- sziku69: Szólánc.
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
FireKeeper #120699 üzenetére
Szerintem még Magyarországon sem keresnek annyira rosszul az emberek, hogy egy 120-150 ezres bringát ne lehetne kigazdálkodni. Telefonra ennél többet is költenek az emberek. De azt is megértem, hogy mindenkinek van egy fontossági sorrend, sokan egy vga kártyára többet költenek itt a ph-n, mint az említett 120-150 ezres bringa. Vagy egy nyári fesztiválra is elverik ugyanezt. Amúgy meg ott van a 60 ezres, alap decathlonos bringa, a legalapabb felhasználásra elég, viszont ha az igényeid nagyobbak, fizess többet, ez az élet minden területén így van. Semmi értelme nincs annak, hogy hisztizzünk egy 150k értékű bringa árán. Egyrészt az alacsonyabb bérekről egyes országokban nem a bringa tehet, ez inkább politikai kérdés, másrészt meg a 150, vagy akár 160-180k, teljesen reális összeg egy minőségi kerékpárért.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Runner_fxr #120692 üzenetére
én nem kétlem hogy régen is ez volt a norma, csak azt mondom hogy ezek az arányok néhány mocsok szemét kapitalista országban nem pont így vannak, ergo egy átlag kereső embernek nem kell egy havi fizuját rászánnia egy bringára ami már használható.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
bringasisti #120697 üzenetére
Mondjuk a tényleg extrém.
-
bringasisti
őstag
válasz
Hasaggymeg #120696 üzenetére
Nekem egy filléres Trinity kerékagy dolgozik de ami a videón van az kicsit más minőség ha egyáltalán minőségének mondható
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Nem kell a tengelynek görbének lenni,ha az agyra pontatlanul van esztergálva a menet,akkor imbolyog az egész.
(#120684) ivana...mikor először láttam ezt az imbolygást,és rá is kérdeztem,hihetőnek tűnt a válasz,hogy ez direkt ilyen a könnyebb láncfelvevés végett.
Amúgy a racsni csapágyát túl lehet egyáltalán húzni? Csak mert a menetesre már nem emléxem (azt is szervizeltem korábban párszor),de a kazettást biztos nem tudod túlhúzni,ott pár különböző vastagságú (egyik hajszávékony) fém alátéttel van megoldva a hézagolás,azt bikázni kell.
(#120690) pikszel...pörgesd meg valamelyik nagy áttéten,hogy sípoljon a sebességtől,majd nézd meg a rögzítőcsavar (kis fogaskerék) környékén.
Szerk.itt egy faxa videó is .
...ugyanakkor mégsincs igaza,mert a kazettás is imbolyog,gondolom ugyanazért az agyra történő rögzítési pontatlanságért,vagyis a kazetta rögzítési helye nem 110%-ban van az agy forgási középpontjának.
(#120694) bringasisti...a váltás pontatlanságához azért durva imbolygás kellene,ez általában inkább szépséghiba és a durván megpörgetett kerék reteszelésének hangjában hallatszik mint ciklikus frekvenciakülönbség.
-
bringasisti
őstag
válasz
Runner_fxr #120692 üzenetére
Nem emlékszem, meg nem is én vettem mert nem volt jövedelmem fater vette. De én csak azt akartam mondani mint egy olyan bringás aki gyártóeszköz gazdálkodás téren dolgozott 1-2 évet hogy a két rendszer között lévő nyilvánvaló minőségi különbséget figyelembe véve nem imbolyoghat a koszorú mert a kanalat nem lehet hová állítani és ezért a váltás bizonytalan.
-
válasz
pikszel #120677 üzenetére
Rengeteg olyan emberrel találkozom, hogy kb akkor veszi észre ha baj van, amikor valami miatt üzemképtelenné válik a kerékpárja. Pedig a problémák már jóval ez előtt megvannak. Olyan esettel is találkoztam, amikor a lánc elreszelte az első váltó terelőjét, mert folyamatosan úgy ment, akár több ezer km-t, hogy a lánc súrolta a terelőt. Őt ez nem zavarja. Sok embert az sem zavar, hogy több centit kotyog oldalra a kerék, fel sem tűnik neki, pedig ez már azért bőven kihatással van az irányításra, akkor jön szervizbe amikor eltörik a tengely, vagy amikor kihullott belőle az összes csapágygolyó. És amikor mondom, hogy ez egy kerék csere lesz, mert már az agy belseje is tönkrement, akkor meg meg van lepődve, azt hitte csak egy csavart kell meghúzni. Vagy amikor szeretne egy kis szervizt 6000 ft-ért, és azt hiszi, hogy ezért ki is cserélünk mindent a kerékpáron ami rossz. Mert hát vette mondjuk használtan 15-ért, akkor a szerviz nem lehet több. Persze új sor, lánc, hajtómű, kerekek, nyilván kijön 6000 ft-ból. Rengeteg ember iszonyat mód el van tévedve.
FireKeeper: Már vártam ezt a választ. Mint ahogy ivana is mondta, ez régen is így volt! Te csak a 30-40 ezer ft-os, vállalhatatlan fos tesco bringa miatt hiszed azt, hogy a 120-150 ezer ft-os bringa annyira elrugaszkodott összeg. Már egyszer kifejtettem itt, de anno még a 90-es évek elején, pont egy havi bér volt egy alap, acélvázas, acél merev villás, 18 sebességes mtb. Mondjuk ez nem fos kínai volt, hanem alap shimano. Ez egy havi bér volt.
Illetve sok szempontból még drágábbak is voltak régebben a bringák. Én 94 körül vettem az első komolyabb bringám, egy GT karakoram-ot, Cro-mo vázzal, Full LX szettel, Marzocchi XC 400 olajpatronos villával, mindezért 122 ezer ft-ot kellett fizetni. Tudod te mennyi pénz volt ez akkor? Egy havi átlag bér volt 20 ezer ft. Kb 5-6 havi bér volt ez akkor. Ez mai pénzre átszámolva legalább 900 ezer ft. Mai kornak megfelelően, egy ilyen gép, kb 300 ezer ft. Tehát a harmada mint 94-ben! Akkor miről beszélünk?
Régen még drágábbak voltak a bringák mint ma, ez a nagy büdös helyzet.bringasisti: 66-ban mennyiért vetted azt a bringát, és mennyi volt akkor egy átlag havi kereset, ennek azért utána számoltál?
-
emiki6
veterán
válasz
Peterhappy #120688 üzenetére
Aliról gearbestről xiaomi lenne amit kipróbálnék, ár értek arányban mindenük tök jó általában.
-
Peterhappy
őstag
válasz
FIREBLADE78 #120601 üzenetére
Ez nagyon komoly. Ebből bármelyik kunsztot ha meg tudnám csinálni, még az unokáimnak is mesélném
Tényleg, jut szembe. Többen használtok sisakra szerelve kamerát. Van valami "best buy", olyan típus, amit jó szívvel ajánlanátok és ár/érték arányban nagyon jó (értsd: használható és olcsó
)?
Akár Ali, Banggood stb. is játszhat.Akadt mostanság egy-két eset, amit szívesen visszanéztem volna (hogy tanuljak az esetből, illetve hogy szükség esetén legyen mibe kapaszkodni, bár tudom, hogy bizonyítékként a felvétel nem szolgálhat), illetve bevallom, irigylem néha a windows háttérképeket, amiket jártatokban-keltetekben lőtök néha
-
emiki6
veterán
válasz
beleriand72 #120686 üzenetére
Igaz, a +27% még egy púp a hátunkra, mintha nem lenne már így is elég... :/
-
válasz
bringasisti #120680 üzenetére
A shimano például mindig imbolyog egy kicsit, igen a legjobb kazettásak is. Nyilván van az a szint ami már gáz. De hidd el, hogy amikor egy ultegra vagy dura ace agy imbolyog (amit meg is tesz) az nem azért van mert nincs takarítva a gép, hanem technológiai oka van (nem vagyok gépész, de szvsz a shimano agyaknál a leggyengébb pont a kazetta test rögzítése). A campa az nem imbolyog, a campa agyak mondjuk mindig is etalon voltak.
A racsnis agyak mindig is imbolyogtak és fognak is, a racsni csapágyát egyáltalán nem szabad túlzottan meghúzni. -
emiki6
veterán
válasz
ivana #120679 üzenetére
És ez nem csak a bringálra vonatkozik, hogy az átlag magyarnak túl drága. A német fizetés/ár-ral összehasonlítva nagyon sok minden kb 3x annyi, mint "kéne". Azt gondolná az ember, hogy valahol a pénzváltásnál van valami nagyon elrontva, mert kb harmadannyit ér a forint, mint kéne...
"Magyarország, ahol a nyugati árak találkoznak a keleti fizetésekkel." -
Because
őstag
válasz
bringasisti #120680 üzenetére
itt se az aggyal lesz a gond valószínűleg, hanem az a racsni mászik mindenfelé
-
bringasisti
őstag
-
válasz
FireKeeper #120678 üzenetére
Mindig is kb. annyiba került a normális kategória mint a havi átlag kereset. A hiba ott van, hogy torzítja a dolgokat az, hogy megjelentek az áruházi szarok. Ha nincs pénz ott a használt.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Runner_fxr #120673 üzenetére
nem az a fő baj hogy ennyibe kerül egy normális kerékpár hanem hogy ez majdnem a nettó átlag havi kereset összege is egyben. nem mindenki tud félretenni ennyi pénzt kerékpárra lakáshitel/gyerek/stb mellett.
-
pikszel
addikt
válasz
Runner_fxr #120670 üzenetére
Én ugyan nem várok csodát, nem az enyém, és sajnos nem tudtam lebeszélni a hölgyet a vásárlásról, mert beleszeretett a vázba
. Hiába mondtam neki, hogy ennyi pénzért inkább egy használtat kellene vennie, normális felszereltséggel. Ő ezekből amúgy semmit nem vett észre, csak én, amikor átnéztem a biciklit. Egyébiránt az egész bringa hulladék, minden tekintetben.
-
rushty
őstag
Tekeredik ki a pedál. Szervizes tette fel. Mi lehet az oka?
Elég hozzá egy villás kulcs is? -
válasz
beleriand72 #120671 üzenetére
Miért ne lehetne vele kerékpározni? Attól mert imbolyog a sor még lehet vele menni. Most arról vitatkozhatunk, hogy egyáltalán miért kerülhet boltba egy ilyen Shunfeng szintű cucc, szerintem sem lenne szabad amúgy, mert a minősége az alap elvárásokat sem teljesíti. De van rá igény, mert sokan meg nem képesek elfogadni azt a tényt, hogy normális minőségű kerékpár az 120-150-től indul.
-
bringasisti
őstag
válasz
Csokicsibesz #120669 üzenetére
Ezért írtam hogy fogyvéd
-
beleriand72
tag
válasz
Runner_fxr #120670 üzenetére
Azért várjuk már el - joggal - egy kerékpártól, hogyha mást nem is, de legalább kerékpározni lehessen vele főleg, ha már a neve is az. ( nem kerékpárnak látszó, nyomokban kerékpárt tartalmazhat, kerékpár jelenléte nem zárható ki, ne adj isten kóser kerékpár).
-
-
Csokicsibesz
tag
válasz
bringasisti #120666 üzenetére
Hiába írja ezt ki, attól függetlenül felelős lesz érte. Egy oldalú nyilatkozattal nem lehet egy Ptk-ban és kapcsolódó jogszabályokban meghatározott felelősséget korlátozni. (ne menjünk bele bővebben a miértekbe, eléggé off topic lenne)
Egyébként ebben az ügyben/esetben lehetne szavatossági jogot érvényesíteni, csak szerintem értelmetlen.
Mert a hibát ilyen minőségű terméknél nem lehet kijavítani ill. ha kicserélik a terméket, akkor az új termék is hibás lesz. -
bringasisti
őstag
válasz
pikszel #120665 üzenetére
"Felhívjuk figyelmét, hogy a hibás összeszerelésből adódó sérülésekért, meghibásodásokért felelősséget nem vállalunk". Sajnálatos módon elkerülte a figyelmét a barátodnak hogy ez egy tetves genyó cég ami már a reklámban levédi magát, de azért az ilyen cégek a kedvenceim mert ki tudom élni rajtuk szadista hajlamaimat.
-
beleriand72
tag
válasz
Hasaggymeg #120658 üzenetére
Szégyen, hogy ehhez még valaki adja is a nevét. Tulajdonképpen egy görbe tengelyt legyártani talán még nehezebb is, mint egy egyenest (ráadásul még szakmai elhivatottság...). Szóval, én néha úgy érzem, hogy megéri néha szarokat gyártani, ezáltal rákényszeríteni szerencsétlen vevőt, hogy egy bizonyos ár alatt ne is nézelődjön. Így tartható magasan az ár, így lesz rá vevő. Mégegyszer eszedbe sem fog jutni ott, annyiért, olyat... venni.
Remélem egyszer ezek nagyon póruljárnak és kiperli őket valami sztárügyvéd, neked szerencsét, türelmet kívánok.
-
pikszel
addikt
válasz
Hasaggymeg #120658 üzenetére
Tehát ez nem garanciális hiba, és esély sincs kicseréltetni?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz
pikszel #120657 üzenetére
Nem jól gondolod,ez így megy. 60e forint = ilyen kerékpár...sajnos.Próbából kiválaszthatsz egy olyan ami kevésbé "imbolyog",mert ez a kerékagy esztergálásának pontatlanságából adódik,ami miatt a pörgő kerékben a tengely vége tulajdonképp egy körkörös mozgást végez.Akár kifoghatsz egy kevésbé imbolygót is...amúgy meg ha elkezded használni,ez az imbolygás lesz a legkisebb baja annak a csodakerékpárnak.
-
pikszel
addikt
Sziasztok!
A kollégám vett a Hervisben egy ilyen bringát.
A gond az, hogy a hátsó aggyal valami nincs rendben. Ha megforgatom a kereket, akkor a fogastömb imbolyog, de annyira, hogy az ülést tartó kezemet szabályosan rángatja. A boltból azzal hajtották el, hogy mind ilyen, sőt, a tavalyi modellek még rosszabbak voltak. Van ilyen? Mekkora pofátlanság már ez? Jól gondolom, hogy ez nem így megy?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Minap is ilyen volt,aztán letettem és nem volt időm kerékpározni vagy 5 napig,de folyton azon agyaltam mi is lehet.(már rémálmom az újabb kazettavásárlás
). Tegnap aztán rendbe tettem,de természetesen nem tudtam "hidegen" reprodukálni a recsegést,így elvittem egy körre ide a ház köré,és úgy meggyötörtem,azt hittem elszakítom a láncot,de...semmi.Majd ma,rendeltetésszerű használat közben.
(#120654) ivana ...jó esetben szétkeni és majd jobb lesz.Az újak mindig olyan csendesek,aztán szépen meghangosodnak,ahogy kidolgozzák magukból a fölösleges,rossz helyre került zsírt.
-
válasz
IMIIKE1998 #120652 üzenetére
Szvsz az országúti gumis városi bringák ilyen hipster divat
Rohadt kényelmetlen még egy 28-as gumi is a szokásos utakon. Kb. a tanyabikeok 37-ese a minimum. A kontrás is single speed (a racsnis singlespeed amúgy szerintem marhaság, a kontra a legjobb hátsó fék). A fixi meg csak egy hajtás rendszer, én mostanában gondolkodom egy Weiss Manfréd vázra épített fixin.
(#120653) Hasaggymeg Engem most az kerget őrületbe, hogy hidegen ugrik a szabadon futóm. Szvsz valaki gyökér bezsírozta és leragad a kalapács.
-
Toobee
veterán
válasz
-=RelakS=- #120650 üzenetére
Bárhol érzed, tuti más miatt recseg
Ezért volt jobb a jó kis 250 2T, ott recseghetett bármi, nem hallottad
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12500 16GB DDR4 512GB SSD RTX ROG 2080 8GB Rampage SHIVA Seasonic 550W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest