- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- No Voice in the Galaxy
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: MOD Júni 28- Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- laskr99: Újrakezdem a processzor és videókártya szilícium magok fotózását
- Klaus Duran: 2025 dude
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Palpatine - A Terv
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
TILOS A WAREZ, EMLÍTÉS SZINTJÉN IS TILOS BESZÉLGETNI GÉPEK TÖRÉSÉRŐL, KALÓZKÁRTYÁKRÓL ROM-OK FUTTATÁSÁRÓL, MINDEN EZZEL KAPCSOLATOS TÉMÁRÓL!(beleértve a sárga kazettákat is)
Új hozzászólás Aktív témák
-
aya
addikt
Érdemes videokat nézni mielött kimegy az ember, a család már kivolt a sok japán youtube videotól XD.
Illetve ha nem találsz valamit képernyő fotó a bolt kirakatáról és a google már dobja is a cimet, egyik boltot igy találtam meg, sehol se találtam pedig tölem 50 méterre volt egy kis utcában.
Hülyeség hogy drága tokyo de vannak drága helyek, kaja friss, és nem drágább mint itt sőt...
asszonyt is ki tudtam volna csalni, akkor nagyobb csomaggal jövök vissza mert ugye 430 euro/ fő de azt mondta kizárt -
aya
addikt
Szinte minden gépem dobozos, kivétel két gameboy, illetve a pc engine.
Igazából az érzés a nagyon durva amikor ott a polcon a gép amiért utaztál 16 órát
Természetesen nem csak azért mentem ki, de listán volt eléggé fent.
A final fantasy gépnél kis hijján sirtam XD ( 46 évesen ). Meg egyszer a monster hunter barban. Nagyon nagy fan vagyok és ott kajáltam egyszer, full tematikus.
Pokemon center, nintendo store, capcom store mindent bejártam.
A Pc engine 7700 yen volt csupaszon, de ugy jöttem ki a boltból ( surugaya special store ) hogy kértem külön joyt 2500 yen meg egy tápot, az most hirtelen nem tudom mennyi volt, és komplett volt a gép. Otthon várt már a av mod a gép hátuljára meg egy flash card.
Egy két bolt piszkosul drága, a mandaréka shop pl messziről kerülendő pedig 7 szintes !Trader shop alap, viszonylag olcsó, illetve van egy árus aki a fő utcával párhuzamos, ott ridge racer stb guilty gear ps2 játékokat vettem 300 yenért.... vicc.. 720 ft Mondta a csaj hogy nincs gari ezek olyan játékok... nos karc mentes mind... és nem ugrok vissza gariztatni azért az drága lenne.
-
Aya, irigyellek
Sokunk álma egyszer eljutni japánba, valószínűleg. És igen, részben (nálam: jórészt!
) a retro-shopping-kánaán reményében.
Fehér PCE kontroller, amin van rapidfire, ritkásabb, ezekszerint még japánban is. Viszont a sok shmup miatt szvsz kötelező.... szóval nem gond a szürke sem, azon legalább van
És kép alapján szép állapotu a gép!
Mindig mindenből dobozost veszel? Az nem olcsó
PCE-t olyannal etetni pláne horror
Bár nem tudom milyen játékokat szeretsz, mert a kép alapján van itt "minden".... szép pakk, felteszem az "otthoni" gyűjtemény is hasonló, dobozos példányokból állhat - ha van erőd, képeket szerintem mindenki szívesen nézegetne arról isAmúgy hogyhogy nem PCE DUO (CD-s) lett? (nekem az ár miatt totál kiesik, ott a játékok is "elérhetetlenek" számomra)
-
aya
addikt
Nem kell megijjedni a matricák külső csomagoláson vannak, simán lehuztam róluk.
Utazás meg szállás se volt drága, decemberben voltam kint 10 napot.
3 nap alatt kilőttem a limitem XD
Mindent megtaláltam amiért mentem, de sok városnézés is volt, szarrá jártam a lábam AkihabarábanPc engine is
ugy rakattam össze, mert külön volt a táp, a gép, meg a joy. Fekete volt csak joyból de eleve fekete gépet is kerestem, de nem volt
-
aya
addikt
Ne mennyetek ki japánba mert csődbe mentek
-
aya
addikt
Biztosra mentem, mert van egy tartalék, 200 watos is, árban se volt vészes, de akkor még nem tudtam hogy a ps3 unisex
nem akartam hogy megdögöljön a hön szeretett japán gépem, amit saját kézzel raktam kosárba, Tokyoban, már ha belefért volna XD
A kép nem saját, de ugyanez.
-
válasz
khron78 #17855 üzenetére
az h 110V-ot (AC) kap a 100V-ra belőtt őskonzol, az nem gond? (usa vs japán)
a 9V DC helyett 10V DC táp max nagyobb hőt generál úgytudom, hiszen ott "általában" 5V-ra, 3.3V-ra stb transzformálják(?) le a feszültséget tovább.... tehát ott "nem gond" (ha az extra hő el van rendesen vezetve......!)
#17853 aya usa géppel nincs gond, mert a transzformátorok nagyrésze usa gépre van kitalálva, 110V-ra. de nekem a japán a nagy kérdés......
(a 100W meg bőven elégnek tünik ha nem egyszerre üzemel minden régi usa géped
az xbox is 70W alatti....)
-
khron78
őstag
Ez jó. Transzformátornak hívják. Erre való. De egyszerű a helyzet. Megbontod az adott gépet és megnézed a tápegység típusát és rákeresel a neten. Aztán az 1-2 nagyobb kondin is látni fogsz feszültség értéket, ami alapján el lehet dönteni, hogy milyen hálózatra vannak kitalálva. A közel dupla érték ne tévesszen meg. Tehát, ha mondjuk 220V-ot látsz rajtuk, akkor azok a 100V körüli hálózatra vannak kitalálva. 400V feletti értéknél már a 220-240V-os hálózat gyanítható.
-
aya
addikt
[link] Ezt vettem, remélve hogy elég xbox classic, ps2 vonalig
-
saturnból adja magát a japán, ár és a library nagyrésze eleve japó
nade xbox??? ami mérhetetlen bukta volt "odaát"?
NYILVÁN van arra is pár japó exklu, de.... az xbox elég könnyeden válik régiómentessé (softmod akár), míg japán xbox beszerzése felteszem elég macera+drága.... ahoz azért nagy elköteleződés kell
-
sfc-re minek? gyári táp miatt?
az kicsit sok a jóból: 220@110@9Vnem?
egy jó 220@9V adapter talán egyszerübb...(japán xbox, wow... nem hittem h ilyet használna bárki itt)
---
Ma egyébként volt egy érdekes - horror - tapasztalatom:
- adott egy japán Alien Storm cart
- amit egy adapterrel használok a régiókapcsolós eu megadrivenNamost erre az adapterre fordítva is rányomható a cart, amit sikerült is elkövetnem
Fekete képernyő az eredmény... kb 5mp után észrevettem, áramtalanítás, majd jó irányba rátétel és... mindig csak fekete képernyő. Legalább 8-10x szétszedtem az egészet, egyre kétségbeesettebben, míg végül megjelent a SEGA logo.... óriási kő esett le a szívemről, ez azért nem egy párezres játék és féltem, hogy tönkrement, de túlélte minden!Nem tudom h minden cart túlélné-e, lehet csak szerencsém volt.
---
amin agyalok, csak mostanra már nem kapni sehol: olyan master system -> mega drive adapter, ami FM synthes. én hülye anno pár dollárért nem kértem bele az enyémbe ezt az extrát, azóta minden alkalommal megbánom, amikor master system játékhoz támad a kedvem....
(hja és jó lenne ha létezhetne gamegear -> megadrive adapter
de tudom h ilyen nem lehet)
szal nem jött szembe ilyesmi senkinek?
-
aya
addikt
ps3 japánt dugtam már rá 220v-re az ment, nem volt gond vele, n64-japánt használok pal táppal, és van két 220v.110v átalakítóm, azokat használom saturn, super famicom, xbox classic, és pc engine gépekre
-
válasz
Oldman2 #17844 üzenetére
GDEmu-t tervezel bele? -> vigyázni, mert a korai japó modellek 5V-osak, nem 3.3V! abba a gdemu alapból nem mehet bele!
vigyázni, h a 220V kinyírja! 220V@100V táppal/adapterrel kell meghajtani!!! (a DC belső tápos)
ha eredeti játékokkal nyomnád, akkor el kell dönteni h a játékaid többsge mely régióból jön majd
a pal/eu elég drága hobbi manapság
-
Oldman2
nagyúr
Helloka mindenkinek!
Nincs valakinek egy eladó, működő SEGA Dreamcast gépe?
-
akkor engem az elmult néhány évben sokszor átvertek
(nincs vámmentesség, miért is lenne? 150 EUR felett sajna jött a horrorprocedura, extraköltség és a 2% vám ráfizetése az áfára... 2021 július óta "nincs kivételezés"....)
de amugy ez kínai forrás, ill ha belegondolsz, hogy a saturn árához képest +15-16 ezret kifizetsz egy kínai "fos" tápra... háááát... szerintem ez nem kevés. nem néztem, de ennyiért tuti van 100V kimenetü konverter. (talán, de lehet el vagyok tévedve)
-
Vladi
nagyúr
elvileg Japán és az uniió között vámmentesség van.
saturn táp, ezt beszereled és dugasztáppal használod. Egyébként a saturn meglepően keveset fogyaszt, de lehet, hogy csak a mai eszünk szerin.t
-
japánból vámmentesen? a 2% vám az nem oszt nem szoroz, 27% áfát és vámkezelést ellenben mindenképp fizetsz....
olcsó saturn táp? linket!
szerintem nincs ilyen
én átalakítóval használom a japó saturnom/dreamcastem... ez azért is jó, mert alapvetően moddolt pal gépeket használok és ha néha kell, akkor egy költségen tudok többféle gépet etetni 100V-al, amíg egyszer véletlen nem dugok be 220-at szegényekbe....
-
aya
addikt
Esetleg abban tudtok segíteni hogy mely gépek ( leginkább japán ) univerzális belső vagy külső táposak?
Magyarul mit dughatok be tutira 220v-be és nem sül meg -
abrtom87
tag
Köszi mindenkinek. Néztem ezt a Retrobit kontrollert, nem tudom hol olcsó, de én 36 euró alatt nem találtam amazonon se. Amit szánnék rá max 5000 Ft. Lehet, hogy 1x lesz használva, aztán annyi.
-
válasz
khron78 #17823 üzenetére
nagyon más minőségű utángyártottakba futottunk akkor mi bele
a kétezres alisok szinte használhatatlanok, annál a 30 éves retkes gyári is ÁLTALÁBAN jobb (ha nem full kuka darab), ráadásul az eredetibe esélyesebben van csere-gumi-membrán... az alis meg sose lesz jó, menthetetlen konstrukció a legtöbb (azt nem állítom, hogy nem foghatsz ki egészjókat!)
és általánosságban egetértünk, DE a retro/nosztalgia egy része az eredeti (sokszor pusztítóan rossz, pl n64) kontrollerből is jön
például számomra egy jó állapotú megadrive vagy saturn kontrollerrel semmi modern nem ér fel, az a dpad az maga a tökéletesség (mert/de egyébként analog vagy arcade stick párti vagyok, szóval "mindenhez" inkább vettem adaptert és akkor DS4, xbox kontroller vagy "mai" árkád stick...)
-
khron78
őstag
A 8bitdo vezérlői valóban drágábbak, viszont ott a minőségért fizetsz. Milyen eredeti? Azokra gondolsz, amiket sz@rrá használtak a 30-40 év alatt? A Retrobit pl. 11 dollár az Amazonon, ami minden, csak nem drága. Aztán ott az AliExpress, ahol 2eFt-ért kapni utángyártottat. Szerintem mindegyik jobb választás, mint egy agyonhasznált darabot venni, 3 évtizednyi retekkel.
-
válasz
abrtom87 #17816 üzenetére
postával az alis se lesz sokkal olcsóbb végül, mint egy használt eredeti
ráadásul ha nem működik fényesen a pad, lehet frusztrációt okoz...
nem tudom hirdetnek-e itt és most padot, de ha máshol nem, retrokonzol face csoportokból pár nap alatt birtokodba kerülhet egy, az alisra meg várhatnál 1+ hónapot is akár
(amugy ha kellően kicsi a fiad és még nem vitte el nagyon a telós-játékok világa, akkor tuti élvezni fogja a játékot!)
-
abrtom87
tag
Sziasztok! Kb 35 év után elővettem a NES-t (Super Mario Bros Bundle, Németországban vették a szüleim, patika doboz, minden tartozék) a fiamnak. Ketten játszanánk vele, de csak 1 kar van hozzá. Tudnátok ajánlani valami aliexpresses kart ami működik ezzel az EU kiadással? Gyárit egyelőre nem vennék, mert lehet, hogy 1 nap után unalmas lesz a konzol neki. Köszi!
-
lorcsi
veterán
IyEn gb tenyleg volt ?
[link]
vagy ez csak egy ujkori hack ? -
lorcsi
veterán
Gb:
[link] -
Rezuhu
aktív tag
A külső nálam annyira nem fontos. Remélem lesz benne olyan mód bekapcsolható, hogy ne az eredetivel megegyező sebességen fussanak a játékok. 25-30 FPS jó lenne egy Lylat Wars, stb 4-es osztott képernyős játéknál. Még az amcsi régiós gépen játszva is néhány játék eléggé átmegy képregénybe, amikor a barátaimmal játszunk.
A régiófüggetlenség is tényező, bár konzolom van pal és usa ntsc is.
Egy konzolnál szerintem nem a külső a fontos, hanem a gépre megjelenő játékok. Ha kijönne egy konzol, ami nagy, rózsaszín és szőrös lenne, és arra jelennének meg a számomra leginkább érdekes játékok, én gondolkozás nélkül megvenném... -
Rezuhu
aktív tag
Én befizettem az új gépre a tagdíjat. Majd meglátom, hogy mi sül ki belőle.
Reménykedem egy olyan opcióban, amikor a Pal játékok nem 15 FPS-el, hanem 25-30-al futnak. 4-es osztott képernyővel még rendszeresen játszunk a barátaimmal.
Csak a gép alapban 119k volt + majd a 27% Áfa jön még majd hozzá. -
braseel
tag
Egy úérdekes Super Mario Bros ROM hack:
https://mico27.itch.io/super-mario-bros-mini
-
khron78
őstag
Nem olcsó, de prémium kategória. Sajnos az áfa jelentősen megdobja az árát.
Nekem van egy fehér Analogue Pocket, ha valakit érdekel. Vettem egy sárgát is, így a fehéret elengedem, ha van rá komoly érdeklődő. -
válasz
perge666 #17802 üzenetére
méregdrága a szállítás és mindenre cakkpakk jön az áfa, vám és vámkezelés
mindenestül inkább a 200-at súrolja majd, alulról.... ( pocketem ezért is nem lett, holott az "csak" 220$! )de ha valakinek fontos a szép külső, tényleg "kötelező", egy "misterklón" ehez nem mérhető
-
khron78
őstag
Az Analogue új gépe. Aki N64 fan, annak szerintem kötelező vétel:
Analogue 3D
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- OLED monitor topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest