Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Öregszem
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
TakiUZ
tag
Sziasztok!
Eladtam az országútim, meg az alap montim és most olyan 250-300 e közt nézegetek biciklit. 29-es montikat nézegettem, mikor ráleltem a Cube Race One-jára. Ennyire még kibővíteném a keretem, mert egyrészt kevés a használt 29-es felhozatal, másrészt a hasonló felszereltségűek (gyakorlatilag full xt) még ott is 300 körül mennek. Pont ez is lenne a dilemmám, hogy van e ebben a bicikliben valami, amit nem látok, mert furcsán jó az ára. Még saját márkán belül is a vele egy árban lévő LTD Race-ben egy kategóriával gyengébb első váltó, váltókar, 2 kategóriával gyengébb fék van, a 200 euroval drágább LTD SL-ben 2 kategóriával gyengébb fék. Azt látom, hogy nem ugyanaz a teló van a 3 -ban, de tudomásom szerint a Reba nem egy rossz teló.
Másik: Ha a bike-discount.de-ről megrendelem, használható egyből, vagy nem árt egy 0 km-es szerviz a teleszkópnak, váltó, fék beállítás, stb. -
TakiUZ
tag
Ez milyen vétel lehet?
-
TakiUZ
tag
válasz Hasaggymeg #47268 üzenetére
Köszi mindenkinek!
Vasinger: Csak azért írtam, hogy összeállt, mert pénteken raktam fel egy képet a dobozból kivett állapotról
Persze még kap egy normális pedált (talán egy PD-M520-t).
Többen írtátok, hogy a Cube-otokban volt egy kis nyolcas. Én is bevittem szervizbe, hogy nézzék át az egész gépet, a szerelő ki akarta centírozni a hátsó kereket, de azt mondta, hogy maga az abroncsban van a 8-as. Több Cube-nál is találkozott a jelenséggel. Ez azért érdekes.
[ Szerkesztve ]
-
TakiUZ
tag
Köszi, azon leszek.
Tothgera30(47272): egyelőre jó lesz a 3-as rendszer előre
Ha már országútis száguldás:
[ezek állatok]Érdemes megnézni a végét, hol van a srác kamerája
[ Szerkesztve ]
-
TakiUZ
tag
válasz gergo5991 #47341 üzenetére
Én egy olasz mtb fórumon valami olyasmit olvastam, hogy ez egy külön kiadás és online boltok árulják elsősorban.
Érdekes az árazása is, mert az LTD race-el megegyezik a listaára, de magasabb felszereltségű (fék, első váltó, váltókarok + Rock Shox teló). Az LTD sl-meg drágább 200 euroval és csak deore fékes szemben a race one xt-jével, igaz DT kerekei vannak és Reba helyett FOX teló (bár ez nem feltétlen előny).[ Szerkesztve ]
-
TakiUZ
tag
válasz Tothgera30 #55873 üzenetére
Azért 1 050 EUR-ért, házhoz szállítva, Rebával, gyakorlatilag full XT-vel (tárcsák, sor, lánc csak deore) szerintem az egyik legjobb vétel volt nyár elején.
-
TakiUZ
tag
válasz Hasaggymeg #55879 üzenetére
xt
-
TakiUZ
tag
Sziasztok!
Ha már előjött a pedál téma, taposó pedálban, Saint árban, még mindig a Saint a egyik legjobb vétel?
-
TakiUZ
tag
válasz ---Lasali--- #58708 üzenetére
Teleszkóp karbantartásnál elég, ha tisztán tartom, vagy érdemes fújni, cseppenteni stb. valamit valahova? Van a láncomhoz teflonos WD40, azt ha fújok a becsúszókra, ártok vele, jó neki vagy teljesen felesleges?
Más:
Hasznal valaki Garmin Touring Plust? Olyan kütyű kéne nekem amivel tudok ismeretlen helyen navigálni, meg rögzíti a megtett utat. Edzéselemzés nem igazán érdekel. Sebesség jelzésre elég a GPS alapú.
-
TakiUZ
tag
válasz ---Lasali--- #58710 üzenetére
Köszi szépen!
-
TakiUZ
tag
Nézegetek a montimra cyclo cross külsőket. De a legtöbbnél 70 kg-os terhelhetőséget adnak meg. Mennyire kell komolyan venni ezt a 90 kg-ommal? Vagy ez kerekenként értendő és 140-ig jó vagyok?
[ Szerkesztve ]
-
TakiUZ
tag
válasz Tothgera30 #59756 üzenetére
De ne hasonlíts egy használtat egy újhoz. Egyébként az a Canyon igen rendben van. Konkrétan 8,1 kg. Sokan karbonból nem tudnak ilyen tömeget kihozni. Gyanítom, hogy a Te karbon Wiliered is nehezebb.
-
TakiUZ
tag
válasz Tothgera30 #59761 üzenetére
Eddig sem volt kérdés... Csupán annyit írtam, hogy ne hasonlítsd egy 7-8 éves bringa árát egy vadi újhoz. Írtad, hogy milyen drága 1000 EUR-ért egy 105 szettes kerékpár. Szerintem (és ahogy olvasom, nemcsak szerintem), újból, nem kapsz máshol ilyen felszereltségű országútit ennyiért. Az, hogy egy új vagy egy jobb felszereltségű, karbon 7-8 éves használtan, döntse el mindenki maga.
-
TakiUZ
tag
válasz Tothgera30 #59778 üzenetére
Nem akarok vitázni Veled, mert alapjában véve tök jó dolgokat szoktál írni. A 7-8 évet a Te Wiliered alapján írtam, ugyanis a Lampre a '08 vagy '09-es szezonban használta azt a festést.
"és van rá felesleges 320-330k-ja" lehet neki egy 7-8 éves biciklire nincs felesleges 3 kilója. Ezt mindenki eldönti maga. Személy szerint inkább vennék egy új, csúcs alu vázas biciklit, normális felszereltséggel, mint egy 7-8 éves belépő karbont. Sok okos embertől olvastam már, hogy a karbon technológia kb. most kezd arra a szintre érni, hogy a belépő karbon vázak, már tényleg jobbak, mint a csúcs aluk és most már azt javasolják egy amatőrnek is, hogy inkább egy belépő karbon mondjuk 105-el, mint egy csúcs alu Ultegrával, mert a karbon vázból többet profitál. De egy pár éve nem igazán voltak jó véleménnyel a belépő karbonokról. Egy 5 év múlva valószínű jobb lesz megvenni egy használt belépő karbont, mint egy új alut, de szerintem egy 7-8 évvel ezelőtti belépő karbon váz elég nagy lutri, még akkor is, ha nem pereceltek vele. -
TakiUZ
tag
Sziasztok!
Van valami ajánlott vétel gravelre? Asszonynak meg magamnak rendeltem egy-egy Canyon Grail Al 6.0-át, de a Canyon olyan lett bicikliben, mint órában a Rolex, venni akarsz, de nem tudsz. A honlapon kiírt áprilisi szállítást, július középére igazolták vissza, nekünk meg már tavasszal kéne.
Cube nuroad race-t (2020) meg Kross Esker 6.0-át (2020) néztem. Van valami ebben a kategóriában ami ajánlott? GRX szett jó lenne. -
TakiUZ
tag
A sok új kerékpár meghozta nekem is a kedvem egy új építéséhez. Bevállaltam a Merlin oldaláról egy Gravel acél vázat (Reynolds 725, átütős).
A rendelés nálam is kissé kalandosra sikerült. Miután megérkezett a csomag Magyarországra, hívott a UPS, hogy akkor mennyi vám+ÁFA-t kell fizetnem. (Ugye a honlapukon ki van hangsúlyozva, hogy az ár tartalmaz mindent.) Merlinnel megbeszéltem, hogy kifizetem és elutalnak mindent. Ez így is történt, szóval a supportjuk az 10/10.
Még egy kisebb probléma adódott, a csillaganya ferdén volt félig beleütve, ezt leszámítva rendben volt
A cél egy mindenes, hobbi kerékpár építése volt. (kirándulás, gyereküléses biciklizés...), szóval egy flat bar Gravel lett belőle
-M5100 váltás
-GRX600 hajtókar
-M6100 fék RT70 tárcsákkal
-DT Swiss G1800 kerekek
-Tufo Gravel Thundero 40-es gumik
-
TakiUZ
tag
válasz ReFleXx #280398 üzenetére
Köszi 11,5 kg ami figyelembe véve, hogy a villa is acél, nem rossz szerintem.
Nem volt már az akciós P1800-ból és a 40-es gumihoz, azért jobb a G szerintem.Maximum1:
Köszönöm!Ringman:
Köszi, a csupasz váz+villa kombó tömegére pontosan nem emlékszem, de a gyári 3 400 g az szerintem stimmel úgy emlékszem.
kb. 570e[ Szerkesztve ]
-
TakiUZ
tag
válasz parandroid #280401 üzenetére
Anyagi megfontolásból az alu váz karbon villa olcsóbb lett volna. Sajnos nem olcsók a normális acél vázak. Volt már alu+karbon, full karbon biciklim, de régóta szerettem volna egy acél vázast.
-
TakiUZ
tag
válasz Dark Archon #281979 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs