Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrisbandi
őstag
válasz syler123 #46916 üzenetére
Nálunk csak kb áfányi engedmény szokott lenni a szezon végén. Válogatni nem lehet, méretválaszték sincs, csak a maradékok.
Cafetéria szabadidőzsebből sok helyen bele lehet fizetni a bringa árába. Pl Berguson.
A mi brigásboltunkban az ár felét kamatmentes hitellel is ki lehet csengetni. Semmilyen papírt nem kértek tőlem anno.
░░░▒▓ Specialized Turbo Levo ~700e ▶ https://bolha.testbike.hu/apro/-szep---specialized-turbo-levo-fsr-6fattie-m--508956
-
Runner_fxr
Ármester
válasz syler123 #46920 üzenetére
Nem rossz a Gepida, de én 100 ezer feletti kategóriában már biztos nem vennék Gepidát.
Valóban nem ér annyit.
Én ezt ajánlom neked: Bergamont Helix 4.0.
Most akcióban van, kapsz mellé ajándék Uvex sisakot. Ha érdekel és nem kell a sisak, akkor el tudom intézni, hogy a sisak helyett megkapd azt a 20 ezer kedvezményt, tehát 160-ért a tiéd lehet.
Szerintem jó vétel, én inkább ezt ajánlom mint a Gepidát.Valaki kérdezte régebben, hogy vajon, hogy nézne ki a 29"-es monti vékonyabb külsővel.
Így:
[link]
[link]
[link]
Schwalbe Smart Sam 700 X 40C cross trekking külsőkkel, 6 bar nyomáson.
Elég jól lehet vele suhanni, de még egy kis terepezés is belefér, persze kisebb nyomáson.[ Szerkesztve ]
-
D.Orion
veterán
Jellemző a Gepida-nál, hogy szezonon kivűl nagy leárazások vannak. Anno 2011ben én is 150k-ért vettem a 2010es anno 200k-ba kerülő gépemet. A 2015ös vázak már elég fejlettek geoban szerintem, festék technológiában azonosak a nagy gyártókkal. Élőben megdöbbentően jól néznek ki a 2015ös vázak.
A Bergamount biztos fejlettebb vázban, kérdés, hogy inkább egy kicsivel jobb váz vagy jobb felszereltség kell. Mennyire vagy technikás és hányszor 10ezer km-t raksz bele egy évben.
-
Maximum1
őstag
Esetleg ha használt érdekel akkor itt egy jó gép.
Régóta árulja a tag, lehet lejjebb is menne.
Ezen a gépen semmi nem gagyi, jó kis cuccok vannak rajta, ha tesódén tetszett a geometriája a váznak akkor ezen is jó lesz.
Nekem is ilyen van, 2 ezret mentem vele 9 hónap alatt, csak a láncot olajoztam.(#46954) D.Orion pedig tényleg fing a Gepida váz geoja, állandóan fáj rajta valamim, és már 622-28 as gumit tettem rá hogy menjen is valamit.
A hátsó támvillákat rendszeresen rugdosom, pedig spd-vel hajtom.[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz syler123 #46958 üzenetére
2012 évjárat.
Nekem minden vágyam egy Alfine szett volt, most ez egy Gepidán lett elérhető, ez a kategoria bőven 200 ezer felett mozog, + ezen még a fék is olyan volt amit soha nem próbáltam de kiváncsi voltam rá.
Időközben derült ki hogy nem frankó számomra a geometriája, max majd cserélek vázat ha látok valami kedvemre valót.
Lehet itt ajánlgatni márkákat, szinte mindenen a shimanonak valamelyik típusa van, találd ki mire van szükséged.
Dobd be az adataidat egy kalkulátorba és aszerint keres vázat, jobban jársz.
Esetleg rendelhetsz külföldről is, pl. itt egy Radon kb. a kinézett Gepida árában.Azt sem hiszem hogy a Cube mindenkinek qva jó geometriában, csak éppen nem írja le mert ez egy Cube és sok pénzt adtam érte ezért ez a legjobb. /szerintem/
Gondolom most kapok a kjubosoktól.[ Szerkesztve ]
-
válasz syler123 #47007 üzenetére
Mi a baj a Tiagra-val?
Ez egy fitness bringa,legtöbbet v-fékkel szerelik.Amit linkeltél meg cross,nem egy kategória,lehet nincs is szüksége teleszkópra.
[ Szerkesztve ]
"It was me on that road. But you couldn't see me.Too many lights out, but nowhere near here.It was me on that road. Still you couldn't see me.And then flash lights and explosions"
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz syler123 #47311 üzenetére
A Cube itthon (és nem csak) az egyik legjobb ár/érték arányos kerékpár.Tudtommal a Radon is német,nem lehet nagy különbség közöttük,de mivel érzem,hogy a Gepida felé húzol,ami érthető,hisz abból már van a családban,azt is kivárhatod,annyiért már megéri...feltéve,hogy nem vagy 185 fölötti,mert akkor meglehet kicsinek érzed még a legnagyobb,56-os Gepida vázat is. Én inkább itthonról vásárolnék.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz syler123 #47331 üzenetére
Ez nem annyira Cube mint agyfüggő.Minél alsóbb kategóriás az agy,annál nagyobb ilyen táncolást figyelhetsz meg.Annyi amit ott látsz nem befolyásol semmiben.Ja és nem direkt van,az agy esztergálásakor keletkezik mint pontatlanság.
(#47332) gergo5991...valószínűleg akkor alakult így mikor még a nők szoknyában lovagoltak és bicikliztek.Szerintem...
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz syler123 #47359 üzenetére
Szűkítsd a kört...Radon kintről jön és viszonylag ismeretlen,Gepidára várni kell,hogy annyi legyen mint az azonos kat. Bergamon és Cube.Így már csak kettő maradt versenyben. Én Cube-ot mondok,Runner_fx kolléga meg Bergamont. Rajtad a sor!
-
Zebu
addikt
válasz syler123 #47370 üzenetére
Én teljes mértékben. Egyik cimborám egy ZR Race géppel nyomja XC versenyeken. Hibátlan a masina.
Két probléma lehet:
1. Garanciális problémát nehéz érvényesíteni, mert Bonnban vannak. Ha ilyen gondod van, vagy kiküldöd, vagy elviszed... Nehézkes. Bár a garanciális ügyintézés itthon sem leányálom... már említettem a topicban a vitámat egy Kellys MTB-ről a Bergusonban.2. Nem szállítanak bringát Magyarországra. Nekem úgy lett meg, hogy haverhoz rendeltem Bécsbe és onnan hoztam el.
Viszont az pozitív, hogy nagyon seg0tőkészek. Am0g a méretekkel hezitáltam. Hívtam őket telefonon, tanácsot adtak angolul azonnal, emailre pikk-pakk válaszoltak, paypal-lel fizettem, és a gép úgy érkezett meg, hogy egy picike karc volt csak rajta a hátsó villán. Az belefér. Két ember is leellenőrizte küldés előtt, minden be volt állítva, csak meg kellett húzni a csavarokat, beállítani a nyerget és kormányt és már lehetett is csapatni vele.
Egyébként pont most ajánlottam a Scartot egy havernak cross trekking témakörben. Amit az előbb dobtam fel ott feljebb
Van is nekik raktáron és ő szokott havonta arra a vidékre menni kocsival
Mondjuk ez plusz 100 Euro, de felszerelésben azért jobb.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zebu
addikt
válasz syler123 #47376 üzenetére
Jah ő is hezitálós fajta. Még nem tudom mit választ. Természetesen ha meglesz akkor beszámolok.
Bár ami biztos, hogy a Radon ár érték arányban verhetetlen. Főleg ha akcióban vannak....
Alivio az octalink. Nem négyszögtengely. Jó az Nekem az egyik bicómon az volt... illetve van, csak már nem használom.
[ Szerkesztve ]
-
Zebu
addikt
válasz syler123 #47376 üzenetére
Nem akarok a Gepida ellen beszélni, mert azért mégis hazai márka, de 2 cimbimnek van alboin 300 és szeretik meg minden, de azért rendszeresen meg kell hútni a csavarokat és panaszkodnak rá, hogy időnként itt-ott nyekereg nekik.
Korábban az sem volt szimpatikus tőlük, hogy a honlapon nem volt elérhető egyik bringájukhoz sem a pontos vázgeometria. Ez milyen már...
Ennél többet nem tudok
-
Maximum1
őstag
válasz syler123 #47381 üzenetére
Menj be ebbe a boltba ha teheted, van egy pár száz bringájuk, nézelődj, jegyzetelj és gyere vissza típusokkal.
Addig is az első hármat olvasd el, persze nem versenyezni akarsz de a jó ár/érték arányhoz ez a tudás kell, vagyis ha 170ezer felett nem Shimano Hollowtech II a hajtása akkor szerintem nem korszerű és drága bringát vettél.[ Szerkesztve ]
-
Because
őstag
válasz syler123 #47499 üzenetére
nem sok gyári felszereltségű bicó tetszik, ha meg elkezdtem cserélgetni az alkatrészeket ott vagyok hogy dupláztam a vételárat, ezért én inkább magamnak rakok össze.
már ha csak valaki az nyerget, markolatot, külsőket, pedált ( ne adj isten felniket) cseréli nem éri meg egyben bicót venni az igaz, hogy jobb boltokban van lehetőség ezek alapból történő cseréjére, de ahol pl. én kérdeztem munkadíjat számítottak volna fel...[ Szerkesztve ]
-
Maximum1
őstag
válasz syler123 #47507 üzenetére
Jó a 29er monti is?
Akkor ha még kapsz ilyet ezzel el lennél.(#47520) Because tényleg sokat vagy otthon egyedül, orvos látott már?
[ Szerkesztve ]
-
Client
tag
-
-
szjoci
őstag
válasz syler123 #47734 üzenetére
Bowdenes tárcsaféket ne, hacsak le nem akarod egyből cserélni hidraulikusra. Attól még egy normális v fék is jobban teljesít, szebben működik.
Szerk.: Mellesleg hugomék tavaly 120-ért vették a 2014-es modellt hidrós fékkel. Az okés hogy el van szállva a dollár, no de nem ennyire...
[ Szerkesztve ]
-
viko81
csendes tag
válasz syler123 #47741 üzenetére
Mennyi a keret? mert már volt 18x e cube, meg 150-160e gepida is
Mondjuk ameddig ilyen bringákat ki lehet fogni használtan: focus 130k , addig a használt piacon is nézelődnék.
Kis méret mondjuk.2.
Őket is felhívhatod, ez egy nagyon jó felszereltségű bringa: (ár is rendben van, de te tudod belefér e a keretbe)winora , 2015 alivio, integralt hajtas, dt-xt kerekszett. spd pedál.
, ha nem engednek az árból, belealkudsz 10e ért kiegészítőket..
-
-
syl5
őstag
válasz syler123 #47751 üzenetére
A fitness jó lenne szerintem neked, teló felesleges súly, én szeretem nagyon a fitness-em ugyanilyen használatra.
[link]
[link]Azzal számolj, hogy megveszed, és kapásból +30-40k (ha használt akkor 50 is lehet, ha pl nyúlt a lánc) kiadás. (lakat, sárvédő, prizmák, lámpák, csengő, 1 pár plusz belső, alap szerszámok, láncolaj, stb)
Amúgy mennyit érhet manapság a linkelt gép?
Tiagra integrált hajtás, Deore XT váltó, váltókar, fék, fékkar, Shimano WH-R550 ritkaküllős könnyű kerékszett, Schwalbe maraton gumi, Procraft kiegészítők
Könnyű, gyors 10,5 kg, mindennel felszerelve, lakattal 12
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest