Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- i5 12400F - báránybőrbe bújt farkas
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- ATI vs. NVIDIA kezdetektől napjainkig II.
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Netkuszkusz #47394 üzenetére
Olyan gyorsulást nem tud még egy pályabringás sem mint amit akár egy kóbor kutya,így a menekülést nem ajánlom,de még a paprika spray-t sem.Inkább valami pumpa a kezedbe és lassan hátrálni,mint hanggal,vagy paprikával bosszantani egy falka egymást támogató juhászkutyát.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
sirdond
őstag
válasz Runner_fxr #47390 üzenetére
Hmm, na ezt se tudtam,köszi az infót
Pedál biztos nem, mert most raktam rá új pedált, és előtte is megvolt a probléma. Monoblokkban mi okozhat ilyet?
[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
megpakolt túrabicóval, fáradtan
tényleg valami szag vagy zaj lehet a legjobb
-
szjoci
őstag
Sima terepen, lejtőn nincs is ezzel gond, csak emelkedőn...
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz cobranco #47388 üzenetére
Erdélyi lévén volt pár juhászkutya afférom minden égtáj Kárpátjaiban.A kezdeti látszat ellenére ha nem menekülsz és szembe fordulva velük távolodsz,csak alaposan megugatnak.Azok inkább medvére és farkasra vannak kihegyezve és bár nekirontanak minden idegennek,ha a juhokat elkerülő pályára állsz megelégednek egy alapos megugatással.Ha jól tudom ti főleg aszfalton nyomjátok,ott meg aztán végleg nincs ilyen veszély.Általában a juhász amúgy is vissza is szokta parancsolni őket.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
szjoci
őstag
válasz cobranco #47388 üzenetére
Vadászboltban én is érdeklődtem afelől hogy hogyan lehet a kutyákat távol tartani valami "humánus" módszerrel a lábaimtól. Bár azt írod hogy spray nem játszik, nekem a hangspray-t ajánlották első körben, de az nem volt éppen raktáron. Paprikaspray volt a második, vettem egyet de hál' isten még nem kellett használnom. Úgyhogy tapasztalat az nincs, csak egy paprikaspray-m a hátizsákom vállhevederén
Üdv,
Joci[ Szerkesztve ]
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Rottweiler89 #47363 üzenetére
Itt a belső átmérőket mérd le.
Ezen a képen is azokat a belső távolságokat, amiket bejelöltem. Tolómérő kéne hozzá.(#47370) syler123: Cube-al és Beragmont-al is jól jársz, azt javaslom, hogy nézd meg élőben mindkettőt.
Egy kép nem adja vissza a valóságot.sirdond: Először is ott a probléma, hogy keresztbe nem váltunk. Olyankor bele is fog érni a lánc a terelőbe. Plusz tönkremegy idővel a hátsóváltód is, meg a hajtás is hamarabb elkopik.
Kattanást sok minden okozhat, monoblokk vagy pedál.[ Szerkesztve ]
-
sirdond
őstag
Sziasztok!
Tudom furcsa ilyet kérdezni, de hátha van itt olyan tapasztalt szaki, aki kapásból megmondja a választ
Szóval az lenne a gondom, hogy menet a közben, a 2 legnagyobb fokozatban, a hajtómű felől egy rövid éles kattanás jön, nem folyamatos, általában egy hajtókar kör alatt (nem tudom, ezt hogy mondják a szakik, bocsánat érte) egyszer. És csak a két legnagyobb fokozatban, kisebbeknél nem. Valaki találkozott már ilyennel, vagy esetleg ötletek, hogy mit nézzek meg rajta pontosabban?Illetve, másik problémám, hogy a váltó két legtávolabbi fokozatainál (azaz elől legkisebb - hátul legnagyobb és elől legnagyobb - hátul legkisebb) a lánc súrolja az első váltót. Ezt mivel tudnám korrigálni, mozgassam el kicsit az első váltót?
Előre is köszi!
-
cobranco
csendes tag
Bringatúrára készülök a Déli-Kárpátokba,lesznek benne istenhátamögötti helyek is.
Próbálok felkészülni borjúméretű pásztorkutyafalkák támadására illetve védekezésére is.
Van-e valami tipp,tapasztalat,minden jöhet...A sprayt kerülném,inkább ultrahangos riasztóban gondolkoznék,használ-e valaki ilyet,hatásos-e,ha igen,milyen márka stb...
Előre is köszi!
Túráim,videók itt: http://cobranco.hu/
-
válasz Hasaggymeg #47386 üzenetére
Megrendeltem az olcsóbbat már,de azért köszi
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Tigerclaw
nagyúr
Egy ilyen bringánál 100mm-es helyett 120-as villa mennyire rontaná el a geometriát?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
fpeter07
veterán
válasz Hasaggymeg #47319 üzenetére
Ha freeride sisakot akarsz venni... Egy jo sisaknak csak elonye van.
-
Maximum1
őstag
válasz syler123 #47381 üzenetére
Menj be ebbe a boltba ha teheted, van egy pár száz bringájuk, nézelődj, jegyzetelj és gyere vissza típusokkal.
Addig is az első hármat olvasd el, persze nem versenyezni akarsz de a jó ár/érték arányhoz ez a tudás kell, vagyis ha 170ezer felett nem Shimano Hollowtech II a hajtása akkor szerintem nem korszerű és drága bringát vettél.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Most mondjuk nem látok akciót a Scart 5.0-ra, lehet ez lesz még olcsóbb. Augusztusban jön haza akivel el tudnám hozatni, szóval addig még bármi lehet ha ezt választom.
Because: Hát kicsit előrébb viszi a döntést, szeretek a jó ár/értékarányban vásárolni, de a kerékpárokhoz sajnos nem értek.
Itt oltják a 7.0-át, már amit értek vele google fordítóval, ki érti ezt a németet? Mert a fordító se nagyon
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz syler123 #47376 üzenetére
Nem akarok a Gepida ellen beszélni, mert azért mégis hazai márka, de 2 cimbimnek van alboin 300 és szeretik meg minden, de azért rendszeresen meg kell hútni a csavarokat és panaszkodnak rá, hogy időnként itt-ott nyekereg nekik.
Korábban az sem volt szimpatikus tőlük, hogy a honlapon nem volt elérhető egyik bringájukhoz sem a pontos vázgeometria. Ez milyen már...
Ennél többet nem tudok
-
Zebu
addikt
válasz syler123 #47376 üzenetére
Jah ő is hezitálós fajta. Még nem tudom mit választ. Természetesen ha meglesz akkor beszámolok.
Bár ami biztos, hogy a Radon ár érték arányban verhetetlen. Főleg ha akcióban vannak....
Alivio az octalink. Nem négyszögtengely. Jó az Nekem az egyik bicómon az volt... illetve van, csak már nem használom.
[ Szerkesztve ]
-
válasz pikszel #47372 üzenetére
Értem,köszi,nem számít a súly annyira nekem,trekkingem van,akkor maradok a a hagyományosnál.Köszi még egyszer!
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
syler123
veterán
Szomszédom németben dolgozik, szerintem ő haza tudná hozni, ha arról van szó. Hát az a Cube kicsit fentebb van árban, mint amire gondolok, mondjuk határ nálam az a 170k, ami jelenleg az a neonzöld cube ára. Ha a haverod megvette a Scartot, nem tudom melyik verziót ajánlottad neki, akkor érdekelnének a tapasztalatok, hogy majd mennyire elégedett vele, nekem ez még úgyis 1-2 hét mire döntök vagy több.
Maximum1: És a Radon hajtása? Én ezekhez nem értek sajnos Szerinted az általam linkeltek közül melyik a legjobb? Jó de 170 még lehet a gepida 2014-es az lement 150-re, akkor a 2015-ös is gondolom lefog legalább 170-re.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zebu
addikt
válasz syler123 #47370 üzenetére
Én teljes mértékben. Egyik cimborám egy ZR Race géppel nyomja XC versenyeken. Hibátlan a masina.
Két probléma lehet:
1. Garanciális problémát nehéz érvényesíteni, mert Bonnban vannak. Ha ilyen gondod van, vagy kiküldöd, vagy elviszed... Nehézkes. Bár a garanciális ügyintézés itthon sem leányálom... már említettem a topicban a vitámat egy Kellys MTB-ről a Bergusonban.2. Nem szállítanak bringát Magyarországra. Nekem úgy lett meg, hogy haverhoz rendeltem Bécsbe és onnan hoztam el.
Viszont az pozitív, hogy nagyon seg0tőkészek. Am0g a méretekkel hezitáltam. Hívtam őket telefonon, tanácsot adtak angolul azonnal, emailre pikk-pakk válaszoltak, paypal-lel fizettem, és a gép úgy érkezett meg, hogy egy picike karc volt csak rajta a hátsó villán. Az belefér. Két ember is leellenőrizte küldés előtt, minden be volt állítva, csak meg kellett húzni a csavarokat, beállítani a nyerget és kormányt és már lehetett is csapatni vele.
Egyébként pont most ajánlottam a Scartot egy havernak cross trekking témakörben. Amit az előbb dobtam fel ott feljebb
Van is nekik raktáron és ő szokott havonta arra a vidékre menni kocsival
Mondjuk ez plusz 100 Euro, de felszerelésben azért jobb.
[ Szerkesztve ]
-
Toomy
senior tag
válasz Hasaggymeg #47365 üzenetére
Amúgy ha a felsoroltak közül választani kellene én is cube mellett döntenék. Mert míg nem vettem meg a focus outimat egyfolytában a cube -okkal szemezgettem. De egyik haver olcsón hozott nekem egy használtat a sógoroktól, elég komoly szettel és nem tudtam kihagyni. Így lettem focus -os cube -os helyett.
[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
válasz Hasaggymeg #47361 üzenetére
Tulajdonképpen az a baj, hogy a cél érdekében éppen kivárhatom a Gepidát is, szóval lehet nem azzal szűkíteném, ráadásul a 150k-ra le szokott menni, míg a Cube 171k. Bergamont ami talán kieshet, annak a kinézete annyira nem jön be, azért ez mégiscsak számít. Cube-ra tudom azt mondani hogy tetszik, a neonzöld. Cube-nál mondjuk nekem fura hogy semelyik bovden nincs rejtve és a váz alján és a tetején is van bovden, Radon-on csak lent van, ami mondjuk jó, mert ha meg kell fordítani van hol fogni és nem a bovdent fogom, jó ez hülyén hangzik Gepidán csak fent van, és van amelyik rejtve van, behúzva a vázba. Nehéz szülés lesz. Nah de nem szemetelem tovább a topicot.
Köszönöm mindenkinek a tanácsokat!
Zebu: Akkor te tudod ajánlani a Radon-t? Mondjuk amit én néztem alsóbb kategóriás, mint a tiéd. Radon Scart 5.0.
Gyáááá nem tudom
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Nekem Radon R1 4.0 2013-mas modell van. Nagyon szertem. Szerintem ár+érték arányban verhetetlen. Korábbi Cube váz geometriát használnak, az alapján gyártják a gépeiket. Ausztriában és Németországban nagyon mennek. Árban és minőségben nagyon jók!
Én innen rendeltem, közvetlenül a gyártótól.
[ Szerkesztve ]
-
-
atok666
őstag
Fura dolgok vannak. Elhataroztam, hogy veszek a Crosstrail melle egy masik bringat - egy Tarmacot. Tegnap leegyezem az eladoval, hogy lehozzak nekem az uzletbe az egyetlen 61-es vazmeretu darabot ami van nekik raktaron (ez a legnagyobb meret). Ma odamegyek, ott a bringa, eleg volt megemelnem es tudtam, hogy ez kell nekem . Felulok ra, tekerek ket kort, megyek az eladohoz, hogy viszem a cuccost, erre mondja, hogy szerinte hatareset a meret, hogy nekem talan inkabb egy 63-mas vaz kellene (~2m korul vagyok). Elkezdtunk dumalni, mentem meg egy kort es rajottem, hogy talan igaza van. Ha nem szol, vittem volna rogton es o keresett volna par eurot, de megse tette. A dolog pikanteriaja, hogy ebbol a bringabol, nincs nagyobb - ergo nem toluk fogok bringat venni... Az eladoban kellemeset csalodtam - viszont sajnalom, hogy nem lett uj bringam
Atok
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
Sziasztok,
Egyik havernak keresek valami cross trekking bicót. 193cm magas. Ha valakinek van pluszban, vagy tud valami jó vételt érlek ne tartsátok magatokban.
A limit max. 180e. Sajnos ezért esik ki a Cube Nature sorozat
Köszi.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
-
Toomy
senior tag
A Radon németektől jön és szerintem elég minőségi (Nem csak én gondolom így )
Csapattársam versenyzik (outi) Radon Spire -vel és nem is akárhogy.
Szerintem a trekkingjük és a mountijaik is vállalhatóak. -
Rottweiler89
senior tag
válasz Runner_fxr #47345 üzenetére
Ahha, értem. Akkor gyúrok első telóra...
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
BlackPriest
őstag
Sziasztok!
Egy régi országúti gépről váltanék valami csuklókímélőbb megoldásra. Nézegettem a szokásos sportboltos felhozatalt, kikértem pár ismerős véleményét, de több infó=jobb döntés. Szóval ami a keretbe kb belefér, az a decathlon kínálatban egy rockrider 500-as. Erről van valakinek tapasztalata? Használttól kicsit félek, mivel nem értek hozzá, nem tudom mit érdemes figyelni, az összefoglalóban található oldalakat végignyálaztam, a hirdetések fele mondjuk alapból olyan kevés infót tartalmaz, hogy nincs is minek utánaolvasnom. Ahogy elnéztem a jobb felszereltség szól a használt mellett, a gari meg a bolti mellett, nem tudom mi a jobb. Amúgy első körben rövidebb, leginkább városi, max földutas helyekre kéne.
Köszönöm előre is!
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz syler123 #47359 üzenetére
Szűkítsd a kört...Radon kintről jön és viszonylag ismeretlen,Gepidára várni kell,hogy annyi legyen mint az azonos kat. Bergamon és Cube.Így már csak kettő maradt versenyben. Én Cube-ot mondok,Runner_fx kolléga meg Bergamont. Rajtad a sor!
-
syler123
veterán
válasz D.Orion #47354 üzenetére
A 2014-esen már nem ez az agy van ha jól látom, akkor elvileg nem lesz vele gond, vagy fenetudja. Gondolom a Gepida crs 500-nak és a Radon Scart5-nek lenne valami nyűgje. Még mindig agyalok hogy melyik legyen, bergamont festése elég retro, az lehet kiesig, bár elég masszívnak néz ki, ami pozitívum, mondjuk egy 70kilót már csak elbír a Cube meg a Gepida is.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
To whomever it may concern...elindultam egy gyors délutáni negyvenesre,de négy után újra itthon voltam a pattogó,nem mellesleg zsírúj Saint pedálom miatt! Gyorsan szétszedtem és csökkentettem a hézzagolást a csapágyazásnál.Érdekes megoldás,majd ha valamelyik Saint birtokost esetleg érdekel,elmesélem.Csak harminc lett...csendes 30km!
[ Szerkesztve ]
-
Toomy
senior tag
válasz lsebestyen #47353 üzenetére
Gondolom Te leginkább velük buliztál volna.
-
Közben letisztult,hogy Sram lesz,viszont kis segítség kellene.
Mi a különbség ez és ez között?Köszi előre is a segítséget!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Pho3bus #47348 üzenetére
Hát igen,nem sok mindent ér annyi uv mint egy használatban levő sisakot.Az árnyékos polcon jó pár év kell míg számottevő változáson megy keresztül.Én simán el lennék 5 éves polci sisakokkal ingyé,csak adnának!
-
Solad
addikt
Letudtuk a mai edzésünket is. Volt minden, napsütés, eső, jégeső, Rakacán kedves fiatal roma gyermekek az útról felszedett kövekkel buzdítottak Minket gyorsabb tempóra. De ezt leszámítva nagyon szép környéket jártunk be.
Ez mi duma
(#47353) lsebestyen: Az oké, de tovább sem akaródzik menni
[ Szerkesztve ]
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
K Norbi
addikt
Continental city ride valakinek vélemény? meg van sima RIDE ez milyen?
-
Toomy
senior tag
Volt egy kis buli a hétvégi Tour de Zalakaroson a Börzöncei 15% -oson.
-
bandus
veterán
válasz Pho3bus #47348 üzenetére
jahh, e felett elsiklottam, hogy újonnan vetted boltból, de régebbi gyártás. ha hazaérek megírom, hogy az enyémet mikor gyártották. de ez durva, hogy 2011-es sisakot csak most adtak el.
[ Szerkesztve ]
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Pho3bus
tag
válasz bandus #47343 üzenetére
De pont emiatt aggódom én is, hogy elég régi a gyártási éve. Igaz még nem használta senki, tehát se napot, se izzadságot nem kapott, mivel vadonat újan ezt kaptam a boltból. Igaz ezt a választ kaptam a magyar rudy project képviseletétől:
Igen, ezeket a legendákat már mi is hallottuk, melyek igazak. Azonban egy picit korrigálnék a dolgon. Ez az 5 év (más forrásokban 2-5 év) ez a tényleges használatban eltöltött idő, amit azt jelenti, hogy ennyi idő után célszerű a sisakot – még akkor is, ha nem volt vele baleset lecserélni. Főként az UV káros hatásai miatt léphet fel anyaggyengeség.
Mivel a boltban a sisakok dobozban, hűvös helyen vannak, nem érintkeznek a napfénnyel, UV-val, így nem kell attól tartani, hogy gyengébb lenne.
Sok más egyéb apró dologra is kell figyelni, pl. nem szabad átalakításokat végezni a sisakon, vagy a fejkamera sisakra szerelése is kimondottan veszélyes lehet.
A tiéd mikori gyártású volt?
-
Srácok!
Véleményt kérnék szépen....Sram 991 vagy Shimano HG93?
Köszönöm előre is!
-
vans?
őstag
Tudnatok ajanlani olcso, de normalisan mukodo elso-hatso lampat illetve U lakatot? Nem kell nagy durranas, az elso lampa vilagitson is, a lakat olcso biciklit fog "vedeni", nem nagyon koltenek ra.
hábm bábm
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Rottweiler89 #47342 üzenetére
Kerékpár építést azt mindig a vázzal érdemes kezdeni, az már megvan, utána jöhet a villa. Aztán a többi alkatrész.
-
TakiUZ
tag
válasz gergo5991 #47341 üzenetére
Én egy olasz mtb fórumon valami olyasmit olvastam, hogy ez egy külön kiadás és online boltok árulják elsősorban.
Érdekes az árazása is, mert az LTD race-el megegyezik a listaára, de magasabb felszereltségű (fék, első váltó, váltókarok + Rock Shox teló). Az LTD sl-meg drágább 200 euroval és csak deore fékes szemben a race one xt-jével, igaz DT kerekei vannak és Reba helyett FOX teló (bár ez nem feltétlen előny).[ Szerkesztve ]
-
bandus
veterán
válasz Pho3bus #47323 üzenetére
elég sok minden árt neki, főleg a napsütés, izzadtság, de nyilván maga az idő is, ami által elöregedhetnek a ragasztások. tekintve, hogy milyen fontos kiegészítő, szerintem 3-5 évente nyugodtan be lehet vállalni a cserét- egyébként én is zumax sisakot vettem de 4 év múlva mennie kell, belőttem a fenti tartomány közepét.
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Runner_fxr #47326 üzenetére
Óóó, az a Lyrik! Annyi szívást megér! A telót érdemes megvennem előbb, vagy a többi alkatrészt?
Köszi előre is a segítséget!DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Because #47337 üzenetére
Így jár aki férfi bringával teker...
Ma már üzleti célja lehet a női bringagyártásnak.
[ Szerkesztve ]
-
Cyrin
addikt
és a skótoknál mi a helyzet?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz syler123 #47331 üzenetére
Ez nem annyira Cube mint agyfüggő.Minél alsóbb kategóriás az agy,annál nagyobb ilyen táncolást figyelhetsz meg.Annyi amit ott látsz nem befolyásol semmiben.Ja és nem direkt van,az agy esztergálásakor keletkezik mint pontatlanság.
(#47332) gergo5991...valószínűleg akkor alakult így mikor még a nők szoknyában lovagoltak és bicikliztek.Szerintem...
[ Szerkesztve ]
-
gergo5991
őstag
Szokásomhoz illően megint lenne egy hülye kérdésem, általában mint mindig, ahogy a válaszokat elolvasva nézem. Szóval a kérdésem az lenne, hogy a női bicikliken a váz felső része miért van lentebb? Úgy gondolom, hogy a nők hajlékonyabbak, simán áttudják lépni azt. A férfi bicikliken bezzeg fent van az a rész, aztán gondolom nem minen férfi elég rugalmas hogy simán át tudja lépni + ott a veszély hogy be is üthet egysmást. Az öreg falusi bicikliket még megértem, ott már tényleg a kényelem a szempont, de a női bicikliket nem értem. Inkább fordítva kéne lennie, hogy a férfi bicikliken alacsonyan van a váz felső csöve, a nőin meg magasan. Bár ezt most így elképzelve elég hülyén is nézne ki, de ha kezdettől igy lett volna, talán nem.
syler123:
úgytudom valaki a topikban ezt már kérdezte, emlékezetem szerint az a válasz jött, hogy a shimano direkt csinálja ilyenre, pontos okát nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
syler123
veterán
Ez mennyire jellemző a 2014-es Cube szériára?
-
atok666
őstag
válasz Napfénysüti #47303 üzenetére
23 vagy 25-os gumikat hasznalsz?
Atok
-
Runner_fxr
Ármester
válasz Rottweiler89 #47302 üzenetére
Majd este bejelölöm pontosan a méreteket.
Versenyzésre eleve nem való All mountain bringa, persze el lehet vele indulni maratonon is meg könnyebb enduro versenyen is, de alapvetően élmény bringa, hobbi kerékpározáshoz.
Tehát minél könnyebb, annál jobban fogod élvezni, mert könnyebb lesz feltekerni vele a hegyre. Szó nincs itt versenyzésről.
Sőt talán kompletten használtan kéne nézelődnöd, de ha te ragaszkodsz a coiler-hez, akkor ez van. Nem rossz kis váz, ha elfogadod azt, hogy kicsit nehezebb lesz a bringa mint az ideális, illetve pedálozásra is jobban bemozdul, meg ugye fejcső is 1/18-ad, akkor el lehet vele lenni. Én tuti nem szívnék vele, de ahogy érzed.
Dupla vállast mindenképpen hagyd ki, csak is szimpla vállasban gondolkozz.
X-Fusion Velvet
Fox Talas rlc
RS Lyrik -
syler123
veterán
válasz Because #47315 üzenetére
Ehhez a színhez már lábat is kell borotválnom?
Igazándiból ebben a Cube-ban szebb képről a neon zöld, mint a fekete, a matricázás miatt, ha sima matt fekete lenne, akkor nem lenne kérdéses, meg mondjuk a fekete nincs is méretben . Feketében a Radon nagyon tetszik, de az megint külföldi rendelés, zéró tapasztalat a bringáról, nem is ismert idehaza túlzottan.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Hasaggymeg #47319 üzenetére
A cél nekem is a 80km/h lesz majd, remélhetőleg a Stelvióról lefelé. De ott pláne észnél kell majd lenni.
Azért ha már ennyire nyomod neki én mindenképp vennék sisakot mert elég egy hiba és lehet a fejed törik szét a földön ami már nem egy vicces dolog.Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #47314 üzenetére
60-65-el többször ereszkedtem sima gumis montimmal,74,3-al egyszer Pilisszentlászlóról le a Duna irányába,de az vakmerőség volt és csak az utat meg a km-órát néztem mennyi lesz belőle.Szinte biztos vagyok benne,hogy ha vásárolnék egy sisakot és készíttetnék egy dioptriás bringás szemüveget (utóbbi lesz is majd) már nem tudnék ellenállni a kísértésnek és kipróbálnám mennyi az annyi az új Cube-al. Vagy a penci hegy déli oldalán,vagy a már említett Pilisszentlászlói hegyen,vagy valahol Budán,esetleg Dobogókőnél vagy éppen a Mátrában felcsavarodnék valamelyik közlekedési táblára.
(#47318) fpeter07...ne idegesíts,mert tényleg vásárolok egyet és elkezdek őrült módjára ereszkedni!...amúgy nem a súlya ami visszatart,hanem nyáron a szellőzés,mikor már így is szemembe folyik a sós izzadságom és csíp,meg könnyezek mint az állat!
[ Szerkesztve ]
-
fpeter07
veterán
válasz Hasaggymeg #47307 üzenetére
Ne viccelj. Egyik Speci sisakom olyan könnyű és kényelmes volt, hogy észre sem vettem, hogy a fejemen van. Meg is sikerült repesztenem, inkább nem használom már. Aki ismeri murphylógiát, annak nem kell kifejtenem miért.
-
Pho3bus
tag
Sziasztok,
Csak egy gyors kérdés, mert tanácstalan vagyok. Tegnap vettem egy aránylag drága sisakot (Rudy Project Zumax). Több helyen olvastam, hogy 4-5 évente érdemes cserélni a sisakot, mivel elhasználódik. A kérdésem az, hogy a 4-5 év a gyártástól értendő, vagy 4-5 év használat után (UV, eső, izzadság, stb miatt), mivel ezt amit kaptam 2011-05-ben gyártották, és ha azért érdemes cserélni, mert az anyag mondjuk megfárad ennyi idő alatt, akkor viszem is vissza az üzletbe, mivel elég drága volt ahhoz, hogy csak egy évig használjam.
-
Solad
addikt
válasz Runner_fxr #47292 üzenetére
Valóban, polar RS400/800 úgy ránézésre.
Jön valaki szombaton a Bódva Kupára Szlovákiába?
No girlfriend on valentine's day.. More money for bike parts
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz Hasaggymeg #47307 üzenetére
Én sisakban is próbálok azért ésszerű keretek között menni, Bence hegynek lefelé se eresztem még meg 70 feletti tempóval kanyarban pedig szerintem lehetne annyival csapatni de még nincs elég rutinom hogy bevállaljam.
A MTB mellé nekem se volt még bukó de azzal nem is csapattam viszont az outival még soha nem mentem nélküle.Més que un club!
-
syler123
veterán
válasz Hasaggymeg #47312 üzenetére
Hmm nem is tudtam hogy jó ár/érték arányban vannak a Cube kerékpárok. Így viszont akkor az is szóba jöhet. Hát nem vagyok túl magas, az 52-es Gepida kb jó is rám, mondjuk Cube-ban ilyen méret nincs csak 50-es meg 54-es, akkor abból inkább a nagyobbat venném.
Felszereltségre kb hasonló az általad linkelt Cube, mint az általam kinézett Gepida? Nagyon nem értek ezekhez a váltókhoz fékekhez, hogy melyik jó melyik nem, kb annyit értek hozzá, hogy már legalább ne V fékes legyen.
Amit linkeltél Cube úgy nézem van neon zöldben, mondjuk lehet nem vállalnám be úgy hogy előtte nem láttam, nehogy nőiesbe menjen át Képről így nehéz megmondani.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz syler123 #47311 üzenetére
A Cube itthon (és nem csak) az egyik legjobb ár/érték arányos kerékpár.Tudtommal a Radon is német,nem lehet nagy különbség közöttük,de mivel érzem,hogy a Gepida felé húzol,ami érthető,hisz abból már van a családban,azt is kivárhatod,annyiért már megéri...feltéve,hogy nem vagy 185 fölötti,mert akkor meglehet kicsinek érzed még a legnagyobb,56-os Gepida vázat is. Én inkább itthonról vásárolnék.
-
syler123
veterán
válasz Hasaggymeg #47309 üzenetére
Köszi! Ez is jól néz ki, ha jól látom ez 2014-es, akkor ennek gondolom már nem megy lefele az ára. Nagyon felkapott idehaza a Cube, nem túlságosan túlárazottak? Ha jól nézem kb hasonló cuccok vannak rajta, mint a Radon-on. Melyik jobb márka közülük, tartósság stb szempontból? Igazándiból túl sokat nem fogok tekerni, heti kb 50km max, amíg jó idő van, van persze mikor messzebbre mennénk. Azért aggódom, mert kb egyiket sem tudom majd kipróbálni előtte, a Radon-t meg pláne hiszen német rendelés lenne. Tapasztalaton kb csak a Gepidában van, tesóm 2014-es 500-as crs-e kb ugyanaz, mint a 2015-ös. Gepida ezen az áron milyen választás lenne? 150-160k (500 crs 2015).
Igazándiból ha csak a kinézet döntene valószínűleg a Radon-t választanám, de azért ennyire nem egyszerű a történet
-
TakiUZ
tag
Köszi, azon leszek.
Tothgera30(47272): egyelőre jó lesz a 3-as rendszer előre
Ha már országútis száguldás:
[ezek állatok]Érdemes megnézni a végét, hol van a srác kamerája
[ Szerkesztve ]
-
tacto
aktív tag
Sziasztok, 26-os (regi) Cube-omat (merevvilla) felruhaznam ballonos külsökkel, most, hogy megint lett outim.
Hasznalt-e innen valaki a 26x2.35 meretböl Schwalbe-vonalon Big Apple-t, Super Moto-t, esetleg Fat Frank-et? Ha igen, mi a tapasztalat? Vagy egyeb alternativa, marka, tipus javaslat ebben a meretben, müfajban?
...ha mar, jo lenne a max. defektvedelem is, a külsöcsere, defektjavitas stb. nem egy vilagi elvezet ezekkel...
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #47300 üzenetére
Lehet hülyeségnek hangzik,de részben ezért is félek sisakot venni.Túl nagy lenne a biztonságérzetem és felkenődnék valamelyik kanyarban. Én is imádom a sebességet,még így sisak nélkül és korrekciós szemüveg mögött könnyezve is!
(#47289) K Norbi...versenyen kívűl,ahol autó nem jöhet szemből és minden másodperc számít, hidd el nincs is sok értelme. Csak az életedet kockáztatod egy adrenalinlöketért.
-
-
baaka
tag
hi!
Mennyire jó ez a belső?
-
deicide
veterán
válasz Napfénysüti #47303 üzenetére
Jásd felől megyünk Palotára. Nem fogom ereszteni, mert mikor legutóbb mountival jártam arra, akkor is parás volt lefelé, pedig annak azért szélesebb papucsai vannak...
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz deicide #47301 üzenetére
Melyik irányból mész?
Várpalota felől könnyebb felmenni de Tés mellett nagyon figyelj a lejtmenetre, iszonyú kátyús, szar út nekem szétrázta a belem. Jásd felől Palotára meg hosszabb az emelkedő, fárasztóbb de ott meg a Palota előtti rész rutinosabb outis haverom szerint még az előzőt is alulmúlja minőségben.
Szóval lefelé azért legyél óvatos ezeken a részeken.Més que un club!
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Runner_fxr #47296 üzenetére
Igen, az lenne a legegyszerűbb, ha eladnám, de hidd el, nem akarom! Hidd el, bőven elég lesz ez nekem! Nem versenyzésre kell, csak hobbi szintre, kezdőként. Jöhet szimplavállas is, csak jó áron legyen...
Rugóstag befogója? Na ehhez én láma vagyok! Itt van egy pár kép a Monarch-ról, jelöld be, mit is mérjek, ha van időd. A váz tagrögzítési méretei is kellenek?[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
deicide
veterán
válasz Napfénysüti #47300 üzenetére
Ne is mondd, már előre parázom szombatra a Jásd-Várpalota szakasztól, mert ugyan rég jártam arra, de húzni kellett a féket Palotára lefelé, mert tényleg kegyetlen szar az út.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest