) kisza25 válasza Speeedfire (#116744) üzenetére


kisza25
félisten
LOGOUT blog

erre gondoltok?

Eladó Tarrington House TH AD3020 páramentesítő, használt, jó állapotú. Ár: 25000Ft 600W Napi akar 20liter 3,5 literes tartály Max 52 m² 30cm x 35cm x 52cm 14kg

(#116747) B-L-A-C-K válasza kisza25 (#116746) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Ez nem csoport.

(#116748) Kakaduku válasza Jorus (#116722) üzenetére


Kakaduku
senior tag

Ezt én is tapasztalta. Kellemesen ringatta az autót hétfőn este. Majdnem elaludtam, szóval kisgyermekkel ajánlott az a szakasz, ha nem akar aludni. :DDD
Egyébként látszódott a többi autón, hogy előre- hátra ringanak.

(#116749) Qru


Qru
MODERÁTOR

Ne felejtsétek el, hogy ma is fizetni kell a parkolásért, munkanap van.

[ Szerkesztve ]

#nincsbennetarcsi

(#116750) Integrale


Integrale
veterán

[link]

Nem hiszem el, hogy ilyen létezik. :DDD

"Bad reklám is reklám too"

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Autós topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.