Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- gerner1
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mustaros: Torrent jó dolog, de már nem használom.
- hcl: GPT diszk kisebbre klónozása
- D@reeo: OlvasóMester - vágólap felolvasó alkalmazás
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hzsolee
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Hát azért nem árt belenézni mi a hiba. A táp a nem létező töltők helyett jó, nem arra, hogy ész nélkül töltsem...
-
H-Zol
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Attól függ, hogy mennyire halt meg , a BMS úgyis letiltja , de ha egyik cella tönkrement azon csak a csere segít , de találkoztam olyan Parkside aksival ahol szétcsuszott a töltés és szerencse , hogy 2A volt ( egy sor cella ) és egyenként mindet feltöltöttem egy külső töltővel ( gyári töltővel ami direkt 18650 és cellakra is jó , mert nem hozzáértő fel is tudja robbantani
) , és azóta is működik az aksi , 4 A már bonyolultabb ott nem csak sorba hanem párhuzamosan is vannak kötve a cellák !! -
Nagya21
addikt
válasz
Gabesz87
üzenetére
Hali!
Keresel a környéken vmi román árust(mindenhol ott vannak), és veszel náluk.
Én ma jártam ugy, hogy kinnyai (21v akkus) kefementes láncfürészem mindkét akkuja lemerült, ráadásul a láncvezetőm is defektes lett.
2láncvezető 1K
Akku(21v)+ rá csúsztatható töltő(nem a beledugós) 7k.
Üdv Nagya -
YAS-dude
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Na igen, meg kell találni a kompromisszumot, hiába nagy az akkukapacitás, ha végig kézben kell tartani a gépet, akkor sokszor jobb a több kisebb akku.
-
vodrosjozsi
addikt
Ma van a lidl kuponok között 20% kedvezmény, visszavittem a 4ah performance akkut és ugyanannyiért (majdnem) vettem egy 8ah-t.
Abból is kettőt.
A 12 lett volna a legjobb, de az már baszott nehéz, az kb ma 20 ezer ft és tömve volt a Siófoki lidl.
Mondjuk ez a régebbi performance akku, nem az új. -
H-Zol
őstag
válasz
Gabesz87
üzenetére
Szerintem neked egy ilyen [link] töltő kell !
Nekem is van több kínai aksis gépem és vettem egy Parkside átalakítót de elnéztem úgy akartam , hogy a parkside aksik mennének a kínai gépekre de pont fordítva lett , na mondom nem baj legalább majd a Parkside töltővel töltöm őket de nem , nem töltődik csak a kis kerek csatlakozón ! -
Gabesz87
veterán
Gyors segítséget szeretnék kérni. Van egy Bangood-ról rendelt Topshak TS-ED1 fúró-csavarozóm. Tök jó gép, teljesen elégedett vagyok vele, csak az eredeti, kínai csatis töltő adaptere már rég elkallódott, úgyhogy régebben vettem hozzá EU csatlakozósat. AZóta lettek Bosch gépeim, viszont most egy beázás miatt minden oda lett, ez a Topshak megúszta. Viszont nem találom a töltőt. Tudnátok ehhez ajánlani töltőt? Alzán rendeltem tegnap ilyet, azt hittem jó lesz, de nem. 48VF MAX felilratú az akku, valójában egy 20/21V-os akku. Ha minden igaz, Worx kompatibilis. Jó volna Alzáról, ha ott van, csak hogy minél előbb itt legyen (holnap meg is kapnám). Vagy OBI.
-
hzsolee
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Jön a tavasz...rá is kerestem, hátha van jó áron a sövényvágóhoz akksi. Szerintem mindjárt veszek kettőt
-
vodrosjozsi
addikt
válasz
hzsolee
üzenetére
Az a fura, hogy az einhell hasonló akkuja csak 3ah 17 ezer, az 5ah 25 ezer...
Én maradok a parkside-nál meg ennél a 4ah-s új akkunál, de nekem mar ez is nehéz egy picit, bár jobb mint a régi nagyobb 4ah akkuval. Jobb áron van a 8ah meg a 12ah akku is, de az max fűnyíróba meg lombfúvóba/fűrészbe való. -
hzsolee
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Jah... értem
Ma volt még egy a polcon, elhoztam. Viszont rengeteg 8Ah-s volt még, gondolom más is úgy van, hogy az már nagy mondjuk egy fúróba.... hiába a jobb ár/Ah arány.Amúgy nézegettem, hogy mennyi is most egy ilyen 21700-as cella. Korábban építettem magamnak belőle DeWalt akkumulátort...egy kissé felmentek az árak. 😏
-
vodrosjozsi
addikt
hzsolee: eree gondoltam, hogy nekem is ez a performance akku van amit tudok vezérelni telóról

-
hzsolee
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Mi az, hogy lusta? 🤔
-
H-Zol
őstag
válasz
st6969
üzenetére
Nekem zöld Parkside volt a kezembe de lesokkoltam tölle , egy komolyabb dolgot egy kínszenvedés volt vele elvágni , egyfolytában megállt , és egy ismerősömnek volt Yatója , kipróbáltam és azóta van nekem is
mezőgazdaságban , durva dolgokat is simán vágja ( jó , nem mondom , hogy ez soha nem áll meg , ade egy napon sem lehet a zöld Parksidevel említeni ) !! -
hzsolee
őstag
Valaki vett az új szériás performance akkumulátorból? Reggel nézegettem a boltban lévőket, de nem ilyen a csomagolása.
Akkumulátor kép abszolút nincs is rajta, csak felírat, hogy performance, 21700 battery, 4Ah stb... lehet cikkszámmal kell készülni
Meg maximum visszavetettem, de az meg már milyen...😏 -
-
jeni
félisten
válasz
st6969
üzenetére
Alapból szénkefementes,kedvező árral párosítva.
Aksid és töltöd is van hozzá.
Azt nézz ugyanilyen kínálatban más gyártónál az mibe kerülne?
Ahhoz a másikhoz van e aksid,és töltöd is?
Ha jól iróm az aksis kivitelben számít a teljesítmény és az is ,hogy milyen aksit teszel rá. Minél nagyobbat annál nehezebb.
Az alábbi.cuccok mibe kerülnek ugyan ilyen kivitelben.
Metabo,Makita,Bosch,DeWalt,Millwaukee,stb... -
st6969
őstag
Parkside Performance akkus sarokcsiszolót használ valaki? Mostanában lehetett kapni 19.999Ft-ért. Még van. Még mindig van a polcon 1-2db. Hegesztések csiszolására, kisebb vágásokra használnám. Van valami ellenérv, ami miatt nem szabadna megvenni? Akksim van smart 4Ah és 8Ah is.
Köszönöm. -
jeni
félisten
válasz
f4lcon
üzenetére
Ezt tudom de a híradások nem erről szólnak,hogy ha az Ukrajna megtud felelni minden feltételeknek akkor szívesen látott tagországa lehet/lesz az EU-nak.
Mihamarabb beakarják iktatni valahányadik EU tagnak az Ukránokat.
Arról nem is szólva az eddigi kölcsönöket az EU pénzeket mikor fogja vissza fizetni a kedves Zelenszkij elvtárs az országa által? Az országa romokban,szétlőve,a gazdasága a padlón. -
no offense, de azt senki nem gondolja komolyan, hogy Ukrajna csatlakozhat a valóságban, igaz? mármint azt értem, hogy a csatlakozást mint lehetőséget mindenféle politikai erők használják határon innen és túl a saját, rövidtávú politikai céljaik eléréséhez, de ez még messze nem az, ami mondjuk a csatlakozási tárgyalások elkezdése. és a Törökök 2005-ben kezdték a tárgyalásokat, például és még nem tagok.
szóval mielőtt beszarunk, hogy jajmivan, előtte nézzük meg a tágabb kontextust. -
vodrosjozsi
addikt
Ez azért hülyeség (már bocsi) mert egy eu-s jogszabálynak kell megfelelni minden országnak, innentől kezdve ha nem állnak át erre az ukránok akkor nem fognak tudni csatlakozni.
A gyorsított eljárással való csatlakozás is minimum 5-10 év.
Minket még az ág is húz, tudom, de ebben az ukránok nem fognak részt venni.
+ amint meg kell felelniük a követeléseknek már nem lesz olyan alacsony az export áru tőlük hiszen a drágább dolgokból kell nekik is termeszteni. -
H-Zol
őstag
válasz
hzsolee
üzenetére
Én a mezőgazdaságból próbálok megélni ( lassan éhen halni
) , ez egy komplex folyamat talaj mintákat vesznek , a kombájn figyeli a termést és így írnak egy programot és ahol kell ott már a műtrágya szóró is állítja magát ment közben többet vagy kevesebbet szór , és ugyanígy a vetőgépek is !!
Az utóbbi pár évben minden a mezőgazdaság ellen van , most az a címe , hogy harc a túlélésért ! -
hzsolee
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Nem tudom. Locsoltam már párszor, de ilyen jellegű zaklatásnak nem voltam kitéve. Veszélyes környéken lakhatsz...
-
hzsolee
őstag
válasz
JóGéza
üzenetére
Igen, épp a múltkor olvastam egy cikket, hogy erre halad a technológia. Mint minden másban is...
Pont vetőgép volt a téma, hogy folyamatosan állítja magát a viszonyoknak megfelelően. Mondjuk konkrétan nem írta, hogy min keresztül programozza, de ja...telefon legyen meg gumicsizma ☺️ Meg akár kezelő nélkül is, mert azon is témáztak, hogy kevés a dolgozó. -
hzsolee
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Én nem bánom. De azért locsolni se felejts el... Itt egy nagy teljesítményű. Akkusban sajnos nem találtam
-
hzsolee
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Jah, vagy a fákon lenne qr kód, azt beolvasva tudja a nyomást, permetezőszer mennyiséget...vagy inkább a kombájn módszer...gps alapú.
-
hzsolee
őstag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Az a "smart" bohóckodás szerintem tök felesleges. A 21700 akkumulátor viszont jó, hiszen kisebb pakkot eredményez. Az meg szégyen gyalázat, hogy az elejétől fogva akkora bms van benne mint a ház, viszont csak az utóbbi időben kezdik hangoztattni, hogy bizony ez tud balanszolni. Hát könyörgöm...ha nem tud, akkor azt egy körömnyi bms-el megoldom, vagy még az sem kell bele, mert akkor meg a töltésért a töltő felel, a meritéskor meg a gép kapcsol ki....
-
H-Zol
őstag
válasz
Tasunkó
üzenetére
Fentebb írtam az akuban a cella méret a különbség 18650 VS 21700 , itt [link] szépen összehasonlítják őket !
A 21700 egy kicsivel nagyobb mint a 18650-es cella , de viszont sokkal nagyobb kapacitásra képes , itt van peldául a Samsung 21700-50S 5000mAh ( max 35 A leadására képes ) , ebből beledob az ember öt darabot és lessz egy 5A aksija aránylag kis súllyal és kis méretben !! -
ncc1701
veterán
Lassan kellene vennem makita utvecsavarozót, akkus, 40V-os rendszerhez, fél colos. Nem kell neki nagy dolgokkal megbirkóznia, de mondjuk egy autón kerékcsere menjen neki, plusz esetleg berohadt futómű csavarokat tudjon leoldani. Akkum, töltőm van, csak maga a gép érdekelne, mi az a szint, amit már érdemes megvenni?
-
hzsolee
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Most akkor megint van egy újabb verzió mindkét típusból... Ránézésre legalább kicsit jobban össze is keverhető
-
H-Zol
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Igen könnyebb és kisebb , mert a régebbi aksikba 18650-es cellák vannak ami 2000mAh darabja és sorba van kötve 5 darab és párhuzamosan is öt darab tehát 10 darab 45 grammos cella , a performance aksi meg 21700-as cellákat használ , darabja 4000mAh , őt darab sorba kötve és 65gram darabja !
-
vodrosjozsi
addikt
Ma vettem egy performance akkut (4ah) és ez az újabbik fajta.
Nem tudom miért kellett változtatni a kinézeten de egész profinak néz ki. Kb olyan súllya van mint az alap 2ah einhell akkunak csak bt-s.
Bár azt nem gondoltam volna, hogy az einhell olcsóbb
mondjuk az full gagyi -
wetomi
aktív tag
válasz
YAS-dude
üzenetére
Nem lesz jó a gérvágó, ehhez a munkához körülményesen használható. Nem egyenletes méretű gyalult, hanem régi, csak részben lesarkazott bontott fenyő szarufám van. Bizonytalan, hogy elfér-e gép alatt.
Egyszerű magaságyást akarok csinálni, nincsen szükség nagyon pontos vágásra.
És úgy nézem, hogy 03.05-től lesz a Lidlben Parkside vezetékes láncfűrész. Az lesz a befutó. -
-
wetomi
aktív tag
Sziasztok!
Elektromos láncfűrésszel kapcsolatban (lehet vezetékes és akkus is) kérek iránymutatást, ha van tapasztalatotok. Otthoni hobby projekthez lenne rá szükség, néhány bontott szarufából barkácsolnék ezt-azt a kertbe.
Ár/értèk arányban milyen típusban érdemes gondolkozni?
-
6030D
addikt
válasz
headhunter
üzenetére
Más a cikkszám. Biztosan ugyanaz?
-
H-Zol
őstag
válasz
headhunter
üzenetére
Az +25 % az már durva , és most fognak elszalni az árak a háborús helyzetek miatt !!
-
jeni
félisten
válasz
gyenesmartin
üzenetére
18V alá nem mennék en sem.
Sajnos idővel az lesz,hogy minek ennyi gyártó és minek ennyi töltő?
Én is most valahogy magamban kell rendeznem,hogy felesleges ennyi féle márka. A legegyzserűbb ha csak 1 félét kell mindig tölteni és azt bármibe betehető legyen. Ezáltal kevésbé van,hogy tönkre menjen állásában az aksi.
Tartozékok bármikor tudsz venni. A gép tudása nálam előrébb való,mert azt nem lehet tuningolni sem bővíteni. -
válasz
gyenesmartin
üzenetére
kis munkára nem vennék 18v gépet
a kettő közül meg - amelyik akkuhoz van másik cuccod. ha nincs, akkor az olcsóbbat
nekem például van 12v kék Bosch csavarozóm, én a GOP12-28-at venném. -
gyenesmartin
őstag
Sziasztok!
Ti melyik multigépet vennétek? Otthonra kellene, gipszkartom, fa, csempe kivágáshoz.
Universalmulti 12v
Advancedmulti 18v
Gop 12v 28
Gop 185 li.
A zöldekhez több tartozékot adnak.
Évente néhány alkalomra kell csak. Akkor is kis munkákra. -
H-Zol
őstag
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
A Husqvarnának vannak drága aksijai
[link] , magamnak is nehezen csinálom időhiány miatt és csak úgy loptam a szakmát , de van itt a fórumon akit tudok ajánlani ( nekem ismeretlenül is sokat segített , és jó visszajelzései vannak ) !! -
H-Zol
őstag
Nincs mit ! Nem ismerem a Bosch aksis gépeket , de ha ennyi az ára tényleg nem érdemes a kisebbekel vacakolni ( 220-asaim vannak Boschból ) , van Metabom , Yató , eMAG saját gyártmánya , Parkside , és még kínaiak is vannak.
, mivel ennyi fajtát összegyűjtöttem megtanultam az aksikat felújítani , az sem olcsó sőt , de anyi az előnye , hogy minőségi cellákat rakok bele és a cellak is fejlődnek , már egy gyári 2A aksiból tudok csinálni 3-3,5 A - rest, a 4 A bol meg 6-7 A attól függ , hogy 3000 vagy 3500mAh cellákat haználok !!
Most szereztem egy halott 2A Parkside aksit mert nekem csak 4A volt és a metszőolló elég nehéz volt vele ( pláne a létra tetején előrehajolva ) , és így lett egy 3 A aksim fele annyi súlyba mint a 4A -res , de viszont majdnem olyan árba mindha vettem volna egy új 2A -est ( de a parkside egy nagyon olcsó aksi ) !! -
jeni
félisten
köszi,
akkor nem is érdemes a 2,5A vagy a 3A aksikkal szórakozni.
a webes manualban a 4A és a 6A van feltűntetve.
akkor legalább a gyári 4A kell, hogy legyen ha nem olyan nagy területet kell lenyírni, hogy vigye is el elejétől a végéig.
a 2,5A pakk verzió több helyen egyárban van a 4A kiadással van ahol csomagban nem is olcsóbb.
a 2,5A aksi kb. egy tizes,a 4A szintén egy húszas de van ahol maga a töltőt is adják melléje,egyes helyeken együttesen húsz alá lehetne menni. -
H-Zol
őstag
Elmenni elmegy , de kevesebb lessz az üzemidő ( úgy tudom ezek amúgy is elég áramigényesek , mint a sarokcsiszoló vagy lombfuvó , mert egyfolytában fordulaton és terhelve mennek ) , nekem van egy ilyen [link] Metabo lombfúvóm és egyszer lemeritettem mindkét 5,2 A aksit és rátettem a fúrógépem 2A aksiját , elég rövid üzemidőt produkált !
-
jeni
félisten
Tudom nem kéziszerszám amit kérdeznék.

Bosch akkus 2x18V vagyis 36V fűnyíró ami most akciós az Euronics boltban aksi és töltő nélkül abba eredetileg 2x4A a gyári pakk.
150ezer átlag ár helyett 50ezer lenne plusz az utólagos aksi és a töltő.
Ebbe elmenne a 2x2,5Amperese is? Vagy már kevés lenne?
36V úgy meglenne de 8A helyett csak 5A lenne. -
TheProb
veterán
Sziasztok!
Beton alap, beton útpadka, szegély bontására hány J-os gép kéne szerintetek, amivel haladósan lehet dolgozni?
Lesz most 25J-os PS, bár kissé borsos: Vásároljon Prémium fúró- és vésőkalapács-t | LIDLBár ha úgy nézi az ember, hogy ha szakival bontatja, akkor valszeg jóval drágább lenne a munka.
-
stratova
veterán
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
A normál időt nehéz megmondani de talán 45 perc, szinte állandóan turbó-n használja nejem (ő szeret gyorsan haladni én ráérősebb vagyok, mert hétvégén úgyis mindent fel kell előtte pakolni, eltologatni, ami annyi idő mint maga a takarítás). A turbóhoz a 2019-es 4 Ah akku 10-12 percig elég. Most hétvégén mondjuk bár, bőven szedtem le hajat a keféről és a tengely csavarozás nélkül elérhető végéről, a fotózott elemen nem találtam egy szálat sem, szóval 3-4 heti szétszedés talán az aranyközépút, a kefét kikapni pedig hetente érdemes.
-
stratova
veterán
válasz
vodrosjozsi
üzenetére
Nejem nagyon szereti, de nálunk ez az első ilyen jellegű porszívó.
Szűk helyeken kicsit nehezebb takarítani a pici bútortisztító fejjel (pl lehajtható asztal alsó pocán) ott csak szegély/sarok szívófejjel lehet. Szerintem ha nem rohan vele az ember az alap fokozattal is lehet normálisan porszívózni. A szívóerővel nekünk nincs bajunk a kefe talán lehetne kicsit profibb, de nagy plusz hogy X20V akkus, amiből nálunk van 4 db.
A most futó akcióban a 22,2V-os modell kapható és kuponozható (25e), annak más az akkuja.Szerintem akkor vedd meg, ha hajlandó vagy pár hetente kicsit karbantartani (nálunk 1-2 naponta megy, mert nejem szeret végignyargalni vele a lakáson, mióta nem nehéz géppel kell).
Viszont konstrukciós gyengepontja lehet, hogy a csapágyas kefetartó elem a zárt oldalon, folyamatos használat mellett, kellően gyakori tisztítás nélkül a hajszálaktól, össze tud gyógyulni/olvadni a kefével. Ez a kis műanyag a keféhez tud olvadni, ekkor ki sem tudod billenteni a kefét (tisztításhoz) rendeltetészszerű módon a fej szétcsavarozása nélkül.

Ha ezt megtörténik letilt a motor (amíg a turbókefe van rajta, a többivel használható) és fejet nem lehet jelenleg utánrendelni.
Így én szétszedtem, majd a tartót szerelőpadba fogva a kefét csőfogóval lassan megtekerve eltörtem ott, ahol forognia kell és kb. síkba csiszoltam. Azóta újra működik, de már rendszeresen megnézem/tisztítom. Előtte megkérdeztem a Lidl-t mit tudnak tenni. Cserekészülékük nem lett volna vagy szereltetik, vagy pénz vissza. Emiatt álltam neki.
Ez megelőzhető, ha rendszeresen legalább kéthetente szétszeded a fejet (nem csak ki a kefét) és kitisztítod a motortartó és kefe közötti részt is. Ha ez nem fér bele, akkor lehet érdemes mást nézni.
-
stratova
veterán
válasz
Honda567
üzenetére
Hmm majd meglesem a 8 Ah tesót.
Mióta nejem a turbó fokozatot részesíti előnyben a shaz-20-a1-nél, rászokott erre, hiába nehezebb (eredetileg a sarokcsiszolóhoz vettem, de az nekem ritkán kell). Eddig a régiből váltogatta a 4 Ah-kat.
Épp néztem, hogy a régebbi 4 Ah 2018-as a frissebb 2019-es gyártású, de legtöbbet porszívókban voltak használva (régen az autósban most a 2:1-ben), de még mindig üzemelnek. 2024-es a 8 Ah BT-os, 2:1 porszívóhoz pedig egy 2025-ös járt. -
H-Zol
őstag
válasz
hzsolee
üzenetére
Nem fújtam én lyukas gumit
, de idővel vesztenek a nyomásból , az asszony kerekes széke a leg frászosabb ( egy aktív szék ) , pedig tavaly cseréltem rajta gumit és direkt vettem új tömlőket ( belső gumikat ) , de egy hónapban egyszer reklamál , hogy nehezen megy , de még olyankor is van benne 3 bár , de nyolcat nyomok bele , mint egy kamionba
!! -
H-Zol
őstag
válasz
gyenesmartin
üzenetére
Kisebb
, meg gondolom a tiéd egy fokkal jobb is , de ennyi pénzért nincsenek nagy elvárásaim tölle ( orosz videót néztem , 16 szor felfújt a csávó a kocsi kereket vele , egymás után ) ! -
st6969
őstag
-
H-Zol
őstag
válasz
st6969
üzenetére
Arról lemaradtam , de most erre rámentem
!
Képről ítélve nagyobb , de nem
itt egy kép kézben tartva !
A lámpája egy vicc az egész de amúgy tetszik , még délután teszteltem , bicikli , labda kerekes szék és szépen pillanat alatt fel nyomta a kerekes széket 8 bárra !
Van ithon nagyobb 25 literes olajos kompresszorom , a tanyán meg egy ipari kéthengeres 200 literes , ezt hirtelen és mobil használatra vettem !! -
st6969
őstag
Nekem ez a fajta kis kézi van. Jó pár éve megvan, a kompresszor rész kijelzője már szegmens hibás, de kiválóan működik, nagyon szeretem. Igaz, autóhoz nem használom (állítólag fel tudja fújni, de egy örökkévalóság), kerékpárhoz, rollerhez viszont nagyon kényelmes. A pumpa részét pedig szoktuk vinni strandolni, matracot fújunk vele. Vendégágyhoz is szuper. Vannak olyan újabb/jobb matracok, amiknek a szelepe jóval nagyobb átmérőjű, azt pillanatok alatt felfújja a parton. Ilyenkor mindenki kerekedő szemekkel néz még a mai napig is
Féltem is otthagyni akksistól a kis sátorban a Balaton parton, de eddig nem nyúlták még le (kopp-kopp). -
H-Zol
őstag
Megvettem a parkside kis kompresszort a Lidl - ből , egyenlőre nagyon tetszik , egy vastagabb csővel gumimatracot lehet vele felfújni , sőt ki is lehet vele szívatni a levegőt , az egy ventilátorral kell , hogy menjen , a másik része a kompresszor ami elég zajos , de ezek nagyrésze ilyen , egy digitális kis képernyőn be kell állítani , hogy mibe merjen , mi általában a bárt használjuk , utánna bealitom a kívánt értéket , például kocsinál 2,2 bár és a billenő kapcsoló megnyomásával 2,2 bárig fújja és ott kikapcsol !
-
hzsolee
őstag
Akinek van kedve vele b@szakodni, tuya appban is megjelennek.
Én úgy gondolom valaki dolgozni veszi, valaki meg élvezkedni

-
st6969
őstag
válasz
Honda567
üzenetére
Szia,
ahogy látom, itt sok mindent nem tudsz állítani. A működési módnál választhatsz, de ott már a legerősebb van kiválasztva alapból (performance). Úgy tudom, azt szabályozhatod vele, hogy hirtelen terhelésnél max. mekkora áramerősséget enged. Egyszer át akartam állítani, mert gyengének találtam a merülő fűrész teljesítményét, nagy reményekkel felraktam az appot, majd szembesültem vele, hogy már a performance-on áll. Azóta nem nyitottam meg az appot, és nem érzem, hogy bármit vesztettem volna. -
H-Zol
őstag
válasz
Honda567
üzenetére
Azert is írtam , hogy én is kíváncsi vagyok , ismerősi körben mindenkinek a sima aksik vannak , sőt most csinálok magamnak egy 2A aksiból 3A- eset , ilyen cellákat rendeltem bele
"EVE INR18650-30P, 3000mAh, 3.6V, 30A" kicsi könnyű marad és 3A , ha 4A esbe tennem akkor meg 6A tudna !! -
Honda567
tag
Sziasztok
Parkside 4ah performance akksit hozzá adtam az applikációba telefonon.
Azt hallottam hogy van olyan be állítás amit lehet módosítani mit érdemes át állítani?
-
vodrosjozsi
addikt
Sziasztok
ujabb gépet kell vásárolnom. Egy magassági sövénynyíró kellene de nálam már 2 db is tönkrement mert az egyikben nem volt elég zsír, a másiknak a motorja égett le.
Szóval… jobb ha benzines multi gépet veszek? És akkor abból milyet? Vagy van nektek ilyen gépetek? -
erik365
senior tag
Sziasztok!
Kompresszorokkal kapcsolatban képben van valaki? Egy 24l-es alap helyett keresek olyat, ami elbír egy kis fényező pisztollyal.(1.4 1.5 dűzni)
Két kiszemelt van ami tudásra papíron már megfelelne, és csendes is. [Metabo] [Aircraft]
Tudásra papíron az Aircraft légszállítása picit meggyőzőbb.
Fontos lenne a csendes működés is, ezért ezek a modellek a befutók.
Ki melyiket választaná?
Köszönöm. -
TheProb
veterán
Közben másik topikban az lett a megfejtés, hogy greslapról van szó, ahhoz meg gyémántos szár kéne.
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz
TheProb
üzenetére
Szia, én ezt az Abraboro premium -ot használom, brutál könnyen és precízen viszi a csempét
-
st6969
őstag
A csempe felületét fúrás előtt megütitek egy kicsit egy hegyes tárggyal, hogy megvezesse a fúrót (én pl. egy kéznél lévő reisser csavart szoktam használni)? Onnantól kezdve, kb. mindegy milyen fúrószárat használok. Makita Nemesis (a xarrá kopott is) pl. ütés nélkül megy benne, mint kés a vajban.
-
sanzi89
addikt
válasz
TheProb
üzenetére
Nekem a Milwaukee van, gyönyörű furatot lehet csinálni vele csempébe, nagyon bevált. Bár ebből is kellett már újat vennem, mert amint a hegye sérül, már nem olyan jó. Használható, de nem az igazi. De ehhez volt, hogy betont is kapott sajnos.
Én ajánlom, nekem bevált és még nem is olyan nagyon drága.u.i.: Bár régebben volt nálam CYL-9 Ceramic X-Pro is, nekem azzal se volt gondom. A Multi bigyó az szar, az nekem se vált be, igazából semmire se jó szerintem.
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Csempe fúrására kinek melyik szár jött be? Eddig 2 féle Bosch-t (CYL-9 Ceramic X-Pro és EXPERT HEX-9 Multi Construction) próbáltam, de egyikkel sem sikerült túl sok mindent csinálni. Teljesen mindegy, hogy lassan fúrom, hűtöm-e vízzel, stb. Jelenleg mindkét fajta csakk pörög a csempén és nem csinál semmit.
Mivel nem voltak ezek sem olcsók, így szeretnék végre olyan szárat venni, amivel haladni is lehet és nem csak 2 furatot bír. Mit javasolnátok?
Esetleg ez a fajta milwaukee? vagy Bosch Expert HEX-9 Hard Ceramic vagy egyéb? -
H-Zol
őstag
-
st6969
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Én tavaly vettem egy ilyet(? ez a textil kofferes?), de vissza is vittem. 2 bajom volt vele. Az egyik, hogy nekem nem tűnt olyan finoman szabályozhatónak, mint vártam volna egy ilyen kis géptől (és hangosabb is volt, mint gondoltam), de ezzel még együtt tudtam volna élni. Viszont a bitfej befogás az katasztrófa. Talán valamennyire mágneses volt ugyan, de ha picit is "ragadt" a bitfej a csavarba (torxnál gyakori), akkor minden alkalommal ki kellett szedni a csavarból, és visszatenni a gépbe.
De ezen mintha fejlesztettek volna, úgy látom, itt már gyűrűs a befogása?! -
Nagya21
addikt
Hali!
A gép jó, a hozzáadott cubehörl egy kalap kakit nem ér(legalábbis a furószár, egy laposvasat nem tudtam kifúrni vele)
Ha gyors furáshoz csavarozáshoz kell akkor kiváló, mert egy mozdulattal lejön a tokmány és a bitfej bennmaradhat a gépbe, mehet a csavarozás.
Üdv Nagya -
H-Zol
őstag
Erről [link] mi a véleményetek
-
H-Zol
őstag
válasz
Nagya21
üzenetére
Igen írtam is fentebb , hogy ezeket a Fein flexeket a Német az iparban használja nap mint nap , én mezőgazdaságban használom ( kis családi válalkozás ) , törnek szakadnak az öreg gépek , sokszor komplekt , vagy részleges felújítást hajtunk végre mint peldául itt [kép] [kép] egy műtrágya szóró elrozsdásodot részét cseréltem , több méter vágás volt , de építettünk egy 40x12 méteres vasvázas csarnokot , na ott az öreg Fein kapott orba szájba és még így ujratekercselve is bírja !!
Az ókor hozzám is közel áll
-
Nagya21
addikt
Fein az a szerszámgépek rolls-roysa szerintem, télleg ritka magyarországon, de pl a flexeiket arra tervezték, hogy a váltótársak kezet fognak, és megy tovább a müszak.....nagyon tartósak.....
Nekem csak 1db 125-ös Metabó, meg 1db x20v-os 7cm flex van, teljesen jók az én felhasználási területemhez. (Ókor ókor)
Üdv Nagya -
H-Zol
őstag
válasz
hzsolee
üzenetére
Ez úgy indult , hogy volt egy kicsi és egy nagy flexet ( ilyen piacosak a 90-es évek elején ) rövid időn belül mindkettő meghalt utánna vettem egy kis einhell flexet és egy ismerősöm hozott Németországból egy használt de leégett 200W Fein flexet azt megtekercseltettem és a mai napig megy , csak most számolom 1995 óta , 31 éve
és több 100 lapot koptatott azóta el ( ezek drága flexek ezeket a német az iparban , gyárakban használja , a fej olajban forog nem zsírban , mert a zsír csak akkor ken ha teszel bele egy kis olajat , hogy olyan félkemêny fojós massza legyen ) , de egy pár éve beszereztem mégegyet , de van itt fent képem róluk 
közben nézegettem a hirdetéseket és nem nagy szám de megjelent két régi zöld Black&Decker gyári papír dobozokba , fellelt új állapotban egy tizesért , nem hagytam ki , közben olcsón találtam kis Fein flexet ( annak is olajban forognak a fogaskerekek ) , de jólett volna egy háromnegyedes csiszolásra mert a kicsi , kicsi a nagy meg nehéz , hát olyat is vettem , akkor már nem legyen villany áramhoz kötve és lett aksis is , és így szépen felszaporodtak
, de nállam használva is vannak !!
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Motoros topic
- Diablo IV
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- AliExpress tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! I5 6500 / GTX 1050Ti / 8GB DDR4 / 240GB SSD
- NVME, M2 NGFF, 2,5" SATA SSD-k vegyes OEM márkák és prémium típusok, sok újszerű. 128GB-1TB
- Lenovo MIIX 520-121KB i5-8250 8Gb 256Gb NVMe, számla, garancia
- RÉSZLETRE , KAMATMENTES , BANKMENTES Panasonic TOUGHBOOK FZ-55 MK3 FZ-55G6601BG Notebook
- Lenovo X13 Yoga 2in1 Thinkpad Gen2 LTE i7-1165G7 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) , és azóta is működik az aksi , 4 A már bonyolultabb ott nem csak sorba hanem párhuzamosan is vannak kötve a cellák !!
, van egy ilyen

mezőgazdaságban , durva dolgokat is simán vágja ( jó , nem mondom , hogy ez soha nem áll meg , ade egy napon sem lehet a zöld Parksidevel említeni ) !!

Ez tényleg kicsi.
A lámpája egy vicc az egész de amúgy tetszik , még délután teszteltem , bicikli , labda kerekes szék és szépen pillanat alatt fel nyomta a kerekes széket 8 bárra !
Féltem is otthagyni akksistól a kis sátorban a Balaton parton, de eddig nem nyúlták még le (kopp-kopp).

közben nézegettem a hirdetéseket és nem nagy szám de megjelent két régi zöld Black&Decker gyári papír dobozokba , fellelt új állapotban egy tizesért , nem hagytam ki , közben olcsón találtam kis Fein flexet ( annak is olajban forognak a fogaskerekek ) , de jólett volna egy háromnegyedes csiszolásra mert a kicsi , kicsi a nagy meg nehéz , hát olyat is vettem , akkor már nem legyen villany áramhoz kötve és lett aksis is , és így szépen felszaporodtak