Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
szentkuti11
addikt
1000-1500-2000 Ft körül szokott lenni, nyilván nincs arányban a benne lévő anyaggal, de olcsóbban nem nagyon láttam még.
eBay-en meg kb. 500 Ft, de az olyan minőségű, hogy abból 2-3-at érdemes rendelni, plusz az az 1 hónap, amíg tarthatod táskában a kulacsodat.
[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
Nyilván senki nem a pénze ellensége, de az idő is pénz. Én jelenleg 28 napja várok két csomagra Hong Kongból két különböző eladótól.
A legtöbb olyan boltban, ahol vannak új, komoly országútik, ott szoktak lenni új csomagolásokból bontott pedálok és kulacstartók, amik az 500.000 Ft-os kerékpárok kontextusában hulladékok, így legtöbbször először a műhely sarkába, aztán a kukába kerülnek. Szerintem több helyen akár ingyen is odaadják, ha szimpatikus vagy és eszükbe jut, hogy van egyáltalán ilyenük.
[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
válasz HollyBoni #21384 üzenetére
Jók ezek a Vittoriák, emlékszem még, mikor a skiddelést tanultam, akkor játszottam olyat, hogy minden hátsó gumit a végletekig nyüstöltem. A Zaffiro nagyon sokat ment úgy, hogy a skidpontokon már kilógtak a szálak. Mostanában ők is kicsit gyengébb minőséget csinálnak, de árkategóriájában még mindig kiemelkedő. A CST-vel meg a Kendával állandóan csak defektem volt.
[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
válasz Rottweiler89 #21411 üzenetére
Árkategória? Felhasználás módja?
-
szentkuti11
addikt
Ezt nagyon ne. Nagyobb márkák (Cube, Focus, Specialized, Merida, esetleg Magellan) olcsóbb montijait nézd, egy jól felszerelt használt mindig jobb, mint egy új hulladék. Ebben a kategóriában csak merev vázast érdemes venni. Egy jó V-fék hoszútávon jobb barátod lehet, mint egy
elkelfuserált tárcsa.[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
válasz Rottweiler89 #21418 üzenetére
Rock Shox Dart 1/2/3 lockout karral. Aszfaltra se több, se kevesebb nem érdemes. Persze nem árt ha időnként azért kihúzod a bicó orrát, ha padkára akarsz felmenni. De ez minden villára igaz körülbelül, kivéve a 200 mm-es rugóúttal rendelkező Boxxer/888/Fox 40 stb. villákat.
[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
válasz Rottweiler89 #21420 üzenetére
Az XC bicómban pont egy lockolható Dart 2 van, és imádom. Évente kap olajcserét, cserébe gyönyörűen mozog, és egy mozdulattal merev villa lesz belőle.
-
szentkuti11
addikt
válasz Rottweiler89 #21422 üzenetére
Sajnos csak komplett bicóként eladó. Nem tudnék mit venni helyette, mert bitang jó cucc. Annak idején gondolkodtam egy Recon-on, de aztán elvetettem az ötletet.
-
szentkuti11
addikt
Bár ma már szép idő volt, de azért vigyázzatok, nehogy balszerencse érjen.
[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
válasz galaktikus #21451 üzenetére
Veszélyes dolog a vékonykerekű' :'D
XmoD: Cyclocross, igen. Bár szerintem ha azt mondom, hogy cyclocross és extermitás, akkor mindenkinek megvan a fejében az a bizonyos videó, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
válasz tuningtomi #21569 üzenetére
Lejárt a szerk.
A Speed-wayben csak készpénzt fogadnak el.
-
szentkuti11
addikt
válasz senki11 #21606 üzenetére
Szerintem kezdésnek egy Miche agyszettel kéne összedobnod, a felni kevésbé számít, ha jó erősen van fűzve és nem gyilkolod direkt, akkor nem lehet baja. Előre ne feledd a féket, probléma esetén sokat segít. A Shimano Mandula és egyéb nagyon menőn kinéző láncokat pedig kerüld, sokkal gyengébbek, mint hagyományos társaik, egy láncszakadásnak pedig fixin komoly következményei vannak.
[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
válasz hoffman_ #21610 üzenetére
Hát nekem nyalódott már el Nova agyam mindkét oldalon olyan szinten, hogy még a fogakból sem tudtam kikapargatni a reszeléket. De tegyük fel, hogy ez csak egy hibás példány volt. Mindenesetre a fixin két dolgon nem szabad spórolni: Az egyik az agy, a másik a lánc.
Timmy: Össze lehet hozni a Shimano MTB váltókart a 105-ös váltóval simán, ha kiadja a sebességek száma, de egy országúti bicónak nem fog éppen túl jól állni egy ilyen kar.
[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
válasz lsebestyen #21617 üzenetére
Volt már vele kocsmázni, lett is belőle 3 hónap betegpihi, jól tudom?
-
szentkuti11
addikt
válasz zsolt19900 #21737 üzenetére
Nincsmit, hajtsad sokat, ne szoba/garázsdísz legyen. Nem hosszú az a stucni?
-
szentkuti11
addikt
válasz Packersbay #22027 üzenetére
Erősen ajánlott a köpeny cseréje, ha már kilátszik a szál.
[ Szerkesztve ]
-
szentkuti11
addikt
-
szentkuti11
addikt
válasz Stauffenberg #22393 üzenetére
Egyelőre még odáig sem jutottunk el, hogy kötelező legyen a bukósisak.
-
szentkuti11
addikt
Az SPD-vel kapcsolatban még annyit hozzátennék, hogy egy idő után megszokod ezt a fajta tekerési módozatot, és ha ,,normál" biciklivel tekersz, akkor emelkedőn (de még sík úton is) mindig emelgetni fogod a hátsó lábadat reflexszerűen és sokáig.
A mobiltelefon rögzítése témában eszembe jutott, hogy nekem még van egy tartalék iGrip tartóm, ezt adott esetben pénzzé tenném, ha valakit érdekel, aprón megtalálja.
-
szentkuti11
addikt
Erre is jó régen jártam, ha szép idő van, inkább bringázok
Egyik ismerősöm megkeresett, hogy tudok-e neki segíteni kerékpárvásárlásban. Országútit szeretne, lehetőleg újonnan. A Decathlon-os kerékpároktól alapvetően eléggé irtózok, utoljára szoktam ilyesmit ajánlani, de a B'Twin Triban 5-nél nem nagyon tudnék hirtelen jobb vételt mondani. 150k egy teljes Sora szettel, karbon villával és támvillákkal 10kg alatti súlyban. A vázra élettartam garanciát vállalnak, egyedül a kerékszett ami saját márkás és félelemre adhat okot, de maximum azt még lehet cserélni. Szerintetek meg lehet egy ilyet venni, vagy inkább más irányba kellene nézelődni akár használtan?
-
szentkuti11
addikt
A Sora egyébként o.útiban kb. nem több, mint montiban egy Alivio/Altus?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házimozi haladó szinten
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Akciófigyelő: Ma indul a Steam őszi leárazása
- Renault, Dacia topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Android szakmai topik
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Gumi és felni topik
- Filmgyűjtés