- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Egy döntés története, avagy az S24 FE Pro és kontra érvei!
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Saját tapasztalatok alapján: otthonautomatizálás védelme áramkimaradások ellen
- Fűzzük össze a szavakat :)
- A KOReader ebook olvasó program
- Érdekes történések a hardveraprón...(külön szám)
-
LOGOUT.hu
Mielőtt kérdeznél, fusd át ezt a bevezetőt, mert lehet, hogy megtalálod a kérdésedre a választ, illetve itt mindig a legfrissebb információkat kapod készhez. Ha még mindig nem kaptál választ, akkor a kérdés feltétele előtt használd a keresőt. Ha csak nem valami specifikus a probléma, akkor meglesz a válasz a fórumban.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rage47
veterán
-
user112
senior tag
Sziasztok!
1. A mobilkincstár eltárolja a felhasználonevet az első belépés után. Hogyan tudom ezt törölni
2 lightyear már jelszót se kér, egyből felhozza a számlát. Hogyan tudom beállitani, hogy minden belépéskor kérjen nevet, jelszót. Az ersténél (george) ez jol müködik
3. Nem akarok felhőben tárolni semmi, de folyamatosan erőszakoskodik. Hogy tudom megnézni mi van ott, és törölni. Hogy lehet a felhőt teljesen kiiktatni.iPadOs 18.2.1. Nem szeretnék minden képernyfeloldás után jelkodot használni, csak alkalomszerűen. Ennyi felesleges nyomogatást, az ujrainditál után a jelkodnál, nekem sok.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
szamovar
tag
Édesanyám ipad mini 2 (ios 12.5.7) gépén egy hete frissítést kér a youtube, de csak ios 15 felettit engedne letölteni. Van erre megoldás, hogy működjön?
-
Ádám16
addikt
Srácok, pontosan hol tudom beállítani, hogy a régebben nem használt appokkal ne csinálja azt a rendszer, hogy újra le kell tölteni használat előtt? Egy felhőcske ikonban van egy nyíl az app mellett.
S ez miért van? Kevés a tárhely? -
Schafranek
tag
válasz
burgatshow #41108 üzenetére
Az üzem idő indokolja.
És az sem feltétlenül rossz, hogy a nagyobb kijelzőn jobb a tartalomfogyasztás, vm. a böngészés, térkép. -
tboldi
nagyúr
válasz
szildavid90 #41109 üzenetére
Én is elsősorban a nagyobb aksi miatt választottam a Pro Maxot, illetve annak ellenére, hogy még jó a látásom, a többlet kijelzőméret is hasznos. Viszont ezekben hamarabb kötök kompromisszumot, mint tárhelyben, így lett anno a XS Max után 11 Pro, mert 11 Pro Maxot csak 64-est tudtam volna venni, de a kisebből belefért a 256-os is. Aztán 3 évvel később jól esett visszatérni a nagyobb dolgokhoz a 14 Pro Maxszal.
[ Szerkesztve ]
-
szildavid90
aktív tag
válasz
burgatshow #41108 üzenetére
Én a nagyobb akku miatt vennék + vagy pro max telefont csak. Fotózni nem nagyon szoktam, de a nagyobb akku mindig jobb.
-
-
Rage47
veterán
Pont akartam panaszkodni egyik nap, hogy hiába lett nagyobb telefonom a mini után, a UI ugyanúgy szar sok appban
Nem látok többet, a gombok/feliratok összecsúsznak, rossz helyen vannak, beágyazott web felületek vannak, amik dobálják a cookie szart, mindent kitakaró óriás gombok, stb. Már azon gondolkodtam, hogy Plus telefon kellett volna, hogy lássak valami pozitív változást, lehet nem hiába azt választják az emberek.
-
M1995
aktív tag
válasz
Rage47 #41102 üzenetére
Évek óta ez a módszer, kiadnak valamit totál fapadosan, aztán majd toldozzák-foltozzák. Egyébként félek most mindent meg akarnak “újítani” minden rosszabb lesz. (lásd új Photos, Settings, Calculator, Wallpaper elrontva) és jön a rendszer többi eleme is. Konteóm, hogy ezek a fickók akik az iPhone-t adták nekünk, most ugye beleöregedtek, rosszabb a szemük, kitalálták legyen minden nagy UI. Például a régi, megszokott új elem gomb Mail, Notes akármi egy kis diszkrét gomb:
Most az új divat szerint pl. a Journal app az új elem micsoda? Egy böszme nagy + gomb!
Tehát hiába lettek a telefonok kijelzői nagyobbak, nem arra használták több információ, hanem felnagyították az UI elemeket. Pl. már lehetne 5 db ikon a dockon, főképernyőn. Új settings-ben kevesebb sor info fér ki a mai tepsiken, mint a régi kicsi kijelzős touchid telókon.
Meg az is mi Sport app, egy mezei eredményjelző régió korlátos… -
M1995
aktív tag
válasz
Rage47 #41101 üzenetére
Nincs mese, meg kell venni a nagy cinema display-t, hogy azon nézd a tükrözött kicsi telefon felületet. Natív programok adott hardverre optimalizálva és fullos oprendszer ugyan minek, úri huncutság, egyen mobil appok és webappok mindenhol, egyetlen mobil UI olcsón!
“What’s a computer?”/s
-
válasz
Rage47 #41102 üzenetére
Egyrészt csakugyan furcsa, hogy nincs „vissza gesztus” benne (saját App létére
), másrészt ez egy jó kis alkalmazás, le is töltöttem.
Úgy tűnik, itt csak nekem vált megszokott mozdulattá a lefelé történő suhintás a képernyő alsó-középső részén, ami könnyen elérhetővé teszi a felső kapcsolókat, vissza nyilakat vagy X gombokat. A fejlesztő pedig valószínűleg teljesen természetesnek veszi, hogy használják az emberek… -
M1995
aktív tag
válasz
Rage47 #41098 üzenetére
Meglátjuk gyakorlatban milyen lesz. Ha pl. feldobja Apple ID kell megnézéshez, azzal nem sokra megy a nem Apple user. De valami tényleg kellene már a fb event ellenében. Csak szerintem nem ez lesz ez ilyen formában. Mint a Journal esetében ezt is úgy mutatják be, hogy nincs Mac verzió? Lyukas az ökoszisztéma. Leülsz a Mac elé és nem láthatod nagyobb képernyőn a fitness adatokat, nem tudsz naplót írni, se eseményt szervezni, mert nincs Mac verzió.
-
M1995
aktív tag
Mailből teszteltem kicsit a dolgot, felemás eredmény.
Berakta jól, megint próba nem jó üres mintha nem történt volna semmi. Most talán csak beleképzelem, de ha először megadom a címzettet és csak utána scan, úgy mintha jobb lenne… passz inkább Files vagy Notes scan és onnan megosztás biztosabb. Én még iOS 17-en vagyok, tehát azt se lehet mondani új bug lenne.
-
Rage47
veterán
Apple Invites
Androidosokat is meg lehet benne hívni. -
pomk
őstag
Sziasztok!
Jobb helyet nem találtam a problémámra...
iPhone 13, iOS 18.3 Emailben szeretnék küldeni egy bescannelt pdf dokumentumot. Mail alkalmazás -> Új üzenet -> Dokumentum szkennelése -> Bescannelem -> Mentés és nem jelenik meg semmi a levélben, csak egy nagy fehér üres rész (még az automatikusan csatolt aláírásom is eltűnik). És a csavar a dologban, hogy a régi iPhone SE-m ugyan ezt csinálta, majd lecseréltem egyéb okok miatt a mostani 13-ra karácsony előtt. Eleinte ez a Mail / Scannelés dolog minden probléma nélkül működött, mostanában viszont ugyan az a hiba előjött mint az SE-n...Tipp?
-
mazsi70
senior tag
válasz
MikeWazowski #41092 üzenetére
-
MikeWazowski
veterán
-
mazsi70
senior tag
Sziasztok !
Milyen app sales progi van ios-ra ?
Visszaolvasva nem igazán találtam . -
Használ valaki AI-os képszerkesztő programot?
Ha már iOS-en ígyis-úgyis minden (elvárásaimat teljesíteni tudó) komolyabb képszerkesztő előfizetéses konstrukciós, akkor akár be is fizetnék egy ilyenre, de akkor már tudjon AI-t!
YouTube videókban lehet találni ilyesmi app ajánlásokat és valóban nagyon ügyesek tudnak lenni, elég csak rendesen szövegesen beírni, hogy mit szeretnél és tök hatékony munkát tud végezni sok ilyen app.Valójában a legjobb ár/érték érdekelne, de mondjuk kötve hiszem, hogy ilyen út körbejárásával foglalkozott volna bárki is.
[ Szerkesztve ]
-
M1995
aktív tag
Csak úgy, hogy Safari elindít, guided access elindít, neki adod. Befejezi a szafarizást, te feloldod a GA módot, fotó app, GA megint elindít.
Nyilván az Apple részéről az az üzlet, hogy vegyél még egy iDevice-t a gyereknek is saját fiókkal és akkor szülői felügyelettel kényelmesen lehet korlátozni.
Ahogy olvasom a leírásod, szerintem nektek az lenne a legegyszerűbb, hogy új passcode amit a gyerek nem tud, és akkor működik a 18-as rendszertől a gyári app elrejtés FaceID mögé, az ő arcára hiába esik vissza passcode-ra nem fogja tudni.
-
M1995
aktív tag
Az nem jó, ha megfordítanád a dolgot? Kisegítő lehetőségekben guided access-t bekapcsolod. Megnyitod az appot, amit használhat a gyerek, aztán guided access mód elindít, opcióknál beállítod mit szabad (érintés, hangerő gombok...) és akkor egy ilyen korlátozott módban nézheti csak azt az appot. A guided access módnak lehet külön kódja vagy touch/face id. [link]
-
Immy
őstag
válasz
burgatshow #41079 üzenetére
Esetleg valamilyen parental control-t nem lehet erre hasznalni?
-
M1995
aktív tag
válasz
kuntics #41074 üzenetére
Nem 100%-os, én ezt találtam ki Shortcuts-ban:
új parancs elnevezni NoYouTube
open app action (YT kiválaszt)
kell egy get current focus action
if parancs, current focus has any value
otherwise
go to home screen
end if
automatizálásban app megnyitáskor (YT kiválaszt) akkor futtassa a NoYouTube parancsotTehát csak akkor használható az app, ha valamilyen fókusz is be van kapcsolva, de ezt másnak nem kell tudnia (ezért nem 100%) és akkor csak azt látni elindul az app, viszont rögtön kidob főképernyőre.
-
Immy
őstag
válasz
burgatshow #41073 üzenetére
Köszi, igen ios18-on vagyok.
Ez a beállitás fallback-el, ha nem jó a faceID? Tehát a probléma, hogy a kódot mindenki tudja -
kuntics
aktív tag
válasz
burgatshow #41073 üzenetére
Ez ugye csak a 18tól elérhető funkció, korábbinál nem találtam.
-
Immy
őstag
Sziasztok,
Azt mivel lehet a legegyszerűbben megoldani, hogy egy adott alkalmazást csak speciális kóddal vagy csak touch-id-val lehessen feloldani (anélkül, hogy fallback-elne a kódra)?
Néha gyerekek kezébe kerül az ipad és nem szeretnénk ha bizonyos alkalmazásba bele néznének -
M1995
aktív tag
Webes nem jó? Magyar, angol.
(Safarihoz egy adblocker pl. Wipr 2) -
consono
nagyúr
válasz
Stauffenberg #41068 üzenetére
Megértem.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz
consono #41064 üzenetére
Láttam párat amik sokkal többhöz kértek hozzáférést, mint például helyadatok és társaik és az appon kívüli tevékenységek követésére is. Inkább kihagynám az ilyen üzleti modellel rendelkezőket (értsd: Nem akarom őket támogatni még reklámbevétellel sem).
Többieknek köszi a tippeket!
-
A fekete özvegy nem az volt windowson amikor a pikk
dalmát(autocorrect) dámát kellett elkerülni és a piros lapokat, és 4 játékos játszotta? Azt még papír kártyával is játszottuk a baráti társaságban. Van ilyen ipad-re? De érdekelne engem is![ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz
tboldi #41060 üzenetére
Oh, bakker! Most kellett megtudnom, hogy van egyszeri 1990-ért reklámmentes verzió is.
Mindegy, majd megveszem ezt, mikor lejár a mostani előfizu.
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz
Stauffenberg #41058 üzenetére
Én a MobilityWare-féle Solitaire-rel játszok, sajnos ez sem magyar, és előfizetéses is, de 1-2 elutasítás után feldobott egy 1090 Ft/6 hónapos opciót, amire már hajlandó voltam igent mondani.
A Microsofténál kevesebb adatot gyűjt, ahogy látom.
-
kuntics
aktív tag
válasz
Stauffenberg #41058 üzenetére
Microsoft solitare collection? Magyar nyelv nincs, de a többi elvileg pipa. Régebben sokat játszottam vele, nem rémlik hibája.
-
Stauffenberg
nagyúr
Sziasztok!
Apukámnak szeretnék egy Fekete Özvegy (Spider Solitaire) játékot iPad-re, nagyon szereti és az Androidos tableten sokat pörgette, de sajnos az egyetlen magyar nyelvű változat úgy tűnik bugos, néha nem enged teljesen szabályos lépéseket (akkor sem, ha a "tippek" gombra bökve azt mondja, hogy azzal a lappal kéne valamit csinálni, de nem engedi sehova áthelyezni, oda sem amit tippként maga az app jelöl).
Tudtok ajánlani olyat, ami:
1. Működik rendesen.
2. Nem egy adathalász borzalom.
3. Ha már reklámtenger, lehet némi egyszeri befizetésért reklámtalanítani?Ha magyar nyelvet is tud hatalmas plusz pont, de úgy látom nincs több azon kívül ami leszedtünk már neki.
-
wolf13
őstag
Miután letöltötted , beállítod ahogy a képen látszik:
Utána a safariban fordítani kívánt oldalnál rálépsz a megosztás ikonra :
Ha ez megvan, akkor a listába ott lesz az app ikonja :
Ekkor lefordítja neked az egész oldalt. Mikor végeztél az olvasással,
képernyőn a felső sávot érintsd meg, s visszalép a böngészőbe:[ Szerkesztve ]
-
válasz
Acula M.D. #41054 üzenetére
Így van.
-
-
vadkörte
addikt
-
mukisrác
aktív tag
Sziasztok, a gyári képernyő kép rögzítőben van olyan lehetőség / funkció, hogy gördítse a képernyőn megjelenő tartalmat ha az nem fér bele egy képernyőbe?
Van erre alternatíva?
Köszi előre is -
M1995
aktív tag
Ez már next level, hogy fizettek azért a truecaller gyűjtse a számokat, neveket, profilozzon, kereshetővé tegye? Ha jól értem a működését a weblapjuk szerint. Aki nem használja, az is bekerülhet, ha egy ismerőstől begyűjtik? [link]
“Information other Truecaller users provide about you: We may receive information about you from other users. For example, when other users you know use our Services, they can provide your name, phone number, whether that phone number is business or leave a comment.”Inkább truespammer? Amúgy nem tudom itt Mo-on mit ér ez, ha a “telefonkönyv” fele indiai. Üzleti modell is jó, nézz reklámot vagy fizess. Köszi, inkább ingyen ignorálom azt az évi 1-2 spam hívást. Külföldi számot nem veszek fel, mert ki keresne Marokkóból, hazai marketinges és közvéleménykutató számára GDPR emlegetése és nem is hívtak többet, boltoknak és futároknak egy külön SIM, ami utána kikapcsolva.
-
wolf13
őstag
Szia. Én ezt használom : Website Translator. Nem kell bemásolni a szöveget, böngésző kiegészítőjeként működik. A legtöbb oldalt tudja kezelni.
-
csƵ
addikt
Üdv!
Olyan alkalmazást keresek, ami amúgy egy az egyben a gyári fordító funkciója, csak magyar nyelvvel is. A böngészőben kijelölt szavakat szeretném lefordíttatni magyarra. -
M1995
aktív tag
-
MasterMark
titán
válasz
smallmer #41025 üzenetére
https://www.icloud.com/notes/ esetleg?
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy weben és iOS alkalmazáson is elérhető teendő (to-do-list)-re.
Nem kell nagy dolog, annyi az egész, hogy Windows alatt böngészőben tudjak felírni teendőket és az szinkronizáljon át iPhone-ra.
Mit ajánlanátok? -
M1995
aktív tag
válasz
burgatshow #41019 üzenetére
Ja, sok minden be van építve, rádió, scanner, 2FA, PDF, Safari kiegészítők, Shortcuts…
Ha vigasztal, nekem azért is beszóltak akik általában az iOS-t kritizálják, hogy miért kritizálom a 18-at amiért kivettek sok éves funkciót és rosszabbra változtattak sok éves dolgokat. -
Acula M.D.
tag
válasz
burgatshow #41022 üzenetére
Elnéztem a topikot
-
burgatshow
veterán
válasz
Acula M.D. #41021 üzenetére
Mac-en igen... iOS-en nem.
-
vadkörte
addikt
válasz
burgatshow #41019 üzenetére
Ugyanezen a néven az AppStore-ban is van
-
vadkörte
addikt
válasz
Drughi #41017 üzenetére
Pdf egyesítésre és szétvagdalására Windows-on a Pdf Merger & Splitter app-ot használom. Primitív, de teszi a dolgát.
-
Drughi
addikt
válasz
burgatshow #41016 üzenetére
Köszi,
ezt kerestem.
Windowson ez a print to pdf -
vadkörte
addikt
-
Drughi
addikt
Üdv,
Egy több oldalas .pdf doksiból szeretnék 1-1 oldalakat külön kimenteni. Ezt mivel, vagy hogy tudom a legegyszerűbben megoldani?
Sem a gyári, sem az adobe (ingyenes) app-ban nem találtam meg ezt a lehetőséget. -
válasz
burgatshow #41009 üzenetére
Köszi. Elég karcsú a lista.
És már a Tuneln is fizetős... érdekes az apple musicba meg az adja az online rádiót ingyen, ha jól értem.
[ Szerkesztve ]
-
Hátha valaki itt tudja a választ. Hol találok olyan listát, ami megmutatja melyik appok futnak CP alatt?
-
Igen, tényleg furcsa, hogy azokon a felületeken nem említik ezt, pedig elég volna egy link elhelyezése, hiszen ez az útmutató is „házon belül” készült….
Ezt is tudja natív módon az iOS, meg rengeteg minden egyebet is remekül meg lehet oldani az Apple által adott cuccokkal. Értem én, hogy nem mindenkinek szimpatikus és nem is volna ezzel baj, hiszen van más lehetőség, lehet választani. De az, amilyen lekezelő, durva módon állnak bele itt a fórumon (a felhasználók egy jól látható köre, 90 százalékban ugyanazok az arcok), sokszor elveszi a kedvem a fórumozástól, egyre gyakrabban. Inkább nem szólok hozzá, illetve újabban már meg sem nyitok egy hírt, ha az Apple vagy egy terméke a téma, mert csak a minősíthetetlen hangnemű leszólás, kötekedés megy, vagy a tudatlanság miatt történő számonkérés pl olyan dolgok miatt, amik évek óta benn vannak a rendszerben, de még mindig gúnyosan “követelik” stb. Ha pedig le mered írni, hogy elégedett Apple user vagy, akkor jön a birkázás, ostobázás, magas lóról beszélés, mindezt következmények nélkül lehet ezen a fórumon.
Életemben nem írtam negatív posztot egyik androidos témában sem, nem megyek oda köpködni, de azt meg tűrni kell itt, hogy ők retorzió nélkül csesztessenek minket. “Szép” helyzet, szomorú valóság.
No mindegy, ez úgyse fog jó irányba változni, itt divat okkal és ok nélkül rúgni az Almát, ez a “menő”.Nah
, kiírtam az elmúlt napok, hetek hónapok tapasztalatait, mehet tovább minden.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Apple MacBook
- Dell notebook topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- 5G szintre lépett a Galaxy A0 széria
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...